Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Jézus arcképe (IV.)
  2011-10-17 09:44:53, hétfő
 
  A szeretet mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
(1 Kor 13, 7)

Minden emberben van valami, amit el kell hordozni, s nemcsak megtérése előtt, hanem utána is. Ha másokra panaszkodsz, hogy elviselhetetlenek, gondold meg, hogy téged is el kell hordozni a többieknek. Csak újjászületés által, ha az igazi szeretet tölti be az ember szívét, lesz minden más. Akkor sokkal nehezebb a saját hibáinkat elhordozni, mint a másokét. A szeretet minden szeretetlenséget, keménységet, hiányosságot elhordoz. Nem találja túl nehéznek a terhet, mert mindig Isten szeretetének a forrásából merít. Ezzel nem mondjuk azt, hogy a szeretet mindent elhallgat, mert sokszor int és helyreigazít, de nem bosszankodik és nem veti el a másikat, mint valami elhordozhatatlan terhet.

Mindent hisz. Határtalan bizalmát még a sok becsapás és csalódás sem oltja ki. A hideg, önző ember kineveti őt emiatt. Mégis a bizalom célhoz vezet. Ha valami felemelhet és előbbre segíthet egy embert, az az iránta tanúsított bizalom. A bizalmatlanság csak lenyom és dacossá tesz. ,,Ha úgyis rossz vagyok neki, hát annál inkább az akarok lenni" - mondja magában. Isten végtelen szeretete mindig bizalommal fordul az emberhez, annak ellenére, hogy annyi rosszat tapasztalt. Milyen sokszor voltunk hálátlanok és megvetettük a szeretetét. Pál apostol soha nem felejtette el, hogy az Úr Jézus hűnek és megbízhatónak ítélte őt, szolgálatra rendelte, noha azelőtt üldözte ezt a Jézust (1 Tim 1, 12). Pál ragyogóan igazolta is ezt a bizalmat, amit az Úr belé vetett.

A szeretet remél ott is, ahol nincs remélni való és néha megvan az a nagy öröme, hogy reménységében nem szégyenül meg. - A szeretet mindent eltűr, készségesen viseli a fáradságot, amit szolgálata magával hoz. Az önző ember bolondságnak látja, hogy fáradozzék, terhet hordozzon másokért, ha erre nem kényszerítik. Az utolsó napokban sokan még a természetes szeretet érzését, ösztönét is elfojtják magukban (2 Tim 3, 1-3). - A szeretet hosszútűrő, ezzel kezdi az apostol a szeretet himnuszát - mindent eltűr. És ezzel a végén visszatér a kezdethez.

Jézus arcán teljesen kiábrázolódva látjuk a szeretetnek említett vonásait. Igyekezzünk és legyünk egyre teljesebbé a szeretetben, hogy egyre jobban hasonlítsunk Jézus képéhez (1 Thess 4, 10).

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből





,,Nincs értelme azért hajtanod, hogy másnak a tortájából sikerüljön vágnod egy szeletet. Te is szeretnél magadnak ilyen szép nagy tortát sütni, mint amilyen az enyém? Tessék! Itt van a receptje, és láss neki! Készítsd el a sajátodat!"

,,Ha egy égő gyertyánkkal segítünk egy másikat meggyújtani, attól a mi gyertyánk nem fog gyengébben égni."

Kajárik Béla
Link
 
 
0 komment , kategória:  Keresztény dalszövegekhonlapja  
Önzetlenség szükséges
  2011-10-17 09:42:57, hétfő
 
  Mások építéséhez önzetlenség szükséges

,,Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk." Zsidók 10:24




Ahhoz, hogy másokat építhessünk, önzetlenség szükséges.

Szeretnék egy célkitűzést adni számodra: építs másokat életed hátralévő részében. Kezdd azzal, hogy leírod annak a személynek a nevét, akinek segíteni szeretnéd az épülését; aztán állj meg egy pillanatra és imádkozz.

Kérd Istent, hogy mutassa meg a kiválasztott személy erősségeit; építeni ugyanis mindig az erősségeinkre kell. Írd le, hogy milyen erős oldalát vagy tulajdonságát tapasztaltad már a kiválasztott személynek.

Aztán mondd ezt neki: ,,Sokat gondoltam rád mostanában, mert fontos vagy számomra. Szeretném megosztani veled, hogy miben láttalak téged erősnek. Ez segíthet eldönteni azt, hogy Isten milyen tetteket vár el tőlünk."

Képzeld csak el, mekkora hatást gyakorolhatsz az emberekre, ha úgy határozol, hogy másokat szeretnél építeni. Képzeld csak el, mi történne akkor, ha minden ismerősödből kihoznád a legjobbat?

Kötelezd ma el magad arra, hogy segíted mások épülését és növekedését, hogy azzá válhassanak, akivé Isten szeretné, hogy legyenek.

(Daily Hope by Rick Warren
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 434
  • e Hét: 2203
  • e Hónap: 9910
  • e Év: 59475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.