Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Jézus higgadtsága
  2011-10-18 11:37:36, kedd
 
  Mikor gyalázták, a gyalázást nem viszonozta, mikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ügyét arra, aki igazságosan ítél.
(1 Péter 2, 23)

Jézus töretlenül, győztesként járta útját. "Hűség mindhalálig" - ez volt a jelszava. A sok gyalázás és szidalmazás alatt meggörnyedt, de hajlíthatatlan maradt. A Megváltó hallgatva tűrt mindent. Nem szidalmazott, nem fenyegetőzött, még csak nem is panaszkodott. Hallgatása mögött nem volt dac és harag. Csendesen és készségesen adta meg magát az Atya akaratának. - "Hátát odaadta a verőknek és arcát a szaggatóknak. Arcát nem fedte be a gyalázás és köpdösés elől." Olyan megbecsülésben volt része Isten részéről, amit nem rútíthatott el emberek megvetése és árulása. Vajon rossz-e valaki azért, mert az emberek rossznak tartják és sárral dobálják? Csak a bűn szégyenít és becstelenít meg. Az Úr Jézust szidalmazták, de Ő felülmaradt minden szitkozódáson. Mindent annak a kezére bízott, aki igazságosan ítél. Nem akart bosszút állni ellenségein, hanem azt az igazolást várta Istentől, amiről Ő maga lemondott. Keményen vádolták Pilátus előtt. Jézus azonban hallgatott, magára vállalta a vádaskodásokat, - hiszen neki bűnössé kellett lennie. Mire való a mindenféle védekezés? "Ne szállj szembe a gonosszal", azaz a gonosz emberekkel, ezt parancsolja Jézus. Ő maga eszerint cselekedett és nem ellenkezett velük, de ha valaki az Atya dicsőségét megsértette vagy az igazságot lábbal tiporta, akkor tiltakozott. Amikor Őt magát kínozták, akkor hallgatott. Mi természetünk szerint fordítva teszünk. Ha becsületünkbe taposnak, felindultan tiltakozunk, de ha Isten dicsőségét sértik, közönyösen és gyáván hallgatunk.

Jézus csak Atyjánál keresett igazolást. Az emberek gonosztevőként megfeszítették, de Isten feltámasztotta és dicsőséggel koronázta meg. Bárcsak mi se igazolnánk magunkat! Ha Isten szabaddá tett, mit árthat, ha emberek vádolnak? Gondolj Róma 8,3-ra! Isten mondja ki az utolsó szót. Ha Ő megkegyelmezett és felfüggesztette vagy elengedte a büntetést, mit árt emberek vádaskodása? Kitalált hazugságaik nem bántanak már. Isten napvilágra hozza ártatlanságodat, ezért légy csendben és várj. - Jézus hallgatása szégyenítsen meg minket, ha indulatba jövünk és lármázni kezdünk. Ragyogjon előttünk példaként, legyünk olyan csendesek, mint Ő.

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link



 
 
0 komment , kategória:  Keresztény dalszövegekhonlapja  
Minden napi kenyerünket add
  2011-10-18 11:12:35, kedd
 
  Ti azért így imádkozzatok:

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól.
Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!

Máté 6:9-13.
Link



 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Jobb a kevés igazsággal,mint
  2011-10-18 10:21:54, kedd
 
  A megelégedett emberek többet tesznek félre és ritkábban kerülnek adósságba

"Aki szereti a pénzt, nem elégszik meg a pénzzel; sem a jövedelemmel az, aki szereti a vagyont. Ez is hiábavalóság!" (Préd 5,9)





Minél többet szerzel, annál többet akarsz. Ilyen az élet. Egyszer megkérdezte valaki a billiomos Howard Hughes-t:"Mennyi kell ahhoz, hogy egy ember boldog legyen?" Azt felelte:"Csak egy picivel több."

Ez a fajta gondolkodás adósságba viszi az embert. Ha szereted a javaidat, soha nem leszel boldog. Mindig többet fogsz akarni. Az egy mese, hogy minél többed van annál boldogabb leszel vagy több élvezetet kapsz. Egy 400 ezer dolláros ház nem fog boldogabbá tenni mint a 200 ezer dolláros.

Az elégedetlenség mindig az összehasonlításból születik. A Biblia azt állítja, az összehasonlítás bolondság. Tönkre fog tenni anyagilag. Megtetszik egy autó, elmész és megveszed. Azonban, miután meglátod a szomszédod autóját észreveszed, hogy van valami többlet rajta ami a tiéden nincs, tehát adósságba kerülsz azért, hogy egy hasonló autót vegyél - és mindezt egy összehasonlítás miatt.

Az adósságot magába foglaló összehasonlítások ellenanyaga a megelégedettség. A Biblia azt mondja: "Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." (Zsid 13,5)

A megelégedettség így szól: "A körülményeimtől függetlenül, Krisztussal az életemben, megbirkózom vele". A Krisztussal való kapcsolatodban való boldogságról szól, függetlenül attól, hogy gazdag vagy vagy szegény, lent vagy, vagy fent.

A megelégedettség elvezet téged a lényeghez. Az elégedett emberek többet tesznek félre - és ritkábban kerülnek adósságba.



Daily Hope by Rick Warren
Link




Jobb a kevés igazsággal, mint a gazdag jövedelem hamissággal.
Péld. 15,16.

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.
Lukács Evangéliuma:16:10

Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak... (1Jn 2,15)

Pál apostol azt mondja:
"Gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban,
üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért." (2Kor 12,10).
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 841
  • e Hét: 3001
  • e Hónap: 14054
  • e Év: 75355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.