Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A seggnyalás művészete: Pócs J
  2011-10-20 21:11:55, csütörtök
 
  2011-10-20. 17:58

Íme az igazi fideszes seggnyalás művészete - Pócs János (Fidesz) (2011-10-17)


http://www.youtube.com/watch?v=JwRMNDpwgEs&feature=player_embedded#!

További részletek: http://kuruc.info/r/34/86916/#ixzz1bLoLM44X
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HírTv: -Megtorpant- a kínai ga
  2011-10-20 20:27:07, csütörtök
 
  HírTv: -Megtorpant- a kínai gazdaság - Micsoda?
2011. október 20. 07:11:33

Tegnap este a HírTv hírműsora szolgált egy-két meglepetéssel. Például azzal, hogy Gilad Salit, a gyarmatosító izraeli szoldateszka egy foglyul ejtett tagja elengedéséért cserébe az izraeliek ezer palesztint engedtek szabadon.

Kár, hogy a tények nem egészen azok, mint ahogyan elhangzottak az esti műsorban.

Valójában az izraeliek 477 palesztin foglyot engedtek szabadon. 550-nek az elkövetkező két hónapban kell szabadulnia - a menetrend szerint. (Hogy ez valóban megtörténik-e, arra műhelyünk nem merne még kis összegű fogadást sem kötni.)

De most nem is ezzel akarunk foglalkozni, hanem azzal, amit szintén e hírműsorban hallottunk. ,,Megtorpant a kínai gazdaság", kürtölte nagy örömmel a szakmai rátermettség és tudás teljes birtokában a Fidesz hírtévéje, majd hozzátette: csak 9 százalékkal nőtt a kínai gazdaság az év harmadik negyedében.

E megfogalmazás kétszeresen is bornírt. Egyrészt azért, mert a 9 százalékos növekedés nem egészen megtorpanás azon Európában, ahol már a GDP éves, két százalékos növekedése is eufóriát vált ki.

Másodszor: a kormány és annak feje egy brossúrával már előbbre van, de a jó késéssel meghirdetett ,,keleti nyitást" a Hírtévénél nyilván még nem vették észre és így egy diadaljelentésből gyászmisét celebráltak.

De most nézzük ezt a kínai adatot kicsit közelebbről.

A kínai statisztikai hivatal keddi közleménye szerint a bruttó nemzeti termék a harmadik negyedévben 9,1 %-kal nőtt, szemben a korábbi három hónap 9,5 %-os növekedésével. Vagyis: a globális recesszió és az abba visszatéréstől tartó nyugati világ bajai ellenére, a kínai gazdaság kirobbanó formában van.

Eddig úgy tudtuk - eléggé el nem ítélhető módon olvasmányainkra hagyatkozva -, hogy a nyugati világ sajtója rendszeres időközönként attól óvta a kínai gazdaságot, hogy annak hatalmas fejlődési üteme miatt a gazdaság ,,túlhevül".

Magyarán: ha az eddigi 9,5 %-os növekedési arány némi enyhülést mutat, akkor ugyanennek a sajtónak elégedetten kellene megállapítania, hogy a kínai gazdaság mind egészségesebb ütemben fejlődik, mert még két-három százalékos gazdasági bővülési ütemlanyhulás és - hipsz-hopsz - eltűnik a ,,túlhevülés" veszélye.

Jó lenne, ha a Hírtévéből is eltűnne a túlhevülésnek nem veszélye, de jelenléte és abbahagyná ostoba, időszerűtlen propagandáját Kína ellen.

Aki azt állítja, a baki véletlen volt, örvendeztesse meg lapunkat egy olyan HÍRTV-hírrel, amely az Egyesült Államok vagy Izrael kárára tévedett.


Ordosz műhely

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=89887
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy víziói
  2011-10-20 20:20:16, csütörtök
 
  Matolcsy víziói


A 2012-es költségvetéshez kapcsolódóan, Matolcsy György benyújtotta az ezt követő évekre vonatkozó gazdasági kitekintő kötetet, amelyben olyan adatok találhatóak, amik negatív irányban jelentősen eltérnek az egy évvel ezelőtti várakozásokhoz képest. A számok és grafikonok megtekintése után, egyértelműen kiderül, hogy Matolcsy víziója a belső fogyasztás által felpörgetett gazdaságról, a 6 százalékos növekedésről, Európa legversenyképesebb országáról megbukott.

Ilyen gazdaságpolitika mellett mondjuk nem meglepő. Ad hoc döntések sorozata és kapkodás, háttértanulmányok és számítások teljes hiánya, szakértői vélemények figyelmen kívül hagyása, pökhendi stílusú kommunikáció, "mi mindenkinél jobban tudjuk". Igazából közgazdásznak sem kellett lenni ahhoz, hogy 2010-ben bárki megmondja: ez a gazdaságpolitika meg fog bukni. Egy olyan gazdasági vezető mellett, mint Matolcsy György, ez nem is meglepő. Ajánljuk olvasóink figyelmébe nemzetgazdasági miniszterünk egy kiváló tanulmányát a korlátokról és lehetőségekről. A tények ismeretében az jut az eszébe az olvasónak, hogy Magyarország rengeteg lehetőséggel rendelkezik, csak lekorlátozzák olyan emberek, mint Matolcsy György.

Na de vizsgáljuk meg, hogy a legújabb Matolcsy vízió főbb mutatói mit tartalmaznak a következő évekre nézve:

Adórendszer

Pozitív, hogy 2013-ban megkezdődik a válságadók kivezetése. A túlzott mértékű bankadó jelentősen rontja a bankok hitelezési képességét, ezáltal lassítva a gazdaságot, míg a multinacionális vállalatokra kivetett különadó az ország versenyképességét rontja. Ezek a vállalatok a hirtelen jött adóterhek miatt inkább késleltetik, vagy más régiókba viszik a befektetéseket. Sosem vonzó a külföldi működő tőke számára egy olyan ország, ahol bizonytalan, erősen ingadozó az adórendszer, és kénye-kedve szerint vet ki a kormány a vállalati szektorra jelentős mértékű adókat. Azt már nem látjuk annyira pozitívnak, hogy a lakosság terhei nem fognak csökkenni; mind az áfa, mind a társasági adó, mind az szja oldaláról jelentős bevétel-növekedéssel számol a Fidesz. Ezek közül is kiemelkedő a fogyasztási adóból származó bevételek majd 20 százalékos növekedése, 2011 és 2015 között. Úgy tűnik, a járulékterhek csökkenése sem várható a ciklus végéig, tehát az adóék nagysága még mindig olyan mértékű lesz, hogy nem ösztönzi a foglalkoztatás növekedését és a gazdaság kifehérítését.

Gazdasági növekedés

Tavaly októberben Matolcsy György olyan dinamikus pályáról álmodozott, amely 2014-ben már 5,2 százalékos növekedéssel számolt. Az idén benyújtott konvergencia program ennél már sokkal alacsonyabb növekedési adatokat tartalmaz. A probléma viszont az, hogy a jelenlegi adatok még a konzervatív pályánál is gyengébbek, tehát a konvergencia programban megfogalmazott várakozások nem fognak teljesülni. Ennél is nagyobb gond, hogy a most benyújtott kitekintőből kiolvasható növekedési adatok is túl optimisták. Jelenleg nagyobb esélyt látunk arra, hogy jövőre recesszióba fordul a magyar gazdaság - ha csak nem történik valami csoda -, minthogy 1,5 százalékos növekedés lesz. A kormány ,,középtávú" gazdaságpolitikája, az állandó megszorítások, és a világgazdasági folyamatok mellett elképzelhetetlen, hogy 2013-tól kezdve már 3 százalékos növekedés legyen nálunk.

Fogyasztás: a fogyasztást érdemes külön kiemelni, hiszem az adósság elleni küzdelem mellett, az elmúlt másfél év fő retorikai eleme a fogyasztás felfuttatása volt.

"A lakosság fogyasztási kiadása érdemben csak 2013-tól indul emelkedésnek, de ennek üteme elmarad a válság előtt megfigyelt fogyasztásbővüléstől. A lakosság óvatossági megtakarító viselkedése hosszabb távon fennmarad."

Ez a két mondat szépen összefoglalja Matolcsy víziójának és gazdaságpolitikájának bukását, hiszen lemondtak az egyik fő célkitűzésről, a fogyasztás felpörgetéséről. Igaz, hogy ezt az óvatossági megtakarításokra fogják, ami csak részben igaz, hiszen a társadalom legnagyobb hányadának nincs is mit megtakarítania, olyan alacsony a jövedelme, és olyan magas adóterhekkel sújtják őket.

Miért bukott meg Matolcsy gazdaságpolitikája?

A bejegyzés első felében ezt már összefoglaltuk: a megalapozottság teljes hiánya, a cinizmus, és a korábbi hibák elfelejtése együttesen vezetett ide. A 100 napos program - amely szintén a keresletösztönzésre épített - nem volt sikeres, annak ellenére, hogy 2002-ben tényleg olyan rétegek jutottak többletforráshoz, akik ,,rászorultak". Ennek ellenére, akkor sem indult be olyan gazdasági növekedés, ami úgy felpörgette volna a gazdaságot, hogy a növekvő államadósság terhét ki lehessen nőni. Ennek tükrében, teljesen értelmetlen volt ismét egy keresletösztönző gazdaságpolitikára építeni, ráadásul egy olyan időszakban, amikor a világgazdasági folyamatok ismét negatív irányba mennek.

Matolcsy Györgynek volt egy víziója, amely totálisan megbukott. Ha szóban nem is merik kimondani, az újonnan bemutatott adatok mind ezt támasztják alá. Ideje lenne levonni a konzekvenciát, és Matolcsy Györgynek távoznia kellene a gazdaságpolitika éléről.


http://egyenlito.blog.hu/2011/10/19/matolcsy_vizioi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán tengernagy úr! Süllyedün
  2011-10-20 20:07:57, csütörtök
 
  2011.10.20. 05:49
Orbán tengernagy úr! Süllyedünk!



Szeressük együtt a mi Viktorunkat. De tényleg, komolyan. A csatornalé lassan a szánkig ér, ám a Kedves Vezetőnkből áradó cinizmus még így is röhögésre késztet napról napra. Szerencsétlennek már nincs egyebe, csak a hülyébbnél hülyébb hasonlatok mantrázása, amivel szép lassan a dakota közmondások fényességes korszakát is felül tudja múlni.

Tegnap a Mabisz konferencián bizonygatta, áhdehogyis, itten kérem szó nincs bankellenességről, frászt! A bankadóval, rögzített árfolyammal, végtörlesztéssel, baleseti adó beszedésének felelősségével mi tulajdonképpen a szimpátiánkat fejezzük ki a pénzügyi szektor iránt, világos? Mi így szeretjük őket és kész. És HA - figyeled a feltételes módot? - talpon maradunk, akkor nagy szerep jut megint a pénzintézeteknek és biztosítóknak. Nem tudom ez biztatás vagy fenyegetés akart lenni, esetleg célzás arra, hogy a romeltakarítás és újjáépítést is a pénzügyi szektortól elkobozni szándékozott pénzekből fogjuk intézni.

De nyugi - mondta - a biztosítási szakma csak figyelje meredten merre cikázik a kormányzati gyorsnaszád a euróválság viharos tengerén. Mert mi nem kéredzkedünk fel a lomha, ámde stabil és biztos bárkára amin a többi tagállam igyekszik Noé módjára menekülni, mi egyéni utat választunk. Szerintem saját szavaitól transzba esett szegény, és elfelejtette, mi nem annyira vagyunk se tengerészeti, se gazdasági nagyhatalom, és gyorsnaszádnak nézte a gumicsónakot, amire a Fidesz Búvár Kundja tévedésből most vert újabb léket.
Hiába, no, Mintaváros polgármestere sem érthet mindenhez. Nem elég, ha "höhö, hát ez hülye, asse'tudja hunvan" kiszólással elzavarja a nekünk amúgy segíteni igyekvő potentátot, még a víz alatti navigációhoz is konyítson? Különben meg örüljön, hogy Viktor éppen nem Sir Francis Drake-nek hallucinálta magát, mert akkor megvívta volna vele az Armada elleni vízi háborút kezében egy életlen szextánssal.

A hétvégi csúcsról is beszélt: "mozgásba jöhet az EU hajója (...) látszatmegoldásokkal az EU nem kerülhet ki a jelenlegi gazdasági helyzetből, a gazdaságpolitika radikális megújítására van szükség." Gondolom a radikalizálódás része lesz a 2012-es költségvetési gyakorlat és hiányosságok alapján, hogy a hajózási bizniszben elmerülve kivetik ránk a mentőöv adót, amit ladikkal járnak majd beszedni az egyéb terhek súlya alatt fuldokló adófizetőktől.Ettől függetlenül minden remek, mi kifelé jövünk onnan ahová a többiek befelé mennek - mondta a szokásost - én meg azóta töprengek, hol lehettünk eddig? Mert amíg a szomszéd Szlovákia gazdasága 3,5%-al nőtt, a miénk éppen fejjel állt bele a nullába, a nettó államadósságunk csúcson van, 8,5% kamattal szórnánk ki az államkötvényeinket, ha lenne kinek, a bóvli kategóriától egy tipegésnyire vagyunk, tehát hol lehettünk eddig? A Válság Plázában vásároltunk akciós Hogy menjünk tönkre családi csomagot, és arra büszke ez az egyszeri, hogy bibibí, mi már megvettük amit a többiek nem is akarnak?

Hiába, igazán szegény ember az aki hülyeséget beszélni sem tud. Viktor és a gazdasági kabinet az utolsó szóvirágokat hajtogatja, hogy legyen mit összetépni és a fejükhöz vágni, ha végleg elfogy a türelem.


http://varanus.blog.hu/2011/10/20/orban_tengernagy_ur_sullyedunk

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden faluba elviszi az adópr
  2011-10-20 20:00:52, csütörtök
 
  Minden faluba elviszi az adóprést a kormány
2011. október 20., csütörtök, 12:03


A gépjárműadótól, a személyi jövedelemadótól és iparűzési adóbevételeik egy részétől is megfosztaná az önkormányzatokat a gazdasági minisztérium az [origo] információi szerint. Az elvonásokért cserébe a települések saját adókat vethetnek ki, akár a Fidesz által korábban támadott ingatlanadónál 12-szer nagyobb építményadót is kiróhatnak - ha elég bátrak lesznek, hogy bevállalják az ezzel járó népszerűtlenséget.


Az állami és önkormányzati feladatok januártól esedékes átcsoportosítása miatt jövőre fontos eddigi bevételeiktől - a gépjárműadótól, a személyi jövedelemadó (szja) helyben maradó 8 százalékától, valamint a helyi iparűzési adó 20 százalékától - is elbúcsúzhatnak az önkormányzatok. A Nemzetgazdasági Minisztérium tervét - amely még nem végleges - az [origo] információi szerint Naszvadi György, a tárca államháztartásért felelős államtitkára osztotta meg polgármesterekkel. Az [origo]-nak több kormánypárti polgármester is megerősítette, hogy találkozott ezekkel az elképzelésekkel.

A tárca (a költségvetés szeptember végén benyújtott tervezetében még nem tükröződő) tervei szerint a helyhatóságok eddigi helyi bevételeik közül eszerint csak a kommunális, az építmény- és telekadóval, valamint az iparűzési adó 80 százalékával gazdálkodhatnak.

A lépést az önkormányzatoktól átvállalt (zömében intézmény-fenntartási) feladatok forrásigényével magyarázta az államtitkár a településvezetőknek, amit az [origo] által megkérdezett polgármesterek többé-kevésbé jogosnak is neveztek, az elvonás mértékét azonban aggályosnak tartják, az ugyanis szerintük az állami támogatással együtt sem biztosít kellő fedezetet azokhoz a feladatokhoz, amelyek a feladatelosztást újraíró önkormányzati törvény hatálybalépése után is a településeknél maradnak.

Ugrik az önkormányzati bevételek negyede

A 2012-es költségvetés-tervezet mellékleteiben olvasható adatok szerint a nemzetgazdasági tárca eredetileg 610 milliárd forintra taksálta az önkormányzatok helyi adóbevételeit. Ezen belül iparűzési adóból 498, gépjárműadóból 74 milliárd forint folyt volna be. Az szja helyben maradó 8 százaléka után emellett 113 milliárd forint bevétel járt volna a helyhatóságoknak, vagyis összesen 283 milliárd forinttól fosztaná meg a településeket az államtitkári kezdeményezés. (A megmaradó építmény-, illetve telekadó-bevételeket 82,5 illetve 11,5, a kommunális adókét pedig 11 milliárd forintra kalkulálja a költségvetési tervezet.)

A szeptember végén benyújtott költségvetési javaslat még csak az önkormányzatoknak átengedett szja-részesedés megszűnését irányozta elő (ez eddig az államhoz befolyó szja-bevételek 32 százaléka volt, és az önkormányzatok normatív támogatásának körülbelül a felét jelentette). Ezt a tervezési és beszámolási folyamatok egyszerűsítésével indokolta és az állam által elvont összeggel egyidejűleg meg is emelte a helyhatóságoknak járó állami támogatást, vagyis ettől az intézkedéstől nem lett kevesebb az önkormányzatok bevétele.

Sőt, a tervezet még kompenzációt is ígért az önkormányzatoknak, mivel a településeket mindig a két évvel korábbi - 2012-ben a 2010-re bevallott - szja illeti meg, annak összege pedig a tervezet szerint érezhetően csökkent a 2008-ban kezdődött gazdasági válság miatt. Ezért a költségvetési javaslatban az áll, hogy "a lakhelyen maradó szja összegének csökkenését a települési önkormányzatok üzemeltetési, igazgatási, sport- és kulturális feladatai támogatásának növekedése kompenzálja".

Évi 900 ezer is lehet egy kisebb családi ház ára

Ha az szja, a gépjárműadó és az iparűzési adó 20 százalékának elvételét nem is, kieső bevételeik egy részét a jövő évi adótörvények múlt pénteken benyújtott tervezete szerint pótolhatják majd az önkormányzatok. Sőt: az adócsomag indoklása kifejezetten nevesít több olyan intézkedést, ami "elvi lehetőséget teremt az önkormányzatoknak a forrásbővítésre".

A tervezet eltörölné például az építmény-, illetve a telekadó eddigi négyzetméterenkénti maximumát, csupán az adó egészére állapítana meg egy, az adott ingatlan forgalmi értékének három százalékában meghúzott plafont. Utóbbi így egy tízmilliós panellakás esetén évi 300 ezer, egy átlagos, nem kiemelkedő színvonalú és elhelyezkedésű, 30 millió forint értékű családi háznál pedig akár 900 ezer forint is lehet. Bajnai Gordon volt miniszterelnök 2009-es, a Fidesz által hevesen támadott ingatlanadó-javaslata 30 millió forintig 0,25 százalékos - vagyis a törvényjavaslatban szereplőnél 12-szer alacsonyabb - közterhet javasolt.


Az ingatlanok fenntartásának ára megugorhat

A javaslat szűkíti emellett azok körét is, akik eddig mentesülhettek a közterhek alól: az építményadó esetében nem járna például mentesség nem állami fenntartású szociális, egészségügyi, gyermekvédelmi és nevelési-oktatási intézmények céljára szolgáló helyiségek után és alapítványok, közszolgáltató szervezetek (MÁV, Volán-társaság) bérbe adott ingatlanai után sem. A telekadó hatályát pedig kiterjesztené a módosítás az eddig nem adóköteles külterületi (nem termőföldként nyilvántartott) földrészletekre is.

További lehetőséget ad az önkormányzatoknak a törvénycsomag bevételeik növelésre azáltal is, hogy gyakorlatilag szabad kezed ad nekik az úgynevezett települési adók kivetésében. Egyetlen korlát van csak: olyasmire - például jövedelemre, adózás előtti eredményre, az árbevételre - nem lehet települési adót kivetni, ami alapján már a központi költségvetés valamilyen jogcímen beszed.

Bár a felhatalmazás alapján az önkormányzatok gyakorlatilag bármilyen új közterhet kivethetnének a füstadótól a "páratlanházszám-adóig" (utóbbit egy fideszes polgármester vetette fel az [origo]-nak, hogy illusztrálja a helyzet abszurditását), az [origo] által megkérdezett polgármesterek szerint mindez csak "látszatvigasz", mert az elvont helyi adók pótlására kivetendő sarcok miatt nem a kormány, hanem ők lesznek népszerűtlenek a választók szemében. A lépéseket ezért a következő választások sikerét is szem előtt tartva a megkérdezett településvezetők egyik sem kockáztatná meg, vagyis hiába teremtett a kormány lehetőséget a forráspótlásra, a polgármesterek szerint a gyakorlatban csak azok az önkormányzatok lesznek kisegítve, amelyek vállalják azt a nem túl népszerű intézkedést, hogy új közterheket vetnek ki.

Kimaradt a számolgatásból a kormány legnagyobb terve
Az már korábban kiderült, hogy a költségvetési tervezet benyújtásakor a javaslat összeállítói nem számoltak az önkormányzati, illetve a közoktatási törvény számos új elemével: az önkormányzatok támogatásáról rendelkező fejezet például még a tavalyival csaknem megegyező, 3200 milliárdos gazdálkodási kerettel számol annak ellenére, hogy a megyei önkormányzatoknak egyáltalán nem kell ezentúl intézményfenntartásra költeniük, mert sok önkormányzati intézmény január 1-jétől az államhoz kerül. A javaslat szövegében csak egy megjegyzés utal rá, hogy az átalakítás miatt a megyei önkormányzatok állami támogatását és potenciális illetékbevételét is magában foglaló 1140 milliárd egy része "a költségvetési törvényjavaslat parlamenti vitájában várhatóan átcsoportosításra kerül a költségvetés megfelelő központi fejezeteibe".

"A költségvetést már rég összeállították az NGM-ben, mire mi meghoztuk a döntést, hogy mindent államosítunk" - mondták korábban az [origo]-nak a jelenségről kormánypárti politikusok, hozzátéve, hogy a javaslatot egyéni képviselői vagy bizottsági módosító indítványokkal fogják a szavazás előtt a valósághoz közelíteni. Az önkormányzati változások "átvezetetlensége" a parlament oktatási bizottságának hétfői ülésén is felmerült: a nemzetgazdasági tárca illetékese a felvetésre úgy reagált, hogy a tárca csak kész törvények alapján tervezheti a büdzsét, tervezetek alapján (egyelőre az önkormányzati és a közoktatási is ebben a fázisban van) nem.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20111020-a-kormany-adotervei-es-az-onkormanyzatok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet
  2011-10-20 19:57:33, csütörtök
 
  Üzenet

Elmentem vacsiért.
Vodka lett belőle.

Ne várj :)
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A judeobolsevik kriptpzsidó ne
  2011-10-20 19:47:54, csütörtök
 
  A judeobolsevik kriptpzsidó nem vész el csak átalakul!

Levitték az MSZMP-s pártkönyvüket és a Lenin összeset a pincébe és egy mozdulattal felhozták a kippát, a tallitot, a tefillint és a mezuzát.
Ja meg még valamit!
A "jaaaajh Istenem mi lesz velünket", a nácik, fasiszták, irredenták, nyilasok, horthysták, trapisták stb....

Hogy adjunk az előadó művészetnek is, no meg a lírának!

A divatzsidó

A dédapa még pálinkaárus,
a nagyapó volt jó bolsevik.
Tóráját ládafiába zárta
és nemvolt jó ideig
Sabbath Salom neki.
Aztán eljött Róth Manó a hős
Az antimessiás, vele kórusban együtt
énekelte az ávósok dalát.
Ekkor divat volt Istent tagadni,
Zengeni: Nincsenek őseink, csak
proletár hőseink,
Ott tiszteljük a történelmi
múltat, ahol magyarosított nevű
rőfös segédek vonultak szétrúgni mindent,
ami magyar és nemzeti.
1989-ben úgy tűnt, hogy elbukott a játszma
és szétfeslett a vörös lepel,
de sebaj,
most unokáik a globalizmus zászlajával
járva köszönnek nyájasan így.
Sabbath Salom neked.

Mazel tov
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten hozott a kilakoltatottak
  2011-10-20 18:56:28, csütörtök
 
  Isten hozott a kilakoltatottak földjén!



Jöttek haza a végrehajtók, a luxusnyaralásukból. A magyarok fogadóbizottsága várta őket

Miközben az általuk kifosztott, otthontalanná tett emberek a lét határán tengődnek, úgy a végrehajtók díszes társasága luxusnyaraláson vett részt a deviza- és számlaadósoktól elrabolt pénzből.

Ezért kell hát szaporítani az otthonok elárverezését és a kilakoltatásokat, hogy ilyen luxus körülményeket biztosíthassanak maguknak a fosztogatók.

Az utazásuk körülményeiről, a programjaikról (Pl: Élményrepülés Las Vegas fölött) olvashat előző anyagunkban: ITT >>

Nos, információink szerint a végrehajtók, legalább 100-an, 2011. október 13-án este 18:45-kor érkeztek a Ferihegyi (Liszt Ferenc) repülőtér 2/A termináljára, a Lufthansa 1340-es frankfurti járatával.

Ezért a Fehér Kéményseprők és az Egységes Magyarország Mozgalom Otthonvédő önkéntesei úgy döntöttek; riadólánccal sebtiben fogadó bizottságot alakítanak, hogy méltóképpen fogadják a hosszú utazásban megfáradt végrehajtó urakat és hölgyeket, és jókívánságaikat fejezzék ki nekik hazatérésük alkalmából.

Természetesen ehhez a repülőtéri rendőrségnek is volt ehhez egy-két szava. Minden otthonvédő önkéntesre jutott legalább 1-2 rendőr, civil ruhás nyomozó, vagy biztonsági alkalmazott.

A repülőtér biztonsági igazgató helyettesét, Dr. Strauss Zsoltot egyébként ha nem is jó, de régi ismerősként köszöntötték az otthonvédők, hiszen ő volt az, aki levezényelte a Tauzin család erőszakos kilakoltatását 2010. június 15-én.

A biztonsági vezetőkkel történt egyeztetés alapján tehát a fogadóbizottság csúnyán nem beszélhetett, melyet az önkéntesek be is tartottak :)

A sebtiben írott plakátjukra ezért a következő jókívánságaikat írták:

"Isten hozott a kilakoltatottak földjén! Reméljük, jól éreztétek magatokat a luxusnyaraláson!"

Háromnegyed hét magasságában le is szállt a frankfurti gép, melyen a 100 fős végrehajtói csapat érkezett a kaliforniai luxusnyaralásából, és a fogadóbizottság a kijárat előtt várta őket. Ám az aktivisták jó darabig senkit sem ismertek fel közülük, akinek elmondhatták volna jókívánságaikat. Azt is regélték, hogy fülest kaptak és másfelé távoztak az épületből.

Aztán kissé meglódultak az események. Lett némi futás, és az egyik végrehajtó megkapta az otthonvédők jól megérdemelt köszöntését is.

Jött a gödöllői végrehajtó. Vonszolta ki maga után gurulós bőröndjét. Ezt az embert konkrétan felismerte két otthonvédő önkéntes is, és szaladtak utánuk a riportereket maguk után hívva, hogy megörökítsék az örökkévalóságnak a végrehajtó úr és felesége hazatérését az Újvilágból.

A zsaruk is futottak utánuk, de nem avatkoztak be az eseményekbe, sem akkor, sem később, mivel tettlegességre nem került sor.

Így folyt a loholás a taxik között, aztán az egyik taxiba való pakolás közben az otthonvédők végre személyesen is kérdőre vonhatták a végrehajtót, hogy miféle pénzből volt lehetősége erre a családi luxusútra, és vajon fizet-e utána adót? Miközben egyre mélyebb a válság Magyarországon.

Közben csattogtak a fényképezőgépek, villogtak a vakuk, de a végrehajtó mindig elfordult, nem vállalta arcát.

Ez alkalommal nem sikerült ugyan, de a közeljövőben az Otthonvédő önkéntesek szerte az országban lencsevégre kapják a végrehajtókat, s különösképpen az emberektől elrabolt ingó és ingatlan vagyonokból képződött, hihetetlenül felszaporodott vagyonukat. Elősegítvén ezzel azt az összes vagyonosodási vizsgálatot, melyet a Fehér Kéményseprők kezdeményezett a végrehajtók ellen az Igazságügyi Minisztériumnál.

Mert hiába a kilakoltatottak és kilakoltatandók földje most Magyarország, egyszer ez megváltozik, s nem is olyan sokára.

Akkor mindenki visszakapja azt az otthonát, amit a végrehajtók elvettek tőle. A hiénák irreálisan felduzzadt vagyona pedig zár alá kerül, és szét lesz osztva kárpótlás gyanánt a népnek.

Fehér Kéményseprők - Egységes Magyarország Mozgalom Otthonvédő csoport

Az eseményről készült képeket a következőkben tekinthetik meg. (Fotók: EMM - SzRTI)

A 1340-es frankfurti járattal jöttek a végrehajtók 1. >>

Középen: Dr Strauss Zsolt, a repülőtér biztonsági igazgató helyettese 2. >>

A sebtében írt köszöntő 3. >>

A fogadó bizottság 4. >>

A végrehajtó (középen) nem vállalja arcát 5. >>

A végrehajtó tényleg nem vállalja arcát 6. >>

Videóból kivágott profilkép messziről a gödöllői végrehajtóról. Lesz ez még jobb is 7. >>

Fort András - Jövőnk.info - Szabad Riport Tudósító Iroda
2011. október 14.

http://jovonk.info/2011/10/14/isten-hozott-kilakoltatottak-foldjen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mazsihisz: Náci magyar gárdist
  2011-10-20 18:47:56, csütörtök
 
  Mazsihisz: Náci magyar gárdistákok garázdálkodtak - Auschwitz-ban



A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen egy csoport tagjai ellen, akik a Mazsihisz rémálma szerint a napokban az egykori Auschwitz-Birkenau haláltábor helyén kialakított emlékhelyen a Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető, náci jelképeket is tartalmazó öltözékben jelentek meg, náci karlendítéssel pózoltak, valamint éltették a harmadik birodalom vezérét.

"Ez a csoport cselekedetével meggyalázta a magyarság legnagyobb temetőjét, ahol 1944-ben több mint 400 ezer magyar állampolgárt gyilkoltak meg" - olvasható a közleményben. Mint írták, a magyarul beszélő emberek cselekedete felháborodást és elkeseredést váltott ki a többi látogatóban.

A Mazsihisz kéri a Legfőbb Ügyészséget, hogy haladéktalanul rendeljen el nyomozást annak érdekében, hogy az elkövetők személyét meg lehessen állapítani, és büntetőeljárás alá lehessen vonni őket. "Ez a cselekmény is mutatja, hogy a magyarországi szélsőjobboldali mozgalmak nemcsak Magyarországon kívánják megbontani a társadalmi békét, hanem külföldre is exportálni szeretnék a gyűlöletet, és nem tisztelik a meggyilkolt százezrek végső nyughelyét sem" - zárul a közlemény.

Az atv.hu szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy október 16-án egy körülbelül ötven-hatvan fős magyar csoport jelent meg Auschwitzban, az egykori náci megsemmisítőtábor területén, ahol napjainkban múzeum és emlékhely működik. A társaság tagjai közül sokan gárdista egyenruhát viseltek, többüknél volt árpádsávos zászló, és akadt, akinek nyakában horogkeresztes sál lógott - olvasható az atv.hu oldalon.

Hunhír.info kommentár:
A mazsihiszes zsidók már megint ugrottak, és szokás szerint meg akarják szabni a magyar igazságszolgáltatásnak, hogy mit tegyen. Egy idegen ország területén nem tudni, mióta illetékes a Mazsihisz, no meg hol a bizonyíték arra, hogy nem valami túlélő rémálma az egész. Harmadszor: mi az a kegyeletsértés, hogy 400 ezer? Negyedszer: a legnagyobb magyar temetőben esetlegesen történtekhez mi köze van a Magyarországi Zsidók Hitközségének. Ötödször. Azt nem tudtuk eddig, hogy Auschwitz a magyarság legnagyobb temetője. Hát ez vicc.

http://www.hunhir.hu/

*************************

Számomra ez a náci, fasiszta, rasszista, terrorista, holokauszt olyan, mint a bikának a vörös posztó. Tudjuk, hogy a bika színvak, de mozgatják a rongyot az orra előtt, és attól lesz ideges. Nos hát én is így vagyok valahogy. A hatalomnak mindig van egy 'vörös posztója', melyet időnként meglenget, aztán ez adja a koncepciós perek alapját. Mi vétke van/volt a Magyar Gárdának, és a Szebb Jövőért Polgárőrségnek? Semmi!!! Félti a Fidesz a hatalmát. és valahonnan ezt diktálják neki.
S ha jól utánanézünk, minden népnek akad egy ' kis' holokausztja, de csak egy bizonyos kap utána kárpótlást. Még ez sem lenne baj, csakhogy olyan ez, mint az adósságspirál, soha nem lesz vége., mert a 'Kohnnak' vannak gyerekei, aztán azoknak gyerekei, és így tovább. ... A magukfajtának mindent lehet, minden jár, a magunkfajtának pedig csak a szája.... míg a magukfajták be nem fogják.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valamikor régen
  2011-10-20 18:44:50, csütörtök
 
 
Valamikor régen



Amikor tizennyolc éves lettem, kinyílt számomra a világ . De lehet, hogy csak a szemem nyílt tágabbra a szokásosnál . Felfedeztem önmagamat benne ! Azóta semmit sem változott ez a világ . Legalább is számomra nem . Pedig... Szemeimből ugyanaz az emberke tekint a nagyvilágra, hasonló érzések feszítik lelkemet, amikor a tükörbe nézek, szinte észre sem veszem a változásokat . Hajam megőszült . Elnehezedett a derekam . Furcsa merevség jellemez, de másképpen mint régen . Nehezemre esik a kocogás, szándékosan nem mondtam futást, mert arra már képtelen vagyok, de ha még is, akkor napokig fájnak az ízületeim .

Sebaj . Élünk ! Amikor megtaláltam önmagam azt hittem ezzel valami nagy dolgot cselekszem . Mégsem történt semmi, csak beleszoktam abba a gondolatba, hogy ez vagyok én . Eleinte küzdöttem ellene, álmodoztam róla, végül is beletörődtem a megváltozhatatlanba . Mára lelassultam annyira, hogy figyelhetem a világot, amint elszalad mellettem naponta . Néha írogatok . Leírom érzelmeimet, hívságokat, értelmetlen badarságokat . A világ dolgait igazítanám, de semmi eredményt nem hozott eddig . Valamikor régen talán erre kellett volna felkészüljek jobban, mint tettem akkor, amikor bohóckodás miatt kizavart tanárom az órájáról .

Sajnálom, hogy így történt, mert ha több minden ragadt volna rám akkor ... De nem ragadt ! Nem ragadhatott, mert tanáraink sem azt tanították nekünk, amit valóban tudtak, hanem az oktatási törvényeink keretei szerint oktattak, butítottak, mert a józan ész más megoldásokat kezdeményezett bennünk . Tavaly találkoztam egy kedves, volt tanárnőmmel . Rajzot tanított . Elhaladt felette is az idő, de mégis, szinte semmit sem változott . Egyedül él színesnek látott világában, ragaszkodik ideáljaihoz, amelyeket sohasem talált meg a valóságban . Megittunk hármasban egy kávét, finom süteményt is ettünk hozzá . Elbeszéltük a múltat . Szinte bocsánatot kért tőlünk, hogy nem adhatott többet át nekünk . Mégis szerettük, mert a szívét nyitotta fel nekünk . Oda adott mindent, amit adhatott, de csak ennyit engedtek meg neki akkor .

S, ma ? Mit taníthat fiatal lelkeknek egy tanár ? Engedik-e azt, hogy tanítson ? Hogy neveljen ? Hasznos gondolatokat adjon át nekik ? Biztosan most is megtalálja a módját annak, hogy átadjon valamit az utókornak, amit ő is fontosnak tart . Oktatási törvény most is előírja neki : mit mondhat, miről, mennyit és miképpen . Érdekes az a csatározás is, ami látszólag előttünk folyik, egy liberális politikussá lett tanár, és egy konzervatívnak nevezett tanügyi államtitkár között . Műbalhé mondhatnánk, de nem mondjuk, mert minek mondanánk, úgy sem érdekel senkit . Az emberek belefásultak a politikába, saját dolgaikba, a dolgok menetébe .

Körülöttünk még is éledezik a világ . Felemelte fejét az áldozat, és kimondta csendesen, hogy : elég ...

Milyen érdekes ez az éledezés . Mintha parancsra mentek volna ki az utcára egyesek . A vekker megszólalt kakaskukorékolás helyett az ágyuk mellett ma . Ki húzta fel ezt az órát ? És miért most, ezen a hidegre forduló reggelen ? Néhányan sátortábort hoztak létre a Wall St-i tőzsde épülete előtt, gyámoltalan jelszavakat rajzolnak volt karton dobozokra, amelyről hallgat a közvéleményt befolyásoló média birodalma . S, ha nagy ritkán megszólaltat valakit közülük, akkor is sietve másra tereli a szót . Érdekes a tömegpszichozis alakulása . Amikor 55 évvel ezelőtt szeretett ?vezérünk? úgy határozott, hogy megreformálhatná már végre valaki az elrontott kommunizmust . Változtatni kellene ezen a tucatnyi éve tartó diktatúra eszközén . És lőn ! Felengedett a szorítás, de csak addig, amíg ki nem szabadult szelleme a palackból .

Amikor rozsdásodó lámpásokba, üvegpalackokba gyömöszölünk valami hatalmasat, az onnan ki akar törni, s csak a mesékbe megy oda vissza önszántából . Három kivánságodat teljesítem, ha visszadobsz a vízbe, mondta az aranyhalacska . De nem dobták vissza, s odaveszett ! Elkezdtek tüntetni a diákok . Megérkeztek a Bem térre, ahol már olyan sokan voltak, hogy elrettentek a titkosrendőrök . Átmentek a Margit hídon Pestre, majd gyülekeztek az Országház előtt a következő napon . Olyan sokan lettek egyszerre ezen a csendes tüntetésen, hogy megijedt tőlük a kormány politikai meghatározója, az ÁVH . Lőni kezdték ijedtükben a tömeget másnap...

Szerencséjük volt az áldozatoknak szánt tüntetőknek, hogy a nagy gyűlöletből eredő lövések, az orosz tankokat is elérték, amelyeket a fiatalok felvirágoztak korábban, és baráti hangulatban gyülekeztek mellettük . Az orosz kisember is ugyanúgy áldozata volt a bolsevizmus vörös hódításának mint mi magyarok . Messze hazájától, baráti népekre lőni nem gyerekjáték, még akkor sem, ha ellenük Molotov koktélokkal lépnek fel egyesek . Visszalőttek bizony ők is gépfegyvereikkel, ami megmentett sok ártatlan tüntetőt akkor a Kossuth téren . Így is, majd ezren veszítették életüket akkor . Gúlákba rakták az áldozatokat, mielőtt elszállították volna őket a temetőbe . Szörnyű !

2006-ban megpróbáltak mégegyszer összejönni a forradalom őszhajú veteránjai Budapest utcáin, de az ÁVO-sok gyermekei, unokái vezette kormány megakadályozta őket abban, hogy eltemethesse végre halottait a főváros . Megismétlődött a hazudtunk reggel, délben, este provokáció, majd a hónapos tüntetések után fellépő ?rendőrségi? csapatok megakadályozták a tisztességes megemlékezést 1956 október 23-áról ! 50 éve történt ! Azóta is félelemben él a város, az egész ország . Elvesztette reménységét a demokráciában, az igazságban, politikusaiban . Mi lesz most ? 55 évvel a levert forradalom után ? Emlékbeszéd ? Mea culpa ? Vissza lehet-e vonni megtörtént dolgokat ? Kérhet e bocsánatot áldozataitól ez a mostani kormány ? Kit érdekel...

Eltelt 67 év az alkotmányosságunk megszűnte óta, s ahelyett, hogy visszaállították volna azt, ami a mienk volt, egy másikat fabrikáltak nekünk, egy újat, amit igaznak mondanak . Rendszerváltozást is hazudtak nekünk 90-ben, de az elszámoltatást, a számonkérést megakadályozták azzal, hogy nem állították vissza ősi alkotmányunkat annak a sztálini tákolmánynak a helyébe, amelynek jogfolytonosságához ma is ragaszkodnak . Ha jogtalannak ítélték volna meg az eltelt hét évtizedet, akkor most a bűnösök börtönben volnának, hasonlóképpen nyilas elődjeikhez . Letűnt egy kor, ami rengeteg áldozatot követelt békeidőben, sajátjai közül, ideológiai alapon . S egy kitalált fájdalom méltánytalansága után, 6 milliót sirat a világ, amelynek fikciós alapjait megtépázta a múlt, de említeni sem szabad nekik a kommunizmus áldozatait.

Próbál az ember demokráciában gondolkodni . Beáll a sorba, mert törvénytisztelő ember mégis ! De a mindenit neki, népi demokráciával is etettek bennünket ugyanők egyszer, s most szabadságról mesélnek nekünk ? A szemtelenségnek is megvannak a határai . Ezeket a határokat döngetik néhány százezren a bankok, tőzsdék komor házai előtt szerte a világon . Azt mondtuk 55 évvel ezelőtt, hogy cserben hagyott bennünket a nyugat, nem segítették meg forradalmunkat akkor . És mi ? Segíteni fogjuk-e az ő forrongásaikat ? Vagy elhatárolódunk tőlünk mi is, ahogyan ők tették ?

1936-ban az összes vörös szívű megtévesztett proletár Madridba vonult ! Hitler és Mussolini kellett, hogy megsegítse Franko tábornokot, amikor Spanyolország léte volt a tét ! Lesz e most ilyen segítség Amerikától ? Európától ? Ázsiától ? Képesek leszünk egyáltalán megszabadulni ettől a jól kiépített maffia társadalomtól ? Össze tud-e majd fogni a világ a maga megmaradásáért ? Megérdemeljük-e a jövőnket mi, a most élő erősek, fiatalok ? Kialakult egy önmagát megsemmisíteni igyekvő luciferi álom . Egy rémálom!

Városokat épít, önálló ráksejteket, amelyek felemésztik környezetünket, megfosztják életmódjától az embert . Köldökébe vezetéket dugnak, azon táplálják őt vízzel, gázzal, villannyal addig, ameddig elfogadja ezt az új társadalmat, amely azért van, hogy önmagát működtesse . Mind ez pénzbe kerül . Rengeteg pénzbe ! Olyan pénzbe, amit elfogad mindenki a világon . Ezt a pénzt egy kis csoport működteti, maga állítja elő, bankokat alapít, egymással szoros kapcsolatban áll, de az államoktól független, hasznot csak önmagának hajt, ezáltal egyre jobban elszegényedik a világ 99%-a .
Ezek ellen lépett fel az a néhány ezer bátor fiatal, s most tényleg rajtunk a sor, hogy kiállunk e mellettük, vagy elsunnyogunk nyomorultságunkat cipelve tovább a hátunkon ? Lassan eltávoznak közülünk a volt forradalmárok, 75-80 évesek ma már, s megtörtek az ellenük forduló világ rúgásaitól . Rájuk már ne várjunk ! Ők megtették kötelességüket akkor, amikor a haza hívta őket, és utána menekülniük kellett a megtorlások elől . Ezek az emberek minimálnyugdíjon tengődnek, miközben a Biszku-félék tobzódnak lopott vagyonuk felett . Régen volt... Bizony régen!

VGB:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.