Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Jobbik-nagygyűlés: A tankokat
  2011-10-23 21:52:17, vasárnap
 
  Jobbik-nagygyűlés: A tankokat kilőttük, a bankokat is legyőzhetjük! (Percről percre)
2011. október 23. 13:31


Kimentek a tankok, bejöttek a bankok. Néhai Pongrátz Gergely, a Corvin köz legendás parancsnoka szállóigévé vált mondására építette fel a Jobbik 56-os megemlékező nagygyűlésének üzenetét. Tette ezt egy olyan időszakban, amikor a bankok a gigahasznuk biztosítása érdekében magyar családok millióit lehetetlenítették el, okoztak nagyobb károkat és sérelmeket, mint a megszálló vörös katonák. A szétbombázott épületeket fel lehetett újítani, de a hajlékától megfosztott magyar alól kihúzták nem csak a földet, de a lakást is. Megfosztva életterétől, rabszolgasorra és örökös, gyökértelen vándorlásra kényszerítve. A Jobbik nagygyűlése egyrészt tisztelgés az 56-os hősök emléke előtt, és visszatekintő az öt évvel ezelőtti eseményekre, amikor a demokratikus jogállamnak nevezett gyurcsányi diktatúrában 2006 hősei és ártatlan áldozatai saját bőrükön tapasztalhatták meg kisiklatott rendszerváltás minden negatívumát. A Jobbik megemlékezéséről percről percre beszámolunk.

17:00 A megemlékezést követő Kalapács-koncertet megelőzően váratlanul rendőrségi csapatszállító járművek foglalták el a József Attila utca Duna felé eső részét. Mint kiderült, a liberális tüntetés résztvevői vonultak el a Duna-parton és a rendőrök vélelmezhetően kötelességüknek érezték, hogy biztosítsák a radikálisoktól a békés és humánus, Orbán Viktort és kormányát annyira tisztelő és imádó egy tőről metszettek sétáját.

16:40 Vona beszéde összefoglalásaképpen konkrét terveket és elképzeléseket vázolt az egyre emelkedettebb hangulatban lévő hallgatóságának. Bejelentette, hogy a bűnözés megfékezésére a párt visszaállítaná a halálbüntetést, rendezné végre a gazdaságot gúzsba kötő államadósság kérdését a magyar nép érdekeinek megfelelően, és eltávolíttatná az országból a népnyúzó multikat. A pártelnök kijelentette: most egyedül a Jobbik leehet az az erő, amely megvalósítja azokat a célokat, amelyeket elvár a magyar nép többsége.

16:29 Vona a közönséget megörvendeztetve feltette a kérdést, vajon miért választotta Brad Pitt zombifilmje forgatási helyszínéül Magyarországot. Zombikormány uralkodik a magyar népen, csak a Fidesz szellemében, amely egymillió embernek akar jót, a hatalmát akarja bebetonozni, és nem foglalkozik a többség érdekeivel. Konkrét programot megfogalmazva a pártelnök kijelentette, a magára hagyott és kizsákmányolt embereket a Jobbiknak kell összefognia, hogy a segítségükkel és rájuk hagyatkozva megvalósíthassák a magyar nép érdekében végrehajtott valódi rendszerváltást.

16:25 Vona Gábor, a politikai kommunikáció és a hangulatkeltés minden klasszikus formai elemét bevetve, gyújtó hangú beszédben foglalta össze, hogy 56 szelleme tovább él, de ezt a szellemet 2006 eseményei és az abban résztvevők engedték ki a palackból. A pártelnök egyforma erővel bírálta a Gyurcsány- és az Orbán-kormányt, feltéve a kérdést hallgatóságának, hogy kívánnak-e részesei lenni egy valódi, igazi rendszerváltásnak. Ami Gyurcsánynak Őszöd, az Orbánnak a Wikileaks - fogalmazott Vona Gábor, külön kiemelve, hogy a Fidesz szavazóinak többsége sem érezheti úgy, hogy az orbáni ígéretek után megváltozott és jobbra fordult a sorsa. Utalt arra, hogy a miniszterelnök mást mond a jól koreografált rendezvényeken, mint amit a hazánkba akkreditált diplomatáknak mond, jelezve a miniszterelnök véleménye szerinti kétarcúságát.

16:16 Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, 56-os forradalmár az összes felszólaló közül a legrészletesebben elemezte az 55 évvel ezelőtt történt eseményeket. Párhuzamot vont 2006-tal és kijelentette, hogy a Gyurcsány által vezérelt rendőrök brutalitása szentségtelenítette meg az 50. évfordulót, ahol ártatlanok százait lőtték, verték a hatalom kézzel vezérelt emberei.

Murányi visszatérve az 56-os történésekhez kijelentette: a magyar nép forradalma és szabadságharca indította el Szovjetuniót azon az úton, amely végül is a felbomlásához vezetett.

Murányi után a tömeg üdvrivalgása közepette Vona Gábor, a Jobbik elnöke a régi hőstett következményeit és üzenetét a jelen viszonyok közé helyezte, politikai összefoglalót adva a közelmúlt történéseiből és a Jobbik előtt álló feladatokból.

16:02 Sziva Balázs és Kovács Ricsi a régi indulóval, az Előre mind pesti srácokkal fokozta tovább a hangulatot, előkészítve Pörzse Sándor személyes hangvételű, saját életéből vett példákkal illusztrált felvezetőjét. Feltette a kérdést önmagának, hogy vajon ő fegyvert fogott volna-e 56-ban, de ugyanakkor meg is adta a választ, hogy a jelen kihívása közepette kell beteljesíteni az 56-os hősök akaratát. A következő felszólaló Murányi Levente, 56-os forradalmár.



15:57 Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke felszólalásában végigkövette saját életútját, hogy vidéki földművesként miért gondolta és látta szükségszerűnek a radikális politizálást, és az emberek megismertetését a nemzeti gondolatokkal. Sneider beszélt azokról a tragédiákról, amelyek a vidéki embereket érték a szociálliberális kormányok tevékenysége miatt, és utalt arra is, hogy a gazdasági nehézségek mellett a vidék életét egy meghatározó bűncselekményforma keseríti meg. Statisztikai adatokkal támasztotta alá a cigánybűnözés magyarországi jelenlétét, megemlítve olyan eseteket, amikor az árva és kiszolgáltatott magyarok csak a sokat szidalmazott és elnyomott gárdában bízhattak. Sneider folytatva Novák gazdasági szabadságharccal kapcsolatos megállapításait, az est egyik legfontosabb bejelentését téve közölte: csaknem félmillió aláírást gyűjtött össze a Jobbik annak érdekében, hogy a devizahitelesek az eredeti, a pénzfelvételkor alkalmazott árfolyamon fizethessék vissza megnyomorító hiteleiket.

A jobbikos politikus a bankárvilágot és a pénztőke hatalmát ostorozva a hallgatóság tetszésnyilvánítása közepette kijelentette, ahogy a magyarok 56-ban felvették a harcot a tankokkal, ha összefognak, a bankokkal szemben is sikeresek lehetnek.

15:31 A rendezvény moderátora, Pörzse Sándor szólt a 2006-os eseményekről is 56-os megemlékezése kapcsán, különös tekintettel a szemkilövető Gergényi Péter tevékenységére, és a Fővárosi Közgyűlés Jobbik-frakciójának határozott és erőteljes fellépésére a rendőrbűnözők elismerése ellen.

15:30 Pörzse Sándor beszél.

15:26 Novák Előd, a Jobbik alelnöke ünnepi beszédében felhívta a hallgatóság figyelmét arra az erkölcsi-politikai-történelmi jogfolytonosságra, amely fennáll néha Pongrátz Gergely, Corvin köz legendás parancsnoka és a megtépett zászlót átvevő Jobbik között. Mint ismertette, 2003. október 24-én, a párt zászlóbontó gyűlésén könnyeivel küszködve fogalmazta meg a hős azt az elvárását, hogy vegye át a Jobbik az 56-os pesti srácok, forradalmárok és hazafiak szerepét. Pozitívumként értékelte, hogy sikerült végre a Jobbik javaslatára teret elnevezni, de az állam továbbra sem támogatja a szabadságharcos által létrehozott kiskunmajsai múzeumot.

Novák az elmúlt két évtized eseményei és tapasztalatai alapján megfogalmazta a jelenkori elvárásokat is a nemzetben gondolkodó hazafiak felé, hiszen beszédét is áthatotta a tankok helyett a bankok gondolata, egyúttal keményen kritizálva az Orbán-kormány ezzel kapcsolatos tétlenségét, illetve nem egy esetben cinikus, beleegyező hallgatását.

A jobbikos politikusok parlamenti és közéleti tevékenységét méltatva összefoglalta, hogy pártja és a politikai erőhöz közel álló jogvédők végezték el a fülkeforradalmárok helyett azt a feladatot, amelyet a kormánynak kellett volna megtennie, vagyis a 2006-os diktatúra- és hazugságellenes tüntetések résztvevőinek és áldozatainak megvédését, illetve a koncepciós perekben hozott ítéletek megváltoztatását.

Kisiklatottnak nevezte a rendszerváltást egyebek mellett azért is, mert az elmúlt húsz év kormányai nemzeti ünnepeinken tüntetgetik ki a volt állambiztonsági ügynököket, s a vétkesek részéről hiányzik az őszinte beismerés, a bocsánatkérés és az elégtételadás.

A 2006-os eseményekről szólva személyes sorsát is beleszőtte beszédébe, amikor a világhírűvé vált tankos Gyuri bácsi társaságában élvezhette a rendőrség vendégszeretetét, miközben magyar emberek vére folyt a pesti utcán. Novák figyelmeztetett: álságos Orbán Viktor hozzáállása, amikor tavaly október 23-án azt mondta, hogy a kétharmados forradalommal véget ért az ötvenhatosok harca.

A kimentek a tankok - bejöttek a bankok jelszóra felépített beszéd leghangsúlyosabb részében a Jobbik alelnöke kijelentette, a bankok megrendszabályozásáért gyűjtött aláírásokat gazdasági szabadságharcnak tekintik, mint ahogyan részesei nemzetünk kulturális szabadságharca megvívásának is.

Novák figyelmeztetett: ma már a hazai helytartók nem Moszkva, hanem Brüsszel, Tel-Aviv vagy éppen Washington útmutatásait keresik. Az MSZP és a Fidesz politikusai rendszeresen raportra járnak az amerikai nagykövetségre, ahol rendszerint saját párttársaikat is szidalmazva, róluk kompromittáló adatokat szolgáltatva zsarolhatóvá tették egymást. A háttérhatalmak kiszolgálói egy dologban egyetértenek: a Jobbik Magyarországért Mozgalmat tekintik legfőbb ellenségüknek, mely ellen nagykoalícióban tudnak küzdeni. A frontvonalak tehát tiszták, a nemzeti ellenzék az egyetlen alternatíva. A kormány még a helyén van, de csapataink már harcban állnak. Aki magyar velünk tart. Győzzön a Jobbik! - hangsúlyozta Novák.

15:11 A kárpátaljai Credo együttes hazafias dalokkal fűszerezett műsorával melegítette be a Jobbik a szitáló eső ellenére jelentős számban megjelent hallgatóságát 56-os ünnepi megemlékezésének. A Himnusz hangjai után Novák Előd, a Jobbik alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, s jelezte, hogy a rendezvény koreográfiáját a gyorsaság és a precízség jellemzi. A jobbikos, Árpád-sávos és nemzeti zászlót lengető tömeg gyűrűjében időközben megjelent a Jobbik elnöke, Vona Gábor, a párt országgyűlési, illetve fővárosi képviselői.

13:28 Tudósítónk jelentése szerint az eredetileg a Nádor utcába, a Bankszövetség épülete elé szervezett nagygyűlés színpada a József Attila utcában lesz felállítva, így az embereknek nem kell beszorulniuk az egykori judeobolsevik tömeggyilkos, Münnich Ferenc nevét viselő, majd Krassó György forradalmár által a nyolcvanas évek végén a régi nevét spontán visszaadó, viszonylag keskeny Nádor utcába.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=46368
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hirtelen elromlott kamerák 
  2011-10-23 21:05:52, vasárnap
 
 
10.23. 17:59
Hirtelen elromlott kamerák - valaki elhiszi?



Ahogy a március 15-i,Egymillióan a magyar sajtószabadságért tüntetésén, úgy a vasárnapi tüntetésről sem adnak élő képet az UTV kamerái. Skultéti Péter, a szolgáltatást működtető cég vezetője az Indexnek azt mondta: senki nem támogatja őket, így pénzhiány miatt nem működnek a kameráik épp a Szabad sajtó úton. A kamerákat ugyanakkor megjavították volna, ha a közszolgálati tévé igényt tart az október 23-i képeikre. (Index.hu)

Vannak ilyen véletlenek. Véletlenül éppen október 23-án délután szakad el egy drót, véletlenül éppen most lazul ki egy csavar, véletlenül éppen most enged el egy forrasztás. Nézzük csak! Véletlenül 2011. október 23-án délután, amikor több tízezren (százezren? százan? millióan?) tüntettek a kormány pimaszsága ellen, akkor az UTV.HU Közlekedési Képinformációs Portálon a következő, állítólag élő kép volt látható a Szabad sajtó útjáról:

Ezzel egy időben az Astoriánál elhelyezett kamera, amely a Kossuth Lajos utcát szokta venni, amikor épp' nem szólnak közbe a véletlenek, ezt a látványt mutatta a tüntetésről:

Mármost, a véletleneknek van egy nagyon furcsa fajtájuk, amelyeket Carl Gustav Jung annak idején "jelentőségteljes véletleneknek" nevezett. Ezek azért érdekesek, mert - az egyszerű, hétköznapi véletlenekkel szemben - matematikailag nem lenne szabad bekövetkezniük, mégis megtörténnek. Az UTV.HU által üzemeltetett több tucatnyi nagyfelbontású webkamera közül ugyanis ezen a délutánon csak és kizárólag azok hibásodtak meg, és csakis azoknak a kijavítására nem volt hirtelen pénz és létra, amelyek az eddigi alighanem legnagyobb kormányellenes megmozdulást tudták volna közvetíteni.

Nagyon sajátos módon ugyanis az Astoriánál elhelyezett kamerák közül azok, amelyek nem a tüntetés irányába néztek, mind működtek. Például az is, amelyik a Rákóczi utat figyeli:

Mindeközben a Szabad sajtó utcán az egyik irányban ez volt a valós kép:

A másik irányban pedig ez:

Ezek után elég nehéz elhinni, hogy valóban politikamentesen bénáztak az urak. Annál is inkább, mert óhatatlanul felidéződik egy tavaszi emlék, amikor ugyanitt, ugyanezen a portálon nem volt látható a sajtószabadságért szervezett tüntetés, amelyen talán először harsogott az "Orbán Takarodj!" kórus. Hacsak nem ez a történet valódi kulcsmondata: "A kamerák azért nem működnek, mert sehonnan nem kapunk támogatást, nem tudjuk megjavítani a berendezéseket..."

Fotók: utv.hu; Index.hu/Huszti István

http://napizeje.blog.hu/2011/10/23/utv_hu_politikamentes_benazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
világvége
  2011-10-23 20:45:22, vasárnap
 
  világvége

http://www.napiszar.hu/Thumbnails/4065.w-800.h0.q100.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós István már belépett a F
  2011-10-23 20:40:49, vasárnap
 
  Napi zsidó lelet: Tarlós István már belépett a Fideszbe
2011. október 23. 07:56:30

Elvégre kiválasztottak. Mindentudók. És: soha nem hazudnak.

Nem éppen friss, közel két hetes mai leletünk. A Zsidó Világkongresszus honlapján bukkantam a különös információra: Tarlós István főpolgármester a Fidesz tagja. Tarlós tavaly ősszel a Fidesz jelöltjeként, de párton kívüliként lett Budapest első embere, s eleddig mindig azt nyilatkozta, hogy nem óhajt belépni Orbán Viktor pártjába. Mégis belépett.

Legalábbis a Zsidó Világkongresszus szerint. Az obskurus szervezet honlapján október 11-én rövid közlemény tudatta az olvasókkal, hogy Tarlós István döntése értelmében két szörnyű ember került az Új Színház élére, s a tiltakozások ellenére a főpolgármester nem visszakozik. A szövegben azt olvassuk, hogy Tarlós a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor által vezetett Fidesz tagja (,,Tarlós - a member of Prime Minister Viktor Orbán's Fidesz party"). Így ugye mégis szaftosabb a történet: a párttag döntéséért a pártvezért is felelősség terheli.

Aztán még azt is írja az említett honlap, hogy a Dörner-Csurka páros kizárólag ,,magyar nemzeti drámákat" óhajt bemutatni, s mellőzi a ,,külföldi szemetet". Érdekes, Dörner - világhálóra felkerült - pályázatában azt olvasom, hogy a klasszikus és kortárs magyar drámák mellett a világirodalom klasszikus és kortárs értékei is helyet kapnak, például Ibsen, Schiller és Joyce egy-egy műve is szerepel az elkövetkező két évad műsortervében. Ha tehát hihetünk a világzsidajoknak, akkor Ibsen, Schiller és Joyce is magyar szerző. Ráadásul valamennyien a ,,magyar nemzeti dráma" dús kertjét művelték. Ennek a nem várt gazdagodásnak csak örvendhetünk, hiszen képzeljük csak el, a mostantól már törzsökös magyarnak számító Schillerért például mennyire irigyelnek majd minket a gaz németek...

De a lényeg, ismétlem: Tarlós István a Fidesz tagja, hiszen ezt írta október 11-én a világzsidaj honlap. Izgatottan várom, mikor kommentálja eme fontos hírt Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő. Meg maga az érintett, a főpolgármester úr. A világzsidajok ugyanis nem tévednek, ez ki van zárva. Elvégre kiválasztottak. Mindentudók. És: soha nem hazudnak. Különösen ezért rajongunk értük.

Falusy Márton - Hunhír.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=90038
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biszkuék Justíciája
  2011-10-23 20:32:15, vasárnap
 
  Biszkuék Justíciája
2011. október 23. 10:03:15

Hóhérok egymás között

A Kádár-kormány erőszakszervezete révén, a jelentős számú szovjet egység támogatását élvezve 1957 kezdetétől már hozzáláthatott a személyekhez vagy csoportokhoz kapcsolódó megtorlásokhoz. Ehhez azonban - hogy a törvényesség látszatát is megőrizve, de lehetőleg minél hamarabb megtörténhessen - szükséges volt némi erőszakot tenni a törvénykezés mentén.

Hiszem, hogy valaha élt magyar politikus nem hazudott nyilvánosan ilyen arcátlanul, és nem merészelte cinikus gőggel ennyire megalázni a magyar nép jobb életéért életüket adó vértanúkat. Ez volt a főpribék, Kádár János, az áruló, aki olcsó magamutogatással játszotta meg évtizedekig a szerény, egyszerű életvitelű "népbarátot".

A továbbiakban fő forrásom (Sortüzek — 1956, III. Jelentés, Történelmi Tényfeltáró Bizottság, 1996, Antológia Kiadó, Lakitelek) felhasználásával tekintem át azt a folyamatot, ahogy végrehajtották a könyörtelen tömeggyilkosságot az úgynevezett "gulyáskommunizmus" levezérlői.

A rögtönbíráskodás

Már 1956-ban (december 11-én) közzétették azt a 28-as törvényerejű rendeletet (tvr), amely a gyilkosság, szándékos emberölés, gyújtogatás, rablás, lőfegyver, robbanóanyag engedély nélküli tartása stb. esetén alkalmazandó, de hasonló büntetéssel jár a feljelentés elmulasztása is. Ekképp a családtagok, a hozzátartozók is az elkövetővel azonos elbírálás alá esnek. Mivel ez az eljárás igen ritka kivétellel halálbüntetést jelentett (kivétel volt például a kiskorúság), azzal egészítették ki utólag a törvényt, hogy a 16. életévét betöltöttet is ki lehet végezni.

A rögtönítélés (statáriális eljárás) a katonai bíróságokra tartozott, amelyek már 1956. december 15-én megkezdték működésüket. Si­ettek a megtorlással. Az első három nap már hat halálos ítéletet hoztak, s mivel az ítéleteket a kihirdetés után két órán belül végre kellett hajtani, a kegyelem gyakorlására nem maradt idő.

Adjunk még ízelítőt (a máig Kádár-hívek számára) ennek a cinikus gazembernek a törvény egyéves évfordulóján elhangzott kijelentéséből: "Novemberben (1956-ban — P. A.) vagy 1600 fasisztát a másvilágra kellett volna küldeni, decemberben már úgy nem lehetett volna, januárban még kevésbé, és minél tovább megyünk, annál kevésbé."

Ahhoz a harmincezerhez képest, amennyit a kínai küldöttek ajánlottak, Kádár még szerény szándékú volt...

Gyorsított eljárás

A rögtönbíráskodást 1957. november 3-án a 62. számú tvr megszüntette. A "gyorsított eljárás", ahogy erre kidolgozója, dr. Domokos József a legfelsőbb bíróság elnöke is utalt, létezett a magyar joggyakorlatban, de annak idején csak a hadiállapot idején volt érvényben. Ez a rendkívül kategorikus eljárást kimondó törvény visszaható jellegű, és (ami fontos volt a kádári "rendezésben") a sztrájkot is erőszak kategóriába sorolja, s ezáltal a munkásmegmozdulásokat is büntetni lehetett. Fontos az is, hogy lehetővé teszi a hosszas nyomozás mellőzését, és kizárja a jogorvoslatot. A főbíróval egyetértésben a Népköztársaság Elnöki Ta­nácsa (NET) úgy vélte, hogy ez a törvény jobban hangzik, és hatékonyabb is, mint a statáriális eljárás. A büntetés itt is, változatlanul: halál. A lelkiismeretes bírók ezt tudva, egyszerre tízen mondtak le, nem akartak ilyen eljárásban ítélkezni. Ritkán ugyan, de szabadságvesztés is kiszabható volt. Nem volt azonban hosszú életű ez az eljárás sem, hiszen ugyancsak átlátszó volt a bosszú szándéka, s bár még párhuzamosan alkalmazható volt a statáriális gyakorlat is, az 1957. június 15-én kihirdetett 34-es tvr megszüntette. A meglehetősen ködös megfogalmazás szerint: "a súlypont az általános visszatartáson van" — mondta Münnich Ferenc hadügyminiszter.

A legfelsőbb bíróság népbírósági tanácsa

Kádár korai ötlete volt, hogy létre kellene hozni a népbíróságot, amely a legfontosabb államellenes bűnöket tárgyalná. A népbíróságok létrehozatalában kétségtelenül közrejátszhatott Kádár egykori elítéltetésének "számlakiegyenlítése" Farkas Mihállyal szemben. A volt honvédelmi miniszter igen kevés évet kiszabó ítélete általános felháborodást keltett, s ennek Kádár szívesen engedett.

A Tanács öt tagból állt: egy tanácsvezető szakbíró és négy, a NET által kinevezett "népi ülnök". A halálos ítélethozatal esetén, ha nem ajánlották kegyelemre az elítéltet szótöbbséggel, a büntetést két órán belül végre kellett hajtani. Idézem ezúttal is Kádárt: "Meg kell csinálni a népbíróságot, és ahol csak olyan horthyistákkal találkozunk, akik vették maguknak a bátorságot, és disznóságokat csináltak (én teszem hozzá: ezt mondja a Nagy Imre-kormány akkori minisztere!), körmenetben kell bíróság elé állítani, halálra ítélni és kivégezni... Ezeket az ítéleteket nem kell újságban hozni." Értjük mi, a nyilvánosság nem szolgálta volna Kádár imidzsét! Eközben Kádár nem feledkezett meg Farkas Mihályról sem. Telje­sült az óhaja, az egykori rivális büntetését tizennégy évre emelték.

A továbbiakban a népbíróság hozta az ítéleteket.

Népbíróságok

Kádár terjesztette elő az indítványt a népbíróságok létrehozására, de Biszku Béla belügyminiszter is sietett alátámasztani, mondván: "ha az októberi ellenforradalmi támadás után nem alkalmaztunk volna erőszakot az ellenforradalmi támadókkal szemben, úgy fasiszta diktatúra uralkodott volna el". Így aztán a népbíróságok a rendes bíróságokat felszámolhatóvá tették, és a szakképzett bírákat alárendelték az ülnököknek — népbíráknak, akik többnyire a forradalomban a felkelők ellen harcoltak, vagy népítéletet szenvedettek rokonai voltak, ami érthetővé teszi, hogy részükről könyörület nem volt várható. Természetesen, sokan nem vállalták a törvény adta ürüggyel kivégzettek életéért lelkiismeretük elaltatását. Ezért, az enyhébb ítéleteket elkerülendő, eleve mintegy ezerszáz régi bírót már 1956 végén eltávolítottak a testületből, majd önként távozott tíz legfelsőbb bírósági bíró. Az 1957-ben behívott bírók közül huszonhat nemet mondott. Megritkultak az ügyészek sorai is. Közülük harminckettőt elbocsátottak, harminchat lemondott, huszonkettő elhagyta az országot. Összességében 1957 végéig 111 bíró és 290 ügyész, illetve bírósági alkalmazott távozott, és további 220-at a kádári önkény bocsátott el. Tisztelettel emlékezünk rájuk, mert nem vállalták a törvény eszközével a leplezetlen gyilkosságokat.

Emlékezzünk, Kádár megígérte a november 4-i agresszió után, hogy nem lesz a történteknek megtorlása, nem engednek a bosszúnak. S mivel ezt a nyilvánosságnak szánt ígéretet senki nem felejtette el, képmutató módon így fogalmaz a legfelsőbb bíró, dr. Domokos József: "sem a kormány, sem annak feje nem jogforrás". Így mentesítette Kádárt meggondolatlan ígé­retének betartásától a "törvénytudor" Domokos.

Soraimat Kádár János Gorbacsovnak mondott szavaival indítottam. Igen, úgy tűnik, hogy még 1985-ben sem volt világos, hány embert ítélt halálra a megtorló Kádár-rendszer (ő kb.-t mond, tehát nincs pontos szám). De még így is a mondott 280 messze túlhaladja hosszú történelmünk valamennyi megtorló jellegű ítélkezését. Ilyen vérfürdő még nem volt a magyar nemzet történelmében.

Nem szeretném számszerűsíteni a halálra ítéltek és kivégzettek számát 1956 és 1961 között, mivel a rendelkezésemre álló források igen eltérő számokat mutatnak, ám valamennyi meg is jegyzi, hogy a valós szám még mindig ismeretlen. Például Kahler Frigyes könyvében (Joghalál Magyarországon, 1945—1989) 114 kivégzett jelenik meg, míg az 1989-ben kiadott Halottaink II. 1956 című könyvben 244. Az Igazságügyi Minisztérium ugyanekkor megjelent listáján 267 személyt tüntetnek fel. Kádár kb. 280-at említ. A valós szám mindenképpen 300 feletti. A bizonytalanság egyik nyilvánvaló magyarázata azoknak a kivégzetteknek a nagy száma, akik soha nem kerültek bíróság elé, és nevük ismeretlen maradt, akiket elfogásuk után nyomban lelőttek a járőröző szovjet és magyar egységek. Ezekről — saját biztonságuk miatt is — hallgattak a hozzátartozók.

Soraimmal a magyar nép legjobbjainak kívántam emléket állítani, akik vértanúságukkal a legtöbbet adták szabadságunk reményéért. Hősök voltak ők, ismertek és ismeretlenek, mert sokan és sokszor a Kárpátok ölelte hazánkban bizalmatlan és ellenséges népekkel körülvéve kellett puszta fennmaradásunkért életükkel adózniuk. Ne kőtömbökkel, hanem lelkünkben állítsunk számukra elmúlhatatlan emléket!

Puskás Attila, Háromszék

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=90040
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő magyar valóság!
  2011-10-23 20:30:22, vasárnap
 
  Megdöbbentő magyar valóság!

2011. október 23. 06:38:26

Akinek semmije sincs,
az annyit is ér! Copy by: Lázár János


Mostanában sokat foglalkozom (leendő munkámból adódóan) a devizahitelesek gondjaival. Próbálok valami emberibb és belátható megoldást adni nekik, s közben elképesztő tényekkel szembesülök. Olyan adóságcsapdában van a mai hitelfelvevők legnagyobb tömege, hogy rémisztő.

Most voltam egy fiatal házaspárnál, akik 7 000 000.- (azaz hétmillió) Ft-ot vettek fel devizában, amit még 31 évig kell törleszteniük, s ha marad is 240.- Ft-on CHF, akkor is 32 000 000.- (azaz harminckét millió) Ft-ot kell visszafizetniük!

Mi ez, ha nem uzsorakamat? 457,14 %-os kamat, azaz a szerencsétlenek 35 év alatt a felvett összeg több mint 4 és félszeresét fizetik vissza!...

Azt a kormányt, amelyik ezt engedte, bitófára kell küldeni! Öreg emberek lesznek szerencsétlen fiatalok - miközben éppen, hogy tengődnek), mire esetleg megszabadulnak a adós-rabszolgaságból. Micsoda kilátástalan, haszontalan, eltékozolt élet!

Hogy ez egy tudatosan kitervelt összeesküvés volt a globális pénzpiac részéről, az világosan látszik. Amint jóformán mindenkit sikerült behálózniuk a bankoknak a látszólag kecsegtető lehetőségekkel, meglódult az addig mindig stabil CHF. Be ne mesélje nekem senki, hogy ez puszta szerencsétlen véletlen! Nem hiszek a véletlenekben!

Azt a kormányt pedig, amelyik tétlenül nézi, hogy állampolgárait kirabolják, el kell kergetni, de jó messzire! Mert az a látszat lehetőség, amit most nyitottak, csak a tehetős családoknak segítség, akik ki tudják fizetni az egészet (a család által összedobva a szükséges pénzt), s ők igen kevesen vannak! Megint a gazdagok járnak jól!

Mondhatja most valaki: Nem volt kötelező felvenni a hitelt. Ez igaz! De ki ne szeretne jobban élni, jobbat adni a családjának? Ennyi év kommunista nyomorgás és bő húsz év hitegetés után már elfogy az ember türelme, s nem tud várni, hogy “most még össze kell húzni a nadrágszíjat, most még egy kicsit nehezebb lesz, de majd jön a jobb idő"!

Azért van a kormány, hogy az így megnyomorított, eltorzult gondolkodású társadalmat védje a haramiáktól!

Ezt nem tette meg, és még most is hagyja - sőt védi - a rablókat!

A következő történet pontosan jellemzi a csaló politikusi garnitúrát. Azok, akiket azért bízott meg a nép, hogy intézze a társadalom ügyeit, biztosítsa a nyugodt életlehetőségeket, csak saját zsebének tömködésével foglalkozik.

Leültem a minap beszélgetni egy politikus ismerősömmel. Történetesen alaposan ismerem munkáját, és állítom, sikerült észrevétlenül dolgoznia. Szó szerint nem lehet észre venni, hogy bármit is tett volna a köz javára! Magyarul, nem csinál évek óta (már legalább második ciklusát tölti) semmit.

Amikor meséltem neki, hogy van egy jó lehetőség, mereven elzárkózott, hogy őt nem érdekli semmi, nincs hitele, meg van mindene, nagyon jól megy a vállalkozása, a megrendelő partner nagy állami vállalat mindig pontosan fizet, és hál' Istennek sok munkájuk van (ugyan, vajon miért is - gondolkodtam el egy pillanatra!). Büszkén mesélte, hogy épp augusztusban nyert meg egy pályázatot, ami két napig volt nyitva (s itt szólta el magát!!!), s neki már júliusban kész volt az egész pályázat! Ja, így könnyű!

A kevélység, önteltség, elbizakodottság tényleg ostobává és óvatlanná tesz!

Még az is felmerült bennem, vajon ő nem megvette a posztját (ha ilyen jó anyagi helyzetben van), mint a másik? Akiről híresztelték, hogy az egyik pártnak jelentős összeget adományozott. (Hogy még kinek, arról csak - rosszmájú - feltételezésem van, de azt elvetem.) Attól kezdve ő volt a példa! Miért, miért nem, de nem lepett meg, amikor a hamarosan következő választáson a párt egyik képviselőjeként tűnt fel, s az is lett belőle, immár második ciklusban. Ennél jobb befektetés nincs ma Magyarországon.

Meddig hagyjuk, hogy így legyen? Meddig tehetik ezt a politikusaink, akiknek a mi dolgainkkal kellene törődniük(!)?

Ez a keserű és megdöbbentő magyar valóság. Az erkölcsi züllés mély szakadékában vagyunk. Meddig tűrjük még? Vagy mi, egyszerű polgárok is már a sumákolás útján járunk? Akkor meg mit várunk, ki szabadít meg terheinktől?

Alapos, egész életünket átható morális (erkölcsi) megújulásra van szüksége hazánknak, ahol az ügyeskedőt, a sumákolót, a kiskaput keresőt megvetik, és megbüntetik. De ehhez nekünk is nézőpontot kell váltanunk: ez így nem mehet tovább! A megújulást magunkon kell kezdenünk, nem másokra várva, mert akkor csak egymásra mutogatás lesz! Kezdve a megújulást ott (olyan apróságnak tűnő dolgokban), hogy nem szemetelünk, nem állunk meg a tiltott helyen, nem használunk minket meg nem illető kivételeket (pl. mozgáskorlátozottak parkolókártyája - érdekes, mennyire gazdagok nálunk ezek az emberek, hiszen legtöbbjük luxusautókon jár!, és ránézésre semmi bajuk nincs)...

Tudom, ez álomnak, idealista képzelgésnek tűnik, de amíg meg nem utáljuk az efféle ügyeskedéseket, sumákolásokat, cselekedeteket, addig nem lesz változás! Csak, ha a társadalom nagy része megcsömörlik az ilyen viselkedéstől, s azt mondja: ELÉG!

Kívánom, hogy adjon az Isten ehhez mindenkinek őszinte lelkiismeretet (nem egymásra mutogatást!), belátást, hogy így nem mehet tovább, és erőt a döntéshez és a változtatáshoz (először saját életünkben).

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Forrás: internetfigyelo.wordpress.com

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=90036
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
56 szava
  2011-10-23 20:27:58, vasárnap
 
  56 szava


2011. október 21. 22:59:02

Köszöntöm Dr. Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettest, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökét Ausztráliában! Eljött közénk ,,a NEMZETI ÖSSZEFOGÁS A HATÁROKON ÉS TENGEREN TÚL című konferenciára, ahol a magyar nemzetpolitika kérdései kerülnek megtárgyalásra", hogy elbeszélgessen velünk - az Emigrációval! Állítólag. Legalábbis Dr. Semjén Zsolt és Sikó Anna rendkívüli és meghatalmazott nagykövetasszony közös meghívóján ez szerepel.

A 'konferencia' október 24.-én lesz, föltehetően forradalmunk, felkelésünk és szabadságharcunk 55. évfordulójára is emlékezve. Vagy talán még sem? A meghívón ez nem szerepel. Elképzelhető, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek tavaly októberi megemlékezésen elhangzott szavait már komolyan veszik. Idézem:

,,1956 a magyarok befejezetlen története volt az idei esztendőig, a kétharmados forradalom azonban megszabadított bennünket - 56 örököseit - attól, hogy a forradalom napján úgy érezzük, mégiscsak újra kell vívni ezt a harcot. A magyar életlehetőségek szabad alakításáért vívott harcot lezártuk - szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: ez a harc a mi győzelmünkkel, az 56-osok győzelmével, a rendszerváltók, a szabad magyarok győzelmével ért véget 2010 áprilisában.".

Tavaly eltöprengtem azon, miként is kell ezt a két mondatot értelmezni? Akkor úgy véltem, ez azt jelenti, hogy a fülkeforradalom pártvezére ezzel pontot akar tenni 56 végére, számára 56 emlegetése a jövőben érdektelenné - esetleg kellemetlenné - válik, merthogy a fülkeforradalommal úgymond 56 elérte céljait - legalábbis a jövőben ezekről a célokról, mint célokról nem illik beszélni. És most ezen a 'konferencián' Semjén dr. nemzetpolitikai kérdésekről óhajt a helyi emigrációval beszélgetni. 56 emlékünnepélyének tőszomszédságában - avagy talán éppen helyett? Nem tudom.

Azt viszont igen, hogy emlékeimben föltolulnak a kétharmados forradalom pártjának elmúlt évi szózatai - és sajnos, a tettei is. És ekkor ismételten megszólal 56. Meg, és nem von glóriát a kormányzó koalíció tettei fölé, hanem éppen ellenkezőleg. Kérdést kérdés után pendít meg: ezt akartuk 56-ban? A válasz egyértelmű: nem!

56 októberében a szegedi egyetemisták fogalmazták meg először a nemzet, a magyarok óhaját. - A nevezetes 16 pont a következő volt (több szövegváltozat is elterjedt):

Vonják ki a szovjet csapatokat! (Ezt kiáltozták hozzá:"Ruszkik haza!")

Új, alulról kiinduló választások legyenek az MDP-ben (Magyar Dolgozók Pártja)! Válasszanak új KV-t (Központi Vezetőséget), hívják össze a pártkongresszust!

Nagy Imre alakítson kormányt, a sztálinista-rákosista bűnösöket váltsák le!

Nyilvános tárgyalást Farkas Mihály és társai ügyében! Vonják felelősségre Rákosit!

Általános, egyenlő, titkos választásokat, több pártot, új nemzetgyűlést, sztrájkjogot!

Vizsgálják fölül a magyar-szovjet, illetve a magyar-jugoszláv kapcsolatokat a kölcsönös be nem avatkozás jegyében!

Szakemberek bevonásával szervezzék át a gazdasági életet, a hazai adottságok és a nép létérdekei alapján!

Hozzák nyilvánosságra a külkereskedelmi szerződéseket (a magyar közvélemény nem tud semmiről), a jóvátétel tényleges adatait, adjanak tájékoztatást a magyar uránról! (az 1947. április 10-ei párizsi békében foglalt jóvátétel tízszeresét rabolták el!)

Vegyék teljes revízió alá az ipari normákat, vizsgálják ki a bérköveteléseket, állapítsák meg a munkás létminimumot!

Fektessék új alapokra a beszolgáltatás rendszerét, az egyénileg vállalkozók kapjanak a TSZCS-kkel egyenrangú támogatást!

Független bíróság vizsgálja felül az összes politikai gazdasági pert, bocsássák szabadon az ártatlanul elítélteket, szállítsák haza a SZU-ba (Szovjetunió) hurcolt foglyokat!

Teljes vélemény- és szólásszabadságot, szabad rádiót, MEFESZ újságot! Ismerhesse meg mindenki saját káderadatát!

Távolítsák el a Sztálin-szobrot! Helyére 1848-49-es emlékmű kerüljön!

Új, nemzeti jellegű címert! A katonáknak új, a magyar hagyományoknak megfelelő egyenruhát! Március 15. legyen nemzeti ünnep, október 6. nemzeti gyászünnep és tanítási szünet!

Szolidaritást a lengyel néppel!

Október 27-én üljön össze egy országos diákkonferencia, ahol megvitatják a követeléseket!

56-ban tehát a nemzet függetlensége alapvető követelés volt. 56-ban a magyar dolgozó ember megbecsültetése alapvető követelés volt. 56-ban az igazságszolgáltatás kérdése alapvető követelés volt. 56-ban a hírközlés és a szólás szabadsága alapvető követelés volt. 56-ban a független bíróság alapvető követelés volt. 56-ban a magyar nemzet érdekét szolgáló gazdaság alapvető követelés volt. 56-ban a nemzetgyűlés összehívása alapvető követelés volt. 56-ban a magyar ember robotolt és éhezett. Fegyvert fogott, mert az ország élhetetlenné vált. Egy élhető Magyarország alapvető követelés volt.

És ma? Van néhány követelés, ami azóta teljesült. Például a szovjet csapatok elhagyták az országot. Ám az ország szabadabb-e és függetlenebb-e ma? Nem! A tankok helyett uralkodnak a bankok. A magyar ember kiszolgáltatottsága ma semmivel sem kisebb, mint akkor volt. Csakhogy ma gazdasági rabszolga. Hogy van-e szólás és sajtó szabadság, hát az is vitatott. Amikor törvény szabja meg, hogy bizonyos vélt, vagy valós eseményekről csakis ezt, vagy azt szabad mondani - esetleg talán már gondolni is! - akkor szabadságról nem beszélhetünk. Amikor gyűlölet-tahók szabadon - a sajtó egy részének aktív támogatásával - szapulhatják, gyalázhatják a magyar embert, a magyar műveltséget, a magyar gondolkozást és viselkedést, akkor bizony 56 szava fölcsendül a fülünkben és felforr a vérünk: nem ezt akartuk!

A fülkeforradalom pártja beteljesítette 56-ot? Ha a kérdés politikai tartalmára gondolunk, akkor ez mint kijelentés a politikai hazugság minősített esetét jelenti.

Szabad-e az ország? Már hogyan lenne az, amikor az országban tomboló kisebbségekről csakis a dicséret és az elismerés szaván lehet nyilatkozni, különben csőstül érkezik a megalázó és megvető jelzők tömege a szomszédoktól, Brüsszeltől, Washingtonból, Londonból, Tel-Avivból és még sorolhatnám. Esetleg jön egy masszív büntetőper is, mint következmény.

Szabad-e az ország? Már hogy lenne az, amikor a parlamentje szinte olvasatlanul szavazza meg Izrael EU társulási szerződését?! Annak az Izraelnek a társulását, ahol tombol a rasszizmus, akik az általuk megszállt területen emberirtást folytatnak, akik kritikátlanul megtámadhatnak nemzetközi vizeken segélyhajót, ott embereket gyilkolhatnak le és még csak az sem mondható rá, hogy ejnye-bejnye? Legalábbis a magyar kormányzattól ez nemhogy nem várható el, hanem ellenkezőleg, sokkal inkább arra lehet számítani, hogy aki ezek miatt fölemeli a szavát, arra rászabadul vagy a gazdasági, vagy a jogi bürokrácia és aztán megnézheti magát.

Függetlenség? Amikor a kormányzat szó nélkül eltűri, hogy egy idegen állam vezéregyénisége az ország felvásárlásáról beszéljen. Amikor szó nélkül eltűri, hogy egy idegen állam kémrepülőgépe besompolyogjon az ország fővárosához és feltérképezze az ország elektronikus hálózatát. Amikor egy idegen állam vallási szertartásai fontosabbak a kormányerőknek, mint a saját népük műveltsége. Amikor a miniszterelnök, vagy helyettese boldogan rohan a zsidó ünnepeken megrendezett emlékező megmozdulásokra, kipával a fejen és parolázik azon közösség vezetőivel, akik számára a magyar ember legfeljebb koszos, csavargó, dolgozni nem tudó lusta és megvetett rabszolga. Amikor menorah állítható csőstül, de a keresztállítás fasiszta, rasszista, antiszemita valami. Semjén dr. meg is tanulja az izraeli himnuszt - héberül - és gajdolja a rabbiavatáson a többi kipással. Büszkén. Hibátlan kiejtéssel.

Élhető Magyarország? Amikor több mint 3 millió magyar él a nyomor szintjén? És a kormányzat amikor megszorításokra kényszerül, a nyomor szinten tengődő, vagy annak közelébe kerülő dolgozó emberektől vesz el továbbiakat?! Nem először - föltehetően nem is utoljára. Ahol a munka ismét a kényszerrel kapcsolódik össze, mert az ún. közmunka a segély feltétele - de a díjazás nem a munka, hanem a segély szintjén valósul meg? Ahol kormányprogrammá válik az ország munkatáborrá alakítása, kormányprogrammá válhat a munka törvénykönyvének olyan módosítása, hogy a dolgozó embernek csak kötelességei, az urainak meg csak jogai vannak? Ahol dolgozó és munkájáért jövedelmet kapó ember éhen halhat, mert a jövedelme elemi szükségleteit sem fedezi?

Igazságszolgáltatás? Amikor másfél évvel a fülkeforradalom után engedték ki csak azokat a politikai foglyokat, akiket az előző rend elleni lázadás miatt igyekeztek koholt vádakkal börtönbe zárni? Amikor az utcán a cigány szabadon garázdálkodhat, és legfeljebb ejnye-bejnye a büntetés, ha durván megtámad, kirabol védtelen magyarokat, miközben egy cigány utcalánynak kiosztott pofon több évi börtönnel jár. Amikor tetszés szerint kirabolhatnak bárkit, de ha megszervezik a rablók elleni védelmet, akkor már a szervezet öltözéke is bűntény és súlyos börtönnel sújtható? És Semjén dr. azokat ítéli el, akik a cigánybűnözést vissza akarnák szorítani és azt a törvényt támogatja, amivel a pintőrség a magukat megvédőket záratja börtönbe, miközben zsinagóga avatáson is kipával a fején hajbókol az országot fölvásárolni akaró, a magyaroknak a rabszolgasággal szembeni ellenállása miatt óbégatók előtt.

Igazságszolgáltatás? Amikor az országot kirabló balliberális elit meg sem közelíthető? Amikor senki semmiért nem felel, legfeljebb a nyomor szinten dolgozókra terhelnek újabb és újabb adókat, tőlük vonnak el még többet? De nem az uraktól! Merthogy a kormányzat alapeszméje szerint akinek semmije sincs az annyit is ér! Semjén dr., mint a keresztényi eszme pártjának elnöke nem emelte fel a szavát a kisemberek érdekében, hanem inkább elment a zsinagógába a héber himnuszt büszkén héberül gajdolni.

És most, 1956 55. évfordulóján idejön Ausztráliába, hogy az emigrációval nemzetpolitikai kérdéseket megvitasson.

Ezek után joggal merül föl a kérdés: milyen nemzetpolitikai kérdések kerülhetnek egy Izraelt imádó pártpolitikussal megvitatásra? Talán azok, hogy a zsidó és a magyar műveltség egymással szögesen ellentétes felfogású? Míg a magyar befogadó, addig a másik a felsőbbrendűségi tudatával mélységesen alárendelő? Amíg a magyar elfogadja mások kultúráját, addig a másiknak Mózes törvényei alapján ama területnek a kultúráját ki kell irtania, ahová beteszi a lábát? És ez látszik is hazánkban: a zsidó származású 'filozófusok', irodalmárok, művészek, a kultúra fölkent és föl-nem-kent apostolai valójában ezt teszik is. Törvényekkel megtámogatva. Alkotmányos jogaik szerint. És Semjén dr. elmegy a rabbiavatásra, kipával a fején és dicső fénnyel a szemében énekli el héberül a héber himnuszt és utána Ausztráliában nemzetpolitikai kérdéseket akar a nemzeti emigrációval megvitatni.

Akkor hát milyen nemzetpolitikai kérdésekben akar Semjén dr. itt egyezségre jutni az emigrációval? Álljunk mögé a Nemzeti Egyetértés Nyilatkozat szellemében és amit a kétharmados diktatúra kiötlött, azt itt is hajtsuk végre? Gajdoljuk mi is az izraeli himnuszt a magyar helyett - héberül? Lengessük az izraeli zászlót Semjén dr.-al egyetértésben és felejtsük el 56-ot? Mi is?

Talán lesznek, akik ezt teszik, de remélhetőleg nagyon kevesen. Merthogy meggyőződésem, hogy a gondolkozó emberek nem teszik meg. Akik itt is és otthon is gondolkoznak, azok számára 56 szava szentebb, mint az Izraelnek behódoló és népét behódoltatni akaró kormányzat szava. Azon kormányzaté, melynek miniszterelnök helyettese Semjén dr., alkalomszerűen kipával , vagy kalappal a fején. Merthogy, amikor zsidók látogatják meg őt, ők akkor sem veszik le a kipát, amikor a magyar műveltség zárt helységébe - pl. a parlament épületébe - látogatnak, holott a magyar műveltség embere fedett fővel nem lép be zárt helységbe. Sőt, a nekik való behódolás látszatáért - vagy szíve szerint is - inkább Semjén dr. teszi fel a fejére a kipát - otthon. Ami e miatt már nem az.

A pesti srácok 1956-ban nem azért fogtak fegyvert, hogy az egyik elnyomó banda helyett egy másikat, egy semmivel sem kevésbé agresszívet és vérszomjasat kapjanak a nyakukba. 56 szava még ma is időszerű, 56 követelései még mindig nem valósultak meg. Semjén dr.! Ezt vésse az emlékezetébe, mert ezt üzenjük pöffeszkedő és zsigereikből hazudozó kormányának! 1956 szellemében és céljai elérése érdekében a harc még nem zárult le. Sőt, nagyon is nem.

Dicsőség a barbár elnyomók ellen harcoló, ott vérző, ott elpusztult hősöknek! Nem feledjük a harc célját: a független, élhető Magyarországot! Már csak a harcban elesettek, sérültek, a harcok miatt elítéltek iránti tiszteletből sem feledhetjük és adhatjuk fel a célt.



Cser Ferenc

Forrás: Cser Ferenc

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=89262
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárgyalás nélkül rehabilitáljá
  2011-10-23 20:21:53, vasárnap
 
  Tárgyalás nélkül rehabilitálják a katinyi áldozatokat



Moszkva úgy döntött, hogy tárgyalás nélkül rehabilitálják a katinyi áldozatokat

Oroszország kész megvizsgálni a katinyi áldozatok rehabilitálásának lehetőségét. A kérdést meg lehet oldani bíróság bevonása nélkül, Oroszország és Lengyelország kormányainak szintjén, közölte az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov.

Moszkva Varsóval együtt már dolgozik a probléma megoldásán, nyilatkozta a miniszter az "Moszkva Visszhangja", az "Oroszország Rádiója" és az "Oroszország Hangja" rádióknak.

1940-ben a Szmolenszki területen, Katiny mellett az NKVD több mint 20 ezer lengyelt végzett ki. A szovjet propaganda a bűncselekményért a felelősséget a náci Németországra hárította. Október elején a Strasbourgi bíróság két lengyel állampolgár Oroszországgal szembeni panasz beadványa alapján megkezdte a rokonaik kivégzése ügyének lezárásával kapcsolatos meghallgatásokat.

Argumenti.ru
2011. október 23.

http://jovonk.info/2011/10/23/targyalas-nelkul-rehabilitaljak-katinyi-aldozatokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bíróság előtt az első hiéna! -
  2011-10-23 20:13:10, vasárnap
 
  Bíróság előtt az első hiéna! - Vádemelés a végrehajtó ellen


Tisztelt Fehérkémények!

Az alábbi újságcikkre szeretném felhívni a figyelmüket egyben tájékoztatnám Önöket, hogy milyen végrehajtó dolgozik Mezőkövesden és környékén. Szeretném megosztani a honlap olvasóival és szívesen olvasnám a véleményüket arról, hogy végezheti a munkáját még a mai napig is ez az ember? Munkájukhoz továbbra is kitartást és jó egészséget kívánva,maradok tisztelettel:

T.P.

Északhírnök:

A mezőkövesdi önálló bírósági végrehajtó áll a bíróság előtt. 2011. október 05. szerda.

Elkezdődött a mezőkövesdi önálló bírósági végrehajtónak, Tóth Ákosnak a büntetőpere, akit hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással vádol az ügyészség. A vádirat szerint a történet 2008-ban Mezőkövesden kezdődött, amikor egy helyben közismert vállalkozót M. Józsefet, egy ellene folyó büntetőügyben kártérítésre kötelezték. A tartozás behajtásával a bíróság a végrehajtót bízta meg.

A vádirat szerint a végrehajtó M.József lefoglalt cégének amelynek többek között egy 60 szobás szállodája is volt a Zsóri fürdő közelében, üzletrészét egy 2008. decemberében megtartott árverésen, alig félmillió forintért értékesítette egy ismerősének. Biztos ami biztos a licitre senkit csak a vevőt engedték be.

Fehérkemény.com - Szabad Riport Tudósító Iroda

Megjegyzés: A változások után - de elképzelhető, hogy már előtte is -, perek százai indulnak meg a fosztogató önálló bírósági végrehajtók ellen, akik mint a hiénák vetik magukat a magyarok otthonaira, és kergetik őket öngyilkosságba, vagy a hajléktalansággal az utcai fagyos halálba.

Az összeharácsolt, illegálisan megszaporodott javaik is zár alá kerülnek majd, mivel az már a nép vagyona! Abból fogják kárpótolni a kifosztottakat, minden kilakoltatott visszakapja otthonát. Vagy, ha az időközben megsemmisült, akkor a fosztogatók összeharácsolt javaiból kapja meg a kárpótlást.

Az önálló bírósági végrehajtók pedig meg fogják tapasztalni a szegénységet és fizikai munka nehézségeit, hóban, fagyban és szélben - ugyanazt kapják majd vissza, amit ők adtak a nemzetnek.

EMM Otthonvédők
2011. október 23.

http://jovonk.info/2011/10/23/birosag-elott-az-elso-hiena-vademeles-vegrehajto-el len
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt Kadhafi, éljen Kadhafi
  2011-10-23 20:11:07, vasárnap
 
  Meghalt Kadhafi, éljen Kadhafi!






Oszama bin Láden után másodszor járja be egy politikai vezető hullájának képe idén a nemzetközi sajtót. Kadhafi meghalt ? ezt állítják a felkelők, néhány újságíró, egyelőre. A képek tanulsága szerint azonban kijelenthetjük: bizonyára igaz a hír, Kadhafit meglincselték ? a felvételek tanulsága szerint ez történt.

Számomra viszont elsőre beugrott Románia egykori diktátorával, Ceausecuval és annak a sorsával egy fura párhuzam. A Kárpátok Géniusza diktatúrájának idején bizony jó hosszú ideig élvezte a Nyugat barátságát, elnézték neki, hogy éhezteti népét, kilóra adja el a szászokat és a zsidókat, falvakat rombol le a szocializmus építésének a jegyében. Feleségét, a négy elemit végzett Elenát nyugati egyetemek fogadták díszdoktorrá, Amerika elnöke ellátogatott Romániába, megadták neki a legnagyobb kereskedelmi kedvezményt, fogadták őt az Egyesült Államokban stb. Kadhafi szintén: Berlusconi nagy haverja, együtt élvezték a könnyű erkölcsű nők által jó pénzért nyújtott gyönyöröket. Kadhafi Európában mondott beszédeiben buzdította a muszlimokat kontinensünk elfoglalására, a Nyugat bamba polgára pedig önfeledten tapsolt neki, és élvezte a líbiai olajexport áldásait.
Ceausescu belelövetett saját népébe, amelyik távozását követelte. Kadhafi szintén. Ceausescut egy fura módon összeállított katonai bíróság gyorsan halálra ítélte, és azon nyomban falhoz állította és kivégezte. Kadhafinak még ez sem adatott meg, élve fogták el, pár percre rá már halott volt. Alapos a gyanú, hogy meglincselték. A párhuzamok azonban nemcsak a két diktátor életére, hanem a haláluk után következő időszakra is fennállhatnak.


Kadhafi és Ceausescu

Húsz és egynéhány évvel a romániai forradalom után, ma már mindenki tudja, hogy a kezdő lökést már régóta tervezte nagy egyetértésben a KGB és a CIA. Az is kiderült, hogy a Ceausescut felváltó első ?demokratikus? államfő, Ion Iliescu, valamint a forradalom utáni vezetőréteg majdnem kivétel nélkül a KGB ügynökeiből állt. Akik mesterien idézték elő a ?terroristaveszélyt? (ismerős?), hogy erre hivatkozva minél gyorsabban kivégezhessék a Kondukátort. Az kiderült, hogy bizony az öreg sok mindenről beszélt volna, ami minden bizonnyal nagyon érdekelte volna a kommunizmusból felszabaduló Romániát, például arról, hogy a forradalmi hevületben a tévé képernyőjén megjelenő személyek, a későbbi politikai elit, kikből is áll tulajdonképp. Ahogy arról sem hallgatott volna Kondukátor, hogy szerinte mely nyugati és keleti szolgálatok állnak megbuktatása mögött, kiket gyanít és milyen oknál fogva. Nem részletezem, és Isten őrizzen attól, hogy az elmebeteg pártját fogjam, nem vagyok én az ördög ügyvédje, de minden bizonnyal egy pár hónappal később megrendezésre kerülő per során érdekes információk láttak volna arról napvilágot, hogy ki lőtt, kik az igazi terroristák, és kik akarnak az új vezetők lenni.

Ceausescu kivégzése:

Ezt érzem Kadhafi esetében is: ha nem lincselik meg, ha egy nyilvános per során felszólalhatott volna, akkor bizony sokan kellett volna kényelmetlenül érezzék magukat. Például Amerika, amelyik nem is olyan rég kiadta Kadhafinak azt a líbiai katonai vezetőt, aki most a Kadhafi-ellenes harcokat vezette. És előkerülhettek volna számlák, szerződések bizonyos kényes üzletekről, abból az időből, amikor Amerika, Franciaország vagy épp Olaszország még nem volt annyira finnyás, mint manapság, és vígan üzletelt a líbiai diktátorral.
Romániában mai napig rejtély övez sok olyan eseményt, ami a forradalom alatt, vagy azelőtt, a kommunista diktatúra idejében történt. Az is biztos, hogy kevesebb titok lenne ma, ha anno Ceausescu beszélhetett volna egy perben. Mára már bebizonyosodott, hogy a KGB ügynökei szándékosan teremtettek olyan helyzetet (terroristaveszély ? ismét kérdem: ismerős?), hogy Ceausescu kivégzését arra foghassák. "Ha megöljük Cseaút, akkor a terroristáknak sem lesz majd oka lövöldözni" - és láss csodát, a kivégzése után néhány órával megszűnt a csetepaté.
Nagy valószínűséggel Kadhafi meglincselésével kapcsolatban is ki fog majd derülni, hogy korántsem első felindulásból elkövetett tett volt ez, hanem egy jól megírt forgatókönyv végső fejezete. Akárhogy is, Kadhafi elég titkot vitt magával a túlvilágra ahhoz, hogy az újonnan felálló líbiai politikai vezérkar körében felüsse a fejét a bizonytalanság, nem is beszélve a népről, aki egy éven belül nekiáll összeesküvés-elméleteket költeni. A muszlim országokban ennek nem szokott jó vége lenni...

Felcser V. Örs

http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.