Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Októberi képek és mondatok
  2011-10-24 21:22:09, hétfő
 
  Októberi képek és mondatok



Milliószám élnek még Magyarországon olyan magyarok, akik nem érzik szabadnak magukat. Istentelen világ következhet, ha engednek a kormánynak.

Orbán Viktor 2006.október 22.



Húsz éve kérdezzük magunktól, egymástól, a történelemtől, a Jóistentől, vajon mindazok, akik életüket adták, akik szabadságukat kockáztatták 56 őszén, és azok a százezrek, akik földönfutóként indultak új hazát keresni, azért lázadtak fel, hogy fél évszázaddal később, évekkel az elvtársi világ letűnte után is gátlástalan kalandorok tékozolhassák a nemzet vagyonát? Spekulálhassanak tízmillió ember jövőjével? Emészthessék a magyarok életerejét?

Orbán Viktor 2010. október 23.



Milliószám élnek még Magyarországon olyan magyarok, akik nem érzik szabadnak magukat. Istentelen világ következhet, ha engednek a kormánynak.

Húsz éve kérdezzük magunktól, egymástól, a történelemtől, a Jóistentől, vajon mindazok, akik életüket adták, akik szabadságukat kockáztatták 56 őszén, és azok a százezrek, akik földönfutóként indultak új hazát keresni, azért lázadtak fel, hogy fél évszázaddal később, évekkel az elvtársi világ letűnte után is gátlástalan kalandorok tékozolhassák a nemzet vagyonát? Spekulálhassanak tízmillió ember jövőjével? Emészthessék a magyarok életerejét?

Okostojás 2011. október 22.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha észreveszed, hogy döglött h
  2011-10-24 21:17:00, hétfő
 
  Ha észreveszed, hogy döglött hajón lovagolsz,- szállj le róla

Elnézést a képzavarért, de mióta a Kedves Vezető leszokott a dakota közmondásokról teljesen megzavarodtam. Az indiánok lovas népek voltak, ezért megértettem a közmondásaikat, de mióta a Nagy Vezér áttért a viking (hajós) mondásokra teljesen tanácstalan vagyok. Fogalmam sincs, miről beszél.

Valószínűleg Ő maga sincs tisztában azzal, amit mond, mert egyre nagyobb sületlenségekkel áll elő. Mondok egy friss (2011.10.23. Brüsszel) példát:

,,A stabilitás ma Európa minden országában a legfontosabb érték, s ezért van az, hogy Magyarország, bár nekünk is nagyon sok gondunk van viszonylag jól áll a lábán. Mögöttünk egy kétharmados összefogás, nagy társadalmi egyetértés van."

Persze tudom én, hogy a Kedves Vezetőnek rengeteg dolga van, nem ér rá friss felméréseket, statisztikákat olvasgatni. Leköti a hajózási tudományok tanulmányozása. Ebben elég jól halad, már meg tudja különböztetni tengerjárót a gyors naszádtól, a tengert a pocsolyától. De azért van körülötte annyi léhűtő, hogy valaki közülük igazán felvilágosíthatná, hogy már régen vége a fülkeforradalomnak. Sőt, ha nem vigyáznak, igazi utcai forradalom tör ki, amiben nem ők lesznek a forradalmárok, hanem őket söprik el.

De nézzük a tényeket:

A közvélemény-kutatások alapján a Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében a júliusi 30%-ról szeptemberre 24%-ra csökkent. Ez, akárhogy számolgatom nincs kétharmad, sőt még egy se! Még ha jószívűen felfelé is kerekítek, bizony ez akkor is csak egynegyed.

Orbán Viktor népszerűsége a tartós tendenciát követve egy százalékponttal tovább csökkent, és jelenleg már csak a válaszadók 37 százaléka látja őt szívesen ,,fontos szerepben". Ez már közelebb van a harmadhoz, de nem a kettőhöz, hanem az egyhez. ,,Sic transit gloria mundi" mondaná a művelt dakota, ha tudna latinul. De hogy az olyan műveletlen bugris is értse, mint én, álljon itt egy újabb idézet a Kedves Vezetőtől: ,,A bizalom azonban olyan, hogy gyalogosan érkezik, és lóháton vágtat el." (2008 Brüsszel)

Végezetül remélem, hogy a legutolsó idézet nem fenyegetésként hangzott el a Kedves Vezetőtől (mert bár megettem már a kenyerem javát, de még szeretnék néhány évet eltölteni ezen a sárgolyón):

,,Tiszteld a dakota törzsfőnököt, ha hosszú ideig akarsz élni e földön."

http://okos-tojas.blog.hu/2011/10/24/ha_eszreveszed_hogy_doglott_hajon_lovagolsz_ szallj_le_rola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
400 fölött a gázolaj szerdától
  2011-10-24 21:08:08, hétfő
 
  400 fölött a gázolaj szerdától


Megjelent: 2011.10.24. 12:46|


7 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. A benzinár nem változik.
400 fölött a gázolaj szerdától
(Fotó: Shutterstock)

Ezzel új történelmi csúcsot ér el a dízel ára, a benziné viszont nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 402 forintra nő, a benziné 398 forint marad. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal emelte a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

A autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2011/10/24/400-folott-a-gazolaj/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hoz annyit, amennyit várta
  2011-10-24 21:02:29, hétfő
 
  Nem hoz annyit, amennyit vártak

Mon, 2011/10/24 - 20:43


A népegészségügyi termékadóból 566,6 millió forintot vallottak be az adóalanyok szeptemberre, illetve a harmadik negyedévre. Idén év végére 5 milliárd forint bevételt vártak ettől a megszorítástól, viszont eddig nem úgy tűnik, hogy összejön.

A bevallások adatai alapján a termékadó összege az előre csomagolt, cukrozott készítményekből 231,1 millió forint, a sós snackből 122,8 millió forint, az üdítőitalokból 120,4 millió forint, az energiaitalokból 36,3 millió forint, az ételízesítőkből pedig 56 millió forint - közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

A népegészségügyi termékadóból a kormányzat 2011-re 5 milliárd forint bevételt irányzott elő. Az idén szeptemberre, illetve a harmadik negyedévre 566,6 millió forint termékadót vallottak be az adóalanyok. ,,Ezen adatok alapján nem prognosztizálható az éves elvárt bevétel teljesülése, ugyanakkor reményeink szerint a tervezett bevétel teljesülni fog" - közölte a NAV.

A népegészségügyi termékadóról szóló törvény 2011. szeptember 1-jén lépett hatályba, első alkalommal a havi, illetve negyedéves áfabevallásra kötelezetteknek kellett eleget tenniük bevallási kötelezettségüknek október 20-ig.

Tehát úgy tűnik, hiába terjeszti ki a kormány egyre több termékre a magasabb adót, így sem hoz akkora bevételt, hogy ezzel más intézkedések által kifolyt pénzt pótolják.

(MTI, MNO nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_10_24_nem-hoz-annyit-amennyit-vartak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zagyva: az embereket nem érdek
  2011-10-24 21:00:20, hétfő
 
  Zagyva: az embereket nem érdeklik a kifogások
Mon, 2011/10/24 - 20:18

Zagyva György Gyula felszólalt a parlamentben a magas üzemanyagárak ügyében. Felszólalása nagyon jól sikerült, a rá adott válasz szokásos módon semmit mondó volt.


http://www.youtube.com/watch?v=FozLEdFFBHY&feature=player_embedded

Tisztelt Miniszter Úr!

Hamarosan tartósan 400 forint fölött lesz a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára, ami tovább növekedhet az elkövetkező évben. Így az általános tendencia erősödni fog, miszerint a környező országokban mindenhol olcsóbb az üzemanyag, ezért aki tud, az nem Magyarországon tankol. A kormány által elmelt jövedéki adó ezt a helyzetet csak súlyosbítja, ami további áremelkedéshez és forgalom kieséshez vezet a magyarországi kutaknál.

Önök tudják, hogy mi lenne a megoldás, ugyanis ellenzékben ezt nagyon jól elmondták, de kormányon már elfelejtették, hogy hogyan lehetne csökkenteni az üzemagyag árát. Erre szeretném most emlékeztetni a Önöket:
2008 júliusában a fideszes Varga Mihály (ma Miniszterelnökség államtitkára) és László Tamás, illetve a KDNP-s Soltész Miklós (ma szociális államtitkár) jövedékiadó-csökkentő törvényjavaslatot adott be. Tettüket így indokolták: "Az üzemanyagárak féken tartása azért különösen fontos, mert a benzin és a gázolaj árának emelkedése miatt más termékek is drágulnak, az infláció pedig tovább növekszik"
Szijjártó Péter szóvivőként még így fogalmazott:"Az emberek helyzete egyre nehezedik a kormány adóemelései miatt, hiszen az áfa és a jövedéki adó növelése következtében emelkednek az árak, így a családoknak egyre kevesebb pénz marad a zsebében, mérsékelni kell a fogyasztásukat, ami a gazdaság visszaeséséhez vezet".
Az ellenzéki javaslat aktualitását akkor az adta, hogy 2008 nyarán rekordokat döntött az üzemanyagok ára, ami meghaladta a 300 forintot. A benzin ára azóta elérte, a gázolajé pedig megközelítette a 400 forintot is, a jelenlegi kormány azonban nem csökkenti, hanem épp hogy emeli a jövedéki adót.
2009. június 9-én a parlamentben a fideszes Szatmáry Kristóf (ma a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára). a következőket mondta: "A jövedéki adó emelésénél első számú szempont, ami leginkább a hazai vállalkozásokat érinti, az a benzin árának várható, drasztikus emelése", hamarosan eljön a 400 forintos benzinár, ami "jelentős versenyhátrányt jelent, jelentősen rontja a hazai vállalkozások versenypozícióit."
Még ebben az évben Révész Máriusz fideszes képviselő is megszóllt az alábbiak szerint: ,,Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy amikor beáll tankolni, és kicsit felbosszantja a 300 forintos benzinár, akkor jusson eszébe, hogy ezt Gyurcsány Ferenc gazdaságpolitikájának és nagyszerű nyilatkozatainak köszönheti".

Kérdezem a Miniszter urat:

Önök másfél éve vannak kormányon, de ezidáig semmit nem tettek az üzemanyag árának csökkentése érdekében. Amivel ellenézékben jogosan vádolták a szocialista kormányt, most a fideszes vezetésre ugyan úgy érvényesek. ,,Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy amikor beáll tankolni, és kicsit felbosszantja a 400 forintos benzinár, akkor jusson eszébe, hogy ezt az Orbán kormány gazdaságpolitikájának és nagyszerű nyilatkozatainak köszönheti".

Várom megtisztelő válaszát!

Budapest, 2011. október. 24.
Zagyva György Gyula

(Kuruc.info, Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás! Petíció Szabadka le
  2011-10-24 20:55:04, hétfő
 
  Felhívás! Petíció Szabadka lerombolása ellen!


*Kedves Támogatónk!

Ismét a vészharangot kell megkondítanunk. Csaknem teljesen lerombolná
Szabadka világörökségi értékű belvárosát az új (szerb) polgármester. A
ceauŕ15Fescui faluromboláshoz hasonlítható tervezet 200, főként igen értékes
épületet tüntetne el - a helyükre pedig lakótelepek épülnének (etnikai
elözönlés). Még a Városháza sem úszná meg átalakítás nélkül.

Tiltakozzunk Európa szégyene ellen!
ÍRJA ALÁ PETÍCIÓNKAT AZ INTERNETEN:

<http://www.varaljaszovetseg.hu/02>
www.varaljaszovetseg.hu/02

És nagyon kérjük, adja tovább... Ez az egyetlen esélyünk!

Köszönettel:
Váralja Szövetség*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fix fizetést és egyértelmű elv
  2011-10-24 19:10:36, hétfő
 
  Fix fizetést és egyértelmű elvárásokat akarnak a magyar munkavállalók

2011. október 24. hétfő, 18:56 MTI


A kiszámítható, fix fizetés, és az egyértelmű, világos elvárások a legfontosabb szempontok egy-egy munkahely megválasztásánál - derül ki az őszi HVG állásbörzén a résztvevők körében elvégzett felmérésből, amelynek eredményeit hétfőn juttatták el az MTI-nek.





Az október elején tartott kétnapos börzén 138 kiállító 3141 állásajánlata és több száz képzési ajánlata közül összesen közel 11.000 álláskereső válogatott a helyszínen. Az állásbörze honlapján egészen november 15-ig lehet jelentkezni a meghirdetett állásokra.

Az állásbörze látogatói között keresettek voltak a mérnökök - a cégek 64 százaléka kínált nekik állást - és az informatikusok (csaknem minden második cégnek volt nekik szóló ajánlata), de könnyen találhattak maguknak ajánlatot a több nyelven magabiztosan beszélő álláskeresők is.

A közel 1000 kitöltő válaszai alapján készült felmérésből kiderül, hogy a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok között első helyen már nem a fizetés áll, hanem az egyértelmű munkahelyi elvárások (a maximálisan adható 5 pontból 4,58 pont az átlag, a kiszámítható fizetés pedig 4,53 pontot kapott átlagosan). Fontos szerephez jutott a munka és a magánélet egyensúlyának biztosítása is (4,47).

A fontossági sorrendben előkelő szerepet kapott a tapasztalatszerzés lehetősége (4,29) és a vállalati és személyes értékek egyezősége (4,24) is. A két legkevésbé fontos szempont a munkahely megválasztásánál 3,19 ponttal a kötetlen munkaidő, és 3,35 ponttal a vezetői felelősségvállalás lehetősége.

Az állásbörzén részt vevők 20 százaléka kevesebb mint egy hónapja, fele pedig egy-három hónapja keres állást, egy évnél hosszabb ideje csak az érdeklődők körülbelül 10 százaléka keres munkát.

A kérdőív eredményeiből kitűnik, a jelenleg is dolgozók 42 százaléka munkájával, 59 százaléka fizetésével elégedetlen. Az elégedetlen munkavállalók ugyanakkor nem félnek váltani, a válaszadók közel 35 százaléka jelenleg is dolgozik, és közben már a továbblépésen gondolkodik.

A munkahelyváltás okai közt is egyre fontosabb szerepet kapott a szakmai továbblépés (14,78 százalék), de az anyagiak is hasonló mértékben hangsúlyosak (13,35 százalék) akkor, amikor egy alkalmazott váltáson gondolkodik.

Azoknak a résztvevők, akik jelenleg is dolgoznak, átlagosan valamivel több mint 144.000 forint felett van a havi nettó fizetésük, az ezen felüli cafetéria juttatások átlagos havi nettó összege pedig csaknem 17.000 forint, de a munkavállalók 43,76 százaléka egyáltalán nem kap béren kívüli juttatást a fizetésén túl.

http://www.bombahir.hu/hirek/fix-fizetest-es-egyertelmu-elvarasokat-akarnak-a-mag yar-munkavallalok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pitiáner a rendszer
  2011-10-24 19:07:20, hétfő
 
  Pitiáner a rendszer

Írta: Csezmiczei Vitéz János

Micsoda véletlenek vannak! Az index észrevette, hogy az UTV közlekedési képinformációs portálnak pont a Szabad sajtó úton üzemelő forgalomfigyelő kamerái romlottak el, épp ahol az Egymillióan a magyar sajtószabadságért tüntetett az Orbán-rendszer ellen. A véletlenek már csak ilyenek. Március 15-én, a csoport előző tüntetésén is csak ezek a kamerák romlottak el. Ráadásul nemcsak egy, hanem mindkét ottani kamera vált elérhetetlenné. (Akit érdekel: a cég nem túl meggyőző magyarázkodása).


Más csomópontokkal ellentétben, az UTV kamerája a tüntetés helyszínén (jobboldali kép) korábbi éjszakai képeket mutatott.
(A két kép egyszerre készült. A baloldali, Astorián készült képen még látszik a tüntetés miatti lezárás, míg a jobboldalin zavartalanul megy az éjszakai forgalom.)


Az esetről "véletlenül" három tény jutott eszünkbe. Az első, hogy a magyar adórendszer mellett az adóhivatal szinte bármelyik cégnél tud szabálytalanságot találni, s ha akar, büntet. A második az, hogy a Fidesz törvényt is módosított azért, hogy Simicska Lajos jobbkeze - az előírt közigazgatási tapasztalat hiányában is - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal élére kerülhessen. A harmadik, hogy a Fidesz olyannyira küzdött ezen tüntetés sikere ellen, hogy Navracsics helyettes államtitkára, a Fidelitas és a Nézőpont Intézet üdvöskéje "közösülésre biztatta" a rendezvény egyik arcát.




A Fidesz pitiáner ünnepi trükkje nem tudja megállítani az elégedetlenséget.

http://www.youtube.com/watch?v=PwkJfkl-clw&feature=player_embedded

Ha valaki mégis látna összefüggést a Fidesz ellen tüntető több tízezres tömeg és a hirtelen kameraromlás között, annak figyelmébe ajánlom, hogy mit mondott Orbán két és fél éve, egy március 15-én.

Bizonyára mindenki számára ismerős a kép: állunk az iskola udvarán, Petőfiéket ünnepeljük. És mindig elhangzik egy vékony, kedves gyermekhangon a következő mondat: ,,A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott".

Nos, ez a mondat immáron újra valósággá vált. Nekünk is van nagyméltóságú helytartótanácsunk, amely sápadt is és reszketni is méltóztatik. S így, sápadtan és reszketve oktatja ki immár a népet is, az Alkotmánybíróságot is, a sajtót is és persze az ellenzéket is. [Orbán Viktor]


Orbán Viktorról persze tudjuk, hogy sosem reszket. Mint ahogy sohasem hazudik.



Ui.:

A "köz"médiában legalább háromnegyed ötig semmilyen hírt nem adtak az Orbán-rendszer elleni tüntetésről. Háromnegyed négykor a vezető hír a kelet-törökországi földrengés volt, de a tüntetésnél fontosabb volt az ausztrál cápariadó is. A közrádióban a tüntetés utáni hírblokkban sem szerepelt, cserébe szó volt a balatonberényi '56-os megemlékezésről is. Sőt, még a közlekedési hírekben se említették, hogy miért van lezárva a Március 15-e tér környéke...


Korábbi posztjaink a Fideszről és a nemzeti ünnepekről:

Miért kellett cenzúrázni a Petőfi verset?

Fizetett statisztákkal tapsoltatta magát Orbán

http://egyenlito.blog.hu/2011/10/23/pitianer_a_rendszer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz veled EU?
  2011-10-24 19:00:04, hétfő
 
  Mi lesz veled EU?


Írta: madware666

Vasárnap, vagy legkésőbb jövő héten eldől az EU jövője. Ha nem születnek érdemi döntések, annak beláthatatlan következményei lesznek. A 2008-as pénzügyi összeomlás óta nagyon rossz irányba mentek a dolgok. Szükség lenne már egy 180 fokos fordulatra.

A legújabb hírek szerint a görög adósság jelentős hányadát ismét leírnák. Nyáron már véghezvittek egy 21 százalékos adósságleírást, most pedig azt várnák el a görög állampapírral rendelkező bankoktól, hogy a jelenlegi névérték 50 százalékáért vásárolják újra a kötvényeket. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a piaci szereplők képtelenek lesznek érvényesíteni kamatköveteléseiket. Most már az is biztos, hogy a befektetett tőke egy részéről le kell mondaniuk. Persze ez nem olyan meglepő, ha megnézzük a görög államadósság dinamikáját, és a CDS felár alakulását.



Az OECD adatai alapján látható, hogy 1995 óta a görög államadósság folyamatosan meghaladta a GDP 100 százalékát. Pár kisebb törést leszámítva, folyamatos növekedés jellemezte. A helyzet a 2008-as pénzügyi válság idején vált még súlyosabbá, 2010-re már 330 milliárd euróra rúgott az adósság mértéke. Nyilvánvaló, hogy Görögország önerőből képtelen kezelni ilyen mértékű kitettséget. Az egyértelmű, hogy rendezni kell a költségvetés helyzetét, fel kell számolni a pazarlást, és fenntarthatóvá kell tenni a kiadási-bevételi oldalakat - tehát megszorításokra van szükség. Viszont a megszorítások önmagukban és önerőből nem fogják azt eredményezni, hogy a GDP-arányos államadósság rövidtávon csökkenő pályára álljon. Ezen a különböző mentőövek sem segítenek - bármilyen kedvező kamatozásúak is. A drasztikus mértékű fiskális konszolidáció legnagyobb problémája, hogy tovább hűti az amúgy is rossz állapotban lévő gazdaságot, s ennél fogva Görögország képtelen kilábalni a recesszióból. A közös valuta révén nincs önálló monetáris politika, tehát monetáris ösztönzők sincsenek a gazdaságban. Az Európai Központi Bank (EKB) pedig képtelen olyan politikát alkalmazni, amely segít Görögországon, de nem ront a többi tagállam helyzetén.

Sokan hangoztatják, hogy a görög válság egyben Európa válsága is. Szerintünk ezt érdemes úgy pontosítani, hogy az európai modell válsága vezetett a görög válsághoz. Korábbi, két részes cikkünkben már megírtuk, milyen problémákkal küzd az eurózóna, s mégis miért érdemes fennmaradnia, illetve, hogy Magyarországnak miért fontos csatlakozni az integrációhoz.

Hol lettek a dolgok az elmúlt években elrontva, mi vezetett a jelenlegi adósság-válsághoz, és egy kicsiny tagállam összeomlása miért fenyeget a teljes zóna felbomlásával?

A 2008-as pénzügyi válság rossz kezelése vezetett a jelenlegi helyzethez. Nem szeretnénk komolyabb rendszer-filozófiai elemzésbe belemenni, azonban azt érdemes kijelenteni, hogy a jelenlegi helyzet nem a kapitalizmus válsága. A kapitalizmus egyik fő jellegzetessége az üzleti ciklusok rendszere, emiatt vannak visszaesési, és növekedési periódusok egy gazdaságban. A 2008-as összeomlás is egy ilyen ciklus leszálló ága. Ehhez még hozzákapcsolódott a pénzügyi rendszerek rosszul működő mechanizmusa, a túlzott mértékű járadékvadászat. A központi kormányok, nemzetközi szervezetek viszont nem hagyták, hogy a rendszer megtisztuljon a fertőzésektől, jelentős pénzügyi transzferek révén segítettek a problémás ágazatokon. Az igaz, hogy ha ez nem történik meg, akkor még több bank és vállalat ment volna csődbe, amely rövidtávon még nagyobb visszaeséshez vezetett volna, azonban közép- és hosszú távon megindult volna a gazdasági fellendülés. Ehelyett azt látjuk, hogy három év alatt - a bank- és vállalatmentő csomagoknak köszönhetően - a legtöbb állam jelentős adósságállományt halmozott fel, és a gazdasági növekedés elhanyagolható a nyugati féltekén. A kiút pedig nem látszik.

Igaz ez az eurózóna esetében is. 2010 óta mást sem látunk, minthogy újabb és újabb mentőcsomagokkal segítik ki a görögöket, de másfél év alatt tényleges érdemi lépés nem történt. Európa vezető politikusai csak halogatták a komolyabb döntéseket, emiatt tartunk most ott ahol tartunk. Ha már 2010 tavaszán megkezdődtek volna a tárgyalások egy rendezett görög csődeljárásról, talán most nem lenne ilyen helyzetben Európa. És lehet bármit is mondani, az, hogy a befektetők lemondanak a követeléseik egy jelentős részéről, fizetésképtelenségnek számít egy ország szempontjából - tehát Görögország kvázi csődbe ment.


Ezek után érdemes feltenni Európa vezetőinek a kérdést, hogy mit csináltak másfél éven keresztül? Hova tűnt az a sok százmilliárd euró, amit a görögöknek adtak? És ki fogja mindezt megfizetni?

Az utolsó kérdésre elég egyszerű a válasz: amennyiben a bankok lemondanak a követeléseik egy jelentős hányadáról, akkor hatalmas mértékű veszteséget fognak elkönyvelni. Az európai bankrendszer így is gyenge lábakon áll, szükséges a feltőkésítés. Ez pedig az adófizetők pénzéből fog megtörténni.

Másfél évnyi politikai tehetetlenség a tönk szélére sodorta Európát. Most ugyanezek a politikusok döntenek Európa jövőjéről. Reméljük a legjobbakat!


http://egyenlito.blog.hu/2011/10/23/mi_lesz_veled_eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januártól lesz index az X6-oso
  2011-10-24 18:24:45, hétfő
 
  Januártól lesz index az X6-osokon

2011. október 24., hétfő

Számos lakossági panasz után döntött úgy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), hogy 2012 januárjától a Magyarországon futó X6-os BMW-kre is kell irányjelzőt szerelni.


,,Faszkivan a sok hivatalnokkal! Egy részeg vak is látja merre megyek nem!? A jetskimen sincs index" - reagált Barna Lajos szállítmányozó, Nove Zamkyból.

A fővárosban eddig egyszer láttak X6-ost indexelni, amikor a rosenheimi illetőségű Oláh Patrícia Amanda 20 körön keresztül használta az elakadásjelzőt a Clark Ádám téri körforgalomban.

Az X6-osok tulajdonosainak külön tanfolyamot tartanak a számukra eddig ismeretlen eszköz használatáról. Az oktatás kizárólag szlovák, német és ,,adókerülő-tapló-magyar" nyelven lesz elérhető. Az andorrai és luxemburgi autósoknak még várniuk kell.

Ezen kívül indul még "Kismamát zebrán átengedő", "Balról előző", "Buszsávban nem levillogó" és "Bicikliúton nem parkoló" tanfolyam is az X6-ost használóknak.

http://hircsarda.blog.hu/2011/10/24/januartol_lesz_index_az_x6_osokon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.