Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Yom Kippur
  2011-10-07 20:41:50, péntek
 
 

Yom Kippur Link

Azaz böjt vagy hosszú nap. Idén október 8-án este kezdődik és 9-én este fejeződik be. Ez az év legszentebb napja. Ezen a napon vagyunk legközelebb Istenhez és a saját lelkünk kvintesszenciájához. Ez az Engesztelés napja.

26 órán keresztül tesszük próbára lelkünkek azáltal, hogy sem ételt, sem italt nem veszünk magunkhoz, nem mosakszunk vagy kényeztetjük egyéb módon a testünket, nem viselünk bőrcipőt és nem élünk házaséletet.

Yom Kippur előtt végrehajtjuk a Kaparot nevű szertartást, majd kérünk és elfogadunk egy mézes süteményt, ezzel ismerve el, hogy mindannyian elfogadók vagyunk Isten világában. Abban a reményben, hogy egy bő és édes évünk lesz, elfogyasztunk egy ünnepi vacsorát, megmerülünk a Mikvában és a szokásoson felül is adakozunk, teszünk jótéteményeket. Késő délután esszük meg a böjt előtti vacsorát, ezt követően megáldjuk gyermekeinket, meggyújtunk egy gyertyát halottainkért, s két másikat az ünnepért, s elmegyünk a zsinagógába Kol Nidre estére.

Yom Kippur alatt 5 Istentisztelet zajlik le: a Maariv este, a Schacharit másnap reggel, ezeket pedig a Musaf, a Minchah és a Ne'Illah követi. A nap folyamán pedig annyiszor idézünk a Zsoltárokból, ahányszor csak alkalmunk nyílik rá.

A nap végén megszólal a sófár, s kijelentjük : Jövőre Jeruzsálemben". Ezt pedig énekek, táncok és egy ünnepi vacsora követi.




 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Kockázatos engedelmesség
  2011-10-07 14:47:35, péntek
 
  A kockázatos engedelmesség Isteni garanciával jár

"Mondom nektek, hogy akinek van, annak adatik, akinek pedig nincs, attól még az is elvétetik, amije van." (Lukács 19,26)





A merész hit megköveteli, hogy úgy tegyük meg az első lépést, hogy nem tudjuk a második mi lesz. Isten használ kockázatokat, kicsit és nagyot egyaránt, hogy a hitéletünket rugalmassá tegye. Az irónia ebben az, hogy mi a kockázatokra koncentrálunk, nem pedig Isten hűségére. Nem értjük, hogy a nagyobb része a kockázatnak Istentől független marad.

Ha elhisszük, amit hirdetünk, hogy elhiszünk, akkor attól függetlenül, hogy látjuk-e a másik oldalát egy hittel kapcsolatos kockázatnak, a valóság az lesz, hogy Isten ott van. Egy esetleges, nem biztosnak tűnő helyzet igazából a legnagyszerűbb garanciával - Isten garanciájával - járhat, azzal, hogy Ő mindent megold. (Róma 8:28, Jeremiás 29:11)

Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve megkísérelhetsz olyan dolgokat, amelyek lehetetlenek lennének Isten ereje nélkül.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve szeretheted testvéreidet olyan mélyen és gazdagon, hogy a világnak bebizonyítod, hogy telve vagy Isten kimeríthetetlen szeretetével.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve szeretheted a látszólag nem szeretetre méltó szomszédaidat, ahogyan Isten is szeretett téged még akkor is, ha nem tűntél szeretetre méltónak.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve megváltoztathatod a dolgaid fontossági sorrendjét, hogy azok megegyezzenek Isten fontossági sorrendjével, hittel feláldozhatod a dolgokat, amiket megtartani nem tudnál olyanokért, amelyek nem vétethetnek el tőled.
Isteni garanciával, kockázatosan engedelmeskedve beszélhetsz másoknak Jézusról, taníthatod őket hogy hogyan kövessék Őt hittel (Máté 28:19-20).
Isten garantálja a sikert ha az ő általa kért hitbeli kockázatokat meghozod. Milyen hitbeli lépéssel késlekedtél, mert nem voltál biztos Isten garanciájában?

Adj Istennek engedélyt, hogy elhárítson minden olyan akadályt, amely elválaszt attól, hogy bízz az ő ígereteiben (ez így magában is egy kockázat, ami hitet igényel, ugye?).


Daily Hope by Jon Walker * Napi Remány
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4941
  • e Év: 66242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.