Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
Szeretet és Elfogadás
  2011-11-30 12:20:13, szerda
 
  A Szeretet és Elfogadás mint isteni VALÓSÁG folytatása


Ha már magunkkal elég jóban vagyunk, elkezdhetünk kifelé tekingetni és a hozzánk közel állókkal való szeretetkapcsolatainkat megvizsgálni...
Kik azok, akik a legközelebb állnak hozzánk, akikkel nap, mint nap találkozunk?A család...A hozzájuk kapcsolódó érzéseink elsősorban magunkból, saját érzéseinkből indulnak ki. Most, hogy magunkat szeretjük és elfogadjuk, őket is más szemmel látjuk már...

Újra fel kell fedeznünk a kapcsolatainkat velük. Ugyan úgy, ahogyan magunkat szépen, alaposan végignéztük és felismertük, hogy képesek legyünk a szeretetre és az elfogadásra önmagunkkal, hasonlóan nézhetjük sorba családtagjainkat is...

Egyre több információt gyűjthetünk be az által, hogy csak figyelünk... milyen reakciók, tanult elemek vannak közöttünk, de mi van mindezek mögött?

Most is el kell távolodnunk kicsit a helyzettől és úgy kell megvizsgálnunk ezeket a kapcsolatokat, mintha egy családregényt néznénk...

Ki-kivel van jóban és miért? Hol akadnak el az információk? Miért nem nyitottak a családtagok egymás felé?

Mindenki úgy él ebben a családban, úgy viszonyul a másikhoz, ahogyan önmagát elfogadja és szereti... Most már felismerhetjük, hogy ez az igazi oka, ha nehéz hozzáférnünk egymáshoz.

Saját példánkon át tapasztalhattunk, míg magunkat nem szeretjük, másokkal sem tudunk őszinte szeretetkapcsolatot kialakítani.

Mindenki a saját kis világában él... saját tapasztalatai, érzelmei és gondolatai között. Ha megértjük a másikban zajló összefüggés-rendszert, akkor tudjuk megérteni és elfogadni őt olyannak, amilyen.

De minket most már ez nem zavar, hiszen rendet tettünk magunkban, így a szeretet akadálytalanul áramolhat bennünk.

De mások felé is nyitottá kell válnunk ahhoz, hogy ez a Szeretet belőlünk, feléjük is akadálytalanul áradhasson.

Fel kell ismernünk, áll-e közöttünk bármi olyan dolog, mely ezt az áramlást megakasztaná?


Különbözőek vagyunk, hiszen ettől olyan csodálatos ez az élet. A sokszínűség ajándéka által fedezhetjük fel az EGY-EZ-ŐS-ÉG-et és találhatjuk meg közöttünk az EGY-et ÉRT-ést.

De ez elfogadás nélkül nehezen menne. Az Elfogadás megnyitja a Szeretet kapuit bennünk, hogy mindenkire ugyanúgy ragyoghasson szívünk fénye.

Ha először csak emberként, de megpróbáljuk megismerni egymást, érdeklődést tanúsítunk a másik irányába, az már szívünket nyitogatja...

Nincs mitől tartanod, hiszen ez is hozzátartozik a tanuláshoz és a megismeréshez, amiért ide jöttél a Földre.

Lesznek nehéz diók... akik bezárkóztak saját kis elefántcsont tornyuk falai közé, de szeretettel minden fal megrepeszthető. Ha kimutatjuk elfogadó szeretetünket, először furcsán néznek majd ránk, talán gyanakodnak is, hogy valami nincsen rendben nálunk, de ha kitartóak és állhatatosak vagyunk a szeretetben, egy idő után felismerik, hogy ez nekik is segíthet.

Lesznek olyanok, akik érzéketlennek tűnnek majd, nem is gondolnak bele viselkedésük, hogyan hat a környezetükre. Ekkor nem szabad elfeledkeznünk az együttérzésről, ami megtanít bennünket arra, hogy senki sem kívülálló a Szeretet Rendjében, bármennyire is ezt gondolja magáról vagy a másikról. Az Egység létezik, és abba mindenki és minden beletartozik. Ezt akkor érthetjük meg, ha már képesek vagyunk az Egység Szemével látni. De ez a Szeretetben való Létezés nélkül nem fog menni.Csak szeress, engedd, hogy a szeretet általad tegye a dolgát. Mosolyogj mindenen, hiszen minden megnyilvánulás egy fohász a Szeretetben való létezésre!


Ha olyan ügyesek voltunk, hogy felismertük a családi kapcsolatok szeretetteljes egységét, nézhetünk egy kicsit tovább...


A családunk után a barátaink azok, akikkel szoros a kapcsolatunk. A barátainkat mi választjuk, saját döntésünk okán. Általában olyanokkal barátkozunk, akikkel van közös pont az életünkben. Akikkel megoszthatjuk érzéseinket, gondolatainkat, mert megértenek minket. Legalábbis így szeretnénk...

Itt az idő, hogy ezeket a kapcsolatokat is megvizsgáljuk tiszta, szeretetteli szemmel, őszintén.

Az elfogultság, kegyes hazugság itt sem segít.

A Szeretet nem azt jelenti, hogy azért mert valaki a barátunk egyet kell értenünk pl. a negatív cselekedeteivel vagy hazugságaival. Egyszerűen lássuk meg minden mögött az embert, az emberben pedig azt az isteni Lényt, aki Szeretetben született velünk együtt.


Vizsgáljuk felül barátainkhoz fűződő érzéseinket. Tiszta szeretet ez, vagy érdek is van benne? Megszokásból a barátom, vagy örömmel vagyok vele? Egyáltalán mit jelent a barátsága nekem?

Először tisztázzuk azt, mi hogyan viszonyulunk hozzá. Mert mindaz amit tőle kapunk, tükre annak, amit neki adunk.

Lásd meg ezt a kapcsolatot is kicsit hátralépve... tiszták az érzéseid? Elvársz-e valamit is tőle?

Ha igen, az már nem Szeretet, hanem az üzlet. Szeretlek, ha te is szeretsz! Adok, ha te is adsz!


A Szeretet nem függ attól, ki hogyan viselkedik, miként érez vagy gondolkodik. A Szeretet VAN!

Vagy engedem, hogy legyen bennem és megnyilvánuljon általam, vagy nem. Ez ilyen egyszerű... el kell fogadnunk a Szeretet természetét ahhoz, hogy ezt megértsük.


De ahhoz, hogy a Szeretetet megértsük, az önelfogadásban kell élnünk. Az önelfogadás pedig csak az önmegismerés útján érhető el...


Ez a kulcsa mindennek: Ismerd meg (fel) - fogadd el - és szeresd magad!

Hogy: mindent (mindenkit) megismerhess - elfogadhass - és szerethess!


Ezek után térhetünk rá tágabb kapcsolatainkra, munkatársainkra, szomszédjainkra, ismerőseinkre... szociális hálónk szépen kiteljesedik.Valaki egyszer azt felindulva azt mondta: ,,De hát nem lehet mindig mindenkivel jóban lenni...!"

Én pedig azt mondom, ha innen akarsz elindulni, nem is lehet.

De ha Önmagadon, a Szeretet forrásán át vezet az utad, nem is kell rá törekedned, mert természeteddé válik a Szeretet, az Elfogadás Magadon át mindenki felé.

Akkor ez a mondat meg sem fogalmazódik majd benned, mert nem akarsz senkivel jóban lenni, hiszen te Szeretetben vagy Mindenkivel!

A Szeretet állapotát mindenki elérheti. Csak fel kell ismernünk Önmagunkat, mint a Szeretetet!

Lépésről lépésre haladva ismerjük meg önmagunkat minden aspektusunkból.

Kezdjük akkor azzal, hogy a szeretet megnyilvánulásait gyakoroljuk itt emberként. Kössön össze ez az élmény a Szeretet igaz Valójával, míg bele nem tudunk lépni annak állapotába.

Kezdj el úgy viselkedni, ahogy a Szeretet teszi, hogy közelebb juthass hozzá.

Hiszen a tanítványok is a mestertől látják a helyes élet példáját és gyakorolják azt a vezetése alatt.

Haladj te is lépésenként...

A jóindulat, kegyes szívűség, kedvesség mind a Szeretethez vezető út egy-egy lépése. A segítőkészség, megértés, önzetlenség újabb lépések.

Először lehet, hogy csak tanult viselkedésformák, de egy idő után részeddé válnak és kulcsot adnak a kezedbe, hogy valóságoddá tedd őket!


Légy mindig őszinte magadhoz, mert ez az az erő, amivel korrigálhatod az esetleges félrelépéseidet.

Tiszteld önmagad azért aki vagy, hiszen ez által leszel képes tisztelni másokat is.

Legyen benned kellő alázat önmagad, a feladatod és mások iránt. Ezzel tudod elismerni magad és őket is.

Minden nap tenned kell azért, hogy benne maradj a Szeretetben! Tudatosítanod kell önvalód, megismerned Önmagad emberként, lélekként és ragyogó szellemként.

Hogy szerethess egyszerre emberként, lélekként és szellemként - Isten Szeretetével!


Ehhez azonban mindent el kell fogadnod MAGadban, hiszen a Minden az, ami teljessé tesz téged!

Amit nem fogadsz el, eltaszítod, így nem válhat részeddé, nem férhetsz hozzá, nem lesz teljességed... tudd, minden látszólagos dolog annak a megnyilvánulása, hogyan tud a Szeretet kiteljesedni az Elfogadásban!

Szeretet nélkül nem lehet elfogadni és elfogadás nélkül nem lehet szeretni. A két létállapot EGY!

Fogadd el magad, mert így válhat benned a Szeretet isteni állapottá és emelhet téged méltó helyedre, a Fénybe!


Szeresd magad, mert így válhat benned az elfogadás beteljesüléssé!

Igazából nem kell mást tenned, mint ÖN-MAG-AD-NAK lenned.Áldott vagy!

Szeretettel Pusztai Orsi


Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Szeretet és Elfogadás
  2011-11-30 12:12:07, szerda
 
  A Szeretet és Elfogadás mint isteni VALÓSÁG


A Szeretet és Elfogadás mint isteni VALÓSÁG


Az enciklopédia szerint:
,,A szeretet valaki vagy valami iránti ragaszkodásban, gyengédségben, önzetlen jóakaratban megnyilvánuló érzelem."

Ez így szépen hangzik, és sokan azt gondolják mi sem könnyebb, mint szeretni, de sokszor csalódnak.

Azért, mert nem ismerik a SZERETETET. Azt hiszik, ők tudnak szeretni, hiszen mindent úgy csinálnak, ahogyan azt a szeretetről tanulták... de ezek csak minták, a Valóság mögöttük létezik.

A Szeretet nem egy kedélyállapot, nem az együttérzés, sajnálat vagy érzelmi akarat, a Szeretet egy VANság, ami mind együtt tartalmazza önmagába olvasztva a szeretet-megnyilvánulásokat.

A Szeretet isteni erő, mely létezik bennem. Vagy megtalálom Önmagamban, vagy nem.
Ennek az erőnek át kell adnunk magunkat, és azt kell megtanulnunk, hogyan létezzünk benne - vele - egyként.
Mert a Szeretet - Létállapot! A MI Létezésünk ISTENi állapota!
Ez az állapot nyilvánul meg bennünk, általunk válogatás, ítélkezés, kérelem nélkül.
Mint a levegő, ami mindent eltölt, betölt... nem kérdezi beáradhat-e a házunkba. Ha kinyitjuk az ablakot, egyszerűen ott van és átjár mindent.

A Szeretet megélni más, több mint a tanult mintákat gyakorolni.

Amit mások felé mutatunk, mindig Önnön világunkból tesszük, akár tudunk róla, akár nem.
Tehát csak azt tudjuk adni, ami bennünk már megvan.
A csomagolásban az van, ami a mi lényegünk. Az általunk átadott dolgok, minket hordoznak, Önvalónk egy kis lényegi részét tartalmazzák.
Ha ismerjük, szeretjük és elfogadjuk magunkat, a másoknak átadott részünk tiszta, tartós és fényes marad. Azaz Magunkat adjuk.
E nélkül csak buborékok szépen csillogó ábrándját közvetítjük mások felé, ami sajnos nem tartós, és hamar szétpukkad.

Ezért a Szeretet megélésének (meglelésének) első lépése önmagunk szeretete, és elfogadása.
E nélkül magunkat veszítjük el, nem tudunk honnan elindulni...

Önmagunkba kell néznünk, és meg kell vizsgálni milyenek is vagyunk. Most a saját szemünkkel, leplezetlenül.
Először csak úgy, mintha valaki mást vizsgálnánk. Mintha nem is rólunk lenne szó...
Fel kell ismernünk és szembenéznünk vágyainkkal, félelmeinkkel, és a tulajdonságainkkal.Segít, ha készítesz egy listát. Egyik oldalra írd fel a pozitívnak tartott, a másikra a negatív tulajdonságaidat. Ezt minden reggel olvasd el és próbálj odafigyelni arra, hogy a negatív oldalon lévő feljegyzések szépen lassan kihúzhatóak legyenek. Egyszerűen csak fogadd el, ne minősíts... minden nappal, ha kitartó és türelmes vagy, szépen ráébredsz, hogy egyre jobb és pozitívabb beállítottságú vagy.

Gyengeségeidből erényeket kovácsolhatsz, rossz szokásaidon változtathatsz. Csak te teheted ezt meg, neked kell döntened. Ez a te szabad választásod... milyen szeretnél lenni?

Ismernünk kell erősségeinket és gyengeséginget ahhoz, hogy tisztán láthassunk. Minden nap változhatunk, fejlődhetünk, de ez nélkülünk, kitartásunk és akaratunk nélkül nem megy.
Nagyon fontos, hogy ne hazudjunk magunknak. A hazugság éppen azt akadályozza meg, amit szeretnénk.
Pl. ha azért hazudsz valakinek, mert azt hiszed, ettől jobb lesz neki (kegyes hazugság), azzal nem segítesz, hanem éppen ártasz a helyzetnek. Inkább ne szólj, ha nem kérdeznek... A hazugságok úgyis kiderülnek. Minden akkor áll elénk, amikor készen állunk azzal szembenézni. Ha később jön, már nem tudunk vele mit kezdeni és lehet, csak tüske marad bennünk.
Amit eltitkolunk magunk elől, kulcsa lehet szeretetünk meglelésének.
Csak az őszinteség vezet az igaz úton minket a Szeretet és Elfogadás megéléséhez.

De hogyan is induljunk el?
Talán kezdhetjük ott, amit látunk.
Önmagunkat itt a Földön emberi lényként tapasztaljuk, testben létezünk. Ha innen nézzük önmagunk szeretetéhez és elfogadásához elengedhetetlen testünk szeretete és ápolása.Ki kell jelentenünk ezt a szeretetet!
Először nehezen megy majd, de később egyre könnyedebb lesz.

Ha belenézel a tükörbe, mit látsz?

Határozd meg, mi az amit szeretsz magadon, és mi az amit nem!
Nézd végig minden porcikádat kendőzetlenül. Mondd ki amit gondolsz: szép a szemem, görbe a szám, fényes a hajam, rövid a lábam... stb.
Tetőtől talpig járd be magaddal ezt az utat. Majd amikor egyenként végignézted a porcikáidat, és kimondtad milyennek tartod, nézd végig magad területenként.
A fejedet, karjaidat, törzsedet stb. Együtt, miképpen mutatnak? Hogyan kapcsolódnak? Miként adnak vissza téged? Mondd el magadnak őszintén.
Majd nézd az egész testedet egyben... hogy mutatsz? Mit szeretsz magadban és mit nem?

Ha szereted, miért teszed? Ha nem szereted annak is tudd az okát.
Érzed meg, hogy minden részed hozzád tartozik, része a létezésednek.
Minden reggel dicsérd meg a szép tulajdonságaidat és szeretgesd meg azokat a részeidet, amiket annyira nem szeretsz, hogy ne szomorkodjanak.
Használd test tudatosságodat és ismerd fel a testedet!

Ha kell, menj végig minden testrészeden és mondd el nekik, miért szereted őket:

,,Szeretlek szemem, mert segítesz látnom.

Szeretlek szám, mert segítesz beszélnem és a táplálékot magamhoz vennem.

Szeretlek karom, mert segítesz ölelnem. Szeretlek lábam, mert segítesz járnom.

Szeretlek szívem, mert nélküled nem élhetnék stb...."


Ezt minden nap meg kell tenned mindaddig, míg egy reggel a tükörbe nézve mosolyogva és szeretettel, büszkén nézel végig magadon... igen, ez vagyok én, ez a testem és szeretem! Minden porcikája tökéletes nekem!

Így szépen lépésről-lépésre tanuljuk meg magunkat szeretni és elfogadni:
,,Olyan vagyok amilyen, és szeretettel elfogadom magam!" - ez a mantra segít, hogy mindez igazzá váljon benned...

A szeret nem csak odaadást, de elfogadást is jelent. Megnyitom magam, és beengedem a többieket, a belőlük áradó szeretet magamba, így megosztom magam velük és bekapcsolódom a Szeretet áramába.

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya

Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Angyali üzenet a mai napra
  2011-11-30 11:26:02, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-11-30 10:57:26, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Angyali üzenet
  2011-11-29 20:03:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-11-29 19:13:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Mandula
  2011-11-28 23:07:37, hétfő
 
  Mandula, a legédesebb csonthéjas

Marcipán, édes sütemények, sós ropogtatnivaló... Mandulás bundába burkolhatjuk a camembert-t vagy a csirkemellet, de feldobja a rizst és a párolt brokkolit is. Rengeteg ételhez illik ezen túl is, ráadásul szinte gyógyszernek minősül számtalan jó tulajdonsága miatt. Okosságok és receptek cikkünkben!


A mandulafa Ázsiából származik, ahol természetes ligeterdőket alkot. A legvalószínűbb, hogy a rómaiak hozták a Kárpát-medence melegebb, száraz, meszes domboldalaira. Az eredeti mandorla szó is latin eredetű. Janus Pannonius (1434−1472) allegorikus költeményben zeng dalt a mandulafáról, ezzel is bizonyítható, hogy az ő korában már biztosan ültették hazánkban. Magyarországon a nagybani mandulatermesztés mégis csak a múlt század végén kezdődött: a filoxéravészben elpusztult szőlők helyére ültették a fákat. A második nagy telepítési hullámban (az 1930-40-es években) terjedtek el a budatétényi és a tétényi fajták.

A mandula nem olcsó... De gondoljunk bele, mennyi munka felszedni, lehántani a zöld burkát, megtörni...


Édes és keserű:

A hazánkban termő mandulafajták önmeddőek, ami azt jelenti, hogy egy másik fajtájú fára van szükség a virágok megtermékenyüléséhez. A megérett termés külső és középső terméshéja felreped, és a csontár kihullik − forró nyáron augusztusra, hűvösebb időben októberre. A mandula magja édes vagy keserű, és fajtától függően a magok nagyon változatos formájúak, keménységűek és héjúak lehetnek. A mandulabél olaját értékes anyagokat tartalmazó, vékony, barna maghéj védi az oxigéntől és a megavasodástól.

A mandula héjában cianogén glükozid van − amiből a gyomorsav és az emésztőenzimek ciánsavat készítenek −, ezért mindenképpen meg kell tisztítani. A keserűmandula pedig nem ehető, hét-tíz szem elfogyasztása gyermeknek már halálos lehet. Főzve, sütve a veszélyes összetevő lebomlik.

A tisztított mandula átveszi a környezeti szagokat, ezért frissességét az orrunkkal is ellenőrizhetjük. Fagypont és viszonylag magas páratartalom az ideális tárolási környezete, máskülönben könnyen megavasodhat, de egy évnél tovább semmiképpen se tároljuk!
Mandulából készül a marcipán is


Gyógyszer is...

Száz gramm mandulában 570−630 kalória van. Viszonylag sok fehérjét, értékes aminosavakat, növényi rostot tartalmaz, gazdag telített és telítetlen zsírsavakban. A mandulából B1-, B2-, B6- és E-vitaminhoz jut a szervezetünk. Az ásványi anyagok közül sok benne a kálium, a kalcium, a magnézium és a foszfor; a nyomelemek közül a vas, a mangán és a cink említendő. A mandula olyan ásványokat is tartalmaz, amelyekből kevésre van szüksége a szervezetünknek, de a hiányuk bajt okozhat.

Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázatát, szabályozza a koleszterinszintet, erősíti a csontot, a fogakat. Megelőzi az izomgörcsöt, és bármely görcsre vagy krónikus fájdalomra jó, különösen az idegvégződések miatti érzésre, mint a fogfájás. A menstruációs fájdalmat is enyhíti. Kitűnő segítséget nyújt idegesség, szorongás, kimerültség és stressz idején, hatékonyan csökkenti az ingerlékenység, a depresszió, a türelmetlenség, a szellemi fáradtság tüneteit.

A benne található fehérje és tápanyag nagyon hasonlít az anyatejéhez. Azoknak is ajánlatos a folyamatos mandulafogyasztás, akiknek problémájuk van a májukkal vagy a hasnyálmirigyükkel. Gyakori emésztési zavar esetén is próbálkozhatunk mandulával, mert pozitívan hat a belek működésére. Az E-vitamin megakadályozza a véredényekben a lerakódást, a testet megszabadítja a szabad gyököktől. Még a meghűléses betegségekre is jó!
Finomra őrölve lisztérzékenyek liszt helyett használhatják

A keserűmandula olaját a gyógyszeriparban és a kozmetikai iparban használják fel. E-vitaminjának köszönhetően rendszeres használatával a bőr puha és bársonyos lesz: fürdés után a még nyirkos bőrbe kell bedörzsölni. Használható a napégés megelőzésére, és az enyhén napégette bőr kezelésére.


Finomságok mandulából:

A nyers mandulabél a belső, barna héjával együtt nyersen fogyasztható, ugyancsak finom ropogtatnivaló a sózott, pirított mandula. A konyhában a mandulát főként édességek készítéséhez használjuk fel, pedig húsételeket, mandulás pulykát, halat is készíthetünk vele. Tésztákban tökéletesen helyettesítheti a lisztet, ami a lisztérzékenyeknek jó hír. Mandulából készül a marcipán, amelybe az aroma kedvéért egy kevés keserűmandulát is kevernek. Az éretlen, még átszúrható, zöld mandulából befőttet és cukrozott gyümölcsöt készíthetünk. Az éretlen és érett mandula egyaránt likőralapanyag is lehet.
A népszerű olasz kekszféle, a cantuccini is mandulával készül, bár már léteznek diós, pisztáciás változatok is


Mandulás-juhsajtos rizs:

Hozzávalók: 40 dkg rizs, 10 dkg sűrített paradicsom, 6 dkg juhsajt, 5 dkg mandula, 3 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, bazsalikom, só

Elkészítés: Apróra vágjuk a fokhagymát, a mandulát, a bazsalikomot, és jól elkeverjük az olajjal. A sajtot lereszeljük. A sűrített paradicsomhoz 9 dl vizet adunk, megsózzuk, és ebben a lében puhára főzzük a rizst. Végül a forró rizshez hozzákeverjük a vajat, az olajos-fűszeres mandulát és a reszelt sajtot.


Mandulában forgatott csirke:

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 10 dkg tisztított mandula, 2 db egész tojás, 2 evőkanál liszt, 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehérbors

Elkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, megsózzuk. A mandula felét durvára daráljuk, és a zsemlemorzsához keverjük, a másik felét szálkásra vágjuk. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a fehérborsot, és megsózzuk. A húsdarabokat először lisztben, majd a fűszeres tojásban, aztán a mandulás morzsában megforgatjuk, majd újból a tojásba mártjuk, végül a szálkás mandulában meghempergetjük. Forró olajon 6-8 perc alatt pirosas barnára sütjük. Párolt vajas zöldséggel tálaljuk.


Mandulatorta:

Hozzávalók: 14 dkg mandula, 14 dkg porcukor, 6 tojás, 4 dkg grízes liszt, 3 dkg vaj, 2 dkg vaníliás cukor, reszelt citromhéj, a krémhez: 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 10 dkg hámozott, darált mandula, 1 tojás sárgája

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a porcukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a hámozott, darált mandulát, a grízes lisztet, egy kis reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Papírral bélelt, vajazott tortaformában középmeleg sütőben kisütjük. A krémhez a porcukrot 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tojássárgáját egy tálban elkeverjük, ráöntjük a sűrű szirupot, majd a vajjal habosra keverjük, betesszük a hűtőbe, kihűlés után újrakeverjük. A második keverésnél beletesszük a hámozott, darált mandulát. A tortát összeállítás után hűtőbe tesszük. A végén csokival bevonhatjuk.
A szeletelt mandula pirítva megbolondítja a desszerteket, de sós ételekhez is finom

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Heti menü ajánlat
  2011-11-28 22:49:47, hétfő
 
  Heti menü ajánlat - 2011. november 28 - december 04.


Hétfő:

Előétel: én ennék egy tállal a tegnapi kocsonyából
Főétel: Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
Desszert: Narancs vagy mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinifelfújt


Kedd - nézzünk disznótoros ételeket, persze csak húsevőknek

Előétel: Savanyú májleves
Főétel: Toroskáposzta
Desszert: Hájas kráfli
Vegetáriánus ajánlat: Borsósült


Szerda:

Előétel: Zöldborsóleves daragaluskával
Főétel: Csirkés-tejfölös tésztasaláta
Desszert: Répás muffin
Vegetáriánus ajánlat: Rokfortos tésztasaláta


Csütörtök:

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Krumplis rakott fasírt
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Stefánia rizottó


Péntek:

Előétel: Kapros karfiolleves
Főétel: Finomfőzelék bélszínrolóval
Desszert: Fügés lepénykék
Vegetáriánus ajánlat: Sárgarépasaláta grépfrúttal


Szombat:

Reggeli: Májkrémes kenyér sörretekkel, teával
Előétel: Lestyános csirkeraguleves
Főétel: Szűzérme gombás-zöldborsós petrezselyemmártással
Desszert: Érsek szelet
Vacsora: Tócsni, kinek-kinek kedvére, forralt borral
Vegetáriánus ajánlat: Bundázott hagymakarikák párolt rizzsel


Vasárnap:

Reggeli: Majonézes tojássaláta zsemlével, grépfrútlével
Előétel: Bakonyi gombaleves
Főétel: Libamáj ínyenceknek
Desszert: Juhtúrós pogácsa
Vacsora: Angol sörös melegszendvics, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zsenge töltött tök paradicsomos tökmártással

A részletes recepteket megnézhetitek itt:
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Angyali üzenet
  2011-11-28 17:20:26, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-11-28 15:25:04, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 271
  • e Hónap: 17314
  • e Év: 166419
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.