Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Aforizmák * Sipos Lajos
  2011-11-10 12:37:42, csütörtök
 
 


Link Sipos Lajos Design Link

"Az igaznak elméje meggondolja, hogy mit szóljon." (Péld. 15,28/a)

"Egyedül a végtelen Isten tudja felmérni azt a kárt, amit a meggondolatlan szavak okoznak. Ezek a szavak csak úgy leperegnek az ajkunkról, és talán nem is akarunk megsebezni velük senkit, mégis tanúskodnak benső gondolatainkról és munkát végeznek a Gonosz oldalán. Mennyi boldogtalanság származott a gondolkodás nélkül kimondott, barátságtalan szavakból a családi körben! Hányszor nyomják kemény szavak valakinek a lelkét, amelyek talán évekkel ezelőtt hangzottak el, de sohasem veszítették el fullánkjukat. Mint hitvalló keresztényeknek, meg kell fontolnunk azt a befolyást, amit szavaink gyakorolnak azokra, akikkel kapcsolatba lépünk, akár hívők, akár nem. Szavainkat figyelik és számbaveszik a kárt, amit meggondolatlan kijelentéseink okoznak. Utólagosan - akár hívőkkel, akár nem hívőkkel volt kapcsolatunk - nem lehet teljes mértékben közömbösíteni a könnyelmű, balga szavak kedvezőtlen következményeit. Szavaink megmutatják, milyen eledellel táplálkozik a lelkünk."

(Youth Instructor, 1895. jún. 27.)

Napos Oldal Alapítvány
Link
 
 
0 komment , kategória:  Sipos Lajos képei  
Törvényeskedés vagy kegyelem?
  2011-11-10 10:24:51, csütörtök
 
  Törvényeskedés vagy kegyelem? (1)




,,Én nem vetem el az Isten kegyelmét..." (Galata 2:21)

Képzeld el, hogy amikor a sürgősségi betegellátóba mész, kiküldenek, mert összevérezed a padlót!

Jézus ilyen törvényeskedő beállítottságba ütközött, amikor szombatnapon gyógyította meg a hajlott hátú asszonyt. ,,A zsinagógai elöljáró azonban megharagudott, hogy szombaton gyógyított Jézus, és így szólt a sokasághoz: "Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek gyógyíttatni magatokat, ne pedig szombaton!" (Lukács 13:14).

A törvény megtartása fontosabb volt számára, mint az emberek, akikkel törődnie kellett volna. Max Lucado mondja: ,,Minden vallás... két táborra oszlik: törvényeskedés vagy kegyelem. A törvényeskedő azt hiszi, hogy ha rendesen nézel ki, megfelelő módon beszélsz, és a megfelelő csoportba tartozol, akkor üdvözülsz... A külső ragyog... de valami hiányzik... az öröm.

Mi van helyette? Félelem - hogy soha nem teszel eleget. Önteltség - hogy bőven eleget tettél. Kudarc - hogy hibát követtél el. A törvényeskedés a lélek lassú megfojtása, az álmok amputálása... elegendő vallásosság a létezéshez, de nem a növekedéshez... Ilyenkor a szabályok és követelmények diétájára vagyunk fogva. A törvényeskedésnek... nincs szüksége Istenre... ez az ártatlanság, és nem a megbocsátás keresése... módszeres folyamata a védekezésnek... magyarázkodásnak... dicsekedésnek... igazolásnak... ahol az én véleményem a te terheddé válik.

Itt csak egy véleménynek van helye... és vajon ki téved? Az én véleményem a te korlátoddá lesz. A véleményed miatt megkérdőjelezem nem csupán azt, hogy jogod van-e közösségben lenni velem, de az üdvösségedet is. A törvényeskedés kötelezővé teszi számodra az én véleményemet. A hívőknek alkalmazkodniuk kell a csoport irányvonalaihoz. Nem az a dolgod, hogy gondolkodj, hanem az, hogy menetelj...

Az üdvösség Isten munkája. A kegyelem az Ő ötlete, Ő végzi el, a saját költségére. Annak kínálja fel, akinek akarja, amikor csak akarja. A mi dolgunk az, hogy ezt tudassuk az emberekkel, nem az, hogy kirostáljuk őket." Pál azt írja: ,,Én nem vetem el az Isten kegyelmét: mert ha a törvény által van a megigazulás, akkor Krisztus hiába halt meg" (Galata 2:21). Hála Istennek, hogy ő ,,nem az általunk véghez vitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket..." (Titusz 3:5).

Mai Ige
Link



2. Rész Link Link ISTEN SZERET
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1690
  • e Hét: 5394
  • e Hónap: 9195
  • e Év: 70496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.