Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Új adók január 1-től...
  2011-11-10 19:31:11, csütörtök
 
  Új adók január 1-től...

Élenjáróknak: hangadó
Gyászolóknak: hamvadó
Figyelmetleneknek: lankadó
Öngyilkosjelölteknek: feladó
Narkolepsziásoknak: szunnyadó
Alváshiányban szenvedőknek: fáradó
Zenészeknek, énektanároknak: Cé a dó
Karmestereknek, karnagyoknak: hang-adó
Túlsúlyosoknak: puffadó, dagadó, has-adó
Rohanó életmódot folytatóknak: szaladó
Könyvelőknek, matematikusoknak: számadó
Kissé sem konzervatívoknak: haladó
Extrém stílust követőknek: sikkadó
Divatdiktátoroknak: mérvadó
Mosodai alkalmazottaknak: száradó
Szakmunkásoknak: szakadó
Örömlányoknak: lyukadó
Szégyenlősöknek: sápadó
Fagyizóknak: olvadó
Szomjasoknak: tikkadó
Horgászoknak: hal-adó
Szülő nőknek: életadó
Atomfizikusoknak: hasadó
Visszafogottaknak: mértékadó
Karosszérialakatosoknak: horpadó
Vendéglátósoknak: fogadó, vigadó
Rádiós, tévés szerkesztőknek: híradó
Fogorvosoknak, szájbetegeknek: fog-adó
Agyzsugorban szenvedőknek: sorvadó
Gyomorbántalmazottaknak: pukkadó
Reumás betegeknek: zsibbadó
Pattanásos bőrűeknek: fakadó
Orvosoknak: hála-adó
Hívőknek: hálaadó
Ingatlanközvetítőknek: eladó-kiadó
Sportrendezvényen szurkolóknak: rangadó
Magas katonai beosztásúaknak: rang-adó
Munkahelyteremtőknek, foglalkoztatóknak: munkaadó
Tépőzár-készítőknek: tapadó
Rágógumizóknak: ragadó
Félősöknek: borzadó
Okosoknak: ötletadó
Tipp-mixelőknek: tippadó
Virágárusoknak: hervadó
Felelőknek: válaszadó
Ünnepélyes megnyitóknak: átadó
Tartozóknak: megadó
Kölcsönzőknek: visszaadó
Színházi öltöztetőknek: ráadó
Szerelmeseknek: odaadó
Nemmel válaszolóknak: tagadó
Közösséghez tartozóknak: tag-adó
Későn távozó vendégeknek: maradó
Nagytestű kutyatulajdonosoknak: mar-adó
Udvarias tömegközlekedőknek: helyadó
Napfelkeltét bámulóknak: pirkadó
Kamaszoknak: lázadó
Betegeknek: láz-adó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van itt pénz, nem kell betojni
  2011-11-10 19:30:35, csütörtök
 
  2011.11.10. 05:36
Van itt pénz, nem kell betojni!


"...ne herdáljatok többet, mint ami jól esik - mondá az Úr - és megteremté az MTVA-t és NMHH-t az ő igen nagy kegyelméből..."

Elég a gazdaság és az államháztartás állapota fölötti kesergésből, Feleim! Van itt pénz dögivel, nem kell betojni. Legalábbis arra van amit Kedves Vezetőnk kormánya igazán fontosnak gondol. A kormányzat közmédiákban tisztára mosása és a pedigré ápolásának felügyelete komoly dolog, ne vegyük félvállról. Igaz, hogy nálunk nem a Mester mossa a tanítványok lábát az utolsó vacsora előtt, hanem azok kegyesek az Úrral, de örüljünk neki, hogy a keresztény hitvilágot legalább érintőlegesen súrolja a gesztus.

Évi 100 milliárdért.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága döntést hozott, a Szalaiannamária hatóság 32,4 milliárdnak, a Minden Hírek Ura MTVA pedig 77,4 milliárdnak verhet a seggére működés címén. Azt odáig értem, hogy a Szalaiannamária hatóság nem váltotta ki azt az apokalipszist amit vártak tőle, és ezért jutalmazni kell. Ezt valahol egy diszkrét kariajival jelképesen támogatnám is, de erre a 33 milliárdra csak pisloghatunk, mint tartalomfelügyelő médiatanácsnok a szar is ízetlen kijafasztomira. Az is kiderült, hogy a poéngyilkosság alapértelmezés náluk, így humorprémiumra sem jogosultak. De akkor mi indokol akkora kiadást, ami sacc per kábé megfelel a csipszadóból várt bevételnek?

A köztévékre és egyéb hírgyárakra is indokolt elkölteni ennyi pénzt. Végülis a Nagy Októberi Átalakulással csak akkorát bukott a hivatásos számmisztikus Rákay Kálmus, hogy a szeizmológiai intézetben az ügyeletes grafikonfelügyelő ijedtében lerúgta az asztalról a kávésbögrét. A hírműsorok legendás pártatlanságára jellemző, hogy már a Szalaiannamária hatóság is rájuk cöccögött a kiegyensúlyozatlanság miatt. De mit csodálkozunk egy olyan helyen, ahol a hírhamisító Papp Dani felfelé bukik?

Nyugtasson meg minket majd a boldog tudat - miközben a megemelt áfát és a közösségi közlekedés adót fizetjük - hogy a bevétel nem vész el, csak átalakul. Igaz, hogy nem közösségi, de kétségtelenül közlekedési járművekre a Vitézy társaságnál. A fikagyurmász legkisebb rokon ugyan álmából felköltve is löki a villamosok sorozatszámát, járni velük mégis utál valamiért. Ezért nyilván indokolt a csődközelben vergődő közlekedési cégnek 12 autós új flottát beszerezni. Dávidka környezetében nem félnek a felnőttek az autók értékvesztésétől? Én aggódnék mi lesz, ha a lízingcég rájön a titokra, és felfedezi a bányász váladékot a hátsó ülésbe kenve.

Nem kritika ez, csak a koncepció nem világos: ezek szerint, ha fizetem a közösségi közlekedés adót, akkor a Vitézy cég elküldi értem a sofőrös Superbet, ha át akarok menni Zuglóból Budaörsre? Mert így rendben van, örömmel befizetem az adót, ellenkező esetben viszont lófaszt fizetek egy fillért is. Ezt ebben a formában köszönjük, nem kérjük, ahogy Vitézy Dávidot és a remek ötleteit is tudjuk nélkülözni.

Nem gondolom komolyan, hogy a legkisebb királyfi ujját kihúzzátok az orrából, és ennek bármilyen következménye lesz. De azt nagyon is, hogy nyugodtan abbahagyhatjátok az adófizetők demoralizálását. Minket benyomtok az adóprésbe, ti meg szórjátok ész nélkül a nehezen összekalapált adóforintokat? Furcsa módon csak akkor nem kell spórolni, ha valahová kell egy flottányi autó közpénzen? Kistöki is csak rágódik ezen a BKK-n, mint fogatlan apóka a szalonnabőrön lenyelésre képtelenül, de a közösségi közlekedés lendítésére az egyetlen ötlete az adjatok még, még és még pénzt a nagyközösből?

Ilyenkor szeretem felidézni Orbán "az ország nincs abban a helyzetben" kezdetű szentbeszédeit, mert legjobban ilyenkor tudok mulatni a Kerényi szakkör által is megfestendő képmutatáson. A hitelesség netovábbja, mikor a válság közepén, rekord adók mellett kiöltözünk, mint Szaros Pesta Jézus nevenapján, és kisüsti helyett Finlandiát kérünk a kocsmában, mielőtt a hitelezők elárverezik a házat.

Kismagyar valóság, én így szeretlek!

http://varanus.blog.hu/2011/11/10/van_itt_penz_nem_kell_betojni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Együttszívás Rendsze
  2011-11-10 19:14:22, csütörtök
 
  A Nemzeti Együttszívás Rendszere
2011. november 10. 12:30:27

Az igazi probléma, hogy ezzel a lépéssel a Nemzeti Együttműködés Rendszere újra azt üzeni: működj együtt, vagy dögölj meg, holott a működj együtt, és jó lesz neked, talán némileg hatékonyabb lenne - no meg úgymond civilizáltabb.

Az egyetlen biztos pont a kormány gazdaságpolitikájában a permanens káosz, no meg az egyszerűsített vállalkozói adó eltörlése, mintegy az egyszerűsítés, avagy a Guinnes rekord nagyságú söralátét létrehozásának jegyében. Utóbbival természetesen nem az a legnagyobb baj, hogy a legendák aranyködébe vessző 2010-es évben mostani hóhéra, Orbán Viktor még épp kiterjesztését ígérte, hiszen az ígéretek számon kéréséről már rég leszoktunk. Nem is az, hogy százezernyi kisvállalkozásnak több adót kell fizetnie, vagy szimplán csalnia - bár az igaz, hogy független politológusok méltán elismert képviselője, Kumin Ferenc által tévedhetetlen pontossággal beazonosított eva maffia tagjaként ez sem tölt el különösebb örömmel. Az igazi probléma, hogy ezzel a lépéssel a Nemzeti Együttműködés Rendszere újra azt üzeni: működj együtt, vagy dögölj meg, holott a működj együtt, és jó lesz neked, talán némileg hatékonyabb lenne - no meg úgymond civilizáltabb. Ilyen szempontok persze már régóta nem érdeklik a Nyugat alkonyát vizionáló miniszterelnököt.

A modern, úgymond felvilágosult államok meglehetősen egyszerű alapelvre, az állampolgárok és az állam közötti egyezségre épülnek. Az állampolgárok betartják a törvényeket, befizetik az adókat és járulékokat, ezért cserébe pedig joggal várhatják el, hogy a mindenkori hatalom is a jogszabályoknak megfelelően jár el: a befizetett adókból, járulékokból biztosítja a közszolgáltatásokat, az egészségügyi ellátást és a nyugdíjat, ahelyett, hogy mondjuk haveroknak adná, avagy elhülyéskedné. Ezzel a modellel kétségkívül akadnak gondok mostanság, pláne azokban az országokban, ahol az állampolgárok nem nagyon szeretnek se fizetni, se dolgozni, de úgy nagyobbrészt még mindig a lehetséges világok legjobbika. No meg nem Magyarország.

Az eva megdöbbentő módon teljesen beleillett ebbe a sémába, nem hiába érezték rendszeridegennek már jó ideje a döntéshozók és az úgynevezett szakértők. A kedves vállalkozó állampolgár befizette bruttó bevétele 30 százalékát, hozzácsapott némi iparűzési adót, cserébe pedig nyugodtan dolgozott, termelte a nemzeti összterméket no meg a megélhetéshez szükséges anyagi javakat. Az állam mindebből úgy jutott garantált, számítható bevételhez, hogy nem kívánta kinyírni a kisvállalkozói szférát: eddig a felismerésig már az átlagosnál némileg okosabb és ezért sikeresebb középkori uralkodók is eljutottak.

Ez a valamit valamiért elv persze Magyarországon sosem működött különösen jól. A törvény előtti egyenlőséggel mindig is komoly gondok voltak, és az egyszerű állampolgárok abban sem lehettek biztosak, hogy az általuk befizetett pénzeket nem lopják el a mindenkori hatalom barátai - pontosabban biztosak lehettek benne, hogy egy részét garantáltan ellopják. Derűlátóbb pillanatainkban azonban hajlamosak voltunk azt hinni, hogy mindezek a friss magyar demokrácia gyerekbetegségei, amelyeket előbb-utóbb kinövünk - ha máshogy nem, akkor úgy, hogy elkergetjük a dilettáns tolvajokat.

Annyi biztos, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerével tényleg teljesen új korszak kezdődött életünkben. Az egész indult a magánnyugdíjpénztári vagyon einstandolásával (hacsak nem számítjuk ide a pilotprojektet, a Pécsi Vízmű mesés eredményekkel járó visszafoglalását), amelyről azt is megtudhattuk az Úr magyar hangjától, Rogán Antaltól, hogy valójában sosem volt a mienk nem azért fizettük, hogy valamit visszakapjunk belőle, hanem csak úgy.

Ugyanez a Rogán Antal most a különböző járulékokat alakítaná adóvá, mivel a fejekben még mindig komoly gond van: a naiv állampolgárok azt hiszik, hogy azért, mert ők fizetnek TB-t, jár is valami: például egészségügyi ellátás, olyan, amilyen. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében azonban nem érvényesül a valamit valamiért elv, mi a nagybetűs Nemzet érthetetlen okokból egyre csúszó felemelkedése érdekében fizetünk egyre többet a semmiért.

Az is lehetséges persze, hogy a felemelkedés folyamatos csúszásának épp az az egyik fő oka, hogy egyre kevesebbet vagyunk hajlandóak és képesek fizetni a semmiért. Az eva küszöbön álló megszüntetése csupán egy újabb tünet. Annak a folyamatnak a része, ahogy a saját kötelességeivel tisztában lévő állampolgár és a vele tisztességesen bánó állam kiszámítható viszonya helyett egyre inkább az lesz a fontosabb, hogy ki az ügyesebb: a jobb híján csaló polgár, vagy az élet minden pillanatára rátenyerelő hatalom. Tegye fel a kezét, aki ilyen országban szeretne élni!


Forrás: Hírszerző.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9086 5&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELITKLUBRA SZAKAD AZ EURÓÖVEZe
  2011-11-10 19:11:50, csütörtök
 
  ELITKLUBRA SZAKAD AZ EURÓÖVEZET?
2011. november 10. 12:34:35

Németország és Franciaország titkon terveket sző egy, a jelenleginél kisebb létszámú, ,,elit" eurózóna megalakításáról, amelynek tagjai szorosabb integrációra lépnének - értesült EU-diplomatákra hivatkozva a Reuters.

Németország és Franciaország már egy ideje a kétsebességes Európáról egyeztet a kulisszák mögött, mérlegelve annak lehetőségét, hogy tagországok egy kisebb csoportja a többiektől elkülönülve a sokkal mélyebb integráció felé vegyen irányt. Az állítólagos hírt a Reuters hírügynökség röpítette világgá, amely azt állítja, hogy több EU-forrás is megerősítette az információt.

A gyanút csak tovább táplálja Nicolas Sarkozy francia elnök, aki Strasbourgban egyetemisták előtt azt mondta, hogy a kétsebességes Európa, egyfelől a gyorsabban haladó eurózónával, másfelől a kívülmaradókkal, a jövőre nézve az egyetlen modell. Az euróövezet két legnagyobb gazdaságát az írás sugallata szerint az államadósság-válság vihette annak belátására, hogy fel kell gyorsítani a folyamatokat, amelyek adott esetben egy vagy két országnak a valutaövezetből való kilépéséhez vezethetnek, míg a többiek elmozdulnának egy mélyebb integráció irányába, ami az adó és a költségvetési politikákra is kiterjedne.

A tényleges cél az eurózóna átalakítása volna az eredetileg szándékolt módon. ,,Franciaország és Németország intenzív konzultációkat folytatott erről az elmúlt hónapokban minden szinten" - idézett egy magas beosztású EU-tisztviselőt a Reuters, aki az ügy kényes természete miatt nevének elhallgatását kérte. ,,Nagy körültekintéssel kell eljárnunk, de az az igazság, hogy pontosan meg kell határoznunk azok listáját, akik nem akarnak a klub tagjai lenni, és azokét, akik egyszerűen nem tudnak" - mondta a forrás.

A hírügynökség cikke emlékeztet rá, hogy bár a kétsebességes Európa már számos szempontból adottság, a Reutersnek nyilatkozó források egy hivatalos keretek között zajló folyamatról beszéltek, ami lehetőséget adna az országok egy kisebb csoportja számára, hogy előrehaladjon. ,,Olyasvalamiről van szó, ami már egy ideje a levegőben volt, legalábbis a magasszintű megbeszéléseken. Az a különbség, hogy egyes országok most nagyon gyorsan lépnének. Egy szakadás, egy kétsebességes Európa kockázata sohasem volt még ilyen valós" - szögezte le egy illetékes.

A Reuters szerint Sarkozy jövőképében az euróövezet gyorsan elmélyítené az integrációt, olyan területeket is beleértve, mint a társasági és a személyi jövedelemadók. Az EU maradéka időközben 27-ről 35-ös létszámra bővülve a következő évtizedben pedig egy konföderációt alkotna. Egy magas rangú forrás szerint a terv két lépésben valósulhatna meg. Elsőként néhány technikai intézkedést hoznának a következő hetekben az euróövezeten belüli kormányzás megerősítésére, majd a következő hónapokban - szerződésmódosítással - mélyrehatóbb változások következnének.

Az elképzelés azonban borítékolhatóan erős ellenállásba ütközne és nem csak az eurózónán kívüli, hanem néhány azon belüli ország részéről is. A tíz kívülálló ország Nagy-Britannia és Lengyelország vezetésével az utóbbi időben rendre hangot ad aggodalmainak az eurózónán belüli folyamatok felgyorsulása miatt, amelyekre a többi EU-tagnak láthatóan vajmi kevés ráhatása van, és attól tartanak, hogy az Unió egyszerűen kettészakad. Erről az aggodalomról tanúskodik az is, hogy hétfőn este az Eurócsoport ülésével egy időben együtt vacsorázott annak a tíz országnak a pénzügyminisztere, amelyek nem tagjai a valutaövezetnek. Ez volt a második alkalom, hogy ilyen összetételben leültek és lengyel források szerint nem utoljára.

"Nem szeretnénk egy klubot egy másik klubon belül" - mondta szerdán a Bruegel brüsszeli agytrösztben mondott beszédében Nick Clegg, brit miniszterelnök-helyettes, utalva az eurózóna további intézményesítésével kapcsolatos tervekre.

Forrás: Magyar Hírlap.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9086 7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó meg a néger beszélget
  2011-11-10 19:02:57, csütörtök
 
  A zsidó meg a néger beszélget

2011. november 10. 03:19:24

A zsidó meg a néger beszélget az izraeli miniszterelnökről:

- Ki nem állhatom - mondja Nicolas - ez egy megrögzött hazudozó.
- Neked fordul fel tőle a gyomrod? Nekem minden nap tárgyalnom kell vele! - válaszolja Barack.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valami gyenge poénpróbálkozás, annak jelezném, hogy nem az. Ez a beszélgetés tényleg szó szerint így zajlott le a múlt heti párizsi G20-as csúcstalálkozón. Obama és Sarkozy egy szobában beszélgettek Benjámin Netanjahuról, mielőtt megjelentek volna a sajtó egy szűk körű csoportja előtt. A francia elnöki csapat azonban a tolmácsolásra előkészített berendezést véletlenül idő előtt bekapcsolta, és azok az újságírók, akik már fülükre tették a fejhallgatót, megdöbbenve hallották a két vezető nem a nyilvánosságnak szánt szavait.

A teremben helyet foglaló sajtómunkások, akik között ott voltak a világ legnagyobb hírügynökségeinek tudósítói a történtek után megállapodtak abban, hogy minderről nem írnak, mert úgy értékelték, hogy "off-the-record", azaz nem a nyilvánosságnak szánt, magánjellegű és kényes kijelentésekről van szó. Azonban mint ahogy az ilyenkor már lenni szokott, az egyik jelenlévő zsurnaliszta a blogjában mégiscsak beszámolt az esetről.

Innentől aztán már nem volt megállás. A hír először a kisebb francia portálokon kezdett el terjedni, majd a neten egyre többen vették át a nem kicsit botrányszagú történetet. Ezek után a gyanútlan szemlélődő azt gondolta volna, hogy másnap a nyomtatott amerikai sajtó is öles betűkkel a címlapon hozza majd a sztorit, azonban ez a zsidó kézben lévő médiára jellemző módon természetesen elmaradt. Az ismertebb amerikai lapok, már amelyik beszámolt róla, mélyen a belső oldalakon taglalták az esetet, de a többségük egész egyszerűen elhallgatta az ügyet.

Az ügyet, ami valljuk meg egyrészt igazán szórakoztató, másrészt viszont azért elég sokat elárul a mai világpolitikai viszonyokról. Mégha biztosan van egy kis túlzás is Obama mondataiban a napi telefonozgatásról, azért az ezzel a kijelentéssel teljesen bizonyítottá vált, hogy a zsidók szinte tollba mondják a jenkiknek az általuk elvártakat. Azt meg már csak igazán kárörvendően jegyzem meg, hogy ezen kijelentése után Obamának a következő elnökválasztás miatt már nem nagyon kell idegesítenie magát, mivel az amerikai zsidó lobbik nem valószínű, hogy egykönnyen túllépnek ezen a kis ,,felfordul a gyomrom" afféron.

Azonban a történetnek van, vagy pontosabban lehet egy másik olvasta is, mivel azért az is erősen elgondolkodtató, hogy vajon hogy tudott megtörténni egy ilyen baki. Egy ilyen jelentőségű eseményen elvileg titkosszolgálati és sajtós szakemberek garmada figyel arra, hogy minden rendben menjen, hogy ne történhessen meg az, hogy mikrofonok bekapcsolva maradjanak, hogy bárki is lehallgatókészüléket helyezzen el olyan helyeken, ahol nem kéne. Így aztán talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a "baki" nem lehetett véletlen, mondhatnák előfordulhat az is, hogy szándékos volt.

Persze innentől kezdődően már minden kombinálás lényegében az összeesküvés-elméletek kategóriájába esik, azonban az kétségtelen, hogy az egész történt ebből a szemszögből nézve azért mégiscsak kérdések tucatjait veti fel. Legfőképp azt, hogyha így történt, akkor ez kinek állt az érdekében és miért pont most?

A BBC kommentárja szerint ,,ez a kis közjáték nagyfokú bizalomhiányt jelez a Nyugaton az izraeli vezetéssel, és persze főleg Netanjahuval szemben, aminek még az egész Közel-Keletre nézve messzeható következményei lehetnek."

Hogy valóban így lesz-e, hamarosan kiderül.

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=90854
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán ismét gúnyt űzött magábó
  2011-11-10 18:56:28, csütörtök
 
  Orbán ismét gúnyt űzött magából
2011. november 10. 11:00:39

Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek nagyon jól áll, amikor Brüsszelben a magyar érdekeket védi. Az is jól áll neki, amikor Budapesten nyomatékosítja, hogy nem szolgája a brüsszeli gépezetnek.

Az viszont már nem, amikor olyan uniós érdekekért száll harcba, amelyekbe az Európai Unió döntő hatalmai naponta rúgnak bele. Ilyen az EU közös energiapolitikája, amelyet a magyar miniszterelnök olyannyira hangsúlyozott Magyarország fél éven át tartó, a nyár derekán befejeződött uniós elnöksége idején. Ekkor is elmondta többször, hogy Brüsszelnek több lábon kell állnia energiabeszerzésben (,,diverzifikáció"), azaz csökkentenie kell az energiafüggőséget Oroszországtól. Mondta ezt akkor, amikor a német, a francia, az olasz és a holland kormány kezét-lábát törte - és töri - minél több orosz földgáz beszerzéséért.

Kéz-lábtörésüket folyamatos siker koronázza, ellentétben az uniós érdekekért szamárra szálló magyar Don Quijótéval. Mint november 8-án, amikor Lubminban, a lengyel-német határ mentén a német, a holland, a francia és az orosz állam vezetői együtt ünnepelték - az energiaügyekért felelős uniós biztossal együtt (!) - egy új orosz földgázvezeték, az Északi Áramlat csapjainak megnyitását.

A gázvezeték évente 27,5 milliárd köbméter földgázt szállít a Balti-tenger alatt Németországba. Ez a mennyiség 55 milliárdra szökik, amikor a földgázvezeték eléri teljes szállítási kapacitását.

A vezeték fő részvényese az orosz Gazprom. A legnagyobb vevők abc-sorrendben: Belgium, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia és Németország.

Arról most ne ejtsünk szót, hogy hol áll az uniós támogatást élvező Nabucco-földgázvezeték. (Még mindig a tervezőasztalon földgázt keresve.)

De arról igen, hogy amikor országok elemi érdekeiről van szó (például a növekvő energiaigény kielégítése), annak vezetői a nemzeti érdekeket tekintik elsőnek, ami után jön minden, beleértve az Európai Uniót.

Orbán Viktornak komolyodnia kell még, hogy felnőjön arra a szintre, amelynek elérése - a nemzeti érdekek mindenek fölé helyezése - már korábbi miniszterelnöksége első napján be kellett volna következnie.

Az igazi baj az, hogy egy olyan kormányfő, aki öt éves miniszterelnökség után sem cselekszik automatikusan úgy, ahogyan társai, nem sok reménnyel kecsegtet a jövőbeni tanulási folyamatban.



Ordosz műhely

barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=90861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Változatok összeomlásra
  2011-11-10 18:52:44, csütörtök
 
  Bogár László: Jelenetek a bábok életéből
2011. november 10. 07:41:50

Változatok összeomlásra

Egyre több vészjósló jel utal arra, hogy a világ egy apokaliptikus adósságörvényben süllyed el. Az egész olyan, mintha egy gigantikus pénzügyi ,,fekete lyukban" tűnne el minden jövedelem és vagyon, tehát minden, amit az ember anyagi-fizikai értelemben valaha is létrehozott. A globális ,,megamegszorítások" lassan mindenkit elérnek, a nyugati világ és egyben a globális rendszer meghatározó hatalmai is összeomlani látszanak az iszonyú adósságtömeg és a megszorításokat követő társadalmi feszültségek roppant súlya alatt. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a megszorítások nemcsak hogy nem segítenek, éppen ellenkezőleg, rontanak a helyzeten. Könnyű ugyanis belátni, hogy ha mindenhonnan csak erőforrást vonunk el, akkor egy idő után egyre kevesebb lesz a fizetőképes kereslet, ennek nyomán csökken a termelés, növekszik a munkanélküliség, fokozódnak a társadalmi feszültségek, felbomlik a rend, és az egész rövid időn belül visszafordíthatatlan önpusztításba, sőt teljes önmegsemmisítésbe mehet át.

A görög példa azt is megmutatta, hogy az adósság hólabdahatásra épülő növekedése ilyenkor csak még tovább gyorsul az egyre brutálisabb megszorítások miatt. Mert valójában nem a görög társadalom fogyaszt túl sokat, hanem ellenkezőleg, a hitelező bankok mesterségesen szított hisztériája nyomán egekbe növő kockázati kamatfelár az, ami öngerjesztő örvénylésként mindent magába szív. A piac ,,beárazza" a pénzügyi összeomlást, és ezzel önbeteljesítő jóslatként ő maga idézi elő a bukást. Ha viszont ,,előre beszedi" a szerinte majdan bekövetkező csőd ,,árát", akkor valójában nem is kellene aggódnia, mert az esetleges összeomlás neki már nem okozhat veszteséget. Amennyiben mégsem következne be az összeomlás, akkor vissza kellene fizetnie a hisztéria nyomán kizsarolt uzsorakamatot.

Noha ez teljesen logikus lenne, de ugye milyen mulatságos már maga a feltételezés is?

Ha kicsit elgondolkodunk ezen a gigantikus ,,erőforrás-szivattyún", az anyagmegmaradás elvének elfogadásával azt kell feltételeznünk, hogy - mivel a világ teljes értéktermelése változatlanul gyorsan növekszik - ha van ,,fekete lyuk", akkor valahol ,,fehér lyuknak" is léteznie kellene. Ha a világ döntő többsége vesztes, pedig az erőforrások bővülnek, akkor valahol léteznie kell egy hatalmas ,,szupernyertesnek" is. Az adósság ugyanis valójában ,,negatív vagyon", tehát a kozmológia ,,szuperszimmetria" elve alapján valahol óriási vagyonoknak kell felhalmozódniuk. Kérdés, hogy a vagyonképződés melléktermékeként szétvert világban ugyan mihez is lehet kezdeni ezekkel a gigantikus vagyonokkal?

Ma nemcsak, hogy nincs válaszunk mindezekre, de valójában magát a kérdést sem lehet, szabad megfogalmazni. Egyszerűen azért nem, mert továbbra is csak a világot igazgató szuperstruktúra hamis metanyelvén lehet megszólalni, és mindig ugyanazokra a sehová sem vezető következtetésekre juthatunk. Az uralmi struktúrák - az amerikai elnöktől az Európai Bizottság elnökéig, a vezető országok miniszterelnökein keresztül a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatójáig - talán jó szándékú, de szánalmas bábfigurák.

Amit látunk, azt úgy határozhatjuk meg: ,,jelenetek a bábok életéből". A komolykodva meghozott döntésekről sorra kiderül, hogy már a startnál elbuktak.

Ha valaki ránehezedik a bábukat mozgató kezekre, az azonnal a diskurzusból való kirekesztéssel, megalázással és megbélyegzéssel jár - így a kör bezárul.

Mielőtt megpróbálunk választ adni a kérdésekre, érdemes elgondolkodnunk, hogy az adóssággal kapcsolatos öt alapforgatókönyv hogyan értelmezhető például Magyarországra vonatkoztatva.

Az első és evidens forgatókönyv a teljes magyar adósságállomány gyors, kvázi azonnali visszafizetése, a ,,generális végtörlesztés". A második ennek az ellenpárja, az adósságnak az adós részéről való teljes megtagadása, azonnali hatályú felmondása. A harmadik ugyanez, de kicsit óvatosabban, tárgyalásos úton, fokozatos adósságelengedést kérve. A negyedik arra a feltételezésre és reményre épülne, hogy a globális hatalmi komplexumnak is érdeke az átfogó és ellenőrzött globális adósságrendezés, tehát várjuk, hogy ő kezdeményezzen. És végül az ötödik forgatókönyv az egész világ spontán összeomlása, ami aztán majd mindent megold.

Az első forgatókönyv azért nem járható Magyarország számára, mert az adósságunk már lényegesen nagyobb, mint a teljes lakossági vagyon, tehát úgy járnánk, mint azok a devizahitelesek, akiknek már elárverezték a lakását, de hajléktalan és munkanélküli páriaként is tovább kell fizetniük a ,,maradék tőke" törlesztését és kamatait. A második út megléphető ugyan, de iszonyú áldozatokkal járna, és félő, hogy a magyar társadalom döntő többsége erre önmegsemmisítő anarchiával reagálna. A harmadik vagy a negyedik lehetne a legreménykeltőbb, de a világ láthatatlan urai erre egyelőre nem nagyon mutatnak hajlandóságot. Végül az ötödik forgatókönyv valószínűsége napról napra egyre nagyobb, s ráadásul az elmúlt háromszázhatvan év során átlagosan hatvanévenként volt ilyen totális háborúba torkolló összeomlás. (A legutóbbi hatvanhat esztendeje!) Azzal kell tehát szembesülnünk, hogy az előttünk álló ,,módfelett kalandos" évtized során az itt vázolt öt, logikailag lehetséges forgatókönyv valamilyen kombinációja mindenképpen bekövetkezik. Minden lokális uralmi rend legfőbb felelőssége így most abban áll, hogy erre elkezdi felkészíteni a felelősségére bízott közösséget.

Bogár László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Török Gábor: Ki a felelős?
  2011-11-10 18:42:55, csütörtök
 
  Török Gábor: Ki a felelős?

2011. november 10. - 04:26

Hol van már a tavalyi hó... Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a ,,történelmileg így alakult" borús hangulata uralja a kormányzati kommunikációt, ám a folytatás reménye a válságban sem veszett el. Fideszes háttéremberek most - nem alaptalanul - azt mondják, minden azon múlik, a válságot kinek a számlájára írják majd a választók.

A válság a politikai boszorkánykonyhák veszélyes étele. Számos hamis toposz kötődik hozzá: törvényszerűségek(nek nevezett mechanizmusok), amelyek hol működnek, hol meg nem. Sok politikus hitte már, hogy profitálhat abból, ha gumicsizmát húzva kiballag a gátra. Ha gyorsan elment az árvíz, ha a probléma hamar megoldódott, gyakran valóban meg is dicsőültek. Ha azonban nem, ha a hibáik hozzájárultak a helyzet rosszabbra fordulásához, a választók haragja messzire kísérte őket. Gondoljunk csak a 2008 ősze és 2009 tavasza közötti magyar politikára: a válságban saját politikai újjászületésének lehetőségét megpillantó kormányfő nem a kilábalást, hanem azt a bizonyos utolsó szöget találta meg.

Azt ma már egyre kevesebben hiszik, hogy a válság hamar ,,elmúlik", abban azonban még bízhat a jelenlegi kormány, hogy a választók a felelősséget nem a nyakukba varrják majd. A mostani felmérések állítólag vissza is igazolják ezt a reményt: a külső elemeknek (világgazdaság, bankárok, EU stb.) és a szocialista kormányzás nyolc évének egyelőre lényegesen nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a válaszadók, mint a második Orbán-kormány tevékenységének. Nem kell mondanom, sokat segítene a kormánynak, ha ez a helyzet egy jó darabig így is maradna.

Sok mindent meg is tesz a Fidesz (és a csatolt részek) azért, hogy a bőrünkön érzékelhető válságot számára kedvező módon magyarázza, értelmezze. A drámai híradások, a szelektív példák, az ügyesen válogatott érvek mind azt a célt szolgálják, hogy az amúgy is egyre erősödő válságtudat ne kapcsolódjon össze a kormányzati teljesítmény kritikus értékelésével. A fideszes megszólalók többsége a politikai realizmus jeleként ma már nem eltagadni igyekszik a nehézségeket - amit a választók számára kézzel fogható, minden nap érzékelhető jelei miatt nem is lenne egyszerű megtennie -, hanem az energiáinak jelentős részét a ,,keretezési" szempontokra fordítja.

Ahogy telik az idő, az ,,elmúltnyolcév" értelmező ereje bizonyára csökken majd, s vele együtt növekszik a jelenlegi ciklusé, az a kérdés azonban valóban nem dőlt még el, hogy a többség mit gondol majd a Fidesz lehetőségeiről, eredményeiről és felelősségéről. Az ezekre irányuló kutatások éppen ezért a jövőben talán fontosabbak is lesznek, mint a pártpreferencia felmérések; előre jelezhetnek olyan változásokat, amelyek a pártok támogatottságában csak később jelennek meg.

Tudom, hogy sokaknak ez nagyon kevés bizonyosság, de szerintem egy lépéssel megint közelebb vagyunk ahhoz, hogy megtudjunk valamit az ismeretlen jövőről. Azt ugyanis már tudjuk, vagy legalább sejtjük, hogy mi lehet az a kérdés, amire adott választói válaszok a politikai erőviszonyok alakulása tekintetében döntőek lehetnek. Ha elegendő szavazó teszi magáévá, hogy a válság ,,begyűrűzött" és/vagy a gonosz szocialisták ,,csinálták", a Fidesz tényleg túlélheti. Ellenkező esetben azonban - ahogy néhány helyen Európában éppen most látjuk - számukra is vége a dalnak.

Forrás: Török Gábor blogja

http://szebbjovo.hu/node/9840
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A repülőtér privatizációja ügy
  2011-11-10 18:37:36, csütörtök
 
  2011-11-09. 20:24
A repülőtér privatizációja ügyében is elmarad az elszámoltatás

A Fővárosi Főügyészség elutasította Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban tett feljelentését.
A Magyar Televízió szerda esti híradójában emlékeztettek: Budai Gyula azért fordult az ügyészséghez, mert a repülőtér új tulajdonosa az utasszám csökkenésére hivatkozva nem végezte el az ígért beruházásokat, és ez a kormánybiztos szerint felveti a privatizációs szerződést jóváhagyó pénzügyminisztériumi vezetők felelősségét.
Az ügyészség viszont azt állapította meg: a fejlesztések elhalasztásából nem következik, hogy a repülőtér eladásakor bűncselekmény történt, és arra sincs információ, hogy az utasszámcsökkenéssel kapcsolatos adatokat manipulálták volna Az ügyészség ezért bűncselekmény hiányában elutasította a kormánybiztos feljelentését - hangzott el a híradóban.
Budai Gyula október 6-án jelentette be, hogy feljelentést tett a Budapest Airport Zrt. privatizációja ügyében hivatali visszaélés, hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Akkor azt közölte, hogy vizsgálata szerint a BA "hibás privatizációja" - az elmaradt fejlesztések és az ezzel kapcsolatos szankciók hiánya - miatt a magyar államot körülbelül 85 millió euró - mai árfolyamon számítva hozzávetőleg 24 milliárd forint - kár érte. Kifejtette: a Pénzügyminisztériumot (PM) a privatizáció során Draskovics Tibor akkori tárcavezető, majd utódja, Veres János képviselte. "Az elrontott privatizációs szerződést" Veres János írta alá - mondta, hozzátéve, hogy szerinte a döntéshozó PM-et vagy az előkészítést végző vagyonkezelőt terhelheti a felelősség az ügyben.
Az elszámoltatási kormánybiztos október 19-én tájékoztatta az MTI-t, hogy feljelentése alapján a Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást a Budapest Airport (BA) Zrt. privatizációja ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés és jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt ismertetlen tettesek ellen. A főügyészség egyben arról is tájékoztatta a kormánybiztost, hogy a feljelentésének egy részével kapcsolatban már február óta nyomoz a BRFK.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/87830/#ixzz1dKCovmhl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb mélypontra gyengült a fo
  2011-11-10 18:30:21, csütörtök
 
  2011-11-10. 16:39
Újabb mélypontra gyengült a forint

A tegnapi igen nagy nemzetközi befektetői hangulatromlás után ma reggel is borongós hangulatban kezdődött a nap, igaz ez konkrét hír/bejelentés hiányában alakult ki. Az olasz kötvényhozamok reggel óta jelentősen csökkentek, az euró pedig határozottan erősödött. Mindez azonban csak délelőtt és akkor is csak átmenetileg segített a forintnak. Délután 313-nál új 2,5 éves mélypont alakult ki az euróval szemben, és a gyengülés folytatódott.
A svájci frank mai viszonylagos stabilitása és a forint délutáni hanyatlása oda vezetett, hogy a frank/forint jegyzések 255-ig emelkedtek a bankközi piacon, ami éppen három hónapja a leggyengébb forintárfolyamot jelenti.
Egészen 313-ig gyengült a forint az euróval szemben a mintegy másfél órája látható leértékelődési hullám során, ami 19 havi (2009 március eleje óta nem látott) forintmélypontot jelent.
Közben a régiós devizák is újból nyomás alá kerültek: a lengyel zloty és a cseh korona is fél-egy százalék közötti gyengülést mutat. MIndez azért kifejezetten kedvezőtlen jel, mert közben a nemzetközi piacokon reggel óta jelentősen javult a hangulat: az olasz kötvényhozamok jelentősen estek, a vezető részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak, az euró pedig több mint 1%-kal erősödött a dollárral szemben.
(InfoRádió - Portfolió)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/87863/#ixzz1dKC1uT00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.