Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyere ki a fényre!
  2011-11-12 12:17:27, szombat
 
  ,,Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."
Jn 3,21

Nem tudom, hogy belegondoltunk-e már abba, mennyire összemosott, elkent világban élünk. Mintha Einstein relativitás elmélete nemcsak a fizikát változtatta volna meg, mert ma már minden, életünk minden szegmense relatív, különösen, ami az erkölcsünket illeti. Az abszolút relativitás megszünteti a világosság és a sötétség közötti különbséget és az így keletkezett szürkeségbe minden tett beleolvasztható, elmosható, eltűntethető, ha akarjuk.

,,Mihez, vagy kihez képest?" - kérdezik sokan, ha helytelen viselkedésükért kérdőre vonják őket, mert úgy gondolják nincs tökéletesség, nincs abszolút jó, mert minden csak viszonylagos és így mindent meg lehet magyarázni. Az ilyen ember azonban ritkán cselekszik nyíltan és kerüli az őszinteséget is. Beszéde nem egyértelmű, szívesebben jár görbe utakon. A sötétségben azonban el lehet tévedni és elveszíthetjük még saját magunkat is. Mert, ha mindig csak az számít, hogy mit tett a másik, és ahhoz képest én milyen vagyok, akkor nem én határozom meg önmagam. Akkor mindig csak hozzá képest vagyok valaki, egy a szürke árnyalatból, aki olyan, mint a többi, de sohasem egyedi, sohasem különleges, mint amilyennek Teremtőm szánt engem; egyetlennek.

Reggeli dicséret
Link



 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Ásd bele magad Isten Igéjébe!
  2011-11-12 10:56:27, szombat
 
  Ásd bele magad Isten Igéjébe!

,,...napról napra kutatták az Írásokat..." (Apostolok cselekedetei 17:11)

Az ördög nem bánja, ha csak a száddal szolgálod Isten Igéjét, amíg nem fordítasz időt arra, hogy olvasd és tanulmányozd. Mióta beszélsz arról, hogy olvasod a Bibliát? Mikor fogsz eljutni odáig, hogy teszed is - és alkalmazod alapelveit mindennapi életedre?

Dr. Howard Hendricks írja: ,,Bárki előállhat valamilyen nagyvonalú tervvel a változásra. Az egyik azt mondja, hogy el akarja érni a világot Krisztus számára. Másvalaki a következő öt évben sorra akarja tanulmányozni a Biblia könyveit. Egy másik azt tervezi, hogy megtanul kívülről száz igeverset. Másvalaki meg akarja valósítani a házasságában, hogy Krisztushoz hasonló lelkületű legyen.

Csodálatos! És mikor fogod elkezdeni? Amíg erre nem válaszolsz, addig csupán a jó szándékod van meg. Márpedig az körülbelül csak annyit ér, mint egy értéktelen csekk. Végül is mit ér arról álmodozni, hogy eléred a világot az evangéliummal, ha nem beszélsz Krisztusról a közvetlen munkatársadnak? Hogy akarod végigtanulmányozni az egész Bibliát, ha még azt sem tudod, hogy holnap melyik versét fogod tanulmányozni? Hogyan akarsz száz igeverset megtanulni, ha még eddig egyet sem próbáltál? Ahelyett, hogy Krisztusnak tetsző házasságról fantáziálnál, miért nem kezdesz el segíteni a feleségednek a mosogatásban, vagy miért nem állsz bátorítóan a férjed mellett, ha feleség vagy?

Túl sok ,,alkalmazás" megmarad a jó szándék szintjén, mert rögtön az út végéről beszélünk, ahelyett, hogy konkrétan megneveznénk, mikor, hol és hogyan akarjuk megtenni az első lépést. Ahogy valaki nagyon helyesen megállapította:

Nem azt tervezzük, hogy elbukunk, hanem már ott elbukunk, hogy nem is tervezünk."

Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 571
  • e Hét: 3141
  • e Hónap: 10848
  • e Év: 60413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.