Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Róka és a harcias vadkacsa :)
  2011-11-14 07:08:51, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Növekvő Hold-csökkenő Hold
  2011-11-14 05:29:05, hétfő
 
  A CIKK HOSSZÚNAK TŰNIK, DE EGY ELOLVASÁST MEGÉR




Hold - a Föld kísérője

Földünknek 1 holdja van, a Hold néven ismerjük. Az égbolt számunkra, földi halandók számára a legfényesebb, legkönnyebben megfigyelhető éjszakai égiteste. Felszínén hatalmas medencék, hegyvonulatok, becsapódási kráterek találhatók. A Hold Föld körüli keringésének ideje pontosan megegyezik a tengelykörüli forgásának idejével, 29,5 nap, ezért a Földről mindig ugyanazt az oldalát látjuk. A sötét területek a tengerek. Légköre nincs, felszínét finom por borítja. Belsejében már nem működnek olyan folyamatok, amelyek változtatnák a felszínét. Egy kihült égitest. Földünkre mégis komoly hatással bír, mert a kölcsönös tömegvonzás az élőlények életperiodusait befolyásolja, hatással van a tengerjárásra. A Hold felszíni hőmérséklete a napos oldalon eléri a 100°C-ot, míg éjszakai oldala - 150°C. Közetei hasonlítanak a Föld állományához, azonban a titán, szkandium, cirkónium nagyon magas arányban van közöttük, míg a nátrium és az illékonyabb elemek jóval alacsonyabb százalékot képeznek.


A hold emberemlékezet óta lenyűgözi a földlakókat. Naprendszerünk bolygóira gyakorolt rendkívüli befolyása megmutatkozik például az ár és az apály jelenségében. De vajon milyen hatással bír ránk, emberekre nézve?
A hold erejébe vetett hit számos természeti nép hiedelemvilágában mélyen gyökerezik.

Ám modern korunkban is mind több orvos veszi figyelembe a hold állását a műtétek időpontjának megállapításakor, fodrászok hirdetik, hogy csak a megfelelő napokon vágnak hajat, és rengeteg rajongója akad a hold szerinti fogyókúráknak.

Ha ki szeretnéd használni az életedben a hold ritmusát, akkor elsőként is egy holdnaptárra kell szert tenned. Ez megmutatja a napi holdállásokat. Az ilyen naptár jól áttekinthető jelek alapján ad információt arról, mire is alkalmas igazán az adott nap. A hold hatása sokféle módon érvényesül mindennapi életünkben, és a legjobban saját tapasztalataid alapján érezheted meg az erejét.
Telihold
A telihold rövid ideje alatt a test jól értékesít mindent, amihez hozzájut. Ilyenkor tehát csak könnyű és zsírszegény fogásokat fogyassz. A hajad csillogással és teltséggel hálálja meg, ha pakolással kényezteted. A festésre is jól reagál ilyenkor.
Ha a tested hajlamos a víz visszatartására, a telihold körüli napokban lehetőleg teljesen mondj le a sóról!
A szakértők még azt is tanácsolják, hogy telihold idején kerülni kell mindenféle operációt, mivel a tapasztalatok szerint ezen a napon fokozottabb a vérzés, és nehezebb csillapítani, mint más napokon.
Fogyó hold
Fogyó hold idején a szervezeted is könnyebben megbocsátja az apró étkezési bűnöket, ezért bátrabban ehetsz kevésbé diétás falatokat is. Ez az időszak ideális fogyókúrára is. Ugyancsak ilyenkor van értelme a salaktalanító és méregtelenítő kúráknak. Nagyon fontos, hogy sokat igyál, hogy a sok víznek köszönhetően a salakanyagok kiürülhessenek a szervezetedből. A narancsbőr-ellenes kezelések és a száraz kefés masszázsok szintén elősegítik a salaktalanítás folyamatát.
A fogyó hold nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is a méregtelenítés ideális időpontja. Használd ki az alkalmat peelingek alkalmazására, körömápolásra és a bőr elhalt szarurétegeinek eltávolítására.
Jó, ha tudod, hogy fogyó holdnál a bőröd egyenletesebben és tartósabban barnul, mint növekvő holdnál. Ez viszont azt is jelenti, hogy ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.
Újhold
Újhold idején éri el a tested méregtelenítési képességének csúcspontját. Ha már régóta fontolgatod, hogy végre leszokj a dohányzásról, vagy évek óta próbálkozol megszabadulni néhány kilótól, akkor ennek a megkezdésére az újhold napja a legalkalmasabb. A gőzfürdő és a szauna hozzásegíti a testedet ahhoz, hogy kiválassza a méreganyagokat.
Mivel ugyancsak újholdkor a legkisebb a hegképződés kockázata, valamint a fájdalomérzékenység, ezek a napok ideálisak arra, hogy megszabadulj a pattanásoktól és a mitesszerektől. Ha ilyenkor távolítod el a fölösleges szőrszálakat a tested érzékeny területeiről, akkor szinte egyátalán nem kell számolnod kipirosodással és duzzanatokkal.
Növekvő hold
A hold növekedésével párhuzamosan megnövekszik a bőr felvevőképessége, és jobban felszívja mindazt a tápanyagot, amellyel ellátod. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor különösen hatékony a bőr- és a testápolás. A bőröd ilyenkor rendkívül hálás lesz az arcmaszkokért, pakolásokért és értékes növényi olajakért.
A tejsavós fürdő például ásványi anyagokkal és vitaminokkal tölti fel a fáradt bőrt. Miközben a kellemes meleg fürdőben ülsz, kényeztesd az arcodat tápláló arcmaszkkal. Ehhez keverj össze egy tojássárgáját, némi orbáncfű-olajat és egy spriccelésnyi almaecetet, majd a keveréket vastag rétegben vidd fel a bőrödre. Hagyd hatni fél órán át, majd öblítsd le meleg vízzel.
Sajnos, ahogyan a hold gömbölyödik, úgy követi ebben a tested is, vagyis sokkal könnyebben meghízol, mint más holdfázisok alatt. Ezért ilyenkor kerüld el széles ívben az édességeket! Helyette megfáradt idegeid csillapítására vesd be inkább a relaxáló hatású zenét, a tápláló arcmaszkot és az illatos olajakat.
Forrás: ötvenentúl
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.