Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Lesz még fasiszta ország Auszt
  2011-11-14 21:20:35, hétfő
 
  Lesz még fasiszta ország Ausztria is!

2011. november 14. 18:01
Hunhír.info

Nem ellentétes az osztrák semlegességgel, hogy Ausztria is megszavazta a Palesztin Hatóság felvételét az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezetébe - írta az osztrák UNESCO-nagykövet egy hétfői újságcikkben.

A konzervatív politikus arra válaszul közölt vendégkommentárt a Die Presse című lapban, hogy az az ausztriai hipercionista zsidajok tulajdonában lévő újság előző nap egy kommentárjában bírálta a tagságra leadott osztrák szavazatot. Ami jár Mózesnek, az nem jár Mohamednek! Szerintük.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=47001
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már jövőre megsértheti saját a
  2011-11-14 21:14:52, hétfő
 
  Már jövőre megsértheti saját alaptörvényét a kormány

Portfolio.hu

2011. november 14., hétfő 16:39



Már jövőre visszaüthet az Alaptörvényben megfogalmazott - sokak által kritizált - adósságszabály. Ha ugyanis megvalósul az Európai Bizottság előrejelzése az államadósság növekedéséről, akkor a kormány jövőre nem vehet fel kölcsönt, illetve nem vállalhat pénzügyi kötelezettséget, ez pedig technikailag kimeríti az államcsőd fogalmát.

Ebben a kényszerhelyzetben a kormány előtt három lehetőség előtt áll: vagy megsérti az új alkotmányt, és elfogadja a Bizottság alacsonyabb növekedésre, valamint magasabb adósságra vonatkozó prognózisát, vagy csökkenti az idei tervezés közben a 2012-es hiányelőirányzatot, vagy kitart az egyre valószínűtlenebb feltételezései mellett, és ragaszkodik a 1,5 százalékos növekedési prognózishoz, és majd csak jövőre dönt újabb megszorító csomagról.

Az Európai Bizottság számos figyelmeztető üzenetet fogalmazott meg múlt csütörtöki, Magyarországra vonatkozó prognózisában, és ezek mellett lehet egy még szomorúbb olvasata is az előrejelzésnek. Az EB ugyanis azt vetíti előre, hogy csak átmeneti, a nyugdíjvagyon elszámolásának köszönhető államadósság-csökkentés történt idén, jövőre újra emelkedik a konszolidált államadósság GDP-arányos értéke (szemben a kormány csökkenő adósságpályáját vizionáló terveivel). A Bizottság emelkedő adósságra vonatkozó előrejelzése a tervezettnél magasabb költségvetési hiányból és a gyengébb árfolyam feltételezéséből fakad.

Ha valóban emelkedik az adósságráta, akkor a jövő januártól életbe lépő új Alaptörvény értelmében nem vehető fel új kölcsön (,,Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja (...) a központi költségvetés végrehajtása során nem vehető fel olyan kölcsön, és nem vállalható olyan pénzügyi kötelezettség, amelynek következtében az államadósságnak a teljes hazai össztermékhez viszonyított aránya a megelőző évben fennállóhoz képest növekedne"). Vagyis ez a szabály már jövőre óriási problémákat okozhat Magyarország számára.

,,Az Alaptörvény megsértésével felvett kölcsön törvénybe ütközik, ezért polgári jogi értelemben semmis. Az a hivatalos személy pedig, aki dönt az Alaptörvény-ellenes kölcsön felvételéről, könnyen a hivatali hatalommal visszaélés bűncselekményét követheti el" - mutat rá a közöskassza.hu elemzése.

Felmerül a gyanú: a kormány azért ragaszkodik a 1,5 százalékos növekedési előrejelzéséhez, és nem vezeti át ezt a módosítást a költségvetésen, mert ebben az esetben növekedne az adósságráta. A lassabb gazdasági növekedés miatt ugyanis kisebb lenne az eredetileg tervezettnél a nevező az adósság/GDP mutatóban, míg a gyengébb forint a számlálót emeli meg. Ez a fejlemény egyrészt óriási presztízsveszteséget okoz az adósság ellen háborút hirdető kormány számára, de még nagyobb baj, hogy megbéníthatja a gazdálkodást.

,,Elképzelhető, hogy a kormány év közben szorul a költségvetés módosítására, mert emelkedő adósságpálya fog kirajzolódni év közben egy még rosszabb növekedési forgatókönyv bekövetkezése (esetleg recesszió) esetén" - vélekedik Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősség Intézet Budapest vezetője.

Ekkor a kormány újabb megszorításokról dönthet, így például további áfaemelésről, ami az egyenleg javítása mellett a magasabb infláción keresztül a nevező, a nominális GDP értékét is emeli, és így két csatornán keresztül is csökkenti az adósságrátát.

A közöskassza.hu elemzése szerint négy lehetősége van a kormánynak:

1. Újabb kiigazítást hajt végre év közben, amivel az államadósság arányát a 2011-es szint alá csökkenti.

2. Ha ez az újabb kiigazítás nem történik meg, akkor év közben eljöhet az a pillanat, amikor külső forrás bevonásával nem lesz törvényesen finanszírozható az államháztartási hiány egy része. Ez gyakorlatilag a technikai csőddel lenne egyenlő, ebben az esetben az MNB-nél lévő betétek jöhetnek szóba.

3. A kormány előtt álló harmadik lehetőség, hogy a jelenlegi, egyre valószínűtlenebbnek tűnő növekedési feltételezés mellett fogadja el a 2012-es költségvetést és év közben derülhet fény arra, hogy nem tartható az adósságszabály.

4. Negyedik lehetőség az Alaptörvényben foglalt adósságszabály nyílt megsértése.

Ezek alapján a lehetőségek alapján tehát világosan látható, hogy az új adósságszabály hátrányai már jövőre jelentkeznek: nem rugalmas az új rendszer, mert kontraciklikus, nem igazán átlátható, mert egyszerre két adósságszabályunk van életben.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/14/mar_jovore_megsertheti_sajat_alaptorve nyet_a_kormany/


************************

Akié az ország, azé a hatalom......


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen, ha Orbán enged: jön a 4
  2011-11-14 21:09:33, hétfő
 
  Ilyen, ha Orbán enged: jön a 40 százalékos eva




2011. november 14., hétfő, 11:56 • Utolsó frissítés: 6 órája
Szerző: hvg.hu

Marad az eva, igaz, 40 százalékos lesz - ebben állapodott meg Orbán Viktor és a Fidesz frakciója. A miniszterelnök mindezt úgy tálalta, hogy a képviselőcsoport meggyőzte őt az adónem megtartásáról. A kormány és a mögötte álló két parlamenti frakció már három hete vitatkozik az eva megtartásáról, illetve a kivezetéséről.

"Ők győztek meg engem" - így válaszolt a Fidesz-KDNP-frakció hétfői üléséről távozóban Orbán Viktor miniszterelnök arra az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) jövőjére vonatkozó újságírói kérdésre, hogy mivel győzte meg a képviselőcsoportot.

Egy kormánypárti képviselő viszont azt állította a hvg.hu-nak, hogy a megállapodás értelmében 40 százalékos lesz az eva-kulcs, az értékhatárt - az az összeg, ami alatt ez az adófajta választható - viszont 30 millióra emelik. ,,Viktor már az ülés elején jelezte, hogy meggyőzhető, de jelezte, csak akkor megy bele kompromisszumba, ha emeljük az eva kulcsát" - mondta a hvg.hu-nak a neve elhallgatását kérő kormánypárti képviselő, hogyan indult az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló vita a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésén. Információink szerint a képviselők kézfeltartással szavaztak, és a döntés egyhangú volt.

Lázár János sajtótájékoztatóján megerősítette a kiszivárgott híreket. Az eva 2012 utáni sorsáról a frakcióvezető elmondta: addig áttekintik, hogyan alakítható ki egy új rendszer, amelynek egyik alapja az átalányadózás kiszélesítése lehetne 2013. január 1-jétől.

Úgy marad, hogy közben megy

,,Tapintható volt az ellenállás, ezt érzékelte a miniszterelnök is, így nem volt igazából vita, látta, hogy a képviselők több mint kétharmada nem akarja az eva eltörlését" - mondta egy kormánytag, aki szerint ,,a képviselők csak az emberek véleményét katalizálták, mert akikkel ők találkoznak, azok is az eva megtartását akarják". Végül az a megállapodás született, hogy az evából szedi be a kormány azt a többletbevételt, amit ennek eltörléséből terveztek - így emelkedett 40 százalékra a mérték.

Orbán Viktor a frakcióban - nem volt nehéz meggyőzni
Fotó: MTI / Kovács Attila

A hvg.hu-nak több fideszes és KDNP-s képviselő is azt mondta, a frakciók főleg azt kifogásolták, hogy a kormány már januártól kivezetné az adófajtát a rendszerből. ,,Jeleztük, elvárjuk a gazdasági tárcától, hogy dolgozzon ki egy alaposabb tervet, ha már ki akarja vezetni az evát. Álljon elő jövőre egy olyan konstrukcióval, ami képes pótolni ezt az adót, ugyanakkor a kiskapukat is bezárja, hogy valóban a kisvállalkozók, és ne tehetős ügyvédek éljenek vele" - mondta az ülésen részt vett egyik kormánypárti politikus. A kormánypárti képviselő azt mondta, a két frakcióban úgy ítélik meg, hogy az adókulcs emelés ellenére az egyszerűsége miatt még mindig vonzó lesz a vállalkozók számára az eva.

Hetek óta harcolnak

A kormány és a Fidesz frakciója három hete vitatkozik az egyszerűsített vállalkozói adó sorsáról. Koszorús László fideszes képviselő még október 26-án nyújtotta be a 2012-es adótörvényekhez azt a módosító indítványát, amely már januártól kivezetné az evát az adórendszerből. A hvg.hu-nak korábban kormányzati és fideszes források is azt mondták, a képviselő a kabinet kérésére terjesztette elő a javaslatát, amit november 2-i ülésén támogatásáról is biztosított a kormány, ám ezzel egy időben az Országgyűlés fideszes többségű számvevőszéki és költségvetési bizottsága leszavazta.

Lázár János frakcióvezető több alkalommal nyilvánosan is kiállt az eva védelmében. Az eva megszüntetésével foglalkozó kormányülés előtt a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt nyilatkozta, szerinte meg kell tartani ezt az adófajtát, már csak azért is, mert a kormánypártok a szeptember elején tartott hajdúszoboszlói frakcióülésen is az eva megtartását javasolták.

A kormánypárti frakció egyik erős embere, a gazdasági bizottság elnöke, Rogán Antal a múlt héten kidolgozott egy kompromisszumos megoldást, ami a kormány elé vittek - sőt, a KDNP képviselőcsoportja is jelezte, hogy ragaszkodnak az eva megtartásához -, ám a kormány a november 10-i ülésén ismét az eva jövő évi kivezetése mellett érvelt. Így került vissza a kérdéskör a frakció elé.

Adok-kapok

Fideszes források korábban a hvg.hu-nak azt nyilatkozták, hogy amíg a kormány gazdasági és pénzügyi érvekkel állt elő, a frakcióban főleg politikai szempontokkal védték az evát: azt hangsúlyozták, hogy az egyszerűsített vállalkozói adót igénybe vevő közel 100 ezer kisvállalkozót - és családtagjaikat - nem kéne elidegeníteni a kormánypártoktól.

Lázár János és Rogán Antal - védték az evát

http://hvg.hu/itthon/20111114_eva_fidesz_orban#utm_source=hirkereso&utm_mediu m=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_14
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tanár nincs megelégedve az e
  2011-11-14 21:05:06, hétfő
 
  A tanár nincs megelégedve az elsősök szellemi színvonalával, ezért gúnyosan így szól hozzájuk: - Kérem, aki idiótának érzi magát, az álljon fel! Nagy csend, mindenki ülve marad. Egyszer csak egy fiatalember óvatosan feláll. - Nos, maga úgy gondolja, hogy rászolgált az idióta elnevezésre? - kérdi a tanár gúnyosan. - Az igazat megvallva nem, de nem bírtam nézni, hogy a tanár úr egyedül álldogál.  
 
0 komment , kategória:  Humor  
A kormány szarik a válságra
  2011-11-14 21:04:21, hétfő
 
  2011.10.26.
16:25
Írta: Mária
A kormány szarik a válságra


A magyar kormány tudatosan nem a közvetlen jövővel, hanem a válság utáni időszakkal van elfoglalva, nyilatkozta Szíjjártó Péter (33) a Tények Este műsorában. Egészen pontosan ezt mondta:

"A válság után azok lesznek sikeresek, akik most nem a közvetlen jövővel vannak elfoglalva, hanem a válság utáni időszakra készülnek, és mi ezt tudatosan így is csináljuk."

Na de ne essünk neki az interjúnak, mint bornyú az anyjának, nézzük végig tételesen, feltéve a rábeszélőgép ellen védő szemüvegünket, fülünkbe pedig a rábeszélőgép ellen védő vattacsomót tömve, mit is nyilatkozott Szíjjártó Péter (33) hétfőn este a stúdióban!

Szíjjártó Péter (33) a fentebb már idézett mondat mellett azt is állította, hogy a buta szabályokat betartató bürokratákra mostantól a versenyszférában lesz szükség, mert ez is élénkíti majd a gazdaságot. Nem kell megijedni, nem cikizni akarom a miniszterelnöki szóvivőt, csak egy kicsit kivesézni rábeszélőgépes szempontból azt, amit mondott.





Szíjjártó Péter (33) a TV2 Tények Este október 24-ei adásában ezt is mondta:

"Tehát nem véletlenül van az, hogy a közigazgatásban egyre kevesebben, a versenyszférában meg egyre többen dolgoznak, a helyzet az, hogy folyamatosan csökkentjük a gazdasági tevékenységeket, a vállalkozásokat, a mindennapi életet sújtó buta, teljesen felesleges szabályoknak a számát, ezzel akik, azoknak a munkahelye, akik azzal foglalkoztak, hogy ezeket a buta szabályokat betartassák - ez nem az ő hibájuk, hanem a jogrendszer hibája volt - ezek megszűnnek, és ezeknek az embereknek, ezekre az emberekre most már a versenyszférában lesz szükség. Ez pedig ugye nyilván növekedési lehetőséget jelent. "


A veretes gondolat, amelynek mind a megfogalmazása, mind pedig szavakba öntése emberfeletti kihívást jelentett Péterünk (33) számára, 03:56-tól hallgathatjuk meg:





A kérdezz-felelek leirata pedig, csak hogy senki ne vádolhasson meg azzal, hogy összefüggéseiből kiragadott idézetről lenne szó, itt olvasható:


Műsorvezető: Hogyan látják azt, amire szintén utalt, hogy várhatóan például Németországban csökkenni fog a gazdasági növekedés, tehát lassulni fog. Valószínű ugye, hogy ugyanez várható a többi európai uniós országban is, vagy nagy részükben. Ezeket a kezdeményezéseket, ezeket az eszközöket ez mennyire tudja visszafogni, vagy megnehezíteni?

Szíjjártó Péter (33): Hát ez is pontosan arra ad nekünk bizonyítékot, evidenciát, hogy nem szabad másokra várnunk, nincsenek előttünk jó példák, senki nem fog egy fűszálat se keresztbe tenni értünk, hanem mennünk kell a magunk útján. Tehát az otthonteremtést már említettem, emellett olyan növekedésösztönző lépésekre van szükség, amelyeket már két ízben is megtettünk, a bürokrácia radikális csökkentésére. Tehát nem véletlenül van az, hogy a közigazgatásban egyre kevesebben, a versenyszférában meg egyre többen dolgoznak, a helyzet az, hogy folyamatosan csökkentjük a gazdasági tevékenységeket, a vállalkozásokat, a mindennapi életet sújtó buta, teljesen felesleges szabályoknak a számát, ezzel akik, azoknak a munkahelye, akik, azzal foglalkoztak, hogy ezeket a buta szabályokat betartassák - ez nem az ő hibájuk, hanem a jogrendszer hibája volt - ezek megszűnnek, és ezeknek az embereknek, ezekre az emberekre most már a versenyszférában lesz szükség. Ez pedig ugye nyilván növekedési lehetőséget jelent. Tehát a bürokrácia további csökkentése az egy nagyon fontos eszköz nekünk arra, hogy tabukat döntsünk le, eddigi tabukat, és már a válság utáni időszakra készüljünk. A válság után azok lesznek sikeresek, akik most nem a közvetlen jövővel vannak elfoglalva, hanem a válság utáni időszakra készülnek, és mi ezt tudatosan így is csináljuk.


Mi mást lehet erre mondani, mint azt, hogy beszarás? Aki nem ért velem egyet, nézze meg a műsorvezető arcjátékát 05:06-nál :)





Vegyük sorra, miféle üzeneteket akart a TV2 Tények Este nézői fejében elültetni Szíjjártó Péter (33), a miniszterelnök szóvivője?

1. Azt állítja, hogy a bürokrácia csökkentése növekedésösztönző lépés.
2. Azt állítja, hogy csökkenteni fogják a "bürokráciát".
3. Azt állítja, hogy a közigazgatásban egyre kevesebben dolgoznak.
4. Azt állítja, hogy a versenyszférában egyre többen dolgoznak.
5. Azt állítja, hogy ez a változás nem véletlen.
6. Azt állítja, hogy a "buta, teljesen felesleges szabályoknak" a számát csökkentik majd.
7. Azt állítja, hogy a "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatói elveszítik az állásukat.
8. Azt állítja, hogy a "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatóira a versenyszférában lesz szükség.
9. Azt állítja, hogy ha a "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatói a versenyszférában kapnak állást, az gazdasági növekedést eredményezhet.
10. Azt állítja, hogy a bürokrácia csökkentése tabuk ledöntésének az eszköze.
11. Azt állítja, hogy amikor a bürokrácia csökkentésével tabukat döntenek, akkor a válság utáni időszakra készülnek.
12. Azt állítja, hogy a közvetlen jövő nem azonos a válság végével.
13. Azt állítja, hogy a válság után azok lesznek sikeresek, akik most nem a közvetlen jövővel vannak elfoglalva
14. Azt állítja, hogy a magyar kormány tudatosan nem a közvetlen jövővel van elfoglalva



Az nagyon szép dolog, ha egy kormány a válság közepén már arra készül, hogy sikeres legyen a válság után. Kérdés, hogy miféle terveik vannak az ország jövőjére vonatkozóan az alatt az időszak alatt, amíg még tart, ne adj isten mélyül a válság? Semmilyen terveik nincsenek?


Ismét kiemelném ezt az egy mondatot:


"A válság után azok lesznek sikeresek, akik most nem a közvetlen jövővel vannak elfoglalva, hanem a válság utáni időszakra készülnek, és mi ezt tudatosan így is csináljuk."


Ebből nekem az következik, hogy a kormány jelenleg nem a jelen problémákkal, és nem is a közvetlen jövőben felmerülő problémák megoldásának forgatókönyvével van elfoglalva. Ebből nekem az következik, hogy ami a jelen és a közeli jövő problémáit illeti, azzal nem foglalkoznak, hanem ahelyett egy nem létező szép új világban egy nem létező sikeres Magyarország nem létező kormányzati feladataira összpontosítanak.

Ezt pedig jól meg is ideologizálják azzal, hogy szerintük a majdani sikeres Magyarország érdeke az, hogy a jelenlegi kormány ne a jelenlegi problémák megoldásán dolgozzon, hanem a nem tudni, mikor véget érő válság utáni, nem tudni, milyen jellemzőkkel bíró helyzettel foglalkozzon, mert szerintük az a siker záloga.

Elmebaj...

Ám, mint minden elmebajban, ebben is van ráció. Amit Szíjjártó Péter (33) előadott, az nem egy intellektuális ámokfutás, nem is logikai bakik sorozata, hanem "A fő és a mellékút" eszközének, mint propagandaeszköznek a tudatos használata.

A kommunikációs szakemberek által gondosan megfogalmazott üzenetekkel szemben a befogadó csoport egyrészt egyre immunisabb, másrészt, és ez a lényeg, egyre felületesebb hallgatója ezeknek az üzeneteknek. Ebből pedig az is következik, hogy amit meghall belőle, annak az értelmén nem sokat gondolkodik, összefüggések elemzésébe meg pláne nem megy bele.

Ez így nem lenne baj, a baj azzal van, hogy ezek a fél füllel hallgatott üzenetfoszlányok azután nem a kukában végzik, hanem a hosszútávú memóriában, mégpedig nem tovább elemezendő állításokként, hanem kész, előre gyártott, a kellő időben és a kellő helyzetben önmagát felmelegítő igazságkonzervként.

Vagyis: ha egy üzenet a "fő utat" kénytelen használni, mialatt az agyunkba bejut és a memóriánkban megtapad, nem tudja elkerülni azt, hogy annak igazságtartalmát megvizsgáljuk. Míg ha egy üzenet a saját figyelmetlenségünk, vagy lustaságunk miatt megtalálja a "mellékutat", akkor azonnal elraktározzuk, pláne, ha elég sokszor sulykolják, anélkül, hogy figyelmet fordítottunk volna az igazságtartalmára.


Sőt, mi több: ha a mellékúton küldött állításunkat megtoldjuk egy magyarázattal, bármilyen ostoba legyen is a magyarázat, hitelesebbnek tűnik majd általa az eredeti állítás.


Ennek tükrében nézzük végig a párperces nyilatkozatban hallható állításokat, amelyek logikus érvekkel könnyen cáfolhatóak, ám ha a "mellékúton" cserkészik be az elménket, akkor bizony ott meg is kapaszkodnak, és a következő vita hevében kéretlenül a szánkba adják magukat:


1. "A bürokrácia csökkentése növekedésösztönző lépés."

Nem igaz, a bürokrácia csökkentése a kiadásokat csökkenti, de nem ösztönzi a növekedést. Ellenben a felületes háttértévéző ha pár alkalommal hallja ezt a hamis párhuzamot, egyenlőségjelet tesz majd a kettő közé, és egy vitában könnyen lehet, hogy érvként is használja is majd.

2. "Csökkenteni fogjuk a bürokráciát".

Nem igaz. Nyújtsa fel a kezét az a magánember, aki arra készül, hogy jövő tavasszal söralátét méretű papíron tudja beadni az adóbevallását, és nyújtsa fel a kezét az a kisvállalkozó, aki bármilyen adózási vagy járulékfizetési kérdésben naprakész tud lenni, és bátran dönt, könyvel, adóbevall a könyvelője nélkül!

3. "A közigazgatásban egyre kevesebben dolgoznak."

Igaz, hogy 2010 tavasza óta voltak elbocsátások a közszférában, az ehhez a döntéshez a választók fejében hozzákapcsolni kívánt növekedést viszont azóta se látjuk.

4. "A versenyszférában egyre többen dolgoznak"

Nem igaz. Aki nem hiszi, nézzen rá a foglalkoztatási statisztikákra, vagy nézzen utána, hány cég szűnik meg naponta.

5. "Ez a változás nem véletlen."

Nem igaz. Nem igaz, hogy míg a közszférában dolgozók száma csökken, addig a versenyszférában dolgozók száma nől. Ebből adódóan pedig nem igaz az az állítással sugalmazott következtetés sem, miszerint a közszférából távozókat felszívja a versenyszféra.

6. "A "buta, teljesen felesleges szabályoknak" a számát csökkentjük majd."

Nem igaz. Az állítás sulykolása viszont nagyszerű lehetőség arra, hogy az elmúlt évek törvényalkotóit, akik a "buta, teljesen felesleges szabályokat" hozták, magukat is "buta, teljesen felesleges" emberekként láttassuk.

7. "A "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatói elveszítik az állásukat."

Nem igaz. Feltéve persze, ha nem úgy osztották fel a munkát, hogy egyes alkalmazottaknak az "okos és ésszerű" szabályok betartatása volt a feladata, míg más alkalmazottakra a "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatása maradt.

8. "A "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatóira a versenyszférában lesz szükség."

Nem igaz. A versenyszférában az ágazat, és azon belül az oda tartozó cégek profiljának megfelelő szakképzettségű munkaerőre van szükség, nem pedig a közigazgatásból kiszorult, speciális államigazgatási gyakorlattal rendelkező irodistákra.

9. "Ha a "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatói a versenyszférában kapnak állást, az gazdasági növekedést eredményezhet."

Nem igaz. A versenyszférában eleve munkaerő-túlkínálat van, amíg a munkáltató szakképzett emberek között válogathat, nem alkalmaz, nem képez a saját pénzén, nem tanít be releváns munkatapasztalattal nem rendelkező alkalmazottat. Gazdasági növekedést a szakképzett munkaerő álláshoz jutása, nem pedig az ex-közszférás irodisták, a "buta, teljesen felesleges szabályok" betartatóinak az alkalmazása okozna.

10. "A bürokrácia csökkentése tabuk ledöntésének az eszköze."

Nem igaz. A közszféra "karcsúsítása" már régen nem tabu, hanem elvárás a választópolgárok részéről. Tabut döntögetni a hősök szoktak, ha a kormány ezzel a csúsztatással kívánja magát hősként beállítani, nem sokra megy azoknál, akik logikusan gondolkoznak.

11. "Amikor a bürokrácia csökkentésével tabukat döntünk, akkor a válság utáni időszakra készülünk."

Nem igaz. A papírmunka csökkentése, és az ezzel foglalkozó alkalmazottak számának, az alkalmazásukkal járó bérköltség csökkentése egyszerű kiadáscsökkentés, a jelenben végrehajtott megszorítás. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy egy kormány milyen módon készül az egyébként is ködös és homályos jellemzőkkel bíró "válság utáni időszakra".

12. "A közvetlen jövő nem azonos a válság végével."

Nem igaz. Abban az értelemben nem igaz, hogy a kormány nem képes és nem is akarja meghatározni, mit ért "közvetlen jövő" alatt, és milyen időpontra teszi a válság végét, amire egyébként a saját állítása szerint már most tudatosan készül.

13. "A válság után azok lesznek sikeresek, akik most nem a közvetlen jövővel vannak elfoglalva."

Nem igaz. Van ugye, a jelen a maga problémáival, van a közeli jövő, a maga problémáival, és van a távolabbi, válság utáni jövő. Ha nem oldjuk meg a jelen problémáit és azzal se foglalkozunk, hogy mihez kezdjünk a közvetlen jövőben felmerülő problémákkal, akkor arra sincs garancia, hogy megérjük a válság utáni távoli jövőt, nem hogy még sikeresek is legyünk benne.

14. "A magyar kormány tudatosan nem a közvetlen jövővel van elfoglalva."

Ehhez minden magyar állampolgár nevében csak gratulálni tudok!


Lényeg a lényeg: legközelebb, ha úgy véljük, hogy Szíjjártó Péter (33) nettó sületlenségeket és öszefüggéstelen mondatokat mond bele a kamerába, gondolkodjunk el azon, hogy lehet, hogy nem a hülyeség beszél belőle, hanem a "mellékút" technikáját alkalmazza!


http://maria.blog.hu/2011/10/26/a_kormany_szarik_a_valsagra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hányszor lehet talpra állni sz
  2011-11-14 20:51:22, hétfő
 
  Hányszor lehet talpra állni száz év alatt?


Keserű történet a gazdáról, a két tehénkéről, a beszolgáltatásról, a privatizációról és a milkacsoki alapú hitelről. A történetet egy polblog hétvégi posztjának kommentlistáján találtam.



(A képen Tornyai János Bús magyar sors című festménye látható. Kép via)


Miért nem lehet megélni Magyarországon két tehénkéből? Íme a válasz:

"Van két tehened. Mivel van egy szép zöld legelőd és tiszta vizű patakod is, és a sógorod időnként kölcsönadja a tenyészbikáját, a tejtermék és borjúhús-exportból szépen gyarapodsz.

Majd kommunistának öltözött rosszarcúak érkeznek, néhány száz tankkal megtámogatva, és kijelentik hogy büdös kulák vagy, egyébként is internacionalizmusból kifolyólag a szovjet elvtársaknak szükségük van minden tejtermékre és borjúhúsra. A beszolgáltatott vajért, tejfölért, tejszínért, túróért és élő borjúért cserébe kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez így megy köbö negyven évig. Ha nem tetszik, nem lehet elmenni, csak megszökni vagy kussolni.


Felvetődik benned: vajon nem ugyanezek a kommunistának öltözött rosszarcúak játszottak nálad tanácsköztársaságnak nevezett gyilkolászósdit? Vajon nem ők játszottak át tizenkét tehened közül tízet, valamint legelőd és patakod kétharmad részét a szomszéd gazdáknak?

Majd kapitalistának öltözött megnyerő külsejű jóarcúak érkeznek, néhány milliárd dollárral megtámogatva, és látják hogy legelőd még mindig szép zöld és patakod tiszta vizű. Privatizáció jeligére megvásárolják két tehenedet, azzal az igérettel, hogy bevezetik őket a nagy közös tehéncsordába, ahol ultramodern halliszt-takarmányt és tisztított folyóvizet kapnak, és ötször annyi tejet fognak adni. Ezzel szemben másnap agyonlövik két tehenedet, és kijelentik hogy ezen túl tejtermékeket és borjúhúst csak világpiaci áron lehet importálni, kizárólag a megnyerő külsejű jóarcúak cégein keresztül.

Úgy döntesz, hogy legelőd és patakod nem maradhat kihasználatlanul, ezért milkacsoki alapú hitelből veszel két tehenet. Fedezetként legelődet és patakodat ajánlod fel. Megnyerő külsejű jóarcúak a nemzetközi pénzügyi helyzetre hivatkozva a milkacsoki árfolyamát a duplájára emelik, így a futamidő végére már csak négy tehén árával tartozol.

A megnyerő külsejű jóarcúak lefoglalják legelődet, patakodat és két tehenedet, majd pásztor és tehénfejő állást ajánlanak: a tehenek őrzéséért és fejéséért kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez tart már húsz éve.

Itt a vége, fuss el véle!
Ha nem tetszik, el lehet menni."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofonok minden irányból
  2011-11-14 20:37:01, hétfő
 
  2011
nov.
14.
07:59
Pofonok minden irányból


Miközben Orbán Viktor Londonban tesz látogatást, és előadást tart a magyar gazdaságpolitika ,,sikereiről" a neves London School of Economicsban, addig Magyarországot sorra érik a pofonok mind külföldről, mind belföldről. A miniszterelnök többfrontos háborút hirdetett. Harcban állunk az államadóssággal, a növekedéssel, és még ki tudja, mivel. Mindenesetre tudjuk, mi a többfrontos harc eredménye: kudarc.

A legújabb pofon a Fitch Ratingstől érkezett. Péntek délután a BBB-besorolás (bóvli kategóriánál épp, hogy jobb) mellé kaptunk egy negatív kilátást. A Portfoli.hu táblázatából jól látható, hogy a régióban egyedül Magyarország rendelkezik negatív kilátással - ráadásul mindhárom hitelminősítőnél - szemben a többiek stabil, pozitív besorolásával. Most már tényleg csak egy lépés választ el minket a bóvli kategóriától. Eközben az S&P negatív kihatású megfigyelés alá vette Magyarország államadósságát.

Mi várható, ha bóvli kategóriába kerülünk?

A befektetési alapoknak meg van szabva, hogy milyen besorolású kötvényeket vásárolhatnak. Például a legtöbb alapnál befektetésre nem ajánlott kötvény nem lehet, ezért ha bóvliba kerülnénk, akkor ezek az alapok kénytelenek lennének a tőkéjüket kivonni az országból. Bár a piaci szereplők többnyire már beárazták a leminősítést - ami érződik a forint árfolyamában is -, ennek ellenére, jelentős mértékben jelennének meg az eladók az állampapírpiacon. A hozamok tovább emelkednének, fenntarthatatlanná válna a piacról való finanszírozás, kénytelen lenne a kormány az IMF-hez fordulni. A forint tovább gyengülne, bizonyára új negatív csúcsot döntene az euróval szemben. Gyorsan begyűrűzne a gazdaságba is az országgal szembeni bizalmatlanság, a háztartások - a helyzet súlyosságára való tekintettel - tovább fokoznák az óvatossági megtakarítást (már akik rendelkeznek egyáltalán megtakarítással), a fogyasztás tovább csökkenne, és biztos, hogy recesszióba kerülnénk jövőre. Ahelyett, hogy a kormány a saját körmére nézne, és kezdene valamit a történelmien rossz gazdaságpolitikával, csak a hitelminősítők tevékenységét bírálja ,,saját" tévécsatornáján.

A kormány tevékenységét nem csak külföldről, hanem belső körökből is jelentős kritika éri. Járai Zsigmond - aki a Fidesz egyik legfőbb gazdasági tanácsadója - is egyetért azokkal az elemzésekkel, amelyek szerint a jövő évi növekedés nem lesz 1,5 százalékos. Ezt többnyire azzal magyarázza, hogy a kormány mozgástere annyira leszűkült, hogy nincs lehetőség anticiklikus intézkedésekre, s csak a prociklikus gazdaságpolitika vezethet ,,sikerre". Azt már elfelejtette elárulni, hogy miért nincs mozgástere a gazdaságpolitikának. Erről csak és kizárólag a Fidesz tehet: az egykulcsos adó tönkretette az államháztartás egyenlegét, majd a különadók, a végtörlesztés, a nyugdíjvagyon államosítása, és a további, megkérdőjelezhető gazdaságpolitikai lépések olyan mértékű bizalmatlanságot szültek az országgal szemben, ami a jelenlegi helyzetet eredményezte.

Eközben az állampapírpiacon szinte soha nem látott folyamatok zajlanak le. Ahogy a Ténytár elemzése is rávilágít, az aukciókon nagyon gyér a teljesítmény, nincs kereslet a magyar államkötvényekre. Ez érződik a hozamokon is, a három hónapos diszkontkincstárjegy is nagyon megdrágult. A további drágulás már az ország finanszírozhatóságát veszélyezteti.


Orbán Viktor ,,sikerekről" beszélt Londonban - ahogy már a bevezetőben is megemlítettük. Az egyik legmeghökkentőbb kijelentése talán ez volt:

,,A magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ,,nagylelkűsége" helyett a piaci finanszírozást részesíti előnyben. Ez ,,nagyon kockázatos döntés volt", de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják".


Hát igen. Úgy látszik, Orbán Viktor szerint jobb a 6,5-8,5 százalékos - és folyamatosan növekvő - kamat, mint az IMF hitel 2-4 százalékos kamata, vagy legalábbis a készenléti hitelkeret védőhálója, amely megnyugtatná a piaci szereplőket. Biztosan jókat mosolygott a miniszterelnök kijelentésén a neves egyetem hallgatósága.

A másik megdöbbentő kijelentése a németekhez kapcsolódik. Szerinte a ,,lassú németek" miatt romlanak az ország pozíciói, és a növekedési kilátások Berlintől függenek: ,,a magyar kormány egyelőre vár, hogy a német kormány lefelé módosítja-e saját GDP-prognózisát."

Tény, hogy a magyar kereskedelem legfőbb partnere Németország, azonban nagy bátorságra vall Németország gyenge teljesítményéről beszélni annak tükrében, hogy például a német állampapírokat kvázi 0 százalékos hozam mellett vásárolják fel.


Sebaj, miniszterelnökünk már megbízta jobb kezét, hogy dolgozzon ki új stratégiát arra az esetre, ha tényleg gyengébb lenne a növekedés a jelenlegi prognózisnál. Úgyhogy rettegj Magyarország! Jönnek az újabb megszorítások, nagy valószínűséggel további adóemelések, hiszen a gyengébb GDP növekedést a költségvetés is meg fogja érezni.

Mindenesetre úgy néz ki, hiába érik a kormányzat rossz gazdaságpolitikáját külföldről és belső körökből is kritikák, kitartanak amellett, hogy jéghegynek vezessék a gyorsnaszádot.

http://egyenlito.blog.hu/2011/11/14/pofonok_minden_iranybol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Giró-Szász András leminősített
  2011-11-14 20:16:06, hétfő
 
  Giró-Szász András leminősítette a Fitch-et

2011.11.12. 08:42
,,A hitelminősítők nem rendelkeznek jogosítvánnyal országminősítésre, kizárólag vállalatokkal foglalkozhatnak, de ezt a munkát sem végzik jól" — fejtette ki Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken a Magyar Televízió Az Este című műsorában arról, hogy a Fitch Ratings negatívra rontotta Magyarország adóskockázati besorolását. ,,És ez nem a magyar kormány vagy a kormányszóvivő véleménye. Ezt a francia nemzeti bank elnöke mondta" — tette hozzá Giró-Szász.

De, ez a magyar kormány és a magyar kormányszóvivő véleménye, Giro-Szász csak ügyetlenül hajlítgatja a tényeket. Christian Noyer, a francia nemzeti bank kormányzója és az Európai Központi Bank igazgatóságának tagja 2010. májusában azt vetette a hitelminősítők szemére, hogy gyakran túl későn adnak jelzést, és ezzel növelik a problémákat. Mindezt az után mondta, hogy a hitelminősítők leminősítették Írországot, Portugáliát és Spanyolországot. Tehát Noyer nem a leminősítés jogosságát vitatta, hanem az időzítését: szerinte ezeket már korábban meg kellett volna tenni. Noyer szerint nem a hitelminősítők adnak információkat a piacnak, hanem ők igazolják vissza a piaci bizalom megingását. "Certainly I would consider the present situation as absolutely unsatisfactory" — mondta, és nem azt, hogy a hitelminősítők nem végzik jól a munkájukat. Aki nem végzi jól a munkáját, az a magyar kormány és annak szóvivője, kb. mindenki szerint, a kormányt kivéve.

Azt, hogy a hitelminősítőknek nincs jogosítványuk országok minősítésére, Giró-Szász Noyertől biztos nem hallotta.

Most két eset van. Egy: ha a hitelminősítők megfogadták Noyer tanácsát, és most már időben leminősítik a problémás országokat, akkor Giró-Szász András fogja be a száját, és reagáljon a hitelminősítők jogos kritikájára. Kettő: ha nem fogadták meg, és még mindig késve minősítik le a problémás országokat, akkor pedig Giró-Szász fogja be a száját, mert már sokkal korábban reagálnia kellett volna a piacok jogos kritikájára.

Egyébként ha már szóba került: Giró-Szász Andrásnak pontosan mihez is van jogosítványa?

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/11/12/giro_szasz_andras_leminositette_a_fitch_ et
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újratervezi a főváros a rokkan
  2011-11-14 19:52:41, hétfő
 
  Újratervezi a főváros a rokkantparkolókat

2011. november 13., vasárnap

Túl sok bejelentés érkezett a rokkantigazolvánnyal parkolóktól, hogy a kijelölt helyekre nem fér el rendesen a Hummer.

,,Rendeletben fogjuk egységesíteni a rokkantparkolók kialakítását" - ígérte meg Tarlós István azon a lakossági fórumon, amelyet tegnap délután tartottak a Symbol étteremben, ahol sok érintett azért nem tudtak megjelenni, mert rokkantparkoló nincs, csupán egy fizetős parkolóudvar, ahol az ember mégsem hagy egy húszmilliós autót. A megjelentek külföldi rendszámaira tekintettel a fórumot szlovák tolmácsok tették gördülékenyebbé.

A lakossági panaszok alapján az utcákon elhelyezett rokkantparkolók olyan szélesek és hosszúak lesznek, hogy akár egy Hummer is beférjen jetski-utánfutóval. A plázák mélygarázsában és a hipermarketek parkolójában a rokkantjeleket egyenesen a bejárat elé festik, hogy bőrtalpú mokaszinban ne kelljen túl sokat gyalogolni az aszfalton.

Azt is rendeletben szabályozzák, hogy egy autónak legalább két rokkanthelyen kell állnia, különben fennáll a veszélye annak, hogy egy valódi mozgássérült rányitja az ajtót egy luxuslimuzinra. A rendeletről hétfőn dönt a főváros.


http://hircsarda.blog.hu/2011/11/13/ujratervezi_a_fovaros_a_rokkantparkolokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ZSIDÓ BELHARc
  2011-11-14 19:42:40, hétfő
 
  Pokorni: Még a kommunisták is okosabbak voltak Hoffmannál
2011. november 14. 09:26:32

A kommunisták internacionalisták - Pokorni is az.

Végleg elmérgesedett a viszony Pokorni Zoltán és Hoffmann Rózsa között. A Fidesz szakpolitikusa a köztévében azt mondta: az államtitkár asszonynál még a kommunisták is okosabbak voltak. A KDNP-s szakpolitikus ugyanakkor televíziós vitában mérkőzne meg fideszes riválisával.

A két politikus között már a kormányalakítás óta feszülő ellentétet ezúttal a köznevelési törvény koncepciója izzította fel. A tervezetről holnap tárgyal az Országgyűlés, ma pedig a parlament oktatási bizottsága. A helyzet pikantériáját az adja, hogy a testület vezetője Pokorni, aki számos igen éles kritikát fogalmazott meg az elképzelés kapcsán.

Az előző Orbán-kabinet szakminisztere nem ért egyet az iskolák állami átvételével, az egész napos iskolának a koncepcióban szereplő változatával, és jelenlegi formájában nem tartja elfogadhatónak a pedagógusi életpályamodell felvázolt rendszerét sem.

Még a kommunisták is...

Hoffmann ugyanakkor pénteken leszögezte: aki nem támogatja a köznevelési törvénytervezetet, az ,,a Gyurcsány-Bajnai korszak restaurációját támogatja". Az államtitkár sarkos megállapítása alaposan kicsapta a biztosítékot Pokorninál, aki a köztelevízió vasárnap esti műsorában úgy reagált: ennél még a Kádár-kor kommunistái is okosabbak, mert ők azt mondták, hogy ,,aki nincs ellenünk, az velünk van".

A politikus hozzátette: hiába éltek számos észrevétellel az elmúlt egy-másfél évben, az oktatási államtitkárság csupán három javaslatukat fogadta el. Most módosító indítványokat kell benyújtani, és a frakciót meggyőzni, hogy olyan törvény születhessen, amelyet jó lelkiismerettel meg lehet majd szavazni, mert a mostani nem ilyen - utalt a Fidesz oktatáspolitikusa arra, hogy a nagyobbik kormánypárt akár darabokra is szedheti a parlamenti vita során a kereszténydemokrata államtitkár asszony tervezetét.

Tévés vita kormányon belül

Mindezek ellenére Hoffman Rózsa úgy látja, koncepciója kapcsán ,,nincs markáns véleménykülönbség" a kormányoldalon. Ennek némileg ellentmond, hogy elárulta, egy hónappal ezelőtt példátlan lépésre szánta el magát: televíziós vitára hívta ki Pokorni Zoltánt, aki azonban kitért ez elől. A Hoffmann-Pokorni csörte a 1990. óta az első olyan nyilvános vita lenne, amelyben mindkét szereplő kormánypárti.

barikad.hu
Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.