Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Aranyos angyalkák
  2011-11-16 19:55:19, szerda
 
  Mindenkinek további csodaszép, mosolygós hetet kívánok,
Angyali szeretettel: Ancsuka



 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Advent. Programok a Balaton ..
  2011-11-16 19:42:25, szerda
 
  Advent. Programok a Balaton körül.
KLIKK a linkre
Link


- Végül,de nem utolsósorban egy nagyon szép összeállítás Marokától:
Maroka. Hát természetes,hogy beraktam hiszen nagyszerű anyag.
Köszönöm Károlynak a dicséretet. BiwiwNing

 
 
1 komment , kategória:  Advent  
Pecznyík Pál: Árnyék
  2011-11-16 19:25:06, szerda
 
  Pecznyík Pál: Árnyék /V.Ildykótól kapta

Szent árnyékában,
égi Uramnak,
engem a tapsok,
hidegen hagynak.

Hála, köszönet,
csak Őt illeti,
hol nékem adják,
átadom neki.

Uram árnyéka
eltakar engem,
így csak Őt látják,
és soha engem.

Bánom, hogy sokszor,
hiúságomban,
én voltam fényben,
Ő volt árnyékban.

Jézus, szeretnék
mögötted járni,
árnyékodban csak
Néked, szolgálni.

Legszebb ajándék,
földön énnekem,
ha árnyékodban
telhet, életem.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A három fenyőfa
  2011-11-16 19:05:25, szerda
 
  A három fenyőfa
B.Radó Lili fordítása angol meséből

.......


Három fenyőfa állt egy dombtetőn.
A legnagyobbik fa szép és egyenes volt, erős, messze nyúló ágai voltak. A kisebbik fenyő volt nem olyan terebélyes, de napról napra fejlődött és növekedett. A harmadik fenyő azonban igazán nagyon kicsi volt, vékony törzsű és egészen alacsony. - Bárcsak olyan nagy és erős lennék, mint a Legnagyobb fenyő. - sóhajtotta ez a kicsike fa.
Nagyon hideg tél volt ebben az esztendőben. A földet belepte a hó. Karácsony közeledett. - Bárcsak eljönne értem Télapó, és elvinne karácsonyfának ! - sóhajtott a Legnagyobb fenyő.
- Bárcsak engem vinne ! - mondta a Kisebbik fenyő.
- Bárcsak engem választana ! - kívánta a igen kicsi Fácska.

Egy napon fázós kismadár jött szökdécselve feléjük. Megsérült a szárnya, s ezért nem tudott repülni. - Kérlek Legnagyobb fenyő, itt maradhatnék az ágaid közt ? - szólította meg félénken a kismadár a fát. - Nem lehet ! - mondta a Legnagyobb fenyő- Nem használhatok madarakat az ágaim közt, mert éppen karácsonyfának készülök. - Pedig úgy fázom - panaszolta a kismadár, a Legnagyobb fenyő azonban nem is válaszolt.
Így hát a törött szárnyú kismadár odább ugrált a Kisebbik fenyőhöz. - Kedves Kisebbik fenyő megengednéd, hogy itt maradjak az ágaid között ? - kérdezte. - Nem ! - felelte a Kisebbik fenyő. - Nem ringathatok semmiféle madarat az ágaim között, mert hátha éppen most vinne el valaki karácsonyfának.
Ekkor szegény didergő kismadár tovább ugrált a Harmadik Fácskához. - Drága kicsi fenyő, itt maradhatnék az ágaid között ? - kérdezte. - Hogyne maradhatnál kismadár - felelte a Harmadik Fácska. - Búj csak egészen hozzám. Majd megmelegítelek, amennyire csak tőlem telik. A kismadár felugrott a Harmadik Fácska ágai közé, ott nyomban el is aludt. Hosszú idő múlva a Harmadik Fácska édes, halk csengettyűszót hallott. A hangok egyre közeledtek, már egészen ott hallatszottak a dombon. Elhagyták a Legnagyobb fenyőt, elhaladtak a Kisebbik fenyő előtt is, de amikor a Harmadik Fácska elé értek, elhallgattak. Mind a három fácska látta az apró csengettyűket. Egy rénszarvas húzta szép, kicsi szánkón csüngtek, amelyből most kiszállott az utasa. - Télapó vagyok- mondta - Karácsonyfát keresek egy nagyon kedves kicsi gyermek számára... - Vigyél engem ! - kiáltotta a Legnagyobb fenyő. - Engem vigyél ! - ágaskodott a Kisebbik fenyő.
- A Harmadik Fácska azonban meg sem szólalt. - Te nem szeretnél eljönni ? - kérdezte tőle a Télapó. - Dehogynem ! Nagyon szeretnék - felelte a Harmadik Fácska - De hát itt kell maradnom , hogy vigyázzak erre a beteg kismadárra. Éppen elaludt. - Kicsike fa - mondta a Télapó - te vagy a legszebb fácska a világon ! Téged viszlek magammal. Azzal gyöngéden kiemelte őt a földből, olyan óvatosan, hogy az ágai közt megbúvó kismadár fel sem ébredt. Aztán szánkójába állította a csöpp fenyőt a kismadárkával együtt, majd maga is beült mögéjük. És a kicsi szánkó ezüstös csengettyűszóval tovasuhant velük a karácsonyi havon...
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Mai imádság 11.16
  2011-11-16 08:23:51, szerda
 
  Jézus Jeruzsálemhez közeledett. Sokan azt hitték, hogy hamarosan megvalósul az Isten országa, ezért a következő példabeszédet mondta nekik: ,,Egy előkelő ember messze földre indult, hogy ott királyi méltóságot nyerjen, és úgy térjen vissza. Magához hívta tíz szolgáját. Tíz mínát adott nekik, és így szólt: ,,Kereskedjetek vele, míg vissza nem térek!" Polgártársai azonban gyűlölték őt, ezért követséget küldtek utána, és tiltakoztak: ,,Nem akarjuk, hogy ez legyen a királyunk!" Az előkelő ember mégis elnyerte a királyi méltóságot, és hazatért. Ekkor hívatta szolgáit, akiknek a pénzt adta, hogy megtudja, ki mennyit szerzett vele.
Előlépett az első, és így szólt: ,,Uram, mínád tíz mínát hozott." Erre azt mondta neki: ,,Jól van, derék szolgám! Mivel a kevésben hűséges voltál, tíz város kormányzását bízom rád." Jött a másik szolga, és így szólt: ,,Uram, mínád öt mínát hozott. ,, Ennek azt mondta: ,,Te öt város kormányzója leszel." Jött a harmadik, és így szólt: ,,Uram, itt a mínád. Kendőbe kötve elrejtettem. Féltem ugyanis tőled, mert szigorú ember vagy: felveszed, amit le nem tettél, és learatod, amit nem is vetettél." Ezt így büntette meg: ,,A magad szavával ítéllek el, haszontalan szolga. Tudtad, hogy szigorú ember vagyok: felveszem, amit le nem tettem, és learatom, amit nem vetettem. Miért nem adtad pénzemet a pénzváltóknak, hogy hazaérkezve kamatostul kaptam volna vissza?" Aztán a körülállókhoz fordult: ,,Vegyétek el tőle a mínát, és adjátok annak, akinek tíz mínája van!" Azok megjegyezték: ,,Uram, hiszen már van tíz mínája." De ő így válaszolt: ,,Mondom nektek: Mindenkinek, akinek van, még adnak, hogy bővelkedjék. Attól azonban, akinek nincs, még azt is elveszik, amije van. Ellenségeimet pedig, akik nem akarták, hogy királyuk legyek, hozzátok ide, és öljétek meg szemem láttára!"" E szavak után Jézus folytatta útját Jeruzsálem felé.

Szeretett Jézusom! Árassz el áldásoddal. Nyílj meg számomra, és engedj be édességed tárházába. Szívem-lelkem utánad eped. Kérlek, csak te légy a gazdám! Tied vagyok, te pedig enyém vagy. Add, hogy lelkem új lendülettel növekedjék élő szeretetedben; kegyelmedből legyek virágod, mint a völgyek lilioma a folyóvizek partjain.
Nagy Szent Gertrúd

 
 
1 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.