Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Az euróövezet magától szétesik
  2011-11-16 21:18:18, szerda
 
  Az euróövezet magától szétesik

írta: Nemzeti vélemény ; 2011.11.16. 15:23

Magyarország vagy Amerika egyre megy - mindkettőt a globális túlkínálat sújtja. Magyarországnak hagynia kell valutája és egész gazdasága leértékelődését. Az amerikai és a nyugat-európai nagy pénzintézetek már az euróövezet széthullására ,,játszanak", páratlan és félelmetes ütemben szabadulnak az euróövezet déli országainak államkötvényeitől - nyilatkozta Daniel Alpert közgazdász.

Az amerikai kormánynak és a New America Foundationnak is dolgozó Daniel Alpert a www.alapblog.hu-nak adott interjúja szerint a világot olyan válság sújtja, amely egyetlen korábbihoz sem hasonlítható, és minden próbálkozás ellenére az euróövezet vesztét fogja magával hozni.

,,Az euró jövője erősen megkérdőjelezhető. Válságos az európai helyzet (...) ahány nemzetállam, annyiféle elképzelés, politikai gyakorlat, annyiféle nacionalista önzés áll szemben egymással" - mondta Alpert. ,,Az euróövezet magától esik szét (...) a nyugat-európai és az amerikai vezető bankok pedig soha nem látott mértékben és ütemben építik le az euróövezet déli tagjaiból származó államkötvényeik állományát" - tette hozzá később.

Alpert elkerülhetetlennek tartja, hogy Görögország és Olaszország, valamint más déli államok magukra maradjanak a válságban. Számukra az egyetlen megoldás versenyképességük helyreállítása takarékoskodással és saját pénzük leértékelésével, aminek értelemszerűen előfeltétele az euró feladása.

Infláció kellene Budapesten is

Az amerikai közgazdász hasonló lépéseket javasol Magyarországnak is. ,,A gazdaságukat, beleértve a munkaerejük árát, le kell értékelni, hogy versenyképességüket növelni tudják. A valuta leértékelését a piac amúgy is elvégzi. Csökkenteni kénytelenek a béreket, a gazdaságot az eddigieknél sokkal olcsóbban kell működtetniük, takarékoskodniuk kell. Mindent egybevetve az ilyen országok inflálni akarják az adósságaikat" - magyarázta Alpert.

Az adócsökkentés szerinte nem fog eredményeket hozni, mivel az USA és Japán példáján ,,bebizonyosodott, hogy a munkaadók számára az adó nem alapvetően lényeges faktor" és nem teremtődnek munkahelyek a kisebb terhek folytán.

Az Alpert által felvázolt elképzelésnek természetesen legnagyobb veszélye, hogy az infláció nemcsak megnövekszik, hanem a bankóprés beindításával irányíthatatlanná válik. Szerinte ennek esély elhanyagolható, mivel az államok kénytelenek lesznek a béreket alacsonyan tartani, viszont bérinfláció nélkül nincs általános infláció sem.

Bár Alpert igazi közgazdászhoz méltóan nem csak a problémát határozza meg, hanem megoldást is felvázol, azt figyelembe kell venni, hogy elképzelései Amerikára vannak kitalálva, aminek világpiaci súlya és gazdasági lehetőségei egyedülállóak a világon.

(forrás: index.hu)

http://vilagunkma.blog.hu/2011/11/16/az_euroovezet_magatol_szetesik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állampapírokra 3x-os a túlj
  2011-11-16 20:14:49, szerda
 
 
Az állampapírokra 3x-os a túljegyzés

Arra, amit két nepja még nem akartak megvenni, a magasabb kamatra spekulálva.

Ma reggel mondták be.

MERT:

Egyrészt, a múltokri sikertelen akcióban 12 hónapra kértünk volna kölcsön, a
mostani, "sikeresben" viszont csak 3 hónapra.



Másrészt most jóval magasabb kamatot kínáltunk.



Sikeres volt a "befolyásos pénzügyi körök" azon erőfeszítése, hogy a Magyarországba
vetett bizalom megingatásával feljebb tornásszák az általunk fizetendő kamatot.
Az árfolyamotr nem a Történelem Ura mozgatja. A magyarázat prózaibb: A "jelentős
pénzügyi körök" addig préselik lefelé a forintot, amíg magasabb hitelkamatot nem
kínálunk nekik.

Most magasabb kamat (kurva magas, szinte uzsora kamat) vállalásával adtunk ki
adósleveleket (állampapírokat) ezért enyhítettek a nyomáson. Ez hatalmas
adósságtörlesztési emelkedést fog eredményezni.



A "jelentős pénzügyi körök" igyekeznek elérni, hogy Magyarország a piacról csak
vállalhatatlanul magas kamatra kapjon kölcsönt, és rákényszerüljön a baráti IMF
kölcsönére - annak nempublikus feltételeivel egyetemben.



Hol a kínai, szaúdi pénz?

Fasorba...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elit" eurozóna
  2011-11-16 20:13:36, szerda
 
  Berlin és Párizs elitklubról szőhet terveket

2011.11.10.BruxInfo


Németország és Franciaország titkon terveket sző egy, a jelenleginél kisebb létszámú, ,,elit" eurózóna megalakításáról, amelynek tagjai szorosabb integrációra lépnének - értesült EU-diplomatákra hivatkozva a Reuters.




Németország és Franciaország már egy ideje a kétsebességes Európáról egyeztet a kulisszák mögött, mérlegelve annak lehetőségét, hogy tagországok egy kisebb csoportja a többiektől elkülönülve a sokkal mélyebb integráció felé vegyen irányt. Az állítólagos hírt a Reuters hírügynökség röpítette világgá, amely azt állítja, hogy több EU-forrás is megerősítette az információt.

A gyanút csak tovább táplálja Nicolas Sarkozy francia elnök, aki Strasbourgban egyetemisták előtt azt mondta, hogy a kétsebességes Európa, egyfelől a gyorsabban haladó eurózónával, másfelől a kívülmaradókkal, a jövőre nézve az egyetlen modell. Az euróövezet két legnagyobb gazdaságát az írás sugallata szerint az államadósság-válság vihette annak belátására, hogy fel kell gyorsítani a folyamatokat, amelyek adott esetben egy vagy két országnak a valutaövezetből való kilépéséhez vezethetnek, míg a többiek elmozdulnának egy mélyebb integráció irányába, ami az adó és a költségvetési politikákra is kiterjedne.

A tényleges cél az eurózóna átalakítása volna az eredetileg szándékolt módon.,,Franciaország és Németország intenzív konzultációkat folytatott erről az elmúlt hónapokban minden szinten" - idézett egy magas beosztású EU-tisztviselőt a Reuters, aki az ügy kényes természete miatt nevének elhallgatását kérte. ,,Nagy körültekintéssel kell eljárnunk, de az az igazság, hogy pontosan meg kell határoznunk azok listáját, akik nem akarnak a klub tagjai lenni, és azokét, akik egyszerűen nem tudnak" - mondta a forrás.

A hírügynökség cikke emlékeztet rá, hogy bár a kétsebességes Európa már számos szempontból adottság, a Reutersnek nyilatkozó források egy hivatalos keretek között zajló folyamatról beszéltek, ami lehetőséget adna az országok egy kisebb csoportja számára, hogy előrehaladjon. ,,Olyasvalamiről van szó, ami már egy ideje a levegőben volt, legalábbis a magasszintű megbeszéléseken. Az a különbség, hogy egyes országok most nagyon gyorsan lépnének. Egy szakadás, egy kétsebességes Európa kockázata sohasem volt még ilyen valós" - szögezte le egy illetékes.

A Reuters szerint Sarkozy jövőképében az euróövezet gyorsan elmélyítené az integrációt, olyan területeket is beleértve, mint a társasági és a személyi jövedelemadók. Az EU maradéka időközben 27-ről 35-ös létszámra bővülve a következő évtizedben pedig egy konföderációt alkotna. Egy magas rangú forrás szerint a terv két lépésben valósulhatna meg. Elsőként néhány technikai intézkedést hoznának a következő hetekben az euróövezeten belüli kormányzás megerősítésére, majd a következő hónapokban - szerződésmódosítással - mélyrehatóbb változások következnének.

Az elképzelés azonban borítékolhatóan erős ellenállásba ütközne és nem csak az eurózónán kívüli, hanem néhány azon belüli ország részéről is. A tíz kívülálló ország Nagy-Britannia és Lengyelország vezetésével az utóbbi időben rendre hangot ad aggodalmainak az eurózónán belüli folyamatok felgyorsulása miatt, amelyekre a többi EU-tagnak láthatóan vajmi kevés ráhatása van, és attól tartanak, hogy az Unió egyszerűen kettészakad. Erről az aggodalomról tanúskodik az is, hogy hétfőn este az Eurócsoport ülésével egy időben együtt vacsorázott annak a tíz országnak a pénzügyminisztere, amelyek nem tagjai a valutaövezetnek. Ez volt a második alkalom, hogy ilyen összetételben leültek és lengyel források szerint nem utoljára.

"Nem szeretnénk egy klubot egy másik klubon belül" - mondta szerdán a Bruegel brüsszeli agytrösztben mondott beszédében Nick Clegg, brit miniszterelnök-helyettes, utalva az eurózóna további intézményesítésével kapcsolatos tervekre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdhetik "megmenteni" a forin
  2011-11-16 20:06:20, szerda
 
  Kezdhetik "megmenteni" a forinthiteleseket is.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_forinton_keresztul_zsaroljak_az_mnb-t.501642 .html

"A hazai deviza addig gyengül, amíg a jegybank nem emel legalább 150, de akár 200 bázispontot az alapkamaton. Erre akár a november végi monetáris tanács ülésén sor kerülhet - vélik a Napi Gazdaság Online által megkérdezett szakértők."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország már a lefolyóban
  2011-11-16 19:50:14, szerda
 
  "Magyarország már a lefolyóban van" - a magyarokon röhög a Dow Jones újságírója

[origo]|2011. 11. 16., 17:35


Lényegében leírta a válságba került Magyarországot a Dow Jones egyik vezető szerkesztője az amerikai gazdasági hírszolgáltató egy kedden publikált videójában. A hírügynökség munkatársa nem érti, miért nem szólt senki a magyaroknak, hogy devizaalapú jelzáloghitelt nem szabad felvenni.

"Egyes eurózónán kívüli országok is egyre inkább nyomás alá kerülnek, elsősorban Magyarország, ahol a befektetők kivonulása miatt súlyos következmények körvonalazódnak" - így vezette fel Nick Hastings, a Dow Jones devizapiaci szerkesztője a hírügynökségnek azt az anyagát, amelyben két régiós tudósítóval Magyarország helyzetét boncolgatta.

Hastingsnek arra a kérdésére, hogy mitől sebezhető Magyarország, az egyik tudósító, Clare Connaghan azt válaszolta, azért, mert nagyon sok a devizaalapú jelzáloghitel, és kétharmadukat az utóbbi időben különösen sokat erősödő svájci frankban vették fel.

Hastings itt értetlenkedve elnevette magát, mondván, "mindenki azt mondja, hogy ilyet nem szabad csinálni, jelzáloghitelt csak saját devizában szabad fölvenni". Azt is hozzátette, "valakinek szólnia kellett volna a magyaroknak, hogy amit tesznek, az nem a legokosabb dolog".

A másik tudósító, Geoffrey Smith magyarázatképpen megjegyezte, a frank- és forintalapú hitelek kamatszintjében hatalmas volt a különbség. Úgy vélte, bár a magyar kormány próbálja kezelni a problémát, nincs nagy mozgástere, mert az előző kormányok ötvenről nyolcvan százalékra vitték fel a GDP-arányos államadósságot. "Magyarországnak elég nacionalista kormánya van, mely tavaly elküldte az IMF-et, így nincs már olyan védőhálója, mint például Romániának" - mondta Smith.

Hastings itt ismét elnevette magát, majd azzal fűzte tovább a beszélgetést: "Szóval Magyarország megy lefelé a lefolyón, sajnos láttunk már ilyet más országok esetében - de hogyan hat mindez az eurózónára?" Miután Smith megemlítette, hogy az osztrák bankok nagy magyarországi kitettsége miatt a probléma akár Ausztria elsőrendű minősítését is veszélyeztetheti, Hastings egy vicces megjegyzést tett "az Osztrák-Magyar Monarchia utáni másnaposságról", mire Smith azzal reagált: [a Monarchiának] "fel sem lett volna szabad bomlania".

A Dow Jones videója Magyarországról:

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111116-dow-jones-video-magyarorszag-elin dult-lefele-a-lefolyon.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt akkor most végképp elkúrtu
  2011-11-16 18:56:34, szerda
 
  Ezt akkor most végképp elkúrtuk?




Borzongva olvastam el a nap számomra legfontosabb hírét: Üvegházhatású gázkibocsátás: végérvényes a klímaváltozás?

Akárhogy is, de burkoltan, nem burkoltan ez annyit jelent: nincs már visszaút. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) előrejelzése, elemzése szerint olyan radikális változásokat kéne meglépjen a világot vezető arctalan hatalom, ráadásul záros határidőn belül, amire esély sem mutatkozik. Így hát marad az aggódás: mi lesz nemcsak az unokáinkkal, gyermekeinkkel, hanem velünk, önmagunkkal. A kérdés lassan már nem is az, hogy legyilkolnak-e minket a cigányok - amely probléma persze fennáll -, hanem az: lesz levegőnk úgy tíz év múlva? No és persze, ha lesz is, az milyen minőségű lesz?
A kérdésre mindannyian tudjuk a választ, mégis, alig akarunk erről beszélni. A politika pedig a szőnyeg alá sepri, mert, ha választ szeretne adni, akkor egész eddigi léte válna kérdésessé. Nem is csodálom, hogy milliókon uralkodik el a világvége-hangulat bolygószerte. Ami ugye együtt jár az erkölcsi zülléssel, a fertővel, a pillanatnak való éléssel. Minek komolyan venni jövőnket, ha az úgysem lesz - kérdezi egyre több értelmes ember is világszerte.
A dekadencia olyan szinteket ostromol, aminőt talán az ókori Róma produkált, bár ebben sem lehetünk biztosak, hisz csak annyit tudunk, hogy züllöttek voltak, de épp ennyire? Kétlem.
Miközben a pénzügyi alapok stabilitása miatti aggódás tölti ki a híreket, és a birkák mindennapjait alig akarjuk észrevenni, hogy lassan az utolsó esélyünket játsszuk el. Az esélyünket, hogy egyáltalán fennmaradhassunk, mint ember. A lehetőséget, hogy újrakezdhessük.
Világvége biztosan nem lesz, legalábbis nem abban az értelemben, hogy mindannyian kihalunk. Lesz majd mesterséges levegő, művíz, műpasi és műnő (ezekből már sok van, elég egy sétát tenni a Váci utcában), de a kérdés viszont aktuálisabb mint valaha: akarunk majd egy ilyen világban élni?
Továbbmegyek, az IEA jelentése után azt a kérdést is érdemes feltennünk: akarunk-e élni egyáltalán?

Alex Strauss

http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire való a kétharmad
  2011-11-16 18:50:20, szerda
 
  Mire való a kétharmad

Válaszút elé érkezett az Orbán kormány, döntenie kell abban, hogy politikusi szokások szerint a háttérhatalmat, vagy választói akaratát szolgálja . Persze, sokan szavaztak rá olyanok is, akik számításból adták rá voksukat, de legtöbben hazánk kilátástalansága miatt döntöttek úgy, hogy végre kormányozhasson valaki ebben a szemenszedett demokráciában . Egy magát jobboldalinak beállító, sőt nemzeti politikát hirdető szerveződés volt az utolsó esélye ennek a düledező világnak .

Lássuk be azt, hogy nem a világ düledezik, hanem ez a sunyi, virtuális pénzrendszer, amit magánemberek működtetnek kamatszedéssel . Ezzel a ma már nem működő monopólium játék szabályaival próbálnak bennünket tévútra terelni . Az Ő világuk érkezett a végére, nem a MI világunk ! Úgy is felkel minden reggel dőlésszögének megfelelő időben a nap, s annak a rendje és módja szerint, elgyönyörködtet színes távozásával bennünket este . Ez a Rend ! Ez a Törvény nem változik soha . A többi nem számít hosszú távon . Erre járt régen a tatár, de mégis magyarul beszélünk, de törökül sem tanultunk meg sokan, vagy németül, oroszul, angolul . Megszállók jöttek, majd ahogyan megjelentek eltűntek életünkből, újjáépítettük az országot utánuk .

Mire elég a kétharmados felhatalmazás ma, a parlamentári demokrácia furcsa éveiben ? Legelső lépésnek a média kormánytámogatását kellett volna rendezni a választók akarata szerint, ami a nemzeti oldal vezetését segítené, mert a korábbi, sőt olyan messzemenő gyökerekkel rendelkező, nemzetközi elkötelezettségű médiaszemélyek raccsolnak közköltségen, hogy az felháborító . Követelünk kétharmados átszervezést számunkra elfogadható személyek helyzetbehozásával ! Mekkora vihart kavart Dörner György kinevezése egy kicsi színház élére ! Ebből is láthatjuk, hogy nagy szükség van meglépni ezeket a lépéseket . Még a legnagyobb közfelháborodás sem volt képes eltávolítani az abberáns Alföldit a Nemzeti Színház éléről ! Szamócának még egy győri színház sem juthatott ebben az elosztásban !

Lássuk be, Orbán Viktornak mielőtt leváltja a globálgazdi, egyetlen lépése maradt : élére állni a magyar nemzeti oldalnak, szoros szövetségben a magyarság legjobbjaival . Magyarországi zsidók tolonganak mögötte, akik maguk sem tudják mi vár rájuk, ha ... El kell dönteniük azoknak is, hogy velünk vannak, vagy ellenünk, Kiss Dénes után szabadon . Életük a tét, mert nélkülünk elpusztulnak a paraziták is ! Rengeteg kikeresztelkedett zsidót ismerek, akik már majdnem magyarrá váltak, de valami lelki zsarolás nem engedi őket teljesen közénk állni, pedig máshova sem tartoznak . Ez a hamis kiválasztástudat az, ami megbénít, szólásra sem enged . Ha már ide ette a fene őket a múltszázad második felében hozzánk, akkor legalább cselekedetükben lehetnének jó magyarok, hiszen azonos búzát eszünk mindannyian, de akkor is legyenek velünk, amikor ellenünk fordul majd a világ !

Aki nincs velünk az ellenünk van ! Ezen nem változtat az, ha valaki hallgatólagosan egyetért velünk . Kicsivé lettünk, megcsonkított bennünket ez a nemzetközi, lassan már teljesen kiépülő világbirodalom, amit a zsidó nagytőke mozgat . Mondhatjuk ezt óvatosan is, nehogy ránk fogja valaki, hogy zsidózunk, de nem lehet, mert a világ minden pontján, mint egy óriási polip, jelen van ez a kérdés . Olyan háló ez, amelynek minden csomójában egy zsidó lapul . Ez a globalizáció .

Ki kell mondanunk az igazat, még ha fáj is némelyeknek, mert ha elmozdíthatja Orbánt is ez a láthatatlan világhatalom, akkor demokratikus eszközökkel nem érünk semmit ! Nem csak mi vagyunk bajban, de az egész világot megbénította az adósságcsapda ! Tőzsdespekulánsok vették át bolygónk irányítását, akik semmiféle szolidaritást sem éreznek a kisemmizettekkel . Cselekedni kell ! Mindannyiunknak, mert az ellenség globális . Ki kell szállni ebből a piramisjátékból, magukra kell hagyni őket értéktelen papírpénzeikkel, csillogó aranyrudaikkal, atombombáik garmadájával, különböző fegyvereikkel, hazug politikusaikkal . Vége !

Kétharmados többséget kapott egy remény Magyarországon, amit láthatóan képtelenség megvalósítani, mert elnyomóink nem engedik azt, hogy végre jóllakjunk mi is egyszer . Megértem a görögöket, olaszokat, íreket, portugálokat, spanyolokat, hogy ragaszkodnak korábbi életvitelükhöz, de a padlóra kényszerített magyarok hozzájuk képest sokkal nagyobb szegénységben élnek . Mi voltunk a megélhetés legigénytelenebb példája a világnak, amíg képesek voltunk állatokat tartani, növényeket termeszteni háztájiban, kis telkeinken . Szinte mindenkinek volt disznaja, csirkéje, s egyéb baromfi az udvarán .

Ma már szinte megüresedett a vidék . Kihalt, vagy elköltözött mindenki onnan a városba, a csillogás és a szupermarket hívogató reklámjai után . Aki maradt, azt a cigányok terrorizálják szinte mindennap, mert megengedték nekik hivatalosan is a lopást az elmúlt években . Mindent elrabolnak, nincs értelme energiát, pénzt fektetni takarmányba, apró jószágba, mert azonnal ellopják az éjszaka leple alatt ezek az előember szintjén megrekedt nomádok . Még az emberöléstől sem riadnak vissza ezek, de a rendőrök kezét törvény kötik meg . Minden magyar törvény az idegent védi, fehérgallérostól kezdve az alja cigányig . Mi történik ebben az országban ? Ki fogja etetni a cigányságot, amikor eltakarodik majd a pénzoligarchia az országból ?

Mire hatalmaz fel a kétharmad ? Mindenre ! Helyi pénz nyomtatására is, amivel élhetőbbé tehetnénk a spekulációs tőke kivonása után hazánkat ! Feles törvény szabályozza csak ezt a kérdést, de nincsen olyan kormány, amelyik megmerné lépni a média ellenszelében ezt a lépést . Hát tegyük barátságossá a hazai médiát, amelyet adóforintjainkból támogatunk . Nehogy a nemzetközi nagytőke érdekében fizessük az ellenséges lapokat, televízió csatornáit ! Elég bajt okoz a fejekben az ATV hitgyülis agymosása, ami éket ver családok tagjai között, amit nem is olyan régen bevettek a történelmi egyházak közé, pedig csak 1973-ban alakult . Abban az évben vette föl az első milliárd dollár kölcsönt a Kádár kormány, amivel az eladósításunk elkezdődött . Követni sem lehet, hogy hová tűnt el ez a rengeteg pénz, aminek az árát fizetjük ma is államadósságunk nehéz dollármilliárdjaiban .

Döntenie kell tehát Orbán Viktornak is, hogy ragaszkodik-e a magyarság vezetéséhez, van-e elég bátorsága ahhoz, hogy beindítsa végre hazánk gazdaságát, s élére álljon a magyaroknak ? Amikor a Magyarok Világszövetségét látványosan szétverte azzal, hogy megvonta állami támogatásukat azért, mert nem az ő emberei kerültek az élére, akkor már színt vallott egyszer . Itt van egy lehetőség arra, hogy kezét nyújtsa ennek a szervezetnek, támogatást adjon nekik, akik képesek lennének megszervezni a magyarságot világszerte . Fel tud-e emelkedni egy izlandi politikus szintjére a mi kétharmados Viktorunk ? Ez itt a kérdés .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érik a gyümölcs
  2011-11-16 18:03:59, szerda
 
  Érik a gyümölcs *

Publikálva 2011.nov.16.
Tibor bá' online


,,Akinek fülei vannak a hallásra...." És nekünk van. Szaddam Husszein nagy barátja volt az USA-nak, amikor még Iránnal háborúzott, aztán akadtak némi nézeteltérések, de nem komoly. Amikor viszont Szaddam Husszein elhatározta, hogy olajt többé nem ad el dollárért, akkor elhatározódott, hogy Szaddamnak meg kell halni. Muammar Gaddafi nem volt az USA elsőszámú kedvence, a Lockerbie (1988) merénylet után meg különösen nem, de amikor megígérte, hogy felhagy az atombomba kísérletekkel, a kedélyek megnyugodtak. Amikor azonban kiderült, hogy Gaddafi arany-dénár alapú nyersolaj értékesítés ügyben szervezkedni kezdett, akkor elhatározódott, hogy Gaddafinak meg kell halni. Amikor a sokhónapos görög válság végső fázisában Georgios Papandreou elhatározta, hogy Görögország nem fizet tovább, amit népszavazással akart elérni, akkor elhatározódott, hogy Papandreounak menni kell. Ahogy menni kellett Berlusconinak is. Ez utóbbi két miniszterelnök váltásnak egyetlen egy oka van. Mind két országnak tovább kell törleszteni a tartozásaikat. Ez rendben van, de mi a végső cél? Elvégre a világ hitelválsága egészen biztos be fog dőlni, egyszerűen azért, mert a kínt lévő tartozások matematikailag nem fizethető vissza.

Egyszerű ,,gazdaságossági számítás", ha ezt annak lehet nevezni. A kérdés az, hogy a teljes összeomlásig mi módon lehet kiszivattyúzni a maximumot? A válasz egyszerű, úgy, hogy az elsőnek bedőlni akarókat addig kell fenntartani és törlesztésre kötelezni, amíg a kevésbé eladósodottak utol nem érik őket. A cél tehát a lehető legtovább húzni azt az időpillanatot, amikor az egész világ egyszerre dől be. Addig pedig az egyre jobban megcsapolt, és ezért elégedetlenkedő lakósságot sakkban kell tartani. Felkészülhetünk tehát, hogy Görögországból és Olaszországból gyönyörű felvételeket fog a TV közvetíteni az esti hírek alatt az előttünk álló hónapokban.

A nagy kérdés, hogy mi történik velünk? Az adók emeléséről, új adók kitalálásáról, a különböző népcsoportok megcsapolásából arra lehet következtetni, hogy Orbán fizetni fog, elsősorban azért mert maradni akar. Személy szerint én nem csatlakozom Róna Péter jóslatához, hogy Orbánnak van még egy éve, nem több. ,,Azokat" nem érdekli Orbán hülyesége, az érdekli, hogy nyúzza-e a népet vagy sem. A multik megadóztatás nulla. Orbán nem a multikat adóztatta meg, hanem a népet a multikon keresztül, hiszen az extra adókat beépítik az áraiba. A bankok direkt és indirekt megadóztatása csalóka, mert úgy tűnik, hogy a bankokat Orbán sok száz milliárd forinttal lenyúlta. Nem nyúlta le, a bankoktól elvett pénzt is hamarosan ki fogja fizetni adósság törlesztésre. Teljesen érdektelen hogyan és honnan szerez pénzt a kormány, az mind meg fogja találni az utat a nemzetközi ,,befektetők" felé, akik többnyire bankok. A mai adatok alapján az ország 2012 második negyedében válna fizetésképtelenné (4,8 milliárd Euró visszafizetése válik esedékessé), de nem leszünk fizetésképtelenek. Orbán - láss csodát - vissza fog fanyalodni (értsd: rá lesz kényszerítve) az IMF-hez. És mi lesz velünk?

Egyre szegényebbek leszünk, amihez hozzá kell idomulnunk. Ezen kívül semmit nem tudunk csinálni, mindenki húzza össze magát, mentse át értékeit (már egy kicsit elkéstetek vele), és készüljön fel a nagy, kollektív világ-összeomlásra.

_______________________________________________________________________

* Aki nem olvasta, és nem is hallott John Steinbeck ,,Érik a gyümölcs" című regényéről, íme: A történet a harmincas évek Amerikájának nagy gazdasági és társadalmi válságáról szól. Megrázó képet fest a földjükről elűzött bérlők hányattatásáról. Egy ,kiszemelt család sok-sok ezer sorstársával együtt a munkalehetőség reményében, kétségbeesett döntést követően nekivág egy bizonytalan kimenetelű hosszú útnak, aminek végcélja Kalifornia. Itt semmi jó nem vár rájuk, munkalehetőség soványka. A munkabérek egyre csökkennek. De végül a kizsákmányoltak ráébrednek, hogy ha összefognak, harcuk a hatalom ellen nem reménytelen.


http://www.antalffy-tibor.hu/?p=3276
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán TEK-es eunuchjai
  2011-11-16 17:47:21, szerda
 
  nov.
15.
20:06

Orbán TEK-es eunuchjai


Nem emlékszem, hogy a rendszerváltás óta lett volna olyan magyar miniszterelnök, akinek előkóstolták az ételeit. Úgy tűnik, most van, és nem is akármilyen védelemben részesül: a hazai terrorelhárítás személyesen gondoskodik arról, hogy ne mérgezhessék meg a Szeretett Vezért.
Orbánon kívül ez egyébként még a nyelvőrök és a hadsereg főparancsnok-zongoristájának, az álamfőnek jár, meg minden ideérkező miniszterelnöknek és köztársasági elnöknek. Legalábbis a sajtóértesülések szerint. Akkor tehát királynak meg hasonló feudalista izéknek nem, a norvégnak meg különösen nem, hiszen annak a nevét sem képes pontosan leírni a mi párbajtőr-zongoristánk.

Mindenesetre tény, hogy mielőtt hivatalos rendezvényen ennének főmuftijaink, a Terrorelhárítási Központ vad ellenőrzésbe kezd. Az ebédbevásárlás helyén élelmiszer-minőséget vizsgálnak (úgy látszik, nekünk, mezei senki választópolgároknak jó a romlott is...), sőt, a TEK munkatársai a készülő ételeket megkóstolgatják. Utóbbit megértem, magam is nehezen tudnék ellenállni a finom falatoknak, amiket egy ilyen főfejesi kajáláson felszolgálnak.

Csak zárójelben jegyzem meg, mulatságos lehet a párbeszéd két TEK-es előkóstoló bevetésén:
- Őrmester, bekaptam Orbánét, isteni volt.
- Hidd el, fiam, Schmitté se semmi!

S ha már itt tartunk, azt sem szabad elfelejteni, hogy az ókorban az ilyen feladatokra eunuchokat alkalmaztak, akiknek köztudottan nem volt megfelelő a férfiúi felszereltségük. A ma uralkodóinak vezetőinek legalább az előkóstolói TEK-esek.

Orbán kolbászát is bekapta a terrorelhárítás?


Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fentiek csupán a hivatalos rendezvényekre igazak. A TEK állásfoglalása szerint a miniszterelnök a magánéletben ott és azt eszik, ahol és amit akar. Még szerencse, mert szegény Lévai Anikónak húzós lenne a népes család mellett egy rakás terrorelhárítóra is főzni. Pláne a konyhapénzből, hiszen kizárt, hogy erre közpénzt áldozzanak. És az már nem is a TEK-re, hanem a rendőrségre tartozna. Az előkóstolás létjogosultságának megítélése pedig a választókra.


http://egyenlito.blog.hu/2011/11/15/orban_tek_es_eunuchjai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszerű ország
  2011-11-16 17:45:11, szerda
 
  Egyszerű ország


2011.11.14. 10:29


Csecsemő:
éhes->sír->valami a szájába->szopás->megelégedés->gügyögés->öröm.

Parragh:
éhes->gügyögés->valami a szájába->szopás->öröm->megelégedés.

Egyszerű ország, egyszerű összefüggések. Egyszerű szabályok, egyszerű visszacsatolású folyamatok, és a végeredmény is egyszerű: szoptatott és szoptató is örül, megelégedett. Matica maďarská, az éltető magyar állam. Kezdjük az elején. Parragh éhes:

A kötelező kamarai tagság bevezetéséről azt mondta: ,,a gazdaságban rendet kell tenni, tudni kell, kik a kontárok, és kik a lánctartozás generálói". Parragh László közölte: évi ötezer forint tagsági díjjal kalkulálnak.

Ezért sír Parragh, a kötelező kamarai tagságért. Tudja milyen irányba kell sírni, öreg róka ő már, majdnem olyan öreg, mint annak a másik korporációnak a vezetője, amelyikről úgyszintén érdekes hírek keringenek mostanság netszerte. Tegye fel a kezét az, aki látott már kicsiny hazánk utóbbi 21 évében olyasmit, amikor egy korporáció, egy kamara, egy köztestület rendet tett. Nem, nem a gazdaságban, a kereskedők között, az autózás terén, nem, hanem legalább a saját háza táján. Naugye.

Nehéz lenne arra gondolni, hogy ez a tagság kötelező volta annyira életbevágó lenne, az Autóklub példája Napnál világosabban mutatja, hogy kellően nagy számú populációból törvényszerűen akad pár százaléknyi olyan ember, aki minden áron ki akar fizetni évente párezer forintot azért, hogy a szívének kedves korporáció vezetője biznisz osztályon, milliós költséget generálva képviselje őt Új-Zélandon. A munkásosztály ragaszkodik ahhoz, hogy a ,,választott" képviselői nevében és helyette konyakot fogyasszanak. Parraghéknak most a honlapjuk szerint mintegy 43 ezres a tagságuk, és főleg nagyvállalatokból áll. Amikor kötelező volt (erről kicsit később), akkor 463 ezer volt. Kövessünk el hirtelen felindulásból pár számtani alapműveletet (majd leüljük): (463000-43000)*5000=2 100 000 000, azaz: picivel több, mint kétmilliárd. Ehhez vegyük hozzá azt, hogy a 463 ezer vállalkozó közül minden józan becslés szerint sem lehet 43 ezernél sokkal több olyan, akinek tényleg bármiféle valós érdeke fűződne ahhoz, hogy ő kamarai tag legyen. Ha fűződne, akkor tag lenne, nem lépett volna ki boldogan 2000-ben, amikor megtehette, mert ugyanez a Fidesz akkor még a kötelező tagság ellen volt.

Tehát a kötelező kamarai tagság tökéletesen illeszkedik az orbánizmus társadalomképébe, remekül hajaz az orbáni egykulcsos adó üzenetére: a 90% rovására legyen a 10%-nak még annál is jobb, mint amennyire eddig jó volt nekik.

Hát, egy ilyen kívánatos, kétmilliárdos falattal az orrom előtt tán még én is elkezdenék sírni. A csecsemő-analógia itt viszont félrecsúszik, mert nálunk pusztán a sírásra nem tömnek semmit az ember szájába. Ahhoz előbb gügyögni is kell valamit, és Parragh emlékeim szerint ezt meg is tette, amivel sikeresen elhitette magáról, hogy ő igenis érdemesült a sorban következő lépésre. Sikeresen beindította tehát a laktációt, és most szopja, de mekkora hévvel:

,,az ország sokkal jobb helyzetben van és sokkal nagyobbakat lépett, mint amit a világ elismer. Ma a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része azonban bosszúra éhes. Meg akarják büntetni Magyarországot!... Azok, akik az elmúlt másfél év kormányzati döntéseinek a vesztesei — egyes bankok, pénzügyi befektetők, kereskedelmi láncok, energetikai multik —, most bajkeverőknek tartanak minket"

Most őszintén: ha csak hallják, és nem látják, akkor önök képesek lennének eldönteni, hogy most éppen Parragh vagy Szíjjártó játszik azon a bizonyos fúvóshangszeren? Nota bene: kit is képviselne a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara? Vagy tán éppen névváltoztatás előtt áll? Magyar CBA- és Rábakamara? Ez mondjuk magyarázná, hogy miért is próbálgatja olyan lelkesen Parragh magára Szíjjártó szopóálarcát. A 2,1 milliárd reményében hűségesküt is tesz:

,,a magyar vállalkozók egy józan társadalom, pontosan tudják, kicsi a kormány mozgástere. Bizalmat szavaznak a kabinetnek, de vállalkozóként nagyobb hatékonyságot és eredményeket várnak"

No meg azt is megígérik, hogy majd csak csöndben, lábujjhegyen mennek csődbe, psssszt! Lenin elvtárs alkot, meg ne zavarjuk! A magyar vállalkozók annyira egy józan társadalom, hogy 90%-uk lófaszt se szavazott meg Parraghnak, hanem amikor lehetett, sovány malac vágtában kilépett az általa lassan kimirszeni idők óta elnökölt korporációból, ezért talán joggal kérdezhetnénk, hogy hol is történt meg az a bizonyos ,,bizalmat szavazás"? Giró-Szász legutóbbi hazugságáról azt hittem, hogy a pofátlansága jó ideig verhetetlen lesz, erre fel tessék! Parragh beszél a vállalkozók nevében, az összes vállalkozó nevében, benyal a hatalomnak tövig, be is ismeri, hogy pár koszos milliárdért teszi, miközben tudható, hogy a saját teljesítménye alapján a vállalkozók 90%-a elfordult tőle amikor megtehette, de ő ettől függetlenül a teljes vállalkozó társadalom nevében hűségesküt tesz a hatalomnak.

És akkor a kötelező kamarai tagság alakulásáról. Röviden: a szocik csináltak saját használatra egy korporációt, amit a Fidesz úgy gondolt lenyúlni, hogy ehhez eszközül a kötelező kamarai tagság eltörlését szorgalmazta. Hatalompolitika, semmi más. De azért indokolni kellett (ma már ez sem elvárás):

A legtöbb vitát az ún. kényszertagság váltotta ki. A gazdálkodó szervezetek számottevő része a kamarákhoz csak a tagdíjfizetési kötelezettség révén kapcsolódott, hiányolták, hogy a kamarák érdemi tevékenységének fejlődése a vártnál lassúbb, szolgáltatásaik bővítéséhez az adójellegű kényszertagdíj miatt nem fűződnek közvetlen érdekek. Az önkéntesség hiánya miatt nem bontakozhatott ki kellően a kamarák önkormányzati jellege, nem érvényesült maradéktalanul a demokratikus önigazgatási elv.

Hát, ennyi volt. Már megint beigazolódott, hogy nálunk a politikai elit nem a korporatista-etatista, hungarikummal szólva: mutyiállam ellen berzenkedik, hanem csak olyankor, amikor nem ő uralhatja ezeket a korporációkat. De miért is tenne másként? A mások pénzén vásárol magának és a rendszerének lelkes támogatókat, miközben ezt a 90% szó nélkül, morgás nélkül benyeli. Egy épeszű társadalomban egy tetszőleges parraghot, akinek ugye a leginkább a hatalommal szemben, de legalábbis attól kellő távolságra álló piacot, piaci szereplőket illene képviselnie, mekkora vehemenciával küldenének el a búsba egy ilyen, teljesen nyilvánvalóan érdekvezérelt alányalás után?

Néha úgy érzem, hogy túlzottan is egyszerű ez a mi országunk. Iparkamarát vagy Autóklubot kéne alapítani, milliárdok, biznisz osztály, A8-as Audik, dolce vita, most mondják meg, és cserébe mi az elvárás? Időnként egy pici szipi-szopi, a hülyének is megéri. És még csak kockázat sincs a dologban, hiszen Orbán kijelentette, hogy senkit nem hagy az út szélén. Kurvaország, ki is mondta, ki is mondta, nem jut hirtelen az eszembe...

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/11/14/egyszeru_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.