Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Romló jövő évi terméskilátások
  2011-11-17 21:58:24, csütörtök
 
  Romló jövő évi terméskilátások: a mezőgazdaság 2012-ben nem menti meg a GDP-t


2011. 11. 17. csütörtök. - 16:45

Alapvetően az időjáráson múlik, hogy jövőre megismételhető-e a mezőgazdaság erőteljes hozzájárulása a GDP-hez - írja a Napi Gazdaság. A kilátások mindenesetre nem biztatóak: a tervezettnél 10 százalékkal kisebb területen vetett őszi repce kevesebb, mint fele telelhet át, a többi az őszi aszály miatt ki sem kelt, az pedig megjósolhatatlan, hogy az egymillió hektáron vetett őszi búzából mennyi kel ki.

Az idei jó agrár-GDP adat - amelyik elsősorban a szántóföldi növénytermesztésnek és a terményexportnak köszönhető - alapvetően közepesnek minősíthető, viszont az árszint magas - írja a lap. A terményexport az ősz közepéig zavartalan volt, most azonban az aszály miatt lényegében áll a folyami szállítás, ezért a nagy gabonakereskedő cégek is szüneteltetik a felvásárlást - mondta a lapnak Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) elnöke.

A nagy kereskedőházak még az októberben vásárolt terményt sem tudták kiszállítani. A vasúti szállítás pedig a termelők tapasztalatai szerint nehezen megoldható. A malmi búza tonnája jelenleg 48-49 ezer, a kukoricáé 45 ezer, míg a szűkebb kínálat miatt az árpa ára 49 ezer forint körül alakul. A magas takarmányárak mostanra épülnek be a sertés- és baromfiárakba, ennek élelmiszeripari hatása azonban egyelőre kiszámíthatatlan.

(agromonitor.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/romlo-jovo-evi-termeskilatasok-a-mezogazdas ag-2012-ben-nem-menti-meg-a-gdp-t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Szabadságharc" - avagy Bayer
  2011-11-17 21:56:17, csütörtök
 
  2011-11-17. 21:16
"Szabadságharc" - avagy Bayer Zsolt eddigi legnagyobb pofára esése

Így nézett ki ma délután a Magyar Hírlap címlapja - de csak pár pillanatig. Jobbról Bayer szokásos Fidesz-magasztaló irománya, mely szerint itt szabadságharc folyik az IMF ellen, s hazaáruló a baloldal célja az IMF visszahívása hazánkba - balról pedig a friss hír... hogy a visszahívás megtörtént.
Az a visszahívás, melyet a nemzetellenes baloldal akar, de bezzeg Orbán Viktor, vezénylő tábornokunk, hős védelmezőnk, aki mer más utakon járni, nem hajlandó ilyen árulásra. Nem bizony, mert ő szabadságharcot vív ezek ellen.
Kolléga, eddig csak megvetettünk... de most már sajnálunk is. Nem lesz könnyű a következő jegyzetben elmagyarázni, hogy Haynau oldalán is a szabadságharcot vívjátok. De menni fog, nem ez az első ilyen kihívás.

/Frissítés a cikk alján./
Függelék: Bayer cikke, mely szerint el kell dönteni, melyik oldalon állunk: az IMF-én, vagy a ma délutánig ellene állítólag szabadságharcot vívó Fidesz oldalán.
Arra a szegény szerző gondolni sem mert, amikor a tegnap pontot tett írása végére, hogy 24 óra elteltével imádott pártja áttáncol azokhoz, akik elleni "harcát" tegnap még megénekelte - a másik oldalon pedig nem marad más, mint a gyűlölt Jobbik, s ezentúl rá fognak vonatkozni az alább leírt dicsérő szavak... A vezénylő tábornok úr pedig az IMF-barát, hazaáruló baloldallal kerül egy platformra. Bizony, 24 óra alatt...


Szabadságharc
Azért olyan nagyon nagy okosság nem kell ahhoz, hogy az ember lássa: valami nagyon nincsen rendben a forint mostani árfolyamzuhanása körül. Az pedig szinte mellékes, de azért jellemző körülmény, hogy ennek az árfolyamzuhanásnak módfelett örülnek a hazai baloldaliak, a sajtójuk és a hozzájuk kapcsolódó pénzügyi körök. Természetesen azt mondják, hogy nem örülnek, és természetesen állandóan aggódnak, de nem tudják elrejteni a kaján vigyort, ami kiül az arcukra, hiszen mindezzel az Orbán-kormány alkalmatlanságát tudják bizonyítani - más céljuk pedig nincsen. Illetve, dehogyis nincs! A másik céljuk az IMF visszahívása Magyarországra, és a magunk mögött hagyott nyolc év gazdaságpolitikájának folytatása.
Ennek a célnak rendelik alá egész működésüket, és e cél érdekében csoportosítják a híreket. Ami nekik fontos, és ami látszólag az ő igazukat támasztja alá, az le sem kerül a címlapjaikról, minden egyébről pedig hallgatnak. Önmagában ez még belefér a politikai csatározásba, de most sokkal többről van szó. Most tényleg Magyarországról van szó.
Nézzünk néhány tényt. A forint elképesztő mélyrepülésbe kezdett a múlt héten, és a napokban elérte történelmi mélypontját az euróval szemben. (Természetesen ugyanígy gyengült a svájci frankkal és a dollárral szemben is.) A hírre reagálva az ideiglenesen hazánkban tartózkodó mainstream baloldal nem lanyhuló energiával hangoztatja: mindez a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának eredménye, mindent vissza kell csinálni, és haladéktalanul vissza kell hívni az IMF-et. (Csak egy apró színfolt az események sűrűjében, de azért jellemző: miután a kormány plázastopot jelentett be, Vadai Ágnes, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció üdvtelenkéje bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Unióhoz fognak fordulni, mert ez a lépés sérti a piaci szabadságot, továbbá ellentétes az uniós jogszabályokkal is, elsősorban azért, mert esetleg egy magyar tulajdonú üzletláncot hozhat helyzetbe. Ezekkel élünk együtt, felebarátaim. De meddig még?)
De visszatérve az események fősodrához. Tehát a forint és a BUX gyengülése az ideiglenesen itt állomásozó baloldal szerint a kormány bűne. Azért néhányan felteszik a kérdést: miközben csökken az államadósság, miközben a kormány elég nagy mennyiségű tartalékot halmozott fel a válság kivédésére, s miközben a vártnál jobb GDP-adatok láttak napvilágot, miért zuhan a forint? A kormánybarátsággal nem vádolható MNB közleménye is így fogalmaz: a hazai gazdasági mutatók nem indokolják a forint árfolyamának alakulását. Hát akkor mi indokolja?
A spekuláció. Az indokolja. Minden magára valamit adó szakértő tudja ezt. És a bátrabbja hangot is ad ennek. A hazai nyilvánosságban elsikkadt egy hír: Nouriel Roubini, a 2008-as válságot előre megjósoló amerikai közgazdász professzor nyilatkozatot adott ki, miszerint: ,,Be kellene fejezni a forint elleni spekulációt."
Nahát! Csakugyan erről lenne szó? Igen, erről. A nemzetközi pénzvilág, a globális tőke egyszerűen nem hajlandó megbocsátani Orbánnak, hogy más utakon merészel járni. S ezért bármire képes a magyar kormány és az ország ellen. Nyolc nagybank például az EU-hoz fordult a bankadó miatt, és segítséget kér (értsd: nem akar sem bankadót fizetni, s nem hajlandó lenyelni, hogy a magyar devizahitelesek rögzített árfolyamon visszafizethetik kölcsönüket). A spekulánsok támadják a forintot, és elérik, hogy az árfolyam zuhanjon, miközben ezt semmilyen valós gazdasági eredmény nem indokolja. A hitelminősítők leminősítenek - eközben az EU illetékes biztosa harcot hirdet a hitelminősítők ellen, nagyon helyesen: a hitelminősítők a globális pénztőke, a kaszinókapitalizmus kutyái ugyanis. Vagy ahogy a portugál miniszterelnök mondta volt: rosszabbak, mint a terroristák...
A The Economist arról értekezik, hogy Orbán tavaly az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot, eközben a hazai baloldal arról értekezik, hogy Orbán tönkreteszi Magyarországot. Amikor Orbán Kínába ment (nyilván pénzért), az ideiglenesen itt állomásozó baloldal nekiesett, hogy mit fog szólni ehhez a ,,Kína-barátsághoz" a Nyugat és az EU. Majd a görög válság miatti csúcstalálkozó után Sarkozy rohant a kínaiakhoz, pénzért könyörögni. De neki szabad...
Egy szó, mint száz: tényleg szabadságharc folyik. Igazi háború, (egyelőre) lőfegyverek nélkül. A globális pénztőke az agresszor, a társadalmak megpróbálnak védekezni. Erről szól immáron minden, a Wall Street elfoglalóinak mozgalmától Orbán bankadójáig. És jó tudni, ki melyik oldalon áll.
Nézzék meg a Lopott idő című filmet. Tökéletes látlelet. Némi utópiába csomagolva: mirólunk. Erről a világról. A filmben nincs már pénz, mindenért idővel fizetünk. És akinek lejár az ideje, azonnal meghal. A gettóban élnek azok, akik napi időbérért robotolnak, és legfeljebb egyheti idejük van. Az egyes zónában pedig az időmilliomosok élnek. S a legnagyobb időbankár, egy bizonyos filmbeli Weis úr. Aki harmincszázalékos kamatra ad időt kölcsön. És egymillió évet őriz privát széfjében.
Na, hát ellenük folyik most a szabadságharc.
Bayer Zsolt

Frissítés: Kiderült, lehet még kínosabb is Zsocának. Íme:


(Nagyobb méretben itt.)
(Forrás: http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/11/mh.jpg)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/88206/#ixzz1dzvd2ErG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel az újabb szabadkőművesvá
  2011-11-17 21:38:56, csütörtök
 
  Közel az újabb szabadkőművesváltás - Orbán és Matolcsy menni fog


Talán sokak számára felkavaróak a fővonalú médiában olvasható hírek, de mi nem vagyunk ennyire meglepve. Már korábban mutatkoztak annak jelei, hogy újabb báb-váltás következik, hogy a bankrendszer az összeomlás szélére kerül (a magyarországi bankrendszer azonban nem spontán, hanem irányított módon) és hogy a gazdasági növekedéssel kapcsolatos előrejelezések csak a kormányprogram lakosság általi elfogadtatását szolgálják, ami után lassan mérsékelni fogják ezeket az előrejelzéseket, és bejelentik, hogy a magyar gazdaság közel a recesszióhoz. Egy átfogó, nemzetközi program lépései ezek.

Ma a fővonalú médiában olvasható:

"A Londonban tartózkodó Orbán Viktor így reagált Olli Rehn vészjósló megállapításaira: a magyar miniszterelnök ,,példátlanul jó hírnek" nevezte, hogy az unió nem kételkedik abban, hogy megvalósul a 3 százalékos idei hiánycél, amivel egyébként bekerültünk abba az ,,európai elitklubba", melyet a 27 európai uniós tagállamból az a 7 ország alkot, amelyik képes tartani a tervezett hiánycélt...

...öt nappal később az MNB közli: az államadósság ismét nőtt, s elérte a 82 százalékot."

"...a Nemzetgazdasági Minisztérium (NMG) által jövőre áhított 1,5 százalékos GDP-növekedés helyett a 0,5 százalékos növekedésnek van realitása..."

Érthetetlennek és előre jelezhetetlennek tűnnek a fővonalú média hírei a gazdasági helyzet romlásáról, a gazdasági növekedésekkel kapcsolatos előrejelzések visszavonásáról?

Egy évvel korábban írtuk:

"Mit nem említ a magyar lakosságnak, amit a külföld felé nyíltan és egyenesen megmond? (Matolcsy) Először is, az államháztartási hiány csökkentésének hangoztatása nem a magyar lakosság érdekében történik, hanem hogy a maastrichti szerződés kritériumaihoz való igazodással az ország kockázat-besorolása javuljon, vagyis jogosult legyen újabb hitelek felvételére."

Ma a fővonalú médiában:

"Egyre több közgazdász beszél arról, hogy egy IMF-megállapodás jelentősen csökkentené a csőd kockázatát - még akkor is, ha egy fillért sem kérünk kölcsön a Valutaalaptól, de a befektetők tudják, hogy baj esetén ott áll a hátunk mögött..."

Egy évvel korábban írtuk:

"Az EU vezetését azzal kívánja meggyőzni, hogy a strukturális reformok 2012-re plusz 500 milliárd, 2013-tól 2015-ig pedig évente újabb 900 milliárd korrekciós igényt jelentenek majd, ami miatt az ország majd újabb IMF hitelt venne fel. Hogy konkrétan mekkora összeggel csökkentik az államadósságot, az nem derül ki, de az angol szövegből kiderül, hogy további 3200 milliárd forint IMF hitelt akarnak felvenni a későbbiekben."

Ma a fővonalú médiában:

"...mostantól számítva három éven belül a magyar államadósság 75 százalékát kell megújítani, azaz a visszafizetett hitelek helyett újabbakat felvenni.."

Egy éve írtuk:

"Az angol szövegben (a Széll Kálmán program eredeti, angol változatában) erre is megadják a választ: a valutaárfolyam jelenlegi alakulása mellett a strukturális reformok évente további 70 milliárd forint terhet rónak a háztartásokra. A lakosság fizetésképtelensége a bankrendszer azonnali összeomlásához vezet, ezért javasolják, hogy a Magyar Nemzeti Bankba helyezett külföldi letéteket vonják ki, mert az magával rántaná más országok bankrendszerét is."

Ma a fővonalú médiában:

"A forint folyamatos gyengülése kapcsán megindult a találgatás: van-e realitása egy esetleges államcsődnek. Az elemzők többsége - köztük jobboldali elkötelezettségükről ismert közgazdászok is - azt állítják, hogy van. A fő kérdés a héten úgy szólt: mikor? Mértékadó szakemberek szerint a vészjósló januári dátum irreális, azonban jelentős gazdasági fordulat híján 2012 közepére előállhat egy államcsőd...

...az MNB rendelkezik akkora devizatartalékkal, hogy a 320-330-as szint körül megállítsa a forint /euró árfolyamot, ám ehhez mind az eddigi gazdaságpolitikával, mind Matolcsy Györggyel szakítani kell, összegzi a Hetek mértékadó közgazdászok véleményét..."

Ami a folyamat összetettségét mutatja, hogy közbeszólt a lakosság demokratikus rendszerből való kiábrándulása. A hazai szabadkőművesség hiába áll elő újabb és újabb pártokkal, azok képtelenek felfogni a lakosság támogatását. Nem tudnak újabb energiákat felszabadítani, mert az elutasítottság már nem az egyes pártokat érinti, hanem a teljes demokratikus rendszert, a pártokat általánosságban véve. Emiatt már megtörtént az újabb próbálkozás. Mivel az újabb pártokat felfuttatni nem tudják, a jelenlegi kormányfő legitimitásának megtartásával próbálkoznak.

"... Orbán Viktor azonban mereven elutasítja ezt a lehetőséget. (az újabb IMF hitel felvételét - a szerk.) A Népszabadság szerint a Fidesz-frakcióban azt mondta, ha az IMF visszajön, ő lemond"

Láthatjuk: Orbán bizony nem támogatja az újabb IMF-hitelt. A Fidesz teljes programja erre épült, de ő most elhatárolódik. Brüsszelből le fogják váltani Orbánt, és az új kormányfő írja alá az újabb IMF-megállapodást. A hazai szabadkőművesség egyetlen, a nép szemében még többé-kevésbé hiteles vezetője Orbán Viktor. Tudatában vannak, hogy a lakosság nem támogatna egy újabb IMF-hitelt, így azt olyan személlyel fogják aláírattatni, aki az egységes európai állam brüsszeli kirendeltségét testesíti meg, és így a lakosság többsége eleve elutasítja. Így az utolsó népszerű vezetőjüket nem fenyegeti a lakossági támogatás végleges elvesztése. Ha a folyamatok kicsúsznának az irányításuk alól, le lehet váltani a kormányt, és újra elő lehet venni Orbánt a kalapból, aki a nemzeti függetlenség nagy harcosának képében tetszeleghet.

A fővonalú médiában:

,,Elengedik a magyar államkötvények hozamát miután azok leminősülnek, és Magyarországnak napokon belül a fizetésképtelenség és a bankrendszer bedőlése vagy az Orbántól való búcsúzás között kell választania" - vázolta a közgazdász a kivitelezés részleteit."

"...a kormányváltás kikényszerítéséről szóló találgatásokat Róna Péter közgazdász is megerősítette. Róna a Hetek megkeresésére azt mondta, hogy hasonlóan az olasz és a görög kormányváláshoz, egy éven belül Magyarországon is változhat a miniszterelnök személye."

Az egységes európai állam egy karnyújtásnyira, és Magyarország periféria-állam. A kormányfőt le fogják váltani, ahogy megtették azt a többi periféria-állam esetében is. Ez az egységes gazdasági kormányzat kezdete. Orbán napjai meg vannak számlálva, ahogy Matolcsyé is. Nem azért, mert a szabadkőműves vezetés számára nem értékes eszközök többé, hanem épp ellenkezőleg - azért, mert elvégeztek egy-egy rájuk bízott feladatot.

A tömeg ismét bebizonyítja, hogy könnyen megvezethető. Nincs érteme tovább áltatni magatok! Magyarországnak egyetlen lehetősége van a feltámadásra, és ez a hungarista munkásállam kiépítése!

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2011/11/17/kozel-az-ujabb-szabadkomuvesvaltas-orban-es-matolcs y-menni-fog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyere ide, Takarodj!
  2011-11-17 21:31:53, csütörtök
 
  Gyere ide, Takarodj!

Vagy nagyon bennfentes, vagy nagyon előrelátó volt az imfpleasecomeback [1] nevű Youtube-felhasználó, aki szerda délután, kevesebb mint 23 órával a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentése előtt töltötte fel a Horgász a pácban Louis de Funes-klasszikus egy jelenetét "Orbánék visszahívják az IMF-et" címmel.

http://indavideo.hu/video/Orbanek_visszahivjak_az_IMF-et

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/gyere_ide_takarodj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Megbukott a kormány" - Orbáné
  2011-11-17 20:33:16, csütörtök
 
  "Megbukott a kormány" - Orbánék lemondását követeli a Jobbik

A mai napon megbukott az Orbán-kormány - írja közleményében a Jobbik elnöke, alább a folytatás.

Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke - az erőltetett csökkentési mánia ellenére - visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.
Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.
A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi a Nyugat süllyedő haj
  2011-11-17 20:19:47, csütörtök
 
  Martonyi a Nyugat süllyedő hajójához kötné Magyarország csónakját



Meglehetősen ritkán vesszük át az MTI híreit, mivel a keleti országok hírügynökségeinek anyagai és újságírása sokkal közelebb áll a mi világnézetünkhöz, ám most mégis kivételt teszünk. Martonyi János szabadkőműves agymenései miatt változtatás nélkül közöljük az állami közszolgálati hírügynökség által jegyzett hírt, melyben többek között a külügyminiszter burkolt módon célzást tett az Európai Egyesült Államok szükségességére is, és rendkívül visszataszító módon hűségesküt tesz a cionista Nyugat felé. Rendszeres olvasóink számára nem is kell bővebb kommentárt hozzáfűznünk, mert amúgy is nehéz is lenne "nyomdafestéket elbíró" módon megjegyzéssel illetnünk ezt az elképesztő förtelmet...

MTI - Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarországnak egyértelmű kötelezettsége a csatlakozás az euróövezethez, ezért törekednie kell az ehhez szükséges maastrichti kritériumok teljesítésére. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy a magyar külpolitika lényeges részét jelenti az Európa-politika mellett a transzatlanti kötelék erősödése.

A tárcavezető a Swisscham Hungary Svájci-magyar Kereskedelmi Kamara csütörtöki üzleti ebédjén kifejtette, Magyarországnak egyértelmű kötelezettsége a csatlakozás az euróövezethez, ezért törekednie kell az ehhez szükséges maastrichti kritériumok teljesítésére. A magyar gazdaság- és Európa-politika fő iránya, hogy kikerüljön a túlzott deficit-eljárásból, csökkentse az államháztartási hiányt, így az ország "megfontoltan halad" az euróövezet felé - hangoztatta.

Martonyi János kiemelte, Magyarországnak fontos érdeke, hogy Európa egységes maradjon, mindent meg kell tenni a széttöredezés megfékezéséért, hiszen "hihetetlen erőfeszítésbe került" Európa újraegyesítése, és a folyamat, a bővítés még nem zárult le.

Hozzáfűzte, az euróövezetnek "mozgó határai" vannak, és a zónán kívüli EU-államok többsége csatlakozni akar. Mindaz, ami az euróövezetben történik, az egész unióra hatással van, a tagállamok nagyban függnek egymástól, ezért is alapvető érdek az euró megmentése - hangsúlyozta.

Mint mondta, "egészen különleges időszakot" él most át Európa, a következő napok, hetek, hónapok eseményei jelentősen befolyásolják az unió következő évtizedeit. Vannak olyan félelmek, hogy összedőlhet az euróövezet, az EU, a nyugati világ, sőt a világgazdaság is - jelentette ki, hozzátéve: nem valószínű, hogy így lesz, az eurózóna és az unió biztosan megmarad, legfeljebb intézményi változások várhatók.

Úgy vélte, Németországot leszámítva alighanem minden uniós tagállam ellen indult már valamiféle spekuláció, ezért is lényeges, hogy egységes maradjon az euróövezet. Miközben ezért dolgoznak az unióban, meg kell indulnia a gondolkodásnak arról, hogyan alakítsák az EU jövőjét - közölte.

A gazdasági kormányzás elmélyítésére van szükség, ami a jelenlegi hatásköri szabályokkal nem oldható meg, ezért kellenek intézményi változások az unióban - mutatott rá. A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a tagállamoknak be kell látniuk, "a valóságos gazdasági unióhoz politikai unió is kell", ami valóban fordulatot jelenthetne az EU történetében.

Kitért arra, hogy a magyar ipar "rendkívül versenyképes", ez óriási különbséget jelent azokhoz az országokhoz képest, amelyeket most "ki kell menteni". Magyarországon a kivitel nagy részét a külföldi tőke adja, ezen alapszik az ipar versenyképessége - jegyezte meg.

Martonyi János beszámolt róla, hogy a magyar külpolitika lényeges részét jelenti az Európa-politika mellett a transzatlanti kötelék erősödése, mivel az Egyesült Államok jelentősen hozzájárulhat Magyarország biztonságához. Beszélt a globális nyitás fontosságáról, mint mondta, óriási lehetőségek rejlenek a fejlődő, versenyképes országokkal kiépítendő kapcsolatokban, így érdemes nyitni az ázsiai, afrikai és latin-amerikai térség felé.


2011. november 17.

http://jovonk.info/2011/11/17/martonyi-nyugat-sullyedo-hajojahoz-kotne-magyarorsz ag-csonakjat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soltész Miklós szociális álla
  2011-11-17 20:04:34, csütörtök
 
  "Nézzük a tegnap reggeli hírt, miszerint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatban az szerepel, hogy fizetősek lehetnek a bölcsődék: a családban egy főre eső jövedelem 20%-át kérhetik gyermekenként a gondozásért, 25%-át gondozás+étkezésért.

Soltész Miklós szociális államtitkár magyarázkodott a Kossuth Rádióban :

"Soltész Miklós kiemelte, hogy csak ott lehet pénzt beszedni a szolgáltatásért, ahol a fenntartást máshogy nem tudják megoldani az önkormányzatok."

Ühüm, azok a nincstelenek, akiket még ebadóval is próbálnak kompenzálni? Vajon fognak-e pénzt kérni a szülőktől? Nehéz kérdés....

""A szabályok nem azt jelentik, hogy óriási összegeket kell befizessenek a szülők" - mondta, hozzátéve, hogy ha egy családban egy főre 100 ezer forint nettó bevétel jut, akkor maximum 20 ezer forint szedhető be a bölcsődéért. Kivételt jelent a díj alól, ha valakinek nettó 32 ezer forint alatti jövedelme van, ha súlyos beteg vagy fogyatékos gyermeket nevel, valamint 3 gyermek felett sem kell a díjat fizetni. "

Tehát aki "gazdag" (havi 100/fő egy háromtagú családban azt jelenti, hogy anyu és apu is 150-et kap, ami azért nem akkora húde....), az fizessen. Kicsivel kevesebbet, mintha jogi egyetemre járna a gyerek. Szegeden egy félév 160.000 Ft, a bölcsi csak 120 ezer lesz....

"Soltész Miklós hangsúlyozta: a gyes jelenleg 28 ezer 500 forint, és néhány éve már dolgozni is lehet a gyes mellett. "Továbbra is a családtámogatás az egyik legfontosabb terület, ezért fontos, hogy a bölcsődék fenntarthatóak legyenek" - hangsúlyozta a szociális államtitkár." "

Vastagbőr


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán ajánlata Magyarországnak
  2011-11-17 19:57:39, csütörtök
 
  Orbán ajánlata Magyarországnak: teljes csőd

Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7 százalékos gazdasági nüvekedés és egymillió új munkahely.

Ehhez képest ahol állunk, több, mint siralmas. Néhány kommunista veterán nyugdíját akarják elvenni, miközben a Kenedi-bizottság feloszlatásával a háromperakárhányas ügynököket védik. A csődkockázat az egekben, már brutális kamatért sem vesz senki magyar államkötvényt. Az Európai Központi Bank, valamint Ausztria, Németország és Hollandia vállvetve harcol a végtörlesztési machináció ellen. A bankok nem hiteleznek, soha ennyi cégcsődöt nem jelentettek. Márpedig ha nincs hitel, akkor nincs fejlesztés, akkor nincs munkahely. Legfeljebb közmunka - éhbérért.

Az államadósság csúcsot döntött, a hiánycélt a háromezer milliárdos ellopott magánnyugdíj vagyonból igyekeznek tartani. Az infláció magas, a munkanélküliségi ráta stagnál. 2012-ben recesszió lesz, és mindezt 27 százalékos áfával, 450 forintos benzinárral, csökkenő nyugdíjakkal kapja nyakába a nemzeti együttműködésben kiszikkadt, meghasonlott, félelemben tartott Magyarország.

Jövőre csökken a fogyasztás: kevesebb jut majd a pénztárcákból kultúrára, étteremre, utazásra, tartós fogyasztási cikkre. Naponta jön hír fel nem fűtött iskolákról, gyógyszerhiány miatt hazaküldött rákos betegekről.

És mit kap cserébe a megszorításért a nemzet? Milliókért vett primitív festményeket, a füstölő metró idején a BKV-vezéreknek lízingelt kuxuskocsikat, 32 milliárdból finanszírozott orbáni médiahatóságot, milliókért fizetett tanácsadókat, hagymázas gigaberuházási terveket, hogy bárki bámiért elítélhető legyen, igazságszolgáltatási deformot, kivéreztetett önkormányzatokat.

Brutális évnek nézünk elébe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a különbség a lengyel és a
  2011-11-17 17:44:04, csütörtök
 
  Mi a különbség a lengyel és a magyar tévé közt?

A lengyel tévében a személyek fele lengyel, fele zsidó. A magyar tévében nincsenek lengyelek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyivel csökkennek jövőre a
  2011-11-17 17:43:23, csütörtök
 
  Mennyivel csökkennek jövőre a bérek a közszférában?


bastya | 2011-11-17 10:33:20


Két napja közzétettem a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) nyílt levelét a közalkalmazottak elbocsátásával kapcsolatban, amelyben a KKDSZ a drasztikus létszámcsökkentés ellen tiltakozik. Azonban nagy kérdés, hogy a létszám-csökkentés együtt jár-e a megmaradó dolgozók bérének a csökkentésével is, ahogy az az FN24-en olvasható?

A 2011-es évhez képest a közgyűjtemények költségvetése (a 66. oldalon) 10,6 milliárd forintról jövőre 8 milliárd forintra csökken, ezen belül pedig a személyi juttatásokra szánt pénz is mintegy 20%-kal lesz alacsonyabb: a 2011-es 8 milliárddal szemben jövőre 6,3 milliárdra csökkent. Jól látható, hogy a 2011-es évben csak a bérekre fordított összeg volt ugyanannyi, mint a 2012-es évre tervezett teljes összeg.

Jól látható, hogy a bérekre fordítható összeg százalékosan megegyezik az elbocsátandó dolgozók százalékban kifejezett számával, tehát elméletileg a dolog úgy áll, hogy a létszámleépítés után megmaradók a tavalyival azonos béreket kaphatnak. Ez az egész dolog csak azért érdekes, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára, Balogh Ádám az Inforádiónak elmondta, hogy jövőre az állami szférában dolgozók bérének kompenzációjára 64 milliárd forint van elkülönítve, mert a kormány még mindig eltökélt azon a téren, hogy senki nem járhat rosszabbul az új adószabályokkal.

Azonban ha az állományban maradók bérét 20%-kal csökkentenék, akkor az állam ezt köteles lenne kompenzálni, a már fentebb leírt okok miatt. Ebben az esetben azonban a bércsökkentés csak látszatintézkedés, hiszen amit az állam az egyik kezével elvesz, azt a másikkal vissza is adja. Azonban nem mindegy, hogy ezt melyik zsebéből teszi meg. Mert ebben az esetben a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma tartja magát a 2012-re előirányzott költségvetéshez, azonban a kompenzáció egy teljesen más zsebből érkezik, adott esetben a Nemzetgazdasági Minisztériumból. Ügyesen ki van ez találva.

Sokszor szóba került már beszélgetések alkalmával, hogy jó, jó, kompenzáció van, de akkor nem lenne egyszerűbb olyan béremelést végrehajtani a közszférában, amely kiiktatná ezt a beavatkozást? A válasz egyértelműen nem, hiszen ezzel a módszerrel csak szinten tartják azok nettóját, akik kevesebbet kapnának, viszont béremelés esetén az egész közszférának nőne a bére, amely jóval nagyobb kiadást jelentene, mint a kompenzáció.

Felmerült az a kérdés is, hogy jó, jó, de mi van abban az esetben, ha valakinek a bértábla szerint járó bére nem csökken, csak az egyéb pótlékokat (nyelvpótlék, stb.) veszik el? Vajon abban az esetben is jár kompenzáció, vagy az már teljesen más elbírálás alá esik? Erre azonban én nem tudom a választ, viszont nagyon szívesen megkérdezném egy kompetens személytől, hogy mi a helyzet ilyenkor. Hiszen ne felejtsük el, hogy tavaly a családi adózás miatt jobban járó dolgozókat sem kompenzálták, pedig az anélkül számolt nettó keresetük sok esetben csökkent, tehát nem emelkedett automatikusan a gyerekek után járó adókedvezmény mértékével. Tehát ha egy egygyerekes munkavállaló bruttó bére 150 ezer forint volt, akkor 2010-ben 107 ezret kapott kézhez, azonban 2011-ben csak 115 ezret, tehát nem emelkedett automatikusan 10 ezer forinttal a bére.

Egyelőre azonban mindez csak spekuláció, hiszen a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma se megerősíteni, se cáfolni nem tudta a bércsökkenésre vonatkozó találgatásokat. Addig egy dolog biztos: jövőre csökken a bérekre fordítható összeg, ami elbocsátásokat von maga után, azonban ez a bérek csökkenését még nem vonja automatikusan maga után.

http://magyarcitrom.postr.hu/mennyivel-csokkenek-jovore-a-berek-a-kozszferaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.