Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Keressétek Isten országát
  2011-11-20 17:30:39, vasárnap
 
  Keressétek először Isten országát s annak igazságát, és ezeket is mind megkapjátok (Mt 6,33).

Miért küszködünk minduntalan: bosszankodunk, veszekszünk, kétségeskedünk, ítélkezünk? Ennek következtében pedig nem hiszünk Isten szavában. Mert ha hinnénk, akkor mindent nyugodtan, békésen és imádsággal tennénk. Ha megtennénk mindent, ami erőnkből kitelik, és ami erőnkön felül van, azt Isten irgalmára bíznánk, akkor a többi dolog is könnyebben menne, valamint bensőnkben, lelki hajlékunk is szakadatlanul épülne. Minduntalan arra törekszünk, hogy ezt is, meg azt is megtegyük, és ha valami nem sikerül, bosszankodunk, vádoljuk embertársainkat, és ezzel az egész bensőnk szétszóródik.

Nem könnyebb hát mégis teljesíteni Isten akaratát, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy minden erőnket összpontosítsuk a béke megőrzésére embertársainkkal, Isten akaratának teljesítésére, amennyire erőnkből telik és testünk engedi? Ha azt érezzük, hogyha valamilyen dologban hiányt szenvedünk, szükséges, hogy azt Istenért elviseljük. Mert eljön az az idő, amikor az Úr minden űrt betölt, mert Isten Igéje nem hazugság: az, aki először az Isten országát keresi, mindent megkap.

Keressétek először Isten országát s annak igazságát. Talán saját erejéből biztosítja be magát az ember? Ha küzdünk a testi dolgokért, kell, hogy küzdjünk a lelkiekért is. Szívünkkel minden esetre többet kell törődnünk, mint a kertünkkel. Ha az ember megfizeti a felvett munkások bérét, talán az Úr fizetség nélkül hagyja azokat, aki Isten dolgaiban fáradoznak?

És hogyan kell Isten dolgaiban fáradoznunk? - Hiszen ismertek mindent, ami szükséges hozzá! Imádkozni kell, figyelni magunkra, küzdeni a gondolatokkal, nem nyugtalankodni minden apróság miatt, engedni felebarátunknak, még akkor is, ha ez némi veszteséggel jár számunkra (mert majd a veszteségnél sokkal nagyobb lesz a nyereség), mennél előbb megbékélni, feltárni a gondolatainkat, gyakran járulni a Szent Titkokhoz és hasonlókat.

Igumen Nikon (Vorobjev), ford: MH.
Link Link Katolikus Biblia
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Képeslapok
  2011-11-20 08:56:14, vasárnap
 
  Link


Zsoltárok Link

Igefórum képeslapküldő Link

Link

Link

Bryce Canyon, Utah, USA
 
 
1 komment , kategória:  Képeslapok  
Köszönjük,hogy áldoztál ránk
  2011-11-20 08:35:26, vasárnap
 
  ,,Köszönjük, hogy áldoztál ránk". Befektetni Isten nagy missziós munkájába

,,Nekünk tehát fel kell karolnunk az ilyeneket, hogy munkatársakká legyünk az igazságban." (3 János 1:8)




Isten használni akar minket abban, hogy anyagiakat szánjunk szerte a világon a Jó Hír terjesztésére. Mindig, amikor pénzt szánunk olyan dolgokra, amik örökkévalók, akkor másokat segítünk oda Jézushoz.
Amikor arra gyűjtesz, hogy egy missziós útra menj, akkor az egy befektetés Isten globális tervébe. Ha másoknak segítesz abban, hogy missziós útra menjenek, akkor az is befektetést jelent Isten nagy missziós munkájába.
Ha a barátainkat bátorítjuk, hogy bízzanak Jézusban, akkor az szintén ide tartozik. (Luk. 16 9)

Képzeld el, ha majd meghalsz és a mennybe mész, a barátaid üdvözölnek téged és ezt mondják,,,Köszönjük, hogy áldoztál ránk".

Én is a menyben vagyok a te segítséged által! A földi életben nem lehettem a barátod; de az örökkévalóságban az lehetek. A mennyben vagyok, mert te eléggé fölvállaltál engem. Vettél nekem egy Bibliát. Vettél nekem egy jegyet egy alkalomra. Kaptam tőled egy keresztény könyvet.
Mások azt fogják mondani, áldoztál a pénzedből arra, hogy terjesszem a Jó Hírt a falumba, akkor is, ha soha nem láttál minket ezelőtt.

Mivel te akkor adtál, ezért én is Krisztus követője vagyok, és a mennyben lehetek."

Másoknak segíteni abban, hogy megtalálják Jézust, ez a legmagasabb fokú befektetése a pénzünknek.
Hogyan szeretnél befektetni Isten Globális missziós munkájába?
Szeretnél menni egy missziós útra, vagy másokat segítenél abban, hogy ezt tegyék?

Szeretnél áldozni, hogy a barátaid halljanak Jézusról?

Napi remény Link




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1194
  • e Hét: 1896
  • e Hónap: 12949
  • e Év: 74250
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.