Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
A Fidesz IMF fordulata és köve
  2011-11-24 21:34:16, csütörtök
 
  A Fidesz IMF fordulata és következményei

Ha most mást is állít, azt már a Fidesz is régen tudja, hogy az IMF-függőség gyarmati státuszt jelent. A kudarchoz vezető út - minden jó szándék ellenére - a párt máig is liberális jellegéből ered. Az eredmény szomorú, mert egy körültekintő konzervatív nemzeti pártnak még lehetett volna esélye a felemelkedéshez vezető utat választani. Mit hibáztak el és milyen következményekkel kell számolnunk?

Sokan arról tanakodnak, hogy mi okozhatta néhány nap alatt a Fidesz 180 fokos fordulatát az IMF-fel kapcsolatban. Erre viszonylag egyszerű a válasz. A forint tartós gyengülése és a hitelminősítők fenyegetése. Azt már kevesen kérdezik, ami pedig fontosabb, hogy miért nem látták előre ezt a folyamatot. Azért, mert némi nemzeti máz ellenére az uralkodó kormánypárt máig is egy liberális párt maradt, annak szokásos szemellenzőivel, valóságvakságával. Ez pedig szinte törvényszerűen vezetett a kudarchoz.

Éppúgy mint 1989/90-ben, kishitűségből ismét elmulasztottuk az alkalmat adósságunk újratárgyalására. Pedig a ,,gyurcsányizmus" pusztítása után egy kétharmados többséggel megválasztott új kormánynak lett volna esélye annak szükségességét Brüsszel felé eredménnyel kommunikálni. Ez a lépés ugyanakkor megalapozhatta volna a Gyurcsány és társai ellen való büntetőjogi eljárást is, ami az ország erkölcsi megújulásához is vezethetett volna. Ecuador, Izland és más országok útját, valóban kiszabadulni a pénzhatalom gyilkos szorításából, megfelelő diplomáciával Magyarország is kiharcolhatta volna. Ehelyett a főleg befelé kommunikált ,,szabadságharc"- amit nagy hatalmú elszenvedője, az IMF kifelé annál egyoldalúbban kürtölt szét -, csak valamilyen oktalan renitenskedésnek látszott a nyugati közvélemény előtt. Ne feledjük, akkor a görög és az euró válságnak még csak a kezdetén is alig voltunk. A fősodor média igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy a 2008-as válság már mögöttünk van, holott valódi szakértők pont az ellenkezőjét állították. A liberális szemlélet által vezérelt kormánypolitika ekkor esett az első csapdába. Külföldi és hazai befektetőkben és egy Fideszhez hű vállalkozói/polgári réteg megteremtésében bízva bevezettek egy olyan adórendszert, amely eddig még sehol sem bizonyított, s amelynek hatékonysága pont Magyarországon volt a legkevésbé várható. A külföldi befektetők a megváltozott gazdasági körülmények miatt elmaradtak. A gazdagoknak előnyöket kínáló adórendszer hazánkban főleg az exkommunista, liberális körökből származó vagyonosoknak kedvez, akiknek azonban eszük ágában sem volt új bevételüket a gazdaságba visszaforgatni, hacsak nem negatív módon, külföldi luxuscikkek vásárlásával. Az új adórendszer bevezetéséből származó bevételkiesést szakértők kb. évi 500 milliárd forintra becsülik.

Még nagyobb baj keletkezett a magánnyugdíjpénztárak államosításával. A telhetetlen nyugati bankok bizonyára örültek az erőltetett adósságtörlesztésnek, persze kifelé ismét az Orbán kormány basáskodását, a ,,demokrácia megnyirbálását" emlegették. Pedig, mint kiváló közgazdászaink, Lóránt Károly és Róna Péter hangoztatták, ezt a pénzt adósságtörlesztésre fordítani annyi mint egy feneketlen hordóba vizet önteni. A magyar gazdaságba befektetve viszont csodákat teremthetett volna. A spekulánsok támadásainak következtében ez a kb. 3000 milliárd forint az utóbbi 2-3 hónapban semmivé foszlott, pedig helyesen felhasználva akár félmillió munkahelyet is létre hozhatott volna, ismét bizalmat a politikában és bizakodást a jövőben teremtve. Különösen a vidék felemelésének adhatott volna nagy lehetőségeket.

A végtörlesztés körül elkövetett hibák már szinte képeskönyvbe illenek oktondiságuk okán. A tapasztalt Róna Péter azonnal meglátta a terv szarvashibáit és végzetes következményeit. Ha a kormány is részt vállalt volna a hitelesek terheiből, akkor az ügyet egészen másként lehetett volna kommunikálni az EU felé. Hazai szempontból szintén óriási hiba volt csak a tehetőseknek segíteni akarni, hiszen ez a hozzáállás a legelemibb szolidaritási szempontokat sem veszi figyelembe.

Soros és társai most a markukba nevethetnek. Mégis csak jól fektették be pénzüket, amikor Orbán Viktort és barátait Oxfordban taníttatták. Olyan jól megtanulták a leckét, hogy a valóság megtapasztalása és némi jóindulat is csak egy félfordulatra tette őket képessé. A liberális világszemlélet automatikusan a pénzoligarchia kezére játszik. Magyarország pedig retteghet, mert a kormány által kommunikált ,,védőháló" puszta álom marad. A nyugati fősodor média a kormány első nyilatkozata után már az első nap kijelentette, hogy erre hazánknak vajmi kevés esélye van. Ha pedig a ,,török" megoldást választjuk és nem kötünk megállapodást, még rosszabb következményekkel számolhatunk. Magyarország nem hasonlítható össze Törökországgal, annál sokkal gyengébb és sebezhetőbb.

Ellentétben a Fidesz első kormányzati ciklusával, amikor még liberális eszközökkel is lehetett javítani az ország gazdasági állapotán, ez 2010-re már tovatűnt. Vezető politikusaink rövidlátása minden jó szándékuk ellenére végzetesnek bizonyult. Nem látták a feladat komplexitását, amit így megoldani sem tudtak. Pedig az eltelt másfél év egy kegyelmi pillanat volt, amit egy bölcs konzervatív párt jobban kihasználhatott volna, mint a lényeglátóbb, de az EU előtt nem szalonképes Jobbik.

Vajta Dénes

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy a Nemzeti Együttműköd
  2011-11-24 21:05:37, csütörtök
 
  2011
nov.
24.
15:22

Matolcsy a Nemzeti Együttműködés Bástyája


Matolcsy gazdaságpolitikájáról a Fidesz első gazdasági minisztere már hónapokkal ezelőtt elmondta, hogy "tankönyvszerűen megvalósíthatatlan". Ezután az elmúlt hetekben két államkötvény-aukción nem sikerült állampapírt értékesíteni, majd a harmadikon is csak igen magas áron. Azaz nem nagyon jutottunk hitelhez. Ezek után Matolcsy megpróbálta beadni, hogy tárgyalunk hitelről az IMF-fel, de épp azért, mert olyan erősek vagyunk. Ez is elég nevetséges volt, de amit Matolcsy a ma megjelent Heti Válaszban leírt, az már-már hihetetlen.


Csak a 45-47-es újjáépítéshez mérhető "sikerük"?

Matolcsy szerint olyan példátlan siker a kormányzás 18 hónapja, hogy az "1945-47-es újjáépítéshez" mérhető. Majd "szerényen" hozzáteszi: "Akkor a fizikai világot, most a pénzvilágot építettük újjá".

Csak említést tennénk néhány apróságot, hogy mennyire sikeres a "pénzvilág újjáépítése" az elmúlt másfél évben.

- A hitelpiac egyáltalán nem működik jobban, a vállalkozások nem tudnak könnyebben beruházási forráshoz jutni.

- Az ország csődkockázati felára a 2010-es választások idején 200 pont alatt volt, most 600 pont körül, azaz jóval drágábban jutunk hitelhez.

- A Bajnai-kormány végén 265 körül volt az euró árfolyama, most meg 300 felett. A devizahitelesek helyzetét talán említenünk se kell.

Ilyen eredmények mellett, ekkora arccal beszélni... Csak egy embert ismerünk, aki ennyire szerény volt. S kétségtelen Orbán jobbkeze, a Nemzeti Együttműködés Bástyája. Mintha már Bacsó Péter filmjéből is ismernénk:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AVZ-BOfC5fI

"Szerénység. Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység"



http://egyenlito.blog.hu/2011/11/24/matolcsy_a_nemzeti_egyuttmukodes_bastyaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Apátia Kormánya
  2011-11-24 20:45:10, csütörtök
 
  2011
nov.
23.
21:45
A Nemzeti Apátia Kormánya

Írta: Nikki Heat

Nyilvánosságra hozta a Medián legújabb, pártpreferenciákat és a politikusok népszerűségét vizsgáló közvélemény-kutatását. A felmérést november 9 és 13 között készítették, az ország több, mint 100 településén, véletlenszerűen kiválasztott, 1200 állampolgár részvételével.

Az intézet találóan "Narancs-riasztás" névvel illette az erről szóló elemzést - nem véletlenül. Az adatok azt mutatják, hogy a kormánypártok támogatottsága a tavaly áprilisihoz képest felére csökkent, az emberek 78 százaléka érzi úgy: rosszul mennek a dolgok. Ez pedig mindössze három százalékkal marad el a "fülkeforradalom" előtti időkétől.

Ennek megfelelően, a Nemzeti Együttműködés Kormányának támogatottsága is folyamatosan csökken, jelenleg 30 ponton áll (a 100-ból), ami rosszabb teljesítmény, mint elődjéé, a Bajnai-kormányé. Az országot a válságból - legalábbis egy időre - kivezető Bajnai ugyanis 36 pontos támogatottság mellett fejezte beténykedését, ráadásul úgy, hogy megítélése javulóban volt. Ez Orbánékról nem mondható el.

Ezek az adatok ráadásul a múlt heti hatalmas bukó, az IMF-hez való visszatérés előttről származnak. Több, mint valószínű, hogy a hatalmas blamát és az azt követő hazugságcunamit további népszerűség vesztés követi majd. Az egyetlen pozitívum, hogy úgy tűnik: az emberek, ha lassan is, de kezdik érteni, mi az igazság a továbbra is a szabadságharc nyertes csatájáról szóló kormányzati kommunikáció mögött: jelentős többségük már nem hiszi el, hogy "a megszorítás nem szerepel a kormány szótárában."

A baj csak az, hogy a kormánytól elpártolók nem más politikai erőt, hanem a bizonytalanok táborát erősítik. Arányuk utoljára - érdekes módon - tíz évvel ezelőtt, az I. Orbán-kormány regnálása alatt volt ilyen magas. Ráadásul azok közül, akik mégis hajlandóak lennének elmenni és leadni szavazatukat, minden ötödik pártpreferencia nélküli, vagyis egyetlen pártot sem támogat.

Külön aggasztó, hogy a gazdaságpolitika totális csődje miatt elkeseredő emberek a szélsőséges, fasiszta Jobbik felé látszanak fordulni. A radikális szélsőjobboldali párt támogatottsága beérte a szocialistákét, a biztos szavazók körében mindkét párt 20-20 százalékon áll. Nem segített az MSZP-n Gyurcsány Ferenc új pártjának megalakulása sem: az egyelőre a Parlamentben frakció nélkül maradt ellenzéki párt támogatottsága ugyan csak két százalék körüli, de a baloldali szavazók között hat százalékkal nőtt a bizonytalanok aránya, ami nagy valószínűség szerint Gyurcsányék számlájára írható.

A pártok elutasítottságával párhuzamos a politikusok megítélése is. A 25 legismertebb politikus között alig találni valakit, akinek népszerűsége nőtt volna az elmúlt hónapokban. (Bár azt, hogy Szijjártó Péter mivel érdemelte ki az egy százalékos növekedést, ha megnyúznak sem tudnám megindokolni.) A legnagyobb csökkenést a gazdaságpolitikát irányító "zseni, a mi nagy szerencsénk" Matolcsy György szenvedte el. (Nem győzöm hangsúlyozni: az adatok a múlt hét csütörtöki IMF hír előttiek!) Orbán Viktor sem teheti ki eredményeit a Nándorfehérvár terem (vö. a visszafogott miniszterelnöki dolgozószoba) ablakába: népszerűsége 40 százalék alá esett, ami személyét illetően "történelmi mélypontot" jelent.

En block elmond mindent az, hogy a listát Schmitt Pál vezeti, a maga 36 pontjával. Csak összehasonlításképpen: Göncz Árpád tíz éves elnöki tevékenysége során végig kimagasló eredményekkel (70-80 pont között) vezette a népszerűségi listákat, de Mádl Ferenc (60-65), és a sokak által nem kedvelt Sólyom László (42) is jobb teljesítményt tudott felmutatni. Ennek megfelelően, Schmitt kiérdemelte a "Magyarország legnépszerűtlenebb köztársasági elnöke" címet. Mi ezúton is gratulálunk. Ha továbbra is folyamatosan - elolvasás nélkül - szignálja a különböző alkotmánysértő törvényeket, lesz ez még lejjebb is. Egyébként Kövér László a maga 21 pontjával szintén a legnépszerűtlenebb a házelnökök rangsorában.

A kutatás eredményei összességükben lesújtó képet mutatnak a magyar társadalom politikához, politikusokhoz való hozzáállásából. Az ellenzék egyik legfontosabb - és legnehezebb feladata - az ezen való változtatás kell, hogy legyen.




http://egyenlito.blog.hu/2011/11/23/a_nemzeti_apatia_kormanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyóka miniszoknyában van, meg
  2011-11-24 20:39:26, csütörtök
 
  Anyóka miniszoknyában van, megszólítja a rendőr:

-Néném, azért a maga korában túlzás a miniszoknya.
-Miért fiam, annyira csúnyák a lábaim?!

-Az még csak hagyján, de kilóg belőle a melle!!!.....
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Adómentes marad a szopóálarc
  2011-11-24 20:16:58, csütörtök
 
  2011.11.23. 14:13

Adómentes marad a szopóálarc


Pártunk és kormányunk gondosan előkészített adótörvényeinek hála jövőre az eddiginél is jobban csúcsra jár a jogbizonytalanság. Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten, de egy sörös kocsi platóján teleírva sem férnek el. A módosítók módosítóját is módosítózzák, és hiába az ellenzéki - legalább hadd olvassuk át - tiltakozás, Rogán szerint dolgozni kell, nem olvasgatni. A dolgozás ezek szerint a Fidesz-KDNP frakcióban egyet jelent a feltétel nélküli gombnyomással.

Az adósaláta feldolgozása és így a jogkövető magatartás kialakítása némileg csúszni fog, mert könyvelő legyen a talpán aki ebből a katyvaszből szétválogatja pontosan mi vonatkozik egy adóalanyra. De sebaj, a bizonyítvány magyarázó országvándorok fejébe felinstallálták a Matolcsy szókészletet, és amíg Vezérünk és Szent Jobbja az IMF védőháló felé menekül növekvő tempóban addig ők itthon recseghetik ezeket, mint kopott kazettás MK-27-es magnó.
Nekünk legfeljebb az adózás hatálya alól kikerült termékeknek örvendés marad. Aprócska öröm ez, mert az adóemelést elkerülő cikkek listája eltörpül a másik terjedelmessége mellett. Vigasz lehet, hogy adómentes marad a szopóálarc, a korbács, a bilincs, a szájpecek, és mielőtt a feministák nekem ugranak igen, a vibrátor, a lakkcsizma és a domina szerkó is. Ja, és nemzeti büszkeségünknek, a hazacsalogató program zászlóshajójának, a túró rudinak is sikerült megúszni valahogy.
Szimpatikus dolog ez egy családbarát kormánytól. A pornóadó hatálya kiterjed a nézhető filmekre, a telefonon hallgatható szexuális szolgáltatásokra, de a vágykeltő segédeszközökre nem. Vagyis kedves honpolgár ne bámuld vagy hallgasd az aktust, hanem csináld! Ha fantázia vagy ingerszegény a környezet, akkor keress föl egy szex shopot, ne légy szégyellős, mint kezdő apáca a dildó vásárban. Használd ki a lehetőséget és a fejedre megfelelő szopóálarc kiválasztása után, használat közben gondolj hálával telt szívvel a te nagylelkű kormányodra. Aktus után cigi helyett ropogtass el egy túró rudit, igyál egy felest az évi ötven liter szabadon főzhetőből, tölts egy sört mert azt is megfőzheted ezer literig otthon magadnak, és élvezd a keresztény konzervatív fíling előnyeit szabadon.

Egyebet úgysem tehetsz. Még.


http://varanus.blog.hu/2011/11/23/adomentes_marad_a_szopoalarc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennek a zárt osztályon lenne a
  2011-11-24 20:04:01, csütörtök
 
  Ennek a zárt osztályon lenne a helye.....



Matolcsy: A háborús újjáépítéshez mérhető a sikerünk
2011. november 24., csütörtök, 12:39


A Heti Válaszban megjelent véleménycikkében Matolcsy György arról írt, hogy példátlan siker a kormány gazdasági kormányzásának első 18 hónapja, amely az 1945-47-es újjáépítéshez mérhető. Szerinte az új növekedési terv biztosítására van szükség az IMF-megállapodásra. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök szintén komment cikket írt a lapba, ő a gazdasági szabadságharcot értékelte, szerinte könnyebb lesz kilépni a "torz helyzetértékelésből", most, hogy fordulat állt be a kormány gazdaságpolitikájában.


Egyértelmű sikerként értékelte a kormány első másfél évének gazdasági teljesítményét Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent írása szerint. A miniszter szerint nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors pénzügyiegyensúly-javulást ért volna el, "ráadásul megszorítások nélkül".

Matolcsy kormányzásuk első 18 hónapját az 1945-47-es időszakhoz, a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlította. "Akkor a fizikai világot, most a pénzvilágot építettük újjá" - írta.

Véleménycikkében a miniszter sikerként írta le, hogy "már nem zuhan a fogyasztás, már az Európai Unió átlagos növekedésével bővül a gazdaság, több tízezerrel nő a foglalkoztatás az üzleti szektorban, már egyszámjegyű a munkanélküliség, az EU legjobb negyedében van a költségvetési deficit, miközben csökken az államadósság, valamint pozitív a külkereskedelmi és a fizetési mérleg".

Matolcsy szerint 2011-ben többlet lesz a költségvetésben, de ez a nyugdíjrendszer átalakításának következménye, vagyis arra utalt, hogy az államhoz került a magánnyugdíjpénztári vagyon. Ugyanakkor 2012-ben már "igazi" három százalék alatti hiány lesz - fogalmazott.

Az első csatát megnyertük - írta hozzátéve, hogy a pénzügyi egyensúlyhoz gyorsuló növekedésre van szükség, amelyekhez új beruházásokra és erősödő családi vállalkozásokra van szükség. "Még nem tartunk itt, sőt újabb vállalati csődhullám jöhet, stagnálásba fordulhat a gazdaság és jelentősen csökkenhet a hitelkínálat" - írta.

Matolcsy utalt az új növekedési tervre, amely kidolgozásával őt bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök. A terv "kijelöli a növekedésre képes térségeket települési mélységben, az ágazatokat termékcsoport-bontásban, továbbá megadja a növekedésbe bevonható vállalatokat és külpiacokat".

Az IMF-megállapodásra szerinte azért van szükség, hogy a "pénz világából" ne érkezhessen támadás. A Valutaalap és az Unió segítsége nem növeli az államadósságot, de biztonságot ad az eurózóna kockázatai ellen - írta.

Bod Péter Ákos, korábbi jegybankelnök szintén a Heti Válasz oldalán írt egy kommentárt, amelynek témája a magyar gazdasági szuverenitás, illetve a "gazdasági szabadságharc" volt. Azt írta, hogy a világgazdaságban csak kölcsönös függésről érdemes beszélni, ettől még az Egyesült Államok sem tekinthet el. "Meg kell érteni: gazdasági ügyekben a szuverenitás nem valami olyan, ami vagy megvan, vagy nincs meg" - fogalmazott hozzátéve, hogy "a nemzeti mozgástér bővíthető kemény munkával és ügyes politikával, míg rossz esetben a játéktér valóban roppant mód beszűkülhet".

A közgazdász azt írta, inkább aggasztják azok a hírek, hogy a kormány szabadságharccal akarja csökkenteni az államadósságot. "Nem bukhatott el a szabadságharc, mert nem is álltunk harcban (kik ellen is folyna a háború?)" - írta. Szerinte "az adósságot kemény munkával és ügyes kormányzással vissza kell szorítanunk -, de ne háború keretében tegyük". Bod Péter Ákos szerint a szabadságharc "propagandafogása" rontja a jó kormányzás esélyeit, és félreneveli a társadalmat. "Talán könnyebb lesz kilépni a korszerűtlen világképek és félrevezető szóhasználatok által kreált torz helyzetértékelésből", most, hogy fordulat állt be - utalt az IMF-megállapodásra.


A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111124-matolcsy-a-haborus-ujjaepiteshez-merh eto-a-sikerunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így szólt az Úr Noéhoz:
  2011-11-24 19:50:37, csütörtök
 
  Így szólt az Úr Noéhoz:

"Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit és addig fog esni, amíg a Földet el nem lepi a víz, a emberiség megérett a pusztulásra."
"De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építs bárkát!"

Egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön.
Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében, bárka sehol.

- De Noé, hol a bárka? - kérdezte felháborodva.
- Uram, bocsásd meg nekem, de felmerült néhány igen nagy probléma:

1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, mert a terveidet nem fogadta el a Hajóépítési Hivatal Műszaki Osztálya, ezért több mérnököt is fogadnom kellett az áttervezéshez.
2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett tevékenységet akarok folytatni a kertemben.
3. Nem tudtam fát szerezni, mert a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében fakivágási tilalmat rendeltek el.
4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.
5. A Katasztrófavédelem közölte, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.
6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben, hogy mennyi hátrányos helyzetű kisebbségi etnikumot viszek magammal. Ennek az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.
7. Amikor el akartam hagyni az országot, közölték velem, hogy adótartozásom van, így nem mehetek sehová. Most úgy ítélem meg, hogy körülbelül még 100 év kell a bárka elkészítéséhez.

Ekkor elállt az eső, és kisütött a nap.

- Úgy döntöttél, hogy mégsem pusztítod el a Földet? - kérdezte Noé bizakodva.
- Nincs rá szükség. - mondta az Úr - Megoldjátok ti, magatok .... !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön az elkúrtukadó?
  2011-11-24 19:50:15, csütörtök
 
  Jön az elkúrtukadó?


Megjelent: 2011.11.22. 08:15|


Különadót vethet ki a parlament, ha a kormány valamely döntése elbukik az Európai Bíróság vagy az Alkotmánybíróság előtt, és az államot kártérítésre kötelezik.
Jön az elkúrtukadó?

Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály nemcsak "az 1990 előtti bűnök" miatti kárpótlást rendezné különadóból. Akkor is különadót vetnének ki, ha a jelenlegi kormány hibás döntései miatt fizetendő kártérítés a büdzséből nem gazdálkodható ki.

"Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, ha az Alkotmánybíróság vagy az Európai Unió Bírósága döntéséből az állam által teljesítendő olyan fizetési kötelezettség fakad, amelynek teljesítésére a központi költségvetésről szóló törvényben e célra előzetesen meghatározott összeg nem elegendő, és a hiányzó összeg a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményének sérelme nélkül a központi költségvetésről szóló törvényben más célra meghatározott összeg terhére sem pótolható, tartalmában és elnevezésében is kizárólag és kifejezetten az e kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó, a közös szükségletek fedezéséhez való hozzájárulást kell megállapítani."

A Világgazdaság szerint a törvényt alkalmazni lehetne már folyamatban lévő ügyekre is, vagyis a 272 milliárdos áfa-visszatérítést már lehetne különadókból finanszírozni. Ugyanakkor kérdéses még, nem ítélik-e az EU szabályaiba ütközőnek a telekomadót, a válságadót, a Malév-támogatást, a magánnyugdíjpénztárak állami tulajdonba vételét, a végtörlesztést, amellyel kapcsolatosan az Európai Bizottság éppen tegnap közölte: tízhetes határidőt ad Magyarországnak, hogy reagáljon az uniós aggályokra.

Az MSZP jelezte, hogy akár 800-900 milliárd forintnyi különadó lehet aggályos, így akár a jövő évi adóemelés összegének kétszeresét is kiróhatja a kormány az emberekre. A szocialisták szerint a salátatörvénybe rejtett ,,alattomos passzus" alapján az Orbán-kormány saját jogsértéseit adóztatja meg.

A Lázár-Harrach-féle javaslat gyakorlatilag ugyan felmentést ad a kormánynak, amelynek mostantól kezdve alkotmányos joga hibázni, és azt megadóztatni, de az előterjesztés nyílt beismerése az Orbán-kormány eddigi ,,hibáinak". Oszkó Péter volt pénzügyminiszter ennek kapcsán a minap egy közösségi oldalon azt írta, hogy hiányolja a klasszikus idézetet az aktuális kormányzati megszólalásokból: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

Forrás: FN24/Világgazdaság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemibeteg
  2011-11-24 19:21:51, csütörtök
 
  Nemibeteg
A faszinak nagyon viszket a szerszáma, be is vörösödik, elmegy hát bőrgyógyászatra. Előveszi és mutatja. Doki nézi, csóválja a fejét, majd megkérdezi:

- Ezt meg hol szedte össze?
- Párizsban.
- Hát ezt, itthon, forintért is megkaphatta volna.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Rafinált, székely bácsi
  2011-11-24 19:17:54, csütörtök
 
  Rafinált, székely bácsi

Egy székely paraszt utazik a vonaton egy mérnök úrral. Csak ketten vannak a fülkében, hát a mérnök így szól a bácsikához:

- Tud sakkozni?
- Nem tudok.
- Tud pókerezni?
- Nem tudok.

- Akkor játsszuk azt, hogy felteszünk egymásnak kérdéseket és a másik, ha nem tud válaszolni, fizet.
- Jó, jó, de magának sok iskolája van, meg pénze is sokkal több, mint nekem, úgyhogy maga fizessen 100 lejt én pedig csak 10 lejt, ha nem tudok válaszolni.
Gondolja a mérnök,hogy úgyis ő nyer, hát beleegyezik, sőt, hogy mutassa nagylelkűségét, engedi a bácsit kezdeni.

- Akkor azt találja ki, mi az:

ha feldobják vörös, majd zöld, majd lila és mikor leér, akkor sárga.
Gondolkodik a mérnök, de csak nem jön rá.

- Ide a százast - mondja a bácsika.
Fizet a mérnök, majd kéri a bácsikát, hogy legalább mondja meg mi az.

- Nem tudom én sem, tessék a 10 lej.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.