Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A király meztelen
  2011-11-28 21:30:14, hétfő
 
  2011
nov.
28.
14:00

A király meztelen


Az IMF-hez való visszakullogás óta tudom, már felesleges Orbánt pellengérre állító, "vegyétek már észre, hogy kommunizmust épít és hazudik" típusú posztokat írni. A Magyar Köztársaság Magyarország miniszterelnöke és hű csatlósa végérvényesen bebizonyították: gőzük nincs a gazdaságról, fogalmuk nincs, hogyan gondolkodnak a befektetők, de ami a legrosszabb, zéró koncepciójuk van arról, merre találhatunk kiutat a szarból.

A nem hogy csökkenő, hanem egyenesen növekvő államadósság, a bóvlivá minősítés, a 315-ös euró, mind-mind csak tünetei egy betegségnek, az incompetentius economicus hungaricus-nak. Aki ennek a betegségnek az áldozata, az bizony ne menjen se miniszterelnöknek, se gazdasági miniszternek. Hiába bizonygatják, hogy próbálja megérteni a gazdasági folyamatokat, ez láthatóan tíz éve nem megy neki. Már egy Marshall-görbe is meghaladja agyi kapacitásainak határát.

A vezérnek mennie kell. Ez már nem kérdés, megírtuk mi is hetekkel ezelőtt, hogy egy országát csődbe vezető miniszterelnök szükségképpen bukásra van ítélve. Nem gondolhatja senki, hogy a nyolc százalék fölé ugró állampapírhozamok, az IMF, a bóvli stb. nem elégítik ki a szükséges feltételeket. Ki kell mondanunk végre, hogy Orbán és Matolcsy bizony amatőrök. Méghozzá nem is kicsit. És ami még rosszabb, azt gondolják, mindent jól csinálnak. Minden nap, mellyel tovább nézzük ölbe tett kézzel az ámokfutást, amit un-ortodox gazdaságpolitika címén végeznek, súlyosan a pénztárcánk és jövőnk kárára megy.

Na de ki jön utána? Teszik fel a kérdést úton-útfélen. Én személy szerint kétesélyesnek látom a megoldást. Az egyik Navracsics Tibor, a másik Varga Mihály. Utóbbi racionálisabb választásnak tűnik egy gazdasági válság idején. De akkor ki lesz a gazdasági miniszter? Persze Varga mellett talán már előkerülnének a jobboldali szakemberek is, akik ellentétben leendő ex-miniszterünkkel, értenek is a gazdasághoz, és talán el is vállalnák a feladatot, miután már nem kell egy focista közgazdaságtani lesre állítását megvalósítaniuk.

Az igazi kérdés a mikor. Ez lehet a költségvetés elfogadásával, ahogy Berlusconi tette, lehet az IMF tárgyalások végével, melyeket bizonyosan nem Morgó és Kuka fognak vezetni, de akár bármelyik pillanatban, amikor a Fidesz frakció, vagy valamely prominense észbe kap, hogy bizony a süllyedő hajót elsőnek elhagyni a túlélés legbiztosabb záloga. Ma nem tudom megmondani, melyik verzió a nyerő. Ha "Kisnapóleon" ragaszkodik a hatalmához, akkor az utolsó, ha a párt- és politikai túlélés vezérli, akkor pedig az első, amit akár egy-két héten belül is bejelenthet.

Átléptük a Rubicont, ahonnan már nem az a kérdés, hogy mi fog történni, hanem a mi lesz utána. Ezt a kérdést kell, hogy feltegye magának minden Fidesz frakciótag, jelenlegi és leendő miniszter, állami vezető és persze szóvivő. Mától fókuszálhatunk a jövőnkre, mert egy dolog biztos: Orbán Viktor végérvényesen leszerepelt, mennie kell!

http://egyenlito.blog.hu/2011/11/28/a_kiraly_meztelen_2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
110% Matolcsy
  2011-11-28 21:27:49, hétfő
 
  110% Matolcsy


http://3.bp.blogspot.com/-WiRGxFvxK0s/TtOc5sdTtUI/AAAAAAAAE-w/roVxR-inZOs/s1600/m atolcsy%2B110%2525.jpg

Ami eddig kétséges volt a kormány megítélését illetően, az a hét első napján bizonyossággá válik: a normalizálódás helyett úgy viselkednek, mint egy unortodox vallási szekta, ami két futóbolondot imád. Kusza Szem népszerűsége százról száz tíz százalékra emelkedett a kormányban, ezek szerint minél borzalmasabban kúrja el valaki, annál jobb.
Ezt a szellemiséget látva csak egy kérdésem van mára: Gyurcsányt, Drazsét és veresjankót mikor tervezitek rehabilitálni?

http://varanus.blog.hu/2011/11/28/110_matolcsy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háborúellenes béketüntetésre h
  2011-11-28 21:22:34, hétfő
 
 


A Magyar Nemzeti Front elnöksége úgy határozott, hogy csatlakozik a Jobbik felhívásához. Kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy minél nagyobb létszámmal vegyenek részt velünk együtt az alábbi rendezvényen.
Őz János Miklós elnök

Háborúellenes béketüntetésre hív a Jobbik Irán védelmében

A Jobbik december 2-án, pénteken 18 órától az USA nagykövetsége előtt, a budapesti Szabadság téren békedemonstrációval tiltakozik az Iránt fenyegető háború ellen.

A tüntetésen felszólalnak a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának tagjai: Balczó Zoltán, Gaudi-Nagy Tamás és Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés magyar-perzsa baráti tagozatának elnöke, valamint ifj. Hegedűs Loránt református lelkipásztor és dr. Jahromi Afi perzsa származású fogorvos.

A cionista érdekeknek alárendelt nyugat hosszú évtizedek óta folytat burkolt, közvetett hadjáratot az ősi és büszke, függetlenségét megőrző perzsa nép ellen. Miután az amerikaiak által pénzelt és buzdított iraki diktátor, Szaddam Husszein Irán elleni hadjárata kudarcba fulladt, a nyugat alternatív, a modern kor szellemiségéhez jobban illeszkedő módszerekkel fordult az ásványkincsekben, energiahordozókban és nyersanyagokban dúskáló, geostratégiai fontosságú Irán ellen. A világ közvéleményét hol a tömegmanipulálásra legalkalmasabb média eszközeivel, hol az emberi jogok vélt hiányának sulykolásával próbálta Irán ellen hangolni. Ezzel párhuzamosan pedig az Irán elleni gazdasági és kereskedelmi embargóval, az ország destabilizálását célzó, titkosszolgálati eszközökkel kivitelezett merényletekkel, újabban pedig a nyugati nyomásgyakorlás legújabb eszközével, az ENSZ égisze alá rendelt Nemzetközi Atomenergia-ügynökség elmarasztaló jelentéseivel igyekeznek ellehetetleníteni a perzsa államot. A nemzetközi porondon egyre inkább elszigetelődő Izrael - a gazdasági, politikai és társadalmi válsággal küzdő nyugat támogatását élvezve - nemrég odáig ment el, hogy nyílt katonai csapással fenyegette meg Iránt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kiáll a cionista térhódításnak ellenálló, függetlenségét megőrizni óhajtó perzsa nép mellett, és elítéli a beláthatatlan következményeket előrevetítő háborút pártoló Izraelt, Egyesült Államokat és nyugati szövetségeseiket. A Jobbik tiltakozásra szólít fel, és háborúellenes béketüntetésére vár minden jóérzésű, szabadság- és békeszerető embert.

Gyöngyösi Márton
országgyűlési képviselő, a Jobbik külügyi kabinetvezetője


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Steiner Pálnak
  2011-11-28 21:08:27, hétfő
 
  Nyílt levél Steiner Pálnak


Meglehet, rossz néven veszed, hogy sem úrnak nem tudlak szólítani, és még csak magázni sem vagyok képes téged. De vedd figyelembe, hogy neked, mint a hazánkat kiárusító, hazaáruló és korrupt, MSZP-nek nevezett bűnszövetkezet egyik tagjának, semmiféle megbecsülés és tisztelet nem jár. Ezen kívül pedig, nyilvános megszólalásaid alkalmával eddig is számtalan alkalommal bizonyítottad be döbbenetes ostobaságodat. Hogy milyen mértékű sötétség uralkodik a fejedben, azt a Gaudi-Nagy Tamás elleni feljelentéseddel most sikerült ismételten nyilvánvalóvá tenned.


Steinernek a szörnyemlékmű szentTegyük fel, mondjuk, hogy Gaudi-Nagy Tamás elhiszi a hivatalos holokauszt-történet napjainkban éppen aktuális változatának hitelességét. (Ezt a mondatot nyilvánvalóan nem érted, megmagyarázom: állandóan változik a hivatalos holodogma, amit ugyanis ma hirdetnek, mint cáfolhatatlan igazságot, az alig hasonlít arra, amit például te az iskolában tanultál.) De bárki, aki fenntartás nélkül elfogadja a ma érvényes holodogmát, teljes joggal felteheti a kérdést: 66 év elteltével miért kell még mindig kárpótlást fizetni az úgynevezett holokausztot túlélőknek? Ha te például kijelentenéd, hogy a kommunizmus áldozatainak nem kell kárpótlást fizetni, akkor ezzel tagadod-e a kommunizmus bűneit? Hülyeséged oly mértékben nyilvánvaló, hogy a feljelentésedre nem is érdemes több szót vesztegetni.

De tudod mit? Felteszek neked néhány kérdést a holokauszttal kapcsolatban, hátha megtörténik a csoda, és elkezdesz tanulni és gondolkodni végre. Tudom, persze, ha valaki évtizedeken át szajkózza azokat az eszméket és véleményeket, melyeket a befolyásos és vezető állású emberek helyesnek tartanak, akkor egy idő után elszokik az önálló gondolkodástól. Tudod, Pali, az ember amúgy értelmes lény, és létezik olyan, hogy valaki használja az eszét, és nem fogadja el kritika nélkül az éppen üdvözítőnek kikiáltott ideológiákat és világnézeteket. Ezen kívül pedig, nem tudom, hallottál-e róla, de a történelmet is lehetséges többféle szempontból értékelni. Tudsz például arról, hogy milyen viták zajlanak ma is a történészek körében például a kiegyezés értékeléséről, vagy éppen arról, hogy milyen okok vezettek a 48-as szabadságharc bukásához? A példákat még tovább sorakoztathatnám, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy képes vagy követni egy hosszadalmas gondolatmenetet. Tudod, Pali, a holokauszt is egy történelmi esemény, melyet lehetséges különböző nézőpontokból megközelíteni. És lehetséges bizonyítékokat követelni arra nézve, hogy a holokauszt ma érvényes hivatalos változata valóban megfelel-e a történelmi tényeknek. Csakhogy nincsenek ilyen bizonyítékok. És ha hisztériázni kezdesz, és feljelentesz, akkor sem lesznek.



Pali és a haverok

Pali, ide hallgass, ajánlatom a következő: felteszek neked néhány kérdést a holokauszttal kapcsolatban. Ne aggódj, látva mérhetetlen tudatlanságodat, nem megyek bele bonyolultabb részletekbe. Vedd úgy, hogy megpróbálok segíteni neked, hátha fény gyullad koromsötét fejedben. Ugyanis neked halvány fogalmad sincsen arról, mi is az a holokauszt. Nem szép hát, ha feljelentesz valakit azért, mert tagadja azt, amiről neked gőzöd sincs. Ha pedig az alábbi kérdésekre nem vagy képes értékelhető válaszokat adni, vond vissza feljelentésedet, és azonnal kérj bocsánatot Gaudi-Nagy Tamástól.

1. Pali, mit gondolsz, készítettek a megölt zsidók holttesteit felhasználva szappant, illetve lámpaernyőt a nácik? Ha nem, akkor miért állították egészen 1990-ig ,,hivatalosan" is, miért tanították az iskolákban is, hogy igenis létezett az emberi zsírból készített szappan és az emberbőrből készült lámpaernyő?

2. Pali, mi a véleményed, miért állította olyan sok szemtanú, hogy látott gázkamrákat Buchenwaldban, Bergen-Belsenben és Dachauban, sőt, más németországi táborokban is, amikor 1960. augusztus 19-én Martin Broszat, a Müncheni Jelenkorkutató Intézet munkatársa, egy a Die Zeit című lapnak írt levelében a következőket írta: "Sem Dachauban, sem Bergen-Belsenben, sem Buchenwaldban nem gázosítottak el sem zsidókat, sem más foglyokat... A zsidók gázzal történő tömeges megsemmisítése 1941-42-ben kezdődött, és kizárólag néhány, gondosan kiválasztott, a megfelelő technikai berendezésekkel felszerelt helyen történt elsősorban a megszállt Lengyelország területén (de sehol a Német Birodalomban), mégpedig Auschwitzban, a Bug melletti Sobiborban, Treblinkában, Chelmnoban és Belzecben." Válaszolj arra, te lángész, hogy vajon mennyivel szavahihetőbbek az auschwitzi gázkamrákról beszámoló szemtanúk, mint azok, akik a dachaui vagy a bergen-belseni gázkamrákról (és légkalapácsos, elektromos áramos, vízbefojtásos kivégzésekről) hazudoztak?

3. Hosszú évtizedeken át azt hirdették és tanították az iskolában - valószínűleg teneked is -, hogy 4 millió foglyot végeztek ki Auschwitzban. Nyilván nem hallottál róla, de 1990 körül a hivatalos holokauszt történészek arról kezdtek értekezni, hogy a valós áldozati szám 1,5 esetleg 1,1 millió lehet. Még az auschwitzi emléktáblákat is kicserélték 1995-ben, melyeken immár az áll, hogy 1,5 millió foglyot öltek meg a nácik Auschwitzban. Erre sincsen persze bizonyíték, ráadásul van olyan hivatalos történész, aki szerint 1 milliót sem éri el a valós áldozati szám - és ők sem mind gázkamrában haltak meg. Próbáld meg egy kicsit használni a berozsdásodott agytekervényeidet, Pali: meg tudod magyarázni, miként lehetséges, hogy noha ,,hivatalosan" 4 millióról 1,5, sőt 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós összáldozati szám mégsem változott?

4. Tudsz-e arról, Pali, hogy sem magától Adolf Hitlertől, sem más nemzeti szocialista vezetőtől származó egyetlen egy olyan írásos parancs nem került elő, melyben a zsidók gázkamrákban vagy bármely más módon történő kiirtását rendelték volna el?

5. És végezetül: hogyan egyeztethető össze a vélemény- és szólásszabadsággal, valamint a kutatási szabadsággal, egyáltalán az általad is annyit emlegetett demokráciával, hogy aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, bűncselekményt követ el?

Ha esetleg felkeltettem érdeklődésedet a téma iránt, és kíváncsi vagy a történelmi igazságra, akkor a holokauszt hivatalos történetének súlyos ellentmondásairól további információkat szerezhetsz be a Kuruc.infon lezajlott két holokauszt-vita alapos elolvasása révén. Készülj fel arra is, hogy számos további kérdésbe fogsz belebotlani, melyekre a hivatalos holotudósok sem tudnak kielégítő válaszokat adni.Rajta, Pali, kezdj el művelődni, tanulni és gondolkodni. Még talán neked sem késő.



Perge Ottó

http://www.kuruc.info/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan döntsük be a Zótépét?
  2011-11-28 21:04:51, hétfő
 
  2011.11.26.
16:08
Írta: Mária

Hogyan döntsük be a Zótépét?


Kérdezzük meg miniszterelnökként az újságírók előtt, hogy bedőlt-e már a bank!

Pontosan úgy, ahogy az a poszt végén a videón 1:22-nél hallható. A felvétel annak az Orbán Viktor és Matolcsy György által összehívott konzultációnak az elején készült, amelyen a miniszterelnök "alapvető gazdasági kérdések megértésében is kérte a szakemberek segítségét".

Úgy gondoljuk, hogy nem lehet bedönteni a Zótépét azzal, hogy miniszterelnökként megkérdezzük Csányi Sándort Hamecz Istvánt az újságírók előtt, hogy bedőlt-e már a bank?

Akkor mi még nem hallottunk arról, hogy dőlt be a Postabank 1997-ben.





1997 február 28-án elindult egy kósza hír arról, hogy a Postabank bedőlni készül. A kósza hírnek köszönhetően a Zemberek a következő hetekben megrohanták a bankfiókokat, és egyes becslések szerint 25 milliárd, míg más becslések szerint 40 milliárdnyi pénzt vettek ki a Postabanktól.

A kivett összeg, amit a betétesek a rémhírnek köszönhetően nem éreztek a Postabanknál biztonságban, a bank akkori forrásainak nagyjából az egyhatoda volt, a bank ekkor tehát saccperkábé 200 milliárd forintot ért. A bedőlésről szóló rémhír az egyik egri bankfiókból indult.

A tömeghisztériának köszönhetően a Postabank egy viszonylag rövid, ám látványos, és főként költséges agóniát követően bedőlt. A bank konszolidációja 220 milliárd forintjába került az államnak, végül az Erste bank vette meg 110 milliárd forintért, pont a fele pénzért ahhoz képest, mint amennyit az adófizetők pénzéből az állam a konszolidációra ráköltött.

A bedőlésben közrejátszott az is, hogy a bank a saját érdekeivel ellentétesen, kedvezményes hitelszerződéseket kötött neves közéleti személyiségekkel, akik jóval kedvezőbb kamatok mellett jutottak hitelhez, mint az átlagos ügyfelek. A Postabank állítólag a rendszerváltás után kialakult elit állandó fejőstehene pénzforrása volt.

A bedőlés miatt senkit nem vontak felelősségre, kivéve egy vidéki banki alkalmazottat, rémhírterjesztés miatt, ám később őt is felmentették. Princz Gábor, a Postabank vezetője mindössze egy 3 és fél milliós büntetést kapott.


Hogy jön ide a Zótépé?

A Postabank-sztori ismeretében fel kell, hogy tegyük magunknak a kérdést, hogy Orbán Viktor simán csak nettó hülye volt, amikor a Zótépé bedőlésével poénkodott, vagy számíthatunk arra, hogy a Zótépével a Zállamnak hasonló konszolidációs tervei vannak, mint egykor a Horn-kormánynak voltak a Postabankkal?

Emlékszünk még arra a fél évvel ezelőtti sajtótájékoztatóra, amelyen Nagy Anna, a kormány akkori szóvivője cáfolta azt a levelezőlistán állítólag terjedő rémhírt, ami szerint a kormány államosítaná a 2 millió forintnál nagyobb bankbetéteket?

Számíthatunk-e arra, hogy a Zújságírók előtt tegnap délután elejtett félmondat esetleg a fültanúk rémhírterjesztésre való hajlandóságának a tesztelése, vagy egy efféle tervekkel kapcsolatos "elszólás" volt?


"Az OTP még áll?" - kérdezi Orbán Viktor 1:22-nél a videón:

http://www.youtube.com/watch?v=Ki16R4_28o0&feature=player_embedded

http://maria.blog.hu/2011/11/26/hogyan_dontsuk_be_a_zotepet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár egyre durvábban fényezi
  2011-11-28 21:02:25, hétfő
 
  Lázár egyre durvábban fényezi Matolcsyt

ecoline.hu

2011.11.28., 14:33 Frissítve: ma, 14:38 1678 2

Már nem 100, hanem 110 százalékos a Fidesz-frakció bizalma Matolcsy Györgyben - mondta mai tájékoztatóján Lázár János frakcióvezető. Arra a kérdésre, hogy mi növelte meg a bizalmat, azt válaszolta, hogy az elmúlt hét eseményei. Álláspontja szerint "az elmúlt húsz évben a magyar államadósság csökkentéséért Matolcsy György vezetésével ez a gazdasági kormányzat tett a legtöbbet".

Mi lenne, ha kevesebbet tenne, kérdezhetnénk, ugyanis a tények azt mutatják, hogy a hiába államosították a nyugdíjpénztári vagyont, a forint gyengülése miatt az államadósság semmit se csökkent, sőt kissé nőtt. Persze a forint esését rá lehet fogni az európai válságra, azt viszont már nehezebb kimagyarázni, hogy miért a forint a világ legrosszabbul teljesítő devizája az elmúlt fél évben.

Lázár természetesen osztja azokat a nézeteket, hogy igenis intenzív spekuláció zajlik a forint ellen. Ez egy realitás - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy a spekuláció fékezése, tompítása, megakadályozása a kormányzat feladata, felelőssége.


Ez alapján úgy tűnik, marad a kettős beszéd, Cséfalvay Zoltán beszél a piacok nyelvén, Lázár pedig a gazdasághoz nem értő tömegekhez szól a megszokott demagóg hangon. Más dolgokban viszont mintha Lázár is visszavett volna az eddigi kommunikációból.

Támogatja a Fidesz-frakció azt a kezdeményezést, hogy a jövő évi büdzsébe betervezett 200 milliárd forintos országvédelmi alap és kamatkockázati tartalék 2012 első kilenc hónapja után legyen csak felhasználható. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez az ezen felüli 100 milliárd forintos általános tartalékot nem érinti.

Lázár sokadszor elismételte, hogy Magyarország 2012-es gazdasági növekedési várakozásait a német gazdasági kormányzat Németország növekedésére vonatkozó végső előrejelzése fogja meghatározni. Szerinte a jövő évi magyar költségvetés érdemi módosítására nem lesz szükség, úgy látja, adott esetben a tartalék növelése lehet megoldás.

Azzal kapcsolatban, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Magyarország recesszióba süllyed jövőre, és egyúttal az OECD a befektetői bizalom helyreállítása érdekében hitelmegállapodás megkötését sürgette a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), Lázár János egész korrekten reagált: a kormányzat pénteken egyértelműen nyilatkozott arról, hogy megállapodást kell kötni az IMF-fel, a bankszövetséggel és a pénzügyi szektorral.

A frakció ebben maximálisan támogatja a kabinetet - közölte, hozzáfűzve, nincs meghátrálás abban, hogy a terheket három csoportnak kell viselnie, a háztartásoknak, az államnak és a piacnak. A piaci szektornak meg kell barátkoznia azzal a gondolattal, hogy viselnie kell a terheket és a kockázatokat - mondta, megjegyezve, hogy a kockázat alatt a végtörlesztésre gondol.


http://ecoline.hu/makro/2011/11/28/Lazar_egyre_durvabban_fenyezi_Matolcsyt_MLMO79
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most a forinthitelesek remeghe
  2011-11-28 20:59:18, hétfő
 
  Most a forinthitelesek remeghetnek


2011. november 28. 05:57:23
Kamatemelési ciklus kezdetét jelentheti be holnap a monetáris tanács. Az elemzők most 50 bázispontos emelést várnak.

Az elmúlt hetek hazai és nemzetközi hírei a leminősítéstől a forintgyengülésen át az IMF-hitel lehetőségéig sorra vetették fel ugyanazt a kérdést: mit lép erre a jegybank. Két hete a monetáris tanács (mt) egy nem kamatmeghatározó gyűlést követően jelezte, hogy amennyiben az európai pénzügyi piacokat jellemző kockázatkerülés növekedése tartósnak bizonyul, szükségessé válhat a monetáris kondíciók fokozatos szigorítása. Kedden ül össze a tanács, hogy döntsenek az irányadó rátáról, az elemzők egy 0,5 százalékpontos emelést tartanak a legvalószínűbb lépésnek, írja a Napi Gazdaság.

Egy kamatemelési ciklus meghirdetése, benne van a levegőben. Egy nagyobb egyszeri emelés mellett bár többen érvelnek, de annak több kockázata is van - mondta Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője. Nem lehet biztosan tudni, hogy mekkora szigorítás lenne elegendő, főleg, hogy az elmúlt évtizedek tapasztalatok alapján az árfolyam-menedzselésnek ez a formája nem működőképes.

Meddig lesz 310 az euró?

Az árfolyam nem a kamatszint függvényében alakult, emellett a kamat ,,túlemelésének" kockázatával is számolni kell. A fokozatosság mellett azonban lehet tesztelni, hogy a forint ideiglenesen vagy tartósan van a mostani gyengébb 310 feletti szinteken. Utóbbinál az inflációs kockázatok is számottevőek lennének, így ez további érv lenne később az emelés folytatása mellett.

Kérdés, hogy mit tud a jegybank egyedül tenni egy ilyen gazdasági környezetben. Ha a kormányzattal közösen, együttműködve tudnának a forint érdekében kommunikálni, az lenne a legnagyobb gyógyír a hazai devizának - véli Forián Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója. Az mt egyedül leginkább csak kamatemeléssel tud reagálni, amelynek az előzőhöz képest a hatása korlátozott, még egy nagyobb szigorítás esetén is.

Az MNB a végső menedék

A legnagyobb kérdés, hogy a kormányzat hogyan tudja megnyugtatni a kedélyeket, csak ezután jön a jegybank - véli hasonlóan Németh Dávid, az ING vezető elemzője. Az első reakció márpedig ebből a szempontból nem túl pozitív. Ha lesz IMF-megállapodás az tényleg hozhat megnyugvást, addig viszont nem valószínű, hogy visszatérnének a hozamok az alacsonyabb szintekre. A tanács vélhetőleg 50, de inkább 100 bázispontos emelést léphet kedden, hosszabb távon pedig még többet. Kérdés ugyanakkor, hogy mennyi ideig tarthat a hatása.

A forint árfolyamában egyelőre az látszik, hogy miután péntek reggel fölment 316-ra az euró, azóta nem emelkedik tovább. Lehet, hogy azért, mert az MNB interveniál, de az is szerepet játszhat, hogy a leminősítés már be volt árazva, s most zárják pozícióikat akik shortolták a forintot. A kamatemelés mértéke attól is függ, hogy mennyit kell intervencióra költeni: ha sokat, akkor nagyobb emelés következhet, hiszen túl drága a forintárfolyam erősítése piaci műveletekkel.

Nem kell a kötvényünk

A forinton túl a másik problematikus pont, amit kezelni kell, az a finanszírozás. A mostani hozamszintek azt jelzik, hogy nincs nagy igény a magyar állampapírokra, ugyanakkor az ÁKK sem nagyon akar ilyen árakon értékesíteni. Egy nagyobb szigorítás és egy piacbarátabb kormányzati kommunikáció azonban a forinton és a hozamokon is segíthet - véli Samu János, a Concorde makroelemzője.

Hiába megfelelők a fundamentumok, a mostani időszakban eleve nehéz forrásokhoz jutni, a befektetők keresik a minőséget - tette hozzá Forián Szabó. Egy nagyobb összeg jár le jövőre, fontos, hogy rendelkezzen az ország egy "B tervvel", erre ideális lehet az IMF-hitel. A magyar gazdaság megítélésének jót tenne a Valutaalaptól importált hitelesség is - mondta Kondrát is. Az elmúlt időszakban ugyanis voltak olyan intézkedések (pl. végtörlesztés, magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása), amelyek ténye és azok kommunikációja sem segítette a befektetői bizalmat.

A Reuters által még a Moody's leminősítése előtt megkérdezett elemzők átlagosan év végére 6,75, jövő év végére pedig 6,55 százalékra várják a jegybanki alapkamatszintet.

(Napi Gazdaság)



Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=91753
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meggyes Tamás - konyec?
  2011-11-28 20:56:18, hétfő
 
  Meggyes Tamás - konyec?

2011. november 28. 08:53:02

Az esztergomi cirkusz rést ütni látszik a híres-neves "csak-a-Fidesz egységen". Merénylet Esztergomban: házfelgyújtási kísérlet címmel megrázó tudósítás jelent meg Meggyes Tamás honlapján, ahol már a felelős neve is olvasható (vat a szuprájz) Tétényi Éva! Merthogy a hercegprímási várost romlásba döntő polgármester asszony felheccelte tömeg miatt kellett a városházára rendőri védelem a Fidesz-frakció távozásához és ez nyilvánvalóan csak az első lépés a szerencsétlen esztergomiak őrjöngő vadállattá válásának útján.

A médiának kell a balhé, máris jöttek a szalagcímek, hogy Molotov-koktélos támadás egy esztergomi képviselő háza ellen. Csakhogy a korrektebb tudósításokban már benne van a rendőrség cáfolata, miszerint nem Molotov-koktél volt és az a palack, amit a képviselő házára dobtak, nem is okozott kárt.

A közszolgálati Déli Krónikában - a biztonság kedvéért még egyszer meghallgattam a hangtárban - egyáltalán nem is volt tudósítás a bombahírről. Semmilyen.

Tekintettel arra, hogy a drámai eseményt cáfoló rendőrséget és a dologról mélyen hallgató hírforrást ugyanaz a kéz irányítja, Meggyesék most lehetnek igazán bajban. Nem Esztergom az egyetlen terület, ahol meginogni látszik a kétharmados egység, és nem is a legfontosabb.
A Molotov-koktél nem játék, akkor sem, ha szintetikus.

Lehet hogy a Fidesz most már tényleg kihátrál a bukott polgármestere mögül? Meggyes elvtárs, konyec?

Vigyázó szemünk továbbra is Esztergomon!

(Medwe blog nyomán szebbjovo.hu)

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=91758
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánk jó úton halad a szükség
  2011-11-28 20:53:48, hétfő
 
  2011-11-28. 08:39
Hazánk jó úton halad a szükségállapot felé

A rezidens szövetség elnöke szerint már kétezer-háromszáz kollégája helyezte letétbe felmondólevelét. Papp Magor azonban reméli, elkerülhető a szlovákiaihoz hasonló helyzet.
November közepéig kétezer-háromszáz szakorvos és rezidens helyezte letétbe felmondó levelét - mondta el a Kossuth Rádiónak Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.
A szervezet vezetője, mint a 180 percben elmondta, ugyanakkor bízik abban, hogy az év végéig sikerül megállapodni a kormányzattal, és nem alakul ki olyan feszült helyzet mint Szlovákiában, ahol veszélybe kerülhet a betegek ellátása. Papp Magor szerint azt kell látni, hogy egy magyar orvos kevesebbet keres, mint egy utcaseprő vagy egy gyorséttermi krumplisütő, tehát nem az a cél, hogy a szakemberek külföldre menjenek, hanem hogy itthon meg tudjanak élni.
A pozsonyi kormány hétfőn rendkívüli ülést tart a szlovákiai orvosok követelései miatt. A felmondásukat beadó doktorok továbbra is ragaszkodnak a 707 eurós átlagos béremeléshez, miközben a kormány csak 300 eurót ajánl. Ha a kabinet szükségállapotot hirdet ki, az orvosoknak haladéktalanul fel kell venniük a munkát.
(Kossuth Rádió)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88660/#ixzz1f21YUn00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós jutalmak a médiahatósá
  2011-11-28 20:46:45, hétfő
 
  2011-11-28. 10:40
Milliós jutalmak a médiahatóságnál

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál gigantikus év végi jutalmak kiosztására készülnek. Igaz, a két és fél havi pluszpénz visszalépés a korábbi 3-3 és fél havihoz képest.

Az Index információi szerint az év végén jelentős jutalmakat osztanak ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. A szervezet közölte: átlagosan 2 és fél havi jutalmat, összesen 561 millió forintot osztanak ki 2011-ben. Az NMHH nem válaszolt arra, hogy hány dolgozó részesül a jutalomból, és a hatóság honlapján sem lehet találni adatot a foglalkoztatottak számáról.
Az Index számítása szerint a médiahatóság dolgozói átlagosan bruttó 1,17 millió forint jutalmat kaphatnak. Az átlagosan 2 és fél havi illetménynek megfelelő összeg az NMHH szerint jelentős csökkenés a korábbi évek 3-3 és fél havi szintjéhez képest, bár az nem derül ki a közleményből, hogy az elődök alatt az ORTT-t vagy a Nemzeti Hírközlési Hatóságot értik-e. "Ez a szint a hatóság humánerőforrás-gazdálkodási megfontolásai szerint alkalmas az ösztönző hatás kiváltására, ugyanakkor figyelemmel van a tartalékképzés követelményére is" - közölte a szervezet.
Az NMHH ebben az évben csaknem 40 milliárdos költségvetése a törvény szerint 826 millió forintos jutalom kifizetését tenné lehetővé. A médiahatóság ennél "32 százalékkal alacsonyabb szinten maximálta a felosztható keretet".
Az NMHH szerint a korábbi évekhez képest a kifizetések szabályait "jelentősen szigorították, mértékének megállapítását szigorúan a célfeladatokon alapuló teljesítményértékelés eredményéhez kötötték".
A szervezet közleménye kitér arra is, hogy a gazdálkodási autonómia a hatóság függetlenségének egyik legfontosabb garanciája, és hogy az NMHH alapvetően saját bevételeiből fedezi a kiadásait. "A fentebb említett intézményi autonómia, és törvényi előírás fontos eleme és egyik alapvetése tehát, hogy a hatóság rendelkezzen a magas szakmai színvonalú munkavégzéshez szükséges szakembergárdával" - indokolta a hatóság a jutalmazás mértékét.
(Index - NOL)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88667/#ixzz1f1zkt900


http://kuruc.info/r/2/88667/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.