Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Oly kevés kell
  2011-11-03 16:53:07, csütörtök
 
  Oly kevés kell a boldogsághoz!
Néha elég egy forró ölelés,
egy kedves szó, amely elvarázsol
akár a hívó messzeség.
Oly kevés! S néha ez is oly sok!
Hiába vágysz rá szüntelen,
elillan tőled lepkeszárnyon
akár a múló képzelet!

Éva Meggyesi





 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 2.  
Tisztítókúrák
  2011-11-03 15:15:18, csütörtök
 
  A vastagbél méregtelenítése

Tulajdonképpen egy két napos diétáról van szó. Bármely nap elvégezhető, de mégiscsak jobb a szombat-vasárnap, amikor a szervezet pihen. Már pénteken készítsen elő három liter kefirt, szeleteljen fel kb. 30-40 deka kenyeret, lehetőleg a barna fajtákból. A kenyérszeleteket tegye ki az ablakpárkányra, hogy a napsütéstől szombatra kétszersült legyen belőlük. Ha nem süt a nap, megfelel a kenyérpirító is vagy valami más.
1. nap. A nap folyamán igya meg az egész kefirt, közben harapjon hozzá a kétszersültből. Mindig akkor igyon, s közben rágcsáljon kétszersültet, amikor megéhezik. Ha nem szereti a kefirt, megteszi helyette a szénsav nélküli ásványvíz is.
2. nap. Kefir helyett reggeltől estig igyon cukormentes gyümölcs- vagy zöldség-levet, megint csak három liternyi mennyiségben és egyen hozzá kétszersültet. Konkrétan milyen lé legyen? Ízlése szerint választhat - alma-, paradicsom-, sárgarépa- vagy bármely más gyümölcs- és zöldség-lé közül. A fenti módszert ajánló természetgyógyászok a kúra alatt esténként még beöntést is javasolnak. Jómagam úgy vélem, rendeltetésének megfelelően a vastagbél amúgy is eltávolít magából mindent. Nem kell tehát még különféle szerves és szervetlen dolgokat oda bejuttatni. Ámbár, ha valakinek kedve telik benne, miért is ne tehetné meg.
Kollégáimmal több ezer páciensünknek ajánlottuk már ezt a módszert. A kúra után többségük beszámolt arról, hogy testükben csodálatos könnyűséget éreztek, erőnlétük és közérzetük pedig jelentősen javult. Akadtak azonban olyanok is, akiknél az első nap tovább fokozódott a fáradtság rossz szájszagot és bőr viszketegséget éreztek, ezért felhagytak az egésszel. Nagy kár. Mindez ugyanis megfelel a toxikus anyagok "rejtekhelyükről" való eltávozásának tüneteinek. Egér vagy patkány irtáskor is azt látjuk, hogy a kártevők először tömegesen menekülnek odúikból. Utána viszont steril körülmények maradnak az élőhelyeiken. Úgyhogy aggodalomra semmi ok.
Milyen gyakori legyen az ilyen gyógykúra?
Elegendő havonta egyszer. Ha viszont Ön a salak-felhalmozódás harmadik stádiumában van, ha szorulásra hajlamos vagy jelentős súlyfeleslege van, akkor jobb, ha kéthetenként egy alkalommal megteszi.
És kinek nem javasoljuk a vastagbél-méregtelenítést?
Az ellenjavallat cukorbetegeknek, gyomorfekélyeseknek, erősen savas gyomorhurutosoknak és a szoptatós anyáknak szól.

A máj és az epehólyag tisztítása

Könyvünk számára mondta el dr. Jurij Petrov, a szegedi bioklinika vezetője az alábbiakat.
- Melyik embert nevezte Hippokratész epésnek? Az utálatost, aki minden apróságért robban, aki rátámad szeretteire, barátaira, saját magára. Az ókori görögök tudták, hogy ezt nem annyira a csapnivaló jellem vagy a rossz nevelés okozza, hanem az epe pangása.
Betegeink vallják, hogy a tisztító kúrák után megszűnnek a családi perpatvarok. Senki nem töpreng ezen különösebben, mindössze annyi történik, hogy az ember egyszer csak észreveszi, hogy stressz helyzetekben kevésbé "akad ki". Nyugalma helyreáll, kevésbé ingerült, kevésbé hajlamos a konfliktusra, egyre ritkábban fortyan fel, egyszerűbbé válik az élet, sőt, másként tekint egy sor dologra, s mindezzel együtt fizikailag is sokkal jobban érzi magát. Mi az elsődleges? Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Nem a salakanyagokban van-e a családi konfliktusok eredete?
- Ha jól értettem, "tisztítsd meg májadat, s megtisztítod a lelkedet"?
- Inkább így: Szabadulj meg a felesleges epétől, s megszabadulsz a bosszúságtól. A felesleg tehát a felhalmozódott és pangó epe. Ahogy a fáradt olaj szennyezi a motort, úgy szennyezi szervezetünket a felesleges epe. Amíg jelen van, a májsejtek lusták új epét termelni.
Vagy vegyünk egy másik analógiát, de ne a műszaki életből, hanem a konyhaművészetből. Romlott étolajból két-három napig, sőt akár egy hétig is készíthetünk ételt. De aztán végleg megromlik. Valamivel azonban mégiscsak főzni kell. Mit tegyünk? A romlottat frissre kell kicserélni.
A fizikai stabilitás lelki kiegyensúlyozottsághoz vezet. Ha az ember úgy érzi, ura a testének, azt tesz vele, amit akar, nem pedig megfordítva, amikor a szálak a kezében futnak össze, akkor már nem a testére figyel - na megkönnyebbültem, egészséges lettem, a magam ura vagyok.
- De hogyan végezzük el a máj tisztítását?
- Szerezzünk be hozzá szorbitot.
- Az meg micsoda?
- A szorbit nem más, mint glükóz nélküli cukor. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Oldjunk fel belőle evőkanálnyit egy deci forró vízben, igyuk meg éhgyomorra, feküdjünk a jobb oldalunkra és tegyünk a máj tájékára meleg vizes tömlőt.
Ne ülő helyzetben végezzük a kúrát, mert akkor összenyomódnak az epevezetékek. Maradjunk fekvő helyzetben másfél-két órát. Ha ezt hasmenés követi, minden rendben van. Ha elmarad a hasmenés, ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál a szorbitra, és más eszközökhöz kell folyamodnunk. Szorbit helyett alkalmazhatunk magnéziumot, mézet, két friss tojássárgáját, olíva- vagy napraforgóolajat. Persze, nem mindenki képes felhajtani fél pohár étolajat, fél pohár vízben feloldott cukrot viszont igen.
- Meddig tart a hasmenés?
- Általában mindössze egy-két alkalommal. Ha pedig tovább tart, együnk valamit gyengén főzött rizzsel. Nem baj, ha enyhe szédülést vagy gyengeséget érzünk. Első alkalommal ez néha megesik, de a következőkben már nem ismétlődik meg.
- Mindezt naponta kell csinálni?
- Nem, hetente mindössze egyszer. Megtehetjük két-három alkalommal is, de a legjobb, ha két hónap alatt mindössze 8-10-szer végezzük el. Az emésztőrendszerbe jutva a szorbit a nyombélben felszívja az ott felhalmozódott epét és eltávolítja a szervezetből.
- Az ilyen méregtelenítés a lélektani egyensúlyon kívül mást is eredményez?
- A szervezetből eltávozik az allergia, amellyel szemben más beavatkozások hatástalanok volnának. Az ekcéma, bőrgyulladás gyakran a második-harmadik kúra hatására múlik el. Ha pedig egy idő után a kiütések ismét megjelennek, betegeink már tudják, hogy újabb két-három kúra után minden rendbe jön. Az ilyen betegségeknél, ide értve a pikkelysömört is, kezdetben erősödnek a tünetek, további pikkelyek jelennek meg. Itt feltétlenül el szoktuk mondani betegeinknek, hogy örüljenek, ha újabb kiütések jelennek meg, mert ez esetben a szervezet jól reagált a kezelésre. Ezután eltűnnek a kiütések és tartós enyhülés áll be. Azok a betegek, akik kénytelenek tablettát is szedni, felére vagy harmadára csökkenthetik gyógyszer adagjukat. A máj megújul. Ugyanahhoz a gyógyhatáshoz a szokásos gyógyszeradag helyett elenyésző mennyiségre lesz csak szükség. Rendkívül jelentős mértékben csökken a altató, nyugtató és depresszióellenes gyógyszerek mennyisége is.
- Vannak-e ellenjavallatok ehhez a kezeléshez?
- Igen, a magas láz, a májzsugor és az epekő.
- Mi a helyzet a szövődményekkel?
- Hétéves praxisunk alatt ilyet nem tapasztaltunk.
- Voltak-e olyan esetek, amikor hatástalannak mutatkoztak a kezelések?
- Gyakorlatilag nem. Nem emlékszem, hogy a gyógymód ne működött volna.
- A kúra után milyen hosszú ideig tart annak hatása?
- Egy-két kezelés után egy vagy két hónapig tart. A teljes kúrát, azaz 8-10 kezelést követően a gyógyhatás legalább hat hónapig, de akár egy évig is eltarthat. Ezért a kezeléseket, csakúgy, mint odahaza a nagytakarítást évente két-három alkalommal el kell végezni.
- El lehet-e távolítani a szervezet más sejtjeiből is a salakanyagokat?
- Igen, de másként, koplalással. Mitől szabadul meg a háziasszony nagytakarításkor? A felesleges dolgoktól. Így van ez koplaláskor is: a szervezet elsősorban azt adja le, amire nincs szüksége - a vízben oldott mérgeket. A koplalást persze be kell fejezni, mielőtt a sejtek a szükséges dolgoktól is megszabadulnának.
- Köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatait és hozzájárult, hogy azokat közzé tegyük!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Régi telefon
  2011-11-03 14:52:39, csütörtök
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Ma már csak emlék  
Cselló
  2011-11-03 14:43:49, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 6.  
Van amikor
  2011-11-03 14:42:23, csütörtök
 
  Komáromi János:

Van amikor fáradt virágok
tövén ül meg a csend.
Lehullt szirmok számolják
a gyorsan elmúló éveket.
A vén idő némán megáll,
ha meghallja sóhajod,
hajad szálai között
kócos napsugár oldalog.
Van amikor sápadt fényből
sárga lángcsóva tör elő
és csillagokat rajzol
a földre: múlt, jelen és jövő.
A mindenséget egyetlen sima
kavicsként kezedbe foghatod,
de nem tudhatod soha
mit hoz majd a holnapod.
Van amikor zajos ünnepek dala
úrrá lesz a közönyön,
mindennapok fakó árnya
egy-egy napra elköszön.
Fényes hangok csillogása
hullámzik és körbefon,
mint gyermeket az anyja
ringat, átölel és ölbe von.
Van amikor csendes álom
kínzó vágyat rejteget,
néma sikoly repeszti szét
a legmagasabb hegyeket.
Az ifjúság, könnyű madár
múlt napokon átsuhan,
gyenge kézzel simogatnánk
itt tartanánk boldogan.





 
 
0 komment , kategória:  Ősz 1.  
Kefires palacsinta
  2011-11-03 14:40:58, csütörtök
 
  Hozzávalók:

2 pohár kefir
2 pohár liszt
0,5 cs sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
1 evőkanál olvasztott vaj
1-1,5 pohár hideg víz

sütéshez kevés olaj

Elkészítése:

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró)
vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet
(a lisztet a kefires pohárral mérjük ki) és apránként a hideg vizet.
Csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőt forrósítunk, kevés olajat cseppentünk bele, beleteszünk
egy adag tésztát és megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát.

Vastagabb mint a hagyományos palacsinta, finom, piskótaszerű lesz a
tészta. Ízlés szerint bármivel tölthető.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Ez is jó pasi
  2011-11-03 14:35:56, csütörtök
 
  Lehet a legjóképűbb férfi a világon, ha nincs mondanivalója,
olyan unalmassá válik, mint a pattogatott kukorica. És ha akár
a legjelentéktelenebb férfi szépen, okosan elmondja, mi számára
a lényeg az életben és miért, rögtön úgy megszépül, hogy az
ember szeretné megölelni!





 
 
0 komment , kategória:  Férfiak 1.  
Kedvencem
  2011-11-03 14:32:23, csütörtök
 
  születésnap: 1949, augusztus 31.
születési hely: Philadelphia, Pennsylvania
magasság: 177 cm
súly: 78 kg
foglalkozás: Színész, producer
iskolai végzettség: North Syracuse Központi Gimnázium (érettségi)
Massachusetts Egyetem (nem fejezte be)

Egyikünk sem jut ki innen élve, így kérlek, többé ne kezeld magad
elkésett gondolatként. Edd a finom ételt. Sétálj a napsütésben.
Ugorj az óceánba. Mondd ki azt az igazságot, amit rejtett kincsként
őrzöl a szívedben. Légy bolondos. Légy kedves. Légy furcsa.
Semmi másra nincs idő.

Richard Gere






 
 
0 komment , kategória:  Férfiak 1.  
Sörhas
  2011-11-03 14:24:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Minden ami ital 1.  
Fehér galamb
  2011-11-03 14:21:43, csütörtök
 
  Egy régi bérház pókhálós padlásán,
beragyog a napfény a cserepek nyílásán.
Egy picike galambra világít sugara,
ki fészkén üldögél s így vár az urára.
Négy pici tojáson őrködik szerényen,
puha kis testével védi azt serényen.
Szerelmét fészkébe nagyon visszavárja,
egyszer csak hazatér édes pici párja.
Visszatér boldogan fészkéhez sebtében,
csókot ad néki a kedvese reptében.
Nézi az otthonát rendben van e minden,
s súgja a párjának hazaértem kincsem.
Hoztam én galambom éltető magokat,
szedtem fel morzsákat, kicsiket-nagyokat.
Add ide a csőröd, s csókkal adom néked,
hiszen véled kis galambom gyönyörű az élet.
Azután elrepül sebesen szárnyalva,
féktelen örömét kicsit sem árnyalva.
Repül a szél szárnyán, s leszáll egy kis téren.
Kenyérmorzsát csipeget, hogy ne maradjon éhen.
Arra jár egy csúzlis fiú s megcélozza testét,
sajnos ez a szegény pára nem él még egy estét.
Megcélozza és meglövi, majd egy pici élet,
az emberi gonoszságtól ily könnyen ér véget.
Ezalatt fent a padláson anyja tolla alatt,
megreped egy pici tojás és új élet fakad.
Előbújik a világra egy picike galamb,
édesanyja dédelgeti mert a szíve arany.
Nemsokára jön apukád édes pici kincsem,
nem is tudja szegény pára, hogy az meghalt, nincsen.
Szeretgeti fiókáját ki régóta vágya,
s halott párját galambszíve vissza-visszavárja.
Pici lelke nem gondolja mi történt a téren,
nincs többé ki magokat hoz, hogy ne maradjon éhen.
Megy az idő, telik-múlik s beköszönt az este,
egy kis galamb ül a tetőn az ő párját lesve.
Nem jött haza ma éjszaka édes pici párom,
nem tudom, hogy merre lehet, de én visszavárom.
Érkezik egy másik galamb s bánatosan súgja,
a Te párod pici gerle átköltözött túlra.
Meglőtte egy gonosz gyermek s eltávozott lelke,
de szívünkben örökké él, s nem lesz elfelejtve.
Sírdogál a piciny galamb, szemeiben könnyek,
nehéz kő van a szívemen amely nem lesz könnyebb.
Visszatérek hát fészkembe apró fiókámhoz,
hazatérek édes pici három tojáskámhoz.
Ezalatt a padlástérben ugyanezen éjjel,
három pici tojáska tört darabokra széjjel.
Meglazult egy tetőcserép fent az egyik lécen,
ráesett a tojásokra s egy sem maradt épen.
Egyetlen egy kis fióka aki tovább élhet,
akiért az anyja szíve aggódhat és éghet.
Csak egy pici kit elkerült a szörnyűséges végzet,
aki még a szüleinek nyomdokába léphet.
Visszatér az anyja s látja mi történt míg elment,
újabb könnyek bújtak elő, mit szárnyával elkent.
Korán reggel kint a tetőn szomorúan súgta,
nem kezdhetek új életet, nem is vágyom újra.
Éhes az én kis fiókám, el kell most hát mennem,
hozok ételt kicsinyemnek s nékem is kell ennem.
Elszállt hát a messzeségbe, de fent a padláson,
egy nagy cirmos lopakodott fel a gerendákon.
Elkapta a kis fiókát és felfalta nyomban,
ürességet hagyva fent a pici galamb honban.
Hazatért az anyagalamb s szomorúan látta,
azt amit a gonosz cirmos neki hagyott hátra.
Egy-két vércsepp, s pár tollpihe ami hátramaradt,
az anyagalamb pici szíve végleg meg is szakadt.
Értelmetlen lett az élet mert akit csak szeret,
angyalként a mennyországban van a felhők felett.
Így merengett kis fészkében búsan, egymagában,
míg fény támadt, angyali fény a szürke félhomályban.
Megjelent ott pici párja és magához hívta,
galambszíve ezt a terhet nem sokáig bírta.
Abbamaradt dobogása, s párjához szállt lelke,
végre újra egyesültek a múltat elfelejtve.
Négy kis lélek várt reájuk a csillagok között,
hová piciny galamblelkük végleg elköltözött.
Az ő lelkük belebegett az aranyló fénybe,
és ennek a történetnek itt a vége.





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34589 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 604
  • e Hét: 2560
  • e Hónap: 24827
  • e Év: 157381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.