Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Haknizni mennek a kormánytagok
  2011-11-04 20:38:15, péntek
 
  Haknizni mennek a kormánytagok


Vidéki kultúrházakban népszerűsítik a korlátlan mértékű adókivetési jogot, a hírre emelkedett a záptojás és a rothadt narancs ára.

A mondat második fele persze csak vicc, az Origón olvastam kommentlistán, ám az első fele nagyon is komoly. Ezt kérdezte tegnap reggel a műsorvezető a Kossuth rádió180 perc című reggeli műsorában Lázár Jánostól:

"A kormányzati kommunikáció keretében országjárásra indulnak a kormánytagok, hogy elmagyarázzák a döntéseket, hiszen tisztában vannak a kétharmados többség felelősségével. Elképzelhető, hogy ebben az országjárásban Ön is részt vesz?"

Mire Lázár ezt válaszolta:

"Hát ez közömbös, hogy én részt veszek, (nevet) vagy nem veszek részt, én most a parlamenti munkára koncentrálok, ahová hívnak, szívesen megyek. Én általában azt tartom nagyon fontosnak, hogy legyen egyfajta mélyebb párbeszéd azokkal, akik a parlamenti és kormányzati döntéseket elszenvedik adott esetben."





A cél nyilvánvaló: a kormány kommunikációs tanácsadói úgy vélik, hogy az emberek semmit nem imádnak jobban, mint a kenyeret és a cirkuszt. Amikor pedig kenyérből egyre kevesebb van, mi mással lehet a hiányt kompenzálni, mint neves és népszerű művészek által prezentált színvonalas cirkuszi mutatványokkal? Nyilván úgy gondolják, hogy a helyi önkormányzatok jövő évtől tervezett korlátlan mértékű adókivetési jogát és az emiatt várható extra sarcokat is könnyebb lenyomni az emberek torkán, ha kormánytagokat mutogatnak a helyi döntéshozók társaságában.


Érdemes azonban megfigyelni, hogy Lázár úgy próbálja magyarázni a nagy közösbe fizetendő különféle adók mellett a helyi önkormányzatoknak fizetendő adók létjogosultságát, mintha arról lenne szó, hogy jövőre kevesebb lesz az állam által szedett adó, és ezzel párhuzamosan lépnek be a helyi szinten fizetendő adók, holott mindenki tudja, hogy nem erről van szó.


Idézet a műsorból, kiemeltem benne a manipulatív, a figyelemelterelő, és a gyanakvás elaltatása céljából belefogalmazott gondolatokat:


"A kormány és jónéhány kormánypárti képviselő vagy polgármester azt képviseli, hogy legyen egy szabadsága a települési önkormányzatoknak vagy a kerületeknek adott esetben itt Budapesten arra vonatkozóan, hogy milyen típusú adókat és milyen mértékű adókat vetnek ki. Tehát legyen egy liberalizáció, legyen egy szabadságjog az adókivetés, és ez igazodjon a helyi szociális viszonyokhoz. Szerintem az, hogy helyi szinten milyen adót kell fizetni, azt jobb, hogy ha az ember megbeszéli a helyi adófizető polgárokkal, miután ezt a pénzt helyben kell fölhasználni, helyben lehet elkölteni, ezért az ellenőrzésnek sokkal nagyobb jelentősége van és szerintem jó megoldásokat lehet majd kitalálni.

Ez nem föltétlenül jelent adott esetben adóemelést, illetve én azt tapasztalom, hogy az én városomban a polgárok szívesen áldoznak, ha tudják, hogy mire. Mert az állam távol van, az államkasszába befizetett adók azok sok ember szemében a pazarláshoz vezetnek, míg a helyi adókról azt gondolják, hogy ha befizetjük a helyi adót, akkor a szomszéd utca, vagy az én utcám új aszfaltot kap, annak van értelme, van kézzel fogható eredménye. [...] Én polgármesterként azt gondolom, hogy vannak olyan területek, amelyek eddig nem estek az adózás körébe egyáltalán. Megfontolás tárgyát képezik, hogy ezek hogyan vonhatóak be. Nálunk például azért az elmúlt 20 évben komoly ingatlanvagyon jött létre, én mérlegelés tárgyát képezőnek gondolom azt, hogy ez valamiféle arányos teherviselésben részt vegyen."


Mi marad meg ebből a figyelmetlen hallgatóban? Az, hogy nem a kormány akarja megmondani a helyi adók típusát és mértékét, mondják meg azok, döntsék el ott, ahol a beszedett pénzt majd beszedik és felhasználják.

Mire nem gondol ezt hallva az egyszerű állampolgár?

Arra nem gondol, hogy az eddig ismeretlen új adónemek, amiket a következő évtől a helyi önkormányzat a saját döntését követően kivet majd, nem valamilyen eddigi adónem helyett, hanem a jelenleg is fizetett adónemek mellett, és a jelenlegi adók mértéke felett kerülnek bevezetésre. Összességében tehát jövőre egységnyi jövedelemből mindenki több adót fizet majd.

Meg arra sem gondol, hogy az új helyi adónemek korántsem jelentenek majd az önkormányzatoknak talált pénzt, szabadon, akár eddig nem tervezett, vagy pénzhiány miatt halogatott fejlesztésekre is fordítható plusz forrást. Azért lesznek kénytelenek új adónemek kitalálásán ötletelni, és ezeket az új helyi adókat ki is vetni, mert jövőre kevesebbet kapnak "fentről" abból a pénzből, ami a "nagy közösbe" a különböző adónemek formájában bekerül majd.


Én polgármesterként azt gondolom, hogy vannak olyan területek, amelyek eddig nem estek az adózás körébe egyáltalán. Megfontolás tárgyát képezik, hogy ezek hogyan vonhatóak be. - mondja a riportban, amit jó alaposan megtűzdelt pozitív kicsengésű, bizalomébresztő, gyanakvást elaltató kifejezésekkel Lázár János.


Azért arra kíváncsi leszek, hogy egy-egy nagyobb településen hányan lesznek kíváncsiak a második Orbán-kormány listáján található arcokra.


http://maria.blog.hu/2011/11/03/orban_haknizni_kuldte_a_kormanyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyűrűzik megint befele, mi...
  2011-11-04 20:13:36, péntek
 
  2011.11.02. 17:35

Gyűrűzik megint befele, mi...?


Az euró-forint árfolyamot az euróövezet problémái, az euróválság újabb fejleményei, vagyis a görög népszavazási bejelentés, és az abból fakadó heves európai reakciók alakítják - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdai tájékoztatóján. ,,A hitelminősítők döntéseiben nem kizárólag valós gazdasági folyamatok játszanak szerepet", mint ahogyan az is, hogy ,,bizonyos pénzügyi körök érdekeit sérti a magyar gazdaságpolitika" - fűzte hozzá, megjegyezve: eközben a valós gazdasági teljesítmény nem indokolja a leminősítést. (Index.hu)

Mármint a válság gyűrűzik. Az a szokása neki ugyanis: külföldről alattomban bekúszik a küszöb alatt, a fal repedésein, aztán itt hemzseg nálunk, csinálja a hepajt. Mi meg mindig jól összeszarjuk magunkat miatta, és azonnal a kormányt kezdjük szidni, nekünk ugyanis ez a szokásunk. Megmondta a Kedves Vezető szájszerve is a szemüvege alatt, hogy ez a válság igazából nem is az, csak úgy látszik, mert válság nem itt van, hanem külföldön.

Hogy az Úristen meg ne bassza azt rohadt kis köcsög válságot!

Mert itten minden a legnagyobb rendben van, a kormány a helyén, a csapataik harcban állnak az országgal, Matolcsy "Mekk Elek" György és csapata újabb és újabb adókkal foltozza be a költségvetésen tátongó lyukakat, a kommunikációs csapat nyelvészei csodás fordulatokkal helyettesítik a "munkanélküliség", "leépítés", "elbocsátás", "megszorítás", "adóemelés", "elvonások", "központosítás" és "tervgazdálkodás" szavakat. Minden a legnagyobb rendben van, ami abból is látszik, hogy a TV2 után immár az RTL Klubot is kezdi magába olvasztani Pártunk és Kormányunk, ugyanis minden eddiginél nagyobb szüksége van a kiművelt, jövőbe látó emberfőkre a saját Tervhivatala felállításához. E célból pediglen a hírek szerint az Ezo TV után a déli Asztroshow szakértőit is kormányzati alkalmazásba helyezik. Semmi baj sincs itt, megmondta a Szijjártó.

Csak az a nyamvadék tápos kis genya, a válság, az gyűrűzik itt!

De nem mi vagyunk az oka neki! A nemzetközi hitelminősítők, ahogy a Vezénylő Tábornok magyar hangja mondta, nem realitásokkal dolgoznak, hanem kávézaccból jósolnak meg csirkebélből. Különben is hülye faszfej mind, nem úgy, mint a mi gazdasági szakértőink. A mieink tudják, mi fán terem a közgazdaság-tudomány, amazok nem. Kártyán nyerték a doktorátusukat ugyanis, és simán irigységből fogják napokon belül bóvli-kategóriába sorolni a magyar állampapírokat. Bóvli! Szép, mi?

Mert ottan mindenféle egyéb érdekek is vannak ám, minket direkt a padlóba akarnak döngölni! Mert mi olyan kurva fontosak vagyunk, hogy az egész világ összefogott ellenünk! Nem mi basztuk el, nem a mi Kétharmados Nemzetmentő Kormányunk a hülye, hanem mindenki, aki szembe jön...

Emberek! Zárja már be ezt a bagázst valaki egy kies vidéki elmegyógyintézetbe, és dobja el a kulcsot jó messzire, még mielőtt tényleg mindent elszarnak maguk körül! Az eddigi kormányaink simán bűnözők voltak, de ez már tényleg klinikai eset...

http://napizeje.blog.hu/2011/11/02/gyuruzik_megint_befele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Kedves O.Viktor!
  2011-11-04 20:04:32, péntek
 
 
"Kedves O.Viktor!

Megkaptuk frissen feladott hirdetését. Kérjük, hogy ellenőrizze le a szöveget, mielőtt publikálnánk. Ha tetszik, nyomja meg a TETSZIK gombot!

----------------------------------------------------
A hirdetés szövege:

Eladó egy HAZA-2011 rendszámú gépjármű. Egy éve vettem, azóta csak lejtőn hajtottam. A fékeket kiiktattam. Gáz van, de csak ha tüntetnek. A kormánnyal van egy kis gond,teljesen irányíthatatlan. Állandóan a szakadék felé fordul, de én ragaszkodom hozzá.

Önfényező funkcióval rendelkezik. A sebességváltón öt fokozat van hátra, egy előre. Felkapcsolni lehet, leváltani nem. Az ülések a saját ízlésemnek megfelelően vannak kialakítva, 2/3-1/3 arányban dönthetőek. A GPS-t elnémítottam, nekem ne mondja meg senki, merre menjek. ... ... ... Biztonsági berendezések: ABS,PPS,...TEK, ...

Extrák:
- motortérben bordázott ék'szíjjártó' (erősen csúsztat),
- narancsillatú Wonderbaum,
- Lézerdetektor,
- belső tükrön egy kövér bolsi-balsai baba
- kalaptartón bólogató kutya(cserélhető Schmitt fejjel)
- Index,(zsebben)
- CD lejátszó, telepített műsortárral: Handel-Messiás, Horváth Pista-Hej rugó, rugó, Zorán-Kell ott fenn egy ország.

Üzemanyag fogyasztás: nem számít, enyém az egész MOL. Irányár: IMF hitelre deviza károsultaknak féláron! Jelige: Ámokfutó

Ui.:Majd' elfelejtettem a csomagtartóban van tízmillió utas, velük nem kell törődni"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füstpénzt, lakodalmi- és aggle
  2011-11-04 19:41:47, péntek
 
  Füstpénzt, lakodalmi- és agglegény adót!
Í

A napokban nyilvánosságra hozták a 2012-re vonatkozó adócsomagot. Az adóemeléseknek köszönhetően, megközelítőleg 450 milliárd többletbevétel keletkezik a költségvetésben. Ezt természetesen a lakosságnak kell megfizetnie. Azóta az ad hoc, kaotikus tervezésnek köszönhetően, újabb és újabb változtatások derültek ki. Például az EVA adókulcsának megemelése, majd kivezetése. Átlagosan havi 8 ezer forint plusz terhet jelent egy háztartásnak a kormány adópolitikája. Mi ez, ha nem megszorítás?

Az egykulcsos adórendszerbe való gyors átmenet annyira felborította az államháztartás szerkezetét, hogy azóta is ennek a terhét nyögi az ország. Idén az ellopott államosított nyugdíjpénzek lehetővé teszik, hogy a látszólagos hiány ne haladja meg EU által előírt 3 százalékos szintet, azonban jövő évtől kezdve drasztikus megszorítások szükségesek ahhoz, hogy ez a hiánycél tartható legyen. A strukturális államháztartási hiány azonban folyamatosan emelkedik, a 2009-es 2 százalékos szintről 5 százalékra nőtt.

Orbán Viktor tavaly, a választások előtt, még adócsökkentésekről, a vállalkozói terhek csökkentéséről beszélt. Mára kiderült, hogy ez egy óriási hazugság. Nő az áfa, nőnek a járulékok, nő az EVA adókulcs és emelkedik a jövedéki adó.

Az adóemelések három problémát is felvetnek.


Hatékonyság, közgazdasági megközelítés

Nyilvánvalóan a kormányzat elsődleges célja az egykulcsos adó bevezetésekor az volt, hogy a fogyasztást felpörgessék, azáltal, hogy a lakosság egy bizonyos hányada többletforráshoz jut az adócsökkentés révén. Ha egy egyszerű elméleti modellt vennénk, még helytálló is lehetne az NGM megközelítése, hiszen a tartós jövedelemnövekedést a háztartások előszeretettel fogyasztják el. Azonban a gazdaság ennél sokkal bonyolultabban működik. A háztartásokat nem lehet egy kalap alá venni, eltérő motivációval, fogyasztási szokással és jövedelmi szinttel rendelkeznek. Mivel az egykulcsos adó - ahogy már többször leírtuk mi is - leginkább azoknak a háztartásoknak kedvez, akik a belföldön megtermelt javak iránti fogyasztásukat már rég maximalizálták, és csak megtakarítani akarnak. Ezért ezzel az adóváltoztatással nem lehet jelentős fogyasztásnövekedést elérni. Az import termékek iránti fogyasztásnövekedés viszont a külkereskedelmi mérleget rontja. A megtakarítások emelkedésének pozitív hatását elszívja a drasztikus mértékű bankadó és a végtörlesztés rendszere.

Láthatjuk, hogy jelentős hatékonyságjavulás nem érhető el az egykulcsos adóval, ami ráadásul kvázi kétkulcsos, köszönhetően a szuperbruttóval való kavarásnak és gazdaságpolitikai káosznak. A közelmúltban bejelentett adóváltoztatások viszont egyértelműen hatékonyság-rombolóak, rontják a vállalkozások helyzetét, a versenyképességet. Az adóék és az áfa növekedése arra ösztönzi a piaci szereplőket, hogy a szürke- és feketegazdaság irányába forduljanak. Az adóemelések további eredménye: növekvő infláció, csökkenő gazdasági növekedés, a bizonytalan gazdasági környezet távol tartja a külföldi tőkét az országtól. Az egykulcsos adónak köszönhetően, a Fidesz-kormány kénytelen volt olyan adóemeléseket bevezetni, amelyek mind gazdasági, mind társadalmi szempontból rövid és hosszú távon is hatalmas károkat okoznak Magyarországnak.



A strukturális reformok hiánya

A legnagyobb probléma még mindig az, hogy ha lyuk tátong a költségvetésben, akkor egyből az adórendszerhez nyúl az adott kormány, miközben a kiadási oldalon szinte semmilyen változtatás nem történik. Az állami újraelosztás mértéke még mindig drasztikusan magas Magyarországon. Nyilvánvalóan nem lehet egyik napról a másikra több százalékponttal csökkenteni a szociális kiadásokat, mivel a lakosság legnagyobb hányada nagyon alacsony jövedelemmel rendelkezik. Azonban az adóváltoztatások is az ő helyzetüket rontják. Ezért kell létrehozni egy olyan adórendszert, amely ezeknek a rétegeknek kedvez, és nem a leggazdagabbaknak, hogy végre megkezdődjenek azok a strukturális reformok, amelyekre oly nagy szükség lenne már jó 20 éve. Ezt a piaci szereplők és a külföldi befektetők is pozitívan értékelnék, sokkal vonzóbbá válna az ország a külföldi beruházások számára. Az adóemelés ellentétes hatást eredményez.

Politikai szempont

Lehet bármit mondani, a napnál is világosabb, hogy a kormány adórendszerrel kapcsolatos intézkedései hatalmas mértékű megszorítással érnek fel. Legrosszabbul pont azok a háztartások és vállalkozások járnak, amelyek a létfenntartásért küzdenek. Jövőre, amikor ezt saját zsebükön fogják érzékelni az emberek, ráeszmélnek, hogy a Fidesz kormány nem a 3/3-ad, nem az emberek, nem a nép kormánya, hanem egy szűk gazdag réteg - egy lobbi csoport kormánya. Az elmúlt másfél év adóváltoztatásai nem hoztak "söralátétes" rendszert, csak bonyolultabbá vált minden, köszönhetően a káosznak, a kapkodásnak és az előkészítetlenségnek. A társadalom legnagyobb hányada rosszul járt, és még rosszabbul fog járni, a gazdasági növekedés nem indult be, sőt, jövőre a recesszió veszélye fenyeget.

A Fidesz gazdaságpolitikai szerencsétlenkedését jól tükrözi, hogy novemberben a gázolaj ára is rekord szintre fog ugrani, köszönhetően a jövedéki adóemelésnek. Erre azért volt szükség, mert Matolcsy olyan GDP növekedésről álmodozott, amely elképzelhetetlen a jelenlegi körülmények között, de ezt képtelen volt időben belátni. A 418 forintos dízel árat a teljes társadalom érzékelni fogja, például az élelmiszerárak növekedése révén.

A kapkodás egyértelmű jele, hogy a BKV fenntartását is új adóval próbálják megoldani, ahelyett, hogy racionális átalakításokba kezdenének. Eközben az élelmiszer-termelőknek is újabb adóval kedveskedik a kormány.

Összességében elmondható, hogy a Fidesz-kormány adópolitikája minden szempontból megbukott, és egy még nagyobb szakadék felé terelik vele az országot. Az ígért adócsökkentés helyett folyamatos adóemeléseket kaptunk, a lakosság nagyobb hányada pedig az elmúlt másfél év döntéseinek vesztese lett.


http://egyenlito.blog.hu/2011/10/31/fustpenzt_lakodalmi_es_agglegeny_adot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BKV: Tilos a telefonálás!
  2011-11-04 19:37:13, péntek
 
  BKV: Tilos a telefonálás!


2011. november 2.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén decemberi hatállyal betiltotta a BKV-megállókban való telefonálást, ugyanis ez zavarhatja a többi ember nyugalmát.

Nincs olyan pesti megálló, ahol ne csörrenne meg egy-egy telefon. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tilos lesz a telefonálás a BKV-megállókban decembertől, mert a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 24 igen és 7 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát.

A tilalom a megállóhelyek és a végállomások utasváróira is kiterjed. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóanyagában arra mutatnak rá, hogy ezekben a fedett utasvárókban különösen fontosnak tartják a telefonálási tilalmat, hiszen egy hangosan társalgó utas akár 8-10 ember ott tartózkodását is kellemetlenné teheti.

A BKK szükségesnek tartja, hogy fokozatosan minden megállóhelyen kitegyék a tiltásra figyelmeztető táblákat. A tilalom megszegőit - akárcsak a dohányzókat - 25-30 ezer forintra büntethetik a közterület-felügyelők.

Alig jelent meg a hír a médiában, máris facebook-csoport alakult a telefonálási tilalom ellen www.facebook.com/ne.tiltsak.be.a.telefonalast néven.

A felháborodást tetézi, hogy bizonyos források szerint a BKK még 2012-ben betiltja, és büntetni fogja a várakozást a megállókban.

http://hirtelen.wordpress.com/2011/11/02/bkv-tilos-a-telefonalas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem vonulnak utcára az e
  2011-11-04 19:26:57, péntek
 
  Miért nem vonulnak utcára az emberek a Fidesz-kormány ellen?

2011.11.03.

Mert néhány szűkebb csoporton kívül senkinek sem léptek még direkt a lábára. 2012-ben azonban már elkerülhetetlen a komoly kiadáscsökkentés: kemény tüntetéssorozatok és országos sztrájkok is jöhetnek. (Fotó: Lakatos Péter/MTI)

Tegnap az Orbán-kormány elmúlt időszakának harmadik jelentősebb demonstrációjára került sor. A rendvédelmis szakszervezetek és a ,,Nem tetszik a rendszer!" ellenzékijei után most a taxisok fejezték ki az elégedetlenségüket.

Ebből a felsorolásból talán úgy is tűnhet, mintha a kormánypárt politikájával néhány szűk csoporton kívül mindenki egyetértene. A szomorú valóság azonban az, hogy ez sokkal inkább annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz mennyire nem fogott még hozzá a fájdalmas, de elkerülhetetlen kiadáscsökkentésekhez.

Ajánlott írásunk: Mi várhat a Fideszre 2012-ben?


Nem össztársadalmi

A kormány szinte heti rendszerességgel jelent be különböző kellemetlen lépéseket, és a közvélemény-kutatásokból mára világosan ki is olvasható, hogy a Fidesz egykori támogatói egy jó részét már nem tudhatja maga mögött. Mégis az látszik, hogy néhány marginális csoporton, szűk érdekközösségen kívül senki nem vonult az utcára a kormány ellen. A ,,Nem tetszik a rendszer!" elnevezésű demonstrációról már korábban elmondtuk, hogy azt nem lehetett igazán komoly politikai rendezvénynek tekinteni, a rendvédelmisek pedig, akárcsak tegnap a taxisok, meglehetősen szűk hatókörű ügyek miatt fejezték ki elégedetlenségüket.

Ráadásul utóbbiak olyan ügyekért harcolnak, melyekkel bárki másnak azonosulni elég nehéz lenne. Könnyű ugyanis belátni, hogy mondjuk a rendőrök 45 éves korukban történő nyugdíjba vonulása vagy a taxisok tarifaigénye nem össztársadalmi vagy nemzetgazdasági érdek.

Ha tehát a Fidesz-kormány (és a fideszes vezetésű önkormányzatok) intézkedéseinek csak ennyi a valóban látható társadalmi reakciója, akkor egy távoli elemzőnek akár úgy is tűnhetne, alapvetően minden rendben van ebben az országban.
Nem merték meglépni

Azonban a helyzet ennek pontosan az ellenkezője. Mostanra ugyanis látszik, hogy a könnyen jött pénz, azaz a kormány által einstandolt magánnyugdíj-megtakarítások egyszerűen elfolytak a semmibe. Mondjuk ki: a kormány arra tapsolta el ezt a többszáz milliárd forintot is, hogy a kurucos kormányzati szlogenekkel ellentétben ne kelljen valóban bátornak lennie, és ne kelljen meglépnie a szükségszerű és igazán kemény kiadáscsökkentő intézkedéseket.

A kormány bátorsága ugyanis csak odáig terjedt, hogy amint újabb hiányok jelentkeztek a költségvetésben, elődeihez hasonlóan elkezdett még több adót beszedni: egy kicsit rápakoltak a fogyasztási adókra, mellette pedig rengeteg más új adófajtát is bevezettek. A nagy ellátórendszerek átalakításához azonban a mai napig nem mertek hozzáfogni, legyen szó akár a nyugdíjrendszerről, akár az egészségbiztosítási rendszerről. Így tudták csak elérni azt, hogy néhány szűkebb csoport kivételével senkinek ne lépjenek direkt a lábára. A nyugdíjasok megkapják ugyanazt a nyugdíjat, a közalkalmazottak ugyanazt a fizetést, és egyelőre jelentősen az egészségbiztosítási ellátásáson sem változtattak.


Tüntetés: rossz jel a kormánynak, jó az országnak

És még mindig nem látják, hogy mekkora a baj. Az eddigi tehetetlenség és a politikai tőke felélése most üt majd csak igazán vissza: a 2012-es évben ugyanis már nem lehet újra magánvagyonokat államosítani, újabb adófajtákat pedig lassan már kitalálni sem lehetne. A 2012-es lesz az az év, amikor a kormány kénytelen lesz az igazán jelentős szavazói rétegek, a nagyobb társadalmi csoportok lábára lépni, és így végre olyan kiadáscsökkentő intézkedéseket bevezetni, melyek az ország hosszú távú érdekét szolgálják.

Igen, miközben ez jó lesz az országnak, rossz lesz a kormánynak. Mert ez bizony azzal fog járni, hogy nemcsak néhány rendőr, taxis vagy unatkozó aktivista vonul majd az utcára, hanem könnyen lehet, hogy kemény tüntetéssorozatok és országos sztrájkok várnak a kormányra.


http://velemenyvezer.blog.hu/2011/11/03/miert_nem_vonulnak_utcara_az_emberek_a_fi desz_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különadót a kommunistákra
  2011-11-04 19:17:46, péntek
 
  Különadót a kommunistákra


- 2011.11.02. 13:01

Hangos is, látványos is az előadás, és rövid idő alatt pörgött fel nagyon. Nulláról.

Meglehetősen átlátszó módon, bár sokak megtévesztésére alkalmas még így is.

Lássuk a mostani Nagy Fideszes Komcsiüldözés stációit.

1, Közöny
Illetve inkább néma cinkosság.
2010 júniusában a Jobbik szerette volna Biszku Bélát, (akiről ráadásul Wittner elterjesztette, hogy 640 ezer forint a havi nyugdíja) az Országgyűlés bizottsága előtt meghallgatni, de javaslatuk nem kapta meg a kellő, kétötödös támogatást. Pedig csak a kétharmadból meglett volna.

2, Közöny
A három majom tipikus esete: nem lát, nem hall, nem beszél.
2010 novemberében az ügyészség elévülésre hivatkozva visszadobta Gellért Ádám jogász Biszku elleni feljelentését. A kormánypárt nem kommentálta a döntést.

3, Közöny
Persze némi naridroid-jóindulattal pihentetésnek, "alapos megfontolásnak" is mondható.
A kommunizmus bűnöseinek büntethetőségéért szálegyedül küzdő Gellért Ádám kidolgozott az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről egy 13 oldalas törvényjavaslatot, melyet 2011. április 27-én elküldött a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Válaszról nem hallottunk.

Egészen mostanáig.

4, Kezdet
Közeledett október 23-a, az '56-os forradalom évfordulója. Bár a NER, NENYI, és pláne AZ ASZTAL körüli cécó után extrém ünnepi műsorra számítottam, csalódnom kellett. Azt hittem, hogy lesz MSZP-székház ostrom, aztán a kimenekülőkre célzás gumilövedékkel, Gyurcsányért a TEK összes fekete Audija kivonul, Ildinénit pedig kilövik a Szputnyik után, de minimum Moszkvába. Ehhez képest egy sima, sablonos állami ünnep volt, ahol a lánglobbantást a nem túlzottan tüzesnek kinéző Rétvári Bencére bízták, beszédet pedig a szintén elég nyugis, nagypapa fazonú Réthelyi Miklós NEFMI-miniszter mondott csak, mert Palibán kívül más nem volt itthon. Kövér László Dél-Amerikába, Igaz(i) Semjén kormányfő-helyettes Ausztráliába, Orbán Viktor pedig Brüsszelbe utazott. Bár a "nekünk az EU-Brüsszel-IMF nem diktál" virtusba kissé döcögősen illeszkedik a miniszterelnök úr ottani mondata, hogy "a dolgok normális rendje szerint nekem ma Budapesten kell lennem, mert nemzeti ünnep van, de talán jó döntés volt, hogy eljöttem Brüsszelbe, hogy Magyarország érdekeit képviseljem", mégsem féltem a híveket a skizofréniától. Meg lehet ezt magyarázni, még Szijjártónak sem kell lenni hozzá. Tehát: a Fülkék Ostora ismét kiosztott pár kokit és sallert a hanyatló nyugatnak, hogy biztosan megtanulják, velünk nem érdemes tengelyt akasztani.

De az ünnepség akkor is lapos volt, többet vártam azelmúltnyócév után.

Valószínűleg a kormánypárt is érezte, hogy ez így kevés, mert gyöngytyúk módra megörültek neki, hogy Wittner Mária előző héten megint elkezdett zizegni a kommunisták nyugdíján. Azt mondta, hogy "a hétfői frakcióülésen kezdeményezi, hogy a megfelelő szakmai grémiumok alkossanak egy jogszabály-tervezetet arra vonatkozóan, hogy a diktatúrát működtető személyek nyugdíja drasztikusan csökkenjen."

Hétvégén a pártban meghányták-vetették az ötletet, és rábólintottak. Ha már a naszád ilyen gyorsan hasítja a vizet, de sajnos lefelé, mert véletlenül folyton saját magát torpedózza tökön, akkor legalább cirkusz legyen a népnek nemzetnek. A frakcióvezető úr titkárnőjének még az is eszébe jutott, hogy tavasszal kaptak egy hasonló törvényjavaslatot valami civiltől, gyorsan előkereste hát. Jani megdícsérte, igen, mindegy, mi az, jó lesz, Pali szívesen aláírja.

5, Kard ki
Lázár aztán ki is állt hétfőn sajtót tájékoztatni.
"a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy - amennyiben erre törvényi és alkotmányos lehetőség mutatkozik - fizettethető-e jóvátételi adó azokkal, akik korábban az MSZMP vezető tisztségviselői, vagy a párt vezető szervezeteiben tagok voltak, illetve tagjai voltak az akkori politikai apparátusnak, helyi, megyei vagy országos szinten- tette hozzá a frakcióvezető.

Lázár rámutatott, az alkotmányos lehetőség adott azáltal, hogy a 2012. január 1-jén hatályba lévő alaptörvény megfogalmazása szerint 1944. március 19-én megszűnt Magyarország függetlensége, és az új demokratikus jogállam 1990. május 2-án született meg, tehát a dokumentum hatályon kívül helyezi e két dátum közötti időszakot.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, csak azok lennének kötelesek jóvátételi adót fizetni, akik főállású politikai döntéshozók voltak. A fegyveres testületekre és más társadalmi szervezetekre ez a javaslat nem vonatkozik - tette hozzá Lázár.

Elmondta, Wittner Mária felszólalása alapján javasolni fogják a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, annak érdekében, hogy Magyarország által a 60-as, 70-es években elfogadott nemzetközi - a nürnbergi bíróságon alkalmazott jogelvekre vonatkozó - egyezmények a részét képezzék a törvénykönyvnek, újabb lehetőséget teremtve ezáltal az 1956-ban elkövetett emberiség ellenes bűnök kapcsán a felelősségvonásra, amelyre az elmúlt 20 évben nem nyílt mód. A honatya kitért rá, ennek részleteit Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő fogja ismertetni, várhatóan még a hét folyamán."

6, Kard
Gulyás "Tehát az igazságtétel kérdése már egyetemi tanulmányaim óta foglalkoztat, a konkrét javaslattal viszont Gellért Ádám keresett meg, és azóta igyekeztem elérni, hogy törvény lehessen belőle." Gergely szorgalmas volt, már másnap a kamerák elé állt.
"Az a törvényjavaslat, amelyet a héten a Fidesz képviselőcsoportja benyújt az Országgyűlés elé, lehetővé teszi, hogy a legsúlyosabb esetekben, az 56-os megtorlások során elkövetett emberiesség elleni bűncselekmények esetén, a felelősségre vonásra sor kerülhessen - hangsúlyozta Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő Gellért Ádámmal, a javaslat kidolgozójával közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: ,,szűk körről van szó, kifejezetten a megrendelőkről, esetleg azokról, akik a megtorlások végrehajtásában, az igazságszolgáltatás területén játszottak szerepet".

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, véleménye szerint a törvény körülbelül egy tucat embert érintene. A jogalkotó szándéka szerint Biszku Bélát érintené a felelősségre vonás - szögezte le. Hangsúlyozta, ha a törvényt elfogadják, az ügyészség feladata lesz, hogy nyomozást indítson, illetve értelmezze a jogszabályt. A törvény elfogadását követően a Fidesz-frakció meg fogja tenni az ehhez szükséges lépéseket - szögezte le."


Emlékszünk, tavaly ilyenkor még nem foglalkoztatta őket az ügyészség Biszkuval kapcsolatos döntése...

7, Különbségtétel
Természetesen nem eszik olyan forrón a kását..... Joggal merül fel sokakban a kérdés, hogy komolyan megszívatja a Fidesz a komcsiadóval az összes volt MSZMP-st? Azokat is, akik most már hozzájuk csapódtak? Például AZ Alaptörvényért oly sokat tevő Pozsgayt is? Nem, ezt Imre bácsi sem hiszi....

"Szűrös az [origo]-nak azt mondta: szerinte nem vonatkozna rá a javaslat, mivel a rendszerváltás után ment nyugdíjba havi 60 ezer forintos összeggel. Se a rendszerváltás előtti, se az azt követő rendszertől nem kapott semmilyen kedvezményt. Szűrös azt állította, hogy hiába volt az 1980-as években moszkvai nagykövet, anyagilag sokkal előnyösebb helyzetben volt a finn követ, mivel ő rubelben kapta a fizetését, a Helsinkiben dolgozó nagykövet viszont dollárban.

Pozsgay szintén azt mondta az [origo]-nak, hogy nem érintené a Fidesz javaslata, mivel "szerény nyugdíjat" kap, ráadásul aktívan rész vett a rendszerváltásban is. Pozsgay véleménye: meg kell vizsgálni, hogy alkotmányosan lehetséges-e a járandóságok ilyen jellegű korlátozása. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nem támogatja a javaslatot, azt felelte: nem vizsgálta a javaslatot, nem ismeri annak részleteit."

Ez valószínűleg azért lehet, mert azok még nincsenek, jelenleg az ötletelés folyik. Kedden volt a Fidesz által összehívott ötpárti egyeztetés, ahova az MSZP-ből valami miatt nem ment el senki. Az udvariasságból meghívott Jobbik és LMP valószínűleg úgy gondolta, hogy ha már a véleményük úgyse számít, úgyis az lesz, amit a Fidesz kitalál, nos, akkor legalább egy kis humorral oldják a hangulatot, és maradnak emlékezetesek:

"Azt a fideszes elképzelést, hogy a nyugdíjakból jóvátételi adó formájában vegyenek vissza, az LMP és a Jobbik is határozottan elutasította. Novák Előd úgy fogalmazott, hogy nyugdíjak megadóztatásával "Pandóra szelencéjét" nyitnák ki. "Ne játsszunk a nyugdíjasok idegeivel" - mondta. Az LMP-s Schiffer András egyetértett vele ebben."

Egyem a szívüket, milyen aranyosan aggódnak... Többek között "Béla bácsi"-ért.

Konkrétum egyébként kevés derült ki eddig, de az lényeges: fideszék megint nem ortodox módon csinálnak valamit, persze magabiztosan.


"Igazságosság és méltányosság mellett a törvény megvalósítható is kell, hogy legyen - mondta el Lázár János. A frakcióvezető ismertette a Fidesz-frakció álláspontját. Elmondta, hogy a jövő év elején hatályba lépő új alaptörvényből indultak ki, mely szerint a jogalkotó illegitimnek tekinti az 1944. március 19-i és az 1990. május közötti társadalmi rendszert. Ebből fakad az, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP), mint az államot vezető szervezet, illegitim tevékenységet folytatott. Az 1956. november 4-én megalakult MSZMP politikai döntéshozóinak kifizetett pénz is illegitim, és visszajár a magyar társadalomnak valamilyen formában - szögezte le Lázár János. Ezt lehet adónak hívni, vagy újra megállapítani a nyugdíjakat - reagált a többi párt felvetésére a fideszes politikus,(...)

Lázár János szerint a legnehezebb kérdés az, hogy hol húzzák meg a határt, ki tartozzon az érintett körbe. Emlékeztetett arra, hogy a témában jártas történészekkel konzultációt folytattak, tanulmányozták a szakirodalmat, és arra jutottak, hogy a rendszer működtetője az MSZMP vezető testületei voltak. Hogy milyen vezető testületek voltak, azt maga az MSZMP nagyon pontosan definiálta; a kortörténeti dokumentumok leírták, hogy kit tekintettek helyi, regionális és országos szinten vezető beosztású, az ügyeket érdemben befolyásolni képes munkatársnak. Ez nagyjából 5700 embert jelenthet. Az érintett kört Lázár János úgy definiálta, hogy akik ,,hivatásszerűen" az MSZMP-beli tagságukból és vezető beosztásukból éltek, és érdemi döntéseket hoztak. (...)

Lázár János szerint az egyéni elbírálás elvét kellene alkalmazni."



Vagyis szépen elkezdik majd osztályozgatni a kommunistákat. Ő jó, ő meg nem, tied fizet, enyém nem...

Biszkut viszont lehet, hogy -majd egyszer- elítélik az új törvény alapján, de a jelenlegi tervek szerint különadóznia nem kéne.

Ezt a fidesz.hu-n ilyen szép burkoltan írták meg:

"A Fidesz frakcióvezetője nem zárkózik el a Jobbik azon felvetésétől, hogy az érintettek körét kibővítsék, és felhívta a figyelmet arra, hogy az időbeli korlát kiterjesztése nem érintene sok embert."

Az Index újságírója ügyesebben jegyzetelt:

"Lázár nyitottnak mondta magát, és nem zárta ki, hogy egyedi elbírálás alapján - a Jobbik javaslatával összhangban - akár például a vérbírókra és ügyészekre is kiterjesszék a nyugdíjcsökkentést."

Ugye milyen szép dolog a demokrácia?

Szabadság, egyenlőség, testvériség!

A különadózók kiválogatása egyébként a Nyugdíjbiztosító feladata lenne .

""Nem fogadjuk el, hogy a nyugdíjbiztosító azt mondja: nincsenek adatai" - jelentette ki. Szerinte az egyedi elbíráláshoz szükséges adatok előkeresése a nyugdíjbiztosító feladata lesz, elő kell majd venniük az érintettek dossziéit."

Hajrá!

http://vastagbor.blog.hu/2011/11/02/kulonadot_a_kommunistakra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
magyarügyi biztos kinevezését
  2011-11-04 19:10:14, péntek
 
  ‎"A Magyar Főnix Mozgalom sajtótájékoztató keretében - ombudsmani hatáskörrel - magyarügyi biztos kinevezését javasolta, azoknak a magyar állampolgároknak az érdekvédelmében, akik saját településükön kisebbségbe kerültek. A Mozgalom kezdeményezi a magyarság kisebbségé nyilvánítását azokon a településeken- hivatalosan bejegyzett nemzetiségként -, ahol a cigányság többséggé vált. A Magyar Főnix Mozgalom célja a lokálisan kisebbségbe került magyar lakosság jogbiztonságának, személyi biztonságának, egzisztenciális biztonságának, közéletben való részvételének biztosítása. Az új nemzeti párt szerint az elcigányosodás, az ezzel járó fizikai fenyegetettség, egzisztenciális létbizonytalanság, negatív jövőkép miatt a magyar lakosság menekül az élhetetlenné vált falvakból. Az ilyen településeken sorra zárnak be az iskolák, krónikus a pedagógushiány, szinte 100 %-os a munkanélküliség, nincs közbiztonság, lehetetlenné vált a termelés bármilyen formája, összeomlott a gazdaság.
Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár által közzétett becslés szerint 2011-ben Magyarországon 300 településen van a cigányság abszolút többségben



"http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=hargitai&cdat e=11.11.02.20.35#cikk&honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorsdöntő szavazás a görög par
  2011-11-04 19:06:11, péntek
 
  Sorsdöntő szavazás a görög parlamentben



2011. november 4., péntek 15:50



Újabb fordulóponthoz ért a görög dráma, késő este bizalmi szavazást tartanak a kormányról. A görög kormányfő és legnagyobb ellenfele is elfogadna ugyanakkor egy nemzeti egységkormányt, van azonban egy fontos különbség: Papandréu annak élén akar állni, Szamarasz viszont nem tudja elfogadni, ha ő vezeti azt.

Péntek délután megkezdődött a görög kormányról szóló bizalmi szavazást előkészítő vita, éjjel szavaznak a kabinet sorsáról. Ez csak az utóbbi hetekben a harmadik kulcsfontosságú fordulópont Görögország életében az uniós mentőcsomag bejelentése, a népszavazás felvetése, majd annak visszavonása után.

Ilyen fordulatok között nehéz pontosan megítélni, milyen következményei lennének, ha a kormány elbukna, főleg, mert a görög politika szereplői gyakran egy napon belül is képesek teljesen ellentétes üzeneteket közvetíteni.
000 Par6631850
PapandréuFotó: Louisa Gouliamaki
Egységkormány jöhet

Sokan attól tartottak, hogy ha a görög kormány elbukik most, hónapokig tartó átmeneti állapot jön, ami pont a válságkezelés idején kaotikus csődhöz vezet. Ezt elsősorban Jeórjiosz Papandréu kormányfő és az európai államfők képviselték. A veszély pedig valóban fennáll, csütörtök óta azonban egy másik lehetőség is felmerült: egy nemzeti egységkormány megalapítása.

Annak ugyanis, hogy Papandréu elállt a népszavazástól, az volt a közvetlen előzménye, hogy a legnagyobb ellenzéki erő, az Új Demokrácia vezetője, Antonisz Szamarasz bejelentette: ők is támogatják az uniós csomagot és az ehhez szükséges megszorításokat.
Nem a megszorításokkal van bajuk

Szamarasz azt mondta, nekik soha nem a mentőcsomaggal vagy az ahhoz szükséges áldozatok vállalásával volt problémájuk, hanem azzal, ahogy a kormány kezelte azokat. Ami biztos: eddig az összes megszorító lépés ellen szavaztak a görög parlamentben.
000 Par6631562
Szamarasz Fotó: Louisa Gouliamaki

A csomag támogatása ellenére továbbra is alapvető ellentét van a két vezető között: Papandréu ugyan támogatna egy nemzeti egységkormányt, de úgy, ha annak élén ő állna. Szamarasz viszont csak úgy támogatná ezt, ha nem Papandréu vezeti a kormányt. (A két politikus szembenállásáról bővebben itt olvashat.)
Nyáron túlélte

A szavazás előtt a kormánypártnak már csak két fős többsége van a parlamentben. Több képviselő kilépett az utóbbi hónapokban, többeknek az egészsége is ráment a válságra, Papandréu pedig a saját pártján belül is egyre erősebb ellenállással néz szembe.

Legutóbb júniusban tartottak bizalmi szavazást Görögországban, ezt túlélte Papandréu, de a helyzet azóta tovább éleződött. Továbbra is reális lehetőség, hogy Görögországnak végül ki kell lépnie az eurózónából, aminek beláthatatlan következményei lehetnek mind az országra, mind ez EU-ra nézve.

A bizalmi szavazás után sem egyértelmű, hogy sokkal tisztább lesz a kép. Csak annyit biztos, hogy Görögország egy újabb fordulaton lesz túl


http://index.hu/kulfold/2011/11/04/sorsdonto_szavazas_a_gorog_parlamentben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hegedűs Zsuzsa havi egymillióé
  2011-11-04 19:01:03, péntek
 
  Hegedűs Zsuzsa havi egymillióért ad tanácsot Orbánnak

Index/MTI

2011. november 4., péntek 16:49

Évi 9 millió forintba kerül az Orbán Viktor részvételével zajló események fotózása, tanácsadásra szerződött a 2006-os események miatt Gyurcsány Ferencet terrorcselekmény gyanújával feljelentő Völgyesi Miklós, és a Miniszterelnökség megállapodott Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cégével is. Nyilvánosságra hozták a tanácsadói szerződéseket.

Hegedűs Zsuzsa szociológus 12 millió, Balogh Gábor öttusa-világbajnok 9 millió, Tellér Gyula korábbi fideszes képviselő több mint 7 millió forintot kap a kormányfőnek adott tanácsaiért évente - derül ki a Miniszterelnökség által kötött szerződésekből, amelyek legfrissebb adatait a mainap megkeresésére a kormányzati honlapon hozták nyilvánosságra pénteken.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó Hegedűs Zsuzsanna a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése és az ezek megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására ad tanácsokat hivatalosan a miniszterelnöknek. Egy augusztusban a Népszabadságnak adott interjúban Hegedűs azt mondta, hogy ő találta ki a "szocális népszavazást, a stratégiát hozzá, mindent", aminek a jelentőségéről azt mondta: ,,akkor nyertük meg a választásokat, akkor fordult a kocka". De nemcsak a népszavazás köthető Hegedűshöz saját állítása szerint, hanem ,,két éve az elszámoltatást én találtam ki, mert ilyen rablás ebben az országban még sosem volt".

A kormányfőnek ad tanácsokat a rendszerváltás után az SZDSZ, az előző ciklusban a Fidesz képviselőjeként dolgozó Tellér Gyula is, az ő feladata a kormánypolitika társadalomelméleti háttérének tanulmányozása, politikai elemzések készítése és tanácsadás. Balogh Gábor pedig sportügyekben ad tanácsokat Orbán Viktornak.

Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, akit időközben washingtoni nagykövetté neveztek ki, 2010 júniusa és 2011. január 31. között 8 millió forintért végzett tanácsadást jogalkotási és kodifikációs ügyekben, továbbá nemzetközi pénzügyi és gazdasági folyamatokat elemzett.

Félegyházy-Megyesy Jenő korábbi denveri tiszteletbeli konzul 12 millió forintért segíti a nyugati magyarsággal, valamint a civil és jótékonysági szervezetekkel való kapcsolattartásban a kormányfőt. Madarász László a magyar-francia gazdasági kapcsolatokat akadályozó ügyek rendezésében működik közre 4,3 millió forintért.

A nettó ötmillió forintot meghaladó szerződések közül a legnagyobb értékűt az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség: a vállalkozás 40 millió forintért nyújtott médiaszolgáltatásokat az Orbán Viktor által májusban meghirdetett szociális konzultációhoz kapcsolódóan. Az AllSys Management Kft. 8 millió forintért tájékoztatta a lakosságot a szociális konzultációról, míg a Prestige Media Reklámügynökség Kft. 7,7 millió forintért gyártott filmeket az új alaptörvény megalkotását előkészítő - márciusban zárult - nemzeti konzultációhoz.

A szerződési adatok szerint Burger Barna cége, a Fókusz-Pókusz Kft. évi 9 millió forintért készít fotódokumentációt az Orbán Viktor részvételével zajló eseményekről, Benkő Szilárd pedig tíz hónapon keresztül döntően rendezvényszervezői munkát végzett a Miniszterelnökségnek 11 millió forintért.

A Qualiton Alkotó, Művészetszolgáltató Kft. a kormányfő beszédeinek előkészítéséért és rendezéséért 8,2 millió forintot kap.

Győri Tibor, a Nézőpont Intézet korábbi tulajdonosa - aki egykor a Fidesz jogtanácsosaként is dolgozott - a miniszterelnök tevékenységével kapcsolatos jogi koordinációs feladatok végrehajtására szerződött, és 6,7 millió forintra jogosult ezért. A Nézőpont Intézet egyébként idén nyáron ugyancsak dolgozott a Miniszterelnökségnek: 1,7 millió forintért közvélemény-kutatást végzett a magyar uniós elnökség megítéléséről.

A kormányzati honlapon közöltekből kiderül, hogy az orbanviktor.hu weboldalt tervező Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft. évi 3,7 millió forintért üzemelteti a honlapot.

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke, Horváth Attila, a Civil Jogász Bizottság tagja, Henter Lilla és Vida Viviána Ildikó a 2006. október 23-i események kivizsgálásával összefüggő jogi tanácsadásra szerződött, mindannyian az alkotmánybíróvá választása előtt a 2006. őszi eseményeket miniszterelnöki megbízottként vizsgáló Balsai István mellett dolgoztak. Henter 3 millió forintot, a többiek - valamint a Gaudesign Bt. - 4,2 millió forintot kaptak ugyanezért. Völgyesi Miklós volt az, aki terrorcselekmény gyanújával feljelentést tett Gyurcsány Ferenc ellen a 2006-os rendőri erőszak ügyében.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. - Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cége - pénzszállításra kötött szerződést a Miniszterelnökséggel, és idén nagyjából 1,2 millió forintért végezte ezt a tevékenységet.

A nyilvánosságra hozott adatok között kisebb értékű szerződések is szerepelnek, így kiderül belőlük például, hogy Jókai Anna író százezer forintért mondott emlékbeszédet Brunszvik Teréz halálának 150. évfordulóján
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.