Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Rekordközelben a magyar csődko
  2011-11-09 21:02:14, szerda
 
  Rekordközelben a magyar csődkockázat

2011, november 9 - 17:04

Még nincs pánik a magyar állampapírpiacon, de az első nagyobb eladó könnyen kiválthatja ezt. ,,Közeledik a pillanat, amikor felrobbannak a hozamok" - ezt jelezte egy névtelenséget kérő londoni állampapírpiaci szereplő a Portfolio.hu-nak. A hozamok intenzíven emelkedtek tegnap óta, a magyar államcsődkockázatot jelző cds-felár pedig jelentősen emelkedett, és közelít a történelmi csúcshoz.

Mindeközben a forint is drasztikusan gyengült szerdán. Az euró ára újból két és féléves csúcsra, 311 forint fölé emelkedett, míg a frank 251 forint fölé drágult. A forint árfolyama reggel óta 1,4-1,6 százalékkal gyengült ezzel a két devizával szemben. A dollár még durvábban drágul: a reggel 222 forintos szintről 227 forint közelébe ment, ami nagyjából 2,2 százalékos árfolyamváltozás.

Egyértelmű eladói nyomás mutatkozik a magyar állampapírpiacon a forint hanyatlásával párhuzamosan, a referenciakötvényeknél mintegy 0,15 százalékponttal vagyunk feljebb a tegnap délutáni szintekhez képest. A 3 éves papír hozama 7,65 százalék körül, az 5 évesé 7,90 százalék körül, a 10 évesé 8,25 százalék körül mozog.

Az 5 éves cds-felár brókerjegyzések alapján ma délelőtt 580 bázispont körülre ugrott a tegnapi 540 bázispont körüli záró szinthez képest. Vagyis egyre közelebb jár a Lehman Brothers 2008. őszi bukása utáni pánikban kialakult 630 bázispontos abszolút csúcshoz.

A londoni forrás azt hangsúlyozta: sokan negatívan tekintenek a forint kilátásaira a magyar kormány gazdaságpolitikai hitelességének jelentős csökkenése miatt, írja a Portfolio.hu. Az egyik nagy londoni bankház Magyarországgal foglalkozó elemzője szerint az lenne a legfontosabb, hogy a hitelességet minél hamarabb helyreállítsa a magyar kormány.

Általános vélemény ugyanakkor, hogy a piacok szerdai eséshullámában az olasz válságnak van a legnagyobb szerepe. Bár a befektetők először örömmel fogadták a hírt, hogy Berlusconi lemond, később a politikai bizonytalanság és az olasz állampapírpiacon elhatározott fedezetemelés rontotta a hangulatot.

index.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luxuscsőd Vitézy módra
  2011-11-09 21:00:05, szerda
 
  Luxuscsőd Vitézy módra

2011, november 9 - 19:40


Miközben a BKV csődközeli állapotban vergődik és állami támogatásban bízik, a céget is irányító Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csaknem minden tizedik dolgozója luxusautóval furikázhat.

A BKK megalapításáról 2010 októberében döntött a Fővárosi Közgyűlés. Igazgatója Vitézy Dávid (26) lett, aki korábban alapítója volt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületnek.

Korábban írtunk már a fiatal BKK vezérigazgató családi kapcsolatairól. Vitézy Dávid a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában érettségizett és mindössze tavaly szerzett diplomát a BME Gazdaságtudományi karán.

Lapunk értesülései szerint a 60 millió forinttal alapított BKK-t, mely hivatalosan csak január elsején kezdte meg működését, már néhány hónappal később tőkeinjekcióban kellett részesíteni, mivel a menedzsment bérköltségei néhány hónap alatt felemésztették a cég tőkeállományát. Az igazgatóságba egyébként Vitézy egykori iskolatársai közül is többen kerültek be.

A Blikk birtokába került dokumentumok szerint a BKK most egy 12 autóból, konkrétan ©koda Superb gépkocsiból álló flotta bérléséről írt alá szerződést, melyből tíz már meg is érkezett a társasághoz. A járművek a piaci árakon felszereltségüktől függően 7-12 millió forintba, havi bérleti díjuk 200-400 ezer forintba kerülhet. A BKK egyébként összesen valamivel több, mint száz főt foglalkoztat, nem nagyon derül ki, miért van szüksége minden tizedik dolgozójának ilyen felső középkategóriás jármű, amiket egyébként a kormánytagok is használnak.

Személyi kadásokra tehát bőven rendelkezésre állnak még források kormányzati szinten, miközben az állam lassan már az alapfeladatait sem tudja ellátni.



Blikk nyomán - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingatlanadó tegnap és ma
  2011-11-09 20:35:54, szerda
 
  Ingatlanadó tegnap és ma

bastya | 2011-11-09 11:42:10 | Módosítva : 2011-11-09 11:51:35

Egyelőre még semmi sem biztos, de ha mégis csak valósággá válik a kormány azon terve, hogy a helyi önkormányzatok az ingatlanadóból pótolják a kieső bevételeiket, akkor itt bizony nagy felzúdulás lesz.

Ha egy kicsit visszatekintünk a százszor is elátkozott Bajnai-kormány időszakába, 2009 környékére, akkor azt látjuk, hogy bizony az ő ingatlanadós terveik is nagy felzúdulást okoztak. Mit ad isten, pont a mostani kormánypárt ellenezte nagyon ezeket a törekvéseket, a "ne az emberekkel fizettessék meg" fedőnevű kormányprogram keretében.

A Fidesz elutasítja az ingatlanadót, és keddi elnökségi ülésén olyan határozatot hozott, hogy ha a következő választások után kormányra kerül, akkor mindenképpen eltörli azt.

(Kósa Lajos 2009. májusában)

A Bajnai-kormány úgy tervezte, hogy az első ingatlan esetében 30 millió forintos érték felett, a második esetében pedig 15 millió forint felett kell az ingatlan értékének 0,25%-át kellett volna adó formájában bevezetni. Ez annyira kiverte a Fidesznél a biztosítékot, hogy egy közlemény is kiadtak, még Kósa nyilatkozata előtt.

A soha, senki által meg nem választott Bajnai Gordon mindenfajta társadalmi felhatalmazás nélkül akarja lenyomni az emberek torkán a brutális megszorításokat tartalmazó MSZP-csomagot. Az ÁFA emelésével, a nyugdíjak visszavágásával, a gyes és a gyed lerövidítésével valamint a családi pótlék megadóztatásával Bajnai Gordon és az őt támogató MSZP-SZDSZ koalíció lehetetlen helyzetbe hozza családok százezreit.

A milliárdos, két hatalmas - összesen 650 négyzetméternyi - házzal rendelkező miniszterelnök otthonaik eladására buzdította a miatta bajba kerülő embereket. Ez tűrhetetlen, elég az emberek lenézéséből, elég az emberek kiszolgáltatásából, elég a pökhendi miniszterelnökből! Az a miniszterelnök, aki 40 éves korára embereken átgázolva lett milliárdos, és most arra szólítja fel az embereket, hogy veszítsék el egész életük munkájának eredményét csak azért, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány félrekezelte a válságot, az alkalmatlan és méltatlan posztjának betöltésére.

(A Fidesz közleménye, 2009. májusa)

(Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de érdemes elolvasni a nyilatkozat első felét is az ÁFÁ-ról... Ezért is hagytam benne, ajándékként.)

Aztán el telt két év, és azt látjuk, hogy a Fidesz, immár kormányra kerülve, újra bedobta az ingatlanadó ötletét, de ők a már "Merjünk nagyot álmodni!"-szlogen alapján, és emelték a tétet. Minden ingatlanra ki lehet vetni az adót, és az ingatlan értékének 3%-ig lehet azt adóval sújtani. Ez pedig azt jelenti, hogy a Bajnai-féle ingatlanadó esetén egy 30 milliós házra évi 75 ezer forintot kellett volna fizetni, míg az emberek kormányának verziója szerint 900 ezer forintot. Nem olyan sok ez, ha azt vesszük, hogy mennyivel nőtt az életszínvonal az elmúlt két évben, és hogy jövőre még jobb lesz, ugye.

Vajon mi lesz azokkal a lakásokkal, amelynek tulajdonosa nem tudja kifizetni az adót? Elárverezeik, viszi az állam (vagy egy baráti cég), és bérbe adja az eddigi tulajdonosnak? Ez lenne az otthonvédelmi akcióterv Fidesz-módra? Csodálatos szép, új világ.

http://magyarcitrom.postr.hu/ingatlanado
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megkérdezi Matolcsyt:
  2011-11-09 20:21:47, szerda
 
  Orbán megkérdezi Matolcsyt:

- Te, meddig elég az ország valutatartaléka?
- Hát Vezérem, körülbelül három hónapig.
- Három hónapig?
- Igen, de csak kettőnknek.

Hogyan végződnek a Fideszről szóló viccek? - APEH ellenőrzéssel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van, amire jut pénz
  2011-11-09 20:19:06, szerda
 
  Van, amire jut pénz


Bár itthon még mindig 1000 milliárdos "nem megszorítás" az NGM hivatalos álláspontja, egy angol nyelvű tájékoztatóból (amire azért volt szükség, mert nem tudtunk eladni egyetlen állampapírt sem, így törölni kellett a kibocsátást) kiderül, valójában már 1400 milliárddal számol Matolcsy, minden magyar szerencsekabalája. Ennek az összegnek jelentős részét (és a Száll Kálmán tervben kitűzött megtakarítások 83 százalékát) a jövő évi költségvetésben kívánja behajtani a kormány.

Olyan "finomságokra" készülhetünk, mint a szociális- és családtámogatások maximálása, a korkedvezményes nyugdíjak teljes megszüntetése, 12 milliárdos "nem megszorítás" a felsőoktatásban, vagy a közszférában dolgozók bérének befagyasztása.

Közben pedig feltehetőleg ember nincs már - Matolcsyt kivéve - aki értené, miért nem visszakozik a kormány, fordítja vissza a magyar gazdaság gyorsnaszádjának kormánykerekét, mielőtt a - rajta utazókkal egyetemben - a tenger fenekén végezné. Hiába sül be a kötvényaukció, hiába van az egekben az államadósság, hiába nálunk a legdrágább a benzin, és lesz jövőre egész Európában a legmagasabb az áfa, mi maradunk a "saját utunkon", az unortodox megoldások szürke zónájában - még ha beledöglünk is.

Ebben a helyzetben nagy megnyugvással tölt el, hogy azért vannak bizonyos kiemelten fontos ügyek, amikre még mindig van pénz az államkasszában.Gondolok itt elsősorban az alaptörvény díszkiadásához rendelt 15 darab festményre, összesen 24 millió forint értékben. Ha már nem lesz elég pénz a számlák fizetésére és bevásárlásra, bizony szívet melengető program lehet felsétálni a Várba, és a Nemzeti Galériában megtekinteni az elmúlt 150 év legfontosabb eseményeit, amelyek között természetesen ott szerepel a 2006. október 23-i lovasroham, ahogy az új alkotmány elfogadásának szent pillanata is.

Ehhez hasonlatos megnyugvással tölt el, hogy a miniszterelnök főtanácsadója, Hegedűs "mindent én találtam ki" Zsuzsa nap mint nap havi 1 millió forintos fizetésért harcol a gyermekszegénység ellen. Szapáry György pedig, aki miatt tavaly novemberben módosítani kellett a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt (mivel ilyen idősen nem lehetett volna nagykövet Washingtonban), 2010 júniusa és 2011 januárja között összesen 8 millió forintot kapott tanácsaiért, mindezt úgy, hogy decembertől már állomáshelyén, az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodott.


A mainap.hu számításai alapján, eddig 242 millió forint értékben kötött szerződéseket a Miniszterelnökség, jórészt a Fideszhez köthető vállalkozásokkal. Köztük például az IMG Inter Média Group Kft-vel, amely nyolc napos áldozatos munkájáért kapott több, mint 40 millió forintot. De 7.7 millió forinttal gazdagodott az egyszer már jogerősen elítélt, ezért a kormányból távozni kényszerült Várhegyi Attila is, köszönhetően annak a hét darab, fél perces spotnak, amit a nemzeti konzultáció népszerűsítésére készített cége, a Prestige. Sorolhatnánk még az egyes tételeket, de teljesen felesleges.

A lényeg, hogy a "spórolást saját magán kezdő" kormánynak van pénze. Legalábbis azokra a dolgokra, amiket fontosnak tart. Aki meg nem ebbe a körbe tartozik, az oldja meg maga.


http://egyenlito.blog.hu/2011/11/06/van_amire_van_penz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eva helyett kuminizmus
  2011-11-09 19:53:52, szerda
 
  2011.11.09. 13:01
Eva helyett kuminizmus



Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.

Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a 2012-es költségvetés jelenlegi állása mellett vezetőink azon a szent helyen, ahová a királyok is gyalog járnak is az adónemek emelésén törik a fejüket.
Nagyjából a végső kétségbeesés szülhette meg a gondolatot, hogy szüntessék meg az ország egyetlen, valóban egyszerű, a gazdaság kifehérítését és az adózási morál javulását is szolgáló adónemét. Az indoklásul felhozott +50 milliárd adóbevétel nehezen védhető akkor, mikor Rába részvényeket vásárol a kormány, és mellette az elharácsolt nyugdíjvagyonnal tőzsdézik. De azért ilyen minden mindegy alapon bepróbálkoznak a lehetetlennel is, és az elszijjártósodás útján remekül haladó Giró-Szász belemondja az evások arcába:

"Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kivezetése egyszerűbbé teszi a rendszert"

Az evázás eddig ugye úgy nézett ki, hogy az evás minden negyedév utáni huszadik napon befizette a bevételeinek 30%-át, oszt jónapot. Hogy ettől vajon mi lehet egyszerűbb, arra ötletem nincs.

Girosz ezzel a marhasággal nyilván nem volt elég meggyőző, így bevetették a másik vetítőgépet, Kumin Ferencet is. Ő meg a rálicitálás jegyében nem kevesebbet állít, mint hogy az eva tulajdonképpen a népellenségek - a véleményformáló firkászok és más megmondóemberek, magát is ideértve - adója, ami ezért pfújrossz.

"Aki pedig a véleményformáló bizniszben utazik, annak jellemzően az elszámolható költségei alig haladják meg a nullát."

Van egy rossz hírem aranyapa. Az csak a fejedben élő kuminizmusban létezik, hogy az evás tábor többségét ti alkotjátok. A valóságban az evázók többsége a kkv szektor alsó szegmenséből, az egyéni és kényszervállalkozókból kerül ki, akiket éppen az egyszerűséggel, a söralátétes adóbevallással lehetett "megvenni" fülkeforradalom idején. Többségében ők azok, akik a számlagyáros áfacsalós, Fidesz Vargája korszak után örültek egy olyan adónemnek, ami az élni és élni hagyni elven működik. Ha visszaállítjátok őket a szopórollerre, akkor bizony ők lesznek azok is, akik a következő fülkeforradalomban rátok döntik a NERt a frissen kierőlködött kuminista világképpel együtt.

http://varanus.blog.hu/2011/11/09/eva_helyett_kuminizmus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány percet kell dolgozni orsz
  2011-11-09 19:24:46, szerda
 
  Hány percet kell dolgozni országonként egy liter üzemanyagért ?

Németország: 5 perc

Nagy-Britannia: 6 perc

Ausztria: 6 perc

Magyarország : 27 perc

Ma rekordot dönt a benzin és a dízel magyarországi ára. A változások után egy liter benzinért 27 percet, ugyanennyi dízelért 29 percet kell dolgoznunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az 1982. évi 6-os számú Törvén
  2011-11-09 19:23:22, szerda
 
  Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet /Tvr./ 9. cikkelyének 2. szakasza alapján azIMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat,lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat
(egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).
A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói éshatósági eljárás alól
Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébenem avatkozhat bele. Sőt még az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem,
az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárástMagyarországon
/,,DEMOKRÁCIA"/.
A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek
és az IMFsemmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.
A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily neműkorlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alólhazánkban.A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi
kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi
alkalmazottja ismentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon
kivéve, ha arról az IMF önként lenem mond.
A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései ésügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességetélveznek Magyarországon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öreg bácsika bemegy a városba
  2011-11-09 19:20:35, szerda
 
  Öreg bácsika bemegy a városba fogyókúrázni.

Mikor hazamegy 3 nap múlva a haverjai látván a jelentős eredményt faggatni kezdik:

- Te mesélj mi volt? Hogy fogytál le ennyire?

- Jaj - mondja az öreg - ne is kérdezzétek!

Beküldtek egy szobába, becsukták az ajtót, és vártam. Egyszer csak bejött egy gyönyörű szép nő, és a mellein feszülő pólóra az volt írva, hogy "HA ELKAPSZ, MEGDUGHATSZ".

- És elkaptad?

- Háát egész nap hajkurásztam, de nem sikerült. Aztán másnap megint beraktak a szobába, ás vártam. Megint jött a nő, megint kergetőztünk egész nap, de megint nem sikerült elkapnom. Aztán harmadnap gondoltam cseles leszek, és az ajtóban vártam a nőt.

- Sikerült? Mesélj már mi volt!
- Aztán jött egy böszme nagy néger állat, és az volt a pólójára írva, hogy "HA ELKAPLAK, MEGDUGLAK!".

- És?

- Hát eddig úgy fingottam, hogy przrzrzrz, most meg úgy, hogy phhááá.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Rühes cigányok
  2011-11-09 19:03:22, szerda
 
  Rühes cigányok


Annak idején sokszor hallhattuk ezt a becsmérlő kifejezést, aztán a kommunizmus alatt szépen kikopott - a rühhel együtt. No nem teljesen, csak annyira, hogy ne legyen a mindennapi köztudatban. Most újra terjed a rühesség Borsod megyében. A rühesség Borsod megyével összepárosítva eléggé nyilvánvalóvá teszi, hogy kikről is van szó.

Egyre több embert kezelnek szifilisz és rühes megbetegedés miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.

A megyei kórház szülészetére minden hónapban bekerül legalább egy, szifilisz (vérbaj) miatt kezelt kismama. Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház szakrendelésein szifilisszel ritkán, gonorrhoea (tripper) betegséggel annál inkább találkoznak az orvosok, és nő a rühes megbetegedések száma is - közölte a megyei napilap.

Az újságnak nyilatkozó szakemberek elmondták: rüh ott terjed, ahol sokan élnek együtt, és ahol nem fordítanak kellő figyelmet a kezelésre, nincs különösebb oka az esetek elszaporodásának, időnként kitörnek bizonyos járványok.E fertőzés terjedésének megakadályozásában az egyetlen hatékony megoldás a beteg és a közvetlen környezetében élők egyidejű bőrgyógyászati kezelése. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a fertőzöttek számáról a lapnak nem tudott beszámolni, mivel a rüh nem tartozik a bejelentendő fertőző megbetegedések közé - tette hozzá az Észak-Magyarország.

Nemsokára a rühes cigány jelző újra használható lesz, és ez még csak nem is hazugság, se nem szándékos rosszakarat, egyszerűen az igazság.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. november 09.

http://www.jovonk.info/2011/11/09/ruhes-ciganyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.