Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
zserbó titok
  2011-12-20 22:07:43, kedd
 
 



Zserbó készítése lépésről lépésre!

A tésztához:
 65 dkg liszt
 3 tojás sárgája
 15 dkg cukor
 30 dkg vaj
 3 dkg élesztő
 csipet só
 4 ek tejföl
 1 dl tej

A töltelékhez:
 20 dkg porcukor
 25 dkg folyós baracklekvár
 35 dkg dió

A tetejére:
 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
 étolaj
















Elkészítés:

A vajat olvasszuk folyósra. Keverjük bele a cukrot és a tojássárgát.
Az élesztőt egy csipet cukorral együtt morzsoljuk bele a hideg tejbe. Nem kell felfuttatni, az élesztő a sütőben kezd el dolgozni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőt, és a vajas keveréket. Rákanalazzuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
A tésztát egy fél órára hűtőbe dugjuk, addig megdaráljuk a diót és a cukrot.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Legcélszerűbb, ha le is mérjük, hogy mindenképp egyenlőek legyenek.
Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, és belesimítjuk a tésztát. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral, majd rásimítjuk a következő lapot.
Az utolsó lappal letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kész van, kicsit hűlni hagyjuk.
Addig egy lábosban vizet forralunk, beleállítunk egy kisebb lábast. Beletördeljük a csokit, és lassan kevergetve felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen homogén és fényes lesz.
Egyenletesen felvisszük a süti tetejére, hűvösre tesszük, és két napra elfelejtkezünk róla.
 
 
1 komment , kategória:  karácsony  
karácsonyi süti
  2011-12-20 21:53:12, kedd
 
 


60 dkg liszt
6 dkg kakaó
2 tojás
5 ek tej
5 ek méz
1mk szódabikarbóna
18 dkg porcukor
15 dkg margarin
1/2 cs sütőpor
Krémhez:

5 ek liszt
4 tojássárga
7 dl tej
1 cs vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

elkészítés
A sütőt előmelegítjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, kakaót és sütőport.
Jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Míg az egyik lapot kinyújtjuk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon.
Zsírozott tepsi hátulján megsütjük a lapokat.
Elkészítjük a krémet: a lisztet, a tojássárgákat kis tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük.
Amíg hűl a főzött krém a margarint, és a porcukrot a vaníliacukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére is jusson krém.
A tetejét csokoládéreszelékkel, vagy tortadarával díszítjük. 1 éjszakát hagyjuk pihenni.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 4472
  • e Hónap: 8876
  • e Év: 40605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.