Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Csak hanukázni lehet, betlehem
  2011-12-21 22:40:18, szerda
 
  Csak hanukázni lehet, betlehemezni, boldog karácsonyt kívánni nem

2011. december 21. 11:33
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Hanuka.jpgAz önmagát örökösen a fény, a szeretet és a türelem vallásának meghirdető törpe kisebbség már nálunk is közéleti rituálévá váló hanukázásai közepette eltűnőben vannak már nemcsak a szabadság állítólagos őshonában, hanem kontinensünkön is a hagyományos betlehemi játékok, sőt a boldog karácsonykívánó szavakat is törölték az amerikai és nyugat-európai médiumok s iskolák zöméből, szóval hovatovább csak hanukázni lehet, betlehemezni, boldog karácsonyt kívánni nem.


Miközben másról sem beszélnek, mint (ahogyan Martonyi János az idei hanukázós gyertyagyújtáskor) a ,,megbékélés"-ről, a ,,világegyházak párbeszédé"-ről, arról, hogyan találják meg a vallásokban a ,,közöset", arról azonban hallgatnak, hogy köztereinkre kiköltöző ünnepük egyáltalán nem szakrális, hanem kizárólag politikai jellegű: a Krisztus születése előtti második században a görögség ellen gerillaharcot folytató, saját népüket is sanyargató Makkabeus-dinasztiát - és azok utódait, a vallási hagyományokat nem ápoló, másokat egyenesen leigázó szaddúceusokat és farizeusokat - ünneplik ekkor.

Aztán arról is hallgatnak, hogy közülük az ortodoxok imáikban az ,,eretnekek"-et, a keresztényeket egyenesen megátkozták: igaz, hogy idővel finomítottak szövegükön (nehogy az érintettek észrevegyék), így általánosan már csak ,,rágalmazók"-at, ,,gonosztevők"-et említettek (a neológok ezeket is törölték), azonban lelkületük e formai különbség ellenére változatlan, amit már önmagában az is megmutat, hogy a hagyományos betlehemi játékokat, sőt a boldog karácsonykívánó szavakat is törölték az amerikai és nyugat-európai médiumok és iskolák zöméből, nehogy ezentúl bármi is emlékeztessen Reá.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=48193
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ők főzték, mi zabáljuk
  2011-12-21 22:30:45, szerda
 
  Ők főzték, mi zabáljuk

bastya | 2011-12-21 10:30:15


Gondolom mindenkinek megvan az a régi vicc, hogy miért áll a kapitalizmus a szakadék szélén? Hát, hogy jobban lássa a szocializmust. Mondom, régi vicc, de valahogy újnak tűnik, igaz?

Mostanában sokszor kerül szóba baráti beszélgetések alkalmával a politika és a megélhetés. Meg kell mondanom, hogy még ennyit panaszkodni embereket nem hallottam, pedig hát régen sem éltünk jól, mindenellenkező híreszteléssel szemben, de most valahogy elfogyott az emberek türelme.

Az egész szerintem a már sokszor megénekelt ,,senki-sem-járhat-rosszabbul-az-egykulcsos-adóval" kezdetű nótával kezdődött. Azaz akkor, amikor a közgazdasági zsenijeinknek leesett, hogy de, vannak, akik rosszabbul járnak, csak olyan mélyre már nem tudtak letekinteni, mert akkor kiestek volna a Parlament erkélyéről.

Erre aztán jött a bérkommandó, meg az egyedi kiigazítások, hogy legalább a nettó bér szinten maradjon. Azonban ami jövőre jön, az már a téboly kategóriájába tartozik. A Fidesz (meg a másik, az a mérhetetlen pártocska) teljesen elveszítette a józan eszét (ha volt egyáltalán nekik), és olyan mértékű adóemelésbe kezdett, hogy az még a legbirkatürelműbb embernél is kiverte a biztosítékot (márpedig sokak szerint ebből van nálunk a legtöbb). Emelik a jövedéki adót, az áfát, különböző hülye adókat hoznak be, elveszik a magánnyugdíj pénzeket, és még nyilván lehetne sorolni napestig, hogy miket is hoztak még. Hogy rossz idők jönnek, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a miniszterelnök a 2012-es évet az elrugaszkodás éveként határozta meg az idei évértékelő beszédében, azonban decemberben már az új rendszerek bejáratásának az éve lesz. Egy picit változott a kitűzött cél, de hát valóban, jövőre ezt az új rendszert kell lenyomni a nép torkán. Nyilván sokaknak megakad, megfulladnak, de hát vesztesek mindig voltak, és csak az erősek maradhatnak, akik képesek lesznek majd harcolni, ugye.

Na, de nem is ez a lényeg, hanem az új adók, az áremelések, az éppen csak szinten maradó fizetések, és az egykulcsos adó jótéteményei. Egy kicsit úgy érzem magam, mintha a kormány valami Sim City-nek képzelné el a valóságot, mintha valami ostoba hangyák lennénk, akik akkor is ugyannyit költenek, ha az áfa 25% és ha 58%, vagy ha a bérük reálértéke csökken. Mintha nem tudnának számolni (nem tudnak), mintha nem is itt élnének (nem itt élnek), és mintha fogalmuk sem lenne az őket körülvevő valóságról (mert nincs is). Úgy gondolják, ha Géza 100 egységért két kiló cukrot vesz, akkor 200 egységért is annyit fog venni. Ha Béla 100 egységért tankol 10 liter benzint, akkor 150 egységért is 10 litert fog. Mondom, valami elbaszott számítógépes játékban élnek. Azért én megsúgom, hogy nem, Géza nem fog annyiért ugyanannyit venni és Béla sem fog ugyanannyiért tankolni. De meg fogja venni, csak nem a boltban, hanem feketén, Ukrajnában, olcsóboltban, kéz alatt, Bécsben. Ahol olcsóbb. Vagy nem magyar terméket fog venni, hanem Szváziföldit, ha az az olcsóbb. Mert itt nem luxus, meg magamkényeztetése van, hanem durván harc a túlélésért. Amit a kormány csinál, az egyenes út a feketekereskedelemhez, a csempészéshez, a csúnya dolgokhoz. Mert hát, bár azt hiszik, de a magyar nem hülye, és a kiskapukat olyan gyorsan megtalálja, hogy Matolcsy György annyi idő alatt pislogni sem tud.

Egyébként meg nem kell ám kimenni az emberek közé és beszélgetni velük, hanem elég lenne egy jólfizetett minisztériumi alkalmazottat kiküldeni, hogy nézzen körbe. Sétáljon végig mondjuk a körúton, és számolja össze, hogy hány olcsóbolt, turi, meg ilyenek nyíltak. Aztán akkor leülhetnek a szociológusokkal és megvitathatják, hogy hol is tart az ország. Nem kell megkérdezni senkit, csak ki kell nyitni a szemüket. Mert azok nem azért vannak ott, mert erre van igény, hanem mert erre van pénz.

Szóval a következő év átmeneti év lesz: igaz, hogy rosszabbul élünk, mint tavaly, viszont jobban fogunk élni, mint jövőre.

http://magyarcitrom.postr.hu/ok-foztek-mi-zabaljuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor levelét megírja
  2011-12-21 22:18:12, szerda
 
  2011.12.21. 05:27
Orbán Viktor levelét megírja


Kedves barátom, Józsi Mánuel!

Leszögezem itt az elején: NEM. Először is nem érted, mi? Nem érted azzal csacska europér agyaddal, hogy miért nem kaptam még meg a leveled amire válaszolok, miért tagadja a létezését az emberem, aki púzólyukat hord a szája helyén, és aki mellesleg borzalmasan, röhögve hazudik.
Ez csakis arról árulkodik, hogy még mindig nem voltál képes elsajátítani az unortodox politika legfőbb sajátosságait, pedig nagy hasznodra válna neked is ez az ismeret. Szóval az úgy van, hogy nekem, Unortodoxia miniszterellnökének - ne is próbáld ezt lefordítani, mink az ellekből elhasználjuk amit Pali elhullat, így alakul az unortodox hejje sírás egyensúly - nem kínos, ha holmi firkászok közlik le a te nem is létező leveledet részletekben, és Európa ezen röhög. Nem lehet kínos, mert a kínosság ortodox tulajdonság, ezért tagadom a létezését. Amit meg tagadok az nem létezik az alaptörvényünk szerint. Így ez a Mong Attila sem létezik, mert kiírta magát a NERből ez a mineknevezzem, aki csenddel bojkottálta a frissen kiherélt, de amúgy fasza, minden pontjában alkotmányos és európai médiatörvényemet.

Másodszor meg mit kötekszel és utasítgatsz te engem, Józsi Mánuel, he? Te ne aggódjál a jegybank meg a számvevőszék összevonásán, majd aggódok én helyetted mi lesz, ha nem sikerül, és nem férek a jegybank páncéltermének kulcsához akadálytalanul. Ami amúgy nem is szándékom, - Szijjártó életére esküszöm - csak a lehetőség kéne, hogy ha mégis ránk dőlne az a romhalmaz, amiben a negyedik variációs főszámpár elfogadása után is csak hagytunk egy 400 milliárdos lyukat. Ezt nyugodtan higgyed el, mert nem Kusza Szem mondta, hanem Oszkó Péter. A bezzegembernek meg úgyis alapból hisztek.

Beláthatod ezek után, hogy méltánytalan vagy velem mikor a törvény eltörlésére felszólítasz. Méltánytalan vagy azért is, mert ilyen felszólítást én kapok először, bezzeg a rohattgyurcsányt egyszer sem szólítgattad felfele az elmúttnyócév alatt!! Mit számít az, hogy én kergetem a Simort körbe a bankrendszeren? Felszólítást ér ez az apróság? Fel kell engem szólítani egy baráti, te Vitya, nem kéne átgondolnod? - nem? - akkor majd mi alkalmazkodunk hozzád helyett? Mivel bántottalak meg ennyire Józsi Mánuel? Jó, dajcstomit most hagyjuk, te is tudod, a kommunista Moszkvázik egy olcsó megúszás a lefaszozáshoz képest, amin megsértődnöd teljesen indokolatlan!

Na jó. Beszéljünk úgy, mint férfi az uralkodóval. Utóbbi nem te vagy mielőtt félreérted. Szóval TALÁN hajlandó lennék elnézni a botlásod, és asszisztálni ahhoz, hogy megúszd ezt a dolgot arcvesztés nélkül. Én tudom csak milyen nehéz helyzetbe sodortad magad, és hajlandó vagyok segítő jobbot nyújtani, elvégre pártcsaládtag vagy te is. Tegyük fel, hogy Rogán Tonyónak kiadom a feladatot, és átíratom vele a jegybanktörvényt. De mit adsz cserébe? Nem vagyok nagyigényű, mondjuk 15 milliárd euróért lehetővé teszem számodra az arcmentést. Mit szólsz? Jó, ne hálálkodj, ne sírj és könnyezz, én genetikusan vagyok ennyire nagylelkű.

Remélem jól átgondolod a lehetőséget és kellően széles nyilvánosság mellett meakulpázol egy kicsit. Mondjuk ennek a Mongnak a blogján részletekben megjelenhetne a válaszod, amiben nevezhetnél mittom legkedvesebb barátodnak, Európa megmentőjének, a XXI. század legjelentősebb és legnagylelkűbb politikusának, esetleg - de ezt tényleg ne érezd kötelezőnek - a tejtestvérednek. Mindkettőnk érdeke ez, főleg a tiéd. Számomra csak azért fontos, mert végülis van némi közöd a hitelünkhöz, és tényleg nem akarlak kínos helyzetbe hozni. Na jó, a feltételek egy részét is te írod, amit mi igyekszünk respektálni, tényleg, de beláthatod egy szabadságharcos nem köthet kompromisszumot. Jó, legfeljebb akkor, ha a farpofát villant a foszló gatyából és nincs más választása. De nekem van választásom, Józsi Mánuel, hisz vagy elfogadom a feltételeiteket, vagy nem és akkor, és akkor, és erről most ne is beszéljünk, mert eltérünk a tárgytól.

Tudod mit? Gondolkodtam. Hagyjuk most, hogy mivel. Lényeg, hogy átgondoltam ezt a dolgot újra, és néhány ponton változtathatunk még, ha akarod. Tegyük fel, hogy megkapom a 15 milliárd eurót, és én nyilatkozom a szélesnagyvilágnak azokat rólad, amiket feljebb leírtam. Mit szólsz? A szavak a lényeg, a ki mondja ki másodrangú, én meg a részleteken nem szoktam fennakadni. Ha nagyon muszáj a jegybanktörvényt is ...khmmm... eltörlöm, végképp nem szeretnék karácsonykor ilyen csip-csupp marhaságon vitatkozni veled. Cserébe legfeljebb szólsz pár jó szót ennek a Lagerdernek az Ájemefnél ha ráérsz, éppen csak biztosítod feltétlen hűségemről és a kiegyezés iránti elkötelezettségemről. IGEN, szerintem ez lenne a legcélravezetőbb az arcod megmentéséhez. Egye fene leszek a létrád, a stabil kapaszkodó a lábad alatt amivel kimászhatsz ebből a sáros gödörből amibe lökted magad.

Budapest, Uralkodásom második éve december havának huszonegyedik napján.

Csókpuszi, Viktor


http://varanus.blog.hu/2011/12/21/orban_viktor_levelet_megirja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pár szó a Karácsonyról
  2011-12-21 22:15:31, szerda
 
  Pár szó a Karácsonyról

2011. december 21., szerda

Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.

Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell, mosthagydabba, hozdamackót, eléghárom, csókilonka, köszönjszépen, ilonkáéknakis, mér'nemköszöntél, nembajhabüdös, szálljbe, szálljki, ittanagyi, minimaxkell, hozjézuska.

Hozdfelafát, holatalp, teraktadel, neménraktam, deteraktad, ottszok'lenni, deottnincs, merteraktadel, utlálomakarácsonyt, elválok, megvanatalp, ugyeteraktadel, eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybazdmeg.

Holafűrész, szomszédnál, holaflex, szomszédnál, holaszomszéd, zalában, kurvaanyját, aztlátogatja, picsábafával, kellafa, utlálomakarácsonyt, faragomkéssel, deneazzal, deazéles, kenyérvágó, eszünkzsemlét, hozzáltapaszt, úristen, azmégvárhat, bentvannézdmeg, ferde, ésmost, jobbradől, ésmost, mégmindig, ésmost, derondafa, anyád, anyámathagyjukki, teddleakést.

Holadíszek, fentiszekrény, nincsottsemmi, másikszekrény, égőjó, tavalyvettem, nemégbazdmeg, pótizzó, azsemég, picsábaégővel, kellazégő, kontaktosvagymi, tedleakést, leszgyertya, leégaház, nemkellfűteni, szaloncukor, ötkilóvan, fasznakannyi, gyereknekkell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliábandió, csengettyű, nincsencsúcsdísz, húzdráangyalt, fenyőttojik.

Csomagoljál, tökpazarlás, akkorfőzzél, főzökpacalt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, csomagolok, holacellux, papíroknál, holapapír, díszeknél, nincskarácsonyos, nebaszki, vanboldogszülinapot, nebaszki, ráíromjézuska.

Gyertekenni, minimaxkell, gyertekenni, mindjárt, gyertekenni, mindjárt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, nemszeretemahalat, pedigfinom, minimaxkell, nemjönjézuska, szeretemahalat, elsóztad, mosthagydabba.

Teddfellemezt, minimaxkell, szentestenem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, namitkaptál, nemlegó, nesirjál, legókell, fakocka, le-he-góó-kell, apaisezzel, nemeztkértem, nincsnemez, mondtamlegót, kurvadrága, neagyerekelőtt, nehisztizzél, feldőltafa, kurvaélet, égazégő, mondtamkontaktos, deszépnyakkendő, úgysehordod, akkorisszép, jóalánc, nemkellettvolna, pénznemszámít, ésalegó, kapszanyádtól, nesírjprücsök, szeretlek, énistéged.

Holnapanyádéknál, utálomakarácsonyt.

Ps.: Respect Eperoham

http://hircsarda.blog.hu/2011/12/21/par_szo_a_karacsonyrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az S&P lépett: bóvliba vágta M
  2011-12-21 21:57:25, szerda
 
  Az S&P lépett: bóvliba vágta Magyarországot!
2011.12.21 21:13

Egy fokozattal "BBB-"-ról "BB+"-ra minősítette le Magyarország államadósságait a Standard and Poor's, amelyek így a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába kerültek. A kilátások pedig negatívak. Így immár két hitelminősítőnél, a Moody's-nál és az S&P-nél is bóvliban van a magyar hitelminősítés, miközben ma a Fitch leminősítési terveiről keringtek pletykák. A S&P indoklása szerint a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika vezetett a leminősítéshez.


Miért minősített le az S&P? 2011.12.21 21:13

Az S&P indoklása szerint az alábbiak játszottak szerepet döntésében:

- A kiszámíthatatlan gazdaságpolitika, amely miatt a gazdaság középtávú kilátásai is romlottak.

- A kormány intézkedései kérdéseket vetnek fel az intézmények függetlenségével kapcsolatban, és nehezebb befektetési környezetet teremtenek.

- Az S&P külön megemlíti ezek között a jegybankot és az Alkotmánybíróságot. Külön kifejezi aggodalmát a jegybanktörvényhez benyújtott módosító miatt, amely a PSZÁF és az MNB összevonásával a jegybankelnököt alelnökké fokozná le, illetve informálni kellene a napirendekről a kormányt, a monetáris tanácstagok száma pedig kilencre emelkedne.

- A válságadók rontották a hitelezés helyzetét, és rövid távon biztosan visszavette a beruházásokat és a munkahelyteremtést.

- A hitelminősítő megjegyzi, hogy tudomásuk van arról, hogy a kormány devizahiteleseket megsegítő lépéseit már egyeztette a pénzügyi szektorral.

- Leírja, hogy a kormány novemberben jelezte, hogy igénybe venné az IMF védőhálóját, de az előzetes tárgyalások megszakadtak, folytatás egyelőre januárban várható.

- A magánnyugdíjpénztári rendszer felszámolása nem javította az ország helyzetét. Az S&P szerint a lépés összességében nem javított az ország finanszírozási helyzetén, hiszen erőteljesen megemelkedett a külföldi kézben lévő adósság aránya, ami sérülékennyé teszi az országot.

- Megvan a kockázata, hogy a globális kilátások rosszabbodása Magyarország hitelképességét tovább rontja.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_s_p_lepett_bovliba_vagta_magyarorszagot.16038 7.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két idősebb férfi beszélget.
  2011-12-21 21:56:07, szerda
 
  Két idősebb férfi beszélget.
-Na mit vettél a feleségednek karácsonyra?
-Gázmaszkot.
-Azt meg minek?
-Először is, amikor felveszi szebb lesz!
Másodszor pedig, amikor elzárom a levegőt, úgy mozog az ágyban, mint egy 20 éves!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Minden 78. ember meghalt Magya
  2011-12-21 21:38:58, szerda
 
  Minden 78. ember meghalt Magyarországon
2011. december 21. 07:50:59

Az év első tíz hónapjában 73 153 gyermek született, 3,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban; a halálozások száma 106 443 volt, ami 1,3 százalékos csökkenést jelent a 2010. január-októberi időszakhoz képest - közölte a KSH szerdán az MTI-vel.

A természetes fogyás 33 290 fő volt, 930-cal több az egy évvel korábbinál. A népesség becsült lélekszáma a nemzetközi vándorlás figyelembevételével 9 millió 962 ezer volt az időszak végén.

Az idei születésszám a januári-áprilisi jelentős, 10,9 százalékos csökkenést követően májusban 3,6 százalékkal maradt el az előző évitől, a június és október közötti öt hónapban viszont átlagosan 3,4 százalékkal több gyermek jött világra, mint az előző év azonos időszakában. Összességében azonban az év első tíz hónapjában 2357-tel (3,1 százalékkal) kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban.

A halálozások száma öt hónapban magasabb, öt hónapban pedig alacsonyabb volt az előző évinél. Összességében 1,3 százalékkal mérséklődött, a 2010. január-októberi adathoz viszonyítva 1427-tel kevesebb volt a halálozások száma.

Az idei esztendő első tíz hónapjában 31 822 házasságkötést regisztráltak, ez a szám 386-tal, azaz 1,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Ezer lakosra 8,8 élveszületés és 12,8 halálozás jutott. Az előbbi 0,3 ezrelékponttal, az utóbbi pedig 0,1 ezrelékponttal volt alacsonyabb az egy évvel korábbi adatnál. A természetes fogyás mértéke a 2010. január-októberi 3,9 ezrelékről 4,0 ezrelékre emelkedett. 2011 első tíz hónapjában ezer élveszületésre 5,1 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,1 ezrelékpontos emelkedést jelentett az egy évvel korábbihoz képest.

A születésszám csökkenése nagyobb mértékű volt, mint a halálozásoké, ennek következtében a természetes fogyás üteme kismértékben növekedett, és a tavalyi 32 360-nal szemben 2011 első tíz hónapjában 33 290 főt tett ki.

A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakosságszáma ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 24 ezerrel csökkent; az időszak végén 9 millió 962 ezer volt - közölte a KSH.

Forrás: Magyar Nemzet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi: Úgy módosítjuk a jeg
  2011-12-21 21:32:53, szerda
 
  Martonyi: Úgy módosítjuk a jegybanktörvényt, ahogy az Európai Központi Bank parancsolja
2011. december 21. 07:51:03

A jegybanktörvény-javaslat visszavonására nem kerülhet sor, csak a módosítására, mert január 1-jén életbe kell lépnie az új alkotmányos rendnek, és ennek része az említett jogszabály - mondta Martonyi János külügyminiszter szerdán a Kossuth Rádiónak.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a napokban levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány vonja vissza a jegybanktörvény módosításáról, valamint a pénzügyi stabilizációról szóló javaslatot.

A külügyminiszter elmondta: sem a jegybanktörvény módosítására vonatkozó javaslatot, sem a stabilizációs törvényjavaslatot nem vonják vissza. Ugyanakkor a jegybanktörvény ügyében az Európai Központi Bank javaslatainak túlnyomó részét elfogadják.

A külügyminiszter megjegyezte, hogy tudomása szerint a módosító javaslatok már meg is születtek a törvényjavaslathoz. "Tartalmi kérdésben reményeink szerint nem lesz gond" - tette hozzá.

(MTI)

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=92714
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a fideszeseknek is sok a b
  2011-12-21 16:04:26, szerda
 
  Még a fideszeseknek is sok a brutális Házszabálymódosítás
2011, december 21 - 13:46


Ékes JózsefFideszes képviselő torpedózta meg módosítókkal a Fidesz antidemokratikus Házszabálytervezetét. A kormányoldal szétszavazott, a ,,független" Pősze azonban a Fidesz segítségére sietett.

Alaposan megbombázta kapcsolódó módosító indítványokkal saját pártjának Házszabály módosításról szóló javaslatát a fideszes Ékes József.

A múlt hét pénteken benyújtott tervezet bírálói, illetve számos politológus és alkotmányjogász szerint lényegében feleslegessé tenné az ellenzék jelenlétét az Országgyűlésben. A kritikus hangokra a jelek szerint ezúttal nem mindenkin teljesen süket a nagyobbik kormánypártban.

Ékes többek közt kivetetné a javaslatból azt az abszurd pontot, melynek értelmében a zárószavazás előtt akár egy órával is be lehetett volna nyújtani módosító indítványt, s ezt a határidőt kitolná huszonnégy órára. A honatya szintén túl szűknek találta, hogy egy adott törvényjavaslat kivételes sürgős tárgyalását akár egy órával az ülés megnyitása előtt is lehet kérelmezni, kezdeményezése szerint erre legkésőbb az ülés előtt három órával lenne lehetőség.

Megosztott fideszesek

Az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának szerdai ülésén a kormányoldal meglehetősen megosztottnak mutatkozott. Ékes indítványait a jobbikos honatyák mellett a testület fideszes elnöke, Salamon László, és Turi-Kovács Béla is támogatta, ugyanakkor frakciótársaik, Gruber Attila, valamint Kozma Péter nemmel szavaztak. (A szocialista és LMP-s bizottsági tagok nem voltak jelen.)

Salamon és Turi-Kovács a Jobbik javaslataira is igennel voksoltak. Ezek között szerepelt farkas Gergely indítványa, amely kivenné a javaslatból azt a számos szakember által elfogadhatatlannak nevezett pontot, melynek értelmében a zárószavazás előtti módosító indítványokat az illetékes szakbizottság nem tárgyalja, csak az alkotmányügyinek kell véleményeznie.

Érdekes, hogy a két fideszes képviselő rábólintott Dúró Dóra javaslatára is, aki Ékesnél is szigorúbban, az ülés előtti munkanap 16 órában jelölné meg a kivételes sürgős tárgyalás kérésének legkésőbbi időpontját.

Fideszesebb a Fidesznél

Az utolsó két napirendi pont tárgyalására érkezett meg a Jobbik frakciójából kizárt (a bizottságba egyébként Balsai István helyére delegált) Pősze Lajos független képviselő, aki szokásához híven szenvedélyesen védelmébe vette a Fidesz által benyújtott javaslatot. Eme buzgalmában leszavazta a fideszes Ékes József két kapcsolódó módosító indítványát is.

A képviselő kormánypárti hevületének így áldozatul esett az a kezdeményezés, melynek értelmében a frakciók számára egy-egy javaslat véleményezésére rendelkezésre álló, meglehetősen abszurdnak tűnő negyed órás időkeretet félórásra bővítették volna, valamint az is, amely megtartotta volna a kivételes sürgős tárgyaláshoz jelenleg szükséges négyötötödös többséget (ezzel meghagyva az ellenzéknek az érdemi beleszólás lehetőségét).

BG

barikad.hu

http://barikad.hu/m%C3%A9g_fideszeseknek_sok_brut%C3%A1lis_h%C3%A1zszab%C3%A1lym% C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1s-20111221
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.