Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Lehetőség a Jobbik előtt: szín
  2011-12-23 22:53:33, péntek
 
  2011-12-23. 17:00
Lehetőség a Jobbik előtt: színvallásra kell kényszeríteni a Fideszt!

Vona Gábor helyesen foglalt állást, amikor sajtótájékoztatóján bejelentette: a Jobbik elhatárolódik az LMP szervezte tüntetéstől, miután ott Gyurcsány Ferenc ,,lenyúlta a show-t". Vona joggal mutatott rá: az LMP (az MSZP-vel együtt) a hazánkat gyarmati sorba döntő IMF és a mögötte álló nemzetközi pénzoligarchia szolgálatában áll.

A Jobbik parlamentbe jutása óta számos alkalommal illette éles kritikával a Fidesz hibáit, arroganciáját, a párt kétkulacsosságát, a nemzetközi zsidó pénztőke előtti súlyos megalkuvásait. Bárki, aki ma Magyarországon tüntet, teljes joggal teszi - kivéve a cionista pénzoligarchia pórázán rángatott LMP-s és MSZP-s társaságot. Tetszik vagy sem, becsületes magyar embernek ezzel a cionista bandával semmilyen körülmények között nem lehetséges ,,közösen tiltakozni", még a Fidesz vezette kormány ellen sem. Főleg most nem, amikor minden jel szerint a gyarmattartó hatalom központilag vezérelt támadást intézett Magyarországgal szemben, pusztán azért, mert a budapesti vezetés bizonyos kérdésekben nem hajlandó alávetni magát a pénzmágnások akaratának.
Orbán Viktor személye ellen joggal lehetnek kifogásaink - a jelek szerint azonban a miniszterelnök most az úgynevezett hitelminősítők, az IMF, az EU, a cionista nemzetközi sajtó támadásainak kereszttüzébe került. Könnyen elképzelhető, hogy a kissé nehezen kezelhető és saját elképzeléseihez bizonyos pontokon ragaszkodó Orbán helyett egy a Fideszhez közel álló ,,pragmatikus bankárt" akarnak helytartóként a nép nyakába ültetni - hasonlóan ahhoz, ahogyan Görögországban és Olaszországban is a pénzoligarchia feltétlen utasításait követő személyeket állítottak a kormányfői posztra. A parlament előtti LMP-s tüntetés, ElQró bohóckodásával megspékelve, része a magyar kormány térdre kényszerítése céljából indított hadjáratnak. A Jobbik semmilyen körülmények között sem sodródhat a cionista bankárkaszt hazai kiszolgálóinak oldalára!
A Jobbik akkor döntene okosan, ha megkísérelné kezébe ragadni az események irányítását. Fel lehetne ajánlani a Fidesznek: a Jobbik minden lehetséges eszközzel támogatja a kormányzó pártot, amennyiben Orbán Viktorék tényleg elszánták magukat hazánk pénzügyi függetlenségének visszaállítására. Itt az ideje annak, hogy a Jobbik nagyszabású demonstrációt rendezzen az IMF, a hitelminősítők, a bankok, hazug cionista sajtó, és általánosságban a nemzetközi pénzoligarchia és hazai szekértolói ellen - felajánlva a Fidesznek a csatlakozás lehetőségét. Végre színvallásra kellene kényszeríteni a Fideszt: hagyjon fel kétkulacsos, lavírozgató politikájával, mely eredménytelennek bizonyult, és álljon ki végre nyíltan a magyar nemzet függetlenségének és szabadságának ügye mellett.
Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/7/89881/#ixzz1hOgmdZbr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor a múzeumba nézege
  2011-12-23 22:17:16, péntek
 
  Orbán Viktor a múzeumba nézegeti a tárgyakat.

Megáll egy váza előtt.
-Ugye ez herendi váza?
-Nem, ez egy kínai Ming-dinasztia kori váza.
Megy tovább...
Megáll egy festmény előtt.
-Ugye ez magyar festmény?
-Nem, ez egy Spanyol kép.
Megy tovább, ismét megáll.
-Ugye ez egy magyar cigány? - mutat rá a falra.
-Uram, az egy velencei tükör!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tökéletes karácsonyi ajándékké
  2011-12-23 21:57:40, péntek
 
  Tökéletes karácsonyi ajándékként hirdették a Mein Kampfot


Megjelent: 2011.12.23. 16:53|


,,Tökéletes ajándék" feliratú matricával kínálták a legnagyobb brit könyvesbolt-hálózat, a Waterstone's huddersfieldi üzletében a Mein Kampfot.

Jó eladásokat produkált az eladó szerint (AFP)

Adolf Hitler könyve Jeremy Clarkson, Lee Evans és Jamie Oliver köteteivel együtt kapta meg a címkét. A matricára nyomtatott ajánló szerint az írás ,,alapvető olvasmány mindenki számára, aki szeretné megérteni a történelem egyik legalávalóbb figuráját", egyúttal pedig ,,sokkoló könyv és erőteljes figyelmeztetés a jövő generációinak". A Jewish Chronicle tudósítása szerint emellett a Waterstone's manchesteri, liverpooli és cheshire-i üzleteiben is kiemelt helyen kínálták a Mein Kampfot, amit a lapnak nyilatkozó zsidó kereskedő, Jonathan Levine kérdésére az egyik eladó azzal indokolt, hogy ,,a kötet egy rendkívül jó eladásokat produkáló karácsonyi bestseller".

A Guardian megkeresésére a Waterstone's szóvivője azt felelte: a huddersfieldi üzlet hibát követett el a matricák alkalmazásával. ,,A problémát orvosoltuk, és ilyesmi többet nem fog megtörténni - mondta a sajtós. - A könyvet általában a második világháborúról, illetve a német történelemről szóló kötetek között tartjuk. Az egyik üzletünk a politikai munkák közé helyezte ki, ami szintén nem volt helyénvaló, ezt ugyancsak korrigáltuk."


http://www.hir24.hu/konyv/2011/12/23/tokeletes-karacsonyi-ajandekkent-hirdettek-a -mein-kampfot/~~kultura
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolondot csinált belőlünk a ko
  2011-12-23 21:50:52, péntek
 
  Bolondot csinált belőlünk a kormány


Megjelent: 2011.12.22. 13:12|


Aki azért lépett vissza az állami rendszerbe, hogy ne veszítse el az állami nyugdíját, most nagyokat nézhet. Az is benne van az állami nyugdíjrendszerben, aki nincs benne.

Hatályon kívül helyezik azt a szabályt, amely szerint aki korábban pénztártag maradt, az a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerből kilépett, ezért 2012 januárjától elért keresetei, jövedelmei nem számítanak be a majdani állami nyugdíjába - derül ki a Matolcsy György által jegyzett módosító javaslatból. A 10% egyéni járulékfizetés a továbbiakban nyugdíjjogosultságot keletkeztet - olvasható a javaslatban.

Tehát aki azért lépett vissza az állami nyugdíjrendszerbe, mert nem akarta elveszíteni az állami nyugdíját, azt tapasztalhatja, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagokat ez a veszély már mégsem fenyegeti. Tehát a szabályozásnak azon része, ami a legerősebben tolta a magánpénztári tagokat a visszalépés felé, már nem él.

A magán-nyugdíjpénztári tagok viszont azzal néznek szembe, hogy nem gyarapíthatják már a magánpénztári vagyonukat az egyéni járulékukkal, s az állami nyugdíjrendszerhez tartoznak - akkor is, ha nem lépnek vissza az állami rendszerbe. Ennek ellenére akár vissza is léphetnek, a nyugdíjkiegészítésüket ily módon visszakaphatják, vagy jóváírják az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlájukon (ami még nem is létezik, csak beszélnek róla). Az összegyűlt vagyonuk pedig természetesen átkerül az államhoz.

Nem világos a módosítóból, miért is érné meg a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a visszalépés, vélhetően az egyéni nyugdíjszámlán történő jóváírással kecsegtetik majd a tagokat. Kérdés, mennyire hiszik el a tagok, hogy a szabályozás, amely alapján döntést kell hozniuk, nem változik meg akár néhány hét múlva.

Cs.K. Szerző: Cs.K.
Forrás: FN24

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2011/12/22/bolondot-csinalt-belolunk-a-kormany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: Huszadrangú ügy miatt ba
  2011-12-23 20:38:48, péntek
 
  Vona: Huszadrangú ügy miatt balhézik a balliberális ellenzék
2011, december 23 - 16:25


Vona Gábor a balliberális ellenzék mai parlament előtti performanszára reagálva kijelentette, a Fidesz sorozatos házszabálysértése valóban méltatlan az Országgyűléshez, de mindez huszadrangú dolog az emberek mindennapi problémáihoz és az ország tragikus helyzetéhez képest.

Vona GáborAz LMP és az MSZP mai Parlament épülete előtti akcióira reagált sajtótájékoztatóján Vona Gábor. A Jobbik frakcióvezetője emlékeztetett, hogy pártja számtalanszor szóvá tette már: méltatlan, ami az Országgyűlésben az elmúlt másfél évben zajlott. A nemzeti radikális párt visszautasítja a Házszabály semmibe vételét és a kormány kétharmados többségével való rendszeres visszaélést, ez ügyben szinte minden nap lehetett volna tiltakozást szervezni. A megítélése szerint ilyen értelemben az LMP tiltakozásának van joga, de most távolról sem ez az ország legfontosabb problémája.

A Házszabály kijátszásánál a Jobbik elnöke szerint sokkal fontosabb, hogy az ország robog a csőd felé, és a kormány gazdasági szabadságharc helyett gazdasági polgárháborút robbantott ki a gazdagok és szegények között. A valódi probléma a munkanélküliség, a devizahitelesek kilátástalan helyzete, a nem létező közbiztonság, valamint az újra nyakunkban lihegő IMF és a leminősítések. Ezen problémák között huszadrangú problémának számít, hogy a házszabályt hányszor és hogyan sérti meg a kormány - tette hozzá.

Vona Gábor elmondta, nagyban hitelteleníti az MSZP és az LMP show-elemekkel tarkított tiltakozását, hogy nemzetközi gazdasági kérdésekben mindkét párt rendszeresen Magyarország érdekei ellen politizált, szinte üdvözölték az IMF Magyarországra érkezését. A baloldal demokráciaféltése a pártelnök szerint már csak azért sem lehet hiteles, mert azt a szemkilövető, hazudozó, nemzetáruló Gyurcsány Ferenc játszotta el. ,,Aki Gyurcsány közé keveredik, azt megeszik a disznók" - tette hozzá.

Vona kiemelte, a szocialisták távolmaradása az Országgyűléstől emelte a parlamenti munka fényét, a Jobbik reméli, hogy ,,ezen jó szokásukat 2012-ben is megtartják majd".

Paródia, üzenet nélkül

A Jobbik elnökének sajtótájékoztatóját megelőzően Kósa Lajos ,,politikai paródiának" nevezte az akciót, amelynek tartalmi üzenete szerinte nem volt.

A fideszes képviselő szerint az LMP, Gyurcsányék és az MSZP egymással versengtek a ,,kit tartóztatnak le hamarabb?" című vetélkedőben.

Nem mindig féltették a demokráciát

Emlékezetes: 2009. július negyedikén a Magyar Gárda betiltását jelentő bírósági döntés elleni békés tiltakozásról Vona Gábort 205 másik emberrel együtt földre teperve, bilincsbe verve hurcoltak el. Az elmúlt két évtizedben példátlan jogtiprás ellen akkor sem az LMP jelenlegi vezetői - akik közül többen komoly jogvédő múlttal büszkélkedhetnek, - sem az akkor kormánypárti pozícióban levő MSZP nem tiltakozott.


http://www.youtube.com/watch?v=WE63YIElWAw&feature=player_embedded



http://barikad.hu/vona_huszadrang%C3%BA_%C3%BCgy_miatt_balh%C3%A9zik_balliber%C3% A1lis_ellenz%C3%A9k-20111223
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Orbán, takarodj!": tüntetés a
  2011-12-23 20:24:32, péntek
 
 
"Orbán, takarodj!": tüntetés a Kossuth téren


hvg.hu

2011.12.23., 16:27 Frissítve: ma, 17:47 304

"Nem hagyjuk! Nem hagyjuk!" - skandálta a tömeg az LMP által a Kossuth térre szervezett tüntetésen, ahol a színpad feletti kivetítőn a reggeli parlamenti blokád, illetve az LMP-s tüntetők elleni rendőrségi intézkedések képeit vetítik ki. Korábban tudósítónk azt jelentette, hogy a Gyorskocsi utcai fogdából frissen kiengedett MSZP-s képviselők - köztük Mesterházy Attila és Lendvai Ildikó - is a Kossuth téri tüntetésre indultak.

Az LMP szóvivője a színpadon azt mondta, a párt új ellenállást, egy békés ellenállást hirdetett a kormány politikája ellen, mert nem szeretnének asszisztálni ahhoz, ami a parlamentben zajlik. Nem kellene ma itt lenniük, hanem a családjukkal kellene tölteniük a napot, de arra kényszerültek, hogy tiltakozzanak az Orbán-kormány ellen. A felszólalók szerint nem kukaborogatásra, hanem rendezett ellenállásra van szükség.
Kattintson képeinkért! Kattintson képeinkért! Forrás: Stiller Ákos
hirdetés

"Ez a hazug hatalom össze fog omlani"

A színpadon Kukorelly Endre is felszólalt, azt mondta, "ki kell menünk az utcára". Majd Kaufer Virág kapott szót, aki elmondta, két órája szabadult ki a Gyorskocsi utcából és arra kényszerült, hogy testével védje a demokráciát a parlament blokádjánál. "Csalódásom erősebb, mint Orbán Viktor kétharmada". A képviselő szerint Orbán mindent bekebelezett az országban. "Mit kaptunk Orbán Viktortól a kétharmadért cserébe?" - tette fel a kérdést a képviselő, erre a tömegből többen bekiabálták: "Semmit!". Kaufer Virág szerint csak csalódottságot.

"Van jövője Magyarországnak, ha ti nem féltek!" - mondta már Karácsony Gergely LMP-s képviselő, aki szerint félniük a parlamentben ülő kormánypárti képviselőknek kell. "Ez a hazug hatalom össze fog omlani, de ehhez az kell, hogy mindenki hallassa a hangját, hogy ne menjünk haza, hogy hozzunk még egy embert a demokratikus oldalra és váltsuk le ezt a szörnyű rezsimet" - mondta. Az is fontos szerinte, hogy az Orbán-rezsim bukása után ne kövessék el azokat a hibákat, amelyeket az elmúlt hűsz év kormányai elkövettek.

Szakértői kormányt követelt a Szolidaritás

A Szolidaritás mozgalom képviselői is felszólaltak, ellenzéki kerekasztalt hívnak össze, amelybe meghívták az ellenzéki csoportokat. Árok Kornél társalapító szerint nem volt nehéz felidézni ma a rendszerváltás előtti időket, amikor a rendőrök szintén ellenzéki képviselőket fogtak le és vittek be a fogdába.

A szavazók nem adtak felhatalmazást a magánnyugdíj-vagyon elherdálására vagy a visszamenőleges hatályú törvények elfogadására, az iskolák, színházak életébe való beleszólásra - mondta Árok Kornél. Szerinte ma az ellenzékiek ma összefogtak és kiálltak a diktatúra ellen. "Karácsonyi forradalomnak" nevezte a mai megmozdulást és demonstrációt. Azt mondta, le kell váltani az Orbán-kormányt és egy szakértői kormányt kell felállítani.
Kattintson képeinkért! Kattintson képeinkért! Forrás: Stiller Ákos

Népszavazásra hívták a tüntetőket

Schiffer András LMP-frakcióvezető szerint ki kell szabadítani a Gyorskocsi utcában fogva tartottakat. Szerinte Orbán - aki joystickel irányítja a vezetőket - nézzen körbe, és csak azután fenyegetőzzön. Orbánék esélyt kaptak arra, hogy helyreállítsák a közbzalmat és arra, hogy Magyarország érdekeit hatékonyan képivseljék a világban.

Ezt az esélyt szerinte Orbán eljátszotta. "Orbán Viktor uralkodni akar, mert kormányozni nem képes" - tette hozzá. Jövőre egy népszavazáson akarják szembesíteni Orbán Viktor a nép akaratával, ezért jövőre mindenkit vár az LMP a szavazófülkékbe - mondta Schiffer András. "2012 a szembesítés éve lesz" - tette hozzá.

Elkezdték kiengedni a "reggeli hősöket"

A rendőrség nem tudja biztosítani a tüntetők átvonulását a Gyorskocsi utcához - közölték nem sokkal délután öt után a szervezők, de a színpadon a szervezők azt mondták, erre lehet, hogy nem is lesz szükség, mert elkezdték kiengedni a civileket, a "reggeli hősöket" a fogdából. Ezt a bejelentést hatalmas üdvrivalgás fogadta a téren. Még egy szónok következett, majd a demonstrálók zárásképpen elénekelték a Himnuszt. "Folytatjuk! Folytatjuk!" - skandálta búcsúzóul a tömeg.


http://hirszerzo.hu/hirek/2011/12/23/20111223_lmp_tuntetes_kormany#utm_source=hir level&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2011-12-23
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi álom
  2011-12-23 20:03:45, péntek
 
  Sík Sándor

Karácsonyi álom

Magyar karácsony fekete-fakója
És minden, ami mostani, múljon.
Száz pici gyertya gyujtatlan gyúljon,
Csillagos álom pelyhes takarója
(Álom, álom, karácsonyi álom)
Szemünkre símuljon.

Álom, álom... Betlehemben
Kicsike Jézus megszületett!
Szép Szűz Mária, egek ékessége,
Mi bűnös lelkünk egy édessége,
Csókkal hajol a jászolka fölébe,
Kicsi Jézuskája ránevet.

Kegyes kicsi Jézus, mindenlátó Jézus
Ügyefogyottakra, ránk mosolyog:
Csitt, levegő-égben, boldog fényességben
Minekünk dalolnak angyali karok!
"Dicsőség, dicsőség, mennyben az Istennek!
Békesség, békesség földön az embernek!"

Álom, álom... Kegyes kicsi Jézus,
Panaszkodjunk-é teneked?

Okos kicsi Jézus, igazlátó Jézus,
Hiszen te jól tudsz mindeneket!
S te fényes, szép angyalsereg
A békességet is ismered!
A békesség - te jól tudod - meleg cipó:
És édesanyja a bánsági búza,
A békesség a nagy hegyek nyugalma:
És homlokukat a Tátra koszorúzza,
A békesség egy csendes, kicsi napsugár talán,
Amely a mély komoly vizek tükrén remeg:
De máshol meg nem látják szegény magyar szemek,
Cseh Pozsony ős Dunáján és Szent Anna taván.
A békesség a kassai harangszó,
S a székely falukon a pásztorok miséje!
A békesség... ó, legyen újra szent!
Dicsöség a magasban... Kicsi Jézus,
Tedd, hogy legyen békesség idelent!

Dicsöség, dicsőség a magasságoknak,
Békesség a földön, békesség, békesség
Szegény magyaroknak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek mondják:
  2011-12-23 17:59:13, péntek
 
  Az emberek mondják:

Bóvli! Bóvlik vagytok!
Demokráciát!
Elég volt! Elkúrtátok!
Gyertek ki!
(Van kordon is, rendőrökből. A tömeg nem megy feléjük.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Orbán Viktornak
  2011-12-23 17:55:06, péntek
 
  Levél Orbán Viktornak
2011.12.23 |



Levél Orbán Viktornak Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Ön nekem, mint nyugdíjasnak címzett levelében "tisztelettel és nagyrabecsüléssel" szólított meg, és felajánlotta, hogy "hallgassuk meg egymást!" Én már sokszor meghallgattam Önt, most az Ön egyenes felszólítására írok Önnek, és szaván fogom: Ön is meghallgat-e engem?

Kegyelmet kérek Öntől, mint halálra ítélt. Mint ártatlanul fagyhalálra ítélt, sokad-magammal, bár az én esetem is különleges, mint külön-külön bárkié, aki hozzám hasonlóan nyomorba került.

A halálbüntetést Magyarországon csak a rablógyilkosok élete védelmében törölték el, akiket viszonylag kényelmes és meleg börtönökben tartanak, etetnek, szórakoztatnak, megkímélik a szabad élet és az időjárás viszontagságaitól. Bezzeg minket, akik semmi olyan bűnt nem követtünk el, amiért halálbüntetés járhatna, téli fagyhalálra ítéltek, és amíg az ítélet rajtunk be nem teljesedik, egészségünk megy tönkre az állandó hidegtől - és az idegeskedéstől: mi lesz velünk, megérjük-e a holnapot.

Vajon mit jelent az, ami a levele alján olvasható, hogy Önök "az emberek mellett állnak"? - Állnak, és nézik, hogyan fagyunk meg a szabadban, vagy saját "otthonainkban"? - Vagy állnak, és azt nézik: mit tehetnek értünk, milyen segítséget nyújtsanak, hogy könnyebbé tegyék nehéz életünket? - Mert mi ezt várjuk megválasztott képviselőinktől.

Én az utóbbiban reménykedem. Azért írok Önnek, hogy segítsek: kitalálnia se kelljen, mire lehet MÉG szüksége egy nyugdíjas diplomásnak, aki kora szerint akár az Ön édesanyja is lehetne.

Önkormányzati képviselő voltam Budakalászon, 2002-2006 között. Párttag sosem voltam sehol, de tisztességes gondolkodású képviselőként sikerült (főleg ingatlan-spekulánsi) tyúkszemére lépnem a "Pénzért Mindent! Párt" tagjainak, helyi "hatalmasoknak". Ők voltak többségben a helyi testületben. (Most megint ők alkotják a többséget...) Már 2002-ben megpróbálták megakadályozni, hogy egyáltalán képviselőjelölt lehessek, de törvénysértéseiket a 3 napos határidők alatt sikerült jogorvosolni. (2010 őszén ilyen célra NEM volt elég a két napnál is kevesebb idő!) 2006-ban felgyújtatták a házamat, már február 1-én, hogy ne tudjak majd indulni az őszi választáson: úgy látszik, nem tartották elegendőnek, hogy 2006 elején a 10 ezres lélekszámot elérő nagyközséget 10 új választási körzetre osztották, és lakókörnyezetemet három (logikátlan) részre darabolták.

A házam felgyújtásának szemtanúja is volt, akivel ritkán találkoztunk, így csak 4 évvel később mesélte el nekem, mit látott a tűz előtti percekben. A rendőrség ennyire kihűlt nyomon el sem indult, inkább azt válaszolta a kései feljelentésre, hogy "ez a cselekmény nem bűncselekmény" volt. "Bűnügy" tehát nem lehetett belőle. Azonban egyértelműen lehet következtetni a szándékosságra, és a felbujtók körére is abból, ami a ház leégését követően történt.

NEM kaptam engedélyt a megsemmisült otthonom helyreállítására! És miközben a max. 60 napos engedélyezési eljárásnak 28 hónap után végre mégis jogerős engedély lett a vége, az is kiderült, hogy minimálisan megfelelő összegű kölcsönt sem kaphatok: sem az önkormányzattól, sem banktól! Azóta - újabb költségekért - újíttatgatom az engedélyt, de pénzem még mindig nincs, hogy ne kelljen megfagyástól félnem a megmaradt pincémre felállított, kifűthetetlen "kármentő dobozban", ami legfeljebb raktárnak alkalmas, mégis abban vagyok kénytelen meghúzódni.

Az 1991-ben politikai okból és rokkantként menekült székely (agronómus-író-költő-újságíró) párom 4 évi "sufni-lakás" után belehalt a még Marosvásárhelyen történt (szintén nem véletlen) balesete elhúzódó, egyre több szenvedéssel járó következményeibe. A velem lakó fiam nemrég albérletbe menekült, mert már nem bírta a nyáron 40 fokos, télen fagyos "bódéban" elvackolódást. (Talán Ön is emlékszik még a Budapesti Erdélyi Gyülekezet dányszentkirályi "leányegyháza" templomára, amelyet Tőkés László és Tempfli József nagyváradi püspökök együtt szenteltek fel. Ön a családját is elhozta, és elültetett a templom mellett egy fenyőfát, ifjú miniszterelnökként. Recsenyédi Fekete Miklós, a székely párom ott adta át Önnek dedikált, Pogány trilógia című elbeszéléskötetét, amelyet akkoriban adtunk ki, az én rajzaimmal.)

Hajléktalanná válva is türelmes maradtam, és jóhiszemű. Négy éven át visszautasítottam a barátaim gyanakvását, mely szerint talán nem véletlenül égett le a házam. (Mi sokáig úgy véltük, elektromos készülék gyulladhatott ki.) De a szemtanú "vallomását" azonnal el kellett hinnem, - mert megmagyarázza egyrészt azt, amit a tűzvizsgáló sem tudott megállapítani: hogyan keletkezhetett az otthonunkat elpusztító tűz, másrészt azt, hogy miért bánt velünk szinte ellenségesen az önkormányzat, miután hajléktalanná váltunk.

Országszerte jó példák vannak arra, hogy a tűz-, vagy árvíz-, vagy vörös-iszap sújtotta családoknak azonnal a segítségére siet a településük önkormányzata, nagyobb baj esetén az egész ország is.

Türelmes voltam, és csak két évvel a tűz után indítottam kártérítési pert az önkormányzat ellen. Addig is a segítség-kérést, helyreállítási engedély és kölcsön iránti könyörgést ismételgettem. Mégis, még további hosszú hónapokig nem volt jogerős építési engedélyünk! "Jogi ismereteket" kellett szereznem: a bírósági keresetben és az I. fokú, elutasító ítélet elleni fellebbezésben is felsoroltam a paragrafusokat: az önkormányzat: a testület és a hatóságok (Budakalászon és Csobánkán) mely törvényeket és alkotmányos jogainkat szegték meg, amelyek őket kötelezik, ugyanakkor a Ptk. 340. § - a károsultnak kötelessége a további károk megelőzése - előírását semmilyen fórumon nem vették figyelembe, és rám - a nyomorunk tetejébe - közel másfél milliós építésügyi bírságot szabtak ki a megmaradt és segélyként kapott holmink megőrzéséért!

Az otthonunk elvesztését lelkileg még könnyen vészeltem át, mert a tűz óta szeretet-áradat vett körül bennünket, még addig ismeretlen emberek is segítettek. Egy ideig számoltam: több mint 130-an. - De most, hogy már másodfokon is elvesztettem a kártérítési pert, tavaly meghalt a párom és a fiam állás nélküli küszködőként is inkább LAKHATÓ albérletet keresett, egyedül maradtam, és kezdek igazán kétségbeesni.

Hiszen én csak kölcsönt kértem, amit vissza akartam adni! A fiaimmal önerőből szerettük volna azonnal helyreállítani a házunkat. S ha már kölcsönt nem kaptam, életbe vágóan fontos lenne a JOGOS kártérítés!

Már majdnem hatévi hajléktalanság alatt megtapasztalva, hogy NEM vagyunk egyenlők az önkormányzat meghatározó tagjaival az Alkotmány és a törvények előtt, mert a bíróság az ő törvénysértéseiket NEM szankcionálja, nekem pedig akkor sem ad igazat, ha azt törvény is alátámasztja, továbbá "méltányosságról" az ellenem fellépők hallani sem akartak, ezzel családom tagjaira sem voltak tekintettel, - most már kezdek kétségbeesni! Közel hat éve NINCS otthonom, de a hajléktalanságom megszüntetéséért vívott küzdelmemben "szereztem" közel két millió Ft adósságot! Az unokáimat pedig már hat éve nincs hol vendégül látnom...

Nemrég azt hirdette a Fidesz-kormány, hogy "nem hagy senkit az út szélén"! - Vajon, ha kell, az önkormányzattal szemben is megvéd? Vagy fölöttük csak az Isten az úr? - És a bankok számára miért csak a jóval 70 év alattiak "ügyfelek"? - Ha nem fagyok meg a télen, tavasszal 70 éves leszek. Az Ön édesanyja hány éves?

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ha még Ön sem segít nekünk, akkor akár meg is halhatunk. A társadalom kivetettjei lettünk, pedig becsületes munkával mi is sokat tettünk érte, - amíg lehetett. De ilyen helyzetben az ember érdeklődése már leszűkül arra: vajon a holnapot hogyan éri meg. - A háziorvos vizsgálatokra küld, és ilyenkor kísérleti nyúlnak érzem magamat, akin azt figyelik, milyen betegségeket okoz neki a rákényszerített "terhelés". Pedig a ma még hatályos Alkotmányban egészséges élethez való jogom is van... legalább is: lenne!

A mai Alkotmány szerint jogom van az élethez. Nem írták oda, hogy kötelező lélegzetet venni, - tudják, hogy anélkül nincs élet. Nem írták oda, hogy fűthető lakáshoz is jogunk van, pedig TUDJÁK, hogy anélkül magyar emberek százai halnak meg telente.

2011 januárjában Nyitrai akkori államtitkár úr mégis azt válaszolta a levelemre, hogy a magyar állam "a lakhatást nem garantálja"! Talán észre sem vette, hogy ezzel halálos ítéletet mondott ki sok ezer magyar emberre, anélkül, hogy bíróság állapította volna meg a legsúlyosabb, halált érdemlő bűnösségünket!!!

Csoda-e, hogy fogy a magyarság?

De ez már Önökön, törvényhozókon múlik. Kétharmados többséggel azt tehetik, amit akarnak. Ha jót akarnak nekünk, a magyar nemzetnek, akkor jót tehetnek. Kezdek örülni, hogy az IMF-t csak tárgyalópartnernek tekintik, nem uruknak és parancsolójuknak. Akkor örülnék jobban, ha a biztosítási díjnak nevezett, de lényegében gengszterek-követelte "védelmi pénzt" sem lennének hajlandók fizetni. Akkor örülnék a legjobban, ha a bizonyosan soha ki nem fizethető mértékű államadósságot - a sokszorosan és fölöslegesen kifizetett ezermilliárdok után - tovább nem akarnák kifizetni Magyarország tönkretevőinek, - és akkor mindjárt jutna meleg otthon minden magyarnak!

Gondoljon ránk, Tisztelt Miniszterelnök Úr, és legyen erős, amikor ellenségeinkkel kell tárgyalnia!

Ránk hallgasson, ne rájuk! Ön nem az ő miniszterelnökük, hanem a miénk!

És ha már addig is segíteni tudna a "törvényekkel nyomorba kényszerített", fázó nyugdíjason, rajtam, a fiamon, és az unokáimon (hogy legyen erőm végre velük is foglalkozni, mielőtt felnőnek), azt külön is hálásan megköszönném.

Tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

Kincsesné Salca Mária
nyugdíjas, okleveles földmérőmérnök

Legyen boldog a karácsonya minden felelős magyar politikusnak - ha már mindent megtettek azért, hogy minden magyar embernek is boldog karácsonya lehessen!

keszthely.jobbik.hu


http://www.keszthely.jobbik.hu/content/lev%C3%A9l-orb%C3%A1n-viktornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a magyar középosztály is
  2011-12-23 17:49:22, péntek
 
 
Már a magyar középosztály is Ausztriába menekíti a pénzét
ecoline.hu

ecoline.hu

2011.12.23., 12:56 Frissítve: ma, 13:03 1856 0

Ennek már a fele sem tréfa: miközben a kormány kitartóan és hangosan vívja a szabadságharcát, az emberek csendben menekítik ki a pénzüket az országból. Az azenpenzem.hu cikke szerint az elmúlt napokban felgyorsult a kiáramlás, a határ menti osztrák bankokban már alig lehet időponthoz jutni a számlanyitáshoz.

Pár hete a Figyelő már felhívta a figyelmet, hogy beindult a pénzkivitel új hulláma, az viszont újdonság, hogy már rég nem csak a leggazdagabbak menekítik vagyonkájukat, hanem a középosztály is. A határmenti osztrák bankok egyébként a bécsiekkel összevetve rosszabb kondíciókkal dolgoznak, de ez sem zavarja a biztonságra vágyó magyarokat.

A cikk természetesen az S&P leminősítése előtti állapotokról szól, simán lehet, hogy a friss hír újabb lökést ad a pénzkiviteli hullámnak.
hirdetés

Igazán érdekes a cikkben a privátbanki szakértő véleménye is: Karagich István szerint az állam a magánnyugdíjpénztárak államosításával megnyert pénz sokszorosát bukja el amiatt, mert megingott az emberek bizalma az ország iránt.


http://ecoline.hu/ki_hitte_volna/2011/12/23/Mar_a_magyar_kozeposztaly_is_Ausztria ba_men_MLGXQA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.