Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Nagy József - karácsony
  2011-12-25 18:18:25, vasárnap
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Samu Margit: Karácsony várása
  2011-12-25 18:00:00, vasárnap
 
  Samu Margit: Karácsony várása /dr Molnar Kerekes Mariától kaptam

Nézz fel a csillagos égre és
mindig látsz egy fényesebb csillagot,
mely ragyogóbban ragyog, mint a többi,
s gondolj tiszta szívvel a három királyra,
akik hittek az Üdvözítő születésében.
Vezette őket a csillag, szívük melege
és a szeretet öröme, mert
Megváltó született Nyugaton.

Higyjél az ő hitükkel, amit
nekik adott az Isten, hogy
egyetlen fiát lássák, érezzék,
imádják és hirdessék, hogy él
a Teremtő, ki szereti az embereket.

Amíg gyermeki szeretettel tudod
szeretni egyetlen Megváltódat,
addig az életed boldog és gazdag.
Ne hagyd elveszni szívedben élő
Istenedet, ne törölje ki senki. Énekelj,
mert ő mindennél nagyobb hatalom.

Így várjad minden évben Isten egyszülött
gyermekét, az értünk megszületett Jézust.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Leskó Imre: Karácsony
  2011-12-25 17:55:03, vasárnap
 
  Leskó Imre: Karácsony

Messze, messze földön valamikor régen
Hideg istállóban rongyos faluvégen
Kicsiny kuckójában kerek nagyvilágnak
Kisfia született egy édesanyának!

Szalmás kemény jászol volt az első ágya
Nem volt ingecskéje tollpihés dunyhája
Semmije, semmije nem volt szegénykének
Nem volt a világon nálánál szegényebb.

S mégis azon éjjel megnyíltak az egek
Zengve földre szálltak angyali seregek
Messze napkeleten fényes csillag támadt
Királyok hódoltak Mária fiának

Messze volt-régen volt s mégis minden évben
Ezen a szent napon ünnep van az égben
Ünnep van a földnek minden szögletében
Ünnep van sok gyermek boldog kis szívében

Kis házban nagy házban csak róla beszélnek
Érte van az ünnep érte szól az ének
Békét tőle kérnek s csodát tőle várnak
Dicsőség! Dicsőség Isten szent Fiának
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Fideger Ildikó - karácsony
  2011-12-25 12:27:47, vasárnap
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Ünnepi ebéd Székelyföldön
  2011-12-25 11:21:09, vasárnap
 
  Ünnepi ebéd Székelyföldön - karácsony

MTV videó link
Link

....

 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Mikulástigris sztárok a thaifö
  2011-12-25 11:14:04, vasárnap
 
  Mikulástigris sztárok a thaiföldi állatkertben

MTV videó link
Link

.

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Karácsomy - Ünnepi mise
  2011-12-25 11:03:09, vasárnap
 
  Evangélium
Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be. Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen: tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, ő csak azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról. Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal. János tanúságot tett róla, amikor ezt hirdette: ,,Ő az, akiről mondtam, hogy utánam jön, de megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Hiszen mi mindannyian az ő teljességéből nyertünk kegyelemből kegyelmet. A törvényt ugyanis Mózes által kaptuk, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által valósult meg. Istent soha senki nem látta; Isten Egyszülöttje, aki az Atya kebelén van, ő nyilatkoztatta ki.

Emberré lett
A karácsonyi ünnep lelki gazdagságát három szentmise hivatott feltárni az ember előtt. Pontosabban a Megváltó születésének örömhírét hallgató, az Isten Fia előtt hódolatát kifejezni akaró és a megtestesülésnek örvendező ember, röviden: a karácsonyi titkot ünneplő ember előtt. Az éjféli szentmisén csodálkozva hallgattuk az éjszaka csendjét megtörő angyali éneket, amely a Megváltó születéséről szólt. Ez az örömhír ugyanúgy megdobogtatta a szívünket, miként egykor a betlehemi pásztorok szívét is. Isten ígérete beteljesedett, eljött emberi világunkba az Isten. A második karácsonyi szentmisén, amelyet pásztorok miséjének nevezünk, mi is elindultunk, hogy felkeressük Megváltónkat, aki a betlehemi istállóban a jászolban fekszik és kifejezzük előtte hódolatunkat. A pásztorokhoz hasonlóan mi is hiszünk az angyali szónak, mi is felismerjük a gyermekben Isten emberré lett Fiát, és mi is szívünk imádásával hódolunk előtte.A karácsonyi titkot harmadikként a mostani ünnepi szentmise tárja fel számunkra, amelyben Isten Fia megtestesüléséről hallunk az evangéliumban. János evangélista írásának bevezetésében a megtestesülés titkát mondja el rövid tőmondatokban, egyszerű szavakat használva. Evangéliumának kezdete az ő személyes hitvallása a megtestesült Fiúról, ugyanakkor az első keresztény közösség hitvallása is. Az isteni Igéről szóló himnusz csúcspontja a következő kijelentés: ,,És az Ige testté lett, és közöttünk lakott" (Jn 1,14). Nem arról van itt szó, hogy Isten rendkívüli módon megjelenik az ember számára, nem arról hallunk itt, hogy a láthatatlan Isten csodálatos módon megmutatja magát az embereknek, hanem arról, hogy testté lesz, emberré lesz, emberként születik meg. Nem emberi kíváncsiságunk és Istent látni akarásunk teljesítésére történik meg a csoda, hanem azért, hogy Isten egyértelműen kinyilvánítsa emberszeretetét, véghezvigye a megváltást, megváltásunkat, amely a megtestesüléssel kezdődik és Jézus kereszthalálával teljesedik be.
Mi a jelentősége annak, hogy Isten emberré lett? Nem teológia, elméleti választ szeretnék erre a kérdésre adni, hanem egy egészen gyakorlati dologra szeretnék rávilágítani. Sokan örülnének annak, ha a vallás megmaradna a szavak szintjén, a tanítás szintjén, elméleti síkon. Mert akkor csupán abban kellene dönteniük, hogy elhiszik-e, elfogadják-e ezt a tanítást. Csak abban kellene állást foglalniuk, hogy adnak-e szóbeli választ a szóbeli tanításra. Jézus emberré válása azonban felülemelkedik ezen a szinten, átlép az elmélet határán. Isten emberként élt ebben a világban, ugyanolyan emberként, mint mi. Emberként született meg és emberként halt meg, mindenben vállalta emberi sorsunkat. És az Ő élete kihívást jelent számunkra, mert élete - születésétől haláláig, sőt feltámadásáig - példa, követendő példa számunkra. Emberré lett, hogy megmutassa nekünk, hogyan kell nekünk emberként élni, mi az életünk célja, hogyan kell keresnünk és teljesítenünk életünk során a mennyei Atya akaratát. Nem elég tehát szóbeli választ adnunk, hanem egész életünkkel kell válaszolnunk Isten hívására.
Alig észrevehetően lép közénk az Isten, hogy néha alig észrevehetően, lassan, máskor gyors változással újjáalakítson minket. Észreveszem-e szeretetét?
Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus! Te vagy a fény, a világosság, a remény és a vigasztalás számomra. Te vagy az Atya ajándéka. Te vagy a szeretet megnyilvánulása. Te valóságos Isten és valóságos ember vagy. Szüless meg bennem! Élj bennem! Halj meg bennem! És egykor támadj fel bennem az örök életre!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Karácsony 12.25
  2011-12-25 10:59:09, vasárnap
 
  Karácsony 12.25 Urunk születése

Miután az angyalok visszatértek a mennybe, a pásztorok így biztatták egymást: ,,Menjünk hát Betlehembe, nézzük meg a történteket, amelyeket az Úr hírül adott nekünk!" El is mentek sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint előre megmondták nekik.

Pásztorok utódai
Idén októberben népszámlálást tartottak országunkban. Néhány rendkívüli esetet leszámítva, amikor egyesek nem voltak hajlandók válaszolni a kérdésekre vagy nem engedték be lakásukba a számlálóbiztosokat, az összeírás rendben lezajlott. Mindenkit felkerestek az ezzel megbízott emberek és feljegyezték életkörülményeiket, ugyanakkor az interneten is ki lehetett tölteni a kérdőíveket. Kétezer esztendővel ezelőtt módszerét tekintve egészen másként történt a népszámlálás, s egyáltalán nem volt népszerű esemény az egykori római birodalom tartományaiban, több helyen ugyanis lázadások törtek ki. A császári rendelkezés szerint a családoknak a családfő születési helyére kellett menniük. Az Augusztus császár-féle összeírás aligha kerülhetett volna a világtörténelem leghíresebb eseményei közé, ha nem éppen ekkor történt volna Jézus születése. Ezen esemény miatt indult ugyanis útnak József Názáretből Betlehembe Máriával, az ő eljegyzett feleségével. A Betlehemben történt eseményről Szent Lukács evangélista jegyezte le a legrészletesebben. Az éjféli mise evangéliumi részlete beszámol a népszámlálásról, megemlíti, hogy József és Mária hiába keresnek szállást, s emiatt egy istállóban kénytelenek meghúzni magukat éjszakára. Itt, egészen egyszerű és szegényes körülmények között született meg Jézus, s ezt a hírt az angyalok viszik meg a környéken nyájukat őrző pásztoroknak.
Ezt a beszámolót folytatja a karácsony napi reggeli szentmise, amelyet pásztorok miséjének nevezünk. Az előző rész folytatásaként az evangéliumban arról halottunk, hogy a Megváltó születésének örömhírére a pásztorok azonnal útnak indultak, hogy felkeressék az újszülöttet. És itt érdemes egy pillanatra megállnunk. Valamivel korábban útnak indult József és Mária, akik nagy utat tettek meg a népszámlálás miatt. Aztán most útnak indulnak a pásztorok, akiknek rövid az útjuk. Később majd hallunk még a háromkirályokról is, akik szintén útnak indulnak, hogy hosszú vándorútjuk végén ők is megtalálják az újszülöttet. A karácsony útnak indító ünnep. Útnak indulunk a templomba, mert egy vallási ünnepet az Isten házában illik közösségileg megünnepelni. Jól tudják ezt azok is, akik máskor nem indulnak útnak.
Ugyanakkor a karácsony bevonult a családok életébe is. Itt sajnos már kissé összekeverednek a dolgok. Sokaknál az ajándékozás vált a legfontosabbá a szentestén vagy az ünnepség középpontjába a feldíszített fenyőfa került. Fontos tisztáznunk, hogy karácsonykor nem a fenyőfát ünnepeljük és az ünnep lényege nem a kellemes családi hangulat. A karácsony Jézus Krisztusnak, az Isten Fiának születésnapja. És ha ő nem születik meg a családi otthonokban, akkor a családi békés hangulat nem fog sokáig tartani. Ha ő nem születik újra a családtagok szívében, akkor a karácsonyi szeretet gyorsabban elszáll, mint az angyalok. Az ünnep fényét nem a színes karácsonyfaégők adják, hanem a kis Jézusból, a világ világosságából árad. Sok külsőség rakódott az évek során a családi karácsonyi ünnepre, amelyeket mondhatunk szépnek és hatással vannak a karácsonyi hangulatra. De ezek a külsőségek soha ne vonják el figyelmünket a betlehemi Gyermekről, a kis Jézusról, aki örömünknek és boldogságunknak az igazi forrása. Isten közel jön hozzánk, közénk jön, emberré lesz. Közel van nem csak a gyermekekhez, hanem a család minden tagjához is. Gyertek és nézzétek a betlehemet, a jászol szalmáján fekvő Gyermeket! Gyertek és érezzétek, hogy közel van hozzánk, az egykori egyszerű pásztorok utódaihoz az Isten! Velünk az Isten!
Horváth István Sándor

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.