Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Hiába hanukázott Tarlós, Budap
  2011-12-28 21:47:06, szerda
 
  2011-12-28. 15:23
Hiába hanukázott Tarlós, Budapestet is leminősítették

Budapesttől is megvonta a befektetési ajánlású adósosztályzatot a Standard & Poor`s. A vállalat korábban Magyarország államadósi minősítését is a befektetésre ajánlott szint alá sorolta vissza.
A nemzetközi hitelminősítő Londonban közölte: a magyar fővárosra külön érvényben tartott besorolásának rontását az indokolja, hogy a cég - saját osztályzati kritériumai alapján - Budapestnek sem ad a magyar államadósi minősítésnél jobb besorolást.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90045/#ixzz1hreAUp2s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így "spórolnak" Orbánék: még t
  2011-12-28 21:36:06, szerda
 
  2011-12-28. 18:49
Így "spórolnak" Orbánék: még több luxus a kormánynak

Újabb állami vezetők kaphatnak szolgálati autót és vele sofőrt egy kedden elfogadott kormányrendelet szerint. Az állami vezetők juttatásait szabályozó jogszabály legújabb módosítása lehetővé teszi, hogy a miniszterelnök az ügyben illetékes miniszter - Navracsics Tibor - engedélye nélkül osztogasson állami juttatásokat. A kormány hivatalba lépése óta már a második alkalommal bővíti a jogosultak körét, holott tavaly júniusban még ,,költségstopot" és a kiváltságok visszafogását ígérték.
Tovább bővül az szolgálati autót használó állami tisztviselők és a gépkocsival járó sofőrt igénybe vevő vezetők köre - derül ki a Magyar Közlönyben december 28-án megjelent kormányrendelet-módosításból.
Az Orbán Viktor által jegyzett jogszabály szerint a jövőben a miniszterelnök egyéni elbírálást alapján, egyedileg is engedélyezheti a hivatalos az állami vezetők juttatásairól szóló rendeletben felsorolt tisztviselőknek, hogy igénybe vegyék a különféle állami támogatásokat (többek között a szolgálati lakás és gépkocsi, a soron kívüli egészségügyi ellátás, a mobiltelefon, a kormányüdülő használatát). A tavalyi kormányváltás után kiadott kormányrendelet szerint eddig ez a közigazgatási minőségpolitikáért és a személyzetpolitikáért felelős miniszter (azaz Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes) engedélyéhez volt kötött.
A kabinet idén már módosította az állami vezetők juttatásait szabályozó rendeletét: júliusban arról döntöttek, hogy a miniszterelnök által kinevezett kormányhivatalnokoknak is bérelnek a szolgálati idejükre lakás, illetve ismét bevezették a VIP-kórház intézményét. A második Orbán-kormány tavaly júniusban még úgy döntött, hogy a vezető tisztviselők soron kívüli egészségügyi ellátására nincs szükség, ezért ezeket a szolgáltatásokat kivezették a rendeletből. Egy évvel később viszont ismét a Honvédkórházat és a Semmelweis Egyetem klinikáját jelölték ki arra, hogy az állam vezető tisztviselőit elássa.
Ami jár, az jár
A kedden elfogadott kormányrendelet kibővíti az állami juttatásokra jogosultak körét, így a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, kormánybiztosok, miniszteri és miniszterelnöki biztosok, miniszteri kabinetvezetők, kormányhivatalnokok, politikai tanácsadók közé felvette a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - azaz Varga Mihály - kabinetvezetőjét is.
A rendelet-módosítás szerint december 28-tól már nemcsak a minisztert és az államtitkárt illeti meg a sofőrrel járó szolgálati autó, hanem a közigazgatási államtitkárt és a kormánymegbízottat is.
Ezentúl igényelhet szolgálati autót Varga Mihály kabinetfőnöke, a miniszteri és a miniszterelnöki megbízott, viszont ezentúl a közigazgatási minőségpolitikáért és a személyzetpolitikáért felelős miniszter szabja meg azt a havi futásteljesítményt számukra, amit még az állam finanszíroz. Amit ezen felül mennek, azt nekik kell fizetniük. Nekik is járhat sofőr, igaz, meghatározott számú állami vezetőnek közös autóvezető jár. Amennyiben nincs vezetői engedélyük vagy egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak vezetni, az állam köteles számukra sofőrt biztosítani.
A szolgálati autóra jogosultak körének kibővítés új autók beszerzését eredményezheti. Orbán Viktor a kormány átvétele után tavaly spórolási programot hirdetett meg, hangsúlyozva, hogy a kabinet 120 milliárdos megtakarítást remél a telefonokra, bútorokra és autókra kivetett ,,költségstoptól". Ennek ellenére idén már feloldották a ,,költségstopot" és a 600 millió forintért 97 új szolgálati autót vásárolt a kormányzati vezetőknek a kocsikat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). Igaz, új autók már nem a korábbi kormányok által kedvelt Audi felső kategóriás modelljei közül kerültek ki, a KEF helyettük az olcsóbb Skoda Superbet választotta.
Havi 232 ezer plusz
A nyári rendeletmódosításkor a kabinet kimondta, hogy a kormánymegbízottaknak is állja az állam az albérleti díjat. Az állami vezetőknek számlával kell igazolniuk, az összeg pedig a rendelet szerint nem haladhatja meg a köztisztviselői illetményalap hatszorosát, azaz nem lehet több havi 232 ezer forintnál. A rezsiköltségeket az állami vezetőknek maguknak kell állniuk.
A miniszterelnök - a közigazgatási miniszter, Navracsics Tibor javaslatára - a különféle területi hivatalok egyesítésével létrehozott, január 1-jétől működő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal élére december 23-án nevezte ki a kormánymegbízottakat. A vezető hivatalnokok többsége kormánypárti parlamenti képviselő, politikus: így a budapesti élére a korábbi fideszes főpolgármester-helyettes, Pesti Imre, a baranyai élére a KDNP-s Hargitai János, a borsod-abaúj-zempléni élére a fideszes Demeter Ervin, a hajdú-bihari élére a térség fideszes választókerületi elnöke, Rácz Róbert került.
A kormányrendelet szerint kizáró ok lehet, ha a miniszternek, államtitkárnak, kormánymegbízottnak esetleg az adott városban van lakása: erről magának kell nyilatkoznia, s ennek alapján a ,,közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős miniszter" dönt. A tavaly elfogadott rendelet még a közigazgatási és igazságügyi minisztert - aki a kabinet személyzeti politikájáért is felelős - nevezte meg felelősként, a mostani módosítás viszont már így - "közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős"-ként - nevezi meg a Navracsics által betöltött tárcát.
(HVG)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90055/#ixzz1hrbtjIbO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letette az esküt: miniszter le
  2011-12-28 21:35:35, szerda
 
  2011-12-28. 16:11
Letette az esküt: miniszter lett a zsidó bankár a "forradalmi" Magyarországon

Letette miniszteri esküjét Németh Lászlóné, a nemzeti fejlesztési tárca új vezetője szerdán az Országgyűlés plenáris ülésén.

Németh Lászlónét - aki Fellegi Tamást követi a fejlesztési miniszteri poszton - december 23-i hatállyal nevezte ki tárcavezetővé Schmitt Pál köztársasági elnök.
Németh Lászlóné eddig a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának belső tagja volt.

Elődje, Fellegi Tamás a jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként, és ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unió Bizottságával folytatandó tárgyalásokat.
Videón az eskütétel:

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90032/#ixzz1hrb2hJPg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris zsarolják Rosenbergék a
  2011-12-28 21:27:53, szerda
 
  2011-12-28. 19:10
Máris zsarolják Rosenbergék az IMF-hez visszakérezkedő kormányt

Ha a magyar kormány valóban érdekelt a hitelprogram előkészítéséről szóló tárgyalások folytatásában, akkor ezt az akaratát megfelelő módon demonstrálnia is kell a kulcsfontosságú gazdaságpolitikai területeken - hangsúlyozza a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi delegációvezetője a Reuters írásbeli kérdéseire. Ezzel Christoph Rosenberg például a jegybanktörvénnyel, illetve a pénzügyi stabilitásról szóló törvénnyel kapcsolatos szoros egyeztetések fontosságára utalt. A parlament az Európai Bizottság fenntartásai ellenére múlt héten már megszavazta a stabilitási törvényt, a jegybanktörvényről pedig most pénteken szavaz, amelynek jelenlegi formája nem veszi figyelembe az Európai Központi Bank valamennyi kritikáját.

Rosenberg és Bokros, két jóbarát (és megszorítási szakértő)

Az IMF-illetékes jelzése szerint a szervezet egyelőre nem döntött arról, hogy folytatódik-e, és ha igen, akkor mikor a hivatalos gazdaságpolitikai egyeztetés sorozat egy IMF-hitelprogramról Budapesten. A Rosenberg által elmondottakból leginkább ez, illetve az lehet figyelmeztető üzenet, hogy a hitelprogramot előkészítő tárgyalások nem folytatódhatnak mindaddig, amíg a magyar kormány nem jelzi, hogy a leginkább szigorú gazdaságpolitikai felülvizsgálatot jelentő készenléti hitelprogramot szeretné igénybe venni.
Rosenberg azonban megjegyezte, hogy mivel Magyarországnak nincs szüksége azonnali külső pénzügyi segítségre a szervezettől, emiatt a készenléti hitelmegállapodást elővigyázatossági jellegű megállapodásként lehet majd kezelni. (Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a magyar hatóságok megállapodnak az EU/IMF-fel egy készenléti hitelkeretről szigorú gazdaságpolitikai feltételek mellett, de a magyar hatóságok ezzel párhuzamosan rögtön jelzik azt is, hogy a "félretett pénzt" nem kívánják lehívni, csak szükség esetén.)
Az IMF-jelzések kemény hangvétele és az abban szabott feltétel fokozhatja azt a nagyfokú bizonytalanságot, amely az EU/IMF hitelprogram létrejöttét körüllengi és ez is szerepet játszhat abban, hogy a forint az addigi mérsékelt gyengülését folytatta: az euróval szembeni jegyzések 307,5 körülről 308,5-ig emelkedtek a bankközi piacon.
Az IMF-jelzéssel egy időben egyébként az euró is hanyatlani kezdett a dollárral szemben, amely szintén negatív a forintra nézve. Emiatt nehéz elkülöníteni a magyar fejleményt a nemzetközi okoktól a forint gyengülése mögött.
(Portfolió)
Friss: Zuhan a forint, 309 közelében az euró
A forint az általános délutáni gyengülést követően estére tovább esett a dollárral és a jennel szemben, az euróhoz és a frankhoz képest pedig stagnált a bankközi piacon.
Az euró 308,93 forint volt szerda este nem sokkal fél hét után a délutáni 308,70 forintos, illetve a reggeli 305,90 forintos árfolyam után. A múlt év végén 278,25 forinton történt az európai közös fizetőeszköz jegyzése. Az euró árfolyama az idei év folyamán november 14-én, 317,85 forinton volt maximumán, míg július 7-én 261,88 forinton a minimumán.
A svájci frankot 253,33 forinton jegyezték szerda kora este a délutáni 253,23 forintot és a reggeli 250,72 forintot követően. A svájci frank tavaly december 31-én 222,76 forint volt. A forint az idén a leggyengébb augusztus 9-én (273,43 forint), míg legerősebb április 6-án (198,89 forint) volt az alpesi valutával szemben.
A dollár jegyzése 238,80 forinton történt kora este. Délután 237,45 forinton, reggel pedig 234,21 forinton jegyezték a dollárt. A múlt év végén 207,74 forinton jegyezték az amerikai fizetőeszközt. November 25-én 239,83 forintot, május 4-én 176,78 forintot ért a dollár.
A jen forintárfolyama 3,0621 forintra nőtt szerda este a délutáni 3,0547 forintról és a reggeli 3,0106 forintról. December 31-én 2,5570 forinton, november 25-én, az idei csúcsot jelentő 3,0948 forinton, míg április 11-én, az idei mélypontot jelentő 2,1399 forinton állt a jen jegyzése.
(MTI)
Korábban írtuk: A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdai nyilatkozata szerint nem született döntés arról, hogy folytatódnak-e a hivatalos tárgyalások Magyarországgal a "pénzügyi segítségről".
Christoph Rosenberg, az IMF magyarországi misszióvezetője a Reutersnek nyilatkozva azt is hozzátette, hogy a kormánynak alapvető fontosságú kérdésekről kellene tárgyalnia, ha azt akarja, hogy egy IMF-programról folytatott megbeszéléseken haladást érjenek el.
A Reutersnek arra kérdésére, hogy a tárgyalásokat Magyarországgal felújítják-e januárban, a küldöttségvezető e-mailban azt közölte: az IMF arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy, tekintve Magyarország sebezhetőségét, egy megállapodott feltételekkel kötött készenléti (SBA) hitelmegállapodás lenne a legjobb az ország számára.
(MTI korrigálva)

További részletek:


http://kuruc.info/r/2/90051/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszéljünk végre érthetően
  2011-12-28 18:26:43, szerda
 
 



Beszéljünk végre érthetően


Hazánkban egyre jobban távolodik egymástól a politikai bal és jobb oldal, ami már beszédmódjában is elkülönül, olyannyira, hogy a két oldal meg sem érti egymás szavát, mondandója értelmét . Amolyan bábeli hangzavar keletkezett a közbeszédben, nem hallják egymást az emberek, pedig szóról szóra ugyanazt mondják, de ha te mondod nem értem én, ha én mondom nem érted te . Értetlenséget hozott magával a politikai korrekt beszédmód, ahol csak egyféle értelemben jelenhet meg politikai kép .

Magam is szívesebben nézem az ECHOTV műsorait, azokat sem mindet, mindenkor, hanem válogatok időm ilyetén áldozásának percei közül . Újságolvasásra szinte már senkinek sincs ideje, felváltotta a papírt a számítógép végtelenségében rejlő lehetőség, ahol azt olvasom, azt nézem, amit akarok műsoridőtől függetlenül . Ha kíváncsi vagyok mi történik Amerikában, Ázsiában, vagy Ausztráliában, akkor megnyomom a megfelelő gombot, és megjelenik előttem az az oldal amit olvasni akarok . Még egyszer : magam döntöm el milyen hírekkel töltöm meg az agyam .

A magyarországi baloldal megfeneklett a kádári diktatúra ideológiájának nemzetközi szóhasználatánál, amit elvetnek maguktól az elnyomott nemzet szimpatizánsai . Amikor szóba elegyednék másként gondolkodóval, akkor értetlenül néznek a szemembe . Pedig világosan hangsúlyozom mondanivalómat, magyarán fejezem ki magamat, nagy figyelmet fordítok, nehogy megsértsem a beszélgetőtársamat . Mégis ! Elterjedt rólam hamar, hogy más vagyok mint ők . A másságot nem a hőmérséklet emelkedésével értem, hanem a másik oldal ördögtől való nyelvezetén szóltam .

A marxengelsi filozófia kora elmúlt, de akik abból ledoktoráltak, képtelenek másként forgatni agysejtjeiket, mert beidegződött politikai előítéletük azokba, akik a pártállami rendszerben fontos feladatot kaptak . Ezért nem szabad új trükköket elvárni lukácsista filozófusasszonyoktól ugyanúgy, mint a csurkapista gondolatain felszabadult, s ezért fasisztának nevezett radikálisoktól . Milyen kár, hogy elárvult nemzetünkkel csak azok foglalkoznak, akiknek semmiféle nyilvánosságot sem ad, a többségben idegen tulajdonba került média .

Vannak kormányközeli folyóiratok, televíziócsatornák, esetleg polgári körök, de a FIDESZ kormányra kerülése után átrendeződtek a sorok ott is . Mennyire bosszantó volt hallani egy Magyar Hírlap szerkesztő tollából Wass Albert kritikáját, de a JOBBIK támadásait sem tudta értelmezni helyesen e pártközeli újság soraiban . Egy magát nemzetinek beállító, jobboldali párt lapja sunyin támadja a szélsőjobbnak titulált radikálisokat, akikkel a nemzet érdekében elvégzett munkát szentesíthették volna Bayer Zsolt és a Zöldi nevű főszerkesztővel együtt . Jól írnak ! Helyenként magas szinten értekeznek, de a kampány idején megengedhetetlen módon egymásnak ugrasztották a nemzeti oldal szavazóit .

Meglett a kétharmad, amivel képtelen bármit kezdeni a kormány, mert bármiben lépne, óriási nemzetközi támadásokat kell elviselnie . Kit érdekelne ez akkor, amikor a nemzet érdekében, még 15% extra szavazatot is igénybe vehetett volna a nemzeti oldal . De ! A jobboldal nem saját nemzetét képviseli, de ha igen, akkor az nem magyar ! Miért játsszák el naponta a demokráciát, amikor felsőbb utasításoknak kell eleget tenni az EU berkein belül ? El kell döntenie Orbán Viktornak azt, hogy szavazóira akar-e támaszkodni, vagy azokra a megbízóira, akik ebbe a pozícióba fiatal politikus korában beemelték .

Olyan pénzügyi körök érdekeit képviseli ez a kétharmados kormány, akikről szót sem ejtett kampánya során . Államadósságunk olyan méreteket öltött a válságot megnehezítő spekulációs műveletek után, hogy csak a kamatokra kifizeti GDP-je 80%-át, de ezt is kölcsönből teszi, mert a működéséhez szükséges 80%-ot pótolni kell új kölcsönökkel . Ördögi kör ! Egyedül a JOBBIK meri kimondani azt, hogy ez a helyzet tarthatatlan, mert normális esetben egy ország adósságtörlesztését a GDP -ből eredő haszon kevesebb mint 1%-ából fedezik . Izland példáját elhallgatja a magyarországi médiabirodalom minden tollnoka .

Össze kellene fogni-mondják, de ki tudna összefogni itt, kivel ? Hóhér az elítéltel? Gyilkos az áldozattal ? Smasszer a rabbal ? Kommunista a fasisztával ? Munkás a paraszttal ? Ez utóbbi még lehetséges volna, mert egyedül ők azok, kik termelő munkát végeznek, egymásnak nem az ellenségei, sőt mindkettőt kizsákmányolja ez a pénzbirodalom működtette politikai gazdasági forma . Vannak tehetséges emberek a levitézlett kádereken kívül is, azok, akiket az előző rendszerben mellőztek ugyanúgy mint a most . Heller Ágnes szelleme ugyanúgy él ma Európában, mint a volt Szovjetunió politikai bizottságában . Mi változott akkor ?

Budapesten a színházakat csak olyanok működtethetnek állami pénzen, akik ezt az idejétmúlt eszmét képviselik . Csipkerózsika álmát prolongálni szeretnék azok, akik annak idején elaltatták őt . Kulcsszavak, ártó gondolatok, egy gúnyos mosoly, mind szerepet játszottak abban, amivel elérték a magyar valóság ésszel fel nem fogható mai állapotát . Azt mondták változtatnak, elszámoltatnak, felelősségre vonnak, elítélik, megbüntetik azokat, akik eladósítottak bennünket, de amint látjuk a kormány képtelen mozdulni . Nem engedik a politikai státus quo összefonódásai, zárt kötöttségei .

Hazánkat megcsonkították Trianonban, s ez a csonkaságunkból eredő bénaság jellemzi azóta közállapotainkat, egyedül a negyedszázados Horthy éra szellemépítő korszaka törte meg ezt a rombolást . 1944-től fogva nincs alkotmányos rend Magyarországon ! Hiába toldozgatjuk, foltozgatjuk a 49-es XX-as törvényt, amit Sztálin parancsára fogalmaztak nekünk, szovjet gyarmatuknak . Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a nemzetünk védelmében létrehozott történeti alkotmányunkat . Szent Koronánk törvényeit nem lehet félresöpörni, mert akik ezt megteszik, láthatatlanul is diktatúrát építenek .
Lehetőséget kell adni a magyarságnak, hogy beindíthassa a hazai gazdaságot saját tőkéjéből, munkaalapú pénz kiadásának segítségével . Amióta a tőzsdén célponttá lehet egy nemzeti valuta, azóta értéktelenedett el nemzetünk fizetőeszköze spekuláció hatására . Nincs recesszió, pénzügyi válsághelyzet, csak gonosz spekulánsok vannak, akik azt hiszik ez örökre így marad . Két érdekcsoport feszül kitartóan egymásnak, amit tájékozatlanságból eredő indulatok táplálnak . Nézzünk szét magunk körül, fedezzük fel közös ellenségeinket, akik markukat dörzsölve ugrasztanak bennünket egymásnak . Magyarok vagyunk . Szeretjük mindannyian a hazánkat . Kezdjünk el végre közös célokért dolgozni, azért, hogy országunk erősödjön a munkánkból, s ezáltal mi is erősebbek leszünk!


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hites mágus karácsonyi üzene
  2011-12-28 18:04:45, szerda
 
  A hites mágus karácsonyi üzenete:

A cionizmus bibliai jel, mert feltámadása után Jézus is zsidó identitású lett




hit_gyulekezete_izraelt elteti.jpgA kormány által történelmi egyházzá fabrikált Izrael-imádó szekta, a Hit Gyülekezet sofőrből lett prófétája, Németh Sándor a gyurcsányista hiperlibsi, Ungváry Tamás kérdésire válaszolt az általa uralt szektatévén, adagolva a gyógyszert az agymosottaknak. Brekegésükből csak a legvadabb bicskanyitogató részletek...

...A vezető lelkész Ungvári kérdésére arról is beszélt, hogy a Messiás a feltámadása után - miközben minden ember megváltója lett - megőrizte zsidó identitását. Bár Pál apostol egyetemes emberként mutatja be Jézust, ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy a zsidóság felé való elkötelezettsége töretlen - teszi mindezt olyan ószövetségi próféciákra alapozva, amelyek arról szólnak, hogy visszatér a Messiás és eltörli Izrael álnokságát. Arról nem tudunk, hogy Jézus urunk feltámadása után visszatért volna a földre, hogy őrizgesse és hirdesse zsidó identitást. De ez a lelkész biztosan találkozott vele, vagy éppen neki súgta meg Jézus a nagy titkot.

...A Jelenések könyve pedig szintén Dávid gyökereként és Júda oroszlánjaként mutatja be a Messiást. Az ,,elpogányosított" - ,,elgermánosított", vagy éppen ,,elmagyarosított" - Jézus zsidó etnikumának újrafelfedezése Izraelben is zajlik.

... A siítáknál is elevenen él a muszlim messiás várása. Az úgynevezett Mahdi eljövetele az iszlám tanítása szerint együtt jár az iszlámnak a világ többi része felett aratott apokaliptikus győzelmével. Németh Sándor szerint azért is érdemes az perzsák messiásvárására figyelni, mert az politikai szintre emelkedett, és siettetni akarja a vég eljövetelét - márpedig ebből nagy baj fog származni. Gyorsan ki kell nyírni a perzsákat, nehogy baja származzon belőlük az egyetemes zsidó világuralomnak, érjük vezető lelkész úr.

... a bibliai előrejelzések szerint a világ nem csupán egy korszakváltás előtt áll, hanem a világmindenség berendezkedésének a fundamentuma fog megváltozni. Ennek előjele Izrael: a 3500 éves mózesi prófécia szerint az idők végén a szétszórt zsidóságot Isten összegyűjti. ... a cionizmus nem szitokszó, hanem egy bibliai jel. Isten ugyanis ezt a jeruzsálemi hegyet, a Ciont választotta ki leszállópályának, ide fog eljönni a Menny - előtte azonban azoknak kell oda visszatérniük, akiknek Isten használatba adta ezt a földterületet.

...Ezt rendkívüli feszültség, terror és háborúk kísérik, ezért próféták ezt a folyamatot a szüléshez és a szülési fájdalmakhoz hasonlítják. Vagyis a világválság a Messiás visszajövetele előtt egyre mélyebb és intenzívebb lesz, amit nem lehet gazdasági politikai eszközökkel megoldani, mert annak metafizikai alapjai vannak.

Hunhír.info kommentár:
Aki ebből a szövegből nem vágja le, hogy a "magyar történelmi egyház feje" karácsonyi ömlengésében az eljövendő totális zsidó világuralomról beszél, annak tényleg elgurult a gyógyszere.


HunHír.info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar külpolitika vergődése
  2011-12-28 18:03:14, szerda
 
  A magyar külpolitika vergődése az átalakuló világrendben



Amikor a Jobbik évekkel ezelőtt kidolgozta külpolitikai programját és lefektette külpolitikai célkitűzéseit, egy széleskörű és mélyreható geopolitikai elemzésre, diagnózisra támaszkodott. Számba vettük a világban jó ideje érzékelhető eseményeket, folyamatokat, és ennek alapján határoztuk meg a magyar nemzeti érdek szempontjából lényeges külpolitikai irányokat.

A Jobbik a fősodratú gondolkodással, így a magyarországi rendszerváló elit jobboldali, balliberális véleményformálóival szöges ellentétben egy érzékelhető geopolitikai trendfordulóra alapozta a külpolitikai programját. Értékelésünk szerint téves az a magyar külpolitika, amely kizárólagosan a Nyugat és annak politikai-katonaigazdasági értékrendjének tartós dominanciájára épít, és ennek megfelelően az euroatlantista érdekek alapján határozza meg célkitűzéseit. A kétpólusú világrend megszűnése és a szocialista ideológia felett aratott nyugati győzelem egy olyan szélsőségesen illuzórikus elméletnek is teret engedett különösen a világot kevésbé ismerő amerikai neokonzervatív körökben, amely a történelem végét vizionálta a nyugati típusú politikai és gazdasági modell világméretű elterjedésével. A világ tragédiája, hogy ennek a szélsőségesen primitív szemléletnek az érvényre juttatásán dolgozik immáron több mint egy évtizede messianisztikus hevülettel az az USA, amely a világ folyamatait máig egyedüli szuperhatalomként befolyásolja. Ez már önmagában óriási csapást jelent a világ minden országának, beleértve magát az USA-t és azt az Izraelt is, amelynek csak rövidtávon szolgálta cionista törekvéseit ez a politika, mára viszont a ,,jenki-cionista" duó rohamléptékű elszigetelődését jelenti a nemzetközi színtéren.

Ha a jelenlegi drámai körülmények között lehet tetézni a bajt, akkor azt Magyarország politikai elitje megteszi azzal, hogy még akkor is képtelen észrevenni szolgalelkű euroatlantizmusa csődjét, amikor már a komikus rajzfilmfigurák mintájára a szakadékon túl tempózik a levegőben, röviddel zuhanása előtt. Képtelen észrevenni, hogy a világ eseményei felgyorsultak és a geopolitikai erőviszonyok átrendeződtek, és már közel sem egyeduralkodó a Nyugat szövetségi rendszere és érdekérvényesítő képessége.

Ennek megfelelően egy stratégiaváltás vált szükségessé, amely a kialakuló új viszonyrendszerben keresi a boldogulás, túlélés és felemelkedés lehetőségeit Magyarország számára. A Jobbik külpolitikai programjában ezt az új szövetségi rendszert vázolta fel a ,,keleti nyitás" politikájával, amelynek keretében a felemelkedő, izmosodó keleti hatalmak felé keresünk kitörést mind pragmatikus-praktikus megfontolásból, mind a történelmi-kulturális gyökereink okán. Ehhez képest a magyar diplomácia irányítói ahhoz az őrülthöz hasonlíthatók, aki előrefurakodik a köztudomásúan süllyedő hajó előtti jegypénztárnál, hogy mielőbb megválthassa a jegyét.

(Gyöngyösi Márton külpolitikai elemzése teljes egészében a Bar!kád hetilap karácsonyi dupla számában olvasható.)

Barikád


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár: Gondok vannak a magyar
  2011-12-28 17:44:48, szerda
 
  Lázár: Gondok vannak a magyar gazdaságpolitikával

2011. december 28. 08:01:06

Akinek semmije sincs,
az nehezebben adóztatható, semmit sem ér.

Lázár János a hvg-nek adott interjúban a Fidesz részéről először ismerte el, valóban gond van a magyar gazdaságpolitikával, többek közt ezzel magyarázva a sorozatos leminősítéseket, amelyek szerinte még nem értek véget.


A Fidesz frakcióvezetője szerint a hitelezői nyomásgyakorlás és a sorozatos európai leminősítések mellett a magyar gazdaságpolitika következetlensége is szerepet játszott a negatív döntésekben.

Ugyanakkor szerinte a ,,2012-es költségvetés megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy Magyarországon beinduljon a gazdasági növekedés". Ugyanakkor szerinte a nemzeti bank aktív közreműködése nélkül nem lehet érdemi növekedést várni.

A frakcióvezető Orbán korábbi szavait citálva azt mondta, ,,az első félév kemény időszak lesz", de a második félévre már nem tudott mit mondani, ám a ciklus végére már felminősítésre is számít.

Biztos, hogy Orbán lesz a kormányfő 2014-ben

Szerinte Orbán személye körül megy a kavarás, ám azt nem tudja megmondani, hogy belpolitikai eredetű vagy ,,kívülről" gerjesztik. Egy biztos: Orbán Viktor legkevesebb 2014-ig biztosan miniszterelnök marad. Ezzel a vonallal kár próbálkozni. Ez az ország nyakig el van adósodva, részben intézményi hitelezőknek így az IMF-nek. Miért volna érdekük a politikai instabilitás? Ráadásul kétharmados többségünk van, ennél nagyobb garancia nem is lehetséges - mondta Lázár.

Az IMF-ről szólva azt mondta, ,,várjuk meg, hogy elkezdődjenek a formális tárgyalások, lássuk, milyen ajánlatot kapunk".

Jön az ingatlanadó?

Arra a kérdésre, hol vannak tartalékok, példaként az önkormányzati ingatlanadóztatás lehetőségét hozta. Mint mondta, a lakosság tovább nem terhelhető, inkább az átcsoportosításokra lát lehetőséget. Így például "önkormányzati szinten megadóztatjuk azokat, akik 150 négyzetméternél nagyobb lakásban élnek".

Hvg.hu nyomán



Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=92976
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdő (Grünwald) Péter üzenete:
  2011-12-28 17:38:37, szerda
 
  Erdő (Grünwald) Péter üzenete: azért tart ott országunk, ahol, mert kirekesztők vagyunk, nem befogadók
2011. december 28. 08:08:15

Az ördög állítólag a részletekben lakozik, az egyenes színvallás helyett a többértelmű célozgatásokban, és hogy mennyire, mi sem tükrözi jobban, mint a médiavilágunkból is közismert reverendás toleranciabajnokok magatartása: sohasem mulasztanak el egyetlen alkalmat sem, hogy elpanaszolják, azért tart ott országunk, ahol, mert kirekesztők vagyunk, nem befogadók.

Iskolapélda erre Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát mellett Erdő (Grünwald) Péter bíboros-érsek, az unalomig ismételt etikai frázisok, a soha semmit nevén nem nevezés prókátora, akinek kenetteljes szavai, ha mégoly kódoltan is, mentális mivoltunkban aláznak meg mindig, hasonlóan Schönberger Jenő szatmári püspökhöz, aki idestova három éve Csíksomlyón ajánlotta nekünk, legyünk kicsik, sorsunkba beletörődök.

A pápaválasztásért felelős konklávé tagjai között szereplő esztergomi bíboros-érsek idei karácsonyi üzenetét nem is olyan nehéz meglelnünk: ,,Ha manapság olyasmit kezdünk el hallani, hogy ez vagy az a szomszéd nép mint közösség felelős a mi bajainkért, sőt ha elhangozhat a tájékoztatásban, hogy ez vagy az a nép hitványabb, bűnösebb, akkor hasadjon meg a szívünk, kiáltva tiltakozzon bennünk az emberség, mert képmásában, az emberben is lehet káromolni és gyalázni a Teremtőt."

Aki netán mégsem értené, lefordítjuk: ha a világot leginkábban és legközismertebben terrorizálókat - ráadásul nem származásuk, hanem kizárólag tettük alapján! - felelőssé tesszük (korántsem mindennapi) bűneikért, káromoljuk, gyalázzuk Istent, szóval rossz keresztények vagyunk, amiért kirekesztjük a ,,kiválasztottak"-at, ahelyett, hogy mint a fény, a szeretet és a béke hordozóit, keblünkre ölelnénk őket.

Mindaddig, amíg hazánk egykori fővárosa, Esztergom élén bennünket hitünkben, erkölcsünkben, reményünkben, magyar mivoltunkban folyamatosan megalázók állnak Prohászka Ottokárok, Uzdóczy-Zadravecz Istvánok, Márton Áronok, Apor Vilmosok, Mindszenty Józsefek helyett, persze aligha várható, hogy a keresztény tömegek emelt fejjel vallják magukat kereszténynek és magyarnak egyaránt.

,,Dum spiro, spero", amíg élek, remélek, volt Prohászka jelmondata, tudva, hogy a magyar, természeténél fogva, sokáig tűr, hallgat, de ha - amint szabadságküzdelmeink láncsorozata tanúsítja - megelégeli a fizikai és a lelki megnyomorítást, széttöri a reárakott bilincseket, és majd akkor támadnak újra lelki vezetők, akik őrt állnak mindhalálig érettük: legyen nekünk is ez a reményünk!


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=92978
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akár év elejétől megroppanhat
  2011-12-28 17:33:34, szerda
 
  Akár év elejétől megroppanhat az egészségügy


Az egészségügyi rendszer eddig sem állt rózsásan, év elejétől viszont radikálisan megroppanhat a rendszer, amit még további leépülés fog követni.

A rezidensszövetség tájékoztatása szerint december elején már több mint 2500 orvos adta be a lemondását. Öt megyében a felmondások száma már elérte a kritikus szintet. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint, ha bekövetkezik a 3000 orvos távozása, akkor az egészségügyi ellátás a törvényben előírt katasztrófa-egészségügyi ellátásra korlátozódhat.

A kormány ágazati operatív testület létrehozását tervezi a ,,probléma megoldására".

Tehát: az iskolákban, önkormányzati létesítményekben egyre több helyen megszűnik az étkezés, fűtés, világítás, itt-ott már késik a segély is (!). Emberek tömegei veszítik el az otthonaikat, kilakoltatás közben egyre többen lesznek öngyilkosok (de várható - és remélhető - a radikálisabb tiltakozás is). Rengetegen fagynak meg az utcán. A hajléktalanokat bírságolják, az etnikai bűnözést nem kezelik. Munka nincs, újabbnál újabb adók viszont vannak. Az állam újabb hitelfelvétele kérdéses (az sem segítene), a felvett hiteleket viszont hamarosan el kell kezdeni törleszteni. Most pedig összeroppan az egészségügyi rendszer.

Adott a kérdés: hová mutatnak ezek a folyamatok? Csak nem pontosan arra, amiről évek óta beszélünk? Ébresztő!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2011. december 28.

http://jovonk.info/2011/12/28/akar-ev-elejetol-megroppanhat-az-egeszsegugy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.