Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Nekünk az IMF nem diktál!
  2011-12-03 23:21:01, szombat
 
  Nekünk az IMF nem diktál!

Szerző: zero - 2011.12.02. 14:31


"A régi típusú IMF-megállapodás, amelyet lezártunk 2010 őszén, az arról szólt, hogy ők megmondták, mit kell csinálni Magyarországon, és ha mi azt csináljuk, akkor adnak pénzt, és akkor mi nem fogunk összeomlani. Az új megállapodás lényege azonban az, hogy mi inkább egy biztosítást szeretnénk; a szabad kéz politikáját nem akarjuk feladni. Többet Magyarország gazdasági önállóságát senki sem korlátozhatja, ez a kormányzati filozófia első számú törvény." - Orbán Viktor, nov.18.

"A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy a tárgyalások során alakul majd ki, mely konstrukciók jöhetnek számításba Magyarország számára. Egy pénzügyi biztonsági hálót kíván az ország a megállapodással kialakítani, olyat, amellyel gazdaság- és társadalompolitikai szuverenitásunk nem korlátozható - jelentette ki, megjegyezve, hogy e biztonsági háló célja a növekedés beindítása." - Giró-Szász, nov. 24.

"Többé Magyarország gazdasági önállóságát senki sem korlátozhatja, ez a kormány filozófiájának elsőszámú tétele." - Hende Csaba, nov.25.

"Az elővigyázatossági és a készenléti megállapodás közül a magyar kormány a rugalmasabbat szeretné elérni az idén decemberben kezdődő tárgyalásokon. A kormány nem szeretne az IMF, az Európai Unió vagy az Európai Központi Bank finanszírozási keretéhez visszatérni, hanem egy pénzügyi védőhálót szeretne." - NGM, nov. 28.

"Arra, hogy meddig tarthatnak majd a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tervezett együttműködésről, Orbán Viktor azt válaszolta: "egy nap alatt is meg tudunk állapodni; amint elértük a céljainkat, már meg is állapodunk, ez a mi tervünk"." - Orbán Viktor, dec.2.

Ahelyett, hogy szép csendben megvárták volna a tárgyalások kezdetét, és megvárták volna, hogy mit kínál nekünk az IMF, minden nap, minden szólamban kurucos idiótasággal szajkózták, hogy nekünk az IMF nem diktálhat és csak egy elővigyázatossági hitelmegállapodást szeretnénk, egy védőhálót.

Erre ma reggel jött a hír: "IMF to offer Budapest help but with conditions"

A feltételekhez kötött készenléti hitelkeretet (stand-by agreement, SBA) fogja ajánlani Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF).

Ugyanilyen a hitelmegállapodást kötötte Gyurcsány Ferenc az IMF-el 2008-ben. A hitelkeretnek vannak feltételei, és szigorúan, negyedévente ellenőrzik.

Nem lesz könnyű menet, főleg úgy, hogy múlt héten is 11 jobbos közgazdász kellett, hogy Orbánnak elmagyarázzák a globális pénzpiacok működését, és hogy semmiféle támadás nem érte Magyarországot. Életünk végig kell tanulni, "jobb későn, mint soha" alapon nem szégyen 48 évesen megismerkedni a közgazdaságtannal. Ennek ellenére ma Orbán megint az nyilatkozta, hogy "a legutóbbi "komoly spekulációs támadást sikerült elhárítani, úgy készül, hogy december közepe után néhány nappal lesz egy újabb, hasonló támadás."

Szóval öveket becsatolni, december 16-17 körül újra meg fogják támadni Magyarországot!

2008-ben amúgy ezek voltak a hitelszerződés feltételei, uramisten, a gonosz IMF maximálta a 13. havi nyugdíjat 80 ezer forintban! Persze az elmúlt két hétben számtalan fideszes politikus szájából hallottam, hogy az IMF vette a 13. nyugdíjat a Zemberektől, ami azért elég erős csúsztatás.

Amúgy ha tökös az IMF női vezetője, akkor így kezdik a szerződést:

Az alulírott megállapodás tartalmát Magyarország felé bejelenti Orbán Viktor és Szíjjártó Péter:

1. pont: A vizitdíj bevezetése.

Sakk-matt :-)

Mivel jön a hétvége, így szeretnénk sikeres bevásárlóutat kívánni az IMF-tárgyalódelegációból kimaradó Matolcsy Gyurinak, és neki küldenénk a következő számot:

http://www.youtube.com/watch?v=6fvmxz6gzoE&feature=player_embedded

Olyan aranyos, vagy ahogy nézel,
És közben az öledbe folyik a nyálad,
A hátad mögött
Már kiröhögött
Mindenki, de senki nem szólt utánad.
Nem szólt utánad.

Szegénykém, szerintem ez nem neked való,
Nem neked, nem neked.
Van, hogy a máshogyan volna jó.

http://vastagbor.blog.hu/2011/12/02/nekunk_az_imf_nem_diktal#more3431621
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán szabadságharcot vívott a
  2011-12-03 23:16:10, szombat
 
  Orbán szabadságharcot vívott a jómódúakért

Megjelent: 2011.11.26. 16:26


Fidesz gazdagpártisága roppantotta meg Magyarországot.

A ház még lobogó lánggal égett, amikor a Fidesz átvette az oltás irányítását. Az előző tűzoltóbrigád - a Bajnai-kormány - egészen sikeresen oltott. Hazugság lenne elhallgatni, hogy a Bajnai-brigád sikerét segítette, hogy eleredt az eső is. A piac akkortájt kezdett megnyugodni, úgy tűnt, vége a globális válságnak. Az új tűzoltóbrigádtól sokat vártak. Még olyan címmel is megjelent cikk(nem nálunk): Fidesz kétharmadnál 250 forint lesz az euró. No, de meglepett mindenkit az új brigád, mert mintha csak azt hitték volna, hogy mindig esni fog az eső, ezért lehet akár olajat is önteni a tűzre.

Amikor megkérdezték a brigádot, mégis mit csinálnak, rendszerint azt mondták: nem mi okoztuk a tüzet. Ez történetesen igaz volt. Azután azt is gyakran mondták: akkora a tűz, hogy a tűzoltás nem szokványos módjaira (olaj szétlocsolására) van szükség. Olykor hozzátették: hamarosan egész Európában olajjal oltják majd a tüzeket, látva a magyar példa meggyőző sikerét.

Két kanna olaj a tűzre

Az Orbán-brigád két marmonkanna olajat locsolt szét. Először is lemondott több százmilliárd forintnyi adóbevételről. Később pedig bevezette a fix árfolyamon történő végtörlesztést. Mindkét intézkedésével a legjobb módú, az égő ház legfelső emeletén lakóknak próbált kedvezni. Ez csak rövid távon sikerülhetett, mivel mégiscsak egy társasházról van szó - s ezek a lakók is bent rekedtek az égő házban.

A brigád mintegy 500 milliárd forint személyi jövedelemadó bevételről mondott le. Ezt oly módon tette, hogy a magasabb jövedelműeknek több, az alacsonyabb jövedelműeknek kevesebb jutott. Ennek ára a magasabb hiány lett volna, ha a kormány azt tehetett volna, amit akar - de már akkor sem tehette. A magasabb hiányt nemcsak az IMF-fel, hanem - miután az IMF-t kirúgták - az unióval sem tudták elfogadtatni. Megszorítani valóban nem akartak, hiszen megígérték, hogy nem fognak - s nem akarták azt a benyomást sem kelteni, hogy éppen úgy kormányoznak, mint Gyurcsány Ferenc. A megoldás végül az lett, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyont gyakorlatilag államosították, s ebből pótolták ki a hiányt a 2011-es költségvetésben.

Aláaknázott növekedés

A piac - a befektetési házak elemzői, a profi befektetők - azonban ezzel nem érték be, mert látták, hogy a kormány a költségvetésen a lyukat egyszeri tétellel foltozta be. A magyar költségvetés szerkezete hosszabb távon nem fenntartható - vonták le a következtetést. Ehhez még csak nem is kellett olyan sok ész, nem nagy csoda, hogy észrevették. Változott közben az időjárás is: az esőből szél lett, ami táplálni kezdte a lángokat.

A kormány rákényszerült egy megszorító csomag bejelentésére, amit természetesen nem hívhatott megszorító csomagnak. Jött a Széll Kálmán Terv, jöttek a konvergenciaprogram vállalásai, amelyek nagy részben 2012-től ígérték a lakosság sanyargatását, a piac nagy örömére. Jobban mondva csak mérsékelt örömére, mert hát ugye az ilyen csomagoknál mindig vannak ,,megvalósíthatósági kockázatok", például a lakosság tüntetésekbe kezdhet, meg hasonlók. No, meg a növekedési kockázatok...Jól mondta Matolcsy előadásaiban, mielőtt még miniszter lett: a megszorítás visszafogja a növekedést, s csak újabb megszorítást szül. Ha tehát el lehet kerülni egy megszorító csomagot, akkor azt el is kell.

Kóka János volt a példa

De miért is volt annyira fontos az egykulcsos adó a Fidesznek? Komolyan gondolták, hogy emiatt nő a dolgozók teljesítménye, meg a megnövekedett kereslet húzza majd a gazdaságot? Aligha, ennél azért okosabbak. Teljesen nyilvánvaló, ha elvesznek attól, aki minden jövedelemét fogyasztásra költi (kis keresetű), s adnak annak, aki a keresete egy részét megtakarítja (magas keresetű), akkor összességében inkább csökken az összes kereslet. Lehetetlen, hogy ne tudták volna.

Az ok inkább a Fidesz politikai filozófiájában gyökerezett. Segítsük a tehetősebbet, hogy messzebbre jusson, támogassuk anyagilag azt, akinek már van - ez az értékrend tetten érhető volt az első Orbán-kormány idején is, az akkori család- és lakáspolitikában. S persze nehéz lett volna a korábbi adócsökkentési ígéretekből is visszalépni.

Ráadásul a Bajnai-kormány egy kvázi egykulcsos adót elfogadott korábban 2011 január elsejei hatállyal, Kóka János javaslatára, ami maga is egy időzített bomba volt a költségvetésben. Az Orbán-kormány azonban hatástalanítás helyett kicserélte ez egy még nagyobb erejű bombára. Kóka János ki is fejezte örömét, megelégedettségét az új kormány adótervei felett.

Aki ma olcsó népszerűségre vágyik, elég Matolcsyt szidnia, megtették és megteszik jobboldali, baloldali lapok egyaránt. De nem kellene elfelejteni, a gazdaságpolitika cölöpeit a politikai akarat veri le. Aligha Matolcsy döntötte el egy személyben a Fideszben, hogy márpedig itt egykulcsos adó lesz - ez volt a párt értékrendjéből következő politikai akarat, ami azután meghatározta a gazdaságpolitika kereteit, s kényszerű, gyakran kapkodó lépéseit.

Szabadságharc a jómódúakért

Aminthogy a fix árfolyamú végtörlesztés is inkább a Fidesz politikai filozófiájából, mint a gazdasági ésszerűségből következik. Mentsük meg a nemzet azon részét a devizahitelektől, amely elég tehetős ahhoz, hogy azt egyben kifizesse. Ez nagyjából olyan, mintha az égő házból azokat az életerős, fiatal férfiakat mentenénk ki, akik maguk is ki tudnának jönni.

A kormány ezzel a lépésével teljesen hazavágja a hazai bankok hitelezési képességét, bebiztosítja nekünk a jövő évi recessziót, s Magyarországra haragítja az uniót és a nemzetközi pénzvilágot. Az európai bankrendszer amúgy is recseg-ropog, nem hiányzott az euróért aggódó uniós vezetőknek, hogy Magyarország extra módon megsanyargassa az amúgy is gondokkal küszködő európai bankok leányait. Nem sok jóra számíthatunk tőlük. Nem lenne meglepő, ha alig várnák már, hogy az IMF megzabolázza végre a magyar kormányt, vagy még inkább egy technokrata válságkormány kerüljön a jelenlegi helyére.

A pénzügyi szabadságharcunk nem a pórnép, hanem a felső középosztály érdekeiért történt. A szabadságharc bukásának következményei viszont a pórnépet sújtják majd leginkább.


Szerző: Kis Miklós
Forrás: FN24

http://fn.hir24.hu/velemeny/2011/11/26/orban-szabadsagharcot-vivott-a-jomoduakert /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kik iranyitjak a Fideszt, az M
  2011-12-03 22:57:42, szombat
 
  kik iranyitjak a Fideszt, az MSZP-t,LMP-t



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uNhmcsLdiMk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kötelet is mi hozzuk?
  2011-12-03 21:20:37, szombat
 
  2011.12.01. 12:37
A kötelet is mi hozzuk?


Egy réges-régi viccet juttat eszünkbe a hír, amely szerint immár nemcsak az ,,Urak" illetményét fizetjük az adóforintjainkból, de azokat a filléreket is velünk fizettetik ki, amelyek révén kényelmesen hozzájuthatnak a milliói(nk)hoz...

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai idén fejenként ötvenezer forintot vettek fel folyószámlaköltség-térítésként, vagyis azért, hogy fenntartsanak egy bankszámlát, amire át lehet utalni közel egymilliós havi fizetésüket - írja szerda kora délutáni hírében az Index.hu. Más tárcáknál is van ilyen juttatás, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál és a Miniszterelnökségnél fejenként évi 1000 forintot osztottak erre a célra. Orbán Viktor is kapott, de ő csak 1000 forintot. (Index.hu)

Tökéletesen méltányolható magatartás ez: az urak a mi adóforintjainkból élnek, mi fizetjük őket, tehát magától értetődő, hogy arról is nekünk, adófizető magyar polgároknak kell gondoskodnunk, hogy eljuttassuk hozzájuk azt a javadalmazást, amit megszavaztak maguknak. A mi felhatalmazásunkkal, ugyebár, ezzel nincsen semmi probléma.

Mert a probléma nem ezzel van, nem a javadalmazással, és nem is a felhatalmazással, hanem azzal a pofátlan filléreskedéssel, amikor az ember azért alkudja le a támogatásként negyed áron kapott cipő árának a felét, mert van rajta egy koszpötty, amit majd utóbb ki kell pucolni. A legfőbb gond ugyanis az egésszel az, hogy az önmagát nemzetgazdaságinak nevező minisztérium az elmúlt nagyjából másfél év alatt jószerint csak és kizárólag kárt és presztízsveszteséget okozott ennek az országnak, és ebben a helyzetben talán nem lenne baj, ha az urak legalább megpróbálnának tényleg úriemberként viselkedni.

Ötvenezer forint - ennyiről van szó. Fillérek, az államháztartás ezermilliárdjaihoz képest mindenképp. Igen, valóban. Ki nem szar le ma a költségvetésben ötvenezer forintot? Ám itt ennél sokkal többről van szó! Szimbólumról, ami azt jelzi, hogy azok az emberek, akikbe a hitünket vetettük, mégsem teljesítették az általunk reájuk rótt feladatot, és amikor egyértelműen kiderült, hogy ebben a kuplerájban nem a bútort kell lecserélni, akkor ők csak még veszettebbül kezdtek kapaszkodni az íróasztaluk szélébe. Nos, ezek az emberek a puszta létüknél többet fizettetnek velünk továbbra is: a létük általunk fizetett költségeinek a költségeit is.

Tényleg buznyákokról van szó, nem vitás. Pitiánerség. Valahogy mégis egy réges-régi vicc jutott eszembe, a hetvenes évekből:

Egy bukaresti üzemben röpgyűlést hirdetnek. A vállalatvezető ismerteti a pillanatnyi nehézségeket, melyeken egyszerű munkaidő-hosszabbítással túl lehet jutni, így bejelenti:

- Ezentúl kötelező a napi 12 óra munka, változatlan fizetés mellett. Van-e valakinek kérdése, megjegyzése?

Döbbent csend: az ülést berekesztik.

Egy hónap múlva újra összetoborozzák a munkásokat, és most azt közlik velük, hogy az erőfeszítések nem bizonyultak elegendőknek, így a munkaidő marad, de a fizetések felét visszatartják. Néma csend. A tömeg szétoszlik. Újabb hónap elteltével bejelentik, hogy az üzemben szabotázs nyomait észlelték, ezért a következő alkalommal nyilvános akasztás lesz.

Egy hang:

- Tessék mondani, akkor majd a kötelet is mi hozzuk...?


http://napizeje.blog.hu/2011/12/01/a_kotelet_is_mi_hozzuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját cégét is elgáncsolja a B
  2011-12-03 21:07:00, szombat
 
  Saját cégét is elgáncsolja a BKV a Simicska-érdekeltség miatt?

2011. november 30., szerda, 06:30 •


Több mint 20 ezer BKV-s jármű külső reklámhelyére, mintegy 2100 belső reklámfelületére, továbbá 603 óriásplakátra szerezhet majd hirdetőt az a cég, amelyik megnyeri a közlekedési vállalat pályázatát. A tender feltételei piaci szereplők szerint olyanok, hogy azon csak a fideszes gazdasági háttérember, Simicska Lajos egyik érdekeltsége indulhat el. Érdekesség, hogy a BKV még saját társaságát is elgáncsolná. A pályázati anyagot átolvasó, gazdasági ügyekre szakosodott jogászok szerint is aggályos a kiírás.

A Magyar Posta Zrt., a Magyar Turizmus Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. után újabb nagyobb falatot szakíthat Simicska Lajos cégcsoportja: a BKV reklámfelületeinek hasznosítására kiírt pályázat egyetlen lehetséges nyertesének tartják szakmai körökben az üzletember érdekeltségeit.
Miért nem közbeszerzés?
A Peron Kft. november 28-án megtartott taggyűlésén a 25 százalékban tulajdonos BKV részéről azzal indokolták, hogy nem közbeszerzést írtak ki, hogy a közlekedési társaság jogászai szerint a kiírás nem minősül közbeszerzésnek - közölték a hvg.hu-val a másik tulajdonos, az Epamedia részéről.

Arról, hogy koncepciót kell kidolgozni a reklámfelületek hasznosításáról, idén április 30-án döntött Fővárosi Közgyűlés. A BKV kasszájába eddig ugyanis évi mintegy 500 millió forint folyt be a reklámhelyek hasznosításából. A közlekedési társaságnak erre a feladatra jelenleg három céggel - a BBO Kft.-vel, a Promix Zrt.-vel, illetve a BKV és Esma Zrt. által közösen tulajdonolt Peron Reklám Kft.-vel - van szerződése, de ezek lejárta után az a társaság veheti át a helyüket, amelyik az október 27-én meghirdetett pályázatot megnyeri.

A tender a BKV szerint azért nem közbeszerzés, mert "nem szolgáltatás megrendelésről" van szó, hanem a társaság reklámhelyeinek hasznosítására vonatkozó bérleti szerződés megkötésére szól. Erre a feladatra - a hvg.hu birtokában lévő pályázati tervezet alapján - egy nonprofit kft.-t hoznának létre. A nyertessel öt plusz három évre szerződnek, a hosszabbítás akkor lép életbe, ha a bérlő rendesen, a számla beérkezését követően hatvan napon belül fizet, illetve ha nem tesz ki olyan hirdetést, amely ellenes a közösségi közlekedéssel. A tervek szerint a reklámértékesítés és kihelyezés nyilvántartására kiépítenének egy informatikai rendszert, ami a bérlő tulajdona lenne. Továbbá a győztesnek egy "olyan új, korszerű technológiájú cserepaneles rendszert kell kialakítania, amely a közösségi közlekedésben részt vevő járművek külső felületein található". A reklámfelületek tíz százalékát azonban a bérbeadó visszatartaná magának, hogy itt hirdethessen a cég és leányvállalatai, illetve hogy a Fővárosi Önkormányzat információkat helyezhessen el.

Sértenek, torzítanak és kizárnak?
A BKV még nem reagált
A közlekedési társaságnak megküldtük a pályázatra vonatkozó kérdéseinket, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ rájuk.

A kétfordulós tender első részében a közlekedési társaság a jelentkezők alkalmasságát vizsgálja meg, ezt követően tehetik meg az indulók az ajánlataikat. Az érdeklődők - köztük a a Népszava egyik volt tulajdonosa, az Esma Zrt. és az Epamedia - azonban furcsa, a pályázatoknál és közbeszerzéseknél szerintük szokatlan feltételekkel szembesültek. Mint a lapunkhoz eljuttatott közös véleményükben fogalmaznak, a BKV által megszabott feltételek "gazdaságilag ésszerűtlen és indokolatlan kikötéseket tartalmaznak, amelyeket közbeszerzési eljárásokban a jogszabályok tiltanak". Ezek együttesen "megalapozhatják azt a gyanút, hogy a közlekedési vállalat eljárása jó erkölcsbe ütköző és sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, illetve számos egyéb jogszabályt is; valamint torzítja, sőt esetleg kizárja a tisztességes versenyt".

A tenderkiírás részvételi feltételei gyakorlatilag lehetetlenné teszik a legnagyobb piaci szereplő, az osztrák érdekeltségi körbe tartozó Epamedia, valamint az Esma és nem utolsósorban a BKV-tulajdonú Peron Kft. érdemi részvételét az eljárásban - vezették le. Ezt azért is érdekesnek tartják, mert a Peron Kft. több mint 11 éve a BKV szerződött partnere. A piaci szereplők egybehangzó véleménye szerint azonban azok alapján, hogy az egyes pontok melyik céget zárják ki az indulásból, egyértelműen arra lehet jutni, hogy a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó vagy annak vélt cégek felelhetnek meg a részvételi előírásoknak.

Szokatlan feltételek a kiírásban

A pályázat feltétele ugyanis többek között az, hogy a résztvevőnek két magyar önkormányzattal vagy azok kizárólagos tulajdonában lévő cégekkel kötött reklám-rendszergazdai szerződéssel kell rendelkeznie, amelyek kontraktusonként legalább ötvenmillió forint értékűek. Amennyiben konzorcium pályázik, akkor annak minden tagjának teljesítenie kell ezt a feltételt. A hvg.hu-nak erről azt mondták, hogy ilyen szerződése csak a Simicska érdekeltségű Euro Publicity Kft-nek van, így a többi külföldi indulót alapból kizárják a versenyből. Ez azért lehet aggályos, mert a BKV megsérti az Európai Unió diszkriminációmentességre vonatkozó normáit. Továbbá a szerződés teljesítése szempontjából a rendszergazdai referencia nincs kapcsolatban a pályázat tárgyát képező tevékenységgel, a köztéri reklámlehetőségek hasznosításával.

Szokatlan feltétel az is - tették hozzá a hvg.hu-t a tender részleteiről tájékoztatók -, hogy a résztvevőknek a BKV területén, illetve járművein lévő hirdetőeszközeit fel kell ajánlania megvásárlásra a tender győztesének, legfeljebb a hirdetőeszközök könyv szerinti értékén. ,,Vad ötlet, ami jogsértő és ellentmond az EU-elveknek" - hangsúlyozták. E feltétel alapján ugyanis a pályázóknak olyan lemondó nyilatkozatot kell tenniük az anyag beadásakor, amely alapján a győztes lényegében ingyen jut hozzá a szóban forgó hirdetőeszközökhöz. Holott ezek piaci értéke több százmillió forint is lehet.

A gazdasági racionalitással szembeállónak tartják azt is, hogy a pályázati kiírásban az szerepel, nem indulhat olyan társaság a tenderen, amely ellen, vagy amelynek jogelődje ellen felszámolási vagy csődeljárást rendelt el a bíróság a pályázat megjelenése előtt 12 hónapon belül. Sőt, ilyen cég a résztvevő vállalatcsoportjában sem lehet. Csakhogy könnyen lehet, hogy az elrendelt felszámolást végül megszüntették, például arra hivatkozva, hogy a vállalkozás nem fizetésképtelen. Ilyen adminisztrációs hiba történt az Epamedia egyik cégénél, amit a cégbíróság végül orvosolt, de a kiírás szempontjai miatt a pályázaton való részvétele kérdéses lehet. A kitétel - mint megfogalmazták - túlzott korlátozást tartalmaz.

Különös kitétel a Simicska-cég kedvéért?

Érdekesnek találták a pályázat ismerői, hogy a résztvevőknek számot kell adniuk arról, hogy lakott területen belül nincs olyan hirdetőeszközük, amely sérti a közúti közlekedésről szóló törvényt. A tendert kritizálók megjegyezték azt is, hogy a jogszabály a lakott területen kívüli hirdetőeszközökre is vonatkozik. Ezt a feltételt ki lehet használni az egyik potenciális versenytárs, az Esma Zrt. ellen - aki nem tudja a kért nyilatkozatot megadni, mivel a fővárosban kandeláber hirdetőeszközökkel, vagyis villanyoszlopra szerelhető reklámtáblákal rendelkezik -, és meg lehet akadályozni, hogy nyertes legyen.

Végül teljesen szokatlan, a gyakorlattól eltérő és teljesen kifogásolható módon a pályázatok felbontása az ajánlattevők távollétében történne. Pedig ,,az átláthatóság ilyenfajta hiánya egyértelműen ellenkezik az általános gyakorlattal és az átláthatóság elvével" - hangsúlyozták lapunknak. Nagy tenderek esetében bevett gyakorlat, hogy az ajánlatok felbontására valamennyi résztvevő és ajánlattevő jelenlétében kerül sor azért, hogy ezzel is biztosítsák az eljárás tisztességes és átlátható voltát.

Ezek alapján vélik úgy, hogy a fenti kritériumok nem csak együttesen, hanem önmagukban is aggályosak lehetnek, és vélhetően valódi céljuk nem a ténylegesen alkalmas pályázó kiválasztása. A pályázatot bírálók szerint a kritériumok arra szolgálnak, hogy a szóba jöhető piaci szereplők közül egy kivételével mindenki elől elzárják a lehetőséget a részvétel elől. Az Esma kiesésével a legesélyesebb nyertesek a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó társaságok - a Mahír, az Euro AWK Kft. vagy az Euro Publicity Kft. - lehetnek.

Jogászok: furcsa és érdekes szempontok a kiírásban

Összegezve, a vélemény a BKV-pályázatról az, hogy a tenderkiírás a jelenlegi formájában sem a magyar, sem az EU-jogszabályoknak, sem a Magyar Köztársaság önként vállalt nemzetközi kötelezettségeinek nem felel meg. Hadnagy József, gazdasági ügyekre szakosodott ügyvéd a hvg.hu-nak szintén furcsának mondta a kiírást. Elsőként azt emelte ki, hogy annyira leszűkítik a pályázók körét, hogy a hirdetési piac szereplői számára kikövetkeztethető, hogy kik azok, akik közülük labdába rúghatnak. "Nem értem egyébként" - hozta fel Hadnagy József azt is, hogy "miért előírás egy önkormányzattal kapcsolatos szerződés, hiszen nem ez a meghatározó, hanem, hogy a nyertes miként látja el a megpályáztatott feladatot, a hirdetési felületek értékesítését". Szerinte szintén érdekes, és bizonytalanságot teremt, hogy a kiíró - mint az a pályázati anyagban szerepel - bármikor módosíthatja és visszavonhatja a pályázatot.

Egy nemzetközi iroda ügyvédje is úgy vélte, ,,jogilag aggályos lehet, hogy a BKV tendere feltételként írja elő azt a referenciát, mely szerint a pályázónak fel kell mutatnia legalább két önkormányzattal kötött rendszergazdai tevékenységről szóló szerződést. Ez ugyanis nem igazán áll releváns kapcsolatban a hirdetési felületek értékesítésének tevékenységével".


http://hvg.hu/itthon/20111124_bkv_simicska_erdekeltseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas jobbikos javaslat a m
  2011-12-03 19:42:00, szombat
 
  Hatalmas jobbikos javaslat a mocskos multi megzabolázására
2011. december 03. 15:59
Hunhír.info

A Jobbik javaslata szerint az árbevétel alapján kellene megállapítani a cégekre kivetett bírságokat, mert a fogyasztóvédelmi felügyeletek jelenlegi gyakorlata nem elrettentő hatású. Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője szombaton kijelentette, a bírságolás menetét úgy kell megváltoztatni, hogy a nettó árbevétel arányában határozzák meg a kivetett összeget, amely 1-2 százaléktól indulva akár az 50 százalékot is elérhetné.


Ez a multinacionális vállalatoknál több tízmilliárd forint is lehetne - mondta Z. Kárpát. Hozzátette, ha egy vállalat többször megszegi a szabályokat, végső esetben 30-60-90 napra a működési engedélyét is felfüggeszthetnék.

A képviselő emlékeztetett, július végén a budaörsi Tesco áruházban 8.900 hibás, lejárt szavatosságú termék - élelmiszer, illetve dohányáru - akadt fenn az ellenőrzésen, amiért összesen 7-8 millió forintos bírságot vetettek ki a cégre. Azonban egy Tesco-áruház egy óra alatt 9 millió forint bevételt hoz, így a kiszabott bírságot "egy óra alatt vissza lehet termelni", ebből látható, hogy elrettentésre alkalmatlan a jelenlegi gyakorlat.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=47610
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikeresek a programok: Borsodb
  2011-12-03 19:40:22, szombat
 
  Sikeresek a programok: Borsodban két és félszer több idős embert öltek meg


2011. december 03. 19:13
Hunhír.info

Borsodban idén az idáig elkövetett gyilkosságok közül öt esetben időskorú volt az életellenes bűncselekmény sértettje. Az elkövetők 100 százalékban a kivételezett kisebbség soraiból kerültek ki.

Stagnál Borsodban a gyilkosságok, emberölések száma a statisztikák szerint: 2011. január 1. és november 29. között 14 emberölési ügyben indított nyomozást a megyei rendőr főkapitányság, ez a szám megegyezik a 2010-es adatokkal. Ebben az évben viszont öt 78 év fölötti idős ember vált gyilkosság áldozatává, ami két és félszeres emelkedés tavalyhoz képest - tudta meg a hvg.hu dr. Gaskó Bertalan r. alezredestől, a megyei főkapitányság kommunikációs irodavezetőjétől.

Az időskorúak sérelmére elkövetett legsúlyosabb bűncselekmények sora január 26-án a zempléni Kovácsvágáson kezdődött, ahol egy 80 éves nő volt az áldozat. Ott a rendőrség félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A legbrutálisabb gyilkosság Szikszón történt április 20-án, egy idős házaspárt - az asszony 79, férje 83 éves volt - gyilkoltak meg. Ebben az esetben egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a főkapitányság vezetője.

Miskolcon a Szentpáli utcában zsineggel fojtották meg szeptember 1-én a 86 éves áldozatot, ott a nyomozás során találtak gyanúsítottat, aki a hazugságvizsgáló gép eredménye után is előzetesben maradt. Berentén november 10-én a 80 éves P. József et gyilkolták meg, őt információnk szerint két nappal a bántalmazás után találták holtan saját lakásában. Itt 300 ezer forintot tűzött ki a rendőrség a tettes kézre kerítéséért. A további kilenc gyilkosságban viszont a szerelemféltéstől az elfajuló vitáig számos szituáció szerepet játszott.

Hunhír.info - hvg.hu nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=47616
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
250 ezres karácsonyi pulykapén
  2011-12-03 19:32:47, szombat
 
  250 ezres karácsonyi pulykapénz Gaskóéknak

bastya | 2011-11-30 10:45:50 | Módosítva : 2011-11-30 10:51:04


Orbán Viktor ígéretet tett Gaskó Istvánnak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökének arra, hogy a kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó pénzt. Erről még írásbeli megállapodás is készült, amelyet alá is írtak.

forrás: fidesz.hu

Gaskó már az MSZP-kormány alatt is remekül helyezkedett, ez látszott abból is, hogy akkor még a Fidesz is a szívén viselte a munkavállalók sorsát, hiszen egy emberként állt ki a pénzük elmaradása miatt tüntetni vágyó VDSZSZ-es tagsággal. Aztán persze a kormányváltás után volt egy-két nehéz menet Gaskó és a kormány között az új Munka Törvénykönyve kapcsán, de aztán gyorsan helyreállt a béke.

Úgy látszik, hogy a kormány nem felejti el Gaskónak azt, hogy a bértárgyalásokat és a sztrájkokat sikerült egy kicsinykét narancsosra festenie az elmúlt években. Így történhetett, hogy végül is megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a kormány 250 ezer forint nettóval járul hozzá, hogy minden vasutasnak boldogabb legyen a karácsonya (két év alatt összesen 5 milliárd forintot szán erre a kormány). Nem is sajnálom tőlük, mert megérdemlik. Azonban csak azok kaphatnak a pulykapénzből, akik ,,az átalakítás időszakában a MÁV Zrt.-nél, a MÁV-Start Zrt.-nél, a MÁV-Gépészet Zrt.-nél vagy a MÁV-Trakció Zrt.-nél dolgoztak, és ezen társaságok valamelyikénél dolgoznak jelenleg is", úgyhogy azért annyira nem kell mindenkinek örülnie, nem lesz mindenkinek ingyenvacsora.

Azonban kérdezem én, hogy mi van a többi vállalattal, amelyet a rendszerváltás óta privatizáltak, amelyek a privatizáció során tönkrementek, vagy úgy kerültek állami kézből magánkézbe, hogy az ott dolgozók egy fillért sem láttak belőle. Azokra is ráveti figyelő szemét a nemzeti ügyek kormánya, vagy ez csak egy egyszeri ajándék azért, amiért Gaskó olyan hűen kiállt mellettük, és egyfajta megelőlegezett bizalom is a vasutasok felé, hogy tudják mihez tartani magukat, ha sztrájkolni akarnának.

Azonban érdemes egy kicsit szemezgetni (kommentár nélkül) azokból a mondatokból, amelyet ezen az ünnepi napon Orbán Viktor mondott:

Hibának nevezte, hogy a MÁV Cargo eladásakor az előző kormány lesöpörte az asztalról a jogos munkásigényeket
Utalt arra, hogy 1988 óta együtt harcoltak azért, hogy a munkásoknak legyen lehetőségük véleményt mondani, és sztrájkolhassanak is
Orbán Viktor szerint fontos, hogy a munkások elmondják a véleményüket, kifejezzék szándékukat, és szükség esetén nyomatékot adjanak szavuknak


http://magyarcitrom.postr.hu/250-ezres-karacsonyi-pulykapenz-gaskoeknak



A Fidesz gyorsan lépett nehogy sztrájk legyen ezért játsza a nagy hőst az adózók pénzéből milyen jogon kapnak pénzt én is kérek ha ez igy működik!Gaskó egy nyalóka a 2 milliós fizetésével
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár Jani cinikus vigyora.
  2011-12-03 19:12:14, szombat
 
  Lázár Jani cinikus vigyora.

2011.12.03. 18:35
Tegnap volt szerencsém egy rövid interjúban ismét a mikrofon előtt látni kedvenc kaparósomat. Most merészen vigyorgott, és szinte nevetve kommentálta az ellenzék munkáját a parlamentben. Ha jól emlékszem, ismét valami fontos törvényen vitáztak, de a 2/3 ellen nem sok esélyük volt. A törvénygyár lehengerelte őket. Viszont arra is emlékszem, néhány napja az ellenzék egy éjszaka, komolyan megszívatta Janika csapatát.Akkor habzó szájjal követelt változást, és vérig volt sértve a szabályok betartásából eredő fiaskóért, amely kis megakadást jelentett a törvénygyár működésében. Na ezt kapták most vissza, egy agyament kommunikációban. Janika szerint, az ellenzéknek nem volt egy épkézláb hozzászólása a napi dolgokhoz, ötleteltek, össze vissza beszéltek. Szinte csak azt nem mondta ki, mit akarnak ezek a kis buzik, mi azt csinálunk amit akarunk. Tette mindezt cinikus vigyorral az arcán. Nem is vártam tőle mást. Biztos nem engedték közel a főnök seggéhez, pedig ő lett volna a soros a nyalásban, amiért egy éjszaka az ellenzék győzött. Most lihegve vett elégtételt. Lehet a keze a zsebében is volt beszéd közben, és minden betűnél rántott egyet magán, és kéjesen sóhajtozott közben. Mindenesetre a beszédje nagyon jó jellemzést ad a morális, és etikai állapotáról, valamint értékrendjéről. Cinizmusa eddig is ismert volt, de most kicsit túllőtt a határon. Ha a képviselőtársait szidja, és alázza, azzal közvetve a választókról mond véleményt, akik így szerinte csak buta, balfasz embereket juttatnak a parlamentbe. Bezzeg akik rá, és társaira szavaztak, azok már kapartak eleget, és van nekik értékrendjük ami a svájci bankszámlán lemérhető. Nem is akarom nagyon emlegetni tetteit, van elég vaj a fején. Ilyenformán elégtételt venni, nem sok jót jelent a közeljövőre nézve. Csak az alattomos, sunyi, gerinctelen férgek képesek a hatalommal visszaélve, a másikat a porig alázni. De csak szóban meri megtenni, ha oda kellene állni azok elé, akik a képviselőket bejuttatták, kicsi nyuszi lenne a csávó, és sietne a vezérhez védelemért, és tanácsért. És menet közben elfelejti a 2/3-ot nem maguknak köszönhetik, hanem valaki másnak. Például az ellenzéknek. Azzal is tisztában kell lennie, a parlamenti 2/3. már rég nem azonos a választói 2/3-dal. Ezért is nem értem mi a fenét gondol magáról? Ha arra számít a világ mostantól megáll, és ők lesznek a középpont, fel kellene homályosítani, a világ állandóan változik. És abban ,ha ártól valakinek igaztalanul, ne nagyon számítson irgalomra ha bekövetkezik a változás. Tudom hiú ábránd azt hinni, ettől az írástól, vagy a józan szótól, ő vagy társai jobb emberek lesznek. A kérésre sem fognak reagálni, nemhogy emberszámba venni a másikat. Arra is hiába várok, majd egyszer nekik is rossz lesz. Nem. Ők már kapartak annyit, le sem szarjál többi embert. A törvény elé sem fognak állni semmilyen tettükért, és börtönbe sem fognak kerülni, talán sosem. Meg fogják védeni egymást, és ha minden kötél szakad, akkor elköltöznek egy másik országba, vagy simán otthon maradnak, és éldegélnek a bankszámlájukból. Rájuk nem vonatkozik semmi. Csak abban ne bízzanak, az egyszerű emberek elfelejtik őket.

BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2011/12/03/lazar_janika_cinikus_vigyora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán-matolcsysta országimázs
  2011-12-03 17:25:32, szombat
 
  2011.12.03. 05:46

Rogán-matolcsysta országimázs


Buta kis játék, hazudok, és elhiszed.
Önző kis játék, angyal-szíved mély pokolra viszem.
Pedig érzem:, hogy te vagy a minden és tőled létezem én.
De csak rejtem, mert ez a kincs, baszki, még az enyém!

Emlékszünk még a szép emlékű heppiendre, az I. Orbán kormány országimázsának zászlós, - akarom mondani ezüst - hajójára, ugye? Hézagosan szelektív memóriájúaknak és narancshéj seggűeknek egy kis emlékeztető itt. Az a mese is úgy kezdődött, hogy egy hülye nevű cég egyszer csak a semmiből feltűnve szerkesztett egy kiadványt Millenniumi Országjáró néven, majd a ciklus végére sokmilliárdos (f)osztogatás lett a mutatványból, aminek az Orbán Viktor Házi Filmarchívuma az egyetlen ma is felmutatható eredménye.

Ez jutott eszembe mikor azt olvastam, hogy az IMF-hez delegált kiskövet Rogán Anti leballagott a szomszédhoz, és legott hozzávágott 120 milliót: tesókám! Olyan fasza szomszédom vagy te nekem, hogy még Krumpli kutya is megnyalta a kezed, igazán csinálhatnál egy kis reklámot az ötkernek az interneten. Tudod, nem nagy ügy, nyitsz egy blogot a bloghun, ahol minden második posztban tudósítasz arról amint felavatom a Szabadság tér mikor melyik sarkát, meg írsz megható izéket mikor az asszonynak imitálok vágykorbácsot oszt égetem magam rommá mikor melyik bulvárműsorban. Na, mit szólsz? Csak van valami céged amire testre lehet szabni a tendert? Az se baj, ha hülye neve van, ki a fasz fog krematóriumba zárt ötkerre asszociálni ha meghallja, hogy a Hamu és gyémánt viszi itten a píárt? Na, tesa, ne húzodozzál, egy faszbúk profilt csak össze bírtok lökni Egymillióan Antivárosért néven vagy nem? Oda majd nyomatod fel a kibaszott spontán paparazzi képeket amiket átküldök neked, oszt csak alája köll írni ilyen humoros izéket, hogy Rogán Antal őfelsége vidáman mosolyog a napkeltébe, amíg Cili asszony egyik kezében aranyérkenőccsel igyekszik eltüntetni az IMF tárgyalás utáni sírástól és kialvatlanságtól keletkezett táskákat a kisvezér szeme alól, a másikkal pedig távol tartja a táskásodás receptjéért zokogva könyörgő Fenyő Miklóst.

Na, mit gondolsz, menni fog?

Gyönyörű imázs lesz ez a belvárosnak, és egyben az országnak is. Nem leszek populista és nem kezdem kiszámolni hány lélegeztetőgépet lehetne venni a százhúsz millióból. Viszont a legfrissebb kormányzati tervet olvasva azért azt csak megjegyzem, Matolcsyt lehet nem ártott volna beíratni egy magántanárhoz ennyiből. Az talán nem lenne kárára az országimázsnak a bóvli közepén és az IMF küszöbén térdelve, ha Kusza Szem nem ad bizonyságot a világnak: ő nem csak a matekhoz, a közgazdasághoz nem ért, hejje sírásból SkiccPali szakon ál(l)amvizsgázott,...



http://1.bp.blogspot.com/-RrTltAMMIuw/TtmJiqZLCUI/AAAAAAAAFBY/Hff5KLwsdFg/s320/Sc reenShot106.jpg

hanem földrajzból sem rendelkezik a legalapvetőbb ismeretekkel. Úgyis szombat van, szerintem ráértek egy kicsit játszani. Feladvány: fejtsétek meg hol is vagyunk Gyugyó szerint pontosan akkor, ha:

1: ,,annak érdekében, hogy hazánk az észak-nyugat-európai centrum közelében erős regionális központtá fejlődjön, kulcsfontosságú, hogy a centrumtól való térbeli és időbeli távolságunk csökkenjen".

2: "Magyarország az ázsiai növekedési zóna - az ,,új gazdasági selyemút" - keleti kapuja lehet."

3: "Magyarország lesz egyúttal Bajorország, Baden-Würtemberg, Lombardia növekedési övezetének keleti kapuja, továbbá az észak-déli irányú ,,új borostyánút" egyik állomása is."

Itt jegyzem meg, hogy a "kurvára ott vagyunk mindenhol, mert I. Nagy "Orbán" Viktor leigázta a hanyatló nyugati népeket, kitárta előttünk a kelet kapuját, közben igéjét hirdetve világvallássá tette a fideszizmust" már lestoppoltam, ettől legyetek kreatívabbak. Munkára, segítsünk építeni az országimázst!


http://varanus.blog.hu/2011/12/03/rogan_matolcsysta_orszagimazs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.