Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
"Én vagyok a világ világossága
  2011-12-07 13:13:53, szerda
 
  " A Hanukka - a Fény ünnepe Link

Isten jelenléte

Miután egy felkelés győzelemmel végződött, meg kellett gyújtani a hétágú olajmécsest, a Menórát, amely korábban a Szentélyben állt. Sajnos, - a hagyomány szerint - egyetlen korsót találtak, amelyben csak egy napra való megszentelt olaj volt.

Isten azonban csodát tett, mert nyolc napig égett az egy napra való olaj, egész addig, amíg az új megszentelt olaj elkészült. Erre a nyolc napra, és ezzel egyben erre a csodára emlékeztet a kilencágú gyertyatartó. A középső (kilencedik) gyertya a ,,szolga" amellyel naponként egy gyertyát meggyújtanak, és így nyolc napon át égnek a gyertyák.


,,A nép, amely sötétségben jár,

nagy világosságot lát.

A halál árnyékának földjén lakóra

világosság ragyog." Ézs.9,1


A szeleukidák sötét idejében Izrael népe szomjazott Isten világosságára, Isten jelenlétére. Isten jelenlétének a szimbóluma a Menóra, amelynek minden időben és minden helyzetben fényesen világítania kell. Ma is a Menóra a zsidóság fontos szimbóluma: egyrészt alapvetően zsidó szimbólum, másrészt pedig mint annak idején, ma is Isten jelenlétét jelképezi. Az ortodox körökben nem gyújtják meg a Menórát, mert ezt tartják Isten tökéletes jelenléte szimbólumának, amely majd csak a Messiás eljövetelével fog bekövetkezni.

Link




Én vagyok a világossága Link

Pontosan erről a szimbólumról beszélt Jézus Krisztus hallgatóinak, amikor ezt mondta:

,,Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé az élet világossága." Ján.8,12


Ezzel erőteljesen provokálta a farizeusokat. Amit mondott, az nem valami ilyesmi, hogy ,,én egy jó ember vagyok".

Kijelentésével Messiási mivoltát fejezte ki, mert az ígéret szerint a világosság Izrael Megváltójára vonatkozik. Az írástudóknak ez egy iszonyatos kijelentést jelentett. Jézus Krisztus tulajdonképpen ezt magyarázta: ,,Isten jelenlétében vagytok".

Mivel Jézus Krisztus önmagát a Világ Világosságának nevezte, így világos, hogy itt nem valami spirituális megvilágosodásról van szó, mint ezt a különböző vallások tanítják. Ez a Világosság egy személy, a názáreti Jézus, Isten Fia. Neki nem csak világossága van, hanem Ő maga a világosság. Általa lesz Isten jelenléte láthatóvá.

A zsidó nép nem kizárólagos haszonélvezője e világosságnak, hanem a pogányok részére is adatott. A Hegyi Beszédben Jézus Krisztus még jobban kiszélesíti a kört:

,,Ti vagytok a világ világossága" Mt.5,14 - mondja tanítványainak. Link


A Menóra égő világossága Isten jelenlétét jelképezte és jelképezi. Az az ember, aki Jézus Krisztus által kiengesztelődött Istennel, nem csak a világosság jelképe ebben a világban, hanem ő maga képviseli Isten jelenlétét, mert Jézus Krisztus él benne.

A Hanuka emlékeztet bennünket arra a csodára, hogy a Menóra világosságát nem lehet kioltani. Mennyivel nagyobb csoda, hogy a Mindenható Isten bennünk akar lakozást venni, és e világ világosságává akar tenni minket."
 
 
1 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
„ egyszerűen elég ”
  2011-12-07 08:39:30, szerda
 
  Isten valósága - ,, egyszerűen elég"

,,Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra." Róma 1:19




Úgy 35 évvel ezelőtt, egy táborban voltam a hegyek között. Egyedül voltam a szobában, ezért imádkoztam: ,,Istenem, ha tényleg itt vagy, akkor én készen állok. Ha létezel, akkor akarok tudni a létezésedről. És Jézus, ha meg tudod változtatni az életemet, tudni szeretnék róla. Ha van célja az életemnek, akkor szeretném tudni azt."

Ez életem fordulópontja volt, mert többé már nem rejtőztem el Isten elől. Szerettem volna tudni az igazságot, még akkor is, ha az kényelmetlen lett volna számomra.

Az igazság valóban felfedezhető, de ehhez előbb szükségünk van egy nyitott hozzáállásra, hogy ezt mondhassuk: ,,Mindennél jobban szeretnénk tudni az igazságot". Ha egyszer így állsz majd hozzá, akkor felfedezheted az igazságot.

Hogyan?

Először is, láthatjuk Isten munkáját a teremtésben. Ha csupán a természetet szemléljük, már akkor is Isten személyéről szerzünk információkat. Ezért olyan fontos a tudomány, mert segíthet Isten és az univerzum megértésében.

Azt tudtad például, hogy több mint 60.000 bogárfajta él a Földön? Ebből kiindulva láthatjuk, hogy Isten szereti a sokszínűséget. Hogyha megnézünk egy vulkánt, egy szökőárat, vagy éppen egy földrengést, akkor láthatjuk Isten erejét. Az ökoszisztémánk egyensúlyát megfigyelve láthatjuk azt, hogy Isten hihetetlenül jól szervezi a dolgait.

A Biblia azt mondja: ,,Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük. " Róma 1:19-20

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 571
  • e Hét: 3141
  • e Hónap: 10848
  • e Év: 60413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.