Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Húsvéti egyenjogúság
  2011-04-24 13:16:38, vasárnap
 
  Hárman voltunk testvérek, egy öcsém volt, s még él a bátyám.Két év volt közöttünk. A Hecskén, ahol laktunk, nyáron focipályát alakítottunk ki, Buksi kutyánkat beállítottuk az egyik kapuba kapufogónak. Ő volt a legjobb játékos, minden labdát kivédett.Én ugyanúgy fociztam, mint a fiúk, de kedenc időtöltésem mégis a babázás volt, illetve divattervezés. Kivittem a fűbe egy plédet, a babákat és anyagokat, szabtam, varrtam állandóan. Engem minden érdekelt, nemcsak az éneklés. Be-bejártam a szomszédokhoz beszélgetni, s ha valakinek szomorú volt az arca, addig nem tágítottam, míg el nem mondta a gondját, s meg tudtam vigasztalni.
Az ünnepek általában énekléssel teltek el, legalábbis a Mikulás és a Karácsony. Nagyon szerettem az egyházi énekeket is, mindig jelentkeztem, s kaptam szép angyalos bélyegeket az imakönyvembe.

Húsvét előtt általában meggyóntam bűneimet, majd elmentünk vasárnap a templomba. Féltem nagyon a Jézus szobortól a római egyházban, mert vörös festékkel befestették ilyenkor, de én azt hittem, hogy igazából vérzik.

Húsvét másodnapján testvéreim apával locsolkodni mentek, én nem értettem, miért kell engem meglocsolni, nálam teljes egyenjogúság volt. Tulpa, Csabai, Szegedi néniékhez én is mentem a testvéreimmel, bátyám szégyenkezése ellenére elkértem a kölnijüket, melyet a nyuszi hozott az ablakba csokicsibével, báránnyal, csokinyuszival együtt, meg tojáscukorral. Nem értettem, miért nem kaptam én is kölnit, fel voltam háborodva azon, hogy a testvéreim mehettek locsolkodni, gyűjthettek tojásokat és pénzt is. Én is meglocsoltam a szomszédokat. Teljes egyenjogúságot éreztem, nem vettem észre, hogy valamiben is különböznék testvéreimtől, a nemek okozta különbséget akkor még nem ismertem, később is nehezen fogtam fel, még akkor is, mikor már férjnél voltam. Nálam az emberség számított egyedül szinte születésem óta, nem a nemek. Az ilyen embernek nagyon nehéz megtalálni igaz barátait, bár a valódi emberekre felnéz, csak őket tudja csodálni. Talán soha nem mentem volna férjhez, hacsak nem valamelyik osztálytársamhoz, akik ugyanúgy voltak az emberséggel, mint én. Nekünk megadatott, hogy megismerjük a nagybetűs embereket, velük éltünk, volt kiről példát vennünk, jóval később jött a szörnyülködés a primitív emberek láttán.

Bízom abban, hogy az emberség nem hal ki a világból, s valóban lesz kiben gyönyörködni az elkövetkező generációknak is.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Húsvét hajnalán
  2011-04-24 12:27:05, vasárnap
 
  Túrmezei Erzsébet: Húsvét hajnalán

Alig várták, hogy jöjjön a reggel,
s most bánatosan, illatos kenetekkel,
sírva sietnek a sír fele hárman,
epesztő, emésztő, roskasztó gyászban.
Ím ébred az élet és támad a nap már.
A madarak kara csak egy fénylő sugarat vár
és csattog az ének, száll által a légen
fel, fel az ég felé ... Csak úgy, mint régen.
Jaj, az a régen! Ne fájna az emlék?
Mikor a Mester előttük ment még,
és ajkán az élet igéi fakadtak
a szomjazóknak, a fáradtaknak!
Volt-e valaha riasztóbb álom,
mint ez a három nap, ez a három:
mikor, aki folyvást csak életet mentett,
vad, gyilkos kezek fogják meg a Szentet,
viszik diadallal a főpap elébe,
rágalmat, gúnyt vágnak a tiszta szemébe
és suhog a korbács és csattog az ostor,
hol, aki megvédje, a hős, az apostol?
És az Atya hallgat? - Mély csend ül az égen
s most hajnallik újra: csakúgy ... úgy mint régen.

Hogy hurcolták! Mint egy gonosztevőt.
S még volt, aki gúnnyal nevette Őt,
amint a tövistől a vére kicsordul,
s úgy kell felemelni az utcai porbul.
Köpdösve, gyalázva a fára szegezték,
de Ő ugyanaz volt, ott is szeretett még,
ott fenn a kereszten, anyát és poroszlót:
könnyet hullajtót és gyilkos sebet osztót.
Ó, jaj, a halálig, mindig szeretett!
Viszik az illatozó kenetet,
és sírva sietnek a sír fele hárman,
nagypénteki gyásszal, húsvéti sugárban.

Hogy látnák szemükben keserű könnyekkel,
milyen csodálatos ez a reggel.
A pálmafák két szegélyén az útnak
súgva-búgva valami titkot tudnak.
A virágok át harmatkönnyeken
már látják felragyogni fényesen
az élet napját, s azt hirdeti minden:
A sírban nincsen! A sírban nincsen!

Ők mégis mennek. Gyászolva, sírva.
Betekinteni egy üres sírba,
az angyal előtt döbbenve megállni:
feltámadott, élő Mesterre találni.

Húsvétkor ha nincs még húsvéti szíved,
a nagypéntekit vedd, vedd és vigyed
könnyesen, aggódón, búsan, amint van,
s keresd a Krisztust, keresd a sírban!
Nem, úgysem fogod megtalálni ottan.
Eléd fog állani feltámadottan.
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Húsvét
  2011-04-24 07:42:20, vasárnap
 
  A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

16. századi orosz ortodox ikon a Krisztus feltámadásáról.
Kik ünneplik? a legtöbb keresztény felekezet, és bizonyos szokásokat tartanak nemkeresztények is, főként a nyugati kultúrában
Típusa keresztény
Tartalma, jelentése Jézus halálának és feltámadásának, az emberiség megváltásának ünnepe
Ideje a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap
2007 április 8.
2008 március 23. (nyugaton)
április 27. (keleten)
2009 április 12. (nyugaton)
április 19. (keleten)
Rituálé ima, templomi istentisztelet
Népszokások húsvéti tojás, locsolás, ajándékozás (az USA-ban)
Kapcsolódó ünnep pészah zsidó ünnepe, amit a kereszténység a húsvét eseményeivel összekapcsolva, szimbolikusan ünnepel; karácsony, Jézus születésének ünnepe; húshagyókedd, hamvazószerda, nagyböjt, virágvasárnap, nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat, a húsvét előtti napok; áldozócsütörtök, pünkösd, a szentháromság vasárnapja és az utána következő úrnapja

A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, melyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A Biblia szerint Jézus ? nagypénteki keresztre feszítése után ? a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Helyettes áldozatával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó ünnep (héberül pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, melynek elemei a feltámadás, az újjászületés.



 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Húsvéti gondolatok
  2011-04-22 10:22:51, péntek
 
  Emlékezem ma a gyermekkori húsvéti ünnepeinkre. Apa megteremtette nekünk mindig a bőséget, legalább tízféle tortából, süteményből választhattunk, s még megmaradt a karácsonyi disznóvágásból a finom házi kolbász, füstölt hús, szalonna, bőven volt mire járnunk.

Húsvét előtt mindig gyóntam, előzetesen az imakönyvem segítségével összeírtam a "bűneimet". Hosszú volt a lista, amiért restelltem magam. Mértéktelen voltam a süti evésben, csúfoltam a testvéremet, veszekedtem velük, feleseltem apának - anyámnak nem mertem, mert hozzá sem lehetett szólni -. Érdekes, hogy az ember azt bántja, akit nagyon szeret, időnként visszaél a jóságával, de azt is tudom, hogy a szeretet megbocsátó. Jó érzés volt meggyónni, de úgy éreztem, hogy igazából a kis bűnök alól sincs felmentés. Ezeket én elkövettem, nekem kell viselni a következményeit egyedül saját szívemben. Ha kis bűnök, azokat el lehet viselni, nagyokat soha nem követtem el, legalábbis akaratom beleegyezésével.

Most adva volt a lehetőség a gyónásra. Nem tudtam, mit mondjak a papnak. Azt, hogy feltámadt az irigység a szívemben időnként azok iránt, akiket mesterségesen az én nyomorba döntésemmel 1967-es Nyomorultak kezdetével kitermeltek? Hogy tönkre vagyok téve, fájdalmaim vannak, bocsásson meg az ellenem vétkezőknek? Nem tudok megbocsátani, hiszen más ember életének elvétele, összezúzása halálos bűnnek számít, s engem az sem érdekel, ha a gyilkosok ökumenikus imaházakat hoznak létre, s gyónnak naponta, mert az én és a többi ember életét, meggyalázását, megrontását senki és semmi sem tudja semmissé tenni. Ennyi gonoszság még soha nem volt a világban, nemcsak a sátán népeit emelték 1998 óta rajtam, hanem a dzsungelét is, lásd a villa lakókat.
Vagy talán kérjek segítséget a paptól, meséljem el, hogy megszállottá tettek, rontás minden részemben? Hogyan is tudna segíteni fanatikus híveivel, akiket szintén Ébredő játszótér kezdete óta termeltek ki, vigyáztak rájuk, nehogy álharcuk közben bajuk essen.
Minden egyháznak létrehozták az ellenséges szektáit, de valamennyi csapást megmentettek, mint a parákat, elementálos egyházakat, démonikus szektákat, Adyból lett jehovákat, se szeri, se száma az új kitüntetést börtöntől kapott egyházi vezetőknek. Mindezt a Kelet ember áldozással tisztuló Pszichografológiája alapján hozták létre a nagypánhoz létrehozott halál ezoterikusok, akik bumerángot is közvetítenek a médiából, valamennyi feszületes sorsát végrehajtották, pedig a börtön rengeteg Krisztust hozott létre a nekem rajzolt cserepek szerint. A börtön népe az egyházakban, cigányok ismételték az Új Missziót a borrendekkel együtt, már a halál népnek cigány egyházakat is hoznak létre kelet és cigányság további tisztításával közös nagy áldozásban. Az öcsémnek tegnapelőtt volt a születésnapja. Egész életében a cigányokat, menhelyt, bolondokat emelték összezúzásával, nem engedték a megmaradt emberi család leszármazottjának meg az emberhez méltó életet. Túl becsületes volt, nem ebbe a gonosz világba való. Utolsó füzetét őrzöm, a börtön éppen az Inry feszületnél járt, ezt rajzolta bele média megszállottsággal a felpuffasztott testében a füzetbe. Nekem latin nyelvű ima üzeneteket írt, holott soha nem tanult latinul. Mindaddig, amíg ezek a rontó, ártó fekete árnyékvilág népek, szellemvilágokkal járó albánok és különféle terrorista népek léteznek, nincs értelme a földön tudományos fejlődésnek. A tudományt karmikus bűneik meggyógyítására, kapott sorsuk jobbítására, külsejük megváltoztatására használják fel, egyesek baktérium bombákat állítanak elő, ezeket vetik be az emberiség ellen.Az egyházak meggátolják a szektákkal együtt a tudományos technikai vívmányok életre hozását, azok bevezetését a jobb emberiség használatára. El sem bírom képzelni, hogy egy vandál börtön bűnöző automata autóban utazzon. Nem jár nekik, mint a mobil, a televízió használata sem a horror médiának, még a rádió hullámok sem. Keleti vallásokat terjesztettek el egykor a hippik a kommunista elméletekkel ötvözve, mint akkor még leírottan skizoprenek. Mindegyiket megtisztították, taníttatták, kitermelték, mint főleg árnyékvilág szülötteket. A keletet emelő magyar nép 1967-ben kezdett a zsidó nyomorultak és a börtön tisztításához, akkor érhettek jeleikhez a Pszichografológiában, de az állatokkal fajtalankodókkal, pulyaszeplősítőkkel, fertelmeskedőkkel indultak már születésem idején, minden rossz tulajdonság helyetti emberek támadásával. Már Gábor Zsazsa miatt is nagymamát bántották, mert úgy hozták létre, hogy nem tud rendesen koncentrálni, ezért nagymama sorsának ismétlésekor én koncentráló képességemet bénította meg az elmeosztály. A média Gábor Zsazsát színésznővé tette, úgyhogy ez már legalább hetven esztendeje tart. Mára meghaltak az emberek, legalábbis Borsodban, páran vegetálnak nyomorban, iszoníatosan börtön által megrontott állapotban, eleven patológiákkal, élő mozgó rontásokkal a testükben. Egyes természetgyógyászok tudnak ezeknek parancsolni, tudnának segíteni az embereken, de nem teszik. 1995-ben Húsvétkor feszületre tettek másodszor, először 1991-ben, mikor a II-es Idegosztályán dr. S. Ilonának nem tudtam leszállni másnapra az ágyból, kezeim ütemesen rázkódtak, minden részem megtámadásra került értelmiség legyőzés címén a parák és ki tudja még milyen csapások által. Mára már paraolimpiákat rendeznek szülöttjeiknek. Leesett a hó, kezdték az Éva és a tudás versét az apokalipszisnek ismétlésben, azóta a talmudosokkal az élen mennek végig az összes bezúzott írásomon, melyek főleg álmaim alapján születtek.

A rontó és ártó elmeosztályt, horroros médiát, börtönt be kellene zárni, hogy még a láthatatlan világban sem tudjanak ártani senkinek, mert nemcsak a láthatatlan világ részesei, hanem kíséretük is hatalmas, ezért tudnak mindenről, mint a Kelet sorozatot kiválasztott asszonyként engem híresztelve ismétlő Cseh Károly, aki úgy írta könyveit, ahogyan múzsaként kaptam a csapásokat, ebből lett híres. 1995-ben jött el ismét az ideje a szirmabesenyői reikis szerint, amikor elmére kellett volna kerülnie, de ismét megmentették, bár halálára készült idejövetelem előtt már. Az, aki Húsvét rozsdaszín ege alatt húsvéti népünnepelyként karjára feszíti az asszonyokat, vagyis meggyalázza őket, megérdemli, hogy elzárásra ítéljék. Tulpa néniékkel kezdte a Kelet az oroszok felemelését, megmentését, tisztítását tulpárokat írva meg sorozatukban, Cseh utolsó könyve az Ébredő zsidó játszótér óta létrehozott egyházak bibliás földjének írásait tartalmazza, már 1992-ben túl volt a merénylő fekete angyalokon, melyek kihunyó augusztusi tüzijátékként jártak el engem. Én csak mérgelődtem írásai miatt, de nem értettem őket. Amiatt is evett a düh, hogy nem engedte az én gyerekverseimet Egerben, sem másutt megjelentetni, csak az övéit és Vass Tiborét. Gondolta, úgyis végem lesz, minek nekem megjelenni? Urbán Tibortól a könyvanyagaim illusztrációit is elkérte, pedig a Szívdobbanásokhoz a sakk-kártya vörös ruhás női királynőjét rajzolta meg Urbán az én arcommal, szemüvegben, ahogyan 1992-es csapásaim közepette jártam az utcán. Törökök helyett a Jubileumi óvodában Hegyi Barbara szerint leforrázták több, mint százfokos gulyáslevessel a gyerekemet, így emelték kelet és a cigányság valamennyi népét termékenységi népekkel, valamennyi könyvben megírttal együtt,mint Mikolával, aki egy orosz delfin könyvben jelent meg ősz hajú öregemberként. Valamennyinek megvolt a sorsa, a saját szerepe, amit nem volt hajlandó eljátszani.

Mit gyónjak a papnak? Hogy tönkretettek, megbocsátom másoknak, amit vétettek az emberek ellen?
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Pályaválasztás:európai képvise
  2011-04-19 07:50:51, kedd
 
  Pályaválasztás: legyél te is európai képviselő!



Mennyit ,,keres" egy európai képviselő? Kevesen tudják a választ és még kevesebben azt, hogy 2011 március 3-án az Európai Néppárt (aminek miniszterelnökünk az egyik alelnöke) az Európai Szocialisták Pártjával együtt egy 1,500 EUR juttatásemelést (havonta) szavazott meg az európai képviselők számára. Érdekes megjegyezni, hogy már tavaly is volt egy hasonló 1,500 EUR havi juttatásemelés, a jelenlegivel tehát tavaly óta havi 3,000 EUR-óval emelkedett az EP-képviselő juttatása. Most tehát, így néz ki egy EP-képviselő bére és juttatása:
Havi fizetés: 7,957 EUR, azaz jelenleg kb 2,172,000 Ft. Ez évente kb 26,067,000 Ft.
Ehhez még hozzájön 304 EUR naponta, ha a képviselő jelen van a plenáris ülésen (ami nem kötelező...), azaz naponta plusz 83,000 Ft. Mivel évente 60 plénáris ülés van, ez 4,980,000 Ft.
Havi juttatás asszisztensek alkalmazására (4 asszisztensre van lehetőség): 19,709 EUR, azaz 5,380,000 Ft. Ez évente 64,567,000 Ft.
Évi juttatás utazási költségekre: 60,000 EUR, azaz 16,380,000 Ft.
Végkielégítés az 5 éves mandátum után (ezt ,,nyugdíjnak" hívják hívatalosan): 394,000 EUR, azaz 107,560,000 Ft.

Ha mindezt összeadjuk, az 5 éves mandátum végén 786,000 EUR, azaz 214,578,000 Ft a kis summa (270 Ft/EUR árfolyamon), amit felvehet egy európai képviselő juttatásaival együtt és ebben még nincs is benne a napi 304 EUR (azaz 83,000 Ft), ami ,,jár" minden napi jelenlét után a plenáris üléseken, de a többihez képest, ez már ugye aprópénz. Persze, a magyar EP képviselő fizetése adóköteles Magyarországon (a juttatások már nem), de a nemrég bevezetett egykulcsos 16%-os szja adó aligha jelent többet, mint egy szunyogharapást ilyen kaliberű jövedelem számára.


Mindezzel szemben, Magyarországon a felmérések szerint 3 millió ember él szegénységben, vagyis, a magyar társadalom egy harmada. De akár 3.5-4 millióról is beszélhetünk, ha ebbe a körbe soroljuk azokat is, akik a nyomor közvetlen fenyegetettségében élnek. Másfél millióra becsülhető ebből a csoportból azoknak a száma akik mélyszegénységben élnek, vagyis másfél millió ember ma Magyarországon a teljes kilátástalanság állapotába került és gyakran éhezik.

Az idén nem csak a képviselők havi juttatása emelkedett több mint 400 ezer forinttal (ami végre meghaladja a havi 5 milliót), hanem növekedett az éves keret is, amiből a képviselő elkényeztetheti magát a kimerítő munka után. Ugyanis, immár közel egy milliárd forint az a -tavaly még csak 700 milliós- évi keret, amiből a képviselő és családtagjai egészségügyi és fitnessz szolgáltatásokat igényelhetnek. Létezik az EP képviselők számára egy ,,Practical Guide to the Reimbursement of Medical Expenses" (vagyis ,,gyakorlati útmutató az egészségügyi költségek visszatérítéséhez"), amely bizalmas dokumentumnak számított ameddig most ki nem borította a bilit egy brit nemzeti képviselő. Eszerint, az EP képviselők és hozzátartozóik olyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe grátisz, mint: plasztikai sebészet, fogyasztó, alakformáló és fiatalító kezelések, ,,limfatikus drenázsok" (méregtelenítő masszázsok) vagy akár termálfürdő látogatások. Emellett -sírni vagy nevetni?- a női képviselő férje számára az impotencia kezelése, valamint a Viagra költségei is téríthetők...



Vajon még hány ilyen titkos EP költségvetési keret létezik különböző egzotikus természetbeli juttatásokra? Bizonyára van még, hiszen például nemrég arra is fény derült, hogy 2009-ben közel egy milliárd forintba került az európai adófizetőnek az EP képviselők számára bérelt brüsszelli limuzinok. Van-e egyáltalán valami Brüsszelben, amit az EP képviselőnek a keservesen megkeresett gázsiből (jelenleg havi 2 millió és valamennyi) kell fizetnie és nem plusz juttatás formában kap meg? Hát nem egy csodavilágban élünk? Legalábbis persze, ami az EP képviselőket illeti.







Források:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20090223-tpa-galvinjelentes-epkepviselok-fizetese-v isszaelesek.html
http://jslefebvre.wordpress.com/2011/03/04/les-deputes-europeens-se-font-un-petit -cadeau-a-135-millions/
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12645730
http://euobserver.com/9/31918
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nincs nyugdíjra pénz?
  2011-04-18 09:27:05, hétfő
 
  Mi várható 2011-ben?
Az elemzők év elején még a 4-6%-os GDP-arányos államháztartási többletet sem tartották elképzelhetetlennek az idei évre, a kedélyeket most a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) igyekezett lehűteni. A nyugdíjkasszákból átterelt befizetések miatt idén az államháztartásban 4%-os többlet keletkezne, a szaktárca számításai szerint. Csakhogy, mint mondják, ezt egyedi tételek majd csökkenteni fogják. Nem titok, hogy a nyugdíjvagyon egy része a MÁV adósságának átvállalására fog elmenni, az NGM szerint a BKV és az állami vasút terheinek átvállalása összesen 1,3%-kal rontja majd az egyenleget. Új tétel, de a héten már szintén volt róla szó, hogy az állam kivált jó néhány PPP-projektet is, ami a GDP 0,7 százalékának megfelelő mértékű csökkenést okoz. Az NGM által számolt 4%-os plusz tehát így olvad a felére.



http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/a_szja_bevetelek_miatt_szallt_el_a_tav alyi_hiany_42144
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahány ország, annyi kultúra
  2011-04-18 09:23:10, hétfő
 
 

*Lehet mosolyogni, de ahány ország, annyi kultúra.*



ÉRDEKES TÖRVÉNYEK!

Libanonban a férfiak törvényesen létesíthetnek nemi kapcsolatot állatokkal, de csak nőstényekkel.

Hím állattal folytatott szexuális kapcsolatért halálbüntetés jár. (Hát így érthető...)
------------------------------------------------------


Bahreinben egy orvos törvényesen vizsgálhatja egy nő nemi szerveit, de
tilos közvetlenül rájuk néznie a vizsgálat során. Csak tükörből nézheti őket.
(Jó kis vizsgálat lehet....)

-----------------------------------------------------------



A mohamedánok nem láthatják egy holttest nemi szervét. Ez a
temetkezési alkalmazottakra is vonatkozik. Az elhunyt nemi szervét
téglával vagy fadarabbal kell eltakarni.

(Téglával...!!!???)

-----------------------------------------------------------


Az önkielégítést Indonéziában lefejezéssel büntetik.

(Még jó hogy Európában élünk..:))

-----------------------------------------------------------



Guam szigetén vannak olyan emberek, akiknek a fő foglalkozásuk az, hogy
az országot járva nőket fosztanak meg a szűzességüktől, akik fizetnek
nekik azért, hogy először élhetnek nemi életet.

Guam törvényei szerint szüzeknek tilos házasságot kötniük.

(Most mondd meg: létezik ennél jobb foglalkozás a világon?)

-----------------------------------------------------------



Hong Kong-ban egy megcsalt feleség törvényesen megölheti a házasságtörő férjet, de a saját kezével kell tennie.

Fordított esetben a férj bármilyen módon végezhet a hűtlen asszonnyal.


(Nem megy ki a fejemből ez a Guam.)

-----------------------------------------------------------



A liverpooli törvények megengedik a trópusi halakat áruló nőknek, hogy
topless dolgozzanak.


(Vajon pályázni kell erre a guami állásra?)

-----------------------------------------------------------



A kolumbiai Caliban egy asszonynak csak akkor szabad házaséletet élnie
a férjével, ha az első alkalommal az anyja is jelen van, hogy tanúsítsa az aktust.

(El tudod képzelni, amint az anyós néz közben...?)


(Még mindig Guamon jár az eszem... Hogyan küldhetném el az önéletrajzomat?)

-----------------------------------------------------------



A bolíviai Santa Cruzban törvény tiltja, hogy egy férfinak egyszerre legyen szexuális kapcsolata egy nővel és annak a lányával.


(Hm..., és ráadásul ezért a guami állásért még fizetnek is.)

-----------------------------------------------------------



Marylandben csak szeszes italokat árusító üzletekben elhelyezett automatákból lehet óvszerhez jutni.


(Vajon milyen messze van innen Guam...?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezeket kéne felemelni
  2011-04-18 09:19:27, hétfő
 
 
Miért nem vagyok meglepve? (Csak elkeseredve)

Ha nem hiszed, megnézheted itt is:
http://www.youtube.com/watch?v=WITOehpTAf4&feature=player_embedded

A barikádTV Gyöngyösön, a Durándán forgatott. Ez az a cigánytelep, ahol olyan mocsok és fertő van, amivel még soha nem találkoztunk. Pedig csak néhány utcányira van Gyöngyös belvárosától.
A Duránda elején álltunk meg az autóval, mert féltünk, hogy ha bemegyünk vele, nem lesz mivel onnan kijönni. Később kiderült ez helyes döntés volt. Gyalog indultunk el a patakparton. Annak a mennyiségű szemétnek a látványa, mely ott fogadott minket, elborzasztott. A kis patakba nem csak háztartási hulladékok tömkelege volt belehajigálva, hanem szétszedett hűtőket, tévét, kanapét is láttunk.







A romos házak között furcsa szag ütötte meg az orrunkat. Nem szimplán a szemét bűzét éreztük, hanem trágyát is égettek. Ahogy haladtunk befelé az Akaszka utcán, egyre több cigány vett minket körül. Az egyik cigány férfi elmondta nekünk, hogy a környéken élő cigányok rendszeresen kábelt és trágyát égetnek, melynek következtében nagy mennyiségű ammónia kerül a levegőbe. Elpanaszolta, hogy ők el akarnak innen menni, kisfia ugyanis súlyos asztmás beteg lett a káros levegő miatt. De nem csak az ő fia az egyetlen ilyen beteg. Egyre több gyerek és felnőtt küzd légúti megbetegedésekkel.

Egy vékony magyar asszony jön velünk szembe. A szó csak úgy árad belőle. Elmondta, hogy 14-15 magyar családot tartanak a cigányok terrorban Gyöngyös ezen részén, pedig harminc évvel ezelőtt csak tisztességes magyarok laktak erre. Az idősek azonban elhunytak, és az akkori polgármester betelepített először egy cigány családot. A mellettük lévő két ház azonnal elértéktelenedett. Az önkormányzat megvette és újabb két cigány családot költöztetett be oda. A folytatás pedig már egyértelmű. Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy szinte minden ház önkormányzati tulajdonba került, a lakosok pedig cigányok.





A pár magyar család mindennapos zaklatásnak van kitéve. ,,Ránk rúgják a kaput, molesztálják a fiatal lányokat, döglött patkányokat és levágott macskafejeket (!) dobálnak a kertünkbe" - sorolja az elképesztőbbnél elképesztőbb történéseket.

Egy óvodás magyar kisfiú elmondta, hogy kutyák támadták meg és nagyon félt. Édesanyja hozzátette: a Durándán rendszeresen kutyaviadalokat rendeznek a cigányok, két ilyen harci kutya támadta meg gyermekét, akit úgy kellett kiszabadítani a karmaik közül. A viadalra pedig edzik a kutyákat. Addig, amíg az egyik ki nem múlik. A döglött állatokat pedig otthagyják a viadal helyszínén.

Elképesztő mennyiségű cigány gyűlt össze pár perc alatt. Annak érdekében, hogy ne legyen semmi probléma, egy idős magyar asszony kertjében folytatjuk tovább a beszélgetést. Az első dolog, ami szemet szúrt számunkra, hogy a kertre néző ajtón és ablakokon is rács van. A kert fölött 30 cm-enként keresztbe és hosszába szögesdrót van kifeszítve. ,,Szinte börtön már a házam, de csak így tudom megvédeni magam" - mondja a néni. Szívkatéterezésre lenne szüksége, de nem mer bemenni a kórházba. Attól fél, hogy arra érne vissza, hogy nincs otthona. ,,Lementem egy jobbikos lakossági fórumra. Mire hazaértem, már festék-sprayvel undorító szavakat firkáltak a ház falára" - meséli. Férje pár évvel ezelőtt hunyt el. Az állandó zaklatások miatt idegei lassan felmondják a szolgálatot, éjszaka pedig alig mer aludni.

Egy majd' 90 éves néni veszi át a szót: a cigánygyerekek folyamatosan obszcén szavakat vágnak a fejéhez. Háza elértéktelenedett, de ő nem megy innen sehova. Itt élt egész életében, itt is fog meghalni.

A magyar édesanya 15 éve nem tudott elmenni otthonról egyetlen napra sem, hiszen nincs ki vigyázzon a házra addig. Elmesélte, hogy az utcában van egy 21 éves cigánylány, aki már a hetedik gyerekét várja. A gyerekei azonban számtalan fertőzést elkapnak, ugyanis az artézi-kútból isznak vizet. Abból a kútból, ami mellett több köbméternyi szemét van. Így már azon sem lepődtünk meg, amikor azt ecsetelték, hogy a kútból férges víz jön ki.


Az utca végén gyönyörű ház, mellette pedig romok, szemét és patkányok. A ház tulajdonosa egy fiatal magyar asszony, aki kisgyermekével van gyesen. Elmondta, hogy minden nap lát patkányokat. Kérte már az önkormányzatot is, hogy bontassa el a romos épületet és szállítsák el onnan a felgyülemlett szemetet, ám azt a választ kapták, hogy nincs pénz. Egy másik hölgy veszi át a szót: ,,Én egy este alatt nyolc patkányt öltem meg a múltkor. Egyszer csak azt éreztem, hogy ott mászik a lábamon..." Minden lehetséges fórumon segítséget kértek már, de sem az ÁNTSZ, se az önkormányzat, se senki nem segített nekik.


"Ez a való világ, nem ami a tévében megy. Aki itt akár csak egy napot kibír, az megérdemelné a 12 milliót!" - mondja egy fiatal édesanya. Itt már több mint 10 évvel ezelőtt volt olyan, hogy egy idős bácsi felakasztotta magát, mert már nem tudta elviselni azt, hogy mindenét ellopják a cigányok. Egy másik idős nénit a nyugdíjáért verték agyon, egy férfi fejére pedig baltával mértek halálos csapást. ,,Az én édesapám fejét halála előtt kővel verték be, a földön fekve pedig még meg is rugdosták."

Az igazi döbbenet azonban számunkra most következett. Megtudtuk tőle azt is, hogy a cigányok általában a dögkútból kihalászott állatokat, valamint pockot esznek. Az általuk megtalált levágott macskafejekből következtetve azonban előszeretettel fogyasztják mások házi kedvenceit is. Egy cigány kisgyerek pedig vérhasban halt meg. Ez Magyarország, 2011-ben.










--
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találós kérdés
  2011-04-16 22:58:13, szombat
 
  Fogadjunk, nem találod ki!!!



Találós kérdés...sajnos nem vicc
Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen?


- Helyben kialakított bolt.
- 10 ezer kötetes könyvtár.
- Kilenc (!) sportpálya és tornaterem.
- Színházterem.
- A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet,
sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési
szakkör, ahol főzőcskézni lehet).
- Tanterem és ökumenikus imaterem.
- Egészségügyi blokk.
- Változatos étrend.
- Minden szobában televízió.
- Padlófűtés.
?

Tekerj lejjebb!!!






A nyerteseink azok a kedves olvasók, akik a szombathelyi
Büntetés-végrehajtási Intézetre tippeltek.
Köszönjük, hogy adójával hozzájárult!
Ez első PPP konstrukcióban épült börtön, - a másik Tiszalökön van. A
börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2
milliárdot fizetünk az üzemeltetőnek 15 évig. 2 milliárd Ft évente 800
rab után!!!!!!
2,5 millió Ft / rabonként / évente (..és te mennyit is keresel egy
évben?)
További jó munkát kívánok !!!
Küldd tovább!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Scifi ragos rímesen
  2011-04-16 18:17:59, szombat
 
  Fénysebességgel repült az űrhajóm
A végtelen galaxis közepén,
A zöld, szürke, kék szemű Ufók
Lemaradtak, egyedül én

Láttam a bolha-csillagokat,
Ahogyan ugráltak az elég,
Bermudások szellemvilágokat
Utánunk eresztették.

A halál hidegség többé nem kísért,
Elmaradtak hajóik,
De tűzlángok jelezték

A fekete sárkányt, s kíséretét.
Nagy pók forma jelent meg,
Elrémisztve az űrflotta seregét.

kedd, 2011. április 12.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 343
  • e Hét: 614
  • e Hónap: 3456
  • e Év: 42457
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.