Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Séta budapesti temetőkben
  2012-01-11 23:10:38, szerda
 
 




SÉTA BUDAPESTI TEMETŐKBEN


Az alábbi nevekre kattintás után megjelenik a kiválasztott síremlék fényképe (800x600 pixel). A fénykép felett az Életrajzi adatok feliratra kattintva a Magyar Életrajzi Lexikonból vagy valamely egyéb világhálós forrásból külön ablakban elolvasható a kérdéses személy életrajza. A lexikon ablaka a jobb felső sarokban levő x-re kattintva zárható be.

Erre a lapra Back-kel lehet visszatérni. A képeket oda-vissza lehet lapozni az előző és a következő feliratokra kattintva, de ilyenkor abban a temetőben maradunk, ahol a kérdéses síremlék van.
Készült magánszorgalomból, a teljesség igénye nélkül. Ennek megfelelően a válogatás szubjektív.

Dr. Varga József
Észrevételek, javaslatok: jvarga@epito.bme.hu

Nem, mindennapi gyűjtemény, ha a nevekre kattintasz a kép látható.


HÍRES EMBEREK SÍREMLÉKEI.





Link



Séta a Kerepesi temetőben - PPs





Link













 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Magyarország önrendelkezése és szuverenitása
  2012-01-11 21:29:00, szerda
 
 




Magyarország önrendelkezése és szuverenitása


Hungaria semper libera
Una et eadem libertas

Az alapvetö szabadság- és önrendelkezési jogok Magyarországon több száz éve az alkotmány tagadhatatlan részei. Ezeknek a jogoknak a megsértése a történelem folyamán újra és újra felkelésekhez és forradalmakhoz vezetett, amelyek hosszú távon mindig impulzust adtak egész Európának.

Utoljára 1956-ban a kommunista diktatúrának és a Pax Sovietica-nak rántottuk le az álarcát és ezzel megindítottuk ennek összeomlását.

1989-ben szétvágtuk és kinyitottuk a vasfüggönyt egy akkor számunkra sokat igérö szabadság felé.

Nagyot csalódtunk. A megigért ,,új európai ház"-ban eddig csak a pincében kaptunk helyet, szabadság helyett diktatorikus kényszert, biztonság helyett aggasztó kétséget, jog helyett hazugságokon alapuló igazságtalanságot. Európai értékek ürügyén megaláznak, megsértenek, kirekesztenek bennünket és megkérdöjelezik a demokratikus jogainkat. Ismét védekeznünk kell . Le kell rántani az új, láthatatlan diktatúrának és a Pax Americana-nak az álarcát, ameddig még nem késö.

Tudjuk, hogy ez a harc sokkal nehezebb mint a páncélosok elleni volt. A fegyverünk csak a szó, a jog és az európai értékek. Ami azért nehéz, mert nem mi, hanem az Európai Unió szenved demokrácia deficitben. Ki vagyunk téve minden önkénynek, mert az Európai Unió a mai napig nem tett eleget a kötelezettségének és még mindig nem csatlakozott az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez, hogy ne lehessen felelösségre vonni az uniós szervezeteket az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

Nem mi távolodtunk el az európai értékektöl, hanem a brüsszeli hatalomcentrum. Nem mi tagadjuk meg a demokráciát, hanem az európa úniós szervezetnek hiányzik a demokratikus legitimációja.

Európa gazdasági, politikai válságban és erkölcsi romlásban van. Nem így képzeltük el az új Európát !

Egy új Európát kell felépítenünk. Egy olyan Európát, amely nem centralisztikusan, hanem polycentrikusan van felépítve. Egy olyan Európát, amely visszatér a keresztény gyökereihez és értékeihez, egy olyan Európát, amelyben a szuverén nem a pénzoligarchia, hanem a nép és a nemzet. Egy olyan Európát, amelyben tiszteletben tartják a népek demokratikus akaratát.

Egy olyan Európát, amelyben minden nép az alapvetö szabadságjogokkal, elsö sorban az önrendelkezési joggal élhet, amelyet a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya és a Gazdasági, Szociális és Kulturális Egyezségokmánya az 1. Cikkben így definiál: ,,A népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlödésüket."

Csak az önrendelkezés és állami szuverenitás alapján lehet Európát szabadságban és igazi békében megalapozni.

Nem szabad engedni a zsarolásnak és kényszernek!
Nem szabad félni, vállalni kell a kihívást!
Soha nem szabad feladni az önrendelkezést, önelhatárolódást és önbecsülést!

Tudjuk, hogy az európai polgárok többsége ugyanazt akarja, tudjuk , hogy az európai közvélemény nem azonos a média által kinyílvánított hamis véleménnyel. Felszólítunk minden magyart és európait, utasítsa vissza a bennünket ért hazugságokat és félrevezetéseket, bátran vállalja az igazság kimondását és követelését és segítse egy új, szabadabb, békésebb, boldogabb Európa felépítését a népek önrendelkezése és az államok szuverenitása alapján.

Isten, áldd meg a magyart !


Bécs, 2012.január10.
Eva Maria Barki

Aláírásommal támogatom a petíciót, amelynek célja a magyar nép önrendelkezésének és Magyarország szuverenitásának megörzése.






Link





 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Új TRIANON fenyeget
  2012-01-11 21:11:02, szerda
 
 




ÚJ TRIANON FENYEGET


Kedves Barátaim, Ismerőseim!

"Magyarországnak szüksége van Rátok!"

Szomorúan és teljes letargiába közlöm Veletek, hogy a "Nemzetközi nagy koalíció ismét összeállt Magyarország ellen!"

"Új TRIANON fenyeget!"

Nincs más lehetőségünk, mint az összefogás, a teljes egységes tiltakozás, a tudatos nemzet megsemmisítő tevékenységük ellen.

Hívlak Benneteket 2012. január 21-én szombaton délután 4 órára (16 órára) a budapesti Hősök terére!

Legyen egy igazi, népi, összmagyar tiltakozás a szabad Magyarországért!

A külhonban élő magyar testvéreinktől is kérjük, (kérem) írásos tiltakozásotokat, a nemzetünkkel szemben elkövetett szörnyű nemzet megsemmisítő tett ellen. (bencsik.andras@demokrata.hu)
Kérlek Benneteket, hogy ismerőseiteknek, barátaitoknak küldjétek tovább e felhívást, hogy a lánc ne szakadjon meg.

Köszönöm!

Válaszotokat, személyes tiltakozásotokat várjuk Tőletek!
Isten segítségét kérve nemzetünk szabadságáért!

Honfitársi üdvözlettel
v.Szatmári József
Trianon Társaság alelnöke

Budapest, 2012.jan.11.

ui. A "Békemenetre" hozzatok magatokkal magyar zászlót, mécsest, fáklyát!


Békemenet Magyarországért.wmv

Link


Békemenet.mp4

Link


A fenti videókat néhány napja vették fel, sajnos tegnap azonban törölték őket. Szerencsére újból
feltették:

Link

Link







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
El a kezekkel Magyarországtól!
  2012-01-11 20:04:45, szerda
 
 




El a kezekkel Magyarországtól!

Felhívás a világ közvéleményéhez és Magyarország polgáraihoz


Az Élőlánc Magyarországért visszautasítja a magyar belpolitikát befolyásolni kívánó külföldi törekvéseket, a minden határon túlmenő médiahadjáratot, a hazánk elleni pénzügyi és politikai támadásokat, és kiáll hazánk szuverenitásának megőrzése mellett. Egyúttal társadalmi párbeszédet kezdeményez az ország ügyeiről.

Az elmúlt hetekben totális pénzügyi és politikai támadás indult Magyarország szuverenitása ellen. A támadás nyilvánvaló célja egy politikai átrendeződés elérése akár egy mesterségesen előidézett államcsőd által, akár puccsal annak érdekében, hogy Magyarország adja fel a gazdasági szuverenitás helyreállítására és az adósságcsapdából való kiszabadulásra irányuló törekvéseit, vegye fel az IMF készenléti hitelét és állítsa vissza a jegybank állítólag veszélyeztetett függetlenségét, és ezzel foglalja el újra helyét a gyarmatok sorában. A páratlan nemzetközi rágalomhadjárat és politikai zsarolás célja az ország elszigetelése és térdre kényszerítése.

Visszautasítjuk, hogy bárki eldöntse helyettünk, hogy ki és hogyan vezesse országunkat, hogyan irányítsuk saját életünket. A jegybanktörvény és az Alaptörvény feletti döntés joga a miénk, magyar polgároké!

Felszólítjuk ezért a magyar szuverenitást és demokráciát támadó érdekköröket, az azokat kiszolgáló szervezeteket és közéleti személyeket, hogy

el a kezekkel Magyarországtól!

Egyúttal felszólítjuk a magyar kormányt, hogy nyisson valóságos társadalmi párbeszédet az ország ügyeiről! Tegyen lépéseket a közvetlen demokrácia intézményeinek szélesítése felé! Csak ez nyújthat megnyugtató garanciát a polgárok számára az ország belső békéjének hosszú távú megőrzésére.

Kinyilvánítjuk, hogy támogatjuk azt a politikát, melynek célja Magyarország szuverenitásának megőrzése! Kérünk minden hazaszerető, az ország és a nemzet érdekét szívügyének tekintő polgárt, hogy álljon ki a magyar önrendelkezés védelmében.

A magyar polgárok üzenetét 2012. január 14-én 15 órakor a Kossuth téren, az 56-os örökmécsesnél nyilvános rendezvény keretében ismertetjük, és indítjuk el a külföldi képviseletek és magyar közjogi méltóságok felé.


Budapest, 2012. január 10.

Élőlánc Magyarországért



Kapcsolat: Ertsey Attila (30/5551284 ); ertsey.attila@freemail.hu
Ács Sándorné (30/3850379); acsne.eva@gmail.com











 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Békemenet I.
  2012-01-11 17:14:26, szerda
 
 




BÉKEMENET I.


"Békemenet indul január 21-én, szombaton délután 16 órától a budapesti Hősök teréről. Jöjjön el Ön is!

Tüntessünk együtt a függetlenségért, a hazugságok ellen!

Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek! Induljunk el! Várjuk a civil szervezetek csatlakozását!

A kezdeményezők nevében: Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások...


Demokrata.hu - Békemenet Magyarországért

Link



"Békemenet Magyarországért.wmv

Link



"Békemenet.mp4

Link



"A fenti videókat néhány napja vitték fel, sajnos tegnap azonban törölték őket. Szerencsére újból
feltették:

Link


Link








 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Reményik Sándor: Amit az élettől akarok
  2012-01-11 15:45:02, szerda
 
 




Reményik Sándor: AMIT AZ ÉLETTŐL AKAROK


Remélni jót és alkotni szépet
Boldognak látni minden népet
Megetetni az összes éhezőt
Virággal ültetni be tar mezőt
És meglocsolni a sivatagot
Ez - mit az élettől akarok.

Békében nevelni sok gyermeket
S ne legyen rémisztő a rengeteg
Fény gyúljon fel az agyakban
S az ember ne éljen akaratlan
Csak az örömök legyenek nagyok
Ez - mit az élettől akarok.

Emlékezni arra mi régen volt
Becsülve tisztelni az öregkort
Mert tapasztalás tanít jövőt
És erős oltalmazhat serdülőt
Hogy városokat ne fedjen el homok
Ez - mit az élettől akarok.

A vérnek legyen végre értéke
S nem kérdezve, hogy kérték-e
Csak adni, magadból őszintén
Hogy kísérjen a tudás, a fény
S a gyermekek legyenek boldogok
Ez - mit az élettől akarok.

Kérem, legyen mindennap ünnep
Hol könnyet nem a fájdalmak szülnek
Legyen hit, megértés, szeretet, béke
Hisz az életnek van valódi értéke
Így büszke lehetek, hogy ember vagyok
Ez - mit az élettől akarok.







A versről el kell mondani, hogy szerzőjeként két költő is szerepel a Neten, Remenyik Sándor ill. Horváth Varga Sándor. A Neten is több helyen szerepel, mindkettőjük neve alatt is. Többnyire eddig sokan úgy tudtuk, hogy Remenyik Sándor a szerzője. A másikról viszont igen keveset tudunk.
De volt aki olvasta már a verset Szép Ernő-től, sőt még Jókai Mór neve alatt is előfordult.
Volt már egy hasonló nem is olyan régen, Az én Miatyánkom, amit sokan Tandorinak ill, dr.Papp Lajos is sajátjaként kezelt, azonban mára kiderült, hogy egy hajléktalan hölgy, Tánczos Katalin a szerzője. Amit Papp Lajos is elismert. Nem tudom, tudna-e ebben valaki pontosabb információt adni?




 
 
0 komment , kategória:  Reményik Sándor   
Aranyosi Ervin: Az élet szép...
  2012-01-11 15:44:30, szerda
 
 




Aranyosi Ervin: AZ ÉLET SZÉP...


Minden nap újra ébredünk,
s a nagy világba révedünk,
újabb utunkra indulunk,
dúdolva szép, bevált dalunk.
Minden nap újra kezdjük el,
ilyen az élet, menni kell!
Előre nézni, s tudni azt,
a múlt sosem jelent vigaszt.
Ne nézz hát vissza, nem szabad,
nehezen vonszolod magad,
a tegnap súlya válladon,
minden lépésnél hátranyom.
A mában élj és láss csodát,
élvezd virágok illatát,
a nap az égről rád nevet,
melengeti a lelkedet.
Végy észre apró örömöt,
hétköznapodba költözött
vidító szép varázslatot,
egy kedves embert, állatot,
virágokat, patakot, fát,
a szerelmet, ha rád talált,
s mindent mi jól esik neked,
élvezd az egész életet.







Kovács Kati-Az élet szép

Link



AZ ÉLET ÉRTELME.

Link



Zoltán Erika-Casanova





Link



Casanova (teljes film)





Link



Egy született Casanova





Link



Ez a videó már nem elérhető - Sajnálom! Helyette:

Link

Link










 
 
1 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 997
  • e Hét: 8919
  • e Hónap: 31407
  • e Év: 209282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.