Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Magyarország tönkremegy.
  2012-01-12 22:45:51, csütörtök
 
  Czike László


Fekszem az ágyon

Fekszem az ágyon, és gondolkodom.
Tehát még vagyok.

Magyarország tönkremegy.
Más szóval: ,,Bele, a levesbe".
Az IMF-EU feneketlen fekete levesébe.

Ez a megállapításom némi magyarázatra szorul.
Leírom, ami eszembe jut.

Jól emlékszem - 1982-ben az akkori főnököm egy III/III-as elvtárs volt. Minden héten jött hozzá egy belügyes őrnagy, akivel néhány óra leforgása alatt kivégeztek egy üveg konyakot. Nos, ez a főnököm irtó akkurátus ember volt, ráadásul - mint teljhatalmú vezető - jogi végzettsége (?) ellenére közgazdasági béljóslással is foglalkozott. Ebben hasonlított kései ,,utódjára", a mai miniszterelnökünkre, aki ,,elődjéhez" hasonlóan azt hiszi, hogy természetes jogászi észjárással (?) - egyébként külön munkaráfordítás nélkül - is spontán átlátható minden gazdasági vagy pénzügyi folyamat. Pedig szerintem a Matolcsy nélkül semmi nem látható át, maximum a vakablak, de ebbe még ne menjünk bele, idejekorán.

Nos, ez a hajdani főnököm 1982-ben - az IMF-be történt belépésünk (D 209) évében, de ezt csak jóval később, a gengszterváltás után hozták a mi tudtunkra! - nem átallotta azt béljósolni, hogy idézem: ,,Ez az év még nehéz lesz, de 1983-tól megkezdődik a lassú fellendülés.". Kénytelen vagyok idézni az ismert kabarétréfát, amely szerint azóta ,,minden évünk rosszabb, mint a megelőző volt; de jobb, mint a rákövetkező lesz".
Ez a nagy büdös igazság.

Én nem akarok olyasmiket sem felhánytorgatni, hogy miután ez a csodálatos magyar vadkapitalizmus megvalósult, azóta egyre több a hiánycikk, pedig az emberfia azt gondolná, hogy a kereslet-kínálat piaci törvényszerűségei minden problémát spontán beszabályoznak; és ami hiánycikk, nos, a tőke rögvest odaviharzik, befektet, és akkor mindjárt megszűnik a sok hiánycikk, sőt, bővül a kínálat, és a verseny még az árakat is leszorítja. Kérem, lehetséges,
hogy Magyarországon nemcsak a keynes-i (stop and go, stb.), sem a maastricht-i, de egyéb kapitalista-piaci ,,törvényszerűségek" sem érvényesülnek, mint ahogy semmi nem emlékeztet ,,a józan észre" sem. Lehetséges. De ez senkit nem jogosít fel arra, hogy összeviszsza hazudozzon! Mint például az infláció mértéke. Állítom, hogy minálunk minimum annyi az infláció valóságos - tapasztalható - mértéke, mint amennyi a svájci frank és az euró árfolyamemelkedése, illetve a benzinárak begyűrűző növekedése, de az is meglehet, hogy az igazság a kettő szorzata. Vagy a multiplikatív édesanyjuk exponenciális deriváltjának az integratív kvadrátja.
Igen, ez a legjobb, tudományos, parlamenti meghatározás.

De ilyen pitiáner részletekig most ne alacsonyodjunk.
Nem vagyunk mi holmi politológusok, állami pénzen fizetett kóbor béljósok, akik hallatlan odaadással elemzik a Paprikajancsi és a Kiskanász minden szösszenetét vagy szellentését. Hát mégha üdítő oxigén bugyburékolna e két országrontó zseni bélgázaiból...
Miközben rohamosan megy tönkre Magyarország.
A leminősítő sztenderd fitchkók államkötvény-bóvlija.

Fekszem az ágyon.
Magyarország nincs többé, csak a mindent beborító bóvli van.
Mondom, írom a Teddy Mackónak, hátha ,,feltenné" egyik aktuális írásomat. Nem lehet! - mondja. Nem vagyok én párt-szócső! Valamiképpen szóbakerül az alaptörvény is. Vélelmezem, mire lenne való. Erre büszkén előadja - nem addig van az! -, hogy ,,a hülye liberálisok nem vették észre, úgy szövegeztük, hogy a számukra totál észrevehetetlenül helyreálljon a történelmi alkotmány jogfolytonossága". Hozzáteszi még - büszke arra, hogy résztvett a norma szövegezésében. Mit tehettem - gratuláltam neki. Kapjon érte kitüntetést akár a Gulyás Gergőtől.

John Lennon egyik abszurd novellája jut az eszembe. Idézem: ,,... elindult, hogy hosszút álljon az éjszaka lányain, akiktől a háromkeresztes (fisz-moll) kórt kapta.". Merthogy a hülyeség ,,ragadós", mint a háromkeresztes fisz-moll kór. Az is bolond, aki elhiszi, azt képzeli, hogy kies kis hazánkban helyreállt a történelmi jogfolytonosság, a parlamentáris úton soha hatályon kívül nem helyezett történelmi alkotmányunk, más néven a Szentkorona-tan. Nem beszélve arról, hogy a történelmi alkotmányunkat nem ellentmondásos, önmagukban is (szókép-) zavaros, hátsó szándékú körmondatokban kellene (kellett volna) a jogaiba visszaállítani, hanem direktben, őszintén, teljes mellszélességgel, büszkén felvállalva. Aki suttyomban akarja helyreállítani a történelmi jogfolytonosságot, az ennél nagyobb jellemtelenségekre is képes. Netán egész hátralévő ,,nemzeti" és egyéni életünkben szégyenlősen szemlesütve, a fal mellett vagy a szőnyeg alatt fogunk közlekedni, nehogy már az éber liberálisok kiszúrják, hogy mi csak vacak kis magyarok vagyunk? Nehogy már eluralkodjon rajtunk a keresztény Szentkorona-tan helyett a neokonzervatív ,,civilkaszinós", vagy egyenesen az álkeresztény-cionista megalkuvó ,,nézetrendszer", vagy még annál is inkább a Talmud, a Kabbala vagy - ha már lúd, legyen kövér - a Cisztercita (kései templomos) Bölcsek Jegyzőkönyve! Az új Alaptörvény nagy leleményességgel igyekszik megvalósítani azt a tarthatatlan, eddig még soha valós eredményt nem hozó, képtelen törekvést, miszerint hamvasnak, érintetlennek akar látszani, tébolyult szexorgiái közepette. Aki szelet vet, vihart arat. A magyarból sem jancsibohócot - sem szalonnát, sem kutyát - nem lehet csinálni, mert esetleg a fagylalt visszanyal, ha értik, mire gondolok.
Mert én nem.

Fekszem csak az ágyon, tovább gondolkodom.
A '80-as évek vége felé mondta koszorús költőnk, Bródy János, aki a templomos kőmívesség helyett a vadliberalizmust választotta, amikor a legendás szerzőpár szellemi útja kettévált - idézem: ,,Magyarország egy olyan zártosztály, ahol a bolondok az ápolók." Ugyebár tehát nem azt állítja, hogy az ápolók bolondok, hanem azt, hogy a bolondok az ápolók. (Mellesleg: az OPNI-t szcientológus nyomásra megszüntették. Azóta az őrültek effektíve is közöttünk ténferegnek.) Ami implicite azt is jelenti, hogy az egyébként normálisak állnak ,,kezelés alatt", vagyis a bolondok kezelése alatt, ami egy igen súlyos megállapítás. Mert ez a mondanivalója rejtett lényege. Tudniillik az, hogy Magyarországon mindig minden megfordítva van. Vagyis: a fekete fehér, a hülye okos, a ronda szép, a hamisság igazság, az ördög az isten, a démon angyal, a gazember filantróp, a gengszterváltás rendszerváltás, a szabadkőműves hithű keresztény, az idegen szép és jó, az ávósfajzat a magyarok jótevője, a pénz a kivagyiság hű kifejezője (Lázár: ,,akinek nincs, az annyit is ér"), a cenzúra szépirodalmi szerkesztés, a tolvaj karitatív, a beszédíró buzgó lelkész, a parlament az ország háza, a képviselő a nép szószólója, a bank modern imaház, a magyar nép - nota bene - kollektív antiszemita. Ma ez a Bródy-féle mondás, ez a gondolat hatványozottan érvényes, tekintve, hogy az állam, a hatóság, a hivatalos hatalom menthetetlenül végképp bedilizett. Bródy ezzel a mondásával örökre beírta magát az én szívemben a legnagyobb magyar költők sorába, nem úgy mint az István király szájába adott rockopera-záró sora blaszfém kijelentésével: ,,Veled, Uram, de nélküled." Bródy János ez utóbbi mondatát most csak azért idézem, mert muszáj végre tisztán látnunk. Amit a Fidesz álkeresztény-áldemokrata kormányzása ma megvalósít, az pont ez. (1) Vadul kefélni, a szüzesség látszatát keltve. (2) Hazudni reggel-délben meg éjjel, az igazság látszatát keltve. (3) Diktatúrát, sőt, személyi kultuszt építeni, a demokrácia leple alatt. (4) Sátán-kultuszt (akárhány államilag támogatott blaszfém ,,kisegyház", stb.) támogatni, buzgón rorátéra járogatva. (5) Békés ,,EUtanáziának sem álcázni a modernkori népirtást. (6) Alkotmánynak elnevezni egy siralmas jogtákolmányt. (7) ,,Arányos adórendszer"-nek titulálni a gazdagok kedvezményezését. (8) Államadósság-törlesztésnek csúfolni Magyarország gyorsuló ütemű kifosztását. (9) Szabadságharcnak beállítani egy szánalmas fülkeforradalmat. (10) Munkahelyteremtésnek álcázni Magyarország végrehajtását, majd felszámolását és a magyarok kilakoltatását a saját otthonaikból. (11) Gazdasági növekedésnek bemutatni a reménytelen recessziót, fellendülésnek hazudni a növekvő inflációt. (12) Elszámoltatásnak keresztelni a rablóknak, gyilkosoknak, országkifosztóknak, szemkilövetőknek, a Paprikajancsi tömörülő híveinek adott általános amnesztiát. (13) Kormányozni: ,,Veled, Uram, de nélküled."
Mindez istenkísértés - mi több, istenkáromlás.

Fekszem az ágyon, mert még van ágyam.
Magyarország megy a levesbe - mindegy, hogy az atlantiba, vagy a kínaiba. Ha az IMF-től nem sikerül - őket elkergetve, de visszafogadva, majd megint csak elkergetve - igénybe venni a nem kívánt, de mégis oly fontos (?) hitelt (háromszor annyit, mint amennyit a Paprikajancsiék vettek fel, és amit még vissza sem fizettünk! - valami 15 milliárd eurót), hát akkor majd adnak a kínaiak. A bibliai, apokaliptikus sárga veszedelem. Nekünk ők nem is ,,veszedelem", hiszen ők fognak minket - Orbán neokonzervatív nemzetiliberális (értsd: lekváros tökfőzelék) nézetrendszere alapján - megmenteni a fülkeforradalom végső győzelmeként az atlantista antikrisztus (az IMF-EU) polipszerű csápjainak örökös fogságából. Féljen az EU! Meg az IMF! Néhai László András, Co-Nexus főnök - aki azóta sem tisztázható, illetve tisztázott ,,ki-mindenkinek" volt eladósodva - annak idején gyakran mondogatta, amikor álmainak háborítatlansága felől érdeklődtek a liberális paparazzik: ,,Én nagyon jól alszom, hánykolódjanak álmatlanul a bankárok, no meg az állam, akiknek már milliárdokkal tartozom! Hogy viszontlátják-e valaha!".

Magyarország tönkre megy.
Pontosabban: rohamosan megy tönkre.
Amióta a Kiskanász országrontó ámokfutása - gyengébbek kedvéért: fülkeforradalom - tart, azóta nem látok jókedvű embert. A mi országunk a 10 millió szerencsétlen, búvalbélelt tanácstalan pária országa lett. Ma már szó szerint igaz - amit korábban csak amúgy ismételgettünk - ha kedden(ként) nem érkezik meg az újabb külföldi államkölcsön, úgy szerdán(ként) nem lesz nyugdíjfizetés. Lehet, januártól így se lesz - de lehet, hogy azért, mert IMF-hitel se lesz.

Gyűjtöttem egy kicsi erőt, több kitartást, hogy mindezt kibírjam.
Csak úgy fekszem az ágyamon, merthogy most az ECHO-t nézem.
Hát épp', az Aszpirin Zsolti vezényletével, arról értekeznek a Tücsköm-Bogaram, meg a Boross - nem az álláshalmozó, aki a Grand Orient nagymestere is volt, és akihez koholt pártutasításra anno verseket is kellett írnom! -, hanem aki még az átkosban a Nemzeti Bankban ügyeskedett. Nyilván az jóval ,,bocsánatosabb" lehetett, mintha mondjuk, ma tenné ezt az offshore-os Simor helytartó és a kommunikációs fullajtárja, az egykori Fidesz-alapító (és egyéb) Braun Róbert nyolc (vagy hány) barna oszlopos (?) lógó égisze alatt. Szóval nagy kedélyesen arról diskurálnak, hogy a nemzetközi pénzhatalom, meg a világpusztító erő, meg a háttérhatalom, vagy a világhatalom (???) egy szabályos kis média és kommunikációs háborút visel Magyarország ellen, legfőképpen a mi Kiskanászunk ellen, aki a Nyugat szemében annyira elkanászodott, hogy immár aki él, mozog és számít - az mindenki írt neki minimum egy intő-figyelmeztető levelet, hogy legyen végre jó kisfiú, és térjen vissza a helyes, Barroso által is mutatott útra, mert hogyha visszatér, hát azonnal helyreáll a svájcisapka meg az ameró koholt és fiktív, de valóságosan kamatnövelő abszurd árfolyama, továbbá még az is lehet, hogy ezek után elfogadják a nonkonzervítív-nonkonform adó-és egyéb politikáját is, mindenesetre akkor talán a lovát (Incitatus) is kinevezheti majd (pro)konzullá; nem baj, ha neki sincs egyetemi végzettsége, mint a Deutsch Tominak se volt.
Hosszú lett ez a mondat, de akinek nem tetszik, hát ne olvassa.

Fekszem az ágyon.
Úgy értem, még nem ugrottam fel, orvosért hadonászva.
Hát hogy a jó francba - bocsáss meg, Szárközi! - lehetséges, hogy ezek itt hárman hónapok-évek óta játsszák nekünk, meg a szélesmosolyú főnöküknek az echte sváb mélymagyart, nyakig szerelmesek a Kiskanász Viksibe, némelyikük ugyebár még Fidesz-alapító-tag is volt, illetve piros-pozsgás személyi titkár, majd egy kicsit később a Fidesz politikai államtitkára, ám azt mégsem tanulták meg, ennyi év alatt, hogy nevükön kell nevezni a dolgokat? Hogy a búbánatba lehet az, hogy őket, akik soha senkit nem neveznek a nevén, tenyerükön hordja a jobboldal ,,média-elitje", engem meg, aki világéletemben mindent-mindenkit a valódi nevén neveztem, kezdettől fogva elhallgatott-elhallgattatott a (nemzeti-) liberális áljobboldali álkeresztény (vö: JEL) média? Lehet, hogy ez lenne a megoldás kulcsa? Ez a követendő trendi? Mi az, hogy: nemzetközi bankárhatalom? Mi az, hogy: A BIRODALOM? Mi ez az egész, modern csillagok háborúja? Ezen túl én is hívjam pl. a Barroso-t Darth Vader-nek, az eszkimókat sith-eknek, az ILLUMINÁTUS ATLANTI VILÁGÁLLAM-ot szimplán csak világpusztító erő-nek, attól majd minden jobb lesz? Attól majd már én is kiadhatóvá, szalonképessé válok? Akit érdekel, valójában ki kicsoda, olvassa el pl. a Rendszerváltó szabadkőművesek című, 2 éve kiadatlan könyvemet, vagy Vona Gáborhoz írott legutóbbi, nyílt levelemet. Az ,,Utólag"-ban ne keressétek, ott az ilyesmi nem szalonképes, mert nem konform a világrengető fülkeforradalmunkkal és az új, január 1-étől hatályba lépő Nemzeti Tákolmányunkkal.

Fekszem az ágyon.
Eszembe jut, a díszpintyőke Hillary Clinton.
Aki aztán, úgy lett külügyminiszter, hogy előzőleg még az Óh' Blama nem egészen fair ellenfele volt. Aztán a PUSZTÍTÓ VILÁGERŐ parancsára összeölelkeztek, mint elnök és külügyminisztere.
Vagy mint álnok és egy másik álnok ülnök felesége.
Elnök, álnok, ülnök - egyre megy.

Az biz meglehet, hogy a szintén egy Cecil Rhodes rókatanfolyamon mestertervszerűen elnökké képzett bóvli-mosolyú Bill Clinton, aki állítólag balkézről a PUSZTÍTÓ VILÁGERŐ-t részben vezénylő David Rockefeller (vagy ki) tekintélyes zabigyereke (lásd még: Hitler, Haynau, stb. valódi származását); ma már nem szaxofonoztatja olyan sűrűn az Oroszlánszívű Mónit (alias: Monica Lewinsky) a fehér székesegyház (katedrális?) orális termében, de azért ideküldte a szintén bóvli-mosolyú feleségét a Tom Lantos think-tank intézet alapító ünnepségére, meg aztán még arra is rávette, figyelmeztesse levélben a Kiskanászt, rövid már a követési távolság a falig, amelyről majd visszapattan, akár egy világpusztító suszterbogár.

Fekszem az ágyon, mert egyébként tehetetlen vagyok.
Odakint a januári szél ugyan nem süvít, de a farkasok üvöltése jól hallik, minden irányból. Mert nemcsakhogy nálunk már fél éve (!) nem hullott szinte semennyi csapadék, semmilyen halmazállapotban - bezzeg 2010-ben, félméteres vízben álltunk, egész évben! -, de az időjárás most igazán kegyes (volt) hozzánk; majdnem egész októberig száraz nyár volt, azóta pedig szinte egyfolytában tavasz van, persze megint csak csapadék nélkül. Valami változás előszele ez is. Mármint az időjárásunk újabb gyökeres megváltozása. Jön a mi keresztény hitünk - Szűz Mária és Jézus intelmei - szerinti Nagy Figyelmeztetés, amikor is a Földön pár percre megáll majd az élet - nem lesz villanyáram, televízió-műsor, sőt, még mobiltelefonszolgáltatás sem -, és minden ember lelki szemei előtt lejátszódik az eddigi élete filmje, életének sarkalatos eseményeivel, a válaszutakon meghozott jó vagy rossz döntéseivel. Node nem ám a saját, önmagáról alkotott elképzelései szerint, hanem úgy, ahogy cselekedeteit, életútját a teremtő Isten látja. Nos, ismerve embertársaim önkritikai képességeit, komolyan elhiszem Szűz Mária intelmét, mely szerint a Nagy Figyelmeztetést, a lelki szemeik előtt lejátszódó isteni ,,előítélet-filmet", ember-milliók nem fogják túlélni. Akkora lesz a kontraszt az önmaguk által önmaguk életteljesítményéről alkotott ,,kép" és az isteni előítélkezés között, amelybe sokmillió ember effektíve bele fog halni. Nem élik túl az Isten-ítéletet. A Nagy Figyelmeztetésre a Nagyboldogasszony közlése szerint pár hónapon belül sor kerül. Sokan belehalnak, még többen megtérnek majd. Kinek-kinek lelki habitusa, transzcendens beállítottsága, életteljesítménye - szuverén ízlése szerint. Mint tudjuk, Isten szabad akaratot adott a saját képére és hasonlatosságára alkotott embernek, tehát ,,emberi szabadságjog" az elkárhozáshoz való jog is. Végső soron senki nem kerülheti el a végzetét.

De nemcsak a Nagy Figyelmeztetés vár ránk ebben az évben, hanem a többezer-éves maja jóslatok "beteljesülése" is, ami valamilyen hatalmas természeti katasztrófa lesz, és egy azt követő globális társadalmi kataklizma közeledtét is előrevetíti, melynek ,,következtében" véget ér az a kozmikus méretű és jelentőségű ciklus - mialatt a naprendszerünk megkerüli a Tejútrendszer magvát (amely vélhetőleg egy gigantikus méretű fekete lyuk) - ami 25.920 naptári (földi) évig tart, a maja és a sumér csillagászok korabeli számításai alapján. Felmerül persze a kérdés, hogyan láthattak előre a maják és a sumérok olyan ciklusokat, hogyan mérhették meg lezajlásuk pontos időtartamát egy olyan civilizáció képviselői, csillagászai, amely civilizációk egyike sem tartott tovább - mai ismereteink szerint - 2000 évnél? A dologban az a leginkább döbbenetes, hogy ekkora léptékekben a mi atlanti civilizációnk sem lát előre - mi több, ha a helyzetet némi iróniával, ám mégis pontosan kívánjuk jellemezni, nos, akkor azt kell mondanunk, hogy a mai civilizációnk nem lát tovább és előbbre az orra hegyénél, csak mindig újabb rakétákat és rakétaelhárító rakétarendszereket, ami hát valljuk be őszintén, nem egy nagy ható- vagy látótávolság...

Fekszem az ágyon, ameddig a közelgő kataklizma ezt megengedi.
Mert másra is ,,várunk"; nevezetesen a maja jóslatok csillagászati folyományaként valami gigantikus, kozmikus jelentőségű történésre, ami majd a Petőfi Sándor óta annyira és hiába várt világforradalom helyett, helyettünk is ,,megoldja" az idő kerekének visszazökkentését. Ha másképp nem, hát úgy, hogy valami természeti katasztrófa ,,kivédhetetlen" következményeként fizikailag is tönkreteszi, lerombolja ezt a velejéig romlott, sátáni, a Biblia által is végpusztulásra ítélt szodomista világot, melyben a New Age hitükvesztett álpapjai nappal eléneklik a prefációt, majd elmondják az átváltoztatást - a Makovecz démonista templomaiban elszorult torokkal -, hogy éjjel átváltozzanak a farkasokkal együtt üvöltő farkasemberré, hogy a druida és kabbalista démonokkal együtt, kvaterkázzanak, mondjuk, az Operaház pogány bálványimádó, tákolmányi ünnepségén. (Ugye, milyen szép, s tartalmas ez a mondat?)
Nos, amit még a svájci frank és az euró üdítő kipukkanása előtti megtévesztő szárnyalásán kívül ,,elvárhatunk", az a végső szociális kataklizmát önmagában is előidéző globális természeti katasztrófa, a távoli Androméda-köd lakóinak kései, kissé durva üzenete, a Nibiru. Most nem arra a weblapra - állítólag Vida, volt kisgazda országgyűlési képviselő üzemeltette - gondolok, amelynek a neve szintén Nibiru, és amelyen több, titkos nemzetközi szerződés is olvasható (volt). Nem, én az óriásbolygóra gondolok, amelyik majd a szamizdatos internet-hírek szerint (mert valós híradások már régen nincsenek; a CNN, a BBC vagy az Aljazeera ugyanazokat az egyen-hazugságokat közvetíti, mint pl. a mi Hírtévénk), úgy ez év decembere tájt - hirtelen/váratlanul - becsapódik a Földbe. Jön, száguldva közeledik, valami messzi csillagközi feneketlen fekete lyukból, hogy legott véget vessen ennek az atlanti poliészter civilizációnak. A tömege jó nagy, nagyjából Hold méretű lehet - lesz itt piszok nagy durranás - ezúttal Leslie Nielsen vagy Eddie Murphy nélkül. Nos, vázoljuk fel, csak úgy, kedvtelésből a várható esetleges eseményeket. A világtelevíziók előre persze, nem mondanak be semmit, mert ugye - minek is. A sátán tornyainak - utólag a füstben, az RTL leadta!, ott bámult ránk a szarvaival, a falon - ledöntésekor ugyan, néhány perccel előtte, lejátszották a zsebképernyőjén, ami történni fog, mintha már megtörtént volna, de a Skull & Bones (gyengébbek kedvéért: Yale) neveltetésű, 80-as IQ-jú elnök ledermedt, és azt valami téves sci-fi adásnak híve, visszasétált az osztályterembe. Pár perccel később ténylegesen, jelenidőben is ledőlt Jákin és Boáz két oszlopa... Tegyük fel, ekkoriban Magyarországon már végjáték zajlik, a személyes hatalomért végső sakkpartiját vívja a két daliás magyar vitéz, a Paprikajancsi és a Kiskanász. A Kiskanász ugyan a cirokseprűjével már úgy-ahogy kitakarította a disznóólat, a bűz mégis egyre nő. Ő ugyan, oldalán a hű Matolcsyjával, patyolat fehérnek látja, ám szemlátomást az egész disznóólat mégis belepi - no nem a vörösiszap, de a barna. (Akár névrokona, az egyik korai Fidesz-alapító Robika, a Nemzeti Bankban). Nos, a végső harc közepette a Paprikajancsi a vezető demokratát alakítja, a Hősök terén - we don't need another heros, énekli a hangszórókból Tina Turner -, anarchista hívei pedig teli torokból üvöltik az Internacionálét, változatosságként a Marseilles-t, és legott elindulnak, hogy kiszabadítsák az újra megnyitott OPNI-ból az oda bezárt szcientológusokat. A Kiskanász addigra már bevezette a királyságot - az új Tákolmány ezt lehetővé teszi -, és épp' készül magát királlyá koronáztatni, csak még a Habsburgok és az új pápa, II. (Erdei) Péter írásos jóváhagyása hiányzik. A Paprikajancsi szimpatizáns-tábora naponta 100 ezerrel nő, a Kálmán Olga (Hitgyüli Televízió) behívott közvélemény-kutató vendége szerint tegnap elérte a 3 milliós bűvös határt. Rögeszméjük a Köztársaság visszaállítása, Köztársaság téri székhellyel. Nos, ezek a magyarországi körülmények, amikor teljesen váratlanul becsapódik a Nibiru, a kissé nagyméretű kisbolygó. (Ez a váratlanság azért erősen relatívan értelmezendő. 2012 december 21-én ugyanis befejeződött két olyan jelentős építkezés is, amelyek időzítése nem feltétlenül csak véletlen egybeesés. (1) Az Al-Aksza mecset helyén felépült a Salamon temploma. (2) A City of London felett felépült egy gömbalakú atombiztos védernyő, amely hermetikusan elzárja, elkülöníti az uralkodó világ-elitet a 7 milliárdos plebstől, végszükség esetére. Afféle globális óvóhely, Rothschild-aranyból.
Mindez akár véletlen is lehet, a tudásalapú társadalom diadala.
A galaktikus erők azonban hatalmasabbnak bizonyulnak.
Amikor az explózió spontán bekövetkezik, Hillary Clinton éppen az aggasztó magyar helyzetről tesz jelentést Óh' Blamának, javasolja, hogy az elnök ne hallgasson pénzügyi tanácsadójára, és ne vegyen több magyar államkincstár-jegyet, még akkor sem, ha a Kiskanász végső kétségbeesésében felemeli a kötvények államilag garantált hozamát, az akkor érvényes 30 %-ról 40-re. Hillary szerint egy Irán elleni háború sokkal jövedelmezőbb lenne, éppen erről igyekszik meggyőzni a tanácstalan - nála talán magyarab(b) - Blamát. A Nibiru a becsapódást megelőző pillanatokban kettéválik, s a két hatalmas darab két különböző földrajzi ponton éri el a Földet. A nagyobbik tömb az óceánba zuhanva gigantikus szökőárat gerjeszt, ami másodperceken belül eltemeti egész Manhattant és magát, New Yorkot. A kisebbik darab telibe találja a Pentagont. A sós tengervíz ,,befröccsen" a Fehér Ház nyitott ablakán, az orális terembe, nyakon öntve az éppen felmosó vödrét cipelő Kornyica Lumpensky, eredetileg lengyel származású fehérházi takarítónőt.
Hillary érveit elmossa a fukushimától szennyezett szökőár.
A Földnek annyi.

Fekszem az ágyon, mert jobb dolgom nincs.
A jobb dolgokat már 15 éve elvette/elvitte az uralkodó elit.
Hol jobbról, hol balról - de végül mindent elvettek, elloptak.
Miközben az államadósság beborította Magyarországot, és észrevétlenül egész Európát, sőt, Amerikát is -- a sok pénz, nomeg az arany mind a Rothschild trezorokba vándorolt. A pannon puma megdöglött, a ,,túl magas jólétünknek", az egészségünknek végleg befellegzett. A John Kenneth Galbraith ('70-es évek) féle jóléti államnak már Svédországban is befellegzett, de már a jó öreg John Maynard Keynes is forog a sírjában. A Kiskanász rátette a mancsát minden magán-nyugdíjpénztárra, hogy a privát tolvajlást újra felválthassa az állami. De törvényt hozott még arról is, hogy az államadósságot növelő állami költségvetést bűncselekmény lenne elfogadni, ezért az adósságot mindaddig csökkenteni kell, ameddig el nem éri a GDP 50 %-át, mintha az egy üdvözítő állapot lenne. Egy tévéműsoromban már nyáron felhívtam a figyelmet arra, hogy ezzel a Kiskanász csak saját tehetetlenségét keríti be, de ezt nem látta (közülük) senki. Mit tesz Isten - a Paprikajancsiéktól az államadósságot 79 %-kal vették át, no ez most újból meghaladja a 82 %-ot. Minden ,,erőfeszítésük" ellenére, ezzel az adósság visszaállt az 1995-ös ,,horni" szintre. Emiatt gyorsan elhalasztották az önkorlátozó törvényük hatályát 2016-ra, amikor feltehetőleg már újra a Paprikajancsi fogja kormányozni a királyságból köztársaság térivé visszavedlő demokráciánkat. Nehogy saját magukat kelljen, a saját ostoba törvényük érvényre juttatása alapján börtönbe zárniuk. Hanem majd a Paprikajancsit, úgyis ,,ő idézte elő" a teljes eladósodásunkat. (Már úgy értem, hogy a GDP 50-80 %-a közötti, 30 %-pontnyi hányadot.) Bár az a gyanúm, hogy minden egészen másként fog történni. A Paprikajancsi megússza az egykori (neve: Paprikajancsi-i) K & H botrányhoz hasonlóan a Joav Blum-féle telekcserés kaszinó-korrupciót, de megússza a vörösiszapkatasztrófa kártérítését, meg azt is, hogy konkrét parancsokat adhatott a gülüszemű gólemnek, hó-ártatlan fideszisták ujjainak eltörésére, szemkilövetésére, képviselők (Máriusz) és jezsuiták (ő nem jut az eszembe) tettleges bántalmazására. Ezeket mind megússza, amint azt is, hogyan szerezte szerényke portfolióját, évi százmilliós jövedelemmel, a svájci bankbetétjét, mert ezeket éppúgy nem firtatja senki, mint azt, hová lett a 30-40 milliárd dollárnyi pótlólagos államadósság. Mint ezt a Paprikajancsitól ,,tudjuk": ,,az adósság a nyugdíjakban és az autópályákban van." Igen - az EU-s támogatás, meg a pályázati pénzek pedig a Bajnai Gordonka laptopján. Szóval mindezt megússza, és már megint ő a fődemokrata, akivel már az LMP is szövetkezik a gaz Kiskanász leváltására, aki nem átallott visszafeleselni a hős Barroso-nak és a még hősnőbb Hillarynak. (Bár az LMP jobban tenné, ha megmaradna a Véd-és Dacegylet, a Sólyomot is államfőnek ajánló páholyának kompetencia-körében, mielőtt még teljesen bezöldülnének, hasonlóan a templomosokkal suttyomban együttlakó Soros Alapítvány grünwald vagy Greenpeace, vagy micsoda álszekciójához.) Nem, a Paprikajancsit (Eurovízióm: puppet on a string - Sandie Shaw) nem a belzebubi főbűnei miatt fogják néhány napra lecsukni a SpeedCar utcában, hanem lejárt parkolócédulák miatt, amiket az Operaház előtti járdán talált valamelyik seggnyaló őrzővédő titkosszolgálat. Aztán a harmadik napon úgyis kiszabadítják és piedesztálra emelik hívei, a hűséges munkásőrök és szamuelly-keretlegények, tovább rontva a Kiskanász jövőt illető bárminémű esélyeit.

Az előbbi bekezdés túl hosszúra sikeredett, és még mindig itt fekszem az ágyon, mint akinek jobb dolga nincsen. Úgy hírlik, Magyarországnak tízszer több Király-jelöltje (trónörököse) van, mint esetleges miniszterelnök-jelöltje (pl.: Schiffer András, Németh Miklós, Kósa Lali, Majtényi László, Szálljel József - önmagadtól; hát erre nem épp most lemond, és hazajön?! -, Róna Péter, Andor László, Podgornij Zoltán, Gyurcsány Ferenc, Csányi Sándor, Demján Sándor, Schobert Norbert, aki máltai lovag is, stb.). Tanult barátom szerint - ő egyszerű villanyszerelőként döbbent rá, hogy árpádházi - legalább félmillióra (tehát: 500 ezerre) tehető azon, ma élő kárpátmedencei magyarok lélekszáma, akik Árpád testvérétől, a vélhetően nagytermészetű Kurszántól leszármazván, családostul méltán szintén ,,hiteles" árpádházinak tekinthetik magukat. Ezek szerint Magyarországnak nemcsak hazaszármazott fényes tekintetű, nemcsak 90 éves, sőt, nemcsak francia Crouy-Chanel, hanem számos honi király-jelöltje lehet/van. Tekintettel arra, hogy a már néhány napja érvényes Alap-tákolmány implicite (mit implicite - explicite!) elismeri a történelmi Alkotmány, vagyis a Szentkorona-tan jogfolytonosságát - számíthatunk arra is, hogy az egyébként Orbán Viktor királysága ellen foggal-körömmel küzdő Gerő András esetleg kijelöli dauphin-nek Habsburg Györgyöt, elvégre minden kormány alatt hatalmasak az érdemei, másrészt ugyebár a Gerő (történelmi név - pl. CW-Bank) mégis csak a Habsburg Intézet igazgatója (is), vagy mi.

Fekszem hát az ágyon.
Lassan elfogy minden (lelki)erőm, hogy felálljak.
Hová?
Sürgősen beszélnünk kell még egynéhány új ,,törvényről".
Ebben a sorrendben: a Médiatörvényről, az Alaptörvényről, a Jegybanktörvényről és az Egyháztörvényről. Zuhanjunk bele.

Semmi bajom azzal, hogy az új Médiatörvény ismét csak tartalmaz egy rakás dodonai szamárságot - az 1996. évi is csupa olyan előírásból állt, amit az emberek egy része nem értett, másik része pedig fütyült betartani. Az sem okoz a számomra különösebb megrázkódtatást, hogy Szalay Annamária lett minden média teljhatalmú cárnője. Az ECHO és a Hírtévé minden nézője, ugye, elvárta volna tőle, hogy majd most rendet csinál, pl. megszünteti az RTL Klubot, az ATV-t, stb., de persze semmi ilyesmi nem következett be, és soha nem is fog. Nagy eredmény lenne az is, ha mondjuk a Micimackó főműsoridejében egyes adókon megszűnnének a pornó adások, de ezt sem várhatjuk el, még a közszolgálati adóktól sem. Ehelyett csak a Klubrádió szűnt meg, ahol például elveszett a már
felvett adás is a Szentkorona-tanról, ami felettébb érdekes. Tehát értük sem kár, menjenek a - levesbe. Nos, tehát az új médiacárnő személye sem zavar különösképpen; - képzeljük csak el, mi lenne, ha mondjuk Ladvánszky György lenne a média-cézár. De hál' Istennek, nem ő lett. Különben is: cárnőnk mennyivel jobban néz ki, mint pl. Lendvai Ildikó, az átkos egyik főcenzornője, pedig neki még fogszabályozója sincs.

Az Alaptörvény exkluzív (értsd: a nép kizárásával történt) megünneplése az Operaházban kísértetiesen emlékeztet, összes folyományával együtt arra, amikor a Gyurcsányék ünnepelték 1956-ot (?), nagyjából ugyanígy, egy bezárt ,,opera"-házban, persze közelebb a Köztársaság térhez, ami mindig a végső támpont. (A Robespierrék által illuminátus pénzen kivívott köztársaság, ami aztán guillotine-os patakvérbe torkollott. Ez is oda fog.) Még a tüntető tömeg, a dobálás, az utca népének spontán bekáromkodásai, az atrocitások is mind erősen arra a szintén ,,pogány ünnepre" emlékeztetnek. Akkor a tömeggyilkosok (jog)utódai ,,ünnepelték" a forradalmat (valójában az ,,ellenforradalom" vérbefojtását), ma pedig a 2/3 győztesei örvendeztek és ugrálták körül, szinte indián totemoszlopként azt az illuminált állapotban elkövetett zavaros jogtákolmányt, amely a fejlemények tanúsága szerint még a bűn-rossz EU-s - vö. az Európai Únió Alapokmánya, Lisszaboni Szerződés, maastrichti követelményrendszer, stb. - elvárásait sem elégíti ki. Az egész úgy fest/festett, hogy egy szemléletes hasonlatot használjak, mintha mondjuk Bill Clinton (alias: Rockefeller) egy monteriói (értsd: Bohemian Grove) druida szellemidézésen - két pohár peyote (ősi maja vagy inka varázsital) hatása alatt - spontán elüvöltené magát: ,,Lewy, Lewy, de jó volt Veled! - aztán mélán tovább ballagna, a cédrustermetű fődémon, az erdei főszínpad irányába, mintha csak magában dünnyögött volna egy ,,cifrát". A fődémon pedig - mintha a szertartásgyalázó közjátékból mit sem vett volna észre - tovább skandálja: ,,Nyárközép (midsummer) démona, szabadíts meg bennünket!". Keresztény ember hogyan rendezhet ünnepet egy szimpla sajtpapírnak? Ami ráadásul önként és dalolva, vastagon aláhúzza Magyarország gyarmati státuszát! Amit is különös gonddal 200 ügyvéd fogalmazott hónapokon át, úgy, hogy végül senki ne vegye észre a (szent) tehénen, hogy vemhes, pedig mindkét oldalán, horizontálisan és vertikálisan is majd' szét durran, és kilóg belőle egy fél ló?! Hogy mindenki lássa, egy szűz tehén lovat ellik?

Hát hová süllyedtünk? Nem elég, hogy az államadósság újból az 1995-ös szinten is emelkedik, nem elég, hogy a magyar forint és a magyar állam kötvényei ócska bóvlik lettek, nem elég, hogy göndör brókerek oktatják nekünk a katekizmust, nem elég, hogy a tákolmányt Alkotmánynak nevezzük, nem elég hogy egy Johann helyett egy johannita a Király, nem elég, hogy esetleg nem mi, a zártosztály lépünk ki a az EU-ból meg az IMF-ből, hanem esetleg görög mintára, minket is szégyenszemre prakkerrel fognak a Birodalomból (vö. ,,Pusztító világerő") elkergetni, nem elég, hogy mindenki újból hazudik (nekünk) reggel, délben meg éjjel, nem elég, hogy néhai Antall Józsefre, mint nemzeti hősre kell tekintenünk, nem elég, hogy ,,rendszerváltás"-nak nevezzük az elmúlt évszázad legnagyobb politikai (állami) szélhámosságát - hanem még azt is tehetetlenül végig kell néznünk, hogy egy ártatlan tehén trójai falovat (= ,,Incitatus") ellik? Hogy egy szép napon még a johannita álkirályunkat is hipp-hopp kicserélik egy nemzetközi bankárra, ahogy ez mostanság szokásba jött?

A jegybank-törvényről csak egy pár szót vesztegessünk.
A mi johannita Kiskanászunk Oxfordban nyilvánvalóan kitanulta,
hogyan kell egy posztkommunista disznóólat kitakarítani, de azt már nem, hogyan kell(ene) Európai Úniós tagországnak berendezni egy disznóólat, ami még rendesen nincs is kitakarítva. Vele az a nagy baj, hogy: (1) Dr. Bibó - Isten nyugosztalja -, meg a Soros Alapítvány kurzusait, sőt, az oxfordi rózsakeresztes teozófusokat is hallgatva, elhitte a DEMOKRÁCIA című churchilli - Sir Winston Churchill 33. fokozatú szabadkőműves, druida vallású, kettős identitású, nagy demokrata és nagy világpusztító volt - maszlagot, és még ma is szilárdan hiszi, hogy megvalósítható és fenntartható, továbbá az egyetlen ,,üdvözítő" rendszer a demokrácia. Az már csak hab a tortán, hogy azt is hiszi, hogy amit épít, annak bármi köze van/lehetne ahhoz a demokráciához, amit angol tankönyvekből tanult. Köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ami pedig a klasszikus görög demokráciát illeti, hát ahhoz leginkább az hasonlít, ami most Görögországban történik és történni fog. (2) A mi Kiskanászunk az EU és az Atlanti Világállam szemében fiókdiktátorrá vált, vagyis önállósította magát. Úgy gondolja, hogy jól megtanulta a leckét, s most majd elkezdi önállóan, tanárai ellenében megvalósítani. De a tanárok, a tanfelügyelők ezt észrevették. Sztálin, Rákosi és a többiek lefülelése nem történt meg idejében, a PÁHOLY nem tudott idejében ellene tenni az észrevétlenül beindult önerősítő folyamatoknak, emiatt élünk ma mélyen Ausztria lehetőségei, adottságai alatt. A Kiskanász identitási zavarában - a gazdi meghasonlott, ,,elment nyaralni" - összetévesztette a szezont a fazonnal, és rátámadt a bankokra. Mint aki nem tudja, hogy ez a világ-bankrendszer valójában a GAZDI nemzetközi pénzbegyűjtő hálózata. Mint Magyarország kétharmados kiskirálya, rá is akarja tenni a kezét a Magyar Nemzeti Bankra, a forint jegykibocsátási monopóliumára, a valutatartalékra, és hogy mindezt megtehesse, természetesen le kell váltania az offshore-os jegybank-elnököt. Azt gondolja, hogy erre a megfelelő ,,eljárás" a klasszikus átszervezési trükk. Az átkosban, meg később is, ha valakit ki akartak rúgni, de másként az nem volt lehetséges, akkor átszervezés címén megszüntették a szervezeti egységét, és kész. 1998-ban engem is így távolítottak el a Magyar Televízióból. A Pusztító Világerő észrevette, hogy a kiskakas önállósítani készül magát, meg az országát.
És ezért bekeményített. Mi meg szívhatjuk a demokráciánkat...

Magyarország megy tönkre.
Nemcsak pénzügyileg, gazdaságilag, hanem elsősorban erkölcsi és mentális értelemben. Erre a legjobb példa - az Egyháztörvény említése kapcsán - a Karácsony. Annak idején Sándor András író barátom - akiről néhány éve Ungváry Zsolték kiderítették, hogy valamilyen "tiszai" (?) fedőnéven III./III.-as ügynök volt! - vö. ,,így hulltanak el legjobbjaink" - egyik fergeteges publicisztikájában megírta, hogy a Karácsony pogány bevásárlási ,,ünneppé" aljasodott, és már említés sem esik Jézus Krisztusról, akinek a születését valójában ünnepeljük, már aki hisz Őbenne. Egyesek a Karácsonyt a Fenyőfa, mások a Szeretet ünnepének tekintik; - a buddhisták azt csinálnak, ami eszükbe jut. A pogány bálványimádásra nem érdemes szót vesztegetni. Mit lehet ünnepelni egy fenyőfán? Ugyanazt, amit a Tákolmányon. Pogány önmagunk ,,nagyszerűségét". Akik a ,,szeretetet" ünneplik, kicsit bonyolultabb bálványimádók. Olyan érzést, olyan (ritka és néha kihunyó) emberi képességet akarnak megünnepelni, ami önmagában nem létezik. Az embert Isten végtelen szeretete teremtette, és a Gondviselés révén Isten "tartja el". Az Isten és hit nélküli ember-önimádó ,,tudásalapú" civilizáció és társadalom ,,építése" merő önámítás - ,,amit ember épít, az összedől" - mondja Jézus az Evangéliumban, arra utalva, hogy ne itt a Földön építsünk magunknak agyaglábakra házat, hanem inkább a Mennyben, az örökkévalóságnak. A ,,szeretet"-tel megint csak az a helyzet, hogy Isten nélkül nem létezik. Filozófiai értelemben nem egy ,,ding an sich" fogalom. Önmagában, Isten nélkül a szereteten nincs mit ünnepelni, hiszen az ember szeretet-képessége éppúgy Istentől származik, mint saját maga. Isten-hit nélkül tehát az ,,önmagában való" szeretet ,,ünneplése" is modern bálványimádás. Az a sokak által - Sándor András által is - megírt bevásárlási láz az elmúlt decemberben is lejátszódott, de sokkal kisebb intenzitással, és állítólag az emberek, a vásárlók külön kölcsönt már nem vettek fel azért, hogy szeretteiket, azok gyerekeit, rokonságát műanyag-bóvlik, elektrotechnikai cikkek szaporításával elégítsék ki. Az ő ,,karácsonyuk" így sokkalta ,,szomorúbbra" keseredett. Csak nézték egymást, megették, megitták a szokásosat, de valami most elmaradt. Elmaradt a bálványimádás lényege, a bóvlik tengernyi ajándékozása. A műanyagjáték-áradat. Ez remélhetőleg egy nagy figyelmeztetés volt. A Nagy Figyelmeztetés előjátéka.

De volt valami a tavalyi Karácsonyban, ami meglepő és örvendetes. Valami, ami ellene szól a Sátánnak, és annak az antikrisztusi kornak, melyben élünk. Valami rendkívüli isteni ajándék. Olyan, ami más volt, mint eddig. Ami maga a reménysugár, ami méltón megmutatta, hogy közeledik a Megváltó, megszületett, és itt van közöttünk, hogy új hittel töltse el az elkérgesedett emberi szíveket, és eggyé forrassza az általa teremtett, de a Sátán gonoszsága folytán szétbitangolt világot. Az áldás onnan jött, ahonnan az ember a legkevésbé várná, várta volna. (Igaz, hogy pl. Bingeni Szent Hildegárd jóslatai - a Scivias - alapján az Antikrisztus magából az Eklézsiából (az Egyházból) fog előjönni. Ki hinné? Amikor, és ahol a legnagyobb látszólag a baj, akkor, és ott van legközelebb a remény.

A remény, a szeretet és a hit ezúttal onnan érkezett, ahonnan a ,,szabvány keresztény katolikusok", előítéleteik miatt, a legkevésbé sem várták volna. Karácsony két estéjén a hit az ATV-ből, a Hit Gyülekezete televíziójából áradt szét, egész Magyarországon, legalábbis mindazokra, akik megnézték, láthatták, hallhatták. Magam is keresztény katolikus, Jézus Krisztus feltétlen, odaadó híve vagyok, bár nem ,,megrögzött" templomjáró. Nem vagyok azonban az ATV feltétlen híve, különösen a Hit Gyülekezetéé nem. Averzióim viszont nem akadályoznak abban, hogy egyrészt időnkint megnézzem a Vidám Vasárnap című vasárnap délelőtti műsort, mi több, Kálmán Olga Egyenes Beszéd című riportműsorának is rendszeres nézője vagyok. Nem mintha egyetértenék bármelyik műsor szellemiségével, ám vitathatatlan, hogy egyfelől Németh Sándor prédikációiban néha értékes mondanivalót is lehet találni, másfelől az énekelt/játszott dalok zenei élvezetet is nyújtanak. Ami meg a politikai beszélgető műsort illeti, nos, nekem bárki bármit mondhat, határozott véleményem, hogy minden esetleges részrehajlása ellenére, Kálmán Olga a legképzettebb, a legértelmesebb és a legtehetségesebb magyar televíziós szerkesztőnő. ,,Kenterbe" ver bárki mást, méghozzá utcahosszal. Nos, Karácsony két estéjén az ATV, két részben sugározta vallási-tudományos beszélgetését - úgy is mondhatnám: értekezését - Jézus Krisztusról. A két beszélgető partner Németh Sándor, a Hitgyülekezete - ,,kisegyház"? - vallási vezetője és Ungvári Tamás, egyetemi professzor voltak. Gyönyörű, Krisztus-hittel teli és információban gazdag beszélgetés volt - sem teológiai, sem történelmi, sem egyéb tudományos vagy vallási szempontból vagy érzülettel senki semmi ,,kivetnivalót" nem találhatott benne. Sőt, állítom, hogy ez az összesen mintegy 2 órás tévébeszélgetés volt az egész magyar Karácsony legszínvonalasabb műsora, de lehet, hogy minden idők egyik legértékesebb műsora. Köszönet érte a beszélgetőknek és minden tévés szerkesztőnek!

Fekszem az ágyon, a tények egyre inkább lehervasztanak.
Egyrészt azon gondolkozom, hogy az EU és az IMF vezetői mitől is szemtelenedtek el ennyire, hogy már nemcsak az - egyébként írásomban is említett új - törvények visszavonását, felülvizsgálatát, plusz a Paprikajancsi ,,békénhagyását", továbbá a ferdehajlamúak házasságának (kiktől is akarunk mi újabb kölcsönt felvenni?) állami engedélyezését is követelik, az immáron 20 milliárd euróra becsült, Magyarország kormánya által ,,puszta biztosításként" felvenni kívánt újabb, halálosan komoly ,,játékpénz", mint kamatoskamat-köteles hitel felvételéért cserébe; másrészt mitől is kanászodott el a Kiskanász olyannyira, hogy hétről-hétre egyre durvábbakat mar a mindennapi kosztot szervírozó Gazdi kezébe? Hiszen Magyarország államcsődben van, ezt ma már senki nem vitathatja. Az első negyedév végén ismereteim szerint ki kell fizetnünk 4-5 milliárd eurót, ami a Paprikajancsiék által felvett (és eltűnt) IMF-hitel utolsó részlete. De nincs miből... Hogy egészen világos legyek - felveszünk tehát a Gazditól újabb 20 milliárd euró kölcsönt, hogy ki tudjuk fizetni az éppen lejáró tartozásként esedékes 5-öt. És mégis vívjuk a magunk érthetetlen és értelmetlen, süsü kis fülkeforradalmát, a Gazdi kezét harapdálva.

Azután egyszer csak megtalálni vélem a leginkább helyesnek tűnő válaszokat. Válaszaimat nem kívánom senkire ráerőltetni, pusztán csak logikusan gondolkodom.

Mitől pimasz az EU és az IMF?
Mert ők a gyarmattartók, és nem engedhetik el Magyarországot.
Görögországot el fogják engedni, ámbár a szigeteiket privatizálják.
Itthon már mindenünket rég elprivatizálták, nálunk maga az ország kell nekik, a termőföld, a gáz és a termálvíz-kincs, persze minél kevesebb -- vö. Római Klub, Lugano, Bilderberg, stb. - bennszülött őslakossal. A kamatrabszolgák már nem kellenek.

És mitől oly kanász a Kiskanász?
Hát ennek csak egyetlen reális magyarázata lehet.
Egy esetben lehet ugyanis fityiszt vagy dulit mutatni a Gazdinak, akkor, ha csak ő, a gazdi nem tudja, hogy már nem ő a Gazdi.
Akkor, ha jön a bibliai sárga veszedelem, befektetőnek álcázva.
Ha az egész bóvlit - jó szviccs, mi? - sikerült eladni Kínának.
Lesz ezután kínai bóvlink gazdagon, s Kína - mint kés a vajba.
Bóvliért cserébe bóvlit, ez az irokézek törvénye.
Mi az alku tárgya, most is, 20 év után újra?
Édes hazánk, Magyarország.
Mi már nem számítunk.

Vác, 2012. január 10.


Czike László


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázsi, milyen filmet nézel ,hogy így sírsz?
  2012-01-12 21:59:20, csütörtök
 
  Gázsi, milyen filmet nézel ,hogy így sírsz?
-Hááát a Titanikot.
-Osszt miééé sírssz annyira?
-Jájjj tezsvírem...látod hogy süllyed az a sok fém?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kedves Barátunk!
  2012-01-12 21:58:46, csütörtök
 
  Kedves Barátunk!



,,Súlyos, durva támadás érte Magyarország szuverenitását" - értékelte az Európai Bizottság közzétett ultimátumát Vona Gábor. A Jobbik szombat délutánra tüntetést szervez az Európai Unió Háza elé. Mutassuk meg, hogy többen tudunk lenni, mint Gyurcsányék, és hogy Magyarország egy független, szuverén állam.



A tüntetésre pártszimpátia nélkül mindenkit várunk, akit felháborít az Európai Unió gyarmattartó politikája.



Időpont: szombat 14:00 óra (2012.01.14.)

Helyszín: az Európai Unió Háza előtt, a fővárosi Millenáris Park mellett



Kérjük segítsd a felhívás terjesztését a közösségi oldalakon és más csatornákon, hogy megmutathassuk, nem csak a balliberális oldal képes tömegeket megmozgatni.



Köszönjük segítségét!

Jobbik Magyarországért Mozgalom




Terjeszd!


GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN gondolatai:



?Az angol főképp a szegénységtől, a francia a nevetségessé válástól, a spanyol az ördögtől, az orosz a cártól fél? én rettenetes mértékben az elfajult, hűtlenné vált magyaroktól.?



Döntsd el, mit teszel? Kifogást keresel? Ott leszel? Értesítesz másokat is? Lelkiismereted mit diktál?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsyiék nem értik: ha pénzt kérünk, nem mi diktálunk
  2012-01-12 21:57:20, csütörtök
 
  Matolcsyiék nem értik: ha pénzt kérünk, nem mi diktálunk

I 2012.01.06. 07:11

Egyre gyűlik a kormányban, elsődlegesen is Orbán Viktorban és Matolcsy Györgyben a keserűség, mivel a ,,piacok" nem hajlandóak megbízni negyedik utas gazdaságpolitikájukban. De miért is kellene bízniuk valamiben, amit nem ismernek és még kipróbálatlan?
Egyre zuhan (vagy épp az egekbe száll, kinek hogy tetszik) a forint árfolyama, egyre valószínűbbnek tartják az államcsődöt. Egyre kérdésesebb, hogy meddig bírja a gazdasági nyomást a kormány. Márpedig ők szeretnék bírni, hiszen a forint árfolyamának zuhanásait hajlamosak spekulációknak tulajdonítani, a gazdasági szabadságharc egyik eklatáns esete pedig az volt, amikor ugye Barroso levelére Orbán azzal válaszolt, hogy Brüsszel és a külföld ne szóljon bele a magyar jegybanktörvénybe.

Orbán és Matolcsy láthatóan értetlenkedéssel fogadja a külföldi értetlenkedést, amit a Fidesz hajlamos a hazafiatlan multitőkének és az országot kizsigerelni szándékozó befektetőknek tulajdonítani, akik ugye nem respektálják a szempontjainkat. Nem vagyunk Brüsszel odaadó hívei, és elhisszük, hogy a jegybanktörvényes módosítások csak lehetőséget teremtenek, azonban feltennénk a kérdést: miért várjuk el a külföldi befektetőktől, tőkétől, bankoktól, hogy megbízzanak a kormányban, amikor az számukra érthetetlen módon politizál?

Teljesen érthető mind az IMF, mind az EU, mind a ,,piacok" kiváró és szkeptikus álláspontja egy olyan politikával szemben, ami még kipróbálatlan (unorthodox), és az előző másfél évben sem hozta el az általa ígért növekedést. Ha nekünk azt mondják, hogy adjak pénzt valamire, amit nem értünk, vagy ami kipróbálatlan és legalábbis kétesélyesnek tűnik, azt fogjuk mondani: rendben, adok, de csak ha beválik, addig kivárok. Emellett nem mondhatjuk senkinek, legyen az vállalkozó, bank, IMF vagy EU, hogy márpedig adjál pénzt, de ne szólj bele a felhasználásába, és nem támaszthatsz hozzá feltételeket.

Pontosabban lehet ezzel próbálkozni, de semmi csodálkozni való nincs azon, ha a dolog nem jön be. Bárkinek, aki pénzt fektet be, ad kölcsön, aki pénzzel segít, joga van feltételeket támasztania. Mondhatja persze azt is, hogy azt csinálsz vele, amit akarsz, de a tapasztalatok azt mutatják, ez nem biztos, hogy jó ötlet. Pénzt kérni az IMF-től úgy, hogy az az EU hozzájárulásától is függ, majd bemutatni az EU-nak - nem bölcs dolog.

Ha a különutas gazdaságpolitika esetleg működne is akkor, ha megbíznának benne, egyszerűen az van, hogy nem lehet mindig a külföldre és mindenki másra mutogatni: csak miattatok nem sikerült, mert nem bíztatok bennünk, nem hittétek, hogy sikerül. Ha mindenki azt mondja körülöttünk, hogy csináljunk, amit akarunk, de azt egyedül, és nem asszisztál ehhez, akkor hiába lehetne akár még igaz is esetleg az, hogy sajátos elképzeléseink az ő segítségükkel működnének, ha egyszer elfordulnak tőlünk, magunkat pedig nem tudjuk saját hajunknál fogva kihúzni a bajból.

Ez esetben félre kell tenni nagy ívű, de szokatlan elképzeléseinket, és azt mondani, rendben, segítségre van szükségünk, tehát elfogadjuk a feltételeket, és azok kedvében járunk, akiktől segítséget tudunk kérni. Vagy kitalálunk egy önsegítő gazdasági programot, ami viszont elég valószínűtlennek tűnik ma. Ha megállapodást akarunk az IMF-fel, és azt akarjuk, hogy az EU bízzon bennünk, akkor nem pattogni kell előttük, hanem elfogadni a feltételeket.

Senki nem szólhat bele a magyar törvényhozás munkájába, nem diktálhatnak nekünk külföldről - mondogatja Orbán Viktor. Nem rajongunk a brüsszeli bürokráciáért, de gazdasági téren éppenséggel elkél a ránk való nyomásgyakorlás, emellett pedig nyugodhat mondhatja bárki, hogy természetesen ő nem szólhat bele a magyar törvényhozásba, de éppenséggel segítenie és hitelt adnia sem kötelező.

Azt pedig sem az IMF-től, sem az EU-tól, sem a multiktól nem várhatjuk, hogy majd magyar hazafiságból öntik elénk a pénzt. Ha mondjuk államcsőd és bankadó fenyegetné a Mol arab világbeli érdekeltségeit, nem valószínű, hogy felbuzogna benne az arab hazafiság, és önzetlen adakozásba kezdene. A közjóhoz az adózással már hozzá volna járulva, és szíve joga lenne úgy dönteni, hogy mivel már nem éri meg vagy rizikós az üzlet, ezért kivonul. Emellett felesleges akkor hazafiatlansággal és a szolidaritás hiányával vádolni IMF-t, EU-t, bankokat és multikat, amikor a hazai kkv-k, akik par excellence ,,a hazai vállalkozók", akiket ugye erősíteni szeretne a kabinet, ugyancsak előszeretettel csalnak adót és települnek külföldre a magas adók és nehézkes bürokrácia miatt.

Egy ország függetlensége persze a gazdasági önállóságtól is függ, meg attól, hogy ne függjön egy-két nagy gazdasági partnertől és ágazattól, de a mai világban a legtöbb államnak egyre kisebb a gazdasági mozgástere, a gazdasági autarkia (önellátás) pedig sosem létezett a maga teljes valójában, ráadásul nem azonos a szuverenitással.

Vagy járjuk a saját utunkat magunkban morogva, vagy elfogadjuk az (általunk kért) segítséggel érkező feltételeket is. Cselekvési szabadságunk majd akkor lesz, ha kint vagyunk a bajból. Ha hiszünk az összefogás erejében. Ha nem, és baj lesz, nem csodálkozhatunk, hogy magunkra maradunk.

http://konzervatorium.blog.hu/2012/01/06/gazdasagpol_bizalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ámokfutás zajlik a magyar foglalkoztatáspolitikában
  2012-01-12 21:52:07, csütörtök
 
  Bertha Szilvia: Ámokfutás zajlik a magyar foglalkoztatáspolitikában
2012.01.12 |


Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője kifejtette, a kormány pont az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit a választások idején a kampányában ígért. Persze miért ebben a kérdésben tett volna kivételt?

A jobbikos honanya utalt a fülkeforradalmárok ,,egymillió új munkahelyet teremtünk" szlogenjére is és rámutatott, az Orbán-kabinet cselekedetei teljesen ellentétesek azzal, amit kommunikálnak. A képviselő asszony emlékeztetett, a munkaügyi és munkavédelmi bírságok rendszerét tavaly nyáron rendeleti hatáskörbe utalták. A Jobbik akkor ezzel kapcsolatban benyújtott egy komplex törvényjavaslatot, amely éppen ennek a rendszernek az átalakítását célozta meg, a jelenlegi rendszer ugyanis igazságtalan és kaotikus. A bírságok mértékét ugyanis a norma úgy szabályozza, hogy a szankció ugyanolyan mértékben kiszabható egy multinacionális vállalatra, mely tudatosan hátrányos helyzetbe hozhatja munkavállalóit, mint a kis-és közepes vállalkozóknál, ahol egy enyhe, jóhiszemű tévedés is milliós bírságot, s így a vállalkozás tönkremenetelét eredményezheti.

Bertha hozzátette, a rendeleten érezhető a Jobbik koncepciója is, de mint mindig, a Fidesz ezt is felemás módon vette át a nemzeti radikális párttól és éppen a lényegi elemeket felejtette el beledolgozni. A rendelet így nem sokat ér, inkább káros folyamatokat indíthat el, hiszen egy nagyvállalat esetében nem lesz igazi visszatartó ereje.

Mindemellett a kormány felszámolja a teljes ellenőrző rendszert oly módon, hogy megszüntette a munkaügyi felügyelőségeket, melyek eddig megyei szinten szerveződtek és a tevékenységet a megyei kormányhivatalok alá rendelte be. Ugyanakkor a kormányhivatalokból 2300 munkavállalót terveznek elbocsájtani azonnali hatállyal, továbbá tegnap látott napvilágot egy kormányhatározat, melynek értelmében január 18-i hatállyal nem kevesebb, mint 6700 kormányzati dolgozót tesznek utcára. Az új munkaügyi rendelkezések szerint ezt már két hónapos felmondási idővel is megtehetik, akár 30 évnyi munkaviszony esetében is.

A jobbikos képviselő rettenetesnek minősítette a kormány foglalkoztatáspolitikáját és felhívta a figyelmet arra, álságos intézkedés az, hogy az állásaikat elvesztőket a Karrier Híd program keretében támogatják és átképzik, hiszen itt zömmel idősebb munkavállalókról van szó, illetve a kevesebb iskolai végzettséggel bíró munkavállalókkal. Az intézkedés ráadásul ellentmond a Fidesz-KDNP által unalomig ismételgetett ,,erős állam" elvével is, hiszen erős államot nem lehet úgy építeni, hogy nincs mögötte erős, jól képzett államapparátus.

Bertha Szilvis kiemelte, a legnagyobb mértékű létszám leépítések két igen érzékeny területen a legmagasabbak, a mezőgazdasági közigazgatásban a húsz százalékot is meghaladja, de nem járt jobban a Tisztiorvosi Szolgálat és a fogyasztóvédelmi terület sem. A honanya leszögezte, semmi sem indokolja az ilyen brutális mértékű munkaerő csökkentést, hacsak az nem, hogy a kormányzat éppen a multinacionális vállalatoknak kedvezzen éppen akkor, amikor ezek a társaságok egyébként is tömegével követnek el visszaéléseket és jogsértéseket.

Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu


http://jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/bertha_szilvia_%C3%A1mokfut%C3% A1s_zajlik_a_magyar_foglalkoztat%C3%A1spolitik%C3%A1ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány melletti demonstráción 2.806.701-en biztosan ott l
  2012-01-12 21:39:20, csütörtök
 
  2012.01.12. 10:26

A kormány melletti demonstráción 2.806.701-en biztosan ott lesznek

Hogy jött ki ez a szám? Vegyük sorjába:

Az a 2.800.000 magánnyugdíj-pénztár tag, aki önként és dalolva odaadta a megtakarítását a kormánynak biztosan ott lesz, hisz már eddig is lojális volt a kétharmaddal szemben. Inkább lemondott a leendő magasabb nyugdíjáról, csakhogy a Kedves Vezető bebizonyíthassa, az IMF nélkül is 3% alatt tartjuk a hiányt. Most, hogy az EU nem hisz a számokban, illetve nyafog, hogy jó-jó az egyszeri tételekkel ugyan most megvan a 3%, de a jövőben ez nem tartható, a volt pénztártagok teljes mellszélességgel kivonulnak az utcára és a Kedves Vezető éltetése mellett ünnepélyesen lemondanak az állami nyugdíjukról is. Ezzel is megnyugtatva az EU-t, hogy a hiánycélt az ország bármi áron tartani fogja.

Aztán itt van 6.700 közalkalmazott, akik biztosan elmennek a kormány melletti demonstrációra, mert bár őket most rúgják ki az állásukból, de tudják jól, hogy nem a személyüknek szól a kirúgás, hanem ez a haza érdeke. És a haza érdeke mindenek előtti! Ezt a demonstráción is lelkes ovációval és vastapssal fejezik majd ki a Hőn Szeretett Vezér felé.

Harmadjára pedig itt van Skicc Pál, a Nemzet Golyóstolla. Neki kutya kötelessége kimenni a demonstrációra, mert ha nem megy, elveszik a doktori címét. Márpedig, hogy néz ki egy álamfő doktori cím nélkül?

Ők a biztos résztvevők, pontosan 2.806.701 fő.

De ne felejtkezzünk el arról a néhány millió munkavállalóról, akiknek kevesebb lesz a nettó fizetése ugyan, de mindegyikük szerint ez így igazságos. Mert, hogy nézne az ki, ha a képviselők nagyobb kulccsal adózzanak, mint a pórnép! Lelkük mélyén érzik, hogy még ez sem igazságos, ezért a vezérszónokuk új adórendszert fog javasolni a nagygyűlésen. Mégpedig azt, hogy a havi 500.000 Ft fölött keresők adómentességet kapjanak. Ezért valószínűsítem, hogy ezek közül a zemberek közül is sokan ott lesznek a demonstráción és árgus szemekkel keresni fogják az urnákat, ahova az adományaikat betehetik a szegény sorsú képviselők kisegítésére. Ők is érzik, tűrhetetlen állapot, hogy például Budai Gyula kormánybiztosnak ütött-kopott Audival kell járnia, amivel nem tud reprezentálni! Meg nem erősített hírek szerint egy borsodi kistérség a 70%-os munkanélküliség ellenére összefogott és vásároltak egy vadonatúj Audi S8-at, amit ünnepélyesen szeretnének átadni a demonstráción Lézer Jánosnak.

Végül, de nem utolsó sorban arra is lehet számítani, hogy több tízezer rokkant vagy korkedvezményes nyugdíjas is megjelenik majd a kormány melletti tüntetésen. Ha másért nem, hát a lelkiismeretük miatt, hisz a kormány kijelentette, hogy mind nyugdíj és táppénzcsalók, viszont ennek ellenére egyiküket sem csukta börtönbe, maximum az ellátásukat veszi el, de ezt vehetjük kegyosztásnak is. Az ilyen mértékű kegyet pedig illik meghálálni, legalább annyival, hogy kimennek az utcára és éltetik a Kedves Vezetőt.

Mindent egybe vetve én úgy számolom, hogy körülbelül 5-6 millió ember lesz a demonstráción. Persze az senkit ne tévesszen meg, ha mondjuk, a Hősök terének egy kis szegletét foglalják majd csak el, hisz tudjuk: sok jó ember kis helyen is elfér.


http://okos-tojas.blog.hu/2012/01/12/a_kormany_melletti_demonstracion_2_806_701_e n_biztosan_ott_lesznek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas nemzet a magyar
  2012-01-12 21:26:45, csütörtök
 
  2012.01.02. 20:03
Lovas nemzet a magyar

Legalábbis még mindig ez a mondás járja. Annak ellenére, hogy manapság a magyar ember maximum a ló egy igen sajátságos testrészét kapja, bár abból legalább nagyot. De igazából nem is erről akartam írni, hanem arról, hogy újabban fordítva ülünk a lovon.

Árpád apánk még biztosan jól ült fel a lóra, mert különben ide sem talált volna. A kalandozó magyarok is eltalálták melyik a ló eleje és melyik a hátulja. Nem tudom mikor történt meg a baleset. Nem tudom ki a hibás, a magyar ember, avagy a ló? Mi ültünk fel rá fordítva, vagy a ló fordult meg alattunk, suttyomban ahogy a nyeregbe pattantunk? De mindegy is már, a lényeg, hogy nem arra megyünk, amerre nézünk.

Mindezt mire alapozom? Nos, mondok néhány példát. A magyar ember elhízott és magas a vérnyomása. Ezt (az orvostudomány mai állása szerint) főleg a mértéktelen és egészségtelen táplálékozásnak köszönhetjük. Ez ellen tenni kell. És a gondoskodó kormányunk tesz is. Csak sajnos a kormány is fordítva ült a lóra. Mert mit is tesznek az egészségünk érdekében? Nem, nem akarnak bennünket meggyőzni arról, hogy a csipsz és a kóla hizlal és tönkreteszi az egészségünket. Ilyen badarsággal nem foglalkoznak, egyszerűen kivetnek egy jó nagy adót a termékekre ,,oszt jónapot"! Ezzel persze lehet, hogy elérik, hogy nem fogjuk kétpofára zabálni a csipszet és nem fogjuk literszám magunkba dönteni a kólát, ami talán csökkenti is az elhízásunk mértékét. De, hogy a vérnyomásunk az egekbe szökken a boltban, ha meglátjuk az árakat az biztos.

Na, jó! Nem vagyok én annyira naiv, tudom én, hogy itt egyáltalán nem az egészségünkről van szó, mert akkor a prevenció és a meggyőzés eszközével élne a kormány. Tudom, hogy egyszerű pénzbehajtásra szolgál ez az intézkedés, de akkor nem lenne egyenesebb azt mondani: ,,Emberek! Üres a kassza, az orvosok lázonganak. Azért, hogy holnap is legyen, ki gyógyítson benneteket, mindenki fizessen be havi 1-2 ezer forintot." Aztán a csipsz és a kóla maradna annyi amennyi.

De van még más jele is annak, hogy ha előre tekintünk, nem a ló fejét, hanem a tomporát látjuk. Van nekünk egy szép találmányunk, a cégautó adó. Ami arról szól, hogy minden magyar vállalkozás, akinek személygépkocsi van a tulajdonában potenciális csaló! Mert ugye amilyen a magyar, a céges autót biztosan maszekban is használja. Ezért, mivel nem bízunk az emberek tisztességében, inkább kivetünk mindenkire egy különadót, biztos, ami biztos. Ha esetleg valaki nem ért vele egyet az bizonyítsa be, hogy nem csaló (mondjuk menetlevél vezetéssel, amiben ugye nem lehet csalni). Egy régebbi, nagyobb autó után akár félmillió forint is lehet az éves adó. De kell is a sok adóforint az állami Audi S8 (jaj, miket beszélek, az Audi már snassz kormánykörökben) vagy az újonnan beszerzett Skoda Superb százainak fenntartásához.

Ugyanerre a mentalitásra hajaz az a példa is, hogy a cég a telefonköltségének 30%-a után nem igényelheti vissza az ÁFA-t. Miért? Mert azok a gaz alkalmazottak biztosan magáncélra is használják a telefont. Hogy miért pont 30%? Talán azért mert a törvény kiötlője akkoriban ennyit telefonálgatott haza az asszonynak, hogy mi az ebéd, tanul-e a gyerek, stb. Persze itt is felmerül az az alantas gondolat, hogy ez is csupán a pénzbehajtásról szól.

A dohányzásról és a cigaretta áráról már ne is beszéljünk. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a jövedéki adó emelése tipikus pénzbehajtás. Az meg már szinte maffia-szerű eljárás, hogy állami monopóliummá teszik a forgalmazást. Ezekről inkább nem is írok, mert még csak felhergelem magam. Igaz a legnagyobb indulatot az váltotta ki bennem, hogy előírják majd az orvosoknak, hogy ha a páciense a kérésére nem szokik le a bagóról, (mert Mark Twain is megmondta: A dohányzásról leszokni a legkönnyebb dolog a világon. Nekem már százszor sikerült.) akkor vagy ráolvasással gyógyítsa, vagy drága receptet írhat csak fel neki. Gondolom a következő lépés az lesz, hogy azok a bagósok, akik tüdőbajt vagy rákot kapnak (aztán majd bővíthetjük a szív és érrendszeri betegségekkel is) semmilyen ellátást sem kaphatnak, és esetleg elkülönítenek a nekik egy rezervátumot, ahol szép lassan elhunyhatnak.

Bárhogy csűröm-csavarom, bármennyire is hinni akarok az állam jóakaratában nekem ezekről a példákról nem a segíteni akarás, nem a jó szándék és főképp nem a jóindulat jut az eszembe. Biztosan bennem van a hiba, hogy ha a megelőzés, a meggyőzés helyett adóztatást látok, akkor nem a gondoskodás, hanem a kapzsiság jut az eszembe. Biztosan bennem van a hiba, hogy ha a bizalom helyett a büntetőadókat látom, nem az igazságosság, hanem a maffia-módszer jut az eszembe.

Summa summarum, eleget néztük már a ló tomporát, valahogy meg kellene fordulnunk rajta. Ha ügyesek vagyunk, lehet menetközben is, ha úgy nem megy, akkor álljunk meg és üljünk vissza rendesen. Sokkal jobb lesz úgy, majd meglátjuk. Több okból is: 1. Menetirány szerint mindig jobb ülni. 2. Ha a ló egy fa mellett vágtázik el, időben észrevehetjük a kiálló faágat és lehajolhatunk előle. 3. Látjuk merre megyünk és akár irányíthatjuk is a lovat.

http://okos-tojas.blog.hu/2012/01/02/lovas_nemzet_a_magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál egy hamisítvány – Exkluzív leleplezés a Hí
  2012-01-12 21:15:53, csütörtök
 
  Schmitt Pál egy hamisítvány - Exkluzív leleplezés a Hírcsárdán



2012. január 12., csütörtök

http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/201201/schmitt-clone420.jpg

,,Valójában egy ukrán pék ül a Sándor palotában, akit Schmitt Pálról klónoztak" - áll egy a Hírcsárdához eljutott tanulmányban. Az igazi Schmitt Pál jelenleg a Norvég Tudományos Akadémia Agykutatási Intézetének fűtője.

Megdöbbentő irat került a Hírcsárda birtokába. A tanulmány magyarázatot ad arra, hogy Schmitt Pálnak miért olyan rossz a helyesírása, miért plagizálta a doktoriját, és miért pont olyan alakú a nyelve, mint Orbán Viktor segge.

A dolgozat írója szerint a Sándor palotában Schmitt Pál egy klónja ül, akit orosz tudósok hoztak létre egy Schmitt Páltól vett nézésminta alapján még a hetvenes években. A ,,köztársasági elnök" valójában egy ukrán pék, az igazi neve Jevgenyij Szoplekovszkij, és egyébiránt ő az egyenes kifli feltalálója. A klón Schmitt Pált eredetileg nem szánták támadó fegyvernek, ám amikor egyre magasabbra hágott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ranglétráján, ez már annyira veszélyeztette az orosz érdekeket, hogy ekkor elővették Szoplekovszkijt és kicserélték az "igazi" Schmitt Pállal.

Azért, hogy fenntartsák a tökéletes Schmitt Pál-látszatot, Szoplekovszkijnak készítettek egy doktori disszertációt, de az idő rövidsége miatt azt egy bolgár szerző könyvéből másolták ki, a többit pedig majmokkal gépeltették statisztikai alapon. Az igazi Schmitt Pált egy szibériai átnevelő táborba vitték, ahol addig mosták az agyát, míg meg nem szerzett egy fűtős képesítést.

Még magukat az oroszokat is meglepte, hogy a Schmitt-klón milyen remekül helytáll a magyar politikában, ezért, az orosz érdekeket szem előtt tartva, Szoplekovszkijon műtétek sorát hajtották végre. Először sikeresen Fidesz-pártivá alakították, majd a nyelvét áramvonalassá műtötték, hogy illeszkedjen a mindenkori Fidesz vezetéshez, végül egy olyan Csillagok Háborújából ismert robotikus mechanikát építettek a jobb kezébe, amivel szünet nélkül tud aláírni bármilyen elé tolt papírt.

Szoplekovszkij, az ál-Schmitt, csupán egy apróságon bukott le a leleplező tanulmány szerzője számára: a hosszú évek alatt sem sikerült megtanulnia magyarul, ahogy azt a vicces ,,smittpalizmusokból" mi magunk is tapasztalhatjuk.


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/12/schmitt_pal_egy_hamisitvany_exkluziv_leleplez es_a_hircsardan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_12& amp;utm_campaign=index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába alázták meg, Csurka tovább nyal: egy kormány melletti
  2012-01-12 21:00:28, csütörtök
 
  2012-01-12. 18:13
Hiába alázták meg, Csurka tovább nyal: egy kormány melletti tüntetés főszónoka lesz

A kormány melletti szolidaritási felvonulást és nagygyűlést szervez szombatra három civil szervezet Szegedre. A rendezvény főszónoka Csurka István lesz - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az egyik szervező, a Magyar Megmaradás Közössége nevében Kovács László.
A nagygyűlés célja az ország függetlenségének védelme, az alkotmány és a kormány intézkedései melletti kiállás - mondta a szervező. A rendezvényt a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Gondolkodó Szegedi Magyarok Közössége szervezik a dél-alföldi város központjába.
A nagygyűlés főszónoka Csurka István lesz, és több megyei politikust is várnak - mondta Kovács László.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
- Szegény Pista bácsi panaszai: Amikor a Jobbikot támadtam, nem volt elégedetlen Tarlós...
- Megérte benyalni a Fidesznek? Máris kiadta Tarlós Csurkának az útját
- Csurka: Ingyenes kiadványok százezreivel fordítottunk el rengeteg embert a Jobbiktól

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90662/#ixzz1jHA874By
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit írt alá Orbán Viktor?
  2012-01-12 20:43:22, csütörtök
 
  Mit írt alá Orbán Viktor?
2012. január 11. 22:41:07

Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral - mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait, most csak egy - és nem is a legfontosabb - kérdésre koncentrálok: biztos, hogy Barroso nem örül ennek a válasznak?

Ha igaz az, amit a miniszterelnök az interjúban állított, nevezetesen, hogy az IMF-tárgyalásoknak nem kell nagy feneket keríteni, mert tulajdonképpen ,,nincs szükségünk a pénzre" és valójában ,,nem akarunk felvenni hitelt", akkor a magyar kormányfő okkal lépte meg azt, amit politikai ösztönei diktáltak. Ha nem létszükséglet a megállapodás, ha a megállapodás hiánya nem jár katasztrofális következményekkel, akkor Orbán azt tette, amit ebben a helyzetben a politikai racionalitás alapján tennie kellett. Egy politikus, aki politikáját a nemzeti szuverenitás fogalma köré építette, s aki számos alkalommal eljátszott már a Moszkva-Brüsszel összehasonlítással, komoly politikai sérülések nélkül nem hódolhatott volna be Barroso ,,erősen ajánlott" kérése előtt.

Egészen más a helyzet, ha más a helyzet. Ha az a hitel igenis kell az országnak, ha a megállapodás nélkül jövő évben csődközeli állapotba kerülhet az állam, akkor mindjárt más megvilágításba helyezhetjük Orbán döntését. Ebben az esetben a ma még talán ünnepelt karakánság holnapra könnyen önfejűségnek, ostobaságnak tűnhet - olyannak, amely a döntés meghozójának is több fejfájást okozhat, mint amit egy mostani hátraarc eredményezett volna. Sőt - és ez az a gondolat, ami most itt foglalkoztat - nem is csak a magyar kormányfő döntése látszik másképp, Barroso kiinduló feltételeire is érdemes lehet másképp tekinteni.

Hangsúlyozottan gondolatkísérlet következik. Tételezzük fel egy pillanatra, hogy az európai politika irányítóinak valóban elegük lett Orbán Viktorból, miként ezt jobbról és balról is - más kontextusban - gyakran mondják. De vajon hogyan tudják elérni, hogy a miniszterelnök megbukjon? A kétharmados többség stabilnak látszik, Brüsszel pedig tényleg nem Moszkva, hogy parancsára vezetőt cseréljen egy ország. Mit kell hát tenniük? Olyan helyzetet előállítani, amelynek a végén nem marad más választása a kormányfőnek, mint a távozás. Egy okosan kigondolt csapda kell tehát, amibe Orbán Viktor szépen belesétál.

Barroso feltehetően tisztában volt azzal, hogy a magyar kormányfő el fogja utasítani az ultimátumát. Régóta ismeri ahhoz Orbánt - ne feledjük, egy pártszövetség tagjai -, hogy ne tudja: a magyar politikusnak nem erőssége a reálpolitika akkor, ha döntési önállóságának kétségbevonásáról van szó. Ha az európai politika irányítói úgy hiszik, hogy Magyarország a hitel nélkül előbb-utóbb finanszírozhatatlanná válik, akkor nem kell mást tenniük, mint a megállapodás felé vezető úton egy olyan feltételt megfogalmazni, amit ugyan egy reálpolitikus talán teljesítene, de amiről okkal gondolhatják, hogy Orbán gyomra nem vesz be akkor sem, ha esetleg még fel is ismeri a helyzetben rejlő veszélyeket.

Innen már csak jó rendezés és ügyes szereposztás kell. A levél kiszivárog, a válasz pedig hatalmas nyilvánosságot kap. Mindenki számára manifesztálódik, hogy a kormányfő nem enged. Elszánt hívei nagyon elégedettek lesznek, a gazdasági zuhanástól félők hatalommániás őrültnek látják. A tárgyalások - éppen Orbán ellenállása és az unió mozdíthatatlansága miatt - nem haladnak, az ország viszont a fizetésképtelenség felé sodródik. S eljön egy pont, amikor már csak két választási lehetőség marad: ország-világ előtt látványos önfeladással könyörögni, az eredeti feltételeket eminens tanuló módjára teljesíteni, vagy a falnak vezetni az országot. S bár Magyarországnak egyáltalán nem mindegy, melyiket választja, a politikusnak tulajdonképpen mindkét esetben vége.

Ismétlem: ha valóban ,,nincs szükségünk a pénzre", az egész gondolatkísérlet értelmetlen, a kormányfői döntés pedig érthető. Ellenkező esetben viszont még az is benne van a kalapban - erről szólt a gondolatkísérlet -, hogy Orbán a válaszlevéllel együtt - butaságból vagy tudatosan - saját "halálos ítéletét" is aláírta. Hamarosan kiderül.

Forrás: Török Gábor


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=93581
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 18667
  • e Év: 151584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.