Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Németországnak ki kell lépni az euróövezetből - mondta ki a
  2012-01-15 22:19:56, vasárnap
 
  2012-01-15. 21:26
Németországnak ki kell lépni az euróövezetből - mondta ki a gázgyáros

Németország megfontolhatná a kilépést az euróövezetből, ha nem sikerül megteremteni az államháztartási fegyelmet a válsággal küszködő tagállamokban - véli az egyik legnagyobb német vállalat, az ipari gázokat előállító Linde vezetője.
Wolfgang Reitzle, a Linde igazgatótanácsának elnöke a Der Spiegel című német hírmagazinban megjelent interjúban hangsúlyozta: úgy hiszi, sikerre vezethetnek az euró megmentését célzó erőfeszítések, ugyanakkor nem osztja azt a nézetet, hogy minden áron meg kell menteni a közös fizetőeszközt.
Kifejtette: reális veszély, hogy alábbhagy a válsággal küzdő euróövezeti tagállamok hajlandósága a szükséges reformok végrehajtására, ha az Európai Központi Bank nagyobb szerepet vállal a helyzet kezelésben. Amennyiben pedig "nem sikerül megregulázni a válságba jutott államokat, Németországnak ki kell lépni" az euróövezetből.
Reitzle az első cégvezető a német óriásvállalatok vezetőinek körében, aki nyilvánosan felvetette a kilépés lehetőségét. A német vállalati szféra mostanáig egységesen az euró megtartása mellett állt ki.
A Linde vezetője úgy véli, hogy a kilépés miatt felértékelődne "a német márka, vagy északi euró, vagy bármilyen deviza, amelyet ebben az esetben használnánk". Ennek hatására az első években ugyan növekedne a munkanélküliség, mert visszaesne az export, ez azonban növelné a nyomást a versenyképesség fokozására. "Németország az ázsiai versenytársakkal összehasonlítva már öt év elteltével jóval erősebb pozíciót szerezne" - mondta Wolfgang Reitzle. Hozzátette: nem ez a "kívánatos" forgatókönyv, ugyanakkor a távozás az euróövezetből "nem lehet tabutéma".
A cégvezető úgy vélte, Görögországnak nincs esélye a bennmaradásra, középtávon biztosan el kell hagynia az euróövezetet. A tőkepiacok "már rég kipipálták a témát" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Athén adósságának "nem az 50 vagy a 70 százalékát, hanem a 100 százalékát kellene leírni" ahhoz, hogy megtarthassa tagságát az euróövezetben.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/90793/#ixzz1jZ2QhLQ2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnapig tartott a Jobbik szombati ígérete: nem állnak ki
  2012-01-15 22:03:38, vasárnap
 
  Vasárnapig tartott a Jobbik szombati ígérete: nem állnak ki Wass Albertért


Submitted by Mr. A on Sun, 01/15/2012 - 21:39

Bár múltkor a Jobbik komcsi-cionista-ellenes tüntetésünk meghirdetése után buzikhoz méltó közleményben határolta el magát a nemzeti oldal becsületéért hőisesen kiálló hazafiaktól, azt gondoltuk, ez csak egyedi jelenség, s majd megjön az eszük. Akkor senkinek sem szóltunk közvetlenül, hiszen az idő szorított minket, most viszont volt idő a szervezésre, ezért megkerestük a Jobbikot is. Főleg Vona Gábor szívet melengető szombati kijelentése miatt úgy gondoltuk, tényleg magukhoz térőben vannak a parlamenti semmittevés után, s ezúttal biztosan kiáll a párt is a nemes célért. Tévedtünk.

Mit is mondott a Jobbik elnöke szombaton? Nézzük meg az alábbi videórészletet.

Úgy gondoltuk, ezek után joggal bizakodunk, hiszen mégis a baloldali csőcselék egyik legundorítóbb, ávós férgeket tömörítő szervezetéről, úgynevezett "antifasisztákról" van szó. Ráadásul egyik legkiválóbb magyar írónkat, Wass Albertet támadják. Ezt nem hagyhattuk szó nélkül, ezért is szerveztük meg az Anti-Antifa tüntetést, ahol egyébként ott lesz a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és az Új Magyar Gárda is, sőt azt hallottuk, a Nemzeti Gárda is készül. Írtunk a Jobbiknak is. Levélváltásunk alább. Kérünk szépen minden jobbikost, tagot, szimpatizánst és képviselőt, hogy a rájuk és mindnyájunkra szégyent hozó, a tényeket sem ismerő értelmi fogyatékos Országos (só)Hivatallal szemben (a Jobbik Országos Hivatala méltatott minket válaszra, bizonyítva, mihez vezethet a pártpolitikai alapú kontraszelekció) jöjjön el, jelenjen meg.

Adjon az Isten! Tisztelt harcunk.com szerkesztősége!



Úgy érezzük, hogy sem Tarlós István, sem Csurka István személye, sem az általuk képviselt vélemény nem jelent számunkra olyan értéket, amelyet nekünk kellene megvédenünk. A magát nemzetinek beállító kétharmadnak biztos elég ereje van ahhoz, hogy kiálljon a saját embereiért, ez nem a Jobbik feladata.

Természetesen a Jobbik úgy, ahogy eddig is, kiáll minden olyan igaz ügy érdekében, mely nemzetünk javát szolgálja!

A válaszunk pedig:

Tisztelt Jobbik Országos Hivatala!

Elszomorító, hogy az adófizetők pénzén működve még arra sem telik Önöknek, hogy újságot olvassanak.

Csurka ugyanis már vagy két hónapja ki lett penderítve, még azelőtt, hogy ott dolgozhatott volna egy napot is.

A színházat pedig Dörner György vezeti és nem Tarlós. Dörner önök mellett nem egyszer kiállt, de nem ez a fontos.

Hanem, az, te sötét országos hivatal, te tipikus pártpolitikai sóhivatal, hogy magyar, nemzeti darabokat fognak előadni. Ha ez neked nem fontos, akkor szégyelld magad, nem ezért szavaztunk rád és jöttél létre a mi szavazatunkból és a mi pénzünkön.

Ha neked Wass Albert művei például egyenlőek Tarlóssal vagy Csurkával akik egyike sem része a színháznak, akkor te alkalmatlan vagy.

Levélváltásunkat megküldjük a jobbikosoknak, reméljük, az elnök még idejében felülbírálja idióta döntésedet.

A tüntetés oldala: http://harcunk.com/anti-antifa
A tüntetés Facebookon: https://www.facebook.com/events/174228676010869/

harcunk.com

http://harcunk.com/2012-01-15/vasarnapig-tartott-jobbik-szombati-igerete-nem-alln ak-ki-wass-albertert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az európai szuperállam születése
  2012-01-15 21:12:39, vasárnap
 
  Az európai szuperállam születése

2012.01.10. 08:11

Tegnap délután az Index főoldalán egy rövid hír volt olvasható:

Március 1-jén írhatják alá a költségvetési politika szorosabb összehangolását előirányzó új kormányközi szerződést - jelentette be Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök hétfőn Berlinben.

...

A kormányközi szerződés megalkotásáról a december elején tartott brüsszeli csúcson határoztak az uniós tagállamok.

Erről a csúcstalálkozóról valószínűleg az is hallott, aki nem igazán érdeklődik sem a politika, sem a gazdaság iránt, hiszen napokon keresztül minden jelentősebb hírportál - magyar és külföldi egyaránt - arról cikkezett, hogy Orbán és Cameron fityiszt mutattak az eurónak.

Bár az esemény elsősorban a fenti botrány miatt maradt emlékezetes, a résztvevőknek sikerült megállapodniuk néhány dologban, melyről egy 16 pontos nyilatkozatot is kiadtak. Ez a nyilatkozat angol nyelven bárki számára elérhető itt.

Ebből a nyilatkozatból most szeretném kiemelni a 13. pontot:



We agree on an acceleration of the entry into force of the European Stability Mechanism(ESM) treaty. The Treaty will enter into force as soon as Member States representing 90 % of the capital commitments have ratified it. Our common objective is for the ESM to enter into force in July 2012.



vagyis

Döntöttünk arról, hogy felgyorsítjuk az Európai Stabilitási Mechanizmusba (ESM) való belépés folyamatát. A szerződés azonnali hatállyal életbe lép, amint a tagállállamok, melyek kötelezték magukat a szerződésben leírt alaptőke 90%-nak biztosításához aláírják a szerződést. Közös célunk, hogy az ESM 2012 júliusában életbe lépjen.

Mielőtt tovább mennénk néhány szó arról, hogy mi is az az ESM. Röviden és tömören egy pénzügyi védőháló, mely az euró övezet országait hivatott segíteni. A 17 tagállam megállapodott abban, hogy létrehoznak egy nagy közös tartalékot, melyből aztán a különböző okokból ( például eladósodás miatt ) bajba jutott országokon segítenek, hogy így védjék meg az övezetet a széteséstől. Cserébe a tagországoknak szigorú költségvetési szabályokat kell követniük és adott esetben el kell fogadniuk azt is, ha Brüsszel beleszól az általuk már elfogadott költségvetésbe. Részletesebb leírás a hivatalos honlapon található.

Ugyanezen az oldalon a lap alján letölthető maga az ESM szerződés is:

Treaty establishing the European Stability Mechanism (ESM)

Az 55 oldalas dokumentum legelső oldalán rögtön a résztvevő tagállamok találhatóak. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert ebből az következik, hogy ezt a szerződést nem egy vagy két hivatalnok írta valahol egy eldugott brüsszeli irodában, hanem 17 ország jogi és gazdasági szakértői dolgozták ki. Emlékeztetőül az eurózóna 17 tagállama:

Ausztria
Belgium
Ciprus
Észtország
Finnország
Franciaország
Németország
Görögország
Írország
Olaszország
Luxemburg
Málta
Hollandia
Portugália
Szlovénia
Szlovákia
Spanyolország



A kissé hosszúra nyúlt bevezető után elérkeztünk a bejegyzés lényegi részéhez. A következőkben szeretném az olvasó elé tárni az ESM szerződés néhány pontját, melyek szerintem igencsak komoly aggodalomra adnak okot.

Nem vagyok sem közgazdász, sem jogi szakértő. Az általam készített fordítások valószínűleg nem lesznek annyira szakszerűek, mintha egy hivatásos tolmács készítette volna őket, de úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy az olvasót informáljam a szerződésben foglaltakról az én angoltudásom is elegendő lesz. Továbbá szeretnék megkérni mindenkit, hogy olvassa végig az összes pontot, mert az egyes pontok önmagukban nem értelmezhetőek, csak akkor, ha az ember látja a teljes képet.

Az alaptőkéről ( 19. oldal 3. fejezet 8. cikkely )

The authorised capital stock shall be EUR 700 000 million.

Az alaptőkének 700 000 millió ( 700 milliárd ) Eurónak kell lennie.

Hogy 700 milliárd euró mennyi pénz azt egy átlagos ember egyszerűen nem tudja elképzelni. Sok persze, az tudjuk, de mégis mennyi?

Nos, több mint kétszer annyi mint Németország - mely Európa legnagyobb és a világ negyedik legnagyobb gazdasági hatalma - 2011-re tervezett 307 milliárd eurós költségvetése.

Iszonyatos mennyiségű pénzről van szó. És hogy ez miért fontos? A következő 3 pont elolvasása után meg fogja érteni.

Tőke hívások ( 21. oldal 3. fejezet 9. cikkely 3. pont )



The Managing Director shall call authorised unpaid capital in a timely manner if needed to avoid the ESM being in default of any scheduled or other payment obligation due to ESM creditors. The Managing Director shall inform the Board of Directors and the Board of Governors of any such call. When a potential shortfall in ESM funds is detected, the Managing Director shall make such capital call(s) as soon as possible with a view to ensuring that the ESM shall have sufficient funds to meet payments due to creditors in full on their due date. ESM Members hereby irrevocably and unconditionally undertake to pay on demand any capital call made on them by the Managing Director pursuant to this paragraph, such demand to be paid within seven days of receipt.



Abban az esetben, ha az ESM közösséget csőd fenyegetné vagy egyéb fizetési kötelezettségnek kellene eleget tennie, akkor az ügyvezető igazgatónak alaptőke befizetést kell kérnie.

...

Az ESM tagok visszavonhatatlanul és feltételek nélkül vállalják, hogy a befizetés rájuk eső részét a kéréstől számított 7 napon belül teljesítik.

Ha Brüsszelnek pénzre van szüksége, az ESM tagállamok már készíthetik a csekkfüzetet. Mivel az átutalásra csupán 7 nap áll rendelkezésre, ez a normál banki ügymenettel számolva azt jelenti, hogy 4 napon belül át kell utalni a pénzt, hogy a 7. napra az biztosan megérkezzen.

És mit jelent az, hogy visszavonhatatlanul és feltételek nélkül? Mi van akkor, ha időközben egy országban mondjuk egy új parlament kezdi meg a működését, amely nem akar a továbbiakban ESM tag lenni? Akkor is kötelező lesz befizetni? Különben mi lesz?

Persze mondhatnák azt, hogy erre azért van szükség, hogy ne lehessen csak úgy hip-hop ki-be lépkedni a rendszerből és tervezhető legyen a befolyó összegek nagysága. Tervezhetőség? Miről is szól a következő pont?

Változások az alaptőke nagyságában ( 21. oldal 3. fejezet 10. cikkely 1. pont )



The Board of Governors shall review regularly and at least every five years the maximum lending volume and the adequacy of the authorised capital stock of the ESM. It may decide to change the authorised capital stock and amend Article 8 and Annex II accordingly.



Az igazgatótanácsnak rendszeresen, évente legalább 5 alkalommal felül kell vizsgálnia, hogy a hitelezés nagysága megfelel-e a jegyzett tőke állomány nagyságához képest és dönthetnek arról, hogy megváltoztatják az alaptőke nagyságát és ennek megfelelően a 8. cikkelyt.

Ahogy fentebb már idéztem, a 8. cikkely szerint az ESM alaptőkéje 700 milliárd euró. De ez nem végleges! Ennyi nem elég! Az igazgatótanács ezt bármikor megváltoztathatja. És arra a tapasztalatra alapozva, miszerint sem a nagyszüleim, sem a szüleim, sem az én életem alatt semminek az ára nem lett kevesebb, csak több, valószínűleg ez a tanács sem az alaptőke csökkentéséről fog döntéseket hozni.

És most már biztosan meg fogja érteni, hogy az előző pontban miért emeltem ki azt, hogy a tagoknak visszavonhatatlanul és feltételek nélkül kell teljesíteniük a befizetéseket.

Ha a vezetőség megemeli az alaptőkét és így egy ország az eddigi 1000 milliárd euró helyett már 1300-at kell, hogy az alapba fizessen akkor azt 7 napon belül, feltétel nélkül meg kell tennie! Különben megszegi a szerződést. Ezzel létrehoztak egy olyan zsebet, melybe bármikor, bármennyi pénzt bele lehet tölteni. Ellenvetésnek helye nincs!

És nem ez az egyetlen dolog, melybe a tagállamoknak semmilyen beleszólása sincs.

Jogállás, kiváltságok, sérthetetlenség ( 37. oldal 6. fejezet 27. cikkely 1-4. pont )

1. pont



To enable the ESM to fulfil its purpose, the legal status and the privileges and immunities set out in this Article shall be accorded to the ESM in the territory of each ESM Member.



Az ESM céljainak elérése érdekében az ebben a cikkelyben meghatározott jogállások, kiváltságok és sérthetetlenségek az összes ESM tag határain belül érvényesek.

2.pont



The ESM shall have full legal personality; it shall have full legal capacity to:

(a) acquire and dispose of movable and immovable property;

(b) contract;

(c) be a party to legal proceedings; and

(d) enter into a headquarter agreement and/or protocols as necessary for ensuring that its legal status and its privileges and immunities are recognised and enforced.



Az ESM rendszer teljes jogképeséggel rendelkezik, hogy:

- megszerezzen és rendelkezzen ingó és ingatlan vagyontárgyak felett

- szerződéseket kössön

- megjelenjen a bíróság előtt

- olyan megállapodásokat kössön, melyek szükségesek és garantálják, hogy jogállását, kiváltságait és sebezhetetlenségét elismerjék és betartassák.

3. pont



The ESM, its property, funding and assets, wherever located and by whomsoever held, shall enjoy immunity from every form of judicial process except to the extent that the ESM expressly waives its immunity for the purpose of any proceedings or by the terms of any contract, including the documentation of the funding instruments.



Az ESM, annak vagyona, finanszírozási eszközei, bárhol is találhatóak és bárki által is működtetettek teljes mentességet élveznek bármiféle bírósági eljárás alól, kivéve akkor, ha az ESM kifejezetten lemond erről a jogáról.

Szóval az ESM pénzt hajthat be a tagállamoktól és ha azok nem teljesítik kötelezettségüket felé akkor felelősségre vonhatja Őket, de a tagállamok nem tehetnek semmit az ESM ellen!

4. pont



4. The property, funding and assets of the ESM shall, wherever located and by held, be immune from search, requisition, confiscation, expropriation or any other taking or foreclosure by executive, judicial, administrative or legislative action.



Az ESM vagyona, finanszírozási eszközei bárhol és bárki által is működtetettek sebezhetetlenséget élveznek bármilyen házkutatás, lefoglalás, elkobzás, kisajátítás, vagy bármely más végrehajtói, birói, közigazgatási és jogalkotói intézkedés alól.

Az előző pontban már kimondták, hogy bírósági eljárások ellen teljes immunitást élveznek, de ez a pont már konkrétan azt hangsúlyozza, hogy az ESM mindenféle törvény és azt meghozó testületek, tehát az államok felett áll!

A szervezet tagjainak kiváltságai ( 37. oldal 6. fejezet 27. cikkely 1. pont )



In the interest of the ESM, the Chairperson of the Board of Governors, Governors, alternate Governors, Directors, alternate Directors, as well as the Managing Director and other staff members shall be immune from legal proceedings with respect to acts performed by them in their official capacity and shall enjoy inviolability in respect of their official papers and documents



Az ESM érdekében az elnökök, igazgatók, helyettesek, ügyvezetők és a személyzet más tagjai mentességet élveznek a bírósági eljárások alól, ezzel tiszteletben tartva az általuk végzett cselekményeket. A mentesség vonatkozik az általuk kibocsátott papírokra, dokumentumokra is.

Tehát bárki, aki ennek a szervezetnek dolgozik sebezhetetlen. Felelősségre semmiért nem vonható és az általa kibocsátott papírokra vonatkozó sérthetetlenség kapcsán felmerül az a kérdés, hogy egyáltalán jogunkban áll-e az, hogy megtudjuk mi szerepel ezekben a dokumentumokban?

Az ESM egy olyan kormányok felett álló rendszer, mely bármikor pénzbefizetésre kényszerítheti tagjait, akiknek ezt 7 napon beül teljesíteniük kell. Mind a szervezet, mind az általa foglalkoztatott emberek minden törvény, hatóság és állam felett állnak, mindezt úgy, hogy tagjait nem megválasztják, hanem kinevezik.

Ez lenne a nagy terv?

Európa jövője?

Hogy ezentúl nem egymásnak tartoznak a tagállamok, hanem mindenki egy nagy közös zsebbe teszi bele a pénzt aminek felhasználásáról aztán semmilyen beleszólása nem lehet?

Kinek az érdekeit szolgálja egy ilyen szuper szervezet létrehozása?

Egyáltalán a tagállamok államok maradnak, vagy hamarosan egy újabb válságra hivatkozva az ESM egy nagy közös európai költségvetéssé alakul és az országok gyakorlatilag megszűnnek önmagukban létezni?


http://tulmindenen.blog.hu/2012/01/10/az_europai_szuperallam_szuletese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon mikor hallunk ilyen hozzászólást a Magyar parlamentbe
  2012-01-15 21:10:08, vasárnap
 
 
Vajon mikor hallunk ilyen hozzászólást a Magyar parlamentben ?

http://www.youtube.com/watch?v=VE0-VYkjJ_A&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt sebész iszogat, és arról beszélgetnek, milyenek az
  2012-01-15 20:05:26, vasárnap
 
  Öt sebész iszogat, és arról beszélgetnek, milyenek az ideális páciensek.
Mondja az első:
- Én a művészeket szeretem a legjobban. Amikor műtét közben felvágom őket,
szinte érzem a belőlük áradó sugárzást és fényt.
- Az semmi! - mondja a másik. - A legjobbak a könyvelők. Az összes belső
részük pedánsan helyezkedik el és még be is van számozva!
- Ugyan már! - fanyalog a harmadik. - A könyvtárosok az ideális betegek.
Minden belső szervük ABC sorrendben található. A negyedik is megszólal:
- Személy szerint én a mérnököket kedvelem. Ők mindig megértőek, ha esetleg
a műtét végén kimarad néhány alkatrész.
- Mit tudtok ti a műtétekről! - szól közbe az ötödik sebész. - Az ideális
páciensek természetesen a politikusok! Nincs szívük, nincs gerincük, nincs
agyuk, pofátlanok, sőt gyakorlatilag csak két fontos szervük van: a fejük és
a seggük - ráadásul képzeljétek, minden gond nélkül felcserélhető a kettő!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
AZ ÉSZAK KOREAI CHUCK NORRIs :))))
  2012-01-15 19:18:23, vasárnap
 
  2012-01-15. 09:50
A diktátornak soha nem volt széklete

Bár Kim Dzsong Il lassan egy hónapja halott, az észak-koreai Kedves Vezető dicsőítése azóta is megállás nélkül zajlik hazája államilag irányított tévéiben, rádióiban és újságjaiban.

Halottról jót, vagy semmit - tartja a mondás és az észak-koreai tömegtájékoztatás abszolút eleget is tesz ennek. Halála óta özönlenek az elképesztő történetek Kim Dzsong Ilről, azt bizonyítandó, micsoda fantasztikus ember irányította a totális diktatúrát. A személyi kultusz életében is dübörgött: életrajza szerint születésekor dupla szivárvány jelent meg az égen. Halála után azonban további, még nagyobb szenzációkra derült fény.

A Rodong Szinmun című újság például hosszasan értekezett Kim Dzsong Il golftudásáról. A lap azt írta, még a sportág világsztárja, Tiger Woods is gratulált Kimnek, és elismerte, hogy a hatvanas éveiben járó vezér nagyobb játékos, mint ő. De nem csak az úri sportban volt világklasszis Kim Dzsong Il elvtárs - licitált erre egy másik forrás, amely szerint bowlingban is verhetetlen volt, első játéka alkalmával 300 fát gurított. Aki nem tudná: ennél többet nem is lehet.
A lapok a magánember Kimről is csodákat regélnek. Egy cikk szerint Kim Dzsong Il soha életében nem ment vécére, ugyanis biológiailag nem volt erre szüksége. A Minju joson nevű észak-koreai lap megállapítása pedig szinte magától érthetődő: Kim Dzsong Il találta fel a hamburgert. Nem is csoda, hogy egy ilyen embert így szeretett a népe. Az agymosásra szakosodott KCNA hírügynökség történetéből kiderül, hogy a Kedves Vezető egyszer balesetet szenvedett, de nem csak ő vett be fájdalomcsillapítót, hanem a tábornoki kar is, mert nekik is fájdalmaik támadtak, látván-érezvén Kim szenvedését.
Egy ilyen ember halála sem maradhatott esemény nélkül: abban a pillanatban amikor a diktátor szíve megállt, hóvihar támadt a Paektu nevű hegyen és a friss havon megjelent a kézjegye. Legalábbis az észak-koreai média szerint.
(Bors nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/90762/#ixzz1jYIKPaAD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Zsidók kollektív bűnösök
  2012-01-15 19:09:16, vasárnap
 
  A Zsidók kollektív bűnösök

Posted by admin on 2011. január 10. hétfő

A zsidók kollektív bűnösök Izrael állam létezéséért, mely a 3. világháború robbanópontja, így a zsidók kollektív bűnösök a 3. világháború kirobbanásáért, több millió ember halálláért. A zsidók kollektív bűnösök az európai nemzetállamok felszámolásáért, a neoliberalizmus pusztításért szerte a világon, mivel magának a neoliberalizmusnak az attyai. A zsidók kollektív bűnösök az Amerikai Egyesült Államok társadalmának eltorzításáért, amerika fasiszta jellegű államá való változtatásáért. A zsidók kollektív bűnösök a Szovjétunió létrehozásáért, hiszen Lenin elvtársainak 98%-a zsidó volt, így a zsidók kollektív bűnösök több mint 20 millió ember haláláért Sztálin alatt.

A zsidók kollektív bűnösök 1945-től napjainkig a Palesztín nép szenvedései miatt, Izraelnek a palesztín nép kiirtására tett folyamatos kísérleteik miatt. A zsidók kollektív bűnösök a 20. században történt közelkeleti agresszióékért, melyek több százezer ember halálát és szenvedését hozták. A zsidók kollektív bűnösök a szeptember 11.-ei eseményekért, ahol több ezer ember halt meg azonnal és melynek következménye újabb tízerek halála szerte a világon, a terrorizmusnak nevezett hazugság jegyében folytatott műveleteknek, az afganisztáni háborúnak. A zsidók kollektív bűnösök az iraki háborúért, melyet szándékosan idéztek elő nyereségvágyból. A zsidók kollektív bűnösök a Holokauszt hazugság megalkotásáért, a második világháború eseményeinek szándékos eltorzításáért.

Egyenlő bánásmódot! A Cionisták Nürnbergi Perét! Cionista vadászokat!


http://hundns.org/a-zsidok-kollektiv-bunosok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Robbanásveszélyes szélsőjobb agresszió van Magyarországon"
  2012-01-15 19:08:30, vasárnap
 
  2012-01-15. 18:24
"Robbanásveszélyes szélsőjobb agresszió van Magyarországon" - sajnos még csak néhány kipróbált rettegő szerint

Antiszemitizmus Magyarországon - Mit lehet tenni? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a magyarországi politikai helyzetről vasárnap a berlini Schaubühne színházban.

Paul Lendvai zsidó származású osztrák újságíró hangsúlyozta: Magyarországon "nincs politikai antiszemitizmus", ugyanakkor a Jobbik előretörésével olyan hangulat alakult ki, amelyben egyre inkább elfogadottá válik "az antiszemitizmus nyelve".
Heller Ágnes zsidó filozófus kiemelte: Magyarországon több európai országgal ellentétben kizárólag jobboldali antiszemitizmusról lehet beszélni. Közölte: a Fidesz ugyan nem folytat nyíltan antiszemita politikát, de versenyben áll a szélsőjobbal, ezért átvesz tőle retorikai elemeket, amelyek között vannak olyanok, amelyekből "antiszemita következtetéseket lehet levonni."
Ivan Nagel magyar származású német színházi szakember azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon jelenleg az antiszemitizmusnál sokkal veszélyesebb a romák és a melegek elleni gyűlölet. Hozzátette: az országban "robbanásveszélyes szélsőjobb agresszió" jelent meg, amely szembefordul mindennel, ami idegennek minősül. A beszélgetés idővel elkanyarodott az eredeti témától, a szó a magyarországi politikai helyzetre terelődött.
Schiff András zongoraművész hangsúlyozta, hogy a változásokhoz nem elég néhány értelmiségi, az utca támogatása is kell, az utóbbi időben pedig éppen ez utóbbinak látszanak a jelei "élénk ellenzéki mozgalmak" formájában.
A közönség soraiban felmerült, hogy gyűjtést kellene indítani a magyarországi változások előmozdításának támogatására, a rendezvényen kialakult közmegegyezés szerint az anyagi támogatás címzettje a Klubrádió lesz.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: - Dr. Ilkei Csaba: Paul Lendvai különös esete a BM. Állambiztonsági Főcsoportfőnökséggel
- Heller Ágnes is kap holokárpótlást - derült ki a Gaudit mocskoló kerekasztal-beszélgetésből

További részletek: http://kuruc.info/r/4/90787/#ixzz1jYGGcqqg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt-slicc: Érdekes momentum az államfő eskütétele előtt
  2012-01-15 19:00:19, vasárnap
 
  Schmitt-slicc: Érdekes momentum az államfő eskütétele előtt (+videó)
2012. január 15. 00:54:12

A köztársasági elnök megválasztásának kihirdetésekor felcsendülő fanfár alatt éppen sliccét igazítja. Mellékelt képünkön eredetileg Schiffer András is szerepelt a háttérben, de őt levágtuk, mert már úgysem érdekes...

Úgy tűnik, most végleg helyére került az utolsó kocka az Emberek Emberének rejtélyével kapcsolatban.

http://videa.hu/videok/hirek-politika/schmitt-pal-letette-az-eskut-fidesz-koztars asagi-elnok-waZQlzmMWIh38RWO

Schmitt Pál és vele a köztársasági elnöki intézmény röhejessé válásának hosszú folyamata a blőd interjúkon, a helyesírási hibákon, az országjáró osztályfőnöki órák aranyköpésein át húzódott, emelkedett, bimbózott egészen mostanáig, mikor kiderült, hogy az elnök valóban nem más, mint egy aláírógép.

Majd a koronát az egészre a hvg.hu tette fel, mikor lelplezte, hogy Schmitt doktori disszertációja plágium, melyet a KeH azóta sem volt képes érdemben megcáfolni.

Most pedig Mong Attilának köszönhetően helyére került a Schmitt Pál-életmű utolsó darabja, mondhatni kulcsmomentuma, az egész köztársasági elnöki karrier nyitóakkordja: a Napifix blogon közzétett videó, melyen az látható, hogy az elnök, megválasztásának kihirdetése pillanatában, a fanfárok hangjára felhúzza a sliccét.

De ha nagyon jóindulatúak akarunk lenni, akkor is valamit a zakója alatt kotorászik.




szólj hozzá: Schmitt Pál letette az esküt

Ez a mozdulat valahogy megelőlegezi, sőt, összefoglalja mintegy azt az egész, rettenetes téeszelnök-paródiát, amivel a posztkádári időszakot saját állítása szerint lezáró Orbán Viktor megörvendeztette Magyarországot. A hülyeségeket beszélő, diplomáciai eseményeken kínos bakikat elkövető tábornok/elnök figuráját eddig csak amerikai komédiákban láttuk, de azt biztos nem gondolta senki, hogy egyszer a valóságban is lesz ilyenünk.

(Hirszerző, Napifix)

Schmitt Pál lopta a doktori értekezését
A köztársasági celeb még írni sem tud (Himnusz)
Schmitt Pál újra bebizonyította, hogy nem tud írni
Schmitt esete a norvég királlyal: elírták a nevét
Az új köztársasági celeb: gyáva voltam és jobbnak láttam hazamenni '56-ban
Lyuk tátong Schmitt Pál életrajzában
Navracsics és Schmitt elutasította Budaházy kegyelmi kérvényét
Schmitt Pál felfüggesztettet kapott 1964-ben autóbaleset miatt



Forrás: Szentkorona Radio

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=93803
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik ezt művelték, nem emberek, hanem vademberek
  2012-01-15 18:53:53, vasárnap
 
  Akik ezt művelték, nem emberek, hanem vademberek
2012. január 14., szombat, 13:03


A legérzékenyebb pillanatban került nyilvánosságra az amerikai videofelvétel, amelyen Afganisztánban szolgáló tengerészgyalogosok halott afgánokra vizelnek. Az USA-nak politikai és diplomáciai csapás is a felvétel, mert épp most indítaná be a béketárgyalásokat a tálibokkal, hogy 2014-ben kivonulhasson az országból. Ennél is nagyobb az erkölcsi vereség. A hullagyalázással ugyanis az afgán nép szemében az amerikai katonák egy szintre kerülnek a tálibokkal.


"Akik ezt művelték, nem emberek, hanem vademberek. Vagy vadállatok" - így kommentálta az Independent című brit napilapnak egy dél-afganisztáni törzsi vezető azt a videót, amely miatt napok óta fő az amerikai tábornokok és diplomaták feje. A felvételen négy amerikai tengerészgyalogos állja körbe agyonlőtt afgán férfiak holttestét, majd viccelődve, győzelemittasan levizelik őket. Az eset hatalmas felháborodást keltett Afganisztánban, az amerikai kormánynak pedig van miért mentegetőznie. "Az ilyen viselkedés a muszlim és a keresztény emberek számára is elfogadhatatlan" - mondta a törzsi vezető az Independentnek.

Nem először derült fény amerikai katonák kegyetlenkedésére: 2010-ben egy szintén dél-afganisztáni tartományban bukott le egy amerikai halálbrigád, amely civileket gyilkolt, és az áldozatok levágott testrészeit trófeaként gyűjtötte össze. A WikiLeaks pedig olyan videót hozott nyilvánosságra, amelyen helikopterről lőttek iraki civilekre. Amerika rossz hírét terjesztette a guantánamói börtöntábor is, ahol rendszeresen kínozták a foglyokat. A leghírhedtebb az iraki Abu Graib börtön volt, ott a börtönőrök a megkínzott, kiszolgáltatott, meztelen rabokkal fotózkodtak, foglyaikat megalázó pózokba kényszerítették.

A mostani botrányban az amerikai hadsereg szinte azonnal elismerte, hogy saját tengerészgyalogosai láthatóak a felvételen, és szabadkozni kezdett. Leon Panetta amerikai védelmi miniszter elítélte a látottakat, és azonnal felhívta Hamid Karzai afgán elnököt, hogy tájékoztassa az ügyben indított vizsgálatról. A Pentagon több magas rangú vezetője mellett Hillary Clinton külügyminiszter is "teljes megdöbbenését" hangoztatta: szerinte a videón látottak "összeférhetetlenek az amerikai értékekkel, azzal a viselkedéssel, amelyet a katonáktól elvárnak, és amelyet a katonák túlnyomó többsége be is tart".

Félresikló béketárgyalások

Az általános mentegetőzésnek jó oka van: az USA már az afganisztáni misszió lezárására készül, noha a háborút nem nyerte meg. A tervek szerint 2014-ben kivonulnának az országból, ahol jelenleg is folyamatosak a harcok a déli területen erős ellenállást kifejtő tálib lázadók és a nemzetközi erők között. A kivonulást ezért csak úgy tudnák emelt fővel levezényelni, ha sikerülne békét kötniük a tálibokkal.

A tárgyalások előkészítése épp a napokban vett lendületet: a múlt héten a tálibok bejelentették, állandó képviseletet nyitnak Katarban, így végre a hagyományos diplomáciai eszközökkel is elérhetővé válnak. Eddig csak különböző titkos, félhivatalos tárgyalások folytak a szövetségesek és a lázadók között, ezekről alig szivárgott ki információ. Az USA épp ennek a helyzetnek a megváltoztatására készült, a régióba kinevezett különleges megbízott, Marc Grossman pedig Kabulba készül, hogy Hamid Karzai elnököt is bevonja az egyeztetésekbe.


Részlet a videóból

http://static9.origos.hu/i/1201/20120113-amerikai-katonai-jelenlet-amerikai-katon ak.jpg

A videó kiszivárgása után nemzetközi elemzők egyaránt arról kezdtek találgatni, hogy a hullagyalázás miatt a tárgyalások már azok elindulása előtt kudarcba fulladnak. A tálibok szóvivői "barbárnak", sokkolónak nevezték a felvételt, és azt állították, az elmúlt tíz évben több száz hasonló esetet követtek el a szövetségesek. "Milyen brutálisak! Levizelik őket, és szórakozásból videóra is veszik ezt! De ezek a tettek segítik elő a bukásukat, és hamarosan le is győzzük őket" - idézte a brit Telegraph az egyik tálib szóvivőt.

A tárgyalásokat valószínűleg mégsem akasztja meg a felvétel, mert a megegyezés a táliboknak is érdekük. Ők sem ülhetnek ölbe tett kézzel a nemzetközi erők 2014-es kivonulásáig, mert rengeteg tálib harcos és vezető van a szövetségesek fogságában, a megegyezéstől pedig az ő kiszabadulásukat is remélik. "Országunkat megszállva tartják. Ami most történik, az nem egy politikai folyamat, ezért a videónak sem lesz hatása a tárgyalásokra. A tárgyalások és a fogolycserék még amúgy is csak az előzetes szakaszban vannak" - mondta egy másik tálib szóvivő a Reutersnak, megerősítve, továbbra is nyitottak az egyeztetésre.

Elvesztik a megnyert szíveket

A tárgyalások tényét tehát valószínűleg nem befolyásolja a felvétel, az erőviszonyokat és az amerikaiak pozícióját azonban annál inkább. A külföldi katonák attól félnek, hogy hiteltelenné válnak az afgánok tömegeinek szemében, pedig tíz éve próbálják megszerettetni magukat.

"Az USA régóta próbálja megnyerni magának az afgánok szívét" - magyarázta az Independentnek nyilatkozó törzsi vezető. "De ez a videó megakadályozza őket abban, hogy elérjék a céljaikat, és ellenük fogja fordítani az embereket" - tette hozzá. A német Spiegel elemzője is arra jutott, hogy ahogyan az Abu Graib börtön botránya miatt az iraki nép Amerikával szemben Iránhoz kezdett húzni, úgy az ilyen botrányok miatt az afgánok is elpártolhatnak az USA-tól, és visszafordulhatnak a tálibokhoz.


Az Abu Graib börtönt be is zárták, miután fény derült a kínzásokra

"Az amerikaiak és a tálibok ugyanolyan embertelenek" - mondta az Independentnek egy kabuli boltos. "A tálibok levágják az ember kezét és orrát, az amerikaiak pedig levizelik a holttestüket: mindkettő bűn az iszlám törvények szerint. Azzal, hogy a tálibokra vizelnek, nem jön el a béke Afganisztánba" - mondta.

Az amerikai Time magazinnak egy korábban Afganisztánban szolgáló tengerészgyalogos is keserű hangon értékelte a hullagyalázó videót. Szerinte az ilyen esetek azért fordulnak elő a csapatoknál, mert ha nem nevetnek a halálon, a gyász és a félelem megbénítja őket. Az ilyen gyalázatos tettekkel azonban elveszítik a morális felsőbbrendűségüket a tálibokkal szemben, és ezen az sem változtat, ha az iszlamista harcosok meg lefejezéseket vesznek videóra. "A tengerészgyalogságnál nem erre tanítják az embert. Nekem 2001-ben még azt verték a fejembe, a lényeg, hogy ne váljunk olyanokká, mint ők, de még csak össze se lehessen hasonlítani bennünket velük" - mondta a már hazatért veterán.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/nagyvilag/20120113-afganisztan-talib-harcosokat-levizelo-amerikai -katonak-videoja.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.