2012-01-16 22:23:05, hétfő
|
|
|
2 szem krumpli
0,5 kg liszt
fél cs friss élesztő
1 dl tej
0,5 dl napraforgó olaj
kevés só
A krumplit hámozzuk, daraboljuk, főzzük. Ha megfőtt leszűrjük (a levét nem öntjük ki!), és összetörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (én pici cukrot is szoktam tenni hozzá).
A langyosra hűlt, összetört burgonyát összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és az olajat, majd összegyúrjuk.
Annyit adunk hozzá a krumpli főzőlevéből, amennyitől szépen összeáll, de nem ragad.
Kis gombócokat szakítunk le belőle, két tenyerünkkel szétlapigatjuk, és széthúzgáljuk, aztán mehet is a forró olajba.
Amíg megsül az egyik, addig megformázzuk a következőt.
Szalvétára tesszük őket, hogy az olaj lecsöpögjön, aztán tálalható is. :) |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|