Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Már egész Magyarország ellen folyik a gusztustalan támadás..
  2012-01-18 23:13:26, szerda
 
 




Továbbítsátok, ha egyetértetek vele, mert ez több mint jobboldali, fideszes propaganda!

És ha egyetértesz vele, szánj rá 2 órát a szombatodból, gyere el a békemenetbe!

Itt már egész Magyarország ellen folyik a harc

Ha távol járunk a hazától, és valamennyire elfogulatlanul visszatekintünk, rendszerint valamifajta jobbító szándék mocorog bennünk. Ha más megvilágításból látjuk önmagunkat, és megtapasztaljuk, hogy másutt jobb, minőségibb, boldogabb a közösségi és egyéni élet, sokszor feltesszük a kérdést, miért is toporgunk még mindig egy helyben.

Az ember akkor is szereti a hazáját, ha már csak a lelkében pislákol, és ha a haza helyére lépő állam irányítói Haynauk, Rákosik, Gyurcsányok. Akit jó emberanyagból gyúrtak, és nem rabszolgamorállal éli az életét, még akkor is szereti a hazát, ha az ország, ahol született, száműzi osztályhelyzete, származása, gondolatai miatt.

Csak és kizárólag a rosszul működő állam lehet ellened, a bennünk élő haza sohasem.

Szerintem azért emelkedtünk a globális társasjáték főszereplőjévé, azért indítottak egész pályás letámadást ellenünk a világlapok, mert Magyarország veszedelmes példa mások számára.

Magyarország 1990 óta egyre jobban belesüppedt abba a különös, kelet-közép-európai embertartási kísérletbe, amelyet a hidegháború végén nagyhatalmak írtak elő térségünk népei, országai számára. Ebben a rideg, érzéketlen, romlott vadkapitalizmusban a magyarság teljesen utat vesztett.

Még felemás helyzetbe sem tudtuk magunkat feltornázni, mert a mi közösségi szervezettségünk, nemzeti és egyéni állapotunk, politikai, gazdasági érdekérvényesítési képességünk jócskán elmaradt a csehekétől, lengyelekétől, de a szlovákokétól, románokétól is.

Magyarországon a rendszerváltáskor itt maradt nekünk a nemzetköziség legrosszabb rohamcsapata, amelyhez fogható a környező országokban sohasem garázdálkodott. A mostani, összeomlás-közeli helyzet első és legfőbb okozója ez a lelketlen, hazát nem ismerő, országot, népet megvető társaság.

Különböző pártok mögé bújva kísértettek és kísértenek ma is. Szolgalelkűségük, becstelenségük, megvesztegethetőségük miatt mindig is az aktuális nagyhatalmi akarat leghűségesebb kiszolgálói lesznek. Itt maradnak, ahogyan mi is, sandán, gyanakodva méregetjük egymást az idők végezetéig vagy - legyünk realistábbak - még nagyon sokáig.

Nemzetiek és nemzetietlenek. Sajnos, ismét forog a régi lemez. De mi mást mondhatnánk, amikor a magyar királyok nyakában idétlen táblák lógnak a Hősök terén? Vagy talán fordítsuk el a fejünket, amikor egy gyurcsány ferenc moralizálgat itt jóról, rosszról? Mit tegyünk, ha felzúg a feszítsd meg, mert egy talpalatnyi budapesti színházteremből kiutasítják a nemzetköziséget?

(...) A viták legkevésbé sem a magyar kormány mulasztásairól szólnak. Itt már egész Magyarország ellen folyik a harc. Ha valaki rendszeresen olvassa a külföldi sajtót, néhány hete hüledezhet, hogy miféle penetráns magyarellenességet fújdogál tájainkra a nyugati szellő. Mondhatnánk, hadd fújdogáljon, de sajnos, az erő fogytán, a hit elillanóban, az emberek fásultak, rosszkedvűek.

Ausztria kibírta a Haider miatti vádaskodást - de nekik könnyű volt, fejlett, szilárd társadalom, birkák milliói helyett öntudatos polgárokkal. Mi nem vagyunk Ausztria, de még Szerbia sem, ahol pedig háborús bűnösök korzóztak éveken át a belgrádi éjszakában, de a szerb ember mindig is tudta, hogy abból az Európából, amely a kultúrát és a nemzet önbecsülését teszi gúny tárgyává, nem kér. Az unió most Szerbia sorsára juttat bennünket. Európa szégyenpadján ülünk, azzal a különbséggel, hogy semmit az égvilágon nem követtünk el mások ellen.

Olvasom a külföldi lapokat, és arra gondolok, hogy nem a magyar állammal - magával a nemzettel van bajuk. Ilyen gyűlölet, megvetés, lenézés nem foganhatna meg semmilyen koponyában, ha nem motoszkálnának ott vaskos előítéletek is. Most annyi történt, hogy Cohn-Benditek, Olli Rehnek, Martin Schulzok, egyszóval a rossz európaiak, akik csak szövegelnek európai jogokról, de valójában európai jogokat sértenek, kapva kapnak az alkalmon, hogy az arcunkba kiáltsák, mit is gondolnak rólunk. Mindent gyűlölnek, amit mi szeretünk ebben az országban. Az őseink bátorságát, a saját jogunkat az önrendelkezéshez, a szülőföldet, a nyelvet, a vidéket, az emberi tartást és - szándékosan használom ezt a patinás, mára elillant kifejezést - a nemzet becsületét.

Ebben a helyzetben az egész nemzetnek fel kell sorakoznia Orbán Viktor és kormánya mögé. Teljesen mindegy, milyen hibákat, baklövéseket követett el, felesleges tépelődni, hogy egyik-másik munkatársát szívleljük vagy sem. Minden felelősen gondolkodó magyar embernek meg kell értenie, hogy ha ez a kormány megbukik, és a miniszterelnököt nemzetközi praktikákkal leparancsolják a színről, akkor egyetlen lépés választ el bennünket a szakadéktól, és abba mindannyian beleveszünk: fideszesek, szocialisták, jobbikosok, párt nélküliek, cinikusok és hősök, tettesek és áldozatok. Mindannyian ott heverünk majd a szakadék alján, mert ha már a szuverenitás alapjait is felszámolják, és ha nem a nemzet, hanem a globalizmus választ vezetőket, akkor az utolsónak már tényleg csak a villanyt kell leoltania.

A selejt maradéknak marad a szép, új világ, amiről a liberális demokrácia bősz barátai oly gyakran álmodnak. Zabáld meg a szemetet, bámuld a tévét guvadt szemekkel, családot ne alapíts, minek az, semmilyen értéket ne tisztelj, röhigcsélj, ha a hazádról kellene két értelmes szót szólnod, románozd le a székelyt, parasztozd le a vidékit, ha pedig valamilyen közéleti inger eljut zsugorított agyadig, csak szidd útszéli hangon a politikusokat, de mindenekelőtt fogyassz, csak fogyassz, amíg bele nem halsz...

A jelenlegi helyzetben nincs jobb, de még jó megoldás sem a polgári kormány utáni elképzelt helyzetre. Aki nem hiszi, nézzen rá a mostani ellenzékre, és egyszer, csak egyetlenegyszer képzelje el, hogy az ország miniszterelnökét Mesterházy Attilának, Schiffer Andrásnak vagy valamilyen "független" szakértőnek hívják. Orbán Viktor törvényesen megválasztott demokratikus kormányának híveként több millió magyar ember nevében a következőt kérdezzük az intézmények Európájától:

vajon meggondolták-e, hogy Magyarország elszigetelésével a saját befektetéseiket is kockáztatják? Ha a mostani kormányt megpuccsolják, és az erőszak az utcán tombol majd, elsőként az élelmiszerláncokat, a bankokat, a külföldi tulajdonú boltokat gyújtja fel a csőcselék. Ahogyan az egyébként a világ számos országában megesett már. És akkor a nemzetközi tőke nemcsak az extraprofitját veszíti el, hanem a húsz év alatt felhalmozott javakat is. Biztosan meg kell várni ezt a pillanatot? Miért gondolják az unióban, és miért hiszik itthon olyan sokan, hogy a szociális feszültség nem robbanhat máról holnapra?

Tisztelt olvasó, hadd zárjam egy személyes vallomással. A legritkább esetben veszek részt demonstráción, egyszerűen azért, mert túl sűrű az életemben a politika, és ami időm marad, igyekszem a családra, a barátokra fordítani. Január 21-én mégis elmegyek a Hősök terére, beállok a Békemenetbe, mert ha otthon maradnék, egész életemben cinkos hallgatással vádolnám magamat.

Segíteni kell a hazának. Mi a hazától csak jót kaptunk egész életünkben, és amikor a győztes választás után hazának láttuk, hittük az államot, nem arra gondoltunk, hogy baj esetén elfutunk, meghátrálunk, feladjuk. Legyünk ott a Hősök terén nagyon sokan, ennél méltóbb választ nem adhatunk a globális hatalomnak és Magyarország ellenségeinek. Menjünk el, mert ha együtt leszünk, abból erőt meríthetünk hetekre, hónapokra.

Azonkívül segítsünk egy kicsit a nagy világlapoknak, és csináljuk meg a másnapi címlapjukat... Hadd örüljenek a jó európaiak!

A szerző ismeretlen - a fejtegetést elektronikusan kaptuk.

És hogy az is maradjon, Te is a "levél szerkesztése újként" lehetőséget válaszd a "továbbítás" helyett, a címzetteket pedig a "Rejtett másolat:" sorba írd.







Közéleti szereplők Békemenet Magyarországért néven a kormány politikája mellett kiálló demonstrációt szerveznek szombatra. Náray-Szabó Gábor akadémikust, a kezdeményezést támogató Professzorok Batthyány Körének szóvivőjét kérdezzük.

Link


Link


















 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
A NŐ teremtése
  2012-01-18 21:33:43, szerda
 
 




A NŐ TEREMTÉSE

BOSZORKA Darvas Szilárd zseniális verse


Szóval az Úr legelőször,
Férfiembert alkotott,
Ezzel teltek hosszú évek,
Nappalok és alkonyok,
Ami szép volt, ami jó volt,
Mindent ebbe fektete,
Ő maga is megcsodálta,
Mire készen lett vele:
Domború mell, magas homlok,
Sziklát görgető karok,
És a többi. Részletezni
Nem is nagyon akarok.
Szeme, füle, lépe, mája,
Lába is, hogy lépne rája,
Hogy így visszagondolok,
Csupa, csupa jó dolog.

No, de közben hiba történt:
Elfogyott a nyersanyag,
Míg a férfi ily remek lett,
A szegény nő megfeneklett,
Rá már semmi sem maradt.
Ám az Isten azért Isten,
Véghetetlen bölcsessége,
Mindig jó dolgokra inti,
Tudja, hogy ha segít magán,
Az Isten is megsegíti.
Hogy ily nagy volt a probléma,
Csak merészebb lett Ő attól,
És nekiállt nőt csinálni,
- ahogy azt ma mondanátok -
Mindenféle műanyagból.
Volt abban a nőben minden,
Bizony nem lesz könnyű dolgom,
Véges-végig elsorolnom.

Az ezüsthold kereksége,
Pálma sudár merevsége,
Őszi felhő mélabúja,
Mélyhegedű néma húrja,
Őzikéknek kecsessége,
Majmok csacsi fecsegése,
Május üde tavaszsága,
Csörgőkígyó ravaszsága,
Fák közt nyögő szél fuvalma,
Bősz oroszlán rémuralma,
Páva tolla, pulyka mérge,
Gyáva nyúlnak rettegése,
Kis verébnek puha pelyhe,
Illatozó rózsa kelyhe,
Mérges fullánk kis darázsba,

Felparázsló tűz varázsa,
Csorgatott méz édes íze,
Szomjúság a tiszta vízre,
Nyári zápor, rét keserve
Tél dühétől szétseperve,
Bátor tigris vad haragja,
Kis pacsirta trilla-hangja
És a többi, és a többi,
Az is, ami ki lett hagyva.

Nem volt már a férfi árva,
Mert az Úr az új teremtményt,
Neki adta illetőleg,
Rásózta az ő nyakára...

Nem telt bele alig pár nap,
Hát az Úrhoz mén a férfi,
S panaszkodik, azt remélve,
Hogy az isten csak megérti.

Uram! - így szól - kezed mért ver?
Rettenetes egy teremtmény,
Akit adtál, az a némber.
Szája be nem áll, ha fecseg,
Egyszer nyűgös, másszor beteg,
Minden semmiségért zokog,
És veszélyes és szeszélyes,
Hogyha egy kis öleléshez
Néhanapján hozzáfogok.
Máskor - hogy is mondjam - mohó!
Izzik, mint a tüzes kohó,
Kábít, bódít, mint az óbor,
Csak az a baj, hogy sose jókor.
Elpusztulok vele élve,
Így könyörgök: vedd őt vissza!
Nincs szükségem feleségre!

Szólt az Úr, ki nagy ravasz volt:
Látom nincs belőle hasznod,
Nem erőszak a disznótor,
Visszaveszem én az asszonyt!

Nem telt bele alig pár nap,
S hát megint csak jön a férfi,
S panaszkodik, azt remélve,
Hogy az Isten csak megérti:

Uram! - így szól - én se értem,
De hiányzik az a némber,
Ettől vagyok én most bajba,
Hiányzik a dalos ajka,
Milyen kedves, mikor fecseg,
Megható, ha néha beteg,
Hogyha szenved, hogyha zokog,
S milyen hálás, milyen boldog,
Hogyha egy kis öleléshez,


Néhanapján hozzáfogok.
Mámorító, mikor mohó
Izzik, mint a tüzes kohó,
Kábít, bódít, mint az óbor,
Sose rosszkor, mindig jókor,
Nincs öröm, csak vele élve!
Így könyörgök: add őt vissza,
Szükség van a feleségre!

Szólt az Úr, ki nagy ravasz volt:
Látom, látod már a hasznod,
Visszaadom hát az asszonyt!

Nem telt bele alig pár nap,
S hát csak újra jön a férfi,
S panaszkodik, azt remélve,
Hogy az Isten csak megérti:

Uram! - így szól - én se értem,
De csak némber az a némber,
Sok bosszúság, kevés öröm,
És a csóknál több a köröm,
Köröm, karom, fecsej, szitok,
Ha úgy látja jónak, kidob,
Minden bajért engem okol,
Vele élnem tüzes pokol,
Így könyörgök, legyen vége,
Vedd őt vissza, sose lássam,
Nincs szükségem feleségre!

Ez már sok volt az Istennek,
Nagyot ütött az asztalra:
Volt időd, hogy kiismerjed,
Nekem is van egy kis eszem,
Többé vissza sose veszem,
Oktalanságodon okulj,
Ahogyan tudsz, úgy boldogulj,
Ezt a mérget hordanod kell,
Akárhogyan éget is,
Vidd az asszonyt, mert különben,
Beszüntetlek téged is!

Sok millió éve ennek,
De semmi se változott,
Ma is így vagyunk a nővel,
Hol áldott, hol átkozott.
Nyögünk, hogyha velünk van és,
Hogyha elhagy akkor is,
Ezt csináljuk amíg élünk,
Így jön el az aggkor is,
Amíg ez a világ világ,
Össze sosem békülünk,
Tragédiánk egy mondatban:

Sem velük, sem nélkülük!







AMIKOR AZ ISTEN A NŐT TEREMTETTE


- Mondd Atyám, miért sírnak a nők olyan könnyen ?

Az Atya elgondolkozva válaszolt:

- Amikor a nőt teremtettem,valami különlegeset alkottam.
Oly erőssé tettem a vállát, hogy a világ terheit elbírja,mégis oly gyengéddé, hogy vigasztalást tudjon adni.
Oly belső erőt adtam neki, ami lehetővé teszi, hogy akkor is tovább menjen, amikor már mindenki más feladta, hogy a betegségek és a bánat idején is, ellássa családját panaszkodás nélkül.
Oly mély érzéseket adtam neki,amelyekkel gyermekeit mindig és minden körülmények között szereti...
Még akkor is, ha a gyermek őt megbántotta.
Oly erőt adtam neki, melyet párját minden hibáival együtt szereti és elviseli...
És azért alkottam a férfi oldalbordájából, hogy vigyázzon párja szívére.
Oly bölcsességet adtam neki, hogy tudja, egy jó társ soha nem sérti meg párját, mégis néha próbára teszi a nő érzéseit, határozottságát és kitartását, hogy sziklaszilárdan társa mellett áll-e?
És végül könnyeket is adtam neki, hogy sírhasson.
A könnyek kizárólag csak övéi, és annyit használ belőlük,amennyire csak szüksége van.
Látod:
Egy nő szépsége tehát, nem a ruhájától függ, amit éppen visel...
Vagy az alakjától, vagy ahogyan a haját viseli....
Egy nő szépségét a szemében ismered fel,
mert ez a szív kapuja, ahol a szeretet lakozik !

Add tovább ezeket a gondolatokat minden nőnek, akit csak ismersz.
Ha ezt megteszed, valami csodálatos dolog fog történni.

Segíted a nők önbecsülését!


HISZ MINDEN NŐ SZÉP, AKI SZERET!







A NŐ TEREMTÉSE


Egy hindu legendában olvastam:

Isten úgy teremtette a NŐT, hogy látva a férfi magányát, megsajnálta és munkához látott:

"Fogta a hold kerekségét, a kígyó testének hullámzását, a lián vastag szárának karoló erejét, a fű halk remegését, az ágakon libegő levelek röpke báját, a rózsa frissességét.
Fogta az Isten a barack zamatát, az őz riadt futását, hozzákeverte a levegő megfoghatatlanságát, felhőszakadás után a szivárvány eget átívelő lágy hídját.
Fogta a nyúl félénkségét, a páva hiúságát. a veréb pehelytollát, a gyémánt keménységét, a szajkó locsogását, a galamb turbékolását.
Fogta a méz édességét, az epe keserét, a tigris kegyetlenségét, a hó hidegségét, a tűz hevét, az alkony pírját.
Összekeverte mindezt, és megalkotta a nőt.
Művét fenségesnek és csábítónak látta.
Büszke volt rá, méltónak találta az egész világ csodálatára.
Nagy lélegzetet vett, és frissen teremtett művét odaajándékozta a férfinak.
A férfi megköszönte az ajándékot, majd 8 nap múlva összezavarodva, heves jajszóval az ajkán visszavitte Istennek.
Az Isten visszavette, de tudta, a férfi vissza fog jönni érte és újra magával viszi.
Így is történt !
Háromszor hozta vissza a férfi a nőt és háromszor könyörögte vissza.
Végül az Isten haragra gerjedt és ráparancsolt két teremtményére:
- Tűrjetek egymásnak !
A nő mosolygott, a férfi fejet hajtott, s miközben otthonába vitte asszonyát, heves panaszát senki sem hallotta:
- Micsoda csapás !

VELE SEM BÍROK ÉLNI, DE NÉLKÜLE MÉG ÚGY SE...!"

Uraim !
Még egy jó középkorú nő is ezekből a összetevőkből van!
Talán a barack zamata kicsit karakteresebb, ha lehet a gyémánt még keményebb, a méz is érettebb, cukrosabb talán...
De a tűz heve, és az alkony pírja még változatlanul él!







A NŐ

Mire az Örökkévaló megteremtette a Nőt, már hatodik napja túlórázott. Megjelent nála egyik angyala, és azt kérdezte tőle:
- Miért fordítasz ennyi időt erre az egyre?
Az Örökkévaló pedig így felelt neki:
- Láttad már a hozzá készített tervrajzaimat? Tökéletesen moshatónak kell lennie, de nem lehet műanyagból, mozgatható, egyenként cserélhető része kell hogy legyen, és fontos, hogy "diet coke" -kal és ételmaradékokkal is üzemeltethető legyen. Az ölében egyszerre négy gyermeknek kell elférnie, és fontos, hogy a csókja felhorzsolt térdektől a megtört szívekig bármit képes legyen meggyógyítani. És akkor még nem is említettem, hogy mindezt egyszerre, de csak két kézzel kell majd elvégeznie.
Az angyal egészen elképedt e követelményeken:
- Mindössze két kézzel?! Az kizárt! Ráadásul ez csupán az alapmodell? Túl sok munka ez egyetlen napra. Szerintem elég, ha holnap fejezed be.
- Eszem ágába sincs várni! - tiltakozott az Örökkévaló.
- Hiszen már olyan közel állok ahhoz, hogy befejezzem ezt a teremtményemet, amely amúgy is olyan közel áll a szívemhez. Már most képes meggyógyítani saját magát, amikor beteg, és napi 18 órát képes robotolni!
Az angyal erre közelebb lépett, és megérintette a nőt.
- De hát olyan puhára csináltad őt, Seregek Ura!
- Mi tagadás, tényleg puha - értett egyet az Örökkévaló -, de ugyanakkor nagyon szívós is ám. El sem tudod képzelni, mit képes elviselni vagy elvégezni!
- És tud majd gondolkozni? - kérdezte az angyal.
Mire az Örökkévaló:
- Nem csak hogy gondolkozni lesz képes, de érvelni és alkudozni is!
Az angyal ekkor észrevett valamit, és kezét kinyújtva megérintette a nő arcát.
- Hoppá! Úgy tűnik, szivárog ez a modell. Mondtam neked, hogy túl sokat próbálsz belezsúfolni ebbe az egybe.
- Az nem szivárgás - pirongatta meg angyalát az Örökkévaló -, hanem egy könnycsepp!
- Hát az meg mire való? - tudakolta az angyal.
Az Örökkévaló nem késlekedett a válasszal:
- A könny arra való, hogy kifejezze vele örömét, bánatát, fájdalmát, csalódottságát, szeretetét, magányát, gyászát és büszkeségét.
Az angyal egészen odavolt.
- Te egy lángész vagy, Uram! Mindenre gondoltál! Tényleg bámulatos teremtmény a nő!


És valóban az!

A nőkben olyan erők rejlenek, amelyek ámulatba ejtik a férfiakat.

Elviselik a nehézségeket és viselik a terheket, de tudnak boldogok lenni, szeretni és örülni is.

Mosolyognak, amikor pedig sikoltani akarnának. Dalolnak, amikor pedig legszívesebben sírnának.

Sírnak, amikor boldogok, és nevetnek, amikor idegesek. Küzdenek azért, amiben hisznek.

Bátran szembeszállnak az igazságtalansággal.

Válasznak nem fogadnak el "nem"-et, amikor meg vannak róla győződve, hogy létezik jobb megoldás is.

Képesek lemondani bármiről, hogy a családjuknak ne kelljen nélkülözniük.

Megrettent barátnőjüket elkísérik az orvoshoz. Feltétel nélkül szeretnek.

Amikor gyermekeik kitűnnek valamiben, elsírják magukat, és tapsolnak örömükben, amikor barátaik díjakat nyernek.

Boldogok, amikor a fülükbe jut, hogy valahol egy kisbaba született, vagy hogy két fiatal összeházasodott, és a szívük szakad meg, amikor egy barátjuk meghal.

Meggyászolják egy családtag elvesztését, mégis erősek, ha azt látják, hogy a környezetükből minden erő elszállt.

Tudják, hogy egy ölelés, vagy egy csók a megtört szívek gyógyítója lehet.

Nők minden formában, méretben és színben kaphatók.

Autóba pattannak, repülőre ülnek, mennek, rohannak vagy egyszerűen csak írnak egy e-mailt - s mindezt azért, hogy lásd, mennyire fontos vagy nekik.

A női szívek tartják mozgásban a világot. Örömet, reményt és szeretetet hoznak.

Képesek szánalmat érezni mások iránt, és vannak eszményeik.

Erkölcsi támogatást nyújtanak családjuknak és barátaiknak.

A nőknek lényeges mondandóik vannak, és semmit sem sajnálnak környezetüktől.

Mindazonáltal, ha van egy hibájuk, hát az, hogy elfeledkeznek arról, hogy mennyit érnek.








A nő teremtése - Videó

Link



A nő teremtése - PPs

Link





A nő - PPs

Link



















 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
Rólunk mondták II.
  2012-01-18 20:00:04, szerda
 
 




RÓLUNK MONDTÁK
Presentation Transcript


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert)



Slide 1
RÓLUNK MONDTÁK, NEKÜNK MONDTÁK

Slide 2
THEOPHYLACTUS SIMOCATTA (korai 7. század) bizánci történetíró:
"A magyarok rendkívüli módon szentnek tartják a tüzet; a vizet és a levegőt tisztelik, a földet dicsőítik, de csupán azt imádják és nevezik Istennek, aki a világmindenséget teremtette (ez a Teremtő).

Slide 3
BÖLCS LEO bizánci császár (866-912):
A magyarok a munkát, a fáradtságot, az égető meleget, fagyot, a hideget, minden nélkülözést tűrnek. Szabadságkedvelők és pompakedvelők.

Slide 4
LOTHARINGIAI REGINO prümi apát ( - 915)
A fáradalmakban és harcokban edzettek, testi erejük mérhetetlen... karddal csak keveseket, de sok ezreket ölnek meg nyilakkal, amelyeket olyan ügyesen lőnek ki szarujaikból, hogy lövéseik ellen aligha lehet védekezni... Természetük dölyfös, lázadozó... természetüknél fogva hallgatagok, készebbek a cselekvésre, mint a beszédre.

Slide 5
GARDiZI perzsa író, 1050. körül:
A magyarok bátrak, jó kinézésűek, és tekintélyesek.

Slide 6
PRÁGAI KOZMA cseh püspök 1110-ben:
A magyar király/nép hatalmas, kincsekben gazdag, háborúban diadalmaskodó s a föld bármely királyával képes szembeszállni.

Slide 7
II. MURAD szultán (1404-1451):
Aki elfoglalja Magyar-országot, az ura az egész világnak.

Slide 8
ENEA SILVIO PICCOLOMINI - II. Pius pápa (1405-1464)
Minden joguk megvan a magyaroknak visszakövetelni a koronát, mert a magyar királyság archiregnum. Magyarország a kereszténység pajzsa és a nyugati civilizáció védője.

Slide 9
MARZIO GALEOTTO (1427-1497) és ANTONIO BONFINI (1425-1502) olasz humanisták:
Európa népei mind írigylik a magyaroktól a Kárpát-medence területét, az itt lévő gazdagságot, ezért gyűlölet veszi őket körbe. Magyarországon a leggazdagabb a föld, bő a hal-áldás, nagymennyiségű a kenyérgabona, a bor pedig kiváló.

Slide 10
MILTON JOHN (1608-1674):
Büszke vagyok arra, hogy Magyarország és Anglia között kulturális kapcsolat áll fenn.

Slide 11
CHARLES-LOUIS MONTESQIEU (1689-1755), francia filozófus:
A magyar híres szabadságszeretetéről, nemes és nagylelkű jelleméről, hősi bátorságáról. Vendégszeretetének legendás híre van.

Slide 12
CHARLES MAURICE TALLEYRAND-PÉRIGORD gróf (1754-1838) francia államférfi, diplomata mondta Napoleonnak:
Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra és büszkék múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük amit akarsz.

Slide 13
A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a Nyugatot megmentette? Vajha a francia történetírás leróhatná már egyszer hálájának adóját a magyarsággal, a nemzetek hősével szemben. E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása.
JULES MICHELET (1798-1874) francia történész:

Slide 14
Magyarország a hősiesség megtestesülése. Magyarország nem halt meg és nem halhat meg. Ez a kiváló nemzet majd kitör sírjából ahová az önkény fektette.
VICTOR HUGO (1802-1885) francia költő, író

Slide 15
Magyarország rendkívüli előnye, hogy szoros értelemben vett földrajzi egység. A magyar királyság földrajzi szempontból Európa egyik legösszefüggőbb területe. Bármint alakuljon is a közép-európai államok sorsa, bizonyos, hogy a magyarság mindig a legjelentékenyebb szerepet fogja játszani a Kárpátok által körülvett óriási arénában
ELISÉE RECLUS (1830-1905) francia földrajztudós

Silde 16
"Egy nemzet sincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt - késsel a torkán - egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás..."
(Théophile Delcassé - francia külügyminiszter
(1852-1923)

Slide 17
Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyöngyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Írigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!
Pio atya /Szent PIO született FRENCESCO FORGIONE (1887-1968) olasz kapucinus szerzetes/

Slide 18
1957. október 23. A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét... A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra. A magyar munkások és értelmiségiek, akik mellett annyi tehetetlen bánattal állunk ma, tudják mindezt, s ők azok, akik mindennek mélyebb értelmét velünk megértették. Ezért, ha szerencsétlenségükben osztoztunk, miénk a reményük is. Nyomorúságuk, láncaik és száműzottségük ellenére királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk: a szabadságot, amelyet ők nem nyertek el, de egyetlen nap alatt visszaadták nekünk!
ALBERT CAMUS (1913-1960) francia Nobel -díjas író

Slide 19
HELMUT KOHL német konzervativ politikus, kancellár 1982-1998-ig:
A legnagyobb csapást a nemzetközi kommunizmusra a magyarok mérték és a berlini falból az első követ a magyar hősiesség ütötte ki.

Slide 20
Magyarok! A lehetőség mindazon által eljött az Önök számára, hogy kibontakoztassák képességeiket és megmutassák a világnak szellemüket, kezdeményező képességüket. Ehhez azonban az önbizalom elengedhetetlen. Éppen ezért akármilyen nehéz is, bármilyen akadállyal, nehézséggel néznek szembe, nem szabad, hogy elveszítsék a reményt és az elhivatottságukat. Bizakodónak kell maradniuk!
XIV. DALAI LÁMA TENZIN GYATSO született LHAMO DÖNDRUB (1935- ) az 1980-as évek második felében:

Slide 21
Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni.
TANPAI RINPOCE a nepáli Fehér Király kolostor vezető lámája 2007-ben:

Slide 22
El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!
Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke 2006-ban

Slide 23
Ó, boldog Magyarország, ne engedd tovább gyötreni magad! (O Beata Ungheria! Se non si lascia piu malmenare!)
DANTE ALIGHIERI (1265-1321) a legnagyobb itáliai költő

Slide 24
Európának szüksége van Magyarországra, arra a szenvedésben, háborúban és szükségben megerősödött népre, amely soha nem hagyta magát legyőzni...
JOACHIM MEISNER (1933- ) bíboros, 2009. augusztus 20-án

Slide 25
Szabad bírálni, de nem szabad egy népet megsérteni - mi valóban éltünk diktatúrában... Amikor megtámadják Magyarország demokratikus elkötelezettségét, akkor nekem alkotmányos kötelezettségem, hogy megvédjem az országot. Meg is fogom tenni
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke

Slide 26
R. BACKWILL angol politikai író (1841-ben):
Magyarország foglalja vissza helyét a nemzetek között, és legyen az, ami régente volt: Európa legbüszkébb védőbástyája.

Slide 27
Lelkünkbe szíva magyar földünk lelkét, Vérünkbe oltva örök honszerelmét, Féltőn borulni minden magyar rögre, S hozzátapadni örökkön - örökre!...
(Sajó Sándor)


Link



Lásd még az alábbi két blogbejegyzést is:


Rólunk mondták:

Link



A magyar nyelv

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1331
  • e Hét: 12409
  • e Hónap: 34897
  • e Év: 212772
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.