Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Március 15: csak a Fidesz ünnepelhet?
  2012-01-18 21:07:20, szerda
 
  Március 15: csak a Fidesz ünnepelhet?

Engedélykérelmében a minisztérium jelezte azt is, hogy ezeket a területeket 2 évre előre szeretné lefoglalni: ,,A nemzeti rendezvények sajátossága azonban, hogy minden évben ugyanabban az időben kerülnek megrendezésre, ezért kérjük, hogy amennyiben lehetséges, a 2013. és 2014. évre is tekintsék őket irányadónak."

http://nol.hu/belfold/marcius_15___fideszes_kozterulet_foglalas_ket_evre_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EP-vita mindenről szólt, csak a magyar emberek érdekeiről
  2012-01-18 21:05:08, szerda
 
  K Ö Z L E M É N Y - Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese
Fekete Gabriella, 2012. január 18., 20:50

K Ö Z L E M É N Y



Az EP-vita mindenről szólt, csak a magyar emberek érdekeiről nem

A Jobbik számára rejtély, hogy Orbán Viktor a politikai dilettantizmus áldozatává vált-e vagy a Brüsszel irányába mutatott szokásos túlkompenzálási ösztöne súgta-e, hogy egy alapvetően politikai és ideológiai indíttatású, Magyarország szuverenitásának felszámolására irányuló támadássorozat ellen az EP strassbourgi plenáris ülésén lépjen fel. Borítékolható volt, hogy a jobboldali kormányok ellen zsigeri gyűlöletet tápláló szocialista-liberális-zöld EP-képviselők szívét a magyar miniszterelnök még azzal a hazugsággal sem lesz képes meglágyítani, hogy a Magyarországon 2010-ig működő ,,paramilitáris szervezetek" felszámolásával kormánya helyreállította a közbiztonságot és biztosítja a cigányok és zsidók nyugalmát Magyarországon.

A Jobbik sajnálattal vette tudomásul, hogy egy több órás, Magyarország helyzetét taglaló vita mindenről szólt, csak éppen a magyar emberek mindennapjait érintő kérdésekről nem. Ma Magyarországon ugyanis nem a jegybanki függetlenség, a bírák nyugdíjkorhatára vagy az adatvédelmi helyzet izgatja legjobban az embereket, és az, hogy ez összeegyeztethető-e az európai jogrenddel vagy sem. Sokkal inkább az, hogy mikor áll helyre a közbiztonság, a devizaadósoknak nyújt-e széleskörű támogatást a kormány, a multik helyett a magyar kis- és középvállalkozásoknak nyújt-e támogatást a kormány, lesz-e emberhez méltó megélhetést biztosító munkahely és gyermekvállalást ösztönző családpolitika Magyarországon.

A minden konkrét kritikát nélkülöző, prekoncepciók mentén zajló cirkusz élő bizonyítéka volt az EU válságának: megmutatta, hogy valójában milyen mély az európai emberek és az EU intézményei között tátongó szakadék.

A Jobbik szerint Magyarország jövője azon múlik, hogy az EU-integráció oltárán feláldozott gazdasági és politikai szuverenitását vissza tudja-e szerezni. Tekintettel arra, hogy Orbán Viktor két évtizedes politikai karrierjének egészét Magyarország EU integrációjára áldozta, és ezzel a magyar gazdasági szabadságharc terén minden hitelét elvesztette, a Jobbik a magyar nép elé viszi a magyar EU-tagság kérdését.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előre bocsátom, hogy az EU-s pénzügyi segítség és az IM
  2012-01-18 21:04:16, szerda
 
 
Előre bocsátom, hogy az EU-s pénzügyi segítség és az IMF uzsorakölcsöne a tét! Orbán első mondatai Brüsszelben:
2010-ben összeomlás előtt volt Magyarország és paramilitáris szervezetek működhettek megtorlás nélkül. De most már minden rendben, a paramilitáris szervezetek (értsd Magyar Gárda, Szebb Jövőért Polgárőrség) be vannak tiltva, fel vannak számolva és a cigányok és zsidók nyugalomban élhetnek...

Hát gratulálok!!! Megint előkerült a "piros ulti" az EU-ban, már az eső percben! Tényleg ettől rágja a küszöböt lassan az ország fele...

Jut eszembe, ha valakinek van EU-s zászlaja, én gyufával, öngyújtóval szolgálhatok... :)

Mirkóczki Ádám
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar örökség
  2012-01-18 20:56:33, szerda
 
  HEGYVIDÉKI TÖRTÉNET


Magyar örökség



A történet Magyarországon az 1800-as évek vége felé történik, amit nyugodtan lehet a mai Magyar viszonyokra is vonatkoztatni.

Az igaz történet főszereplője, magyarországi viszonyok a kiegyezés után, valamint az 1851. július 3. Csáktornya /Zala vármegye/ szülötte Egán Ede, aki egy szabadság és függetlenségi harcban edződött Írországból menekült család leszármazottja.

Egán Ede a Magyar megmaradás tragikus sorsú élharcosa a kiegyezés utáni Magyarországon. Iskolái: a szombathelyi főgimnáziumban érettségizett, majd a hallei egyetemen és a bécsi mezőgazdasági főiskolán végezte legfelsőbb tanulmányait.

Jelentős irodalmi működést fejt ki Magyar és Német nyelven különböző mezőgazdasági szakterületeken.

Nagysikerű előadásokat tart a Magyar Tudományos Akadémia nemzetgazdasági bizottságában és a szegedi gazdasági kongresszuson /Magyar állattenyésztő, fel a havasra!/ címen.

Magyarország gazdasági helyzete 1848 után hasonló vesztett helyzetben volt, mint napjainkban az európai unióba való csatlakozásunk kapcsán.

Akkor a monarchia másodrendű állampolgáraiként kellett elviselni kizsákmányolásunkat, ma az európai uniótól kell elviselni.

Így 160 év elteltével nem sok minden változott Magyarországon gazdasági szempontból, legfeljebb finomodtak a kizsákmányolásunk módszerei és egyben sajnos hatékonyabbak is.

Visszatérve főhősünkre, Egán Edére, aki egy poroszországi nagybirtokos lányát veszi feleségül 1890-ben és teljes rálátása van Magyarország legszegényebb régiójára a hegyvidékre, amit ma Ukrajnában lévő Kárpátaljának neveznek.

A hatalmas kiterjedésű Rákóczi Családi birodalom a Rákóczi-szabadságharc leverése után került idegen kézbe.

Schönborn-Büchheim hitbizomány egyik örököse egy bécsi kávéházban azzal dicsekedett, hogy bár országrésznyi birtoka van Kelet-Magyarországon, ellenben ő még soha nem járt azon a vidéken és nem is óhajt odamenni.

Az ott élő népek élete nem érdekelte a grófot, így az az etnikai átszerveződés sem, ami abban az időben a galíciai és az orosz-lengyel zsidó bevándorlás okozott, Bereg, Máramaros, Ung vármegyék területén.

Egán Ede megbízást kapott Darányi Ignác földművelési minisztertől az országrész gazdasági felzárkóztatása céljából miniszteri biztosként.

Lelkes munkája kezdetén már közvetlen kapcsolatba került az ott élő népekkel és tettrekészségét csak növelte az a mérhetetlen szegénység, irtózatos nyomor, leírhatatlan szenvedés és gyűlölet illetve kegyetlenség, amit a zsidó pénz áru és az uzsorakamat okozott az ott élő emberek számára.
Munkája komoly akadályokkal volt terhes, hiszen találkozott olyan területtel is, ahol már több mint húsz éve még a községi bíró is zsidó volt, sőt a templom is zsidó tulajdonú területen állt, valamint a temető és az összes kereskedelmi és gazdálkodási elosztó felvásárlási és értékesítési területre kihatott a zsidó befolyás.

Ezen állapotok miatt nagy volt a kivándorlás az észak-keleti országrészben, volt rá eset, hogy egy egész falu, sőt járás néptelenedett el.

Az említett országrészben az etnikai problémán kívül nyomor és nélkülözés melegágyává lett a pán-szláv izgatásnak is, ami nem kis szerepet játszott az elhódított területeink számát tekintve.

A föld, ha nem nagybirtok volt a zsidó szatócsok és pálinkamérők kezébe csúszott át, a zsidóság szervezett parazita maffiájával szemben a hatóságok tehetetlenek voltak, a megfélemlítések és a megvesztegetések nem ismertek határokat.

Az intenzívebb zsidó bevándorlás 1868-ban kezdődött el hazánkban, mivel az Orosz kormányzat és a galíciai is már kezdte megérteni, hogy a zsidót azt nem egy vallási szektaként kell kezelni, hanem egy antigazdasági elemnek.

Az orosz és a galíciai kormány társadalmilag megszervezte a szigorú ellenőrzését a kocsmáknak, a boltoknak, a hiteleknek az üzérkedés megakadályozása érdekében.

Közvállalatban nem részesítette a zsidókat, és intézményeket hoztak létre a bennszülöttek ellenállása, védelme érdekében.

Egyszerűen védte a parasztot az élősdiektől és bojkottálta azt, ahol csak lehetett, ezen időszakról tanultuk annak idején, mint hírhedt történelmi eseményként a gonosz pogromok a zsidóság ellen címszó alatt.

Az ott élő nép földjét, házát, tehenét, munkaerejét, testét lelkét, templomát, temetőjét a zsidók uralták.

A gazdaságok megfelelő működéséhez szükséges pénzhez, vagy hitelhez nem juthattak becsületes feltételek mellett, amit napjainkban is érezhet az ország.

Volt rá eset, hogy egy gazda 5 forint hitelt vett föl egy zsidótól, amit nem tudott visszafizetni a rossz termés miatt, majd megegyezett a kölcsönadóval, hogy jövőre 40 forintot fizet vissza.

A hitelösszegre, ugyanis egy hétre egy forint volt a kamat, így jött ki, hogy a következő években már tehénben, lóban, ökörben és juhokban már több mint 600 forint értékben foglalt le a zsidó kölcsönadó a gazdától és továbbra is az adósa volt a gazda.

A pénzuzsorának szinte lehetetlen volt határt szabni, mert a szükség az igen nagy volt a gazdaság működtetéséhez, sőt még az ilyen drága pénzre is szükség volt.

Ha nem kap pénzt, akkor pelepusztult volna az ember, mire panaszra került a dolog, akkorra már dobra verték a megmaradt vagyonát, a földjét, a telkét, a házát, így a gazda zsellére lett a hitelezőnek, továbbá ha ősei házában és földjén tovább akart élni, akkor lakbérrel, vagyis heti három napszámmal tartozott.

Az adóság-halmozás elkerülése végett, a gazdának ingyen munkára kellett jelentkeznie hetente háromszor ott, és abban az időben, ahol a zsidó hitelező kívánta.

Ilyen volt a törvény, a rendszer, amit a bevándorló zsidóság alakított ki az őslakókkal szemben, a maguk haszna javára.
A történelem a legjobb tanító mondják a bölcs emberek, de ha nincs történelemtanítás, vagyis elhallgatás és történelemhamisítás van helyette, akkor az ember, vagy a Nemzet kénytelen újra átélni a történelmi tragédiáit.

A csonka Magyarország területén napjainkban, hasonló gazdasági folyamatok mennek végbe, mint az 1800-as évek végén, történelmünkből mit sem tanulva, ma sem az őslakosság védelme a fontos, hanem mint régen volt felfogás, nevezetesen Andrássy gróf híres szállóigéje, ,,az a bajunk, hogy nincs elég zsidónk!" ez a mondás mindenüvé elröpült és nem kopott semmit az idő múlásával.

Ebben az időben a gazdaságpolitikai monarchikus ,,haladó" felfogás szinte vezényszóvá vált az ősi Magyar felfogással szemben, hogy az ország gazdasági felpezsdítése érdekében vasútra és zsidókra van szüksége az országnak.

A kiegyezés utáni Magyarországon a Magyarul gondolkodó emberek körében nem volt kívánatos a liberális politikai fogalom, legalábbis súlyos születési hibákkal küszködött, és a patronálását csak azok a politikusok szorgalmazták, akik a Habsburg-ház által támogatott helytartók voltak.

Így történt ez egy jó pár diktatórikus évtized után az 1989 es módszerváltásban is a helytartó politikai erők tevékenységének köszönhetően, ömlött rá fuldokló nemzetünkre a liberális politikai alternatíva. Az elmúlt húsz évben pedig a sárga földig tombolta magát, ami tisztán tükröződik hazánk mai gazdasági állapotában.

A megélt történelmi lecke, ami fontos figyelmeztető kellett volna, hogy legyen, szóba sem került, holott az országunk lakosságának az egyharmadát területének pedig a kétharmadát vesztettük a liberalizmus oltárán.

Napjainkban, a nemzetpolitikai kérdésekben hátrálnunk már nem lehet, mert már nem az a baj ott van a fal, mivel már a falba vagyunk préselve.

Az üzenete a hegyvidéki történetnek súlyosabb, mint gondolnánk, mert az a cél, hogy a megnyomorított parasztság olcsón, pontos mennyiségben megfelelő minőségű áruhoz jusson és az uzsorakamat megszüntetése által önfenntartó becsületes életet éljen ősi földjén, Egán Edének nem sikerült.

Idézet : Bellák Frigyes /szombathely/ írásából.

A Magyar faj tragikussorsú úttörője Egán Ede.



,,...1901. szeptember 20-án a reggeli órákban szapora ügetéssel egy kocsi igyekezett Munkácsról Ungvárra. A kocsi két utasa élénk beszélgetésbe merült, a hegyfarki domb kapaszkodójánál leszálltak a kocsiról és abban állapodtak meg, hogy felkapaszkodnak a dombtetőre, mert onnét pompás kilátás nyílik az egész környékre.

Az egyik utas gyakorlott turista volt bizonyára, kezében új mauser puskájával, rugalmas léptekkel vágott neki a meredek lejtőnek, útitársa kényelmesebb, de hosszabb oldalútit választotta. Alig vált el egymástól a két férfi néhány pillanattal később forgópisztoly dörrenése robbant bele az őszi reggel békés csöndjébe s fenn a dombtetőn véresen, hangtalanul, egyetlen jajszó nélkül, átlőtt koponyával, előrecsukló fejjel, hátra tántorodva földre zuhant az elsőnek felért utas.

A férfi, akit a titokzatos lövés halálra sebzett Egán Ede volt"



Üzenet a mai Magyar sors formálóinak, hogy nem elég jól csinálni a magyarországi politikát, mert csak nagyon jól szabad csinálni!

Forrás: Bartha Miklós Kazárföldön című könyvéből.

Bozzay József
Újpest: 2012-01-11

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3910&am p;Itemid=106
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lantos özvegyével és egy izraeli miniszterrel holokausztozot
  2012-01-18 19:54:32, szerda
 
  2012-01-18. 17:49
Lantos özvegyével és egy izraeli miniszterrel holokausztozott a fél "magyar" kormány

Martonyi János külügyminiszter úgy fogalmazott, "a vészkorszak idején a magyar állam megmérettetett, és könnyűnek találtatott". "Nem tudta megvédeni állampolgárait", elpusztításukhoz - igaz, megszállás alatt - segítséget nyújtott, s hozzátette: ez az egész nemzet tragédiája.
A tárcavezető a Magyar Nemzeti Múzeumban a zsidómentő tevékenységéről ismert egykori svéd diplomata, Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat keddi megnyitóján azt mondta, Wallenberg és több más, hozzá hasonló tevékenységet végző "hétköznapi ember" az életét kockáztatva mentette meg közeli és távoli ismerőseit, ismeretleneket. "Sajnos nem voltak elegen" - tette hozzá.
Joszi Peled izraeli tárca nélküli miniszter kitért arra, hogy az ő keresztény "örökbefogadó szülei" is megkapták a holokauszt idején embereket mentőknek járó Világ Igaza kitüntetést. Utalt arra: ő maga nyolc évig arra kényszerült, hogy "identitását rejtse el" Belgiumban; keresztény istentiszteletekre járt nevelőszüleivel. Szegény. Szólt arról is, hogy minden nap gondol édesapjára, akit Auschwitzban "öltek meg" a koncentrációs táborban.
Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint "ma dől el, hogy milyen lesz a jövő", ezért fontos az emberi méltóság tiszteletének továbbadása a fiataloknak. Jó példával kell elöl járni, hogy azzal a "saját jövőnkért tegyünk" - mondta.
Balog Zoltán díjat adott át a középiskolásoknak szervezett városismereti vetélkedő nyerteseinek. A vetélkedő célja az volt, hogy a diákok megismerjék "a magyar és zsidó kultúra együttélését", az embermentők tevékenységét.
A társadalomnak el kell utasítania minden diszkriminációt, és meg kell akadályoznia a gyűlölet elburjánzását - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Annette Lantos, az azóta már pokolra került Tom Lantos özvegye a centenáriumi Wallenberg-díj átvételekor azt mondta, Wallenberg a történelem egyik legsötétebb korszakában fényként mutatta az utat. Felidézte, ő és férje is Wallenbergnek köszönhetik az életüket.

Lantosné Németh Zsolttal
Az ünnepségen Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Németh Zsolt átadták a Wallenberg-díjat, amellyel azoknak a munkáját ismerik el, akik példát mutatnak a Magyarországon "hátrányos helyzetben élőkért" kifejtett tevékenységükkel. A díjazottak: Dani Eszter református lelkész, Novák Ilona pedagógus, az Élet Menete vagonkiállításának kezdeményezője, Pócsiné Sivák Erzsébet pedagógus és Hidvégardó önkormányzata - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben "roma közösségi házat hoztak létre", és "munkahelyet teremtettek a roma lakosoknak".
Az eseményen megjelent mások mellett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Carl Bildt svéd külügyminiszter, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója, Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház zsinatának világi elnöke, valamint a diplomáciai testület több tagja.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90914/#ixzz1jpxclz00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sehol sem lehet tüntetni a fővárosban március 15-én
  2012-01-18 19:25:58, szerda
 
  Sehol sem lehet tüntetni a fővárosban március 15-én
2012, január 18 - 18:15


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat is minden fontosabb közterületet lefoglalt a belvárosban. Fideszes erődemonstráció üres helyszínekkel.

Gyakorlatilag teljesen kisajátították maguknak a belvárost a fülkeforradalmárok. A Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium március 15-ére a nemzeti ünnep tiszteletére rendezett ünnepségekre hivatkozva lefoglalta a Nemzeti Múzeum környékét, a Kossuth teret, emellett további nyolc helyszínt, így a Ferenciek terét, a Március 15-e teret, a Képviselői Irodaház környékét, a Várba vezető utakat, az I. kerületi Horváth kertet, mindezeken felül pedig a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája környékét is.

A Fővárosi Önkormányzat további területeket foglalt le még korábban, így az Andrássy utat, Deák teret, a Hősök terét, a Clark Ádám teret, a Blaha Lujza teret is. Könnyen kiszámolható, hogy az ellenzéki pártoknak, illetve a civil egyesületeknek gyakorlatilag nem maradt egyetlen helyszín sem. Külön furcsaság, hogy a minisztérium kérelmében már nemcsak erre az évre, de az elkövetkező két esztendőre is megpróbálja lefoglalni a szóban forgó közterületeket: ,,A nemzeti rendezvények sajátossága azonban, hogy minden évben ugyanabban az időben kerülnek megrendezésre, ezért kérjük, hogy amennyiben lehetséges, a 2013. és 2014. évre is tekintsék őket irányadónak."

A fülkeforradalmárok tehát nem kordonokkal próbálnak megakadályozni mindenféle gyülekezést, hanem kisajátítással és úgy fest, ebben a ciklusban nem is szeretnének másképp tenni.



barikad.hu


http://barikad.hu/sehol_sem_lehet_t%C3%BCntetni_f%C5%91v%C3%A1rosban_m%C3%A1rcius _15-%C3%A9n-20120118#.TxcKvoOSWF0.facebook


****

Mert: a "Percemberkék dáridója" lesz...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BREAKING: Lemondott Schmitt Pál
  2012-01-18 19:18:28, szerda
 
  BREAKING: Lemondott Schmitt Pál


2012. január 18., szerda

Megrendülten beszélt lemondása okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. ,,Én csak mindenkinek jót akartam" - idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül.

,,Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne mondanom. Meghallgattam az érveket, és megfontolt döntést hoztam." - mondta el a Magyar Rádió reggeli műsorában Schmitt Pál.

,,Megköszönve az ország, a magyarság és az Országgyűlés támogatását, Magyarország jó hírneve és a köztársasági elnöki hivatal méltóságának megőrzése érdekében ezennel lemondok a havi 18.000 forintos melegétkezési utalványról.

Nejem, a Köztársasági Elnökné, támogatta döntésemet, és megígérte, hogy minden nap készít nekem ebédre szendvicseket, de az uborkákat nem muszáj megennem belőle. A lemondó nyilatkozatomat még ma elküldüm az Országgyűlés elnökének. Az átmeneti időszakban, amíg nejem el nem kezdi készíteni a szendvicseket a megkapott ebédjegyeket fogyasztom el kis majonézzel és Hunyadi keserűvízzel. Köszönöm a Sándor-palota menzájának eddigi áldozatos munkáját, a 600 forintos napi menüt benne a szarvasgombás homárral és a hozzá járó Dom Perignon White Gold Jeroboam pezsgővel. Hiányozni fog, de igazi államférfiként le kell tudnom vonni a konvekzenceziákat." - zárta szavait Schmitt Pál.


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/18/lemondott_schmitt_pal?utm_source=bloghu_megos ztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt: A disszertáció és a tanulmány is az enyém
  2012-01-18 19:10:54, szerda
 
  Schmitt: A disszertáció és a tanulmány is az enyém

2012. január 13. péntek

Schmitt Pál rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be róla - nem csak a doktori disszertációját írta saját maga, de a Nyikolaj Georgijevnek tulajdonított tanulmány is az ő munkája.

"Mindkettőt én csináltam" - magyaráz Schmitt Pál. Fotó: MTI/Nándorfi Máté

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Schmitt Pál, a plágiumüggyel kapcsolatban. Mint kiderült, doktori disszertációját - mely már a 80-as évek közepére készen állt - maga írta, azonban a doktori védéssel még várni szeretett volna, így a kész változatot íróasztalfiókjába süllyesztette.

A piszkozatait ellenben - melyek hemzsegtek a helyesírási hibáktól - papírhajóvá hajtogatta, és leúsztatta a Dunán. Így jutottak el azok Bulgáriába, ahol - mivel a doktori értekezés nyelvezete erősen hasonlított a bolgáréhoz - egy bizonyos Nyikolaj Georgijev nyomtatásban is megjelentette - Analysis of the Olympic Programme (Az olimpiai program elemzése) címen.

Így történhetett, hogy mire Schmitt Pál 1992-ben benyújtotta Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése című disszertációját, annak jelentős része megegyezett a korábbi piszkozatéval - mely akkorra már Georgijev tudományos dolgozataként tartottak számon.

Az államfő a sajtótájékoztatón többek között arról is beszélt, hogy a 90-es évek elején cukrászsegédként tevékenykedett, majd cukrászi desszertációt is készített, melyet több szakácskönyvből ollózott össze. ,,Egyesek plágiummal gyanúsítanak, de itt szó sincs ilyenről. Amit én tettem, az Pálgium."- zárta közleményét a köztársasági elnök.


http://hirtelen.wordpress.com/2012/01/13/schmitt-a-disszertacio-es-a-tanulmany-is -az-enyem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pannónia elmegyógyintézet
  2012-01-18 19:05:36, szerda
 
  Pannónia elmegyógyintézet

Gomperz Tamás


2012.01.18., 08:30 Frissítve: ma, 00:45 9910 18

Nincsenek civilizációs gátak, szabadon lehet lopni, erőszakoskodni, az almafára azt mondani, hogy tengeralattjáró, nincsenek számok és logikai szabályok, csak izom van és akarat és Szijjártó Péter

Az elmúlt hetek delíriumos eseményei után, a megértő politikatudomány számára egyetlen nyitott kérdés vár még megválaszolásra: ezek valamilyen egészen kemény tudatmódosító szert használnak, avagy, éppen ellenkezőleg, nem szedik be azokat a gyógyszereiket, amelyeket az orvos felírt, és ezért szakadtak el közveszélyes mértékben attól az interperszonális ontológiai képződménytől, amelyet hétköznapian társadalmi valóságnak nevezünk.

Pillanatnyilag az a magyarázat tűnik a legvalószínűbbnek, hogy amikor a képes Bibliában a világ teremtéséhez értek (ami, mint ismeretes, a könyv elején található, ezért lankadó figyelmük még kitartott), akkor ezt egyfajta útmutatásként értelmezték, ezért teremtik buzgón maguknak az alternatív világokat, anélkül hogy a hetedik napon legalább egy kicsit megpihennének. Azt máris szakorvosok kutatják, hogy a tudat mely apakomplexusos, animális, regressziós bugyrából építkezik az az univerzum, amelyben nincsenek civilizációs gátak, szabadon lehet lopni, erőszakoskodni, az almafára azt mondani, hogy tengeralattjáró, ahol nincsenek számok és logikai szabályok, csak izom van és akarat és Szijjártó Péter.


A múlt héten két kormánytag is lefeküdt a kanapéra, hogy bepillantást engedjenek lázas gondolataik labirintusába. Navracsics minisztert, akit valószínűleg súlyos tudathasadással kezelnek, valami komolyan felzaklathatta, mielőtt a következő lidérces fejtegetésbe kezdett: ,,Az új alaptörvény az »ideiglenes alkotmányt« váltja fel, amelyet még a kommunisták vezettek be 1949-ben. A kommunizmus 1989-es összeomlását követő felfordulásban a magyar parlament érintetlenül hagyta a kommunista alkotmányt. Az évek során különféle, zárt ajtók mögött folyó alkudozások révén kiegészítették ugyan, de anélkül, hogy nyilvános vitát folytattak volna róla vagy a népet megkérdezték volna."

Valljuk be, lenyűgöző tünetegyüttes. Ritkaságszámba megy az ilyen, mert sok Napóleon fekszik a zárt osztályokon, de még náluk is megmaradt egy minimális kapcsolat a valósággal, például a nemük, ők is férfiak és Napóleon is, legalább ennyi egyezés van. Navracsics miniszternél viszont ennyi sincs, ő elérte a szellem szuverenitásának azt az eksztatikus mámorát, amelyben bekövetkezik a teljes elszakadás a külvilágtól.

Onnan nézve. Az orvostudomány felől nézve: magára zárta az ajtót, és ott bent dühöng. '89 után a parlament érintetlenül hagyta volna a kommunista alkotmányt? Ennek cáfolatába belekezdeni ugyanannyira felesleges, mint Magyarország fővárosáról vitát nyitni, melyről egyébként az utolsó hortobágyi szürkemarha is tudja, hogy az egyetlen paragrafus, amely érintetlen maradt a kommunista alkotmányból. A Napóleonokkal sem szoktunk úgy vitatkozni, hogy hát maga nem is tud franciául, hiszen simán azt válaszolja, hogy éppen franciául beszél. Ráhagyjuk.

Mint a miniszterre, aki szerint a régi alkotmánnyal az volt a baj, hogy a népet nem kérdezték meg róla. Ilyenkor semmiképp sem szabad indulatosnak lenni, el kell számolni tízig, ismételgetve, hogy nem tehet róla, lütyő szegény, mert ha kognitív zavaráról megfeledkezünk, és egy másodpercig beszámíthatónak tartjuk, akkor könnyen olyanokra ragadtathatnánk magunkat, hogy és a ti két hét alatt lezavart, a választások előtt elhallgatott, az ország felét és a felvilágosodás egészét kizáró szaros kis alaptörvényetekről, amely mind stílusában, mind tartalmában oly mérhetetlenül prosztó és korlátolt, mint ti magatok vagytok, mikor szavazott a nép?

De ilyet nem mondunk, csak tapintatosan bólogatunk, persze Bonaparte, arról a régiről nem szavazott a nép. Szükség is van erre a lélekjelenlétre, mert megszólalt Martonyi miniszter a másik kórteremben. Szerinte ,,az elmúlt 20 év jelentős részeiben érintetlenül hagyta Magyarország régi kommunista struktúráit". Így első pillantásra, az elfojtás visszafordíthatatlanul patologikus esetével állunk szemben. Az emberek zavartan egymásra néznek, most akkor mondják meg neki?, ne mondják?, hiszen Martonyi miniszter maga az érintetlenül hagyott kommunista struktúra. Ahogy a kormány és holdudvara valamennyi mszmp-s, hazafias népfrontos, állambiztonságis, kiszes, pártsajtós tagja.

És nem csak a személyükre vonatkozik a kommunista struktúra érintetlensége, abból még lehetne Bildungsroman, hanem az értékeikre és a tetteikre: egyszer akartak nyerni, de akkor nagyon; államosítanak gyárat, nyugdíjvagyont, kiskereskedelmet; ellenzéki rádiót tiltanak be, cenzúrahivatalt működtetnek; változatlanul küzdenek a nyugat ellen; felszámolják az önkormányzatokat, központosítanak az oktatásban, az egészségügyben, mindenütt; pártkádereket ültetnek mindenhova, lerombolnak vagy megszállnak minden intézményt, amely a hatalmukat korlátozhatná; ráerőltetik a világnézetüket és a képmutató erkölcsi nézeteiket az emberekre; félelmet keltenek; utálják az értelmiséget, az autonómiát, a szabadságot.

Mindenesetre, a kalandos múltú Martonyi minisztert valami trauma érhette, ezért komcsizhat komcsiként egy komcsi kormányban, és ki tudja, ez a trauma talán maga a rendszerváltás volt, amely a derűs pártállami éveket átmenetileg felforgatta, többek között az ,,ideiglenes alkotmánnyal", amelyről senki nem gondolta, hogy azért ideiglenes, mert az ország visszatér a korábbi, Martonyi miniszter (MSZMP), Matolcsy miniszter (MSZMP), Pintér miniszter (MSZMP), Pozsgai alkotmányozó atya (MSZMP), Stumpf alkotmánybíró (MSZMP), Hoffmann államtitkár (MSZMP) stb., stb., számára otthonos világba.

Ezt az egészet feldolgozni nyilván nekik sem könnyű, ahogy ápolónak lenni sem lehet az mellettük, mert mit kezdjenek a leterhelt gondozók azzal, amikor azt kell hallgatniuk, hogy ,,a méltatlan és atyáskodó hangnem [Magyarországgal, valójában a kormánnyal] szemben csak gyengíti a demokrácia és az európai integráció iránt elkötelezett erőket, és erősíti a válságban lehetőséget szimatolókat, különösen szélsőjobbot." Ha nem lennénk ennyire empatikusak, biztosan azt kérdeznénk, hogy na és akkor mi lesz, ha a szélsőjobb kormányra kerül?, kapnak még egy színházat?, a külföldi cégeket nemcsak különadóval sújtják, hanem külön-különadóval, a cigányokat nem csak kényszermunkatáborokba viszik majd, hanem erőltetett menettel viszik őket oda?, a Klubrádió nem csak be lesz tiltva, hanem az épületüket is felgyújtják?, a ,,magyar" és a ,,nemzeti" jelzők nem csak ezerkétszázötvenszer hangzanak el naponta, hanem ezerkétszázötvenegyszer?

És, akkor még nem beszéltünk a folyosó királyáról. Ö egy igazi fenomén, egy korszakos szociopata. Hozzá képest a két miniszter maga a józan, tárgyilagos, empirizmus. Azt képzeli, hogy a puszta akaratával tárgyakat tud mozgatni, vagy gazdasági növekedést tud gerjeszteni. Ott ül a szobájában és a Csillagok háborújából ellesett kézmozdulat kíséretében ismételgeti a flip charton elhelyezett grafikonnak: növekedni fogsz, növekedni fogsz. Tegnap a távolból a német kancellárt próbálta fojtogatni.

Eközben rögeszmés üldözési mániája van, mindenkit fenyeget és folyamatosan sallereket osztogat. Szerencsére sikerült megszervezni rengeteg pénzből az állandó felügyeletét, amit formálisan testőrségnek álcáznak, de igazából nem őt védik, hanem a környezetét tőle. Ha nem lenne szoros őrizet alatt, félő, hogy kárt tenne valamelyik tárgyalópartnerében, amennyiben még van ilyen.

Állapotát jól szemlélteti az a történet, amikor szerény uradalmában az ország legismertebb focistájával játszott nem rég, akit utána így értékelt: "Megrúgni sem tudtam, olyan gyors volt, nemhogy leszerelni." Ha nem lett volna a másik olyan gyors, akkor megrúgja. És még el is mondja! És ez a kedvenc sportja! És ő a miniszterelnök.

Na most. Az ország egyik felének mindez tetszik, és felszabadultan tapsol vihogva. A másik fele mély depresszióba zuhanva tűr mazochistán. Így telnek napjaink a nemzeti tébolydában.

http://hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/18/Pannonia_elmegyogyintezet_XGEOKY#utm_sourc e=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-01-18
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gárda elleni fellépéssel próbálta fényezni magát Orbán az
  2012-01-18 19:02:54, szerda
 
  2012-01-18. 16:20
A Gárda elleni fellépéssel próbálta fényezni magát Orbán az EP-ben

Beszédének elején azt sorolta, "miért kellett megújítani Magyarországot", s az egyik megnevezett ok szerinte az volt, hogy "paramilitáris szervezetek működését a jog nem szankcionálta". Később vissza is tért erre, miután megnyugtatta a kiválasztottakat, hogy továbbra is megkapják a kipára valót az uzsorakölcsönök nyomán ("az államadósságot csökkentjük"), mondván: "törvényen kívül helyeztük, és felszámoltuk a paramilitáris szervezeteket", biztosítva a hallgatóságát: meg fogják védeni a zsidókat és cigányokat. A magyarok védelméről természetesen ezúttal sem esett szó.

További részletek: http://kuruc.info/r/26/90907?fb_comment_id=fbc_10150591306795923_21494416_1015059 1541670923#f2fb054ea1a202#ixzz1jpeGPO00

**************************

Megvédik a cigányokat, meg a zsidókat, betiltották a Magyarok önvédelmére alapított szervezeteket, és a törvények soraival rabláncon tartjuk Őket...tiszta sor, nagy siker lesz, a benzin tovább drágul, az emberek fizetése tovább csökken, a cigányok viszont évi egy hónap maszatolásért, amit munkának hívnak, segélyen élhetnek az év 11 hónapjában, a zsidókról ezek után, nem is kell beszélni, hisz a bankban átutalt bennszülöttek fizetéseit megsarcolják, az uzsorakamattal. Értettem:(




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.