Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Békemenet
  2012-01-22 10:26:14, vasárnap
 
 




BÉKEMENET


Egy egész nemzet üzenete a világnak

Békemenet - 2012.01.21.

Felejthetetlenül szép demonstráció részesei voltunk. 1988 óta sok-sok nagy megmozduláson,tüntetésen és gyűlésen vettem részt ,ám ilyen sok résztvevőre visszaemlékezni nem tudok.Azt hiszem,hogy a demonstrálók hatalmas tömege még a szervezőket is meglepte...

A demonstráción a 2/3 kiverte a biztosítékot - mi lenne 3/3 esetén?

Nagy szálka Orbán Viktor miniszterelnök Úr ugyanis az európai "nagyok" szemében. Hogy miért is? Rajta kívül ugyanis senkinek nem volt bátorsága szembe szállni ezzel az aljas liberális pénzvilággal. Lapítanak, kussolnak és amikor szint kell vallaniuk, eladják a maradék becsületüket is. Ilyen senkiházi vezetői vannak az európai országoknak. Annak viszont nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy mi magyarok a bajban ilyen szorosan összezárunk és felsorakozunk hazánk védelme érdekében. Ezt a védelmi falat nem töri meg senki , mert ez a fal hazaszeretetből, emberi tisztességből és H I T -ből épült, - kősziklára!

És ki kell állnunk magunkért - végre valahára. Csak ez az egy út létezik a megmaradáshoz. A segítség nem kívülről fog jönni, hanem innen belülről érkezik. Saját magunktól...

Ma - együtt veletek - újra jó volt magyarnak lenni!

"Mindenesetre bárhogy is alakul a helyzet, egyet ne felejtsünk: a nemzetek tovább élnek a nemzetközi szervezeteknél. Itt, a Kárpát-medencében akkor is magyarul beszélnek majd, amikor az IMF-et és az Európai Uniót már csak a történelemkönyvek lapjairól ismerik utódaink. Nem kárörömből írom, hanem tényként szögezem le: a történtek után talán azok is felismerik az emberi létezés természetes dimenzióit - nemzet, család, munka, hagyomány -, akik a kelleténél jobban belebolondultak a nemzetközi mákonyba, a politikailag korrekt locsi-fecsibe, a hajbókoló brüsszelizmusba és az egész Európát szétrohasztó áleurópaiságba."
Szentesi Zöldi László

Nagyon örülök, hogy én is ott lehettem a demonstráción. Én közel egy millióra becsülöm a résztvevőket. 1988 óta járok tüntetésekre, van egy kis gyakorlatom már benne. Ha figyelembe vesszük az út széles méreteit, hogy az Andrássy úton a szerviz út is teljesen megtelt és azon tényt, hogy a Parlament előtt mennyien összegyűltek, és a Hősök terétől a Köröndig úgy tele volt az emberekkel, hogy mi, akik lényegében közvetlen a Bencsikék mögött voltunk, ők 4 órakor - a Himnusz eléneklése után - időben el tudtak indulni, mi azonban a nagy tömeg miatt csak fél órával később, fél ötkor, utána is csak toporogva és bukdácsolva, bizony az 1 millió közeli létszám reálisnak tekinthető.

És még egy etalon, amihez lehetne viszonyítani. Mert az azért elbizonytalanító, hogy 2002-ben tele volt a tér, s a tömeg ugyan benyúlt itt-ott a környező utcákba, de annyira nem, mint tegnap. S 2002-ben nem volt jobboldali ember, aki másfél milliónál kevesebbre becsülte volna a résztvevők számát, a televízióban pedig akkor a kétmillió is elhangzott. Ma pedig 1 milliónál többet senki sem mond, a belügyminisztériumi szám is csak 400 ezer. Ez nem igaz! A Kossuth térre ez az emberáradat nem fért volna be, a vége valahol a Bajcsyn vagy az Andrássy úton lett volna, ha a szervezők kérésére a már megérkezettek nem hagyták volna el a Kossuth teret!!!

A Kossuth téren pedig moccanni nem lehetett, csak tolták előre a hátulról jövők a tömeget, rá a Parlamentre, muszáj volt előbb befejezni, mert ha a szervezők nem kérik meg az embereket ott, hogy induljanak haza, a vége soha sem ért volna a térre!!! Félő volt ugyanis, hogy agyon nyomhatjuk egymást, így ez volt a legjobb megoldás!

Felejthetetlen élmény volt a demonstráció. Egybefüggő emberfolyam volt az egész Andrássy út és Bajcsy Zs. út - a Hősök terétől szinte a Kossuth térig! Az emberáradatra jellemző volt, hogy mi akik a sor felénél vagy 2/3-ánál mehettünk, a mi 1/2 5 órás indulásunk után csak félóra alatt, 5 órára érhettünk el a Bajza utcáig, onnan újabb fél óra a Köröndig és úgy 3/4 6 körül Bencsikék már megérkeztek a Kossuth térre és elénekelték a Szózatot. Mi ekkor még csak az Oktogon közelében voltunk. A visszafelé jövők a Bajcsyn már mondták, hogy a szervezők felkérték a téren lévőket, hogy vonuljanak el "észak-dél irányba".

Az út szélén is végig emberek álltak, szinte sorfalat alkottak, fotóztak, videóztak, transzparenseket mutattak a tömeg felé. Menet közben népdalokat, nótákat, imákat énekeltünk. Láthatóan a Jó Isten is Kedvét lelte a tegnapi esemény láttán, mert szinte tavaszias idő volt végig. Amikor haza indultunk, Százhalombatta környékén fél óra múlva már esett a havas eső.

Az összmagyarság képviselte magát, a helységtáblák pedig jelezték, mely települések képviseltették magukat. Generációk sokasága, idősek, középkorúak, gyermekek, határon inneniek és túliak együtt vonultak és énekeltek. Mindenki feltöltődve, boldogan ment haza. Jó magyarnak lenni!

Még soha nem volt ennyi ember egy demonstráción, mint a kormány politikája és Orbán Viktort mellett szervezett békemeneten.

Mert erőt csak ERŐ tud legyőzni! És az erő mi vagyunk!

Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! Hajrá Orbán Viktor!



Békemenet Magyarországért - Peace Train For Hungary 2012.01.21.

/Egymillíóan vonultak fel Magyarországért Budapesten./

Link



"Soha nem leszünk gyarmat, egymillióan vagyunk!"

Link



A Békemenet - ahogyan eddig még sosem láttátok:
/Csodálatos videó! Köszönjük a szerkesztőknek azoknak a nevében, akik nem lehettek jelen, mert ezeken a képeken látszik igazán eddig a legjobban, hogy mennyien is voltunk valójában! Biztos mindenki látott már hasonlót, az összes helyszínen készült felvétel forgatható minden irányban. Tehát a nyílak segítségével ne felejts el navigálni az egérrel, mozgasd abba az irányba, amerre nézni szeretnél /a képeket közelíteni is lehet/. Az egérrel az úttesttől az égboltig, minden oldalra minden irányban lehet gyönyörködni az emberáradatról, erről a fantasztikus demonstrációról - a Hősök terétől egészen a Parlamentig - és mindez teljes képernyő méretben is!
Egyszóval jellemezve: Csodálatos képek - mást nem is lehet róla mondani!!!/


Link



Budapest, 2012.01.21: Békemenet a Páneurópa Unió lobogójával

Link



Ezt talán sokan nem gondolták volna

Link



Elhallgatják, hogy mi történt

Link



Orbán Viktor a Békemenetről

Link


Békemenet Magyarországért 360

Link



Néhány kép a demonstrációról:





























Link
 
 
2 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1893
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 34860
  • e Év: 172232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.