Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mi az a plágium, plagizálás ?
  2012-01-26 11:16:54, csütörtök
 
  Link Mi az a plágium?

" A plágium kifejezés a latin emberrablás szóból származik. Azt már biztosan tudod, hogy az emberrablás egy ember ellopását jelenti. Nos, a plagizálás más emberek gondolatainak, írásainak ellopása. Te se vennéd el más ebédre szánt pénzét vagy mondjuk a biciklijét, ugye? Személyi tulajdont képeznek az ember szavai és gondolatai is."


" Még akkor is meg kell említeni a forrásmunkát, ha az információt a saját szavaiddal mondod el. Kérdezd meg magadtól: ,,Tudnám ezt, ha nem olvastam volna a honlapot vagy a könyvet?" Ha a válasz nem, írd ki a forrást!

A plagizálás lustaság

Bár a plágium lehet véletlen, általában a munka elvégzése a cél és lustaság áll a háttérben. A teljes bekezdések másolásakor nem kell időt tölteni a téma átgondolásával, a saját gondolatok összegyűjtésével, és ezek szavakba öntésével. Másolás, beillesztés és kész. "


Link plágium

szellemi alkotás részleges, vagy teljes lemásolása és saját néven való közlése


Link

" Jó kis történet, az egyetlen gond, hogy Hollywood előtt már valaki kitalálta. Plágium per azért nem lesz (nem kell félnie Steve Oedekerk forgatókönyvírónak), csak néhány kritika, de ez minden filmnél természetes. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hinni kell, küzdeni, teljes szívvel szeretni!
  2012-01-26 08:54:02, csütörtök
 
  Link Link Sylvester Stallone megtért! Link KERESZTYÉN TESTVÉREK

Sylvester Stallone a "kemény fiú" bizonyságot tesz Jézus Krisztusba vetett hitéről.A híres filmsztár és színész a keresztyén hit elkötelezettje. Szerinte nincs köztes út: vagy Istennel, vagy nélküle. Újjá lehet születni! - nyilatkozta a 63 éves sztár. A Keresztyén Küzdősportok Egyesületének honlapján mondta el gondolatait a született new yorki színész, aki szerint arról van szó, hogy az életben Krisztust kell követni, s nem magányos farkas módjára kell küzdenünk.

Egy kerekasztal beszélgetés során, amit Stallone lelkészekkel folytatott, elmondta: Amikor csak templomba megyek, amikor a Jézus Krisztusba vetett hit vonzásának átadom magam, hallgatom Igéit és engedem, hogy kézen fogva vezessen, lehullik rólam mindenféle külső-belső nyomás.

Szerinte nagyon fontos, hogy a keresztyének gyülekezetekhez tartozzanak, és a hitüket gyakorolják. A keresztyén alapok nagyon fontosak, ezáltal kapom meg életem értelmét, a szeretetreméltóság értelmét, az adás, odaadás értelmét, a korrektség értelmét, s tudok ellenállni olyan dolgoknak, amikkel naponta bombáz a filmipar: az irigységnek, a kapzsiságnak, a féltékenységnek és az elkeseredésnek.

A Biblia Stallone számára a hit, az igazságosság és a győzelem könyve. Jézus akkora erőt ad, amivel mindvégig meg lehet állni, s meg lehet maradni a legnehezebb helyzetekben is. A beszélgetések során több fontos Igét is megemlített a sztár, különösen sokat jelent neki az Efézus 6,12, a 2Timotheus 4,8, és a 2Korinthus 5,17. (Forrás: livenet.ch - 2009-10-19)

Gyöngyi blogja Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Isten Igéje: Nem tudsz élni nélküle
  2012-01-26 08:19:43, csütörtök
 
  "Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság." (János 17:17)




Isten Lelke Isten Igéjét használja, hogy olyanná tegyen minket, mint Isten Fia. Ha Jézushoz hasonlóvá akarunk válni, akkor meg kell töltenünk az életünket az Ő Igéjével. A Biblia azt írja: "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2 Tim. 3:16-17)

Isten Igéje nem hasonlítható semmilyen másikhoz. Mert ez élő Ige. Jézus mondta: "azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet."(Jn. 6:63)

Mikor Isten beszél, a dolgok megváltoznak. Körülötted minden - minden teremtmény - azért létezik, mert Isten azt mondta: "Legyen!". Valósággá lettek a szavai.

Isten Igéje életet teremt, hitet teremt, változást hoz, elijeszti a Sátánt, csodákat okoz, szíveket gyógyít, jellemet épít, körülményeket változtat meg, örömöt hoz, túljuttat a nehéz helyzeteken, legyőzi a kísértést, reményt táplál, kitisztítja az elménk, dolgokat kelt életre és örök garanciát biztosít a jövőnkre! Nem tudunk élni Isten Igéje nélkül! Sose veheted biztosra a dolgokat körülötted. Úgy kéne gondolnod az Igére mint életed olyan alapvető hozzávalóját, mint az étel.

Jób mondta: "Jobban becsülöm a szája mondásait mint a naponkénti kenyerem." (Jób 23:12 - angolból ford.) Isten Igéje a lelki táplálék, amire szükséged van, hogy betöltsd a célod.

Beszélj róla

Hogy változtatta meg az életed, hogy ismered Istent?
Kérdezz meg másokat, mit tesznek, hogy meg tudják tartani az Igét. Hasonlóképp te is oszd meg másokkal, te mit teszel ezért. Tanuljatok egymástól!

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.01.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2826
  • e Hét: 7053
  • e Hónap: 18106
  • e Év: 79407
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.