Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Angyali üzenet
  2012-01-26 14:17:28, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Jó étvágyat!
  2012-01-26 14:14:49, csütörtök
 
  Jó étvágyat a finom ebédhez!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Farsangi fánk egyszerűen
  2012-01-26 12:48:33, csütörtök
 
  Farsangi fánk egyszerűen


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg ráma
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!





Megjegyzés:
Nálunk nagyon bevált!!!

A receptet és a fotót Bercédesz küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Túrófánk kefirrel
  2012-01-26 12:42:12, csütörtök
 
  Túrófánk kefirrel


Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 tojás
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 pohár kefir
csipetnyi só
1 evőkanál cukor
20-30 dkg túró (de lehet több is)

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. Forró olajba szaggatjuk, és pirosra sütjük a fánkokat, kiszedjük, alaposan lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.





Megjegyzés:
Gyorsan elkészíthető, könnyű, egyszerű finomság. Bármikor fogyasztható.

A receptet és a fotót Kuksika72 küldte. Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Túrófánk egyszerűen
  2012-01-26 12:38:10, csütörtök
 
  Túrófánk egyszerűen


Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája

1 csomag sütőpor
12 dkg kristálycukor

A sütéshez:
étolaj

Elkészítés:
A lisztet a vajjal nyújtódeszkán összegyúrjuk, ezután hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a tojások sárgáját, kevés sót, a sütőport és a cukrot.

A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban világossárgára sütjük.





Megjegyzés:
A receptet Czégény Gyuláné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Eckler fánk
  2012-01-26 12:33:19, csütörtök
 
  Eckler fánk


Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy ráma
11 dkg liszt
5 db tojás
csipet só

A töltelékhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
2-3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
kakaó
porcukor ízlés szerint
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A vajat vagy margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk. Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket /vigyázat, a tojás ne csorogjon le, mert nem jön fel a tészta/. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk. A pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint porcukorral és kakaóval ízesítjük. Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és megtöltjük az üregeket oly módon, hogy a krém szintje a tészta fölött legyen. Ezután a tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük a kakaós tejszínt. Végül a levágott felső szeletet ráhelyezzük és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.





Megjegyzés:
Ez a süti a kedvencem!

A receptet és a fotót Stssy küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tormakrémes mini Éclair fánk
  2012-01-26 12:29:36, csütörtök
 
  Tormakrémes mini Éclair fánk


Hozzávalók:
kb. 18-20 db-hoz:

A tésztához:
7,5 dkg átszitált finomliszt
1 csipet só
5 dkg vaj
0,75 dl hideg víz
0,75 dl hideg tej
2 közepes egész tojás kissé felverve

A töltelékhez:
25 dkg natúr krémsajt
2 teáskanál reszelt torma (üveges, enyhe ecetes torma tökéletes)
10 dkg friss spenótlevél apróra vágva
kb. 1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál citromlé
kevés frissen őrölt bors

Elkészítés:
Az égetett tésztát a képviselőfánknál részletesen ismertetett módon elkészítem. Azzal a különbséggel, hogy a liszthez egy csipet sót szórok, valamint az alaposan kikevert tésztát csillagcsőrös habzsákba szedem, és kb. 5 cm hosszú csíkokat formálok a tepsire. Mivel elég keskenynek ítéltem a háztartásban fellelhető csillagcsőrt, ezért minden fánkhoz dupla csíkot húztam, melyeket a két végénél összezártam.

A sütés, hűtés folyamata megegyezik a már korábban leírtakkal. Amíg a ropogós fánkok hűlnek, elkészítem a tölteléket.






Egy mély tálba halmozom a sajtkrémet, hozzáadom a nyers, felaprózott spenótleveleket, melyek itt zöldfűszerként és természetes színezőként funkcionálnak, majd a tormát, citromlevet. Végül sózom, borsozom. Az egészet pürésítem, a legegyszerűbb ezt botmixerrel végezni.

Ha szükséges, a fűszerezésen a végén még lehet igazítani. A krémet egy jókora fecskendővel a fánkokba töltöm, némelyiket kívülről is díszítem. Természetesen a fánkok félbe is vághatók, és üreges belsejük úgy is megtölthető. Fogyasztás előtt legalább fél órára a hűtőszekrénybe teszem, de nem árt neki, ha egy éjszakát is várakozik.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tízperces fánk II.
  2012-01-26 12:21:48, csütörtök
 
  Tízperces fánk II.

Hozzávalók:
1 db tojás
1 pohár natúr joghurt vagy kefir
15 dkg liszt
pici só
1 csomag sütőpor
citromhéj
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojást a joghurttal vagy kefirrel, pici sóval, citromhéjjal, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Kávéskanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Amikor megsültek, kiszedjük és lecsepegtetjük. Lekvárt, kakaós vagy fahéjas porcukrot kínálunk mellé.





Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem drága. Én mindig dupla adagot készítek, mert hamar elfogy. Jó étvágyat hozzá. Nem lehet elrontani.

A receptet Mamika101, a fotót Kitama küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Farsangi fánkok, kicsit másképp
  2012-01-26 11:20:50, csütörtök
 
  Farsangi fánkok, kicsit másképp

A báli szezon kedvenceit ne csak lekvárral kínáld! Igaz, nagyi fánkjánál, házi baracklekvárjánál nincs ízletesebb, de azért időnként nem árt változtatni a bevett szokásokon. A maszkabálok hagyományos édességét számtalan izgalmas recept szerint készítheted el.


A farsang időszaka vízkeresztkor, január 6-án kezdődik, és a húsvétvasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetén zárul. Persze a farsanghoz kapcsolódó szokások - a busójárás, a jelmezbálok és a nagy lakomák - többsége azonban inkább februárra tevődik.





Színes és ünnepi

A bálokon, mulatságokon nemcsak díszes ruhakölteményekkel, hanem különleges ételekkel, a magyar nemzeti konyha hagyományos receptjeivel is találkozhatunk. Egyes vidékeken, például az Alföldön, a zsíros ételeket és bőséges lakomákat kedvelik, hogy jó legyen a termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak. A Mura folyó menti falvakban előkerül a kocsonya és a jófajta házi pálinka is.

A bőséges kínálatban mindenhol megjelennek az édességek, többek között a farsangi fánk. Ezt kínálják a vendégeknek, és a vidám télűzők seregét. Egyes vidékeken pampuskának, máshol szalagos fánknak, csörögének vagy talkedlinek (kettős fánknak) nevezik. Sok helyen a fánknak mágikus erőt tulajdonítottak, ezért az első süteményt kiszárították, porrá törték, és később gyógyszerként a beteg állatok ételébe keverték.





Nem a hagyományos, de nagyon finom!

Ez az édesség tehát elkerülhetetlen tartozéka a maszkabálok időszakának, de az egyszerű, lekvárral megkent farsangi fánk helyett készíthetsz különleges fajtákat. Próbáld ki receptjeinket, kóstold meg a sós tésztából sütött magvas változatot is.


Rózsafánk:

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
A tésztához: 40 dkg liszt, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tk. tejföl, liszt és a sütéshez, olaj.
A tálaláshoz: porcukor, lekvár

Elkészítés:
1. Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki vékonyra (1-1,5 mm-re).
2. A tésztalapot szúrjuk ki 5-6 centiméteres körszaggatóval. Vagdossuk be többször sugarasan a köröket a szélektől. Négyet egymásra téve a közepét nyomjuk össze.
3. Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát, 3-5 perc alatt. Szalvétával itassuk le a felesleges zsiradékot, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral tálaljuk.


Magvas krumplifánk:

Hozzávalók 40-50 darabhoz: 25 dkg héjában főtt áttört burgonya, 5-5 dkg gorombára zúzott tökmag és napraforgó, 30 dkg liszt, 3-5 csipet só,
2,5 dkg élesztő, 2 csipet őrölt fehérbors, 1 dl élesztő langyos vízben felfuttatva, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tej, a sütéshez olaj.

A krémhez: 2 dl tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 doboz (12 dkg) füstölt sajtkrém.

Elkészítés:
1. Keverjük el az élesztőt 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel (kovász- készítés).
2. Tegyük a maradék lisztet, sót, borsot, áttört burgonyát, magvakat egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is öntsük a tálba, és langyos víz hozzáadásával készítsünk belőle tésztát. Dagasszuk ki alaposan, hogy jó levegős legyen. Ha kellően ,,szuszogós" a tészta, takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk kelni, amíg nagyjából a duplájára nem nő.
3. Ha megkelt, gyúrjuk át kicsit az edényben, majd pihentessük tovább 5 percig.
4. Szaggassuk egy evőkanállal nem túl forró olajba a tésztát, és süssük pirosra 3-5 perc alatt, a mérettől függően.
5. Végül szalvétával itassuk le az olajat, és frissen tálaljuk.
6. A krém anyagait jól összekeverve kínálja a fánkhoz. Ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.


Mogyorós fánk karamellöntettel:

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 db tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró
A karamellöntethez: 15 dkg kristálycukor, víz

Elkészítése:
1. Égetett vagy népiesen forrázott tésztát készítünk. Ebből a tésztából van a csokifánk, az éclair-, a képviselő- és az igen kedvelt tolófánk is.
2. Az olajat, vizet, csipet sót, cukrot egy lábasban feltesszük forrni. Ha gyöngyözve forr, egy mozdulattal hozzáöntjük a lisztet. Addig hevítjük ezt a masszát, amíg az edény falától el nem válik.
3. A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, így egy nagyon sűrű burgonyapüréhez hasonló állagú tésztát kapunk. Vigyázat, ha nagyok a tojások, 3 db is elegendő.
4. Ezt a tésztát csillagcsővel habzsákból nyomjuk a forró olajba, amiben szép pirosra sütjük a fánkokat. A tolófánkunk sokkal formásabb, esztétikusabb lesz, ha zsírpapírra formázzuk a tésztát, és így tesszük az olajba.
5. A jól lecsepegtetett fánkokat olvasztott csokoládéba, mogyoróba, díszítő szórócukorba mártjuk. Így az egyszerű tésztából is hangulatos, ünnepi süteményt varázsolhatunk.
Különlegessé tehetjük süteményünket azzal is, ha karamellöntettel tálaljuk. A kristálycukrot aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve kevés vízzel öntetsűrűségűre felfőzzük.




A fánkot bevonhatjuk karamellel, csokival


Narancskrémes fánk:

Hozzávalók a tésztához: 2,5 dl tej, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 13 dkg finomliszt (kb. 6 evőkanál), 4 tojás

A narancskrémhez: 1 csomag (3 dkg) főzni való vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1 tojás, 3 narancs, 3-4 evőkanál cukor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, 3,5 dl tejszín
A tetejére: porcukor és 3 narancs (lehet 4-5 mandarin is)

Elkészítése:
1. A tésztával kezdünk. A tejet csipetnyi sóval meg a vajjal fölforraljuk. Ha az utóbbi teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetve 2 percig főzzük - akkor jó, ha olyan sűrű, hogy szinte elválik az edény falától -, majd a tűzről lehúzzuk.
2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves (a sima csöves is jó) habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb. 20, egyenként pingponglabda nagyságú gömböt nyomunk belőle. (Ha nincs sütőpapírunk, a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.)
3. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 15-18 percig sütjük.
4. A krémhez a pudingport 0,5 deci tejjel meg a tojássárgájával fölforraljuk. A jól megmosott narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy héjukon fehér hártya ne maradjon. Utána a maradék tejjel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk. A narancshéjat kiemeljük belőle, a pudingporos keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. Az immár lemeztelenített narancsok levét kifacsarjuk. Két decit kimerünk belőle és a zselatinporral meg a vaníliás cukorral kevergetve 1-2 percig forraljuk, míg a zselatin föloldódik benne. A tejszínből kemény habot verünk, és először a már csak langyos zselatint, majd a vaníliakrémet forgatjuk bele.
5. Azonmód habzsákba töltjük, majd a kettéhasított fánkok üregébe púpozzuk, és tetejüket ráillesztjük. Végül porcukrot szitálunk rá, és narancs- vagy mandarinszeletekkel megkoronázzuk.


Perecfánk:

Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 50 dkg liszt, 3 db tojás, 8 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet só, 1 csokor vaníliás cukor, 1-2 dl tej, a deszka lisztezéséhez liszt, a sütéshez olaj
A tálaláshoz: porcukor, lekvár vagy almapüré

Elkészítés:
1. Keverjük el az élesztőt 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel.
2. Tegyük a maradék lisztet, a cukrot, csipetnyi sót, 3 tojást, vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot egy nagyobb tálba. Öntsük hozzá az élesztőt, és a maradék langyos tejjel készítsünk keményebb tésztát. Dagasszuk ki jó levegősre.
4. Sodorjunk belőle 30 centiméteres, kisujjnyi vastag pálcákat, amelyeket hajtogassunk perecnek.
5. Hagyjuk kelni letakarva 20 percig, majd süssük forró olajban mindkét oldalát pirosra. Itassuk le a felesleges olajat, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral vagy almapürével tálaljuk.





Variálható a tészta és a máz is

Forrás:Mindmegette.hu - Praktikus

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csöröge sósan és édesen
  2012-01-26 11:07:05, csütörtök
 
  Csöröge sósan és édesen

Még néhány napig tart a farsang, érdemes kihasználni, és még egy utolsó fánkkal elbúcsúztatni a telet. A csörögét ajánlom most figyelmetekbe, mégpedig sós és édes variációban.






A farsangról és a fánkról már ejtettünk néhány szót, és bemutattunk egy különleges, ropogós svájci csörögefánkot.

Most viszont saját hagyományainkhoz nyúlnék inkább vissza, hogy megosszam veletek a csöröge - vagy más néven forgácsfánk - receptjét. Talán kevéssé népszerű, mint a szalagos fánk, pedig egyszerű - és rengeteg változatban elkészíthetjük. Természetesen az alaprecept sokféleképp variálható.

A sós változatot most kaporral ízesítve, köretként ajánlom egy paprikás halételhez, amely a klasszikus halászlé egyfajta újragondolása.

Az édes csörögét pedig borral és marcipánnal gazdagítva, lekvár és porcukor helyett ezúttal mazsolás puncsmártással.





Sósan - halpaprikással

Harcsakockák halászlémártással és kapros csörögével
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg harcsafilé
1 kg halaprólék (gerinc, farok fej)
1,25 l víz
1,5 fej hagyma
1 babérlevél
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál só
kb. 2 cm-es darabka gyömbér
½ paradicsom
½ pritaminpaprika
¼ citrom héja
pár szál sáfrány
1 pohár tejföl

Elkészítés: 1. Elkészítjük az alaplevet: az apróra vágott halaprólékot és egy fej apróra vágott hagymát, a gyömbérrel, a sóval, a babérrel és a hideg vízzel feltesszük főni.

2. Forrás után hozzáadjuk a pirospaprikát, 40 percig erősen forraljuk.

3. Leszűrjük, és kissé beforraljuk.

4. Majd beletesszük a harcsakockákat, és 5 perc alatt megfőzzük.

5. A paradicsomot, a pritaminpaprikát és fél fej hagymát apró kockára vágunk, hozzákeverjük a citromhéjat és a sáfrányt, majd a mártásba kanalazzuk. Tejföllel meglocsoljuk, tálaljuk.





Ha más ételhez készítjük köretnek, kipróbálhatjuk más zöldfűszerrel is

Kapros csöröge:
Hozzávalók:
33 dkg liszt
6 tojássárgája
25 dkg túró
1 csokor kapor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál konyak
1 evőkanál só
1 liter olaj

Elkészítés: 1. A lisztet a tojássárgájával, a sóval, a túróval, a konyakkal, a cukorral és az apróra vágott kaporral összekeverjük, tésztává gyúrjuk. Ne legyen se lágy, se kemény, ha túl lágy, lisztet adunk még hozzá, és ha túl kemény, akkor tejfölt.

2. Fél órát pihentetjük a tésztát.

3. Majd kinyújtjuk 1 cm vastagra, derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle, mindegyik közepén bemetszést készítünk, és a metszeten átfordítjuk a tésztát.

4. Forró, bő zsiradékban kisütjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Fogyasztható: azonnal


És az édes változat...




Édesen - puncsmártással

Marcipános csöröge puncsmártással:
Hozzávalók kb. 24 fánkhoz:
1 kg liszt
6 dkg tejföl
8 db tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál citromlé
1 dl és 2 evőkanál rum
6 evőkanál fehérbor
15 dkg marcipán
10 dkg mazsola
1 csomag puncs ízű pudingpor
5-6 dl tej

Elkészítés: 1. A mazsolát 1 dl rumban áztatjuk legalább fél órát, de lehet egy éjszakát is.

2. A lisztet deszkára borítjuk, közepébe lyukat készítünk, ahová a tejfölt, a tojássárgáját, 2 evőkanál rumot, a citromlevet, a cukrot és a bort öntjük, a marcipánt belereszeljük. Belülről kifelé, körkörös mozdulattal hozzákeverjük a lisztet, majd jól összedolgozzuk a tésztát, és kinyújtjuk.

3. Derelyeszaggatóval rombusz alakzatot vágunk ki, mindegyik közepére bemetszést készítünk, és a lyukon átfordítjuk a tészta egyik végét.

4. Forró olajban kisütjük, papírtörlőn vagy rácson lecsepegtetjük.

5. A pudingport másfél vagy kétszeres mennyiségű tejjel főzzük meg, hogy ne sűrűsödjön be annyira, amikor kész, hozzákeverjük a mazsolát.

6. A kisült csörögefánkot a puncsmártással tálaljuk.

Elkészítés: kb. 40 perc
Fogyasztható: azonnal


Jó farsangolást és fánkolást!






Fotó: Győrfi Viki

Forrás:Mindmegette.hu - Mesterkurzus blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1446
  • e Hét: 3660
  • e Hónap: 17565
  • e Év: 147272
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.