Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Matolcsy az IMF "kipaterolásától" eljutott a családi viszony
  2012-01-26 22:16:10, csütörtök
 
  2012-01-26. 21:48
Matolcsy az IMF "kipaterolásától" eljutott a családi viszonyig

Küzdelmes volt az év, de a kormány innovatív intézkedései ígéretesek, vélte Matolcsy György a költségvetési bizottság meghallgatásán, ahol azt is elárulta, a kormány keynesiánus gazdaságpolitikát folytatott. Az egykulcsos adórendszerből nem engednek, mivel az "sikeres, élénkíti a gazdaságot, és ösztönzi a gyermekvállalást". Az IMF-fel pedig családi viszonyban vagyunk - legalábbis Orbán jobbkeze szerint.
Ez egy nagyon-nagyon küzdelmes, nagyon-nagyon kockázatos, de első jeleiben ígéretes gazdaságpolitikai fordulat, mondta Matolcsy György az ellenzéki kezdeményezésre összehívott, csütörtökön tartott bizottsági meghallgatáson, ahol a költségvetés helyzetéről számolt be.
"Megszorítások nélkül"
Szerinte a szokatlan gazdasági helyzet szokatlan, innovatív intézkedéseket kívánt a kormány részéről, szükség volt a válságadók kivetésére és a magánnyugdíjpénzek becsatornázására is. A miniszter szerint óriási eredmény, hogy 2010-ben sikerült 3 százalék körüli szintre csökkenteni a hiányt az örökölt 7 százalékról.
Elmondta: a magyar gazdaságpolitikát azért támadják sokan, mert "megszorítások nélkül érték el ezeket az eredményeket". Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztető lépések sem, ezért támadnak minket éjjel-nappal - hazudta.
"Férfiak és nők fantáziáját mozgatja" az egykulcs
Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert, amely szerinte nem csak a foglalkoztatást és a gazdaság fehéredését segíti, de a gyermekvállalást is ösztönzi. A tárcavezető szerint már az egykulcsos adóval kapcsolatos bejelentések is ,,megmozgatták a magyar férfiak és nők fantáziáját", az elmúlt hat hónap népesedési adatai azt mutatják, hogy a születésszám elmozdult a növekedés felé (a statisztikák mást mutatnak, de oda se neki! - a szerk.). Úgy vélte, évtizedekig, talán évszázadokig az volt a szokás, hogy a gyermeket vállaló a szegénységet vállalta, ezt most a kormány megfordította.
Matolcsy elmondta, tavaly az állam 1200 milliárd forintos gazdaságélénkítést hajtott végre. Enélkül negatív lett volna tavaly a növekedés, a foglalkoztatás zuhant, a fogyasztás visszaesett volna, vélte. ,,A kormány keynesiánus gazdaságpolitikát folytatott, Keynes ugyanis azt mondta, hogy jó időben tegyél félre, rossz időben költsél többet. Mi éppen ezt tettük" - mondta. Arra a felvetésre, hogy a kormány hajlandó-e az IMF-hitelmegállapodásért cserébe megváltoztatni az egykulcsos adórendszert, a miniszter úgy reagált, az adórendszer olyan, ,,amivel most vagyunk versenyképesek, azt nem hagyjuk, hogy ez változzon".
Családi viszony
A hitelkérelemmel kapcsolatban úgy fogalmazott, Magyarországnak nem pénz kell, "nem az osztrák vagy a német adófizetők pénze, hanem pénzügyi védőháló. Az IMF-fel családi viszonyban vagyunk, a családban normális, ha valaki segítségre szorul, segítséget kér családon belül" - mondta a miniszter, aki korábban még kipaterolásról beszélt (itt lehet áttekinteni a másfél évnyi szájkarate gyöngyszemeit).
A jegybanktörvény kapcsán Matolcsy elmondta, azt módosítani fogják. Az Európai Bizottság kilenc pontot kifogásolt, ,,azt gondolom, hogy két esetben - ahogyan azt a miniszterelnök is jelezte - nem kezdeményezünk módosítást" - válaszolt egy képviselői felvetésre a miniszter. Arra a felvetésre, miszerint meg kellene erősíteni a Költségvetési Tanácsot, a miniszter elmondta, a kormány jelentősen megerősítette.
A tárca vezetője a meghallgatáson elmondta, a bankszektorból természetesen pénzkivonás van, főleg a privátbanki ügyfelek menekítik a pénzüket. ,,De az igazi pénzkivonás nem itt van, a külföldi tulajdonú bankszektor banki mérlegfőösszegének, ami 30 000 milliárd forint volt, a 10 százalékát, 3000 milliárd forintot kíván kivonni Magyarországról. A külföldi tulajdonú bankszektor 2015 végéig harmadával csökkenti magyarországi aktivitását, a hitel-betét arányt száz százalékra csökkenti a mostani százötven százalékról, ez a döbbenetes" - mondta Matolcsy.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91259/#ixzz1kbLJsVEH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap
  2012-01-26 22:03:06, csütörtök
 
  2012.01.26. 18:34
Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap

Csalóka ez a napsütés így télvíz idején. Az ember ücsörög a parlamentben, dolgozik az unortodox gazdaságpolitikán, aztán meggondolatlanul kimegy egy kicsit a szabad levegőre szalmakalap vagy napernyő nélkül, és már meg is történik a baj. Ez történhetett Mr. Kuszaszemmel is. Gyurink az íróasztala fölé görnyedve, a még meg sem írt unortodox gazdaságpolitikai könyvet lapozgatva, napi 28-30 órában robotol a Nemzeti Elhülyülés Kormányában. Nincs ideje semmire, még a világhírű gazdasági szakemberek tanácsai sem jutnak el hozzá, nem hogy holmi időjárás-jelentés. Így aztán nem csoda, hogy megesett a baj. Óvatlanul kimerészkedett az épületből, és megállt a ragyogó napsütésben egy negyedórácskára. Jól érezte magát, élvezte, ahogy a nap melege átjárja a testét. Nem gondolta, hogy ennek súlyos következményei lesznek. A munkatársai sem figyelmeztették. Igaz első ránézésre nem mutatott súlyos tüneteket Gyurink, de aztán megtörtént a baj. Kinyitotta a száját.

Bár az elején még senki sem gyanakodott rosszra, hiszen a már megszokott mantráját ismételgette: Az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének egyértelmű pozitív hatásai vannak a költségvetési bevételekre (500 milliárdos lyuk), a foglalkoztatásra (30 ezerrel több munkanélküli), a gazdaság kifehérítésére (a megemelt minimálbér miatt egyre több munkaadó vagy elküld embereket, vagy beszürkíti a bérfizetést. Azaz csak a minimálbér szerinti összeget fizeti ki hivatalosan a többit zsebből), és talán a népesedési helyzeten is javított.

Na, az utolsó mondatrésznél jöttem rá, hogy baj lett a napozásból. Megszoktam én már Kuszaszem kijelentéseit. Újabban már nem kell a székem karfájába kapaszkodnom egy-egy beszédét hallgatva. Elengedett kézzel hallgattam tőle azt is, hogy eljön majd az az idő, amikor az ő tanai alapján vezetik a világot (remélem én azt már nem érem meg). De ez a kijelentés most váratlanul jött. Nem szégyen, bevallom, hogy meghökkenésemben a szék mellé ültem.

Bár a mai unortodox világban bármi megtörténhet. Még az is, hogy Mr. Kuszaszemnek igaza van és valóban megugrott a népszaporulat az ő adórendszere miatt. Végül is, nincs abban semmi különleges, hogy mondjuk egy minisztériumi főosztályvezető a munka végeztével hazaballag és rászól a feleségére: No, anyjuk, irány az ágy, alkossunk néhány gyereket, hisz az arányos, egykulcsos adó miatt annyi pénzünk lesz, hogy simán eltartunk vagy 30 gyereket! Persze van ebben egy kis bökkenő, ha jól emlékszem a biológiai tanulmányaimra az ember jó, ha évenként tud egy gyereket (most nem beszélve az ikrekről) összehozni. Az egykulcsossal meg a társadalom (mondhatnánk NER-esen a zemberek) nagy része rosszabbul járt, magyarul kevesebb jut a gyereknevelésre. Minisztériumi főosztályvezetőből meg elég kevés van (egyelőre). Épp ma láttam az Egyenlítő blogon egy táblázatot, amiben szépen látható, hogy a 125000 Ft bruttó keresetűeknek cca. 10.000 Ft-tal kevesebb a 400.000 Ft bruttó keresetűeknek cca. 20.000 Ft-tal több lett a nettó jövedelme 2010 és 2012 viszonylatában.

Ha jobban belegondolok (néha azt is szoktam) akkor mégis van valami ebben a népszaporulat-növekedésben valami. Halványan feldereng, hogy vannak bizonyos dolgok, amik a mélyszegénységben erőteljesebben jelennek meg, mint egyébként. Emlékeimből két dolog sejlik fel: 1. Az alkoholizmus növekedése. 2. A népszaporulat növekedése. Azt hiszem, ez lehet a magyarázat, és ebben van is logika. A Matolcsyzmus egyre több embert lök a mélyszegénységbe, és ezzel egyenesen arányosan növekszik a népszaporulat.

Arra a következtetésre jutottam, hogy Mr. Kuszaszem most igazat mondott és valóban nőtt a népszaporulat. Bár azt nem mondta meg, hogy az elszegényedés miatt, csak az adórendszerre hivatkozott, de a kettő együtt jár. Bevallom, hogy jobban örültem volna annak, ha a napszúrás beszélt volna Matolcsyból.

http://okos-tojas.blog.hu/2012/01/26/matolcsy_gyorgyot_megsutotte_a_nap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz bűnlajstrom
  2012-01-26 21:48:42, csütörtök
 
 
Fidesz bűnlajstrom

2012.01.24. 22:53

81 dolog, amit a legjobban rühellek a Fideszben. A szubjektív listát folyamatosan bővítem, amikor megint felbasszák az agyamat, vagy eszembe jut még nagyobb múltbéli sérelmem.

Orbán: a fideszesek viseljenek kokárdát.
Normális rokonaimat elviselhetetlen vadfideszesekké barmolták.
Minden más kormány legitimitásának megkérdőjelezése.
Szovjet stílusú propaganda oligarchia felépítése.
2006-2010 között állandó tüntetések, utcai zavargások.
Orbán: "Keleten semmi keresnivalónk nincs". (Azt hazudta Amerikának, hogy Magyarországon a "kommunisták" utálják őket, miközben éppen Orbán az, aki kommunista, anti-kapitalista és nacionalista eszméket hirdet. Kommunisták rajta kívül Magyarországon alig léteznek, Thürmer Gyula teljesen jelentéktelen tényező hozzá képest. Orbán tekinti a szövetségesének Kínát, ellenségének pedig Európát, Amerikát és a kapitalizmust.)
Orbán: a kormánnyal szemben minden eszköz megengedett.
Orbán lebontotta a kordont, fizikailag utat kínálva a rendbontóknak.
Zuschlag János vérforraló kicsinálása.
Néhány egyéb gondosan kiválasztott korrupciós botrányra alapozva elhíresztelni, hogy az MSZP korrupt, a Fidesz pedig jó. (A korrupcióval persze igazából semmit sem kezdeni.)
Szijjártó Péter szisztematikus, idegölő, pimasz, felháborító, hazug, demagóg, populista megnyilvánulásai. Vérlázító hazugságok, agymosás.
Kubatov botrány. (Lelepleződtek a Fidesz illegális módszerei, az emberek személyenkénti, szisztematikus nyilvántartása a fideszesség mértéke szerint, illegálisan szerzett / keletkezett adatok alapján. Következmény: semmi.)
A "nemzet" szó kirekesztő jellegű - és teljes - kisajátítása. A "nemzeti" új jelentése = fideszes. Nem fideszes = nem nemzeti. (Nemzetellenes).
A választási győzelem elnevezése forradalomnak.
Fideszesség = Nemzeti Együttműködés Rendszere. A kommunizmus legvadabb korszakait idéző politikai, népi giccsparádé. Az együttműködésről szóló elképzelésük: legyen mindenki fideszes. Egypártrendszer mentalitás népszerűsítése, szisztematikus népbutítás.
Népi konzultáció: szemfényvesztés, gusztustalan csalás.
Esztelen csontvázazás. Az előző kormányzatok tolvajként beállítása.
Kósa Lajos annyira belelendül a csontvázazásba, hogy az államcsőd lehetőségével riogat. Hatására azonnal 7 forintot romlik a magyar pénz az euróhoz képest.
Szíjjártó Péter: "Badarság azt gondolni, hogy egyes nyilatkozatokra tőzsdeindexek mozdulnak meg radikálisan."
Nyíltan fideszes, alkalmatlan talpnyaló kinevezése köztársasági elnöknek, aki pillanatokon belül méltán közröhej tárgyává válik. Bármilyen rossz törvényt ész nélkül aláír. Bebizonyosodik, hogy piti csaló, de nem mond le.
Pintér Sándor kinevezése belügyminiszternek. Félek tőle.
Polt Péter vadfideszes az ügyészség élén. Függetlenség?
Jóri András adatvédelmi biztos illegális kiiktatása. Függetlenség? Nem számít, fontosabb a Kubatov adatbázis zavartalan építgetése.
98% "adó" kivetése az ellenségre. Ez nem adó, hanem bírósági tárgyalás nélküli, statáriummal hozott büntető ítélet rengeteg ártatlanra (is).
Visszamenőleges hatállyal törvényt terjesztettek be. Ez nem felel meg a törvény definíciójának, amely értelemszerűen csak a jövőre vonatkozhat.
Az alkotmánybíróság függetlenségének vége, jogkörének korlátozása.
Budai Gyula ráuszítása a politikai ellenfeleik vegzálására, besározására, koncepciós eljárások lefolytatására.
Fapál László elleni lejárató hadjárat és koncepciós eljárás.
Budaházy György ÁVO-s időket idéző kicsinálása.
Szima Judit, a TMRSZ vezetőjének ÁVO-s időket idéző meghurcolása.
Nyílt hadüzenet mindenkinek: aki velük packázik, megüti a bokáját.
A BKV-nál durvább MVM korrupciós ügyek teljes eltussolása.
Az UD Zrt. ügy teljes eltussolása.
Vérlázító vasútépítési korrupció eltussolása.
Háborús retorika, tiltott pszicholingvisztikai fegyverek bevetése.
Orbán kiosztott néhány kokit és sallert.
Selmeczi Gabriella és Lázár János vérforraló nyilatkozatai.
Tudatos gyűlöletkeltés az EU, az IMF és a zsidók ellen.
Az EU külső ellenségként, elnyomó hatalomként beállítása.
Orbán pimasz hazugsága Ausztriában.
A határon túli és belüli magyarok egymásnak uszítása.
A határon túli magyarok becsapása és magukhoz édesgetése.
Nyugdíjasok és rendvédelmi dolgozók vérlázító átverése (FIDESZ GARANCIA) 3.000.000.000.000 forint magánnyugdíj pénz bezsebelése és eltapsolása.
Az egyetemisták vérlázító átverése (A Fidesz el fogja törölni a tandíjat!)
Radikális azonnali adócsökkentés ígéretével a munkaadók és munkavállalók szisztematikus félrevezetése, becsapása. Hazudtak, megválasztásuk után nem történik radikális adócsökkentés. Éppen csak hozzányúlnak az adókhoz, hogy leplezhessék a hazugságot.
Szijjártó 2009: "Az emberek helyzete egyre nehezedik a kormány adóemelései miatt, hiszen az áfa és a jövedéki adó növelése következtében emelkednek az árak, így a családoknak egyre kevesebb pénz marad a zsebében, mérsékelni kell a fogyasztásukat, ami a gazdaság visszaeséséhez vezet." 2012: ÁFA rekord: 27%
Szijjártó 2009: "Tovább folyik a hazudozás adóügyekben, hiszen az elmúlt hét év tapasztalatai alapján mindenki látja, hogy amikor a szocialisták és a szabad demokraták adócsökkentésről beszélnek, abból mindig, kivétel nélkül adóemelés lesz." --- Állandó, folyamatos, pimasz hazugságáradat, méghozzá az igazság nevében, az igazat beszélők hazugnak titulálása mellett.
Esztergom város szisztematikus felforgatása, szétrombolása.
A bankrendszer szétzúzása, megkárosítása.
Külföldi cégek tudatos megkárosítása, kirekesztése.
Chipsadó: külföldi cégek lehúzása az egészséges táplálkozás ürügyén. A chips egészségtelen, a disznózsír egészséges.
Az "egészséges" házipálinka főzése adómentes.
Kereskedelmi televíziók befenyítése 500 millió forintra.
A közmédia teljes elfideszesítése, retusálás, botrányos működés.
Az MTI szégyentelen elfideszesítése.
A Klubrádió kicsinálása átlátszó pályázati csalással (egy beépített titkos ember fölé ígér kicsit az egyébként is horribilis árnak).
Forintromboló populista nyilatkozatdömping, a következményekről, tehát a pénzpiacok teljesen normális működéséről pedig azt hazudják, hogy gonosz pénzpiaci szereplők, szemét spekulánsok támadása.
Maffia módszerek rendszeresítése. 1) Káoszcsinálás, 2) Hamis ellenség megnevezése 3) Megvédés. Pontosan ugyanígy "védi" az alvilági maffia a cégeket, embereket. Szisztematikus, tudatos visszaélés az átlagember tájékozatlanságával és jóhiszeműségével és hazaszeretetével.
Matolcsy György dilettáns hülyesége beláthatatlan károkat okoz, mégis makacs és beteges módon a végsőkig ragaszkodnak hozzá, hiszen a politikai demagógia fontosabb nekik, mint az országban élők jóléte.
Beteges szereptévesztés Magyarország helyét illetően a világban.
Magyarország nemzetközi megítélésének csaknem teljes lerombolása.
A Fidesz évtizedekre előre beissza magát mindenhová.
Vállalhatatlan, a Fidesznek durván kedvező választási törvény.
MSZP = MSZMP törvényi összemosása nyilvánvalóan megfélemlítési és populista lejárató szándékkal, - miközben a Fidesz tele van MSZMP tagokkal.
Tarlós István szégyenteljesen homofób megnyilvánulása.
Történelmi csúcson Magyarország kockázati felára.
Orbán: "Magyarországon a mai napon az emberek ereje legyőzte az oligarchákat". Minden korábbi elképzelést felülmúló, moszkvai stílusú oligarchiák megerősítése. Széles Gábor, Demján Sándor, Csányi Sándor. Nyíltan fideszes cégek, például CBA felvállalt "helyzetbe hozása", leplezetlen törekvés a szabad piaci verseny politikai torzítására. Sötétben rejtőzködő titkos üzletemberek, akikről szinte semmit nem tudni. Például Simicska Lajos. Pletykák még nagyobb hatalmú Fidesz fantomokról, akiknek a nevét sem merném leírni.
Egymillió munkahely. Isten óvjon tőlük.
2008 benzinár: "... azt kezdeményezzük, hogy a kormány javaslatával és szándékával ellentétben a benzin árát terhelő jövedéki adó mértéke az EU-s minimumszintre csökkenjen." Kormányra kerülve természetesen egyáltalán nem csökkentik a jövedéki adót. Benzinár az egekben.
A cigaretta jövedéki adóját sem csökkentik, sőt a szabad kereskedelmének felszámolásával az egész bizniszt átadják a fideszes haveroknak.
A bölcsődék helyzetének tovább rombolása a siralmasról a tarthatatlanig. Ezzel minimálisra csökkentik a kisgyermekes nők esélyeit a munkaerőpiacon. Mindez természetesen elviselhetetlenül értelmetlen és egymásnak ellentmondó nyilatkozatok mellett.
Vállalkozóbarát kormány: kötelező kamarai tagság, +5000 Ft lehúzás csak úgy, ráadásul eszetlenül felesleges bürokráciával, csak hogy érezzük.
A jegybank állandó támadása, függetlenségének megtörése.
Fontos kérdésekről szisztematikus, tudatos figyelemelterelés (például utcanevek idegesítő megváltoztatásával, alaptörvény asztalával.)
Gyöngyöspata ügyben szégyenteljes vizsgálat.
A parlamenti munka végképp abszurd komédiává züllesztése.
Az Index ok nélküli kitiltása a Parlamentből.
Zöld Pardon - Rio, Gödör, Tűzraktér, Trafó, Új Színház kicsinálása.
Kommunista stílusú kultúrpolitika. Sokszínűségből szabad választás megteremtése és elősegítése helyett Kerényi Imre és Szőcs Géza ízlést diktál és népet nevel. Ami népszerű, az szerintük "kultúrmocsok", tehát üldözendő és büntetendő. Alföldi Róbert nem oké, Csurka István oké. Saját értékrendjük (Wass Albert, Horthy Miklós, Osztrák-Magyar Monarchia autómatrica, jó ebédhez szól a Székely Himnusz, díszmagyar, operett) terjesztése mások értékrendje elleni gyűlöletkeltéssel, támadással, gyalázkodással, bezárásokkal, mások szórakozásának tönkretételével, álszent feljelentgetéssel, műfelháborodással, szemforgatással, ájtatoskodással, melldöngetéssel, büntetésekkel. Azt hiszik, az lenne a jó, ha mindenki ugyanúgy lenne "erkölcsös" és "tisztességes" és mindenki ugyanúgy lenne "nemzeti", mint ők.
Non-stop salátatörvény és törvénysalátagyár akár Tvrtko ötletbetörései alapján. Szöveg és cím nélküli törvényjavaslat beterjesztése.
48 óra védő nélkül.


Ismétlem: a lista szubjektív. Azaz én ilyennek látom ezt a pártot. Nyilván azért, mert kifejezetten rühellem őket, pedig eleinte kifejezetten szimpatikusak voltak. Lehet, hogy egy csomó dolgot kihagytam. Van pár pozitív élményem is, de azokat mégsem listázhatom bűnlajstromban. Demagóg vagy sem, teljesen leszarom, hogy mit gondol egy vadfideszes. Attól még nem leszek se zsidó, se komcsi, se semmi, hogy arról nemzeti szocialista agyával mit gondol.

http://jakabandor.blog.hu/2012/01/24/fidesz_bunlajstrom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El nem hangzott beszéd a BékAmeneten.
  2012-01-26 21:41:11, csütörtök
 
  El nem hangzott beszéd a BékAmeneten.
2012.01.26. 08:23

Köszöntöm az "önként" megjelenteket a nagy nemzeti összefogás jegyében! Itt van előttem a lista a megrendelt személyekről ezen az igaz magyar összefogást szimbolizáló, békés, és nagyszerű demonstráción, melyen külön köszöntöm az idetévedt szimpatizánsokat, akik még nem is tudják mennyi jó vár rájuk, ha sokáig kitartanak igaz magyar kormányunk mellett! Miattuk azonban nem nyitunk új kórházakat, ahol a felismerést segítenék elő, melyet a jelen állapotuk szerint kezelni kellene. Még nem érkezett meg a résztvevők pontos létszáma, de a tegnapi adatok szerint:441821-en /kisszék, kisszék, pálcika, hóember, kérdőjel, pálcika/ vagyunk, és aki ma nem jött el, az nem éri meg az esti híradót semmilyen ellátásban, vagy munkaviszonyban. Külön köszöntöm a tengerentúlról, költséget nem kímélve ideszállított kormánypárti szavazókat, bőrszínre, vallásra való tekintet nélkül, nekik a rendezvény után mutatjuk meg, hova kell majd tenni az x-et, a szavazáskor.
Nagyszerű kormány a mienk, kivételes eredményekkel! Megérdemlik a támogatásunkat, melyet csak ilyen módon tudunk kifejezni, és további támogatásunkról biztosítsuk őket munkájukban, melynek eredményei már megmutatkoztak! Ahogy letekintek a táblákra, és transzparensekre, nem tudom szó nélkül hagyni kiváló eredményeinket, melyek segítségével, tovább folytathatjuk áldozatos munkánkat, magunkért. Mert a világnak látnia kell, nagyok vagyunk, egységesek, elkötelezettek, és határozottak az eddigi eredmények megtartásában, és tovább vitelében. Álamfőnk 365 törvényt írt alá, melynek segítségével egyre jobban sikerül bebetonozni hatalmunkat, és megsemmisítő csapást mérni a nagy terveket hátráltató nemzetmegosztókra, akik kritikával mernek bennünket illetni. Nyóc évig készültünk erre a nemes feladatra, melyben nem voltunk ellenzék, mert azok ma már hazaárulók, köszönhetően ennek megmagyarázását nagyszerű kommunikációnknak, amely képes kétfelé beszélni, és éles eszű megmondóink már készülnek arra, mit is adjanak be a mai napról a világnak. Mert itthon nem kell megmagyarázni semmit, a résztvevők nagy száma, és kiállása ezt híven tükrözi. Mert ki kell állnunk nagyszerű eredményeink mellet, és el kell mondani mindenkinek miért is jó itt élni. Nem arra kellene figyelni a világnak amit mondunk, hanem amit teszünk!Ha megismernek bennünket, nem csodálkoznék rajta, mindenki itt akarna élni nagyszerű országunkban, kivételes vezetőnk irányítása alatt. Mit is tettünk eddig, amely mellett most kiállunk, és hitet teszünk, a további sikerek reményében kedves vezetőnk mögött felsorakozva:
- Kiállunk a 27%-os ÁFA mellett, melyet Európa egyik országában sem sikerült még bevezetni, de a világon sem sokan büszkélkedhetnek ilyen eredménnyel! Ezt ne felejtsük el megköszönni nagyszerű gazdasági zseninknek, a Tervek alkotójának, a magyarázás mesterének.
-Büszkék vagyunk az új MUNKA TÖRVÉNYKÖNYV-re, amelynek segítségével többet dolgozhatunk kevesebbért, és egyedül álló módon ezt még sikerült tovább fokozni a régiókénti csökkentésekkel. Mert sajnos van olyan része még az országnak, ahol kevesebbe kerül az élet, így teljesen jogos az a meglátás, ott ne is keressenek annyit az ott élők.

-Elkészítettünk egy új alkotmányt, melyet méltó módon ünnepeltünk az Operában, főbejáratnak használva a mellékajtót, ezzel is emelve annak jelentőségét. Széles pártközi egyeztetés után nyugodtan mondhatjuk, ez a mi alkotmányunk, és a hazaáruló ellenzék, /mert a választás óta már csak azok lehetnek,/ hiába beszél annak elkészítési módjáról, és vitázik egyes passzusairól, ez a miénk, és már nem is tartjuk be az államadóssági részt!

-A világon egyedülálló módon sikerült úgy csökkenteni az államadósságot, hogy az közben több lett. Az önként elvett magánnyugdíj vagyonából, még egy kis részvénycsomagot is sikerült vásárolni, amely ma már kevesebbet ér! Erre is kevesen képesek a széles világon.

-Nem kérünk, de fogunk az IMF nevű saját bankunk olcsó segítségéből, a vezérünk nagyon helyes meglátása szerint, jó nekünk a drága hitel, majd a hazaárulók állják a különbözetet, hiszen miattuk kellett azt is felvenni akkor, mikor még nem voltunk hazaárulók. De meg is érdemlik, miért nem mennek el szép hazánk lankáiról, hiszen lelkünk minden rezdülésével támogatjuk távozásukat, legalább nem szólnak bele mindenbe. És most újra elfogadjuk az IMF pénzét, ha már annyira adni akarnak, és nem kérnek cserébe megszorítást tőlünk kormányoldaltól, és a vezér távozását sem sürgetik. Ennek az ügynek a tisztázására már körbeküldtünk egy embert a fél világon, de olyan jól elzavartuk a gaz IMF-et, most nehezen találja hova is kell benyújtani a kérelmünket a nem kért kölcsönért.

-Nagyot léptünk előre az oktatás terén! Kiiktattuk az olló használatának plágiumát bizonyos betűk megszerzésében, és ezért cserébe, csökkentettük a felső oktatás finanszírozását, és keretszámait. A többi képzésben is hasonló eredményeket értünk el, hiszen nincs szükségünk olyan fiatalokra, akik nem tudják megfizetni a képzésüket, vagy esetleg okosak akarnak lenni. És olyan családra sem, aki ebben képtelen támogatni a hallgatókat, legalábbis financiális oldalról.

-Megtaláltuk a megoldást az egészségügyben is, csak csökkenteni kellett a gyógyszertámogatást, és a betegek számát! Egyedülálló módon nálunk már van olyan műtét, amire három évet kell várni! Ha valaki türelmetlen az megfelelő összegért igénybe vehet fizetős szolgáltatást, de vegyük tudomásul, az egészségügy egyetlen baja a sok beteg. Ezért kell egészségesen enni a gyerekeknek is az állami ellátásban. És otthon a szülők felelőssége mit adnak neki enni a csökkentett családi pótlékból, de az magyar legyen, és finom.

-Átalakítottuk a nyugdíjakat is. Nagyszerű ember felügyelte ezt, akinek szőke haja alatti tudás méltán kapott annyi elismerést. Elvettük azt, amiről úgy gondoljuk nem jár, aztán alkottunk rá egy törvényt! Ez így helyes, hiszen a nyugdíj átalakítása járandósággá, csak nekünk jó, aki meg nem tud belőle megélni, menjen dolgozni!

-Növeltük a foglalkoztatást is, de még messze a vége. Nemrég állítottunk munkába száz sofőrt, akik elősegítik embereink gyors munkavégzését. Számokkal tudjuk bizonyítani csökkentettük a munkanélküliséget, pusztán az ellátás átalakításával, és az ellátottak kisöprésével a rendszerből.

-Egyedülállóan magas benzinárat sikerült elérni az átlagfizetéshez képest a világon talán elsőnek. Ezzel nagy szolgálatot tettünk a környezetvédelemnek, és a zsúfolt tömegközlekedésnek, valamint a kerékpár üzlet fellendítésének. Aki gyalog közlekedik, annak fontolgatjuk a járdaadó bevezetését!

Rengeteg dolgot végeztünk még el, szabadságharcunk alatt, amiről még nem is esett szó. Elég belegondolni a részeg brókerek támadására határainkon. melyet gyorsnaszádunk forint gyengítői sikeresen visszavertek, vagy nagyszerű adó és járulék emeléseinkre, melyet mindenki méltán emleget, és a többi ötletszerű dologra. Azon vagyunk még kevesebb munkája legyen az Alkotmánybíróságnak, megpróbáljuk államosítani a jegybankot, csökkentjük a Médiatanács munkáját a hazaáruló, szoci, komcsi média megszüntetésével, és még sok izgalmas feladat vár ránk a közeljövőben.Látom már mindenki várja a szójás szendvicset, így most nem beszélek már a választásról, az igazságszolgáltatásról, és az állam további területeiről ahol még nem sikerült igazi áttörést elérnünk, hanem kívánok mindenkinek jó étvágyat, és a honorárium a buszokon lesz kiosztva a pálinkával.Köszönöm:BANDITA:


http://banditapolitika.blog.hu/2012/01/26/el_nem_hangzott_fid
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külső segítség nélkül „megyünk a levesbe''
  2012-01-26 21:09:27, csütörtök
 
  2012
jan.
25.
08:00

Külső segítség nélkül ,,megyünk a levesbe''


A Portfolio.hu oldalán megjelent elemzés jól mutatja, hogy az IMF-megállapodás hiányában, az ország hamar fizetésképtelenné válna, mert a likviditási tartalékok az év közepére olyan szintre süllyednének, hogy az állam sem a forint-, sem a deviza alapú hiteleket nem tudná miből refinanszírozni.

Mivel az elemzés jól összefoglalja, hogy adott államkötvény-aukciók mellett, IMF-hitel hiányában, meddig tart ki az ország, mi inkább azt szeretnénk bemutatni, melyek azok a tényezők, amelyek ahhoz vezetnek, hogy a piaci szereplők teljesen elfordulnak az országtól. A tőkepiaci csapok elzáródása esetén 0 százalékos refinanszírozási arány valósulna meg. Ezzel az elemzők többsége is egyetért. Véleményünk szerint, az alább felsoroltak miatt valósulhat meg ez a forgatókönyv.


A szuverén adósságállomány hitelminősítése:

1996 után került ismét bóvli kategóriába az ország. Például a Fitch Ratingsnél sosem voltunk ilyen mélyen. Magyarország hosszú lejáratú adósságának hitelminősítését az alábbi táblázat foglalja össze:

Jól látható, hogy leszámítva a Fitch forintadósság alapú besorolását, mindenhol bóvli kategóriában vagyunk, negatív kilátások mellett. Ez azt jelenti, hogy további leminősítések várhatóak, amennyiben nem jutunk hozzá a Nemzetközi Valutaalap hitelprogramjához.

A befektetési alapok szabályzata

A legtöbb befektetési alap előírja, hogy portfóliójában nem tarthat olyan kitettségeket, amelyek kockázati besorolása két hitelminősítőnél is befektetésre nem ajánlott kategóriába tartozik. Magyarországnak az a ,,szerencséje", hogy többnyire olyan külföldi, feltörekvő kötvényalapok kezében van jelentős mértékű állampapír állomány, amelyek tarthatnak bóvli besorolású eszközöket is.

Aggodalomra az adhat okot, hogy a rossz gazdaságpolitikai hírek hatására, az alapkezelők felülvizsgálhatják Magyarország fundamentális adottságait, és saját portfóliójuk diverzifikációját, amelyet át is rendezhetnek - romló kockázatok miatt - például a futamidők csökkentésével.

Makrogazdasági adatok

Amennyiben felülvizsgálják a fundamentális adottságokat, azzal kell szembesülniük, hogy nem túl rózsás a helyzet Magyarországon. Hiába sulykolja azt a kormány, hogy a költségvetési hiány három százalék alatt van, illetve - egyedülálló módon - csak Magyarországon csökkent az elmúlt másfél évben az államadósság, ha mindez csak trükközésre vezethető vissza. 2011-ben a pénzforgalmi szemléletű GDP-arányos deficit 6,2 százalékos volt. Ha az eredményszemléletű tételt nézzük, akkor nincs veszélyben a három százalékos célkitűzés, köszönhetően az államosított nyugdíjvagyonnak. Viszont ha kiszűrnénk a nyugdíjvagyon hatásait, akkor a tavalyi hiány hét százalék körül alakulna. Az államadósság helyzete sem jó. Nominális értékben rekord szintet ütött, köszönhetően a forint mélyrepülésének. Nem spekuláns támadások eredménye, hogy ez euróárfolyam a 324 forintos szintet is elérte. Ez a gazdaságpolitikai bizonytalanságból fakad. A többi makrogazdasági adat sem ad okot a bizakodásra. A fogyasztás visszaesése, a beruházási ráta csökkenése, a hitelezési csatorna beszűkülése egyértelműen ahhoz vezet, hogy idén nem hogy 0,5 százalékos növekedés nem lesz, hanem recesszióba fordul az ország, ha csak nem történik valami csoda. Amennyiben az EU megvonja a kohéziós alapokhoz való hozzáférést, akkor egyenesen tönkremegy az ország, leáll minden fejlesztés, hatalmas visszaesés, és drasztikusan megugró munkanélküliség alakulna ki. Az áfa- és jövedéki adóemeléseknek köszönhetően, idén inflációs nyomás is kialakulóban van. Mindezek tükrében, az idei költségvetési hiánycél is veszélybe kerülhet, hiszen a romló kilátások csökkenő adóbevételeket eredményeznek, s emiatt - újabb megszorítások nélkül - a teljes hiánycél elúszhat .

Bizonytalanság

Minden tényező a bizonytalanságra vezethető vissza. Ezt pedig az unortodox gazdaságpolitika idézte elő. A befektetők nem hozzák a pénzüket egy olyan országba, ahol nem garantált a teljes jogbiztonság, ahol magasak a kockázatok, ahol különadót vetnek ki pont azokra a külföldi vállalatokra, amelyek jelentős mennyiségű tőkét hoztak az országba. A növekvő bizonytalanság miatt a háztartások hosszú távra terveznek, fogyasztási pályájukat több évre simítják el, ami a tartós fogyasztási cikkek keresletének visszaesésében mutatkozhat meg. Illetve idén az adóemelések és az adójóváírás kivezetése miatt, a legtöbb háztartás jövedelme csökken. A kormány azt szeretné, hogy a kieső jövedelmeket a KKV-k kompenzálják, erre azonban nincs lehetőség. Matolcsy György és a Fidesz gazdaságpolitikája oda vezetett az elmúlt másfél évben, hogy lassan nincs az az ember - leszámítva a fanatikusokat -, aki megbízna az ország teljesítőképességében.

Gyarapodó kockázatok, növekvő biztosítási költségek

A refinanszírozási költségek emiatt jelentősen megugrottak. Volt hogy a kamatfelárak átlépték a tíz százalékos határt, de a CDS-spread is soha nem látott mértékig ugrott.A CDS piac jelentőségét mutatja, hogy a forgalom növekedésének köszönhetően, többnyire már itt épülnek be az információk, azaz elsődleges piaccá vált a hitelkockázati felárak meghatározásában.

A felsorolt tényezőkből jól látszik, hogy nagy bajban van az ország. A kamatfelárakat és a CDS felárakat egyértelműen az IMF tárgyalással kapcsolatos hírek mozgatták. Amennyiben a megállapodás meghiúsulna, először a kockázati faktor ugrana meg drasztikus mértékben - védőháló hiányában teljesen ki vagyunk téve a pénzpiaci fertőzéséknek -, ami a hozamfelárak drágulását eredményezné. Ilyen bizonytalan környezetben rövid időn belül a piaci szereplők úgy döntenének, hogy a továbbiakban nem hajlandóak refinanszírozni az ország adósságállományát. A makrogazdasági adatok is egyre romló tendenciát mutatnának, majd a likviditási tartalékok kimerülése után, fellépne az államcsőd helyzete. IMF megállapodás nélkül mi leszünk Európa Argentínája.

http://egyenlito.blog.hu/2012/01/25/kulso_segitseg_nelkul_megyunk_a_levesbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén: így irtunk mi védett fajokat
  2012-01-26 20:43:51, csütörtök
 
  2012.01.26. 05:32 Fabius
Semjén: így irtunk mi védett fajokat


Egy ideje töröm a fejem, mit csinálhat ilyenkor vész idején Semjén Pótviktor? Neki ugye a hitelért kunyerálásban sok szerep nem jut, a kifogásolt törvények átírásához legfeljebb a nevét adja, ahogy eddig, szóval mivel töltheti az idejét a Nemzet Pampalínije? Aztán tegnap megkaptam a választ:

Semjén lőlapot rajzol. Védett madarakra, naná, folytatva a megkezdett hagyományt. Ha szalonkára nem lehet lődözni tavasszal, akkor csak kell valami új préda, ami feldobja a megszokásba belepunnyadt vadászkedvet. Ilyenkor aztán belelkesedik a szentem, agyát elönti a vérgőz, és hullani kezd belőle az okosság, mint vadkansörte alól a lemezes korpa: lőjünk nyárilúdat! Elvégre a kipusztulás széléről éppen most táncolt vissza az állomány, ideje megint ritkítani. Ráadásul marha izgi is lenne a Natura 2000 program jelölőfajára vadászni, igazi péniszkeményítő férfias mulatság. Na meg persze unalmasabb pillanatokban lőhetnénk kanadai ludat, barátrécét, menyétet és nyusztot is, hisz a menyét kivételével mindegyik védett. Hogyhogymért?

Mert ezzel "az 56 000 vadász számára közérzetjavító intézkedéseket hozunk", azért!

Bezonyám, kedves vadásztársadalom, lehet itt ríni megint az általánosításon, csak felesleges: Pótviktor mindőtök nevében lobbizik, mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke. Teheti is, amíg ti szó nélkül tűritek. Viszont ha eltűritek, akkor a csúnya gonosz közvélemény általánosítását is tűrni kell. Szar ügy, de nem mi erőltettük rátok. Nektek itt jó lesz, izomból, ha az összes védett fajunk beledöglik is. Ez a kereszténydemokrata értékrend, nem kell csodálkozni. Jó, én is tudom, hogy az alaptörvény preambulumát éppen az ő igényeik miatt alakították megfelelően kenetteljessé, és tartalmaz ilyen passzusokat, hogyaszongya:

"a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit."

De valahogy csak el lesznek az utódaink nyárilúd nélkül is, a mindenit neki. Nehogy már éppen ez hiányozzon, mikor mamut, kardfogú tigris vagy tyrannosaurus se szaladgál a Hortobágyon. Azt egy utód se várhatja atyáitól, hogy a szabadon vadászható fajokat lődözzék, emiatt rossz közérzettel tengessék nyomorúságos életüket, és a semmiért vonszolják bozótról bozótra nyamvadt városi testüket. Különben is, ez a preambulumizé csak addig érdekes, amíg büszkén lehet róla szavazgatni, meg fácánkakas módjára az Operában parádézni. Ha betartani kéne akkor lótúró, nem olvastuk, mit tudjuk, meg egyébként is hagyámá.

Isteni szerencse, hogy a Vidékfejlesztési minisztériumban nem ilyen kapitális muflon mindenki, mint Pótviktor. Bár a vadászlobbi elől ismét ki kellett menekíteni egy osztályvezetőt, Rodics Katalint, de sikerült gátat szabni Semjén vérgőzös álmainak. Egyelőre. A nyárilúd nem úszta meg, részleges feloldást kapott a vadászati tilalom alól, két eddig vadászható récefaj viszont fölkerült a tilalmi listára. Azért arra kíváncsi vagyok hol van ilyenkor a természetvédelem Bonapartéja, Illés Zoltán? Miért nem rohan elő, mint gátszakadáskor megparancsolni Semjénnek a haladéktalan abbahagyást, ahogy amúgy szokása? Miért nincs még egy nyárilúdhoz láncolva valahol, hisz az Andrássy úti fákon gyakorolta eleget. Miért nem akarja dózerral eltúrni Semjént az útból a vadászlobbival együtt, mint a miskolci rohattmultit árvíz idején? Egyáltalán ő még a fő környezetvédelmi tótumfaktum?

Vagy a nemzeti együttműködés rendszere egymás álmainak kiszolgálásán, és a szemétségekhez falazáson alapul?

http://varanus.blog.hu/2012/01/26/semjen_igy_irtunk_mi_vedett_fajokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pályi György: Unom a hülyítést
  2012-01-26 20:25:31, csütörtök
 
  Pályi György: Unom a hülyítést


Tegnap este hallgattam a TV-ben a beszámolót Orbán Viktor Brüsszeli tárgyalásairól.Mi az amiben engedett és mi az amiben nem és mindezt kb 3 órás kemény tárgyalás után.szerintem ha valóban ezekről tárgyaltak volna akkor 20 perc alatt akkor is végeztek volna ha nagyon udvarias körmondatokban fejtették volna ki az álláspontjukat.

Ennek a nép hülyítésnek az a lényege hogy mind két fél sikeresnek tálalja a tárgyalásokat,hogy ténylegesen miről állapodtak meg soha nem tudjuk meg,csak fizetni fogjuk.

Nézzük Orbán Viktor milyen kérdésekben nem engedett.

1.Az eskütétel

Akinek fontos hogy az eskü ilyen magas pozícióban nem jut el.A Talmud szerint a zsidónak a gójoknak tett esküt nem kell betartani.

2.A bírók nyugdíjazása

Nem kell ahhoz nyugdíjazni valakit hogy a hatalmától megfosztják.

Bátran kijelentem teljesen jelentéktelen és a nemzetközi pénz hatalmat biztos nem érdekli.

3.Simor András fizetése

Látszólag lényeges kérdés hogy 2 vagy 8 millió forint a fizetése.

Ez tipikusan az a kérdés a szegény nép igazságérzetének jót tesz.Szerintem ez kérdés a globalizmus urait,de lehet hogy még magát Simor Andrást sem nagyon érdekli.Az ország költségvetése szempontjából pedig nem tétel.Ezzel a kormány lakosonként havi 50 fillért spórol meg.


2012. 01. 25.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencsik János: A legrosszabb kombináció
  2012-01-26 20:22:14, csütörtök
 
  Bencsik János: A legrosszabb kombináció

2012, január 24 - 20:00


Lehet, hogy elsőre durván hangzik, de szilárd meggyőződésem, hogy az ország még akkor is jobban járt volna, ha a Fidesz-KDNP a teljes szolgai alárendelődés útját választotta volna, mint Gyurcsány és Bajnai. Ez a mostani, csak szavakban nemzeti és szabadságharcos politika ugyanis a lehető legrosszabb kombináció.

Nincs könnyű helyzetben ma az, aki alapvetően nem ért egyet a kormány gazdaságpolitikájával, viszont felháborítónak tartja, hogy nyugati pénzügyi körök akarnak beledumálni abba, hogy Magyarország milyen törvényeket hozzon. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a Fidesz, minden gátlástalanságával, megszorításával, cinikusságával és hazugságával, a másik oldalon pedig egy végletekig megnyomorított, külföldi finánctőkének kiszolgáltatott ország, amelyet Európa pénzügyi diktátorai vádolnak diktátorsággal, felelőtlen politikusai politikai felelőtlenséggel. Az egyik oldalon Guy Verhofstadt és Cohn-Bendit, a másik oldalon Pintér Sándor és Martonyi János.

Két út

Pedig aki figyelemmel követte az elmúlt másfél évét, annak nincs oka csodálkozni, a konfliktus borítékolható volt. Mert mi is történt valójában? 2010 tavaszán Orbán Viktor előtt két út állt. Folytatni a Gyurcsány-Bajnai féle megszorító politikát, törleszteni az államadósságot, mint a katonatiszt, fizetőssé tenni a felsőoktatást, kivonni pénzt az egészségügyből és a közszférából, a költségvetési szigor jegyében felszámolni az önkormányzati autonómiát, további adókkal sújtani a vállalkozói réteget, és úgy általában tovább húzni a nadrágszíjat az alsó- és középosztályon.

A másik út a szavakban beharangozott gazdasági szabadságharc megindítása lett volna, az államadósság újratárgyalása, a pénzintézetek és multinacionális cégek megadóztatása, a segélyezési rendszer átalakítása, gazdaságélénkítő program beindítása akár a költségvetési hiány kárára is, önálló kül- és nemzetpolitika alapjainak lerakása.

fotó: kormany.huOrbán Viktor Brüsszelben, a magyar EU-elnökség záró sajtótájékoztatóján

Szigorúan hatalomtechnikai szempontból (!) külön-külön mind a két út járható lett volna, és mind a két útnak meg lett volna a maga politikai haszna. Orbán Viktor ott követett el hatalmas hibát, hogy a kettőt EGYSZERRE akarta megvalósítani.

Ha volna két életem

A megszorító politikától azt remélte (nem alaptanul), hogy azzal majd kifogja a szelet a balliberális ellenzék vitorlájából, mert lám, hiába volt kormányváltás, a Fidesz is megbízható partnere a globális pénzbirodalomnak, készségesen teljesíti az uniós elvárásokat, akár még a társadalom további megszorítása árán is tarja a kitűzött hiánycélt, és a többi. E politika sikeressége jegyében tette meg Orbán az elkötelezett atlantistaként ismert Martonyit külügyminiszternek és a bábként rángatható, gazdasági analfabéta (rossz nyelvek szerint a tervhivatalban a 80-as években is csak ,,hülyegyuriként" emlegetett) Matolcsy Györgyöt a gazdasági tárca vezetőjének. Az egykulcsos adórendszer és számos más kedvezmény, amely elemzések szerint csupán a társadalom felső 17 százalékának emelte az életszínvonalát (a maradék 83 rovására) szintén e célt szolgálták: megnyerni a tőkeerős vezető réteget, hogy ne csak a politikai, de a gazdasági háttér is meglegyen a későbbi kormányzati ciklusoknak. A közmédia pártszócsővé degradálása és az országos kereskedelmi tv-kbe és rádiókba való bevásárlás biztosította, hogy az ellenzéki pártok (különösen a Jobbik) médiafelület nélkül maradjanak, és ezzel a Fidesz-KDNP népszerűségének erodálódását lassítani lehessen, amíg a gazdaság össze nem szedi magát annyira, hogy jóléti intézkedéseket is be lehessen vezetni.

A gazdasági szabadságharctól azt remélte (szintén nem alaptalanul) a kormány, hogy az majd a Jobbiktól csábít át (vagy tart meg saját) szavazatokat, mivel az emberek azt látják majd, hogy szegény kormány minden tőle telhetőt megtesz a multik és bankok megzabolázásáért, de hát sajnos ez a szemét EU/IMF/Nyugat nem engedi. Az Orbán-kabinet ennek reményében vetett ki szimbolikus mértékű adót az említett körökre, számolta fel az egyébként tényleg botrányosan működő magán-nyugdíjpénztári rendszert, hepciáskodott szavakban Brüsszellel, és zavarta haza nagy csinnadrattával az IMF-et.

Sok tábor, két zászló

Orbán Viktor és köre a választások éjszakáján osztott és szorzott, majd végül arra a (hibás) következtetésre jutott, hogy ha mind a két oldalt megpróbálja kielégíteni, és mind a két félnek tesz gesztusokat, akkor sikerül egyfajta konszolidált, mérsékelt jobbközép erőt megjelenítenie, amelyet a Nyugat is elfogad, de még a nemzeti gondolkozású törzstáborának is be lehet vele fogni a száját. Ez a terv megbukott, és nem azért, mert a Fidesz nem egyensúlyozott mesterien a képzeletbeli vékony jégen, hanem mert ez a jég egyszerűen beszakadt alatta. Azért szakadt be, mert e két erő (globalizmus és nacionalizmus) között nem lehet egyensúlyozni, kompromisszumot kötni!

Ha a kormány a GDP felét visszafizette volna hitelezőinek, és az óvodától a doktori iskoláig mindenhol bevezette volna a tandíjat, a Nyugatnak az sem lett volna elég, ha közben a Magyarországon a K&H Bank hat hónap alatt ,,csak" 12,5 milliárdot kaszál. E két tábor között nincs, és nem is lehet átmenet, egyszerre mind a két oldalnak megfelelni politikai öngyilkosság, amelynek a magyar társadalom issza meg a levét.

A legrosszabb kombináció

Lehet, hogy elsőre durván hangzik, de szilárd meggyőződésem, hogy az ország még akkor is jobban járt volna, ha a Fidesz-KDNP a teljes szolgai alárendelődés útját választotta volna, mint Gyurcsány és Bajnai. Akkor talán még a forint úgy-ahogy állna. Ez a mostani, csak szavakban nemzeti és szabadságharcos politika ugyanis a lehető legrosszabb kombináció. Az alkotmányból kihagyjuk a magyar termőföld és ivóvíz védelmét, ugyanakkor koki és sallerosztásról beszélünk. Lefekszünk a nemzetközi érdeknek, ugyanakkor be is szólunk neki. Eközben pedig értelmetlen konfliktusokat generálunk a pártállami időket idéző választási-, önkormányzati- és médiatörvényeinkkel. Mindezt önös érdekek miatt, hogy még 2020-ban is Fidesz emberei üljenek az elvileg pártfüggetlen intézmények élén.

Az, hogy mi lett volna, ha a magyar kormány nem párt-, hanem nemzeti érdekek miatt akasztott volna tengelyt az Európai Unióval, nem tudhatjuk. Pedig számos olyan ügy van, amiben érdemes lenne végre felvenni a kesztyűt, és kiosztani pár sallert az Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak. De nem is kell feltétlenül egy kocsmai verekedésben belekötnünk a nálunk erősebbe, elég, ha egyszerűen nemet mondunk. Mert lehet nemet is mondani, mint tette azt Izland, Lengyelország vagy legutóbb éppen Írország is. De ehhez olyan kormányra lenne szükség, amely az államadósság újratárgyalását fontosabbnak tartja a pártérdekek útjában álló ombudsman kicsinálásánál, a termőföld hazai kézben tartását a 5-ből 5 fős fideszes Médiatanácsnál, és a devizahitelesek megmentését a bírák nyugdíjazásánál. Bízzunk benne, hogy egyszer lesz ilyen is.

Bencsik János


http://barikad.hu/bencsik_j%C3%A1nos_legrosszabb_kombin%C3%A1ci%C3%B3-20120124
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadd dögöljön a magyar! - A vészjelzés ellenére, sőt a gátsz
  2012-01-26 20:18:48, csütörtök
 
  2012-01-25. 20:59
Hadd dögöljön a magyar! - A vészjelzés ellenére, sőt a gátszakadás után sem figyelmeztették az embereket a Mal vezetői

Egy nappal az iszapömlés előtt már jelezték a rendellenességet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. műszerei a vörösiszap-tározónál, a gátszakadás előtt másfél órával pedig már vészjelzéseket adtak - értesült az MTI Hírcentrum.

"Azt mondják, felelősnek kellene érezzem magam, de én nem érzem így" - nyilatkozta a CNN tudósítójának Bakonyi Zoltán 2010 októberében, egy nappal azután, hogy példátlan módon szabadlábra helyezték
Mint az M1 szerda esti híradójában elhangzott, a vádirat szerint a Mal Zrt. vezetői szabálytalanságok sorozatát követték el a vörösiszap-tározó üzemeltetésekor, elmulasztották a karbantartásokat és az ellenőrzéseket, nem tették meg a szükséges óvintézkedéseket, és a gátszakadás után nem jelezték a veszélyt, sőt a mentésben sem segítettek.
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. "nem ismeri" a szerda esti híradóban említett jelentést - mondta a cég vezérigazgatója az MTI érdeklődésére. Bakonyi Zoltán közölte: amennyiben bemutatják nekik, vagy megismertetik velük az állítólagos jelentést, akkor tudnak rá reagálni.
A Veszprém Megyei Főügyészség tizenöt ember ellen emelt vádat a vörösiszap-katasztrófa ügyében több vétség és bűntett elkövetése miatt. Gulyás Ildikó szóvivő múlt csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Mal Zrt. ajkai telephelyén, a X. számú vörösiszap-tároló kazettájánál 2010 októberében bekövetkezett gátszakadás ügyében halált előidéző gondatlan közveszélyokozás vétsége, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozás bűntette, gondatlanságból elkövetett környezetkárosítás és természetkárosítás vétsége, továbbá hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emeltek vádat.
A Híradó értesülései szerint egy eddig nem publikált vizsgálat kiderítette, hogy a szivattyúk egy nappal korábban már rendellenességet jeleztek, másfél órával a gátszakadás előtt pedig már vészjelzéseket adtak. A Mal Zrt. vezetői mégsem figyelmeztették az embereket, noha a cégnek kész katasztrófavédelmi terve volt - tették hozzá. A vádlottak között van a Mal Zrt. vezérigazgatója, a műszaki és a kereskedelmi igazgató, az üzemvezető, a környezetvédelmi felelős és a diszpécser.
Kahler Frigyes, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője a híradóban azt mondta: "azzal a megállapítással él a vádirat, hogy csak közvetett úton jutottak az állami szervek, a katasztrófavédelem, a mentők, tűzoltók, rendőrség olyan adatok birtokába, amelyeknek a segítségével aztán meg tudták kezdeni a mentést."
A Veszprémi Törvényszék várhatóan az év második felében kezdi tárgyalmi a vörösiszap-katasztrófa ügyét, a tizenöt vádlott közül nyolcan a Btk. szerint akár 15 év fegyházbüntetést is kaphatnak - hangzott el a híradóban.

(MTI nyomán)


Kapcsolódó:
- Saját stranddal és két teniszpályával rendelkező 30 szobás üdülőben tengeti napjait Bakonyi Zoltán
- Megköszönheti az iszappakolást: közzétesszük az iszapárt okozó milliárdosok mobilszámait

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91213/#ixzz1karj3Coj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol van az egymillió új munkahely?
  2012-01-26 20:07:03, csütörtök
 
  2012-01-26. 14:00
Hol van az egymillió új munkahely?

Az egymillió új munkahely kormányzati célként történő hangoztatása immár nem csak nevetséges, de dühítő is a magyar emberek számára. A kormány intézkedései kapcsán - legyen szó állami vagy versenyszféráról - mindenhol drasztikus leépítési hullám kezdődött január 1-jével.
Az állami szférában, példátlan módon, nem kímélnek senkit, legyen kismama, nyugdíj előtt álló vagy egyedüli családfenntartó. Ha nem fér bele a drasztikusan csökkentett dolgozói keretszámokba, repül. Az akár 20-30 éve államigazgatásban, önkormányzatoknál dolgozó, a versenyszférában esélytelenül munkát kereső embereket minimális végkielégítéssel, azonnali hatállyal mentik fel, és a hangoztatottakkal ellentétben teljes mértékben magukra hagyják őket.
Ugyanis a Start közmunkaprogram és a Karrier Híd program is csak szavak szintjén létezik.
A közmunkarendszer sem indult el még a gyakorlatban: a Fidesz-kormány januárra egészen egyszerűen nem juttatott forrást erre a célra. A munkanélküli ellátás immár csupán 3 hónapig jár, és összegét a minimálbérben határozták meg. Ezek után marad a 28 500 forintos segély. A felnőttképzés egyébként is torz rendszerét hatékonyságjavítás címszó alatt teljesen szétverték.
És esély sincs miben reménykedni az embereknek, hiszen a versenyszférában is tömeges leépítések indultak el. A minimálbér drasztikus megemelése, a bérekre rakódó terhek növelése és a cégeket sújtó egyre nagyobb anyagi kötelezettségek miatt sorra szűnnek meg a vállalkozások vagy csökken a teljesítményük és ezzel a dolgozók száma is.
Az egymillió új munkahely álmából miként lett ilyen durva valóság? Az Országgyűlésben és a médiában a Jobbik által hangoztatott aggodalmak, javaslatok miért találtak süket fülekre vagy gúnyos mosolyra? Nem tudjuk a választ. Vajon hozzá nem értésből vagy szándékos társadalomrombolásból? Mindkét esetben nyilvánvaló a Fidesz-kormány alkalmatlansága. Végső kérdés, hogy meddig rombolhat még, és milyen áldozatokkal jár majd a visszaút a gazdasági szakadékból - írja közleményében Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91234/#ixzz1kaofwPYa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 18667
  • e Év: 151584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.