Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Vona: Zsoldosokkal, kémekkel és árulókkal szabadságharcot ví
  2012-01-28 22:52:06, szombat
 
  2012-01-28. 20:35

Vona: Zsoldosokkal, kémekkel és árulókkal szabadságharcot vívni nem lehet

"Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzetiszocialisták, de demokraták sem vagyunk" - mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor pártelnök szombaton a Jobbik évindító rendezvényén Budapesten az MTI híre szerint.


Szellemi centrumuk nem az osztályhatalom, nem az államhatalom, és nem a faji alapokon nyugvó hatalom, de a pénz és a szellemi tőke sem, és nem tagjai annak a demokrata eszmeiségnek, amellyé az mára züllött - jelentette ki.
A gazdasági világválság a liberális demokráciák válsága is - mondta a pártelnök, aki a következő egy-két évtizedben elkerülhetetlennek lát egy fegyveres konfliktust. Akkor nem az fog számítani, hogy ki milyen szervezethez tartozik, hanem milyen közösség része, ezért a Jobbiknak kötelessége a magyar társadalom önvédelmi, önszerveződési és önfenntartási képességének javítása - tette hozzá.
(MTI nyomán)
Frissítés: Videón Vona Gábor beszéde:
Frissítés 2: A Barikád összefoglalója:
Vona Gábor: El innen, rablók!
A zsúfolásig megtelt Sport Max csarnokban értékelte az elmúlt esztendő eseményeit, és vázolta a jövő feladatait, kihívásait Vona Gábor. A rendezvényen több mint ezer szimpatizáns mellett részt vett az iráni nagykövet, valamint horvát, orosz, libanoni, indiai, szíriai, és lengyel vezető diplomaták, valamint a Török-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke is.


A szakadék szélén nincs kísérletezés
Nem árulunk zsákbamacskát, nem kérünk biankóra támogatást, maradunk azok, akik vagyunk: szimplán, egyszerűen magyarok - kezdte évértékelő beszédét a pártelnök.
Vona rámutatott: amikor körülöttünk majd minden hánykolódik, akár össze is omlik, szellemiségünket meg kell őriznünk. Szavai szerint az Unió válsága és vergődése, az USA és Kína visszaesése azt mutatja, hogy ,,valami nagyon nincs rendben". Nem kétségbe ejteni akarok bárkit, hanem a felelősségünkre akarok rávilágítani - tette hozzá a politikus.
A szakadék szélén nincs kísérletezés. Sem a visszahúzódás, sem a céltalan agresszió nem jelent megoldást. A szívünk legyen forró, de a fejünk nem lehet az. Higgadt elemzés után találhatjuk meg a kiutat, mert a szakadék szélén nincs kísérletezés - szögezte le Vona Gábor.
A politikus szerint a kormány gazdaságpolitikája hibrid, így nehéz meghatározni mi a matolcsyzmus. Rámutatott: nehéz komolyan venni a földvédelmet, ha a parlamentben a kormánypártok leszavazzák a termőföld alkotmányos védelmét. Nehéz komolyan venni a Darányi-tervet akkor, amikor 2 nappal később lemond a mezőgazdasági államtitkár, akit a kormány ,,talán legtisztességesebb tagjának" nevezett.
Vona Gábor a kormány által meghirdetett gazdasági szabadságharccal összefüggésben azt mondta: nem tudja, kezdetben jó, vagy rossz szándék vezette-e őket, de úgy érzi, mára a jó szándéknak a nyoma sem maradt meg.


A bukás négy oka
A pártelnök a ,,gazdasági szabadságharc" bukásának négy okát jelölte meg. Szavai szerint a Fidesz liberális gyökereiből eredő személyi összetétele miatt ,,eleve alkalmatlan" egy ilyen küzdelem megvívására. ,,Nem tudom komolyan venni azt a szabadságharcot, amelynek során a külügyeket a Bilderberg csoportos Martonyi János, a gazdasági ügyeket pedig Fellegi Tamás és a ,,köztudottan neoliberális" Cséfalvay Zoltán irányítja. Zsoldosokkal, kémekkel és árulókkal nem lehet szabadságharcot vívni - szögezte le Vona.
Súlyos hibának nevezte az egykulcsos adó bevezetését is, amely ,,fenntarthatatlanná tette a költségvetést", és ,,társadalmilag is hatalmas rombolást végzett". Az államadósság erőltetett visszafizetésével pedig ,,lyukas zsákba tömték a pénzt". Fegyverek nélkül, éhes katonákkal szabadságharcot vívni nem lehet - vonta le a következtetést a politikus.
Ezekkel a lépésekkel Vona szerint a kormány szétverte a társadalmi egységet, és súlyos ellentéteket hintett el a magyar emberek között. Az a sereg, amelynek egységei egymással civakodnak, nem lehet győzni - mutatott rá.
Hozzátette, mindezek felett a kormány úgy hirdetett keleti fordulatot, hogy a diplomáciát továbbra is atlantisták irányítják, így teljesen elszigetelődtünk.
Ha ezt a szabadságharcot ilyen körülmények közt komolyan gondolták, akkor dilettánsok, ha csak marketingfogás volt, akkor aljasok - szögezte le a pártelnök.


Valódi szabadságharc
Vona kijelentette: a Jobbik valódi gazdasági szabadságharcot akar, de levonva a bukott kísérlet tanulságait.
Ennek kezdeteként ,,igazságosabb, családi szempontokat figyelembe vevő, az értékteremtő munkát előnyben részesítő" progresszív adórendszert vezetnének be, amely csak a tisztességes családtervezést támogatná. Ennek megfelelően a családi pótlék 2 gyermekig járnak, e fölött adókedvezménnyé alakulna, hogy véget lehessen vetni a ,,porontybiznisznek". Fontosnak nevezte, hogy a nagy családok mellett támogatni kell a kis családokat is, hogy később ,,nagy családokká válhassanak".
Leszögezte: az ország államadósságát újra kell tárgyalni. Szavai szerint nem a törlesztés teljes megtagadásáról van szó, hanem arról, hogy a társadalom számára elviselhető módot kell találni erre. Jelenleg újabb hitelekből fedezzük az előző hitelek kamatainak fizetését, s ez így nem mehet tovább. Ha hitelezők a pénzüket akarják, és nem az országot, akkor ez nekik és érdekük. Sokan félnek, sokan pedig szándékosan riogatnak azzal, hogy egy ilyen lépés után egekbe szökik az euróárfolyam, vagy a benzinár. Eddig talán nem értéktelenedett el a forint vagy talán olcsóbb lett a benzin? - tette fel a kérdést. Ha a kormány az üzemanyagár miatt aggódik, tagadja meg az Irán elleni olajembargót - tette hozzá.
Fontos célként nevezte meg a magyar mezőgazdaság, és élelmiszeripar talpra állítását. Ha ez lesz, mindenünk lesz, ha nem lesz, semmink sem lesz - szögezte le. A föld és a víz magyar kézben tartását olyan alapkérdésnek nevezte, melyet az alaptörvényben kell rendezni, és ezt szavazta le a kormány, ami szerinte hazaárulás volt.


Nem összeveszni a Nyugattal, de jóban lenni a Kelettel
Vona szerint mindenekelőtt vissza kell vennünk a saját belső piacunkat, amelyet a Jobbik a szociális kártya és bolthálózat segítségével érne el. Ezekben a helyi boltokban, helyi eladóktól, helyi termékeket lehetne venni.
Hozzátette: külföldi piacokat is kell szerezni, és ezek nem az EU-n belül találhatók. A lehetséges piacok keleten vannak. Ehhez azonban nem csak gazdaságpolitikai, hanem külpolitikai fordulat is kell - szögezte le.
A pártelnök világossá tette: a Jobbik nem akarja kivezetni Magyarországot Európából, hiszen földrajzi helyzetünknél fogva Európában élünk. Amit ma sokan Európának hisznek, az szavai szerint egy ,,nyámnyila, vízfejű brüsszeli bürokraták által vezetett melegedő". A mi Európánkat Szent László, az övéket Cohn-Bandit jelképezi - szögezte le.
Hozzátette: a Jobbik nem egy másik, egyoldalú keleti függésben gondolkodik, hanem szabadabb, és magunk által alakított külpolitikában.. Nem összeveszni kell a Nyugattal, hanem jóban kell lenni a Kelettel is - összegzett Vona.
A pártelnök két világhatalmat jelölt meg, amelyekkel a Jobbik kormányra kerülve szorosan együttműködne. Ez pedig az a két ország, ,,amelyekkel történelmünk során a legtöbbet harcoltunk": Oroszország és Törökország. Szavai szerint ,,mi adhatunk nekik, ők adhatnak nekünk, tehát kölcsönös előnyökkel járó szövetség alakulhat ki".
Vona felidézte, sokszor hallhattunk az elmúlt években, mi lesz velünk, ha kilépünk az Unióból? Ám szerinte az igazi kérdés: mi lesz velünk, ha benn maradunk? Az elszakított nemzetrészek az Unión belül utódállamokban is elnyomva, és kiszolgáltatottva élnek, az anyaországban egy morálisan szétesett, gazdaságilag elszegényedett társadalom vegetál - vázolta a helyzetet a politikus.


Az igazi csata
Az igazi csata szerinte nem Barrosóval, és az EU-val, hanem az IMF-fel folyik. Az Andrássy úton azért tüntetnek, hogy a kormány takarodjon el, és meg lehessen állapodni az IMF-fel, a békemeneten meg azért, hogy ,,el a kezekkel a kormánnyal, hadd állapodhasson meg az IMF-fel". Választhatunk, hogy piros szegfűvel, vagy narancsos sállal a kezében menetelünk a vágóhídra - összegzett a pártelnök.
Vona a következő év feladatairól szólva a pártépítésnél is fontosabbnak nevezte a közösségépítést, mert egy jövőbeni összeomlás, vagy konfliktus esetén a legfontosabb az lesz, hogy ,,ki milyen közösség része".
A politikus aláhúzta: a jövőben még inkább tisztázni kell a párt szellemi alapjait. ,,Mókussapkás, limlomszatyos őrültek hagymázas elképzeléseinek nincs közöttünk helye - tette hozzá.


Nem vagyunk kommunisták, mert a mi szellemi centrumunkban nem az osztályhatalom, áll nem vagyunk fasiszták, mert a mi szellemi centrumunkban nem az államhatalom áll, és nem vagyunk nemzetiszocialisták, mert a mi centrumunkban nem a faji hatalom áll. De nem vagyunk demokraták sem abban az értelemben, amit ez mára jelent, mert a mi szellemi centrumunkban nem a pénz és a haszon áll - mondta el Vona Gábor.
A mi szellemi centrumunk a magyar államiságot megtestesítő Szent Korona szögezte le. Hozzátette: nem csak jóllakatni szeretnének minden magyar embert, hanem olyan közgondolkodást is akarnak, amely ,,kényszerítő erővel hat a politikára".
Vona leszögezte: ,,ezzel az Isten-, ember-, és nemzetellenes rendszerrel" nem kötnek kompromisszumot.. Nem azt kérjük a Jóistentől, hogy könnyítse terheinket, hanem, hogy adjon erőt, hogy ezeket elviseljük. Attila unokái vagyunk, és nem félünk semmitől! El innen, piszkos rablók, ez a mi hazánk! - zárta szavait a politikus.
(BG, kép: Hajdú D. András - Origó)



További részletek: http://kuruc.info/r/2/91333/#ixzz1knAlSgdr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyakorlatilag görög államcsőd
  2012-01-28 22:43:38, szombat
 
  Gyakorlatilag görög államcsőd



A görög tisztviselők a hitelezőkkel tárgyalnak a hiteltörlesztés átmeneti beszüntetéséről, hogy elkerülhessék az államcsődöt és az eurózónából való kilépést. A kommunikációjukban már hallani mindent, az adósság átütemezésétől kezdve a görög államadósság (mintegy 130 milliárd euró) felének elengedéséig. Egyelőre még kerülgethetik a tények közlését, de akkor majd mi kimondjuk helyettük: egy ország fizetésképtelensége gyakorlatilag államcsőd.

Hogy ezt még a totális államcsőd előtt letárgyalják, csak annyit jelent, hogy az államcsőd irányított, és Görögország megmarad gyarmatnak. Egy államcsőd esetén az állami források már nem elégségesek ahhoz, hogy az állam alapvető (létfontosságú) feladatait ellássa. Jelen kiszolgáltatott helyzetben az európai államoknak az adósságtörlesztés legalább annyira feladatává lett téve, mint maga az államigazgatás apparátusának fenntartása.

Mit láthatunk Görögországban? Újabb és újabb megszorítások, a szociális kiadások visszatartása majd megvonása, a közigazgatás gépezetének lassú leépülése. Tömeges elbocsátások a pénzhiány miatt. Az ország most érte el a fizetésképtelenséget. Ez csak annyit jelent, hogy a görög kormánynak választania kellett: vagy újabb tömeges leépítések lesznek egészen odáig, hogy államapparátus híján már nem tudja fenntartani a hatalmat, vagy elkezd tárgyalni a hiteltörlesztés szüneteltetéséről. Így annak a reménye megmarad, hogy a jövőben majd újra fizetni tud, ellenkező esetben már az sem. Tehetnek a hitelezők mást, minthogy elfogadják? Nem, mivel nekik is érdekük, hogy a görög állam előbb vagy utóbb de törlesszen.

Hogy a törlesztést tárgyalásos úton szüntetik be, a görög kormány ezzel egyben kijelentette, hogy a hiteltörlesztés számára elsődleges, az állampolgárok sorsa másodlagos. Ugyanis a lakosság terheit nem csökkentik, hanem minden marad a jelenlegi szinten és amint lehet, folytatják az államadósság törlesztését.

Angela Merkel német kancellár figyelmeztette Görögországot, hogy nem kapják meg a következő segélyt, ha nem történik előrelépés az államadósság csökkentése terén. De mégis miből, Merkel asszony? Ahhoz működőképes gazdaság kellene, valós termeléssel, általános foglalkoztatottsággal. Ami volt, azt elvitte az Európai Unió, közönséges turistaparadicsommá, az uniós vezetők nyaralóhelyévé züllesztve Görögországot. Ismerős a helyzet? Minden más EU tagállamban az uniós csatlakozás feltétele volt a nemzetgazdaság módszeres leépítése. Most meg törlesztést akarnak? Dehogy akarnak törlesztést! Görögországot akarják.

A brüsszeli folyosókon már korábban is terjedt az ötlet, miszerint Görögországot közvetlen Brüsszel irányítása alá kell helyezni. Németország már hivatalosan is "javasolta", hogy a görög költségvetést kezelhetné közvetlen az Európai Unió. Ennek értelmében az uniós pénzügyminisztereknek vétójoga lenne minden, a görög költségvetés tárgyát képező kiadás ellen. Természetesen, csak hogy elkerüljenek egy újabb államcsődöt...

A görög kormányzat egyelőre kijelentette, hogy "megőrzik a nemzeti szuverenitást". Hogy ez alatt mit értett, azt nem lehet tudni. Ha Görögország független lenne, nem függene. Függ Görögország? Az államadósság a GDP 160%-a. Már hogyne függene. A görög vezetés mégsem meri elfogadni az uniós pénzügyi felügyeletet, mert tudja, hogy azonnal elsöpörné a népharag. Helyette beetetés megy. Majd visszautasítják, aztán a helyzet "sajnálatos módon" rosszabbodni fog, és "kénytelenek lesznek" elfogadni, mert "nincs más kiút".

És ha egy állammal megteszik, megteszik a többi periféria állammal is. Magyarország egy ilyen periféria állam, és a cionista kormányzat ennél fogva különösen elkötelezett a nyugati integráció mellett. Még a SOPA/PIPA amerikai törvénytervezeteket is kérdés nélkül törvénybe iktatják. Valakinek még számít valamit, hogy más a neve? Elfogadják, mert az IMF feltételül szabta. Az EU még látványosan vitatkozni fog a törvény alkotmányellenességéről, mikor nálunk már rég törvénybe van iktatva (a kormány az Európa Parlamentben tartott vita előtt titkos megállapodással iktatta be az amerikai internetcenzúra kezdeményének európai megfelelőjét).

Egy éve lehetett tudni, hogy Görögország idén februárban fizetésképtelenséget jelent, mégse tettek semmit. Az újabb és újabb hitelfelvétel nem megoldás egy olyan gazdaságnak, ahol gyakorlatilag alig van termelés, a kormány pedig nem elkötelezett a munkahelyteremtés mellett. Egy év alatt a kormány a szociális juttatások visszavágása mellett a felvett hitelekből vállalatokat hozhatott volna létre, hogy a gazdaság növekedésnek induljon és hosszú távon legyen miből fizetni. De nem tette, mert a cél az államcsőd volt, és az uniós gyámság. Ez a nagy "nemzeti szuverenitás", amit nemsokára több periféria állam is megtapasztal.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. január 28.


http://jovonk.info/2012/01/28/gyakorlatilag-gorog-allamcsod

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Selmeczi pofátlan ferdítése és hazugsága!
  2012-01-28 22:27:55, szombat
 
  Selmeczi pofátlan ferdítése és hazugsága!

Posted on 2012/01/28

A Jobbik kiírta magát a magyar demokráciából - nyilatkozta Selmeczi az MTI-nek. A Jobbik nyíltan kiírta magát a magyar demokráciából - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Vona Gábornak, a Jobbik elnökének pártja szombati évindító rendezvényén elhangzott szavaira.

“Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk" - mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor. Szellemi centrumuk nem az osztályhatalom, nem az államhatalom és nem a faji alapokon nyugvó hatalom, de a pénz és a szellemi tőke sem, és nem tagjai annak a demokrata eszmeiségnek, amellyé “az mára züllött". A gazdasági világválság a liberális demokráciák válsága is - - jelentette ki a pártelnök...

Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmaz: “ezzel újra nyilvánvalóvá vált, amit a magyar emberek 2010-ben példátlan összefogással már egyértelművé tettek: csak a Fidesz képes arra, hogy a nemzeti együttműködés szellemében kiutat mutasson Magyarország nehéz helyzetéből, megálljt parancsoljon az eladósodásnak, a nemzeti vagyon felélésének, a családok és a vállalkozások tönkretételének, a demokrácia lábbal tiprásának".

MTI - 2012. január 28.

NIF kommentár:

Egy teljesen világos és korrekt üzenetnek az ilyen elferdítése, saját pártja politikai céljainak felhasználása érdekében, azt mutatja, hogy a FIDESZ lezüllött az MSZP szintjére, s olcsó propaganda dumán és szemenszedett hazugságokon kívül többre nem képes! Ugyanis minden itt élő ember saját bőrén tapasztalja, hogy sem az eladósodottságot nem voltak képesek megállítani, sem a nemzeti vagyon herdálását nem szüntették meg, ill. semmit nem tettek annak a tolvajoktól való visszavételében (kivéve néhány - szintén a mi terhünkre történt - visszavásárlást, az elkobzások helyett!), sem a családok és hazai vállalkozások tönkretételét nem akadályozták meg. Üres frázisok és hazugságok pufogtatásán kívül semmi érdemi javulást nem hozott eddigi regnálásuk, s ilyet nem érez a társadalom, sőt ellenkezőleg, a terhek, a kilátástalanság növekedése, a teljes összeomlás biztos jelei láthatók.

Vona Gábornak teljesen igaza van, ez a fajta demokráciának hazudott pénzügyi diktatúra és gyarmatosítás az emberiség gyilkosa lesz hamarosan. Ez a világon ma uralkodó liberális internáci terror semmiképp nem nevezhető valódi demokráciának, s ahhoz a magyarságnak semmi köze. Összeegyeztethetetlen az ebben való részvételünk őseink eszmei és erkölcsi hagyatékával, a magyar keresztyén és egymást segítő, a Szent Korona tiszteletén alapuló istenhitünkkel, és szellemi örökségünkkel.

Az efféle nyilatkozatokkal Selmeczi és a FIDESZ súlyos károkat okoz hazánknak, mert segíti vele a bolsevik-liberális maffia visszatérését, remek adut adva ezzel kezükbe, hogy legyen mivel kampányolniuk. (NIF)

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/28/selmeczi-pofatlan-ferditese-es-ha zugsaga-nif-kommentarral/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szükséges rossz, a központi kussoltatás módszertana –
  2012-01-28 22:20:13, szombat
 
 
A szükséges rossz, a központi kussoltatás módszertana - avagy Tartozni mán pedig mindig köll valahova!


Posted on 2012/01/28

,,Egyedül nem megy!" énekelte egykoron a Ripacsok című film felejthetetlen párosa a mozivásznon a nagysikerű nadrágdalban. Mára ennek a dalnak a szövege is erőteljes átfazonírozásra szorul az eurokonform imídzs érdekében.

Ma úgy járja a nóta, hogy EGYEDÜL NEM MEHET!

Miért? Azért, mert NEM ENGEDIK!

Mindenkinek érintettnek kell lennie! Senki nem maradhat ki! Értsd: Senkit nem hagy(hat)unk az út szélén, még a végén magától feltápászkodik, és elindul az ellenkező irányban! Tehát lehet, hogy közelebb járunk az igazsághoz amikor azt mondjuk, hogy senki nem úszhatja meg! Igaz, ennek ára van, amit szigorúan behajtanak rajtad (no és persze veled együtt rajtam is), de hát pont ez a lényeg, mindenkinek fizetnie kell! Muszáj! Akkoris átkísérünk az út túloldalára, ha semmi keresnivalód sincs ott, és eszed ágában sem volt oda átkelni. Akkor is át fogunk kísérni, mert neked az a jó.

Senki sem maradhat ki az adófizetés alól! A sarc mindenek felett!

A Hír Tv legutóbbi Globál című műsorában Horvátország EU-s csatlakozásáról szóló népszavazásával foglalkoztak. Első ránézésre azt hihetnénk, a téma kevéssé érdekes a mi számunkra, mégis, az itt is alkalmazott eurokrata módszertan gyakorlata az, amely kitűnően példázza számunkra mennyire hiábavaló volt a hatalmas tömeg megsétáltatása az Andrássy úton. Megmutat még valmi mást is, de erről majd egy kicsit később.

Idézzük a műsor felvezető szövegét:

,,Kelletlen horvát IGEN az unióra. Horvátországban a kétharmad az uniós csatlakozásra szavazott. A részvételi arány azonban több mint kiábrándító. Mindössze 43,5%-os volt. Vajon mit üzennek a számok? Miért nem tekintik történelmi igazságtételnek az uniós csatlakozást? Miért nincs felhőtlen öröm Zágrábban? A horvátok miért a szükséges rosszat látják az unióban? A stúdióban Sokcsevits Dénes és Skenderović Marin.

Az unió 28. tagállama lesz Horvátország. Így döntöttek a horvátok január 22-én vasárnap. Az IGEN-ek győzelme nem volt kérdés, hiszen minden jelentős horvát párt a csatlakozás mellett kampányolt. Sőt, még a Hágában raboskodó Ante Gotovina tábornok is erre buzdította a horvátokat.

Ami viszont mindenkit meglepett, az a mérsékeltnek is csak jóindulattasl nevezhető részvételi arány volt, 43,5%-kal. A kormány ennek megfelelően visszafogottan ünnepelt és a horvátok öröme sem volt teljesen felhőtlen. Az országra még számos átalakítás vár. Kezdve a közigazgatástól a költségvetésen át az igazságszolgáltatásig. Ezután következik majd a tagállamok ratifikációja. A tervek szerint 2013. július elsején csatlakozik majd Horvátország az Európai Unióhoz."

Eddig és ne tovább! Ez az a végső határ ameddig ma engedélyezik az ún. fősodratú médiában a mértéket, ameddig el lehet menni. A szükséges rossz! Tehát nem jó, mindenki érzi, hogy a dolog már több mint gáz, de az összes esetlegesen felmerülő negatívum ellenére akkoris SZÜKSÉGES!

Nincs itt mese! Ez mán pedig akkó' is köll nekünk! Ha beledöglünk, akkó' is!

És itt érünk el megint ahhoz a pillanathoz, amikor a dogmatizmus megkérdőjelezhetetlen igazságnak tűnő kikezdhetetlen monolit márványtömbjébe ütközünk, ezzel a jól megtermett halmozott képzavarral. Megint a rossz kiindulási pont, megint a ,,csak és kizárólag", megint a ,,nincs más út, Brüsszel meg Washington barátsága, mán pediglen ez ténykérdés" kezdetű össznépi kesergő.

A műsor időről időre szalagcímben felbukkanó aposztrofálásaként a következő felirat volt olvasható: Lelkesedés takaréklángon. Asszem erre szokták mondani, hogy BINGÓ!

Talán horvát barátaink tudnak valamit. Az is lehet, hogy vették maguknak a fáradságot, s kicsikét szétnéztek a szomszédságukban, hogyan is működik ez a nagyságos és fényességes Európai Porta.

Mv.: - Az önök hangjában is egy hezitálást vélek kihallani és ez a részvételi arány is mintha ezt mutatná. Egyfajta kritikát az egész téma, az uniós csatlakozás felé, hiszen ahogy említettük 43,5%-os volt a részvételi arány. A függetlenség idején, mintegy húsz évvel ezelőtt majdnem a duplája volt. Mivel magyarázható ez? Például mivel magyarázható, hogy Bosznia-Hercegovinában a horvátok alig mentek el szavazni?

Sokcsevits Dénes: - Igen. A függetlenségi népszavazásra a lakosságnak több mint 83%-a rész vett, és általában a parlamenti választásokon is mindig jóval nagyobb arányban mennek el szavazni a horvát választópolgárok, bár ezelőtt három évvel az elnökválasztásokon az első fordulóban a lakosság kevesebb mint 50%-a ment el szavazni. Én azt hiszem, hogy ebben a választópolgárok jelentős részének csalódottsága is szerepet játszik. Itt főleg elsősorban a jobboldali szavazók azok, akik igazán csalódottak.

Mv.: - Hát de miben csalódottak?

Sokcsevits Dénes: - Az utóbbi 10-15 év horvátországi politikájában, amelyinek egyébként, a nagyobbik részében ennek a korszaknak, annak idején a Tudman alapította Horvát Demokrata Közösség volt hatalmon, azonban olyan lépéseket tett, és olyan engedményeket tett, amelyekre kényszerült, éppen az európai uniós csatlakozási tárgyalások során, amelyet ezek a választópolgárok nem nagyon díjaznak.

Mv.: - Erről mindjárt beszélünk, de talán még mindig a statisztikánál maradva. Hogyha megnézzük az unió iránti lelkesedést Horvátországban, szigorúan a számok alapján, akkor azt látjuk, hogy 2003-ban, amikor az uniós felvételi kérelmet Zágráb beadta, akkor közel 80%-ra rúgott a támogatók aránya. Egyébként zárójelben megjegyzem, 66% szavazott mos vasárnap, múlt vasárnap az IGEN-re.

Ejnye! De ismerős ez valahonnan! Az összes választásra jogosult 43,5%-ának 66%-a szavazott az IGEN-re! Látható kisebbség! De ne aggódj! Mindenképpen bekerülsz, olyan nincs (és nem is lehet), hogy nem! Addig szavaztatunk, amíg csak kell! És ugye te is tudod, hogy meddig kell?

Mv.: — Van egy közmegegyezés a politikai elitben, hogy mindenki, a többség, a túlnyomó többség EU-párti, magyarán egy komoly legitimitása van most a csatlakozásnak Horvátországban.

Sokcsevits Dénes: - A politikai pártok szintjén feltétlenül, hiszen mind a jelenlegi baloldali kormánykoalíció, mind pedig a legnagyobb ellenzéki párt, az eddigi kormányzó HDZ, támogatta.

Mv.: - Tehát a politikai pártok pontosan értették a tételt, de vajon az állampolgárok mennyire?

Vajon tényleges legitimitás, ahogy mondani szokás, nemcsak szükséges, de elégséges feltétel is az, ha csupán a politikai osztályban élvez látható többséget egy ügy, az ország népének többsége viszont nem szimpatizál az adott kérdéssel? Vagy ez is arra világít rá, hogy - nagy valószínűséggel a globalizációnak köszönhetően kialakuló helyi komprádor elit általánossá váló berendezkedése miatt - immáron gyakorlati jelenségként beszélhetünk arról, hogy csak olyan politikai osztály az elfogadható a Birodalom számára, amely tudatosan és teljesen el-, illetve leválasztásra kerül a valóságtól, azaz a szavazóktól? Ez a Patyomkin-demokarácia igazi diadala!

Úgy tűnik a félelem immáron globálissá terebélyesedett. A véleményhatalom mindenütt ugyanazt a központi kussoltatást alkalmazza a fősodratú médiában, mert abban a pillanatban, hogy eltérő hangok is szárnyra kaphatnának - és itt most természetesen nem a pocskondiázásra, az érzelmektől túlfűtött heveskedésekre, hanem elsősorban és legfontosabbként a tények szakszerű és objektív ütköztetésére gondolok - bizonnyal kiderülne, mint hazánk esetében is, hogy a 2.0-ás unióra az égadta világon semmi szükség nincs. Ráadásul a szabványosított közös nagy semmi érdekében uniformizáló, Európa perifériájáról irányító, ahogyan azt megtapasztalhattuk, kizárólag az egyenlők közti egyenlőbbek kedvéért kedvező sajátosan bürokratikus haszon- és érdekközösség már puszta létezésével is hihetetlen károkat okoz a (diszkrét presszióval, jó útra tereléssel, fűt fát ígérgetéssel és a jó ég tudja még milyen furfangokkal) tagállami státuszba kényszerített nemzetállamoknak.

Mv.: - Olvasom a kritikát az interneten, horvát lapoknál is, hogy az ellenzék, a nacionalista és szélsőbali ellenzék azt mondja, hogy az állampolgárok nem jutottak elég információhoz ahhoz, hogy felelősségteljesen tudjanak dönteni a jövőjükről. Igaz ez? Mert azt mondják, hogy a tévében, a rádióban, az újságokban állami pénzen kormányzati EU-propaganda folyt.

Skenderović Marin: - Hát ez igaz. Csak három hét volt a kampányra és az ellenzéki, annak aki ellene voltak, azoknak nem volt nagy lehetőségük megjelenni a médiában.

Sokcsevits Dénes: - Mindössze a 12%-a a választópolgároknak van tisztában az Európai Unió működésével.

Mv.: - Ez az adat viszont nem biztos, hogy rosszabb, mint akár a jelenlegi tagországok társadalma, ugye?

Sokcsevits Dénes: - Igen, lehetséges.

És ha már a tételeknél tartunk! Kik és hol írják a megértendő és felfogandó tételt, tételeket? Ki hatalmazta fel őket erre? Miért kellene nekünk elfogadni számunkra teljesen ismeretlenek tételeit? Csak azért, mert sok (virtuális) pénzük van? Csak azért, mert a világ bizalmának semmibevételével, a világ becsapásával gátlástalanul spekulálhatnak más kárára?

Tőzsde, valutaárfolyamok, Európai Unió, egyre megy. Szélhámosság az egész! Tudatosan hoztak létre, és erőltetnek rá a világra olyan rendszereket, melyek működésével csak az elenyésző kisebbség van tisztában. Ráadásul azt tették általánosan elfogadott viselkedési normává, nem is fontos, hogy az egyszerű ember tisztában legyen azzal, hogyan működik az a rendszer, amiben él! De ami még ennél is fontosabb, le kell szoktatni arról is, hogy egyáltalán felmerüljön benne az igény arra vonatkozóan, hogy megismerje a rendszert és annak működését, pedig benne él! Így végeredményként már csak jót derülünk egy 42-fogas amerikai fogpasztamosoly kíséretével azon, hogy hát tulajdonképpen így van ez jól, mert hát másutt is így működik ez az egész, ott sem érdekli különösebben az embereket.

Kicsit olyan ez, mint amikor a tökig eladósított Amerikára, meg a tőkés világ prominens országaira mutogatnak, hogy némelyik adósságállománya már a GDP 100%-át is meghaladta. Úgyhogy semmi gond nincs azzal ha emelkedik az államadósság, vagy ne adj' isten, mi is átlépjük a ma még lélektaninak tartott álomhatárt.

Vegyük észre, hogy itt megint a szemléletmód, az alapvetés az, ami eleve hibás. Azért kell nekünk is tökig eladósodnunk, mert mások is tökig eladósodtak? És akkor ez innentől kezdve így van jól? Megint fel sem merül, még csak a kósza gondolat szintjén sem, hogy szó sincs itt holmi megmásíthatatlan természeti törvényekről, szentírásról, vagy valamiféle kőbe vésett alapigazságról, mely szerint létezni csak és kizárólag eladósodva lehet. Ez egyáltalán nem igaz, de mivel ma ez az általánosan bevett és jól bejáratott gyakorlat, hát akkor biztosan úgy is van! Megint rossz a kiindulási alap! Megint a számosság keretei között próbálunk felmentést adni magunknak olyasvalamivel kapcsolatban, aminek a minőségről kellene szólania. S mivel a minőségről kellene szólnia, számossággal, azaz a mennyiséggel nem mérhető! Áras népek gondolkodásmódja nem erőltethető rá szakrális talapzaton álló spirituális szemléletre! Ez a fajta mértékrendszer csak és kizárólag mammon világában használatos egyedül ,,üdvözítő" univerzális metódusként. A világ azonban nem csak számokból (értsd: hideg racionalitás) áll! De ne aggódj, gond egy szál se, hiszen mindenütt máshol is így megy ez!

Mv.: - Nézzük a csatlakozás tényét. Itt komoly történelmi érvek vannak, hogy Horvátországnak az Európai Unió tagjának kell lenni, akár csak az Osztrák-Magyar Monarchiát nézzük. Mondhatnánk azt is, hogyha a történelem úgy hozta volna, akkor igazságosan Szlovéniával és Magyarországgal kellett volna csatlakoznia Horvátországnak, hiszen maguk a horvátok, ha jól tudom, nem balkáni államnak identifikálják magukat, hanem egy közép-európai államnak. Volt ennek esélye 2004-ben?

Hopp, itt megint meg kell állnunk egy röpke kitérő erejéig!

Nem tudom, tetszettek-e figyelni? Megint a szóhasználat az, ami nagyon árulkodó!Horvátországnak az Európai Unió tagjának KELL lenni! Ez példázza a ,,szükséges rossz" kényszerűségéből fakadó muszáj dörgölőzködés módszertanának működését. Horvát barátainkat is, akárcsak bennünket, bekasztliztak valamelyik világbirodalmi tényezőként számontartott nagyobb haszonszivattyú-üzemeltető érdekkzösség alakulatába, az önálló létezés, a saját lábon történő megállás megoldása, akárcsak nekünk, az ő számukra sem engedélyezett! Tényleg testvérek vagyunk, de legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy azonos sorsot szántak nekünk!

A dologban az a legborzasztóbb, hogy már a szpíker sem veszi észre, mennyire ráállt a gondolkodásmódja és retorikája a birodalmi létezés gyarmati status quo-jára, pedig az eleve elrendeltetett provincialitás tükröződik a szaviból.

Sokcsevits Dénes: - Az a baj, hogy éppen a háború miatt nem volt. Mikor a horvátok az 1990-es évek elején kiváltak Jugoszláviából, akkor az egyik fő motivációjuk az volt, hogy szeretnének Európához visszacsatlakozni. Tulajdonképpen a horvát függetlenséget kivívó kormányzatnak is az volt a jelszava, hogy ,,Vissza Európához!" A háború azonban ezt gyakorlatilag megakadályozta. És tulajdonképpen ez volt a fő oka annak, hogy nem tudta megkezdeni az európai uniós felkészülést. 1995-ig ugye háború volt Horvátországban. Utána pedig egy másik probléma is volt, mert előkerült a háborús bűnösök kérdése, és attól kezdve Brüsszelből ezt a külön feltételt szabták meg Horvátország csatlakozásához, ami nem volt egy egyszerű dolog, mert Horvátországban még mindenki tudta, hogy ki volt az agresszor és ki volt az áldozat. Még mindenki emlékezett.

Mv.: - Brüsszelben nem biztos.

De vajon tényleg Európához találnak vissza az egykori államtotalitárius rendszerektől megszabadult nemzetek, amikor látványos külsőségek közepette az Európai Unió nyakába borulnak? Korántsem! Hiszen hogyan is jelenthetné ez a momentum az Európához való visszatérést, amikor ez a nemzetállamokon parazitaként élősködő, a profitmaximalizálás érdekében ördögi precizitással megálmodott és létrehozott bürokratikus adminisztráció minden európai értéket nélkülöz? A kereszténység, mint Európa egyik fundamentális alapértéke, mint deklarált véleménynyilvánítás, vagy hivatalos állásfoglalás, nem kapott helyet az unió alapvető jogi dokumentumainak egyikében sem! Helyhiány, vagy egyéb más okokból kifolyólag? Ki tudja?

A miheztartás végett egy röpke mondat erejéig idézzük ismét Barroso úr Dr. Halász Józsefnek írt véleményét a Szent Korona jogrendjéről:

,,A középkori vallásos Szent Koronára épülő Európai Konföderáció tervezet a legveszélyesebb szélsőség az európai civilizációra"

No, hát valami hasonló lehet kerszténység ügyben is az EU részéről. Asszem korrektek vagyunk, amikor kimondjuk, mert ki kell mondanunk, az Európai Unió csak nevében európai, másban nemigen. Ne csodálkozzunk hát, ha horvát barátaink többsége nem érzi a magáénak az Európai Uniót. Nincsenek egyedül ezzel az érzéssel.

Azt kérded: európai értékek?

Azt mondom európai uniós érdekek. Azaz valamiféle zavaros és megfoghatatlan, multikulturálisnak kikiáltott, és sokszor a konkvisztádorokat is megszégyenítő arroganciával terjesztett értéktelenség. Maga az üreség, a kiüresedés.

Ezért nem beszélhetünk visszacsatlakozásról, mert az azt feltételezné, hogy egyszer már részei voltunk ennek az embertelen és lélektelen érdekszövetségnek, ami tényszerűen nem igaz!

Méghogy vissza Európához? Ez ám a világméretű hazugság, hiszen ez nem Európa! Európát az európai értékeket valló és magukénak érző, azokat gyakorló, aszerint élő emberek teszik Európává, nem pedig a falanszter világát előrevetítő, az élettől teljességgel elrugaszkodott szabályozó és korlátozó rendszerek garmadája. Így képződhetnek meg aztán olyan ostobaságok, és ép ésszel felfoghatatlan embertelenségek, amelyek fittyet hánynak tradicionális múltra visszatekintő jól bevált gyakorlatoknak, semmibe vesznek hagyományokon és élettapasztalatokon múló létezési modelleket, elsőbbségi prioritásokat biztosítva olyan hiábavalóságoknak, mint példának okáért az uborkának az ő görbülete.

Ezt a képződményt, ezt a kórosan terjeszkedő valamit sok mindennek lehet nevezni, csak Európának nem.

Mv.: - Melyek voltak azok a fejezetek, amelyekre másik vendégem Skenderović Marin úr utalt, hogy fennakadt a horvát fél és nem bírta teljesíteni a feltételeket? Melyek voltak ezek a kardinális kérdések?

Sokcsevits Dénes: - Hát a már említett háborús bűnösökkel kapcsolatos kérdésen túl is voltak akadályok. Például ilyen az Adriai-tenger-i különleges gazdasági övezet kérdése, amit a horvátok el is fogadtak. Tehát a horvát parlament elfogadott erről egy törvényt, ez is fennakadt a brüsszeli szűrőn. Vagy például az állami támogatás a hajógyáraknak. Ez egy nagyon kényes kérdés volt. Itt a horvát baloldali sé a horvát jobboldali pártok is nagyon nehezen mozdultak ebben az ügyben, hiszen Dalmácijában a hajógyárak az iparban nagyon jelentősek és az iparban igen sok embert foglalkoztatnak és hát ezekenk az állami támogatását meg kellett szüntetni. Gyakorlatilag ez a kérdés most is csak elvi megegyezés szintjén zárult le, valójában még itt a horvát kormányra nagyon fájdalmas lépések várnak.

Nem tehetek róla, de nekem azonnal Kovács Laci bácsi komisszárrá történő kinevezése jutott eszembe, meg az első nehézségek utáni révbe érés, amikor már nem rezgett a léc, és mégis beülhetett a brüsszeli bársonyfotöjbe. Valamelyik korai interjújában mondta fel a jól betanult leckét, mely szerint a biztosnak biztosnak kell lennie a dolgában, nem kivételezhet, nem képviselheti Magyarországot, neki elsősorban az Európai Unió érdekeit kell szem előtt tartania! És itt ütközünk bele ismét a természetellenességbe, az életszerűtlenségbe, amikor újból és újból arra kényszerítenek ebben a kifacsarodott rendszerben, hogy erőszakold meg a létezésedet.

Az unióban nem támogathatod, nem állhatsz ki a saját nemzetedért, mindig csak az európai érdekekért! Egyfajta természetellenes létezésmódra akarnak rákényszeríteni azzal, hogy tagadd meg a saját nemzetedet, innentől kezdve nem számít, csak az unió számít, amiről nagy kegyesen azt hazudják neked, hogy az testesíti meg Európát, holott jól tudják, s tudod te is, hogy köszönőviszonyban sincs Európával, mert értékek helyett érdekeket preferál csupán, abból sem a sokakét, hanem a kivételezett kevesekét.

Nagyon fontos, hogy a delikvensből a nacionalizmusnak még az írmagját is kiöljék! Egyfajta félre- és rosszul értelmezett mesterséges egyenlősdit hoznak létre, eltűntetve ezzel a sokszínűségben rejlő varázslatos változatosságot és az abban rejlő rugalmasságot, mozgékonyságot, reagáló- és versenyképességet. Ne csodálkozzunk hát, ha a moslékmentes egyenuborka földrészén a kelleténél jóval lassabban történnek a dolgok. És azon se, ha a szintén kényszeredetten, a ,,minden áron, ha beledöglesz, akkor is" ránk erőltetett címszó jegyében megrendezésre kerülő világversenyen Európának a futottak még kategóriájában marad hely csupán.

Most értjük csak meg igazán, miért fekszik olyan jól ez a tankok helyett bankokon alapuló újfajta létberendezkedés a két gyökéretelen kasztnak, és miért fogadják el őket legalább ennyire pozitívan az új birodalom új urai. Itt alapból ismeretlen a Nemzet, a Haza fogalma, itt hivatalból kötelesség (ha nem is ártani, de) nem használni a saját fajtának. Jól érzik magukat, ebben egész biztos lehetsz.

Érdekes és egyben fura fintora a sorsnak ez a minden áron való befelé törekvés. Mint a Titanic című filmben, az utolsó kártyapartin elnyerjük a jegyet csak azért, nehogy véletlenül lemaradjunk, csak azért, hogy elmondhassuk, utaztunk egyet a nagy hajón. A jéghegyről persze ekkor még fogalmunk sincs! MEGLEPETÉS!

Sarkosan fogalmazva

Szegény horvátok még nem igazán értik, mibe lépnek bele, de majd ők is megtudják, meg lesznek rendszabályozva, vége szakad a horvát nacionalizmusnak. Széles Gábor az Echo Tv interjújában világos helyzet- és jövőképet adott a békemenetről szólván: világos üzenet volt ez a külföldi közvéleménynek és a hazai ellenzéknek, nem hátrálunk, nem kötünk alkut, ez a kormány a miénk, magyaroké, kiállunk mellette.

Hozzáteszem: mondhatják azt a keresztény- és nemzetellenes szubkultúrában, hogy a békemenetben a ,,nyuggerek" vonultak, de álljon itt egy idézet magától Vásárhelyi Máriától, akinél nincs nagyobb híve a magyar demokráciának, ő egy felmérést idéz őszinte sajnálattal:

,,Ellentétben a kilencvenes évek végén tapasztaltakkal, a politikai megosztottság a fiatalok körében nem bizonyos értékek elfogadása, hanem a szociáldemokrata és a kozmopolita értékrend éles elutasítása mentén rajzolódik ki: csaknem minden harmadik huszonéves jelezte azt, hogy ezek az értékek kifejezetten távol állnak tőle."

Ez nem baj, hanem nagy öröm, nemsokára minden huszonéves így vélekedik.

És nem a szociáldemokráciától távolodtak el, hanem az MSZP-től, a DK-tól, az LMP-től, meg a globális, balliberális világkormánytól, amely a vérünket szívja.

De erről már Marsovszky Magdát kell kérdezni.

Szentmihályi Szabó Péter

Néhányan már felkapaszkodtunk az árbóckosárba, ugyanakkor a látási viszonyok nem a legjobbak. De talán nem is ez a lényeg, hiszen láthattuk, hiába a legmodernebb technika, ha a hajót tudatosan a zátony felé kormányozzák. Előbb utóbb el fog süllyedni.

Soha nem látta még ilyen borúsan a jövőt Soros György

Rendkívül komoly figyelmeztetéssel érkezett Davosba a magyar származású hedge fund guru, Soros György. Véleménye szerint ugyanis Görögország idén valószínűleg csődbe megy, ha pedig az európai döntéshozók nem lépnek, egész Európa összeomolhat, ami az egész világra pusztító hatással lehet. A munkanélküliségi és adósságproblémák miatt agresszív utcai tiltakozások elkerülhetetlenek lesznek az USA-ban, amit csak durva elnyomással tudnak majd megfékezni - írja a Telegraph. (...)

A guru szerint az utcai tüntetések elkerülhetetlenek, amíg a magas munkanélküliség és adósság továbbra is komoly problémát jelent, ez viszont a személyi szabadság csökkentéséhez és rendőrállamok kiépüléséhez vezethet, még az Egyesült Államokban is.

Forrás: portfolio.hu

Ahogy James, a Meldrum ház lakája szokta volt mondani: ,,Tudjuk, hol a helyünk!" Annál is inkább íg van ez, mert éppen most közlik velünk:

Angela Merkel német kancellár mondta a davosi Világgazdasági Fórumon:

,,...merni kell még európaiabbnak lenni, és hozzá kell szokni ahhoz, hogy az Európai Bizottság egyre inkább kormányként tevékenykedik majd. Merkel ismét kiállt az euró megőrzése és a jelenlegi adósságválság megoldása mellett, ugyanakkor óvott az olyan ígéretektől, amelyeket nem tudnak majd teljesíteni a közös valutaövezet tagországai. A kancellár olyan Európát szeretne látni húsz év múlva, amelyben a lehető legszorosabban egyeztetik politikájukat a tagországok, s bárki bárhol szabadon letelepedhet és dolgozhat."

A cél egyértelmű: felszámolni a nemzetállamokat. Az első ránézésre érthetetlennek tűnő minden áron való befelé törekvés a pusztulás, az összeomlás szélére sodródott birodalomba akkor válik világossá számunkra, ha megértjük, a hatalmat gyakorlók végzetesen elszakadtak a nemzettől. Ugyanaz megy egy kaptafára mindenütt. Nem maradhatsz ki belőle, állást kell foglalnod mindenképp, KASZF (Kötelezően Ajánlott Szorgalmi Feladat) jelleggel muszáj valahova beállnod. Ha nem velük vagy, akkor ellenük, harmadik lehetőség nincs!

Vagy talán még is? Talán mégis.

Az embersétáltatás két fő szervezője, Bayer Zsolt és Bencsik András a Péntek 8 legutóbbi adásában váltig bizonygatták, hogy ez nem Európa-, ne adj' isten Európai Unió ellenes tüntetés volt, á dehogy. Ők csupán a kormány melett álltak ki tüntetőleg, és nehogy már Európa vegye magának a bátorságot, hogy belénk törölje a cipőjét minduntalan. (Vagy velünk törölje fel a padlót alkalmanként, ha arra szottyan úri kedve.) Én meg nézem otthon a tévét, és megint önkéntelenül is felmerül bennem a kérdés, vajon szükségünk van-e egy olyan rendszerre, ahol többszázezres tömegdemonstrációkat kell szervezni a célból, hogy nagyságosék kapjanak észbe, és méltóztassanak végre européer módon viselkedni! Vajon szükséges-e életben tartani egy ilyen rendszert? Vajon ragaszkodnunk kell-e, ráadásul sok esetben erőnkön felül, minden áron a tagsághoz egy ilyen rendszerben? A válasz minden bizonnyal az, hogy NEM!

Ezt azonban tilos kimondani! Még a rendszer ellen tiltakozóknak is!

Mindenkinek érintettnek kell lennie! Senki nem maradhat ki! Értsd: Senkit nem hagy(hat)unk az út szélén, még a végén magától feltápászkodik, és elindul az ellenkező irányban! Tehát lehet, hogy közelebb járunk az igazsághoz amikor azt mondjuk, hogy senki nem úszhatja meg! Igaz, ennek ára van, amit szigorúan behajtanak rajtad (no és persze veled együtt rajtam is), de hát pont ez a lényeg, mindenkinek fizetnie kell! Muszáj! Akkoris átkísérünk az út túloldalára, ha semmi keresnivalód sincs ott, és eszed ágában sem volt oda átkelni. Akkor is át fogunk kísérni, mert neked az a jó.

A fennmaradó időben mindenkinek kéretik otthon hagyni az autót (nem lehet gond, hiszen tankolni már nem nagyon tudod) és szép hosszú csendes sétákon elmerengeni a valóság mibenlétéről!

Isten áldja Magyarországot

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu

Nemzeti InternetFigyelő



http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/28/a-szukseges-rossz-a-kozponti-kuss oltatas-modszertana-avagy-tartozni-man-pedig-mindig-koll-valahova/#more-18385
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor dől már végre össze a holomítosz rogyadozó építménye?
  2012-01-28 19:21:46, szombat
 
  Mikor dől már végre össze a holomítosz rogyadozó építménye?



Ilyen lett volna a (sohasemvolt) zsidó szappan

Ha a holokauszt-mítosz építménye nem agyaglábakon ingadozna, akkor most, a nemzetközi holoemléknapon, az ünnepi megemlékezések szónokainak lenne bátorságuk felidézni a legelső sajtótudósítást, mely Auschwitz "felszabadítása" után született. Mint ismert, 1945. január 27-én a szovjet csapatok bevonultak az auschwitz-birkenau-i lágerkomplexum területére. Találtak ott 7-8 ezer rabot, akiket a gaz holokausztoló nácik valamilyen rejtélyes okból hátrahagytak. (Miközben persze minden egyes, a tömeges kivégzésekre vonatkozó iratot kiválogattak és elégettek - legalábbis a holokausztozók állításai szerint.)

De nézzük csak, miképpen is hangzik az Auschwitzban történt szörnyűségeket ecsetelő, a tábor elfoglalását követően keletkezett legelső sajtótudósítás! Idézet következik a szovjet kommunista párt központi lapja, a Pravda február 2-i számában megjelent cikkből. A "beszámoló" írója egy bizonyos Borisz Polevoj "haditudósító", aki a szovjet egységekkel együtt lépte át a lágerkomplexum határát.

"Az állandó jelleggel gázkamraként működő épületeket a tábor keleti részén átépítették. Kis tornyokkal és építészeti díszítményekkel látták el őket, így ártatlan garázsoknak tűntek...(A németek) elegyengették a halmokkal borított úgynevezett régi sírokat a tábor keleti részén, eltávolították és megsemmisítették a futószalagrendszer nyomait, ahol emberek százait ölték meg egyszerre elektromos árammal..." (Pravda, 1945. február 2.)

Roppant érdekes. Mit látott vajon Borisz Polevoj, illetve mit mondtak el neki a táborban maradt foglyok? Ugyanis a hivatalos holokauszt-történészek teljesen mást hirdetnek: senki sem beszél "tornyokkal és építészeti díszítményekkel ellátott gázkamrákról", igaz, egy ideig néhány, úgynevezett "szemtanú" hazudozott valamit "elektromos futószalagokon" zajló kivégzésekről, de ma már a holomítosznak ezt az elemét is csöndben átadták a feledésnek. Borisz Polevoj cikkének megjelenése óta soha senki sem állította azt sem, hogy valaha lettek volna gázkamrák a láger "keleti részében" (vagyis Auschwitz III-ban, más néven Monowitzban). A hivatalos holokausztdogma szerint működött egy gázkamrával ellátott krematórium az Auschwitz I. néven jelölt törzstáborban, éspedig 1942 tavaszától 1943 júliusáig, igaz, 1942 decemberétől már a benne lévő gázkamra állítólag nem üzemelt. (Valójában semmiféle írásos bizonyíték nincsen arra nézve, hogy akár egy percig is üzemelt volna.) J. C. Pressac, a hivatalos dogmatika kereteit feszegető, de hivatalosnak elismert történész pedig úgy véli, legfeljebb néhány hónapig működött a főtábor krematóriumának gázkamrája.

További négy ilyen jellegű "gyilkos" létesítmény pedig az Auschwitz II. elnevezéssel illetett Birkenauban kapott volna helyet. Ezek a modern krematóriumok, a feltételezett gázkamráikkal együtt, 1943 tavaszán-nyarán kezdték el a működésüket. A birkenaui krematóriumok létezése kétségbevonhatatlan tény, a revizionista történészek azonban - igencsak nyomós érvek alapján - vitatják, hogy azokban emberek meggyilkolására használt gázkamrákat működtettek volna. Ezen kívül a holokauszthívőnek el kell fogadnia azt az állítást is, mely szerint Birkenautól nyugatra két parasztházat is gázkamrává alakítottak át.

A holokausztemléknapon zajló megemlékezések szánalmasan ostoba felszólalóinak fel kellene tenni a kérdést: Borisz Polevoj "haditudósító" miért nem kérdezte meg a táborban hátrahagyott foglyokat, hogy hol zajlott az elgázosítás? Vajon a 7-8 ezer egykori lágerlakó egyike sem tudott volna pontosabb információval szolgálni? A válasz persze kézenfekvő lenne: Borisz Polevoj nem haditudósító volt, hanem propagandista, akinek parancsba adták, hogy írjon valamilyen rémséges beszámolót Auschwitzról a szövetséges propagandagépezet és az ellenállási mozgalmak korábban elhíresztelt, és széltében-hosszában terjesztett rémtörténetei alapján. Polevoj elvtárs teljesítette is a rábízott feladatot.

A szövetséges propagandisták később persze igyekeztek hihetőbbé tenni a "németek kegyetlenségéről és a zsidók kiirtásáról" szóló hazugságaikat. Kevés sikerrel, ugyanis például a nürnbergi per idején - és utána is még hosszú évekig - egészen másképpen festett a holomítosz, mint napjainkban. Régebben helyet kapott benne például az elektromos áramos, légkalapácsos kivégzés, az emberi zsírból készült szappan és kolbász, valamint az emberbőrből előállított lámpaernyő, a négymillió auschwitzi halott, az élve elégetés és számos más horrorisztikus történet. Régebben "szemtanúk" sokasága állította azt is, hogy működtek gázkamrák Dachauban, Bergen-Belsenben, Buchenwaldban és másutt is, a régi Reich területén felállított koncentrációs táborokban. Az évek során azonban a holomítosz jelentős változásokon esett át. Mára már csak a gázkamrás és gázteherautós kivégzés maradt a repertoárban (a tömeges gyilkosságok Auschwitzban és esetleg Majdanekben Ciklon B-vel, a többi négy táborban szén-monoxid gázzal történt volna), 4-ről 1-1,1 millióra szállították le az auschwitzi áldozati számot, és egy ideje már csupán hat "haláltábor" létében kell kötelezően hinnünk.

Az is bizonyos továbbá, hogy amikor a szovjet csapatok Auschwitzba érkeztek, már csak a törzstábor óvóhellyé átalakított I. sz. krematóriumát láthatták, továbbá a felrobbantott birkenaui krematóriumok romjait, melyekben egyébként - a hivatalos holokauszt-mítosz nagyon ritkán hangoztatott dogmája szerint - 1944 októberében vagy novemberében "végleg beszüntették az elgázosításokat". (Az erre vonatkozó állítólagos Himmler-parancs azonban természetesen "nincs meg", csak egy német katonatiszt "vallomása" létezik róla.) Így hát nem csak gázkamrákat, de "hullahegyeket" sem láthattak a "hős felszabadítók". És nem találkozhattak a később szentté avatott Elie Wiesel nevű szélhámossal sem, mivel ő a gázkamrákban zsidókat gyilkoló, sőt hatalmas gödrökben embereket élve elégető "nácikkal" együtt a szovjetek megérkezése előtt távozott. Wiesel a La Nuit (Éjszaka) című visszaemlékezésében (az 1958-as első francia kiadás, 129-133. old.) ugyanis elmeséli, hogy a tábor kiürítésére készülődő gaz nácik a foglyoknak feltették a kérdést: hajlandók-e a németekkel együtt nyugatra menekülni, vagy pedig bevárják a szovjet csapatok érkezését. A láger lakóinak többsége - kb. 10 ezer fő - úgy döntött, hogy a gyerekeket élve tűzbe dobáló, gázkamrákban milliókat kegyetlenül legyilkoló náci őrökkel együtt nyugatra távozik, és nem várja be a felszabadító szovjet hadsereg érkezését! Wiesel elbeszélése szerint ő is, apjával teljes egyetértésben, a távozás mellett döntött, és "holokausztot" éppen csak befejező nácikkal együtt elvonult. Sőt túlélte a "halálmenetet" is, hiszen a buchenwaldi koncentrációs táborban kötött ki, ahonnan kiszabadulva a világ tudomására hozhatta az auschwitzi lágerben átélt borzalmakat! (Wiesel hitelessége persze finoman szólva is kétséges: a Time magazin 1985. március 18-i számában megjelent interjújában ugyanis azt nyilatkozta, hogy ott a németek "mindennap tízezer embert küldtek a halálba". A ma hivatalos buchenwaldi áldozati szám 56 ezer, ami alighanem szintén túlzás. A buchenwaldi koncentrációs tábor 1937 és 1945 között működött.)

A kérdés immár az: mikor dől össze, és kiket temet maga alá a holokauszt-mítosz rogyadozó építménye?

Perge Ottó


http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szexi 16%
  2012-01-28 19:17:57, szombat
 
  Szexi 16%

bastya | 2012-01-27 11:34:22

Matolcsy György nagyon meg van elégedve a munkájával, és bár nem akarja sikertörténetként bemutatni a tavalyi eredményeket, de nem tehet mást, mert ha egyszer az volt, akkor az volt. Mármint a kormány és Matolcsy szerint. Igazából nem is tudom, hogy mit mondana, ha sikertörténetként akarná ténylegesen beállítani.

Természetesen a sokat támadott 16%-os szja is a sikertörténet része, hiszen ez nem csak a gazdaságot fehéríti és a foglalkoztatást növeli, hanem még annyira szexi is, hiszen a magyar társadalmat még inkább gyerekvállalásra ösztönzi, lassan már olyan mértékben, hogy a nyulak is irigykedni kezdenek. Igaz, hogy ennek ellentmond a KSH statisztikája, amely szerint 2011 novemberéig 2,8%-kal kevesebb született, nem tagadva, hogy június és november között 3%-kal nőtt a szülések száma. Azonban hiába volt sikeres az új egykulcsos adó a hálószobákban, ha az a bevételek oldalán nem jelentkezik, hiszen 2011-ben 400 milliárd forinttal csökkent az szja-bevétel. Márpedig ezt valahonnan pótolni kellett, és ezt meg is tették, gondoljunk csak a magánnyugdíj pénzek einstandolására.

Nyilván soha nem fogják azt mondani, hogy a 16%-os szja megbukott, de én úgy vagyok vele, hogy nem is kell kimondaniuk, hiszen igazából már megtették ezt kimondatlanul. Gondoljunk csak a tavalyi bérkommandóra, vagy az idei évre, amikor is bérkompenzációt kell adni, hogy az adójóváírás kivezetése miatt keletkezett bércsökkenést valahogy a 2011-es szinten lehessen tartani. Arról már nem is beszélve, hogy milyen egykulcsos adó az, ahol egy bizonyos bruttó bér felett az emberek még a tavalyi félszuperbruttósított bérükkel adóznak? Nagyjából ennyit az egykulcsos adóról és az egyszerűsítésről. Ha ugyanis megnézzük, hogyan változnak a nettó bérek, akkor bizony azt kell látnunk, hogy siralmas a helyzet, és a bérkompenzációval idén csak-csak elleszünk, de mi lesz 2013-tól, hiszen még kormányoldalról is sokszor elmondták, hogy ez egy nehéz év lesz.

Én persze nagyon örülök, hogy Matolcsy György és kormány nagyon meg van elégedve magával, de jó lenne, ha végre már mi is elégedettek lehetnénk. Vagy tudják mit? Egye fene, lemondok az elégedettségről, csak ne legyek egyre elégedetlenebb. Mert a jelenlegi helyzetet nézve nem hiszem, hogy hirtelen jobb lesz minden. És akkor még nem is tudjuk, hogy az EU és az IMF milyen egyéb feltételeket fog szabni a kormánynak a pénzekért cserébe.


http://magyarcitrom.postr.hu/szexi-16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy: felizgulnak a magyarok az egykulcsostól
  2012-01-28 18:41:15, szombat
 
  2012.01.27. 05:29
Matolcsy: felizgulnak a magyarok az egykulcsostól


Kusza Szem számmágus tegnapi Nagy Megfejtés beszédét élőben nem láttam, mert az indexesek online éhségsztrájkja érdekesebbnek látszott, - meg amúgy is éljen a sajtószabadság - de az írott tudósítást olvasva egészen szürreális kép bontakozott ki előttem: Matolcsynak nem csak a számokról nincs halvány lila fingja sem, de a társadalomban uralkodó hangulatról is téveszméi vannak.

Legelső tanulság, hogy a kormánynak az egykulcsosra feláll. Gondolom az alhasi vérbőség okozta agyi vérellátási zavartól látják úgy, hogy az ország az IMF nevű család egyik csintalan csemetéje, aki elmozizta a zsebpénzét és ezért segítségre szorul. Ha ez igaz, akkor nekem inkább úgy tűnik, hogy apu-anyu benyitott a klapechálóba, és éppen magán kívül ordít: kisfiam, költségvetésnek álcázott pornólapra herdáltad a pénzt, és recskázol a paplan alatt?
De az izgalmi állapot Kusza Szem szerint nem csak náluk állandó, hanem a nép körében is. Mert az egykulcsos afrodiziákumtól állandó a felfokozott állapot, és kefélünk, mint a nyulak. - Akarom mondani a keresztény konzervatív családmodell hatálybalépése óta szigorúan gyereknemzési céllal lehetőleg házastársunkkal létesítünk szexuális kapcsolatot, a népességszám növelésének érdekében.

Ehhez képest a valóság úgy néz ki, hogy a 2010 nyarán bezengett egykulcsos adó miatt inkább pánik alakult ki, 2011 első negyedévében 10% születésszám csökkenés volt tapasztalható, és ez a KSH legfrissebb adatai szerint az év további hónapjaiban sem sokat változott.

Szerintem ezek a számok inkább azt mutatják kedves Gyuri, hogy a társadalom szerint úgy vagytok ti is az adó és gazdaságpolitikával, mint a 90 éves Géza bácsi a dugással: igénye volna rá, még húzni is tudná, de tolni már nem.

Ezenkívül általánosságban megfigyelhető, hogy szerencsétlenek olyan éhesek a sikerre, mint Andokban lezuhant uruguayi rögbicsapat a chilei marha steakre. De valami furcsa módon őket is egy hegylánc választja el ettől, és hágóvas meg mászás helyett hülyébbnél hülyébb magyarázatokkal operálnak, mintha az közelebb vinne egy tipegésnyit is bármihez. Kusza Szem ismét megmagyarázta: ugyan a költségvetési hiány 1734 milliárd, de ha pőrére vetkőztetjük, a tengelye körül háromszor jobbról balra megforgatjuk, és a mangalica kolbász 1912-es árfolyamán számoljuk akkor pont teljesítjük a hiánycélt. Igaz, hogy ezt rajta kívül nem hiszi el senki - szerintem Orbán sem - de erőlteti, mintha a sokszor elmondástól igazzá válna.

Egyébként is siker van, mert az nem igaz, hogy talicskával menti kifelé a pénzét mindenki az országból, ezt csak a privát szféra és bankok csinálják. Utóbbiak harmadával csökkentik magyarországi aktivitásukat 2015-ig, és csökkentik a hitel-betét arányukat is. Skandallum, hallatlan, akkor ki fog a gazdaságba tőkét forgatni hitel formájában? Meg amúgy is hogy képzelik, hogy bankadóztatás, végtörlesztés és árfolyamrögzítés után nem borulnak hálaimával a gazdasági kormányzat elé. Ez nagyjából mindent el is mond az Orbán kormány iránt érzett társadalmi és pénzszektori bizalomról. Felesleges szajkózni a sikerpropagandát, hablatyolni itt nem volt megszorítás, de még olyan sem, ami arra hasonlítana szöveget, mikor a bérből és fizetésből élők a zsebükön tapasztalják, amit a külföldiek is látnak: a matolcsyzmus elbotlott a saját lábában, és arcon tompítva állt bele a reménytelen valóság kemény talajába.


http://varanus.blog.hu/2012/01/27/matolcsy_felizgulnak_a_magyarok_az_egykulcsosto l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Májnémiz Spam, Orbán Spam
  2012-01-28 18:31:23, szombat
 
  2012.01.28. 05:27

Májnémiz Spam, Orbán Spam


Megint lehetett valami trükkös közbeszerzés, mert pártunk és kormányunk kíván az ország legnagyobb spammere lenni. Lehet, hogy rajtuk ragadt egy akciós botnet szerver, és ha már így megesett a dolog, akkor igyekeznek valamire felhasználni?

"A megyei kormányhivatalok levélben arra kérik az érettségit szervező középiskolák igazgatóit, hogy küldjék el nekik az iskolában dolgozó tanárok elektronikus elérhetőségét" - így a hír, amire elsőre csak pislogni lehet, mint Hoffmann Rózsának a közoktatási törvény mellett heverő padlóköpetre, amire Orbán Viktor volt szíves felhívni a köz figyelmét. Kubatov Gábor óta tudjuk, hogy Orbán szerint a hacker támadás az, mikor a TEK srácok faltörőkossal igyekeznek Viktort anyázó fészbúk profilt feltörni monitoron keresztül.
Így joggal merül fel a kérdés, hogy a kormány, akinek feje az internetet ennyire nem érti minek bajlódna a tanárok közvetlen elérésével? Pláne érettségit szervező középiskolákban? Ennyi kádergyerek érettségizik idén, hogy a hagyományos hátszél már nem használ? Célzott levelet kell küldeni Kovács Bélánénak az érettségibizottságba, hogy kiskezitcsókolom, a Staubinger Szaniszlónak ma sikeres vizsgát kell tenni, mert az alsó-büdöshartyáni Fidelitasznál már nagyon várják? Vagy ennyire szívükön viselik a tanárok sorsát, hogy reggelente névre szóló jó reggelt üzivel kedveskednek, hogyaszongya Manyi néni, csillagbogár, hát kínozza-e még a tegnapi isiász? Tessék sok szamárbütyök teát inni, az majd jót tesz. Vagy szimplán csak annyi a cél, hogy a kormány emberarcúságát mutogassák, mert a NENYIre nyomtatott Orbán poszter már nem hozza a kívánt lelkesedést?Két pornóoldal, három Viagra és egy nigériai elhunyt milliomos nagybácsi után jön egy alsógatyáig közvetlen Orbán?

Esetleg szimplán csak bizonyítani akarjátok, mi a frász baja van Brüsszelnek az adatvédelmi törvénnyel, meg az adatvédelemről alkotott felfogásotokkal? Mert akkor nem kell tovább gyötrődni a válasszal, mert pont ez. Hogy ti akarjátok megvédeni a mi adatainkat magatoktól.

Így.

Hogy máris a sajátotokként kezelnétek, mintha alanyi jogon járna. Pedig nem jár. Úgy különösen nem, hogy se megfelelő indoklás nincs, se konkrét meghatározás, ki kezelné ezeket az adatokat, hol, meddig, és ki férhetne hozzá. Arról nem beszélve, hogy egy cím alapján a használójáról jelentős mennyiségű adat gyűjthető össze az internetes jelenlétéből. Egészen extrém esetben az egészet bedobhatjátok egy levelezőrendszer kontaktlistájába, és mondjuk a faszbúkon regisztrált új: Magyarország Kormánya profilról máris lehet ismerősöket keresni. Amivel nyilván nem az a baj, hogy Magyarország Kormánya reglap megbök, hogy legyémá' ismim kisköcsög.

Ezzel ismét sikerült megmutatni Európának, hogy de, ti tényleg és ennyire, nem alaptalanok a veletek szemben támasztott előítéletek. Hajrá srácok, fog ez menni, csak így tovább!


http://varanus.blog.hu/2012/01/28/majnemiz_spam_orban_spam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Köves (Máté) Slomónak az EMIH főrabbijának
  2012-01-28 18:05:25, szombat
 
  Nyílt levél Köves (Máté) Slomónak az EMIH főrabbijának


2012. január 28. 14:50:31

Tisztelt Köves (Máté) Slomó úr!

Ahogy közeleg 2012. január 24-e, a Grüner kontra Köves per napja, - amelynek az a tárgya tulajdonképpen, hogy ki is valójában Elie Wiesel - úgy szaporodnak a különböző hírcsatornákon és médiafórumokon az ezzel kapcsolatos írások és nyilatkozatok.

Ezek egy része találgatás, holott úgy vélem, ebben az ügyben nem kell találgatásokra hagyatkozni. Grüner Miklós - aki a karjába tetovált A-11104 nyilvántartási számmal igazoltan auschwitzi túlélő - 1986 óta folytatott kutató és gyűjtő munkájának eredményeként a perben bizonyítani tudja, hogy az Elie Wieselként ismertté vált, Nobel Béke-díjas író nem az, akinek mondja magát, vagyis az egykori auschwitzi deportált, A-7713-as nyilvántartási számú Lázár Wisel.

Grüner nem állít többet, - igaz kevesebbet se - mint hogy Elie Wiesel ,,valaki más". De ha ez így van, akkor mi történt az ,,igazi" az A-7713-as nyilvántartási számú Lázár Wisellel, aki Grüner Miklóssal együtt túlélte a haláltábort.

Grüner 25 éve próbálja elérni, hogy valamely hatóság, hivatal, állami szervezet valahol a világban állapítsa meg Elie Wiesel személyazonosságát, s nem más okból teszi mindezt, hogy igazolja állítása megalapozottságát. Úgy véli, az igazság minden egyéb szempontnál fontosabb.

A felperesi érvelés tényekre, hiteles adatokra épül.

Dokumentálja, hogy az A-7713-as számmal nyilvántartásba vett auschwitzi fogoly, Lázár Visel 1913. szeptember 4-én született, Máramarosszigeten.
Ha tehát Elie Wiesel magát az A-7713-as számú auschwitzi deportálttal azonosítja, akkor nem lehet a születési dátuma 1928. szeptember 30., mint ahogy azt abban az okiratban rögzítette, amellyel 1957. november 22-én amerikai állampolgárságot kért.

A Kaliforniai Legfelsőbb Bíróságon, 2008. július 7-i tanúkénti meghallgatása során azt állította, - túl azon, hogy ő az A-7713-as nyilvántartási számú túlélő -apját Ábrahám Wieselnek hívták.
Az 1928. szeptember 30-án, Máramarosszigeten született Lázár Visel apja neve Solomon Visel.

Ez a két adat, a csatolt dokumentumok - így az auschwitzi nyilvántartási napló, a máramarosszigeti születési anyakönyvi kivonat, az amerikai állampolgársági kérelem és a San Francisco-i bírósági jegyzőkönyv - alapján mindent eldönt. Minden más bizonyíték csak ezt kiegészítő adalék.

A per célja tehát a valótlan állítás leleplezése, s az igazság kimondása. Nem kíván eszköze lenni antiszemitizmusnak és holokauszt tagadásnak.
A valóság feltárása és megismerése azért fontos, mert a holokausztot nem Elie Wiesel személye és tevékenysége teszi a történelem egyik legborzalmasabb tragédiájává, hanem annak ténye.

Valóban mindent meg kell tenni, hogy az meg ne ismétlődhessék.
Elie Wiesel hiteltelenné válása nem teszi hiteltelenné a holokauszt tényét.

Tisztelt Köves úr!

Ön nem azért lett alperese a személyiségi jog megsértése miatti eljárásnak, mert Elie Wieselt nagyra tartja, s azért sem, mert irodalmi munkássága és közéleti tevékenysége alapján őt tiszteli, vele azonosul.

Ön azért lett alperes, mert egy interneten megjelent írásában megkérdőjelezte Grüner Miklós szavahihetőségét, és azért nevezte történelemhamisítónak, mert vita tárgyává tette Elie Wiesel személyazonosságát.

Ha már feltette a kérdést, veszélyezteti-e ez a per a holokauszt tényének feltétel nélküli elfogadását, erre mindenképp válaszolni kell.
Amik veszélyt jelentenek erre és erősíthetik az antiszemitizmust, vagy a holokauszt tagadók táborát, azok a perek, amelyek hol Svájc, hol Franciaország - s most épp aktuálisan Magyarország - ellen indultak, s arra tesznek kísérletet, hogy a holokausztra hivatkozással egy szűk csoport nagyszámú áldozat után hatalmas összegű kártérítést követeljen magának.

Teszik mindezt ráadásul úgy, hogy a holokauszttal kapcsolatos kártérítés kérdését mind a nemzetközi jog, mind valamennyi európai állam nemzeti jogalkotása rendezte.
A mai napig fizet, és még a jövőben is fizetni fog a Magyar Állam a holokauszt túlélőknek, illetve a hozzátartozóiknak kártérítést, részben jogszabályban vállalt kötelezettsége, részben a MAZSIHISZ-szel kötött megállapodás alapján.

A MÁV és a MNB elleni chicagói per ebbe a kategóriába tartozik. Abba, amelyik árt, s valóban alkalmas arra, hogy felerősítse antiszemitizmust, s megjelenítse a holokauszt tagadás téveszméjét.

Ha a világ azzal szembesül, hogy vannak, akik folyamatosan, búvópatak módjára felbukkanva újabb és újabb követeléssel állnak elő a holokausztra való hivatkozással, úgy kivívják minden olyan józan gondolkodású ember rosszallását - de legalábbis értetlenkedését -, akiknek az antiszemitizmushoz, a holokauszt tagadáshoz, de még a jobboldali eszmékhez sincs kötődésük.

És sajnos ki kell mondanunk, Elie Wiesel hamis állításával is ezt erősíti. Nem írásaival, hanem azzal a megnyilvánulásával, hogy a számára is pénzforrást jelent.
Ez ellen lépett fel Grüner Miklós, mert Auschwitzban azt a fogadalmat tette az édesapjának, - mielőtt elhurcolták a gázkamrába- küzdeni fog azért, hogy ez a szörnyűség meg ne ismétlődhessék, s azért is, hogy a világ ,,ne hallgasson" - mert az ,,eredeti" Buenos Airesben 1955-ben jiddis nyelven megjelent Visel könyv címe nem véletlenül volt ,,És a világ hallgatott"- és ne felejtsen. De azt is meghagyta Grüner Miklós apja, hogy ehhez ,,pénz ne tapadjon"!
Ez tehát az ő öröksége, ezt a terhet cipeli, s ennek a kötelezésnek tesz eleget.

Veszprém, 2012. január 17.
Dr. Bősze Ferenc
ügyvéd

Forrás: Nyílt levél


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=94493
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitalálta a Külügyminisztérium, mi hiányzik a magyar gyereke
  2012-01-28 17:52:03, szombat
 
  Kitalálta a Külügyminisztérium, mi hiányzik a magyar gyerekeknek: egy jó kis holokauszt-vetélkedő!
2012. január 28. 01:46:16

Az alábbi hír olvasható a Miskolci Egyetem honlapjának főoldalán:
Néhány tudnivaló a "részletekből":

"A zsidóságot, a romákat sújtó népirtás és következményei a magyar múlt, az európai történelem és a kultúra veresége. Az európai emlékezetkultúrához hasonlóan Magyarországon is törekednünk kell arra, hogy a holokauszt a magyar történelem, a kollektív emlékezet részévé váljon."


Fő támogató és együttműködő partner Magyarország Külügyminisztériuma.
A vetélkedő témakörei: "II. világháború története, Magyarország szerepe, a zsidóüldözések, a Holokauszt, Raoul Wallenberg és más embermentők tevékenysége, a zsidó-magyar kultúra együttélése, Holokauszt és embermentő emlékhelyek Budapesten, illetve a lakóhelyen. Holokauszt túlélők történetei. Raoul Wallenberg a humánum lovagjának időszerűsége napjainkban. A magyar külpolitika az emberi-, kisebbségi jogokért".
A vetélkedőre 4 fős középiskolás csapatok jelentkezhetnek, valamint felkészítő tanáruk. A www.wallenbergegyesulet.hu honlapon kell regisztrálni 2012. február 3-ig.
Néhány korábbi hír a "nemzeti-keresztény" kormány ezirányú munkásságáról:
- Holopropagandára képezik ki a tanárokat Judapesten - a kormány támogatásával
- "Holokauszt-oktatási szakértőket" képeznek ki Hoffmann Rózsáék
- Erre van pénz: izraeli "holokauszt-továbbképzésre" küldik Réthelyiék a tanárokat


Forrás: Kuruc.info


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=94476
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.