Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Nemzeti önkép, szivárványos vágyálmok és rögeszmés látomáso
  2012-01-08 21:14:08, vasárnap
 
 
Nemzeti önkép, szivárványos vágyálmok és rögeszmés látomások



A hírportálunkon megjelenő egyes történelmi témájú írásokhoz fűzött olvasói megjegyzések nagyon tanulságosak - sok más mellett - abból a szempontból is, miszerint tükrözik a magyar nemzethez tartozók jelenlegi történelmi tudati állapotát, ismereti szintjét. Persze a neoliberális konzumidiotizmus zavaros mocsarában úszva már önmagában az is óriási eredménynek tekinthető, ha ma Magyarországon valaki történelmi témájú könyvet vesz a kezébe. Csakhogy két dolgot azonnal meg kell ezzel kapcsolatban jegyeznem.



Az egyik az a fránya szövegértés. Miként azt az elhíresült vagy inkább hírhedtté vált PISA 2000 felmérés eredményei is jelezték már, nagy baj van hazánkban a szövegértéssel. Napi tapasztalat, hogy sok olvasó olyan tényeket kér számon a cikkírótól, amelyek nem tartoznak az írás témájához. S ebbe a ,,műfaji kategóriába" sorolhatók azok a kommentek is, amelyek felróják a Kuruc.infónak, hogy egyszer az arabok pártján áll, máskor pedig ellenük foglal állást, holott teljesen egyértelmű, hogy nem erről van szó. Nota bene: az egyik legutóbbi ilyen bejegyzést épp Iránnal kapcsolatban olvashattuk, csak hát ugye Irán abszolút többségben lévő, államalkotó népe már az ókortól a perzsa és nem az arab. No, de hagyjuk is.

Ám még ennél is nagyobb baj, hogy a 21. századra sikerült az egészséges történelmi öntudatot és önképet teljesen szétroncsolni Magyarországon. Fél évszázad kommunista-materialista agymosása és a nemzeti kohéziót romboló kártevése után 1990-től színre léptek a jó üzleti érzékkel megáldott szélhámosok, akik csakhamar felismerték, hogy óriási társadalmi igény van múltunk, különösen annak őstörténet névvel illetett periódusának megismerésére. Tehát nemcsak az anyagi javak privatizációjával lehet a zavarosban halászva degeszre tömni a virtuális és valóságos bukszánkat, hanem a szellemi portékák tekintetében is bőséges ,,piac" nyílott meg a ,,látók" előtt, hiszen óriási volt ott a kereslet. Így léptek színre mind nagyobb számban a különféle zavaros teóriákat hangoztató ,,neotáltosok", ,,igehirdető látnokok", ,,szent mágusok", s kezdték meg hittérítő tevékenységüket, amely kétségkívül jó befektetésnek bizonyult, s óriási hasznot hozott -hoz a szektavezéreknek és főguruknak. (Egyébként ugyanez a folyamat - sokszor összefonódva a kettő - a vallás területén is végbement, s agyafúrt szélhámosok kihasználva a törvényi szabályozás nyújtotta lehetőségeket, teljesen legálisan kizsebelhették híveiket és hirdethették elmeháborodott tanaikat - de ez külön írás témája lehet). S amikor a hagymázos teóriáik hiteles forrásai iránt érdeklődik az ember a ,,prófétáktól", efféle válaszokat kap, hogy ,,voltak, de elvesztek", ,,ennek így kellett lennie", vagy egyszerűen későbbi, esetleg hamisított forrásokkal hozakodnak elő.
Nos, a magyar régmúlt a szellemi kalózkodások kimeríthetetlen bőségű Óperenciás-tengerének bizonyult a kinyilatkoztatók számára. Ezen ,,újpogányok" tevékenysége két szempontból is nagyon káros nemzetünkre. Egyrészt teljesen hamis, valótlan képet mutatnak fel múltunkról jó szándékú híveiknek, s ezzel egyfajta szellemi zsákutcába terelik őket, másfelől a hiteles tradicionalista irányzat jeles képviselőit - a teljesség igénye nélkül: Julius Evola, René Guénon, Hamvas Béla, László András, Buji Ferenc, Baranyi Tibor Imre - is hitelteleníthetik a beavatatlanok előtt.
Nos, az általam a napokban portálunkon közzé tett történelmi témájú publicisztikákra írott nem egy - egyébként jó szándékú - olvasói hozzászóláson is jól kimutatható eme áltradicionalista iskola képviselőinek hatása. Vegyük a két népszerű témakörüket, a Szent István - Koppány kérdéskört, illetve a Habsburgok magyar történelem alakításában játszott szerepének megítélését.

Miként korábban írott cikkemben, most is leszögezem, hogy a Szent István - Koppány konfliktust illetően nem lehet a történelmi tények alapján egyértelműen állást foglalni, a többi már hit kérdése, ez pedig kivezet a történettudomány territóriumának illetékességi köréből. Tény, hogy a nyugati, latin kereszténységnek az országra történt ráerőltetésével pótolhatatlan, ősi magyar értékek pusztultak el, s ennek a világnak csak kulturális morzsái maradtak fenn napjainkra. Ámbár azért itt engedtessék meg a költői kérdés: vajon ha Szent István vagy Koppány vagy bármely uralkodó változatlan formában és minőségben fenn akarja tartani az ősi, keleti magyarságot mint népi, kulturális, szellemi és szakrális entitást, vajha folytathatnánk ma az egész Koppány - Szent István kérdéskomplexumról itt egyáltalán bármilyen vitát? Attól tartok, nem, mert a ,,Nyugat" mind egy szálig kiirtotta volna a magyarságot, illetve túlélő töredékeit beolvasztotta - mai szóval - asszimilálta volna. Hiszen ma is kénytelenek vagyunk az Unió és az IMF előtt meghátrálni, alkalmazkodni. Egyébként is, alapvetően hibás ezen 1000 esztendő előtti konfliktusba a tradíció és a modernizáció, a nyugatosodás összecsapását belelátnunk, hiszen egyszerűen hatalmi harc volt az Árpádok két lehetséges trónörököse között. S még nagyobb aránytévesztés a középkor vagy kora újkor társadalmi viszonyait, emberi cselekedetek mozgatórugóit mai fogalomkészletünkkel leírni. (A liberalizmus, nacionalizmus, nemzet, globalizmus és társaik modern fogalmak, s ezekre a korszakokra teljességgel alkalmazhatatlanok, vagyis színtiszta anakronizmus a használatuk. Körülbelül, mintha a ,,gőzparipát" vagy éppenséggel az ,,istálló" szó Forma-1-ben meghonosodott jelentését próbálnánk ezekbe a korokba átültetni). Azt pedig - mivel István diadalmaskodott, a szerencsétlen sorsú Koppány pedig felnégyeltetett - utólag már senki nem mondhatja meg, hogy a somogyi nagyúr győzelme esetén vajon ő nem vezette volna-e Magyarországot a ma Szent Istváninak mondott nyugatos útra. Erős a gyanúm, hogy igen. Az viszont, hogy a Koppány és István közötti összecsapásban a magyarok csaptak össze a németekkel egyszerűen badarság. Hivatkozott dolgozatomban is említettem, hogy ez az elképzelés honnan eredeztethető. A pannonhalmi alapítólevél 12. századi megtoldója a három német vezérnév láttán úgy fogalmazta meg a csata lényegét, hogy az a németek és a magyarok között dúlt, noha erről egyetlen korabeli forrás sem tud, s a somogyi törzsi településnevek is arról tanúskodnak, hogy mindkét oldalon magyarok, besenyők, kabarok harcoltak, tehát a svábok csak az udvari testőrség szűk, elit rétegét alkották István seregében.
Az az állítás sem igaz, miszerint István ,,elnémetesítette" udvarát, s ,,német érdekeket szolgált ki", ugyanis igen csak elporolta az 1030-ban hazánkra törő II. Konrád császár seregeit, sőt Bécsnél az egész német ármádiát foglyul ejtette, s magát a várost is elfoglalta Mátyás előtt 455 esztendővel. A békekötésnek köszönhetően pedig kitolta Magyarország nyugati határait a Fischa folyóig, vagyis német területeket hódított meg. A dolog pikantériáját az adja, hogy minderről a magyarokkal szembeni elfogultsággal aligha vádolható korabeli, hiteles német forrás, az Altaichi Évkönyvek tudósít.

Áttérve a Habsburg-problémakörre, fontos megjegyeznem, hogy itt sem emocionális kérdésről van szó. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, sőt patologikusan gyűlölni őket, de egy történeti jellegű összefoglalóban vagy elemzésben csak a tényeknek van helyük. Tény, hogy a 15. század közepe táján a magyar elit - nagyon helyesen és reálpolitikusan - rádöbbent, miszerint képtelen országa határait saját gazdasági és katonai-demográfiai erőforrásaira hagyatkozva megvédeni a töröktől, erre csak egy nagyobb államszervezeti struktúrában, egy birodalom részeként van esélye. Magyarként az én véleményem is az, hogy az lett volna nemzeti érdekeink és a magyarság jövőjét illetően is optimális, ha ez az államalakulat egy magyar dinasztia uralma alatt jön létre. A történelem azonban egy másfajta birodalmi szerveződést igazolt, hiszen hatalmasabb demográfiai, hadi, pénzügyi (Fuggerek) potenciállal rendelkezett, mint a kb. 4 milliós összlakosságú Magyar Királyság, s egy német uralkodóház, a Habsburg viselte a császári méltóságot is. Azok az összeesküvés-teóriák, hogy már a középkorban, illetve az újkorban felesküdött a Nyugat, illetve a Habsburg-dinasztia a magyarság kiirtására, egyszerűen értelmezhetetlenek. Miért is tette volna? Annak,hogy a török kiűzésének történelmi feladatát csak a 17. század végén teljesítették a Habsburgok, alapvetően három oka volt:

1. Lekötötte őket 1492-től kezdődően az Újvilág gyarmatosítása, hiszen a közép- és dél-amerikai, hihetetlen gazdagságú ezüst- és aranybányák, Eldorádó megszerzése ezerszeresen fontosabb volt számukra, mint Közép-Európa. (A Habsburgok uralkodtak Spanyolországban is, sőt 1556-ig a császári cím is a spanyol ág, nevezetesen V. Károly kezében volt, ekkor jutott a magyar királyként is uralkodó I. Ferdinánd birtokába).

2. A nyugati kereszténységet megosztó, 1517-ben kezdődött reformációt követő kegyetlen vallásháborúk állandósulása a Német Birodalomban a protestánsok és a katolikusok között, amely szétválaszthatatlanul összefonódott az európai nagyhatalmi átrendeződéssel is és súlyos konfliktusokkal is járt. Ebben német császárokként szintén érdekeltek voltak.

2. A Valois-, illetve Bourbon-Habsburg rivalizálás az európai főhatalomért Nyugat-Európában két évszázadon át, amelyben végül alulmaradtak a Habsburgok, így a 17. század végére látták be, hogy nagyhatalmi státuszuk megőrzésére, illetve kiterjesztésére kifizetődőbb, ha birodalmuk súlypontját a Duna-medencébe helyezik át.

A fentebbi események is mutatják, hogy esze ágában sem volt a Habsburgoknak a magyarság elpusztítása, hiszen amennyiben ez lett volna a céljuk, külpolitikájuk fókuszába a Duna-medence kerül már a kezdeti időszakban, nem pedig Amerika és Nyugat-Európa. Nemzeti tragédiánk éppen abból származott, hogy az Oszmán-Habsburg rivalizálásnak köszönhetően - itt sem árt egyébként globális összefüggéseiben vizsgálni a dolgot, s megállapítani, hogy a fő frontvonal a két impérium között a Mediterráneum térségében húzódott, a Kárpát-medence tehát mellékhadszíntér volt - hazánk területe két évszázadra állandósult hadszíntérré változott, következésképp elveszítettük ezen időszak természetes népszaporulatát. Innen van az, hogy a 18. századi telepítések következtében kisebbségbe kerültünk saját hazánkban, tehát nagyjából 40-45%-ot tett ki a magyarság aránya, míg 1500 táján még 80% körül volt. A török hódoltsági terület ugyanis 1700 körül fehér folt volt demográfiai szempontból, nekünk magyaroknak etnikai utánpótlásunk sajnálatos módon - a csekély számú csángóság kivételével - nem volt a Kárpát-medencén kívül, így beköltöztek a svábok, rácok, oláhok a lakatlan vagy gyéren lakott területekre. Szó sincs tehát itt semmiféle nemzetközi összeesküvésről, gyilkos szándékokról. Alapvető nemzeti érdekünk, hogy ezekkel a primitív szamárságokkal viszzahozhatatlanul leszámoljunk végre, hiszen ez nem más, mint kollektív önáltatás és hárítás.

Végezetül még annyit, hogy csupán önmagunknak, nemzetünknek ártunk, ha nem nézünk szembe őszintén, délibábos illúziók nélkül heroikus és nagyon is vállalható nemzeti történelmünkkel, mert addig nincs és nem is lesz magyar feltámadás és újjászületés, míg ez meg nem történik. Kényszerképzetes-rögeszmés ideológiák kiötlésével és továbbörökítésével csak saját magunknak ártunk, mint a súlyosan beteg ember, aki nem vesz tudomást egészségi állapotáról. No, és legfőképp, ellenségeinknek használunk.

Lipusz Zsolt



http://www.kuruc.info/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
20 milliárd eurót emlegetnek
  2012-01-08 20:53:18, vasárnap
 
  20 milliárd eurót emlegetnek

2012. január 8. 17:09:39

Magyarország jövőbeni finanszírozási igényei alapján egy 20 milliárd euró körüli összértékű IMF/EU-program lenne hitelesnek tekinthető segítség piaci szempontonból - vélekedtek hétvégi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni befektetési és elemző részlege által befektetők számára összeállított részletes áttekintés szerint a külső finanszírozási igényeket ,,nagyon leszűkített perspektívából" tekintve - vagyis csak a közeljövőben esedékessé váló kormányadósság-törlesztési kötelezettségeket figyelembe véve - a magyar kormány megengedhet ,,valamelyes késést" a tárgyalások során, az idén ugyanis csak néhány - igaz, nagy összegű - szuverén devizaadósság-hányad jár le.
Orbán Viktor kormányfő egy vasárnapi interjújában részletesen beszél a tárgyalásokról, a gazdaság helyzetéről.


A ház szerint azonban - tekintettel a külföldi befektetők jelentős arányára a helyi kötvénypiacon, és a tőkemenekítés kockázatára, valamint a magánszektor, főleg bankok nagyon magas külső finanszírozási igényeire - az ország egésze már az előtt is finanszírozási válsággal kerülhet szembe, hogy a kormány kifogyna a pénzből. Ráadásul ha több kötvényaukció is sikertelenül zárulna, az nagyon kedvezőtlen jelzés lenne a kötvénybirtokosok számára, és valószínűleg másodpiaci eladási hullámhoz és tőkemenekítéshez vezetne - vélekedtek hétvégi helyzetértékelésükben a Goldman Sachs londoni elemzői. A cég szerint ahhoz, hogy az új IMF/EU-program hiteles legyen, teljes mértékben fedeznie kell a program időtartama alatt, illetve utána kialakuló potenciális finanszírozási réseket. A Goldman Sachs elemzőinek számításai szerint ez azt jelenti, hogy a valutaalap és az EU - valamint egyéb, esetleg bekacsolódó nemzetközi intézmények - által nyújtandó hitelkeret értékének hozzávetőleg 20 milliárd eurót kellene elérnie, annyit, amennyit Magyarország az előző készenléti egyezmény alapján kapott.

A GS szerint az új program megszületése piaci katalizáló hatással járna, vagyis magántőke-beáramlást is vonzana, mivel csökkentené a fizetésimérleg-válság kialakulásának kockázatát. A Goldman Sachs elemzői közölték: változatlanul azt várják, hogy a magyar kormány végül egyezségre jut egy IMF/EU-programról.

A cég azonban azzal is számol, hogy a vitatott - főleg az MNB-vel kapcsolatos - ügyek miatt lassú haladás várható a tárgyalásokon, és a kormány valószínűleg csak további piaci nyomás hatására tesz majd konkrét kötelezettségvállalásokat ezekben a kérdésekben. A Goldman Sachs elemzői ennek alapján közölték: az euró forintárfolyamára szóló 3 és 6 havi távlati előrejelzésüket az eddigi - a ,,vártnál gyorsabban máris elért" - 315, illetve 320 forintról 340, illetve 350 forintra módosítják, ugyanakkor 320 forintra visszaerősödő és e szint környékén stabilizálódó árfolyamot várnak arra az esetre, ha megszületik a megállapodás a valutaalappal és az EU-val. A GS londoni közgazdászai azonban a következő három hónapban még 2,50 százalékpontnyi MNB-kamatemelést és így 9,50 százalékra emelkedő jegybanki alapkamatot várnak, és ezután is csak fokozatos monetáris enyhítést valószínűsítenek; új, felülvizsgálat előrejelzésük alapján az idei év végéig 8,00 százalékra süllyedhet vissza az MNB-kamatszint. Ez messze a legborúlátóbb kamatprognózis a Cityben.

Egy másik globális pénzügyi szolgáltató csoport, a JP Morgan londoni elemzői Magyarországról összeállított, ugyancsak a hétvégén ismertetett értékelésükben közölték: továbbra is 65 százalékos esélyt adnak arra, hogy Magyarország és a valutaalap között létrejön a megállapodás egy elővigyázatossági jellegű készenléti csomagról; igaz, a ház ezt most már csak az idei második negyedévre várja. A JP Morgan londoni közgazdászainak véleménye szerint is a piaci nyomás a kulcstényező abban, hogy a magyar kormány kompromisszumokat vállaljon a megállapodás érdekében. A ház ugyanakkor rövid távon 1,00 százalékpontnyi további MNB-kamatemeléssel és 8,00 százalékon tetőző kamatszinttel számol. A cég jelenleg érvényes előrejelzése szerint az MNB alapkamata idén márciusban eléri a 8,00 százalékot, de az év végéig visszacsökken a szigorítási ciklus kezdete előtti 6,00 százalékos kiindulópontra. A JP Morgan londoni elemzői már több közelmúltbeli előrejelzésükben is közölték: azzal számolnak, hogy amint megszületik a finanszírozási megállapodás az IMF-fel, mód nyílik az MNB-kamatemelések visszafordítására; igaz, hogy a ház szerint is felfelé mutató kockázatok hatnak erre a prognózisra.

Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi zsidó lelet: Dési János, az ormány és a bokor
  2012-01-08 20:45:14, vasárnap
 
  Napi zsidó lelet: Dési János, az ormány és a bokor
2012. január 8. 17:37:04

Január 5-én jelent meg a szinhaz.hu portálon Dörner György közleménye az Új Színház tervezett bemutatóiról, az idei és a következő évad programjáról. Rögvest meg is születtek az első hozzászólások. A Csurka István által csak Ascher Cafénak nevezett társaságból többek között Szegvári Katalin, Magyar Fruzsina (aki nem tudná: Fruzsina testvére Bálint, az egykori miniszter, Mécs Imre pedig Fruzsina férje) és a népszavás Dési János kommentálta a programot.

A Dörner György igazgatta Új Színház első bemutatója igazi csemege: Kodolányi János Földindulás című darabja, amely bemutatása idején - 1939-ben - hatalmas sikert aratott a Belvárosi Színházban.

Az Új Színházban tehát márciusban színpadra kerül a Kodolányi-mű, áprilisban pedig Páskándi Géza egyik színműve folytatja a sort. A következő évadot Nyírő-premier nyitja, novemberben lesz Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatója, decemberben pedig egy Jókai-vígjátéknak tapsolhat a közönség. Nem folytatom, ízelítőnek ennyi is elég.

A szinhaz.hu honlapon többen is kommentálták a dörneri közleményt - aschercafésok és a cafén kívüliek egyaránt. Megszólalt a népszavás Dési János, aki hosszú ideig az atv nevű cionista szennycsatorna egyik vezető embere volt (nem tudom, vezet-e még műsort - lehet, hogy végleg lapátra került?). Dési az alábbi megjegyzést fűzte Dörner igazgató úr közleményéhez:

,,Erős program. Szegény goj motorosok. Még a végén azt fogják hinni, iylen a színház."

"Iylen" - ez Dési szóhasználata, betűhíven közöltem a veretes szöveget. Dési sajnálja a goj motorosokat, mert tévedésben lesznek, hiszen Kodolányi, Páskándi, Jókai és mások színműveit nézve soha nem fogják megtudni, milyen (pontosabban: ,,miylen") az igazi színház. A nem goj motorosokat nem sajnálja Dési urunk, hiszen ők pontosan tudják (genetikusan?), milyen (,,miylen) a valódi teátrum.

Miután elolvastam Dési rövidke szövegét, ellátogattam eme jeles férfiú Facebook-oldalára. A ,,profilkép" nagyon megragadott. Közel egy éve, 2011. január 19-én tette föl az oldalára, s egyik barátja (egy bizonyos Brüll Miklós) így kommentálta a képet: ,,Holnapi Magyar Nemzet szalagcím: 'Dési János a kipát kalóz sapkára cserélte'." Szegény Brüll tévedett: bár a hír igaz, mégsem lett belőle szalagcím. Dési ugyanis nem ér meg ennyit....

Mindig álmélkodva szemléltem a felettébb nagy öntudattal megáldott lényeket. Például a désiket. Akik gúnyolódnak mindenen, ami magyar. Akik például pontosan tudják (talán genetikusan?), mi az igazi színház. Akik faji felsőbbrendűségükbe vetett hitüket képtelenek levetkezni. Ezért rühelli ezt a cafés társaságot oly sok - hál' Istennek egyre több - ember.

Dési képét nézegetve eszembe jutott a 20. századi magyar irodalom egyik jelese, Gombos Gyula. 1939 őszén írt - alább közölt - sorait nem szoktak sűrűn idézni, pedig megérdemelné. Az ormány és a bokor viszonyát boncolgató gombosi okfejtést sok szeretettel ajánlom Dési János és cafés barátai figyelmébe. Gombos az 1867-es kiegyezés utáni zsidó befolyás eluralkodása kapcsán írta az alábbiakat:

,,A hatvanhetes dátum csak a zsidó idegenség elhatalmasodására áll. Ők valóban a század utolsó negyedében telepedtek itt nálunk rá az élet nagy szögleteire, annyira, hogy akik Európa felől néztek minket, nem látták tőlük a régi magyarságot. Az ő viszonyuk a különböző nemzetekhez olyan, mint az elefánté a bokorhoz, ahová az ormányát belógatja. Ezer évig lógathatja, az ormányból soha nem lesz bokor. Mégis vannak még nálunk olyanok, akik magyar létükre, érdekből, meghunyászkodásból, vagy más megszorításból még mindig azt állítják, hogy a zsidó ormányból előbb-utóbb bokor lesz."

Mintha ma íródtak volna az idézett sorok. A probléma a régi, a válasz is a régi: ormányból bizony soha nem lesz bokor (ahogy bokorból sem ormány). Ez bizony cáfolhatatlan igazság. Ezt a désiknek sem szabadna elfelejteniök - bár lógatni azért lógathatják a lógatni valót.

Falusy Márton

Forrás: Falusy Márton


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=93453
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF már üzenget hazánknak
  2012-01-08 20:34:02, vasárnap
 
  2012-01-08. 11:48
"Nem kötünk kompromisszumot!" - Az IMF már üzenget hazánknak

,,Mi nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot, de nem is állunk fel az asztaltól" - mondta Christine Lagarde az IMF-vezérigazgatója a CNN-nek a Quest Means Business című műsorban.

Christine Lagarde
Hangsúlyozta, Magyarországgal kiegyensúlyozott kapcsolatuk van, és ezt továbbra is fenn szeretnék tartani. Christine Lagarde azt mondta, már várja Fellegi Tamás pénzügyminiszter (sic) jövő heti látogatását és a tárgyalásokat.
Az IMF vezetője beszélt az elfogadott jegybanktörvényről és a stabilitási törvényről is, kiemelte a jegybanki függetlenség miatti aggályokat. Reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok igyekeznek a vitás törvényeket összhangba hozni az uniós elvárásokkal.
Arra a felvetésre, hogy Magyarország kifut az időből, Christine Lagarde azt mondta: az idő a lényeg, a jövő heti találkozó időzítése pedig tökéletesen megfelelő.
˙(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/90457/#ixzz1itg9yquH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tömeges felszámolás lesz?
  2012-01-08 20:33:32, vasárnap
 
  Tömeges felszámolás lesz?

Szerző: Forgó Irén

Tömeges felszámolás lesz?

Ettől az évtől szankcionálja a kormány azokat a munkáltatókat, amelyek nem emelik a 216 ezer forint alatti munkabéreket legalább olyan mértékben, hogy azok nettó összege ne csökkenjen. A napokban közzétették az elvárt béremelés gyakorlati végrehajtásának útmutatóját. Tart a nagy vállalkozói fejtörő.



Január 1-jétől megszűnt a munkavállalók adó-jóváírási lehetősége, és egy százalékkal nőtt a munkavállalók által fizetendő egészségbiztosítási járulék mértéke. Ezek együttes hatásaként, a havonta bruttó 216 806 forint alatt kereső munkavállalók nettó bérének nagysága csak úgy őrizhető meg, ha a bruttó béreiket megemeli a munkáltató.

Az a cég, vállalkozás, amelyik a jogszabályban rögzített, elvárt béremelést minden folyamatosan foglalkoztatott munkavállalója esetében végrehajtja, kompenzációs célú adókedvezményre jogosult. A kormányzati, jogalkotói szándék szerint az úgynevezett elvárt béremelés terheit 5 százalékos mértékig a vállalkozásoknak maguknak kell viselniük, a fölötte lévő részt és annak terheit viszont a szociális hozzájárulási adójukból levonhatják.



Ha a vállalkozás nem teljesíti az elvárt mértékű béremelést, az az állami támogatásra való jogosultság elvesztésével, valamint a közbeszerzésből való kizárással számolhat. Annak a cégnek, amelyik az összes érintett munkavállalójának legalább kétharmadánál képes az elvárt béremelésre, akkor állami kompenzációra nem számíthat ugyan, de egyéb szankciótól nem kell tartania. Ennél kisebb arány esetén azonban a vállalkozás kizárja magát a közbeszerzésből is, ami bizonyos esetekben akár el is lehetetlenítheti a gazdálkodást.



- Azok a cégek, amelyek nem terveznek az idén közbeszerzési pályázaton indulni, és állami támogatásra sem számítanak, többségükben aligha fogják bevezetni ezt a kompenzációs béremelést - vélekedik a szolnoki Türk Erika könyvvizsgáló, akinek cége több mint kétszáz vállalkozás könyvelését végzi. - A többség ugyanis már most is nagyon nehéz helyzetben, rendkívül rossz piaci környezetben, súlyos likviditási gondok közepette próbál talpon maradni. Egyre nehezebben tudják befizetni a közterheiket, egyre több részletfizetési kérelmet írunk az ügyfeleink nevében. Ráadásul, jelentősen növeli a terheiket a minimál- és a garantált bér idei emelése is. A legtöbb minimálbéren dolgoztató vállalkozást nagyon nehéz helyzet elé állítja, hogy január elsejétől a szakképzetlenek minimálbérét mintegy tizenhat, a szakképzetteknek járó garantált bért pedig tizenhét százalékkal kell emelniük.



Gonda Sándor, a mezőtúri Agro-Híd Kft. tulajdonos ügyvezetője azt mondja, a cég idén is 5-6 százalék átlagos béremelést hajt végre, ahogyan tette ezt az elmúlt esztendőkben is mindig. Számításaik szerint az idei béremelés felét elviszi most a bérkompenzáció, és a másik felét fordíthatják differenciált ösztönzésre.



- Az eredményes gazdálkodás érdekében meg kell őriznünk a dolgozóink motiváltságát - magyarázta szándékaikat és terveiket Gonda László. - A társaságunk ötven alkalmazottjából harminckettőnél aktuális az elvárt béremelés, és természetesen mindegyiküknél meg is tesszük ezt. Az is természetes, hogy amennyiben lehet, megtesszük a szükséges lépéseket a törvény által biztosított adólevonás érdekében is.



Az elmúlt napokban a szokottnál is sűrűbben csörög a könyvelők telefonja, mert sűrűn hívják őket az elvárt béremelés miatt is a megbízóik.



- Mi azt javasoljuk a partnereinknek, hogy ha nem várnak idén állami támogatást, illetve nem indulnak közbeszerzésen, akkor számoljanak. Felhívjuk viszont a figyelmüket arra, hogy amennyiben a minimál- és garantált bér emelése miatt egyébként is meg kell emelniük a dolgozóik munkabérét, akkor már érdemes élniük az adólevonási lehetőséggel...



Példa az elvárt bérnövekedés teljesítésére



Vegyünk egy példát az elvárt béremelés számítására. Ha valakinek tavaly 120 ezer forint volt a személyi alapbére, annak 12 600 forinttal csökkenne a nettó munkabére. Ebben a sávban tehát, 115 801 és 121 700 forint között havi 132 600 forintra kell(ene) emelni a bruttó bérét.



Tömeges felszámolás jöhet?



Egy neve elhallgatását kérő, tucatnyi alkalmazottat foglalkoztató szolnoki vállalkozó szerint a cégének és az övéhez hasonló kisvállalkozásoknak nincs már miből kigazdálkodniuk az elvárt béremelést. Üzleti partnereikkel évekkel ezelőtt állapodtak meg azokban a szolgáltatási árakban, amelyek ma is érvényesek, miközben a költségek jócskán megnövekedtek, a jövedelmezőség pedig szinte nullára csökkent. Azt mondja, hogy ez a rendelkezés tömeges csődökhöz és cégfelszámolásokhoz vezet rövid időn belül.



Forrás: szoljon.hu, www.nemzetihirhalo.hu



sokkaljobb-kommentár: Az egykulcsos adó okozza ezt a borzalmas helyzetet. 620 milliárd forint adóbevétel esik ki annak érdekében, hogy a gazdagok, a magas jövedelműek jól járjanak!

Magyarország annyira fordítva van bekötve, ami előbb-utóbb kiveri most már a biztosítékot!

Ráadásul a nagy jól járáson túlmenően a megszorítások a gazdag rétegre továbbra sem terjedhetnek ki. Vajon milyen megfontolásból? Tele lenne a kormánypárt és parlamenti patkója milliomossal és milliárdossal? Hát persze...



A gazdaság motorjainak beindítása helyett ilyet képes tenni a fülkeforradalmárok elit csapata!



Hihetetlen, mennyire nem figyelnek oda a Tiborcok panaszaira...





Békéscsaba, 2012. január 7.

F. I. - K. M.



Emlékeztető: ,,A bérek felemelése nélkül nincs megoldás! Nemcsak a hatalmon lévők és klientúrájának a jövedelmét kell megduplázni, és az egyszázalékos személyi jövedelemadó kulccsal tovább emelni, hanem a kisemberek bérének felemelésére is sort kell keríteni!

Bárki bármit mond, nincs más megoldás! Ami most folyik, az pótcselekvés, maszatolás, dilettáns kapkodás." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Harmadik Birodalom visszavág
  2012-01-08 20:20:39, vasárnap
 
  2012-01-08. 14:49
A Harmadik Birodalom visszavág

Napjaink szánalmasan ostoba, gerinctelen, fantáziátlan és gyáva európai és amerikai politikusai - akiknek halvány fogalmuk sincsen arról, miképpen kellene a ,,gazdasági válságból" kikecmeregni - rendszeresen gyalázzák Adolf Hitlert. Éppen őt, aki egy a mainál sokkal mélyebb szakadékból vezette ki nemzetét, döbbenetesen rövid idő alatt. Ami természetesen csak egyetlen módon sikerülhetett: szembe kellett szállnia az akkori zsidó pénzoligarchiával.
Álljon itt néhány idézet Adolf Hitlertől annak bemutatására, hogy miképpen gondolkodott ő - és általában a nemzetiszocialista vezetés - a gazdaságpolitikáról. Le kell szögezni: ha volt valaha kormány a XX. században, amelyik betartotta a népnek tett ígéreteit, az Adolf Hitler kormánya volt. Magyarán: a nemzetiszocialista vezetők nem csak beszéltek, de a gyakorlatban is megvalósították mindazt, amit hirdettek.

,,A mi népünk sorsának jobbra fordítása nem gazdasági kérdéseken múlik. Hanem azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megfelelően kihasználni egyrészt a rendelkezésünkre álló munkaerőt, másrészt országunk földjét és természeti kincseit. A nemzeti közösség (Volksgemeinschaft) nem támaszkodhat a pénz fikción alapuló értékére, hanem a valóságos termelésre kell a hangsúlyt fektetni, amely majd biztosítja a pénz értékét. A termelés a legfőbb alapja a valutánknak, nem pedig valamiféle bank vagy egy arannyal teletömött trezor. És amikor én a termelés növelésre törekszem, akkor én valóban növelni is fogom polgártársaim jövedelmét. De ha csökken a termelés, csökken a jövedelem is, függetlenül attól, mekkora összegű béreket fizetnek ki." (1937. jan. 30.)"
,,Nem az arany, és nem is a külföldi valuták képezik a pénz alapját, hanem egyedül a munka!" (1937. jún. 6.)
,,Határozottan úgy vélem, hogy a Német Központi Bank 1937. január 30-án elkezdődött átalakításának eredményeképpen a pénzintézet immár nem egy nemzetközi irányítás alatt álló banki vállalkozás. Az intézmény a Német Birodalom pénzügyi érdekeit szolgálja." ( Adolf Hitler 1939. jan. 30.)
Adolf Hitlert a maga ösztönös zsenialitásával megértette a lényeget: azt nevezetesen, hogy az úgynevezett közgazdaságtudomány törvényei nem hasonlíthatók a matematika szabályaihoz. Ugyanis a gazdaságot emberek működtetik, ezért a közöttük kialakult hatalmi viszonyok azok, amelyeknek mindenfajta úgynevezett ,,közgazdasági szükségszerűség" alá vannak vetve. Más szavakkal megfogalmazva: az univerzálisnak kikiáltott közgazdasági törvények egy adott hatalmi szerkezet leképeződései. Ha megváltoznak a hatalmi viszonyok, megváltoznak a közgazdasági törvények is - vélte Adolf Hitler. És igaza volt.
A Führer a maga részéről teljes mértékben elutasította az ,,ortodox" közgazdasági módszereket, és mint fentebb idézett beszédeiben is hangoztatta: nem az arany, de nem is a külföldi valuták fogják megadni a német nemzeti fizetőeszköz értékét, hanem csak és kizárólag a német nemzet munkája. 1936. október 4-én a német kormány lényegében függetlenítette a nemzeti valutát a nemzetközi pénzügyi rendszertől. A pénz értékét többé nem a pénzmágnások luxusjólétének és világuralmának fenntartása és kibővítése érdekében kitalált ,,gazdasági törvényszerűségek" határozták meg, hanem a német munkások teljesítménye.
A nemzetiszocialisták természetesen nem tűrték el, hogy a nemzeti bankjuk a karvalytőke kezében legyen. Vagyis Hitler kormányzása idején nem létezett a globális pénztőke irányítása alatt álló - ,,függetlennek" nevezett - nemzeti bank. A pénzkibocsátásról, hitelezésről, árfolyamokról, kamatokról így nem a zsidó pénzmágnások döntöttek, hanem a német nemzet érdekében cselekvő német kormány. Az eredmények néhány éven belül jelentkeztek: sikerült kiszabadulni az adósságcsapdából , megszűnt a munkanélküliség, szigorú árszabályozást vezettek be (ami az infláció jelentős csökkenését eredményezte), közmunkaprogramok indultak, autópályák, csatornák, lakások épültek, nagyvonalú szociális segélyrendszert hoztak létre, támogatták a sokgyerekes családokat, és mindemellett jutott pénz a fegyverkezésre is. (El ne higgye valaki, hogy a 30-as évek német gazdasági csodája a fegyverkezés felfuttatásának eredménye. A gazdaság ugyanis már azelőtt fejlődni kezdett, hogy a komolyabb fegyverkezésin programok beindultak volna.) És végül, de korántsem utolsó sorban: alaposan megrendszabályozták a spekulánsokat, és pénzügyi eszközökkel akadályozták meg azt, hogy a ,,befektetők" az árfolyamok közötti különbségeket mesterségesen megváltoztatva hatalmas nyereségre tegyenek szert.
Hogy a német nemzet mennyire elégedett volt a hitleri gazdaságpolitika eredményeivel, azt világosan megmutatják bizonyos hivatalos statisztikák. És itt most nem a GDP, az ipari termelés, vagy más makrogazdasági adatok a lényegesek. Ha megnézzük a 30-as évek közepétől kezdve a német népmozgalmi statisztikákat, azt látjuk, hogy a házasságok, a születések száma Hitler uralomra kerülését követően meredeken emelkedni kezdett, az öngyilkosságok száma viszont erőteljesen visszaesett. A kedvező tendenciának még a háború kitörése sem tudott véget vetni. Magyarán: a korábban, a weimari köztársaság idején súlyosan elkeseredett, depresszióba süppedt német nemzet a nemzeti szocialista rendszer intézkedéseinek eredményeképpen visszanyerte hitét, életkedvét, és ismét bízni kezdett a jövőben
A második világháború kitörésének számos oka volt. Egyik ezek közül nem más, mint az a tény, hogy a nemzetközi zsidó finánctőke nem volt hajlandó belenyugodni a Németország feletti uralom elvesztésébe. A pénzmágnások attól is tartottak, hogy a nagyszerű német példát majd mások is követik, és hatalmuk rövidesen semmivé foszlik. A világháborúban elszenvedett német vereség egyúttal a pénzoligarchia diadalát is jelentette.
Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/7/90464/#ixzz1itcnKGv2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: "Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyaláso
  2012-01-08 20:18:39, vasárnap
 
  2012-01-08. 16:59
Orbán: "Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak" - pont ez a baj

A miniszterelnök szerint eddig egyetlen olyan érv sem hangzott el a magyar gazdaságra vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban - így az új jegybanktörvényt illetően sem -, amely miatt a parlamentnek e törvények közül bármelyiket is módosítania kellene. A kormány azonban minden véleményre, meglátásra nyitott. ,,Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak" - rögzítette Orbán Viktor az MTI-nek adott interjújában, amelyben kitért arra is, hogy válaszolt az amerikai külügyminiszter levelére. A kormányfő közölte azt is, nem lát okot kormányátalakításra.
A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatandó tárgyalásokról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, az egyetlen szempont a kormány számára Magyarország érdeke. Ugyanakkor minden javaslatot mérlegelnek, és ha úgy látják, hogy megfontolandóak a nemzetközi szervezetek érvei, készek azokat ,,magukévá tenni", ,,mert számunkra nem presztízskérdés a korábbi álláspontunk fenntartása vagy megváltoztatása". Arra a kérdésre, hogy ha már elfogadott jogszabályok módosítását kéri az IMF és az EU, meddig hajlandóak elmenni, azt válaszolta: a magyar gazdasággal kapcsolatos jogszabályok esetében eddig csak politikai véleményeket hallott, de egyetlen olyan érvvel sem találkozott, amely miatt a parlamentnek meg kellene változtatnia egy már elfogadott törvényt.
Arra a kérdésre, hogy az Európai Központi Banknak (EKB) az új jegybanktörvényhez érkezett, ám a jogszabályba végül be nem épített, a monetáris tanács tagjainak és az alelnökök számához kapcsolódó javaslatairól is készek-e a tárgyalni, azt válaszolta: a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló új törvény növeli a jegybank függetlenségét, s ennek az ellenkezőjét még senki nem bizonyította.
A kormányfő szerint azért nincs semmilyen jogi probléma a jegybanktörvénnyel kapcsolatban - amelynek elfogadása előtt az EKB 15 javaslatából 13 bekerült a jogszabályba - mert 2004-ben is, amikor Magyarország már tagja volt az EU-nak, megnövelték a monetáris tanács tagjainak, valamint az MNB alelnökeinek számát, és bár az EKB akkor sem értett ezzel egyet, az Európai Bizottság nem tiltakozott. ,,Egyetlen uniós tagállamot sem szabad kettős mércével mérni: kíváncsiak vagyunk, hogy mi az a különbség, amiért most egy erőteljesebb bizottsági fellépés lenne indokolt" - jegyezte meg.
A miniszterelnök megerősítette: mivel az Európai Unió alapszerződése kimondja, hogy intézményi átalakítással nem lehet személycserét végrehajtani a nemzeti bank élén, a kormány nem fog élni a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonására vonatkozó lehetőséggel mindaddig, amíg a jelenlegi jegybankelnök mandátuma le nem jár.
Orbán Viktor közölte: Fellegi Tamás főtárgyaló mandátuma négy kérdésre terjed ki. E szerint a tárca nélküli miniszter minden olyan hitelformát elfogadhat újabb kormányzati egyeztetés nélkül, amely abban segíti Magyarországot, hogy továbbra is a nemzetközi pénzügyi piacokról finanszírozhassa magát, vagyis amely nem kiváltja a piaci finanszírozást, hanem ,,megerősít bennünket a piacokon". ,,Ezért mondjuk azt, hogy mi az IMF-től egy védelmi hálót várunk. Az ország működéséhez szükséges pénzt a piacokról akarjuk megszerezni, de világos jelzést akarunk adni nekik, hogy Magyarország az elérhető források beszűkülése, az euróválság jelentős elhúzódása esetén is rendelkezik azokkal a forrásokkal, amelyek a biztonságos működéshez és a növekedéshez szükségesek" - mondta.
Megjegyezte, jobban örülne, ha Magyarország a nemzetközi piacokon nem hitelfelvevőként jelenne meg, és reméli, meg is éli, hogy az ország egyszer majd nem hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó lesz.
Fellegi Tamás azt is egyértelműsítheti a tárgyalásokon - folytatta -, hogy Magyarország készen áll arra, hogy az IMF-fel egyeztetve hajtsa végre azt a programot, amelyben megállapodnak. Természetesnek tartja ugyanis, hogy az IMF olyan gazdaságpolitikát akar látni Magyarországon, amely garancia arra, hogy visszakapja a pénzét.
A főtárgyaló meg fogja erősíteni azt a kormányzati vállalást is, hogy a válságadók kivezetése után a 2013-as költségvetés hiánya is 3 százalék alatt lesz - közölte a miniszterelnök.
,,Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak, azok során minden olyan kérdés megvitatható, amelyet a tárgyalófelek szükségesnek tartanak" - rögzítette Fellegi Tamás mandátumának negyedik pontját.
Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy mivel befejeződött az ország megújításának egy rendkívül fontos szakasza, hiszen megszülettek az új gazdasági rendszert felépítő törvények, ezért a következő hónapokban nem szerepel a parlament napirendjén semmilyen gazdasági jogszabály, vagyis ,,mindenki biztos lehet abban, hogy a tárgyalások alatt a kormányzat nem nyújt be gazdasági vonatkozású törvényjavaslatokat a Háznak".
Arra, hogy az ország akkor is megáll-e a lábán - mint ahogy azt korábban mondta -, ha nem születik megállapodás az IMF-fel és az EU-val, azt válaszolta: minden feltétel adott a gyors megállapodás megszületéséhez, és Magyarország is ebben érdekelt, de világossá kell tenni, hogy az ország és a kormány célja nem csupán a válság elkerülése, hanem a növekedési terv sikerre vitele. Ezért a kormány gazdaságpolitikája három európai alapelvre épül: a tehermegosztásra, a rosszul működő, az adósságot újra- és újratermelő rendszerek átszervezésére, valamint a felerősítésre, amely alatt ,,mi a munkából élő és gyermeket nevelő középosztály megerősítését értjük. Mi ebben az értelemben a nyugdíjasokat is ide soroljuk, hiszen egy egész életen át dolgoztak és gyermeket neveltek".
A középosztály megerősítésének egy fontos eszköze - jelentette ki - az is, hogy a stabilitási törvénybe való bekerülésének köszönhetően komoly közjogi védelmet kapott a munkát és a gyermekvállalást elismerő, támogató arányos adórendszer. ,,A kormány nem csinál titkot abból, hogy a középosztályt Magyarország vezető társadalmi erejévé kívánja tenni" - mondta a kormányfő.
A miniszterelnök hangsúlyozta azt is: továbbra is azt tartja kívánatosnak, hogy ,,az euróválság hazánkra gyakorolt hatásainak kivédése érdekében végzett munka során se adjuk fel céljainkat". Komoly változások történnek más területeken is, hiszen egy új diákhitelrendszer bevezetésével megteremtik annak lehetőségét, hogy mindenki tanulhasson, aki elég tehetséges és szorgalmas, a fiataloknak megteremtik a rendszeres sportolás lehetőségét. Az Erkel Színház újranyitásával kinyitják a kultúra kapuit azok előtt is, akik számára korábban egy opera-előadás meghallgatása is elérhetetlen álomnak tűnt. Az év végén felszámolták azt az áldatlan állapotot, hogy az állam hónapokon keresztül adósa volt a neki szolgáltatóknak, így nagyrészt rendezték a kórházak adósságait, és konzultációt kezdtek az egészségügyben a bérek emeléséről is - sorolta.
Arra a kérdésre, hogyan látja, ,,kitart-e" az idei költségvetés az év végéig, a kormányfő azt mondta, jó esély van rá, mert jelentős tartalékok vannak a büdzsében, a forint és a bankrendszer stabilitásáért pedig a kabinet mindent megtett, amit megtehetett. Utóbbival kapcsolatban minden további eszköz a forint értékének és a bankrendszer stabilitásának megőrzéséért felelős MNB kezében van - mutatott rá, hozzátéve: a jegybanki függetlenség alatt éppen azt érti, hogy ezeket az eszközöket senki nem veheti el az MNB-től. Mindezek miatt állapodtak meg abban Simor András jegybankelnökkel, hogy ,,amíg a forint magára nem talál", addig az MNB vezetője és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter naponta egyeztet majd a forint iránti bizalom helyreállítása érdekében - idézte fel a pénteki megbeszélést.
Ismét szólt arról, hogy álláspontja szerint a forint értékét jelenleg nem a magyar gazdaság valós teljesítménye, hanem spekulációs támadássorozatok befolyásolják, amelyek elhárítása szintén együttműködést igényel az MNB és a kormány között. Ezen támadásoknak való kitettség mértéke pedig az államadósság nagyságától függ, ezért is követtek el súlyos bűnt a szocialista kormányok, amelyek a végletekig eladósították Magyarországot, hiszen 2002 és 2010 között mintegy 60 százalékával növelték az államadósságot úgy, hogy annak nagy részét devizában vették fel.
Hozzátette ugyanakkor, nemcsak Magyarország van össztűz alatt - bár ,,kedvelt célpontja a spekulánsoknak" -, hanem az ,,egész hajóraj", vagyis az eurózóna és az egész Európai Unió. Arra a kérdésre, hogy ezek a spekulációk honnan indulhatnak ki, Orbán Viktor úgy válaszolt, hogy nem véletlenül hívják ezeket a spekulánsokat globális szereplőknek, hiszen nincs hazájuk, és mindenütt otthon érzik magukat.
,,Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat, európai gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, ami már el is indult azzal, hogy az eurózónához tartozó tagállamok komoly lépéseket tesznek a szoros költségvetési együttműködés irányába" - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint ez meghozza majd a kívánt eredményt, és bár az idei első félévben a recesszió elkerülése lesz a legfontosabb feladat, a második félévtől megindul a növekedés, a magyar gazdaságpolitika pedig ennek felgyorsítását határozza meg célként.
Szólt arról is, hogy most még a ,,leértékelések szezonja" van egész Európában. ,,Jut nekünk is, most már mindenki leminősített minket" - utalt arra, hogy pénteken a Fitch Ratings is bejelentette: megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól. A miniszterelnök azonban úgy látja, hogy bár ,,most a leminősítések időszakát éljük, el fog jönni a felértékelések szezonja is".
A magánszemélyek bankbetétjeiről szóló hírekre reagálva kijelentette: a kormány ezeket olyan magánszerződéseknek tekinti, amelyekben ,,nincs keresnivalója a közhatalomnak". A betétekről szóló találgatások rémhírterjesztések, amelyek a büntető törvénykönyv hatálya alá tartoznak, ezért ,,mindenkit arra intek, jól fontolja meg, részt vesz-e ezekben a rémhírterjesztési akciókban" - mondta.
A miniszterelnök kérdésre közölte azt is: válaszolt Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek, aki még karácsony előtt küldött levelet neki, nyomatékosan kérve őt néhány kérdés megfontolására. Orbán Viktor kifejtette: válaszában kiemelte, hogy a magyar kormány elkötelezetten transzatlanti meggyőződésű. A levelet pedig csak akkor hozhatja nyilvánosságra a magyar külügy, ha a levélváltást indító Hillary Clinton úgy dönt. ,,Ez elemi civilizációs és diplomáciai norma" - tette hozzá.
A külföldi sajtó bírálatait firtató felvetésre úgy reagált: ,,öreg katona vagyok, nem először szagolok lőporfüstöt, ugyanilyeneket írtak 2001-2002-ben is, pedig akkor még kétharmadunk sem volt. Érdekesnek tartom ezeket a véleményeket, de fontos tudni, hogy minden egyes cikk egy ember, egy újságíró véleménye. Az internet-forradalom óta pedig egyszerre sok ezer ember véleményét ismerhetjük meg".
A magyarországi demokrácia megszűnését vélelmező álláspontokra azt mondta, hogy nincs új a Nap alatt, hiszen megszokhattuk, hogy amikor nem baloldali kormánya van az országnak, akkor az ellenzék szerint rendre megszűnik a demokrácia, és a nemzetközi politikai élet pártalapon való szerveződése miatt a magyar szocialisták ezen a szinten is képesek híveket felsorakoztatni e véleményük mellé. ,,Ezzel ellentétben mi akkor is demokraták vagyunk, ha ellenzékben vagyunk, és akkor is demokraták voltunk, amikor mostani kritikusaink a kommunista diktatúrát védték velünk szemben" - jelentette ki. Felidézte, ,,élete legszebb időszakában", az 1980-as végén és az 1990-es évek elején éppen azért harcolt a diktatúra ellen, hogy Magyarországon lehessen tüntetni, szabad választást tartani, ezért amikor ma tüntetés, kormány elleni tiltakozás zajlik, azt ,,a saját munkája eredményének" is tartja.
A magyar médiára kitérve Orbán Viktor úgy vélekedett, látva a mai magyar sajtó sokszínűségét, kritikai hangját, időnként ,,durván a kormányt támadó karakterét", világosan kiderül, hogy az elmúlt egy évben a magyar sajtószabadságot féltő vélemények teljes mértékben megdőltek, ,,hiszen az EU-n belül az egyik legélénkebb, ellenzéki szemléletű és kritikus beállítottságú sajtó Magyarországon működik".
Arra a kérdésre, tervez-e kormányátalakítást, azt válaszolta: nincs napirenden a kabinet átalakítása, de ez nem elégedettség kérdése. ,,Az elégedettség a mi szótárunkban nem szerepel, majd talán a memoáríráskor, nyugdíjaskorunkban. Ha nem éreznénk úgy, hogy ma jobb teljesítményt tudunk nyújtani, mint tegnap, az baj lenne" - mondta.
Orbán Viktor tájékoztatott a közszféra végtörleszteni szándékozó dolgozóinak nyújtandó kormányzati segítségről is, közölve, hogy Matolcsy György a napokban minden olyan bankkal tárgyal, amelynél nagy számban vettek fel devizahitelt közszolgálati dolgozók, és egy nekik nyújtandó forinthitel kialakításáról egyeztet e pénzintézetekkel. Megjegyezte, a közszféra több mint 40 ezer munkavállalója jelezte, hogy élni kíván a végtörlesztés lehetőségével.
A főváros által a BKV működéséhez kért állami támogatásról szólva a kormányfő azt mondta, a kabinet a budapestiek oldalán áll, de hosszabb távon szerinte fenntarthatatlan, hogy az ország legjobban fejlődő gazdasági térsége ne tudja a szegényebb országrészektől való forráselvonás nélkül megszervezni a tömegközlekedését. Meg kell oldania a fővárosnak, hogy a kormány támogatása nélkül is működjön a tömegközlekedése, azonban mivel az csak fokozatosan történhet meg, a kormány addig is ,,szívesen társul" olyan programhoz, amely a BKV hosszú távú fenntartásáról szól, ráadásul várható, hogy a közösségi közlekedés kérdését az IMF is napirendre akarja venni - jelezte.
Orbán Viktor végül 2012-vel kapcsolatban azt mondta: ,,most a konszolidációs időszak jön, amikor megszilárdítjuk, megerősítjük a most már alkotmányos védelem alá helyezett versenyképes gazdasági és társadalmi rendszert, hogy abban mindenki megtalálja a maga helyét és számítását".
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90470/#ixzz1itcC2F1M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 2012-es Bilderberg találkozót Haifában rendezik
  2012-01-08 20:06:25, vasárnap
 
  A 2012-es Bilderberg találkozót Haifában rendezik



Az első értesülések a Bilderberg klub 2012-es találkozójáról: a Bilderberg csoport tagjai Haifában találkoznak.

Haifa Izrael harmadik legnagyobb városa Jeruzsálem és Tel Avív után.

Jahav Jona, Haifa polgármestere felelős az ott-tartózkodásért, és megkezdődött az elkövetkezendő találkozó biztonságának előkészítése. Az utolsó Bilderberg konferencia 2011 júniusának elején volt St. Moritz-ban. Idén az elitnek nem volt túl sok ideje az újabb találkozóig, amelyet a Rothschild kastélyhotelben rendeznek meg.

A Rothschild kastély Haifában természetesen gyönyörű, de kicsi, szemben a St. Moritz úton a Suvretta hotel található, és valószínűleg ezt is teljesen meg fogja tölteni az elit krémje.

A résztvevők listája még nincs meg, azonban azt már most feltételezhetjük, hogy olyan ismert személyek lesznek jelen, hogy egy biztonságos helyen találkozhassanak, mint például David Rockefeller, Beatrix holland királynő és Henry Kissinger.

Nem meglepő számunkra, hogy a Bilderberg klub tagjai 2012 elején találkoznak. A 2012-es év minden bizonnyal többfelvonásos darab lesz: várhatóan Szíriát és Iránt is megtámadhatják, elképzelhető az EU szétesése vagy az amerikai dollár összeomlása. Ez a világrend átépítésének tervezését, azaz jobban mondva inkább egy új világrend megteremtését jelentheti. Mivel a FEMA (koncentrációs) táborok hálózatában egy hónappal ezelőtt az Egyesült Államokban fokozott aktivitás lépett fel, megvan az alapja annak a drámai feltételezésnek, hogy egy népirtás tervezése folyik ("a népesség csökkentése").

voprosik.net
2012. január 08.

http://jovonk.info/2012/01/08/2012-es-bilderberg-talalkozot-haifaban-rendezik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Survivor politikusokkal
  2012-01-08 19:58:28, vasárnap
 
  survivor


Van egy televíziós műsor ötletem!
Survivor politikusokkal :
Minimálbérből, két gyerekkel, kétszobás panelben.
Indulnak kb. 300-an, és a végén az győz, akinek egy év múlva sincs se közüzemi tartozása, se hitele. És nem ette meg a gyerekeit, mert az csalás...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldogtalan Új Év 2012
  2012-01-08 11:51:14, vasárnap
 
  Boldogtalan Új Év 2012

2011, december 22 - 11:50


Kutatóintézetek és politikai elemzők tucatjai sorra jelentetik meg előrejelzésüket a jövő esztendőre, és abban valamennyien egyetértenek, hogy a helyzet nem túl rózsás. Azt már a legelvakultabb amerikai neokonok is pontosan látják, hogy az általuk oly mélyen tisztelt neoliberalizmus a végső stádiumába jutott.

Világossá vált számukra, hogy a fejlett demokratikus országokban egyre mélyül a szakadék a politikai elit és a választók között, ugyanis nincs olyan hagyományosan demokratikusnak kikiáltott politikai párt, amely képes lenne azt a folyamatot megállítani, amit a globalizáció indított el azzal, hogy Ázsia kis keresettel beérő milliárdjainak munkaerejére bízta a termelést. E végtelen profitéhség diktálta lépés a fejlett országokban a munkanélküliség drasztikus megugrását, a középosztály lecsúszását, a nemkívánatos bevándorlást, a nemzetközi bűnözés megnövekedését és a terrorizmust hozta magával, miközben az ázsiai országok gazdaságuk megerősödésével megkerülhetetlen globális szereplővé váltak a világ színpadán, halálos csapást mérve az addig egyeduralkodó neoliberális ideológiára. A neoliberálisoknak meg kellett hajolniuk az erősebb gazdasággal rendelkező, ám szocialista államkapitalista politikát követő Kína előtt, és el kellett fogadniuk, hogy Kína legszentebb ,,templomaikba" kérjen bebocsátást, azaz helyet kapjon a nemzetközi pénzintézetekben, így mindenekelőtt az IMF-ben, ahol jelenleg Zhu Min, a kínai jegybank korábbi főosztályvezetője tölti be a vezérigazgató-helyettesi posztot, miközben a korábban egyeduralkodó neoliberálisok Dominique Strauss-Kahn kibukásával elveszítették vezető szerepüket.

Jövőre elnökválasztás lesz az Egyesült Államokban. Nagy kérdés, hogy a neokonok képesek lesznek-e visszaszerezni elveszített hatalmukat, és ha igen akkor az ország rohamos gazdasági hanyatlását egy újabb, mesterségesen kikényszerített háborúval kívánják-e lassítani, vagy hagyják magukat teljes egészében az új erőnek alávetni? Az Irán megtámadásával való fenyegetőzés már egy jó ideje folyamatosan napirenden van, és amennyiben Izrael és az USA háborút indít a perzsa ország ellen, az könnyen újabb világháborúba sodorhatja földünket.

Az elemzők egyetértenek abban is, hogy a globális neoliberális politika a fogyasztói társadalom bukását eredményezte. Ma már telítettek a piacok, a hatalmas mennyiségű árura nincs fizetőképes kereslet, és ez a probléma csak háborúval oldható meg, amely lerombolja a megtermelt javakat. A harmincas évek nagy gazdasági kríziséből is csak a világháború segítségével tudott az emberiség kitörni, és jelenleg ugyanott tartunk, mint a nagy gazdasági világválság idején.

Egyes vélemények szerint az a leépülési folyamat, ami most az Európai Unióban elindult, a szuverén nemzetállamok megerősödésével járhat együtt, és ez a nemzeti termelés újraindításával ideig-óráig gátat szabhat a globalizáció mindent elárasztó folyamatának. Ehhez azonban mindenekelőtt fel kell bomlania az eurózónának, és Európának ismét többpólusúvá kell válnia. Annyi bizonyos, jövőre általános recesszióra, az életkörülmények rohamos romlására, a munkanélküliség további emelkedésére, a szociális juttatások alapos szűkítésére kell felkészülnie az Európai Unió tagországainak, ami a polgárháborúk kirobbanásának veszélyét hordozza magában. 2012 tehát egy új világrend megszületését hozza el az emberiségnek, kérdés, hogy ez békés úton következik-e be, vagy Földünk újból lángba borul. Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy elemzők szerint az utóbbira is jó eséllyel sor kerülhet.



Ordosz műhely

barikad.hu

http://barikad.hu/boldogtalan_%C3%BAj_%C3%A9v_2012-20111222


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 915
  • e Hét: 2837
  • e Hónap: 6582
  • e Év: 160078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.