Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Levitézlett, kártékony liberálisok!
  2012-02-01 20:50:34, szerda
 
  http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=94681

Levitézlett, kártékony liberálisok!

2012. február 1. 02:52:24 | in English


Az áskálódók nem egyszer színre léptek. Szerepléseikkel önmagukat leleplezték le. Ezért -a demokrácia szellemiségével való visszaélésük, valamint a szabadság helyett a szabadosság életre keltése és a társadalom elleni permanens erőszakos magatartásuk miatt- egy új büntetési kategória bevezetését javasoljuk. Velük -és a hozzájuk hasonlóan szereplőkkel- szemben, amely magába foglalná, a min. 15 éves száműzetést, a teljes vagyonelkobzást és a gyorsított eljárást.
Indoklás:
Az ország tekintélyének rombolása, rossz hírének keltése, társtettesként történő lejáratása, rágalmazása, a hitelrontás, szükségessé teszi, hogy az elkövetők példás büntetésben részesüljenek. Ezt a kérdést már nem lehet félvállról kezelni és szimpla politikai vitának beállítani, mivel nem csupán súrolja, de ki is meríti a hazaárulás elkövetésének tényét!
A nemzetünk felemelkedését szolgálókkal szembeni orcátlan, szemforgatáson alapuló vádak tucatjai elkövetésének, a valótlanságokon alapuló csúsztatások sorozatos terjesztésének véget kell vetni! Tűrhetetlen, hogy egyesek sportot űznek abból, hogy külföldön és belföldön, különféle fórumokon vagy médiák közvetítésével, hamis színben tüntessék fel hazánkat, kormányunkat, törvényeinket, gazdasági-kulturális-tudományos-politikai eredményeinket.
Ideje -törvényes keretek között- példát statuálni a főkolomposok felelősségre vonásával, azok felé a megtévesztett állampolgárok felé is (megsegítésük érdekében), akik tájékozatlanságuk miatt csatlakoznak a hangadókhoz és nem veszik észre, hogy közvetve és közvetlenül, ők a legnagyobb vesztesei ennek a hazánkat és polgárait beszennyező rágalmazási folyamatnak.
Bízunk abban, hogy az USA külügyminisztere a “hallgattassék meg a másik fél is" szellemében áll ki Magyarország veszélyeztetett szabadsága védelméért és megfelelő helyre továbbítja annak a díszes társaságnak a levelét, akik szinte kivétel nélkül és bizonyíthatóan tolták országunk szekerét abba a kátyúba, amelyből rendkívül nehéz kikerülni. Még nehezebben, ha ezt a kátyút még külső segítséggel is mélyítgetik.
Vajon tisztában vannak-e ezek a gyászvitéz figurák, hogy hazaárulást követ el az, aki külső, (idegen állam, szervezet vagy személy) segítségét kéri, a törvényes rend megbontására, hamis vádjaikból eredő politikai, gazdasági vagy más szankciók alkalmazására? Jó lesz, ha nem játszanak a tűzzel, mert megpörkölhetik magukat!

Budapest, 2012. február 1.

A Magyar Justita Bizottság elnöksége nevében:
Prof. Dr. Bokor Imre elnök
Prof. Dr. Lengyel Alfonz tiszteletbeli elnök
Cs. Szabó Béla alelnök

Elnökségi tagok:
Csukás Irén
Kállai Eszter
Kenessey Csaba
Ivacs István
Hiripi Lajos
Lévay Atilla
Dr. Papp Iván
Péteri Attila Árpád

2011. június 26, Budapest
Tisztelt Külügyminiszter Asszony!
Nagy megtiszteltetés, hogy a Tom Lantos Intézet megnyitásakor az Amerikai Egyesült Államok az Ön személyében képviselteti magát.
Számunkra, az egypárti, kommunista rendszer ellen fellépő egykori demokratikus ellenzékhez tartozók számára fontos ez az intézet. Tom Lantos támogatta a szabadság ügyét, amikor Magyarországon még diktatúra uralkodott. Mi mindannyian tisztelettel tekintettünk rá, és sokan közülünk élete végéig őriztük a személyes barátságot.
Sajnos, a Tom Lantos védte értékektől a mai Magyarország egyre messzebb kerül. Jó dolog, hogy a Tom Lantos Intézet a magyar kormány és a demokratikus pártok egyetértése alapján jött létre, ám ilyen megegyezésre a kormány ma a demokrácia sorsát meghatározó egyetlen kérdésben sem hajlandó.
Hazánkban az elmúlt egy évben súlyos sebeket ejtettek a jogállamon. A kormányfő, aki jelentős támogatással, a szabadság erősítésének jelszavával jutott hatalomra, ma bevallottan távolodik a nyugati demokráciák értékrendjétől, amelyet idejétmúltnak nevez. Kormányzó koalíciója szisztematikusan lebontja a hatalmi ágak elválasztásának alkotmányos garanciáit, a végrehajtó hatalom fékeit és ellensúlyait.
Hazánkban autokratikus rendszer épül.
Az első korlátozást a sajtószabadság szenvedte el. Kizárólag a kormányzat jelöltjeiből álló szuperhatóságot hoztak létre, amely nem csupán a rádiókat és televíziókat, hanem a teljes nyomtatott és az online médiát is felügyeli. Visszaállamosították a közmédiát, s kötelezték, hogy kizárólag az állami hírügynökség híreit használja. Az egypárti hatóság tetszése szerint súlyos büntetésekkel sújtja a médiát, és kizárhatja őket a licenc megújításából: ez máris öncenzúrát váltott ki a médiában.
Nem kerülhette el sorsát az alkotmánybíróság sem, amely az elmúlt húsz évben a jogállam biztosítékaként működött: először korlátozták hatókörét, s éppen most folyik a testület kibővítése öt új, kizárólag a kormánypárt delegálta személlyel.
Az egyeztetésre hívó hangok ellenére a kormánypártok egyedül, az ellenzék mellőzésével alkották meg az új alkotmányt. Nemrégiben az Európa Tanács jogi testülete is erős kritikával illette az új alkotmányt, amiért az korlátozza az alapjogokat, és önkényesen kétharmados többséget ír elő a jelenlegi kormány gazdasági döntéseinek későbbi megváltoztatásához.
A demokrácia egyik legfontosabb jogszabályát, a választójogi törvényt a kormányzó párt ismét csak egyedül, a többi párt egyetértése nélkül kívánja módosítani.
Súlyosan csorbul az igazságszolgáltatás függetlensége is. Csoportosan kényszernyugdíjazzák az integritásukat húsz éve bizonyító bírákat; a bíróságok autonómiáját garantáló Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot megfosztották alkotmányos védelmétől; a bírák kinevezésének menetét a kormányzó erők fogják megszabni.
Minden független közszolgálat élére az uralkodó párt funkcionáriusait helyezték. Mindennapos gyakorlattá vált a magyar polgárok jogfosztása, többnyire visszamenőleges hatályú törvényekkel.
Hadd idézzünk két példát csupán az elmúlt hét híreiből. A magánvállalkozókat a kormány rendelettel kötelezi béremelésre. Beterjesztettek egy törvényjavaslatot, amely gyakorlatilag visszavonja a Habeas Corpust: 72 óráról 120 órára növelnék a bírói felülvizsgálat nélküli fogvatartás idejét, és megtiltanák, hogy a letartóztatottak az első 48 órában védőjükkel találkozhassanak.
Tisztelt Külügyminiszter Asszony!
George Bush elnök 1989-es történelmi látogatása segített minket, magyarokat, a demokrácia létrehozásában; az Ön látogatása ma segíthet bennünket, hogy megakadályozzuk a felszámolását.
Bizonyosak vagyunk benne, hogy Ön Magyarországon kiáll az ismét veszélyeztetett szabadság mellett.
Tisztelettel:
Ara-Kovács Attila
Dalos György
Demszky Gábor
Haraszti Miklós
Hodosán Róza
Kenedi János
Konrád György
Magyar Bálint
Mécs Imre
Radnóti Sándor
Rajk László
Szilágyi Sándor
Tamás Gáspár Miklós
Forrás: MJB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Discredited, Mischievous Liberals!
  2012-02-01 20:47:36, szerda
 
  http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=9 4681&offsetlo=0&TNyelv=2

Discredited, Mischievous Liberals!

2012. február 1. 02:53:09 | magyarul


The schemers have surfaced more than once. With their performance they have exposed themselves. For that reason - due to their abuse of democracy as well as the bringing to life of libertarianism and their permanent violent stance against society - we suggest the introduction of a new category of punishment. Against them - and performers of similar ilk - which would encompass an exile for a minimum of fifteen (15) years together with total loss of possessions and a summary process.
Justification:
The destruction of the standing of the country (Hungary), the painting of her in a bad light, presentation of her as a fellow culprit, her vilification and destruction of her credit make it necessary to have the perpetrators subjected to exemplary punishment. This matter can no longer be dealt with on the fly and presented as a mere political debate since it not merely touches but actually encompasses the fact of treason!
An end must be put to the sanctimonious complaints by the dozen against those serving the raising of our nation and their spreading far and wide, based on sliding of lies and half-truths! It can no longer be borne that individuals make a sport of presenting our nation, her government, her laws and her economic/cultural/scientific/political achievements in false colors whether inside or outside the country at meetings or through the misuse of some media.
It is high time - while always keeping within legal limits - to make an example of the principal players through their arraignment towards those misguided citizens also (and in the interests of their helpers) who, due to their blitheness join the opinion leaders and do not realize that be it directly or indirectly, they are the greatest losers of this libelous process besmearing our nation and her citizens.
We are convinced that the State Secretary (Foreign Minister) of the USA will take as stand in the defense of the threatened freedom of Hungary in the spirit of “let the other side be heard also" and pass on the letter of this (dis)honorable group, who without exception and provably pushed the cart of our nation into that rut from which it is exceedingly difficult to get out. It is made even more difficult if this rut is being progressively deepened by means of external help.
Are these (dis)valiant figures clear on the fact that a person commits treason if, he asks for external (foreign state, organization or person) for the breaking of lawful order or have the imposition of political, economic or other sanctions resulting from their mendacious complaints? It may well behoove them not to play with fire because they may end up being singed and badly too.
Budapest 1st February 2012
In the name of the Presidium of the Hungarian Justitia Commission
Prof. Dr. Imre Bokor President
Prof. Dr. Alfonz Lengyel Honorary President
Béla Cs. Szabó Vice-president
Members of the Presidium:
Csukás Irén
Kállai Eszter
Csaba Kenessey
István Ivacs
Lajos Hiripi
Atilla Lévay
Dr. Iván Papp
Attila Árpád Péteri
(Translated by: Dénes Bogsányi)

Ms. Hillary Rodham Clinton
Secretary of State of the United States of America
26 June 2011, Budapest
Dear Madame Secretary:
It is a great honor for Hungary that you will represent the United States on the occasion of the opening of the Tom Lantos Institute in Budapest.
For us, members of the erstwhile democratic opposition to the one-party communist regime, this is an occasion of utmost importance. Tom Lantos gave his whole-hearted support to the cause of freedom at a time when Hungary was still a dictatorship. We all held Representative Lantos in great esteem; many of us maintained bonds of friendship with him until his death.
Regretfully, however, Hungary is rapidly moving away from the standards upheld by Tom Lantos. While it is only to be commended that the Tom Lantos Institute was established with the consensus of the Hungarian government and the democratic parties, today our government refuses to seek accord concerning any issue crucial to democracy.
In the past one year, the rule of law has been seriously damaged in our country. The Prime Minister, overwhelmingly elected in 2010 with a promise to strengthen civic liberties, is today openly distancing himself from the ideals of Western democracies, calling them obsolete. His ruling coalition systematically demolishes the constitutional guarantees of separation of powers, removing all checks and balances that restrain the executive.
An autocratic system is in the making in Hungary.
The first victim of these restrictions was freedom of the press. An omnipotent authority was created, composed solely of governing-party delegates, empowered to supervise not only broadcasting, but also the print and online media. The public-service media were re-nationalized, and obliged to only use news provided by the state press agency. This one-party authority arbitrarily imposes massive fines, and can deny to media outlets the renewal of their licenses. This in turn has already triggered media self-censorship.
Neither was the Constitutional Court, the most potent safeguard of the rule of law during the past twenty years, able to avoid this fate. First, its scope of competence was curtailed, and now the Court is being expanded, with five new justices appointed by the ruling parties.
Despite appeals to find common denominators, the ruling parties drew up a new constitution on their own, cold-shouldering the opposition. The constitution has recently been met with fierce criticism by the Council of Europe's legal commission, both for curtailing fundamental rights and for arbitrarily requiring a supermajority for future revisions of the present government's economic policies.
In a similar vein, the ruling parties are intent on modifying the election law, a cornerstone of democracy, while disregarding the opinion of the opposition parties.
The independence of the judiciary is under grave assault as well. Despite judges having proven their integrity for the past twenty years, they are now being forced into retirement en masse; the National Council of Justice, the safeguard of the courts' autonomy, has been deprived of its constitutional protection; the process of appointing judges will heretofore be defined by the governing parties.
All independent public services are now being headed by functionaries loyal to the ruling party. It has become standard practice to strip citizens of their civil rights, mostly by passing retroactive laws.
Let us cite just two developments of the past week. Private entrepreneurs have been obliged to raise wages through a government decree. Habeas Corpus will be virtually repealed through a draft law soon to be passed by Parliament: the length of detention without judicial oversight would be raised from 72 to 120 hours, and the right of detainees to consult a lawyer would be denied during the first 48 hours of detention.
Madame Secretary:
The historic visit of President George Bush in 1989 helped us Hungarians to establish democracy in our country. Your visit may help us to prevent its demolition today.
We are certain that you will speak up for Hungary's once again endangered freedom.
Yours sincerely,
Attila Ara-Kovács, journalist
György Dalos, writer
Gábor Demszky, former Mayor of Budapest
Miklós Haraszti, former OSCE Representative on Freedom of the Media
Róza Hodosán, former MP
János Kenedi, historian
György Konrád, writer
Bálint Magyar, former Minister of Education
Imre Mécs, former MP
Sándor Radnóti, philosopher
László Rajk, architect
Sándor Szilágyi, writer on photography
Gáspár Miklós Tamás, philosopher Hillary Rodham Clinton Asszony
Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere
Forrás: MJB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új gazdasági mechanizmus - gbebinben, GYES, fusi-munka...
  2012-02-01 09:31:59, szerda
 
  Az új gazdasági mechanizmus és a GYES, meg a fusimunka....


Főleg a gyermekgondozási segélyen lévő kismamák körében terjedt el a ,,bedolgozás"-nak ez az illegális formája.
Ugyanis, nagy ,,vívmány" volt akkoriban, hogy bevezették Magyarországon a ,,GYES"-t, vagyis a gyermekgondozási segélyt

Ennek a lényege az volt, hogy a húsz hét szülési segély, ami a munkabér 70-%-a volt, lejárta után, havi 800,- azaz Nyolcszáz forintot kaptak a kismamák az aktuális kisgyermekük 3 éves koráig. Közben, annál a munkahelynél voltak állományban, munkaviszonyban, ahol éppen dolgoztak már legalább egy évet- folyamatosan a szülés előtt.

Az 1963-ban legalizált és ettől fogva, szinte ,,futószalagon" végzett terhesség-megszakítások miatt olyan mértékben visszaesett az élveszületések száma, hogy félő volt, már az 1945 után születettek nyugdíját nem lesz, aki majd megtermelje!!!

És még sok egyéb problémát kezdett okozni a szülési kedv kihalása Magyarországon.

Akkoriban parlamenti képviselő volt: Fekete Gyula író. Aki ennek az ügynek élharcosaként elérte, hogy törvénybe iktassák és bevezessék a gyes intézményét.
Fekete Gyula, idős kora ellenére - még ma is hazánk demográfiai mélypontja miatt, a magyarság kihalása miatt - aggódó közéleti (100-ak Tanácsa) személyiség.

Igen ám, csakhogy a gyermeknek szüksége van egy OTTHON nevezetű helyre, ahol felnevelhető!

Ekkorra, viszont elfogytak az 1945 előtti polgárságtól államosítás címén, ellenszolgáltatás nélkül ELRABLOTT LAKÁSOK. Vagyis, már nem volt mit kiosztania a közben, ,,tanácsi bérlakás" nevezetű lakásokból, mert azok már mind-mind ki voltak osztva a pártapparátus funkcionáriusai és rokonai között.
Amiért nem épülhettek a szocializmusban bérlakások, mert nem volt az államnak rá pénze, a Szovjetúnióban már alkalmazott HÁZGYÁRI ELEMEKBŐL épített lakótelepek lakásait pénzért, állami ,,BANK"-tól, 30 évre fölvett KÖLCSÖNBŐL lehetett megvásárolni.
Csakhogy a ,,bank" (az egyetlen OTP: Országos Takarék Pénztár) nem adott kölcsönt csakis az igénylő cégénél működő pártszervezet ajánlására!!!
Vagyis, akinek nem volt elég jó a KÁDERLAPJA kommunistáék számára, az nem is reménykedhetett semmilyen otthonhoz-jutásban!!! Kivéve: ha a család nem fogott össze és kalákában nem épített kis szoba-konyhás lakást az új család számára. De ezt is meg lehetett nehezíteni a helyi tanács építési engedélyének megtagadásával (politikai negatív diszkriminációval).

Az EGYPÁRTI DIKTATÚRA lényege ugyanis, a hármas T-re (Tilt-Tűr-Támogat) épülő KONTRASZELEKCIÓ volt.
A PÁRT(MSZMP)- a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- és az (iparági - vasas, textilipari- vegyipari- építőipari...) SZAKSZERVEZETEK függetlenített helyi apparátusának TITKÁRAI DÖNTHETTÉK el, hogy ki tanulhat tovább; ki vásárolhat meg egy lakást, ki kaphat hozzá és bármilyen vásárláshoz állami- banki támogatást, vagyis, kamatos kamattal kölcsönt.



Miért nem jöhetett létre egyfajta CSALÁDKULTUSZ - a GYES bevezetése ellenére sem - ezekben az években?

Talán azért, mert az 1945 után születetteket olymértékben gyökértelenítette el a szocialistának hazudott hatalom és oly mértékben telepedett rá rendeletileg és minden más módon erre a nemzedékre, hogy képtelen volt a MAGÁNÉLETRE, a munkaerejének megújítására, a rekreációra, valamint önmaga minőségi reprodukálására.

Kezdődött azzal, hogy a lakáshoz-jutás reményében tömegesen kötöttek a (guba-a-gubával, suba-a-subával mintájára) KÁDERLAP-a-KÁDERLAPPAL házasságot.
Az ily-módon mesterségesen létrejött párkapcsolatokat a lakásvásárlás jogának megszerzése miatt legalizálni kellett, hivatalos házasságkötéssel.
Ez azonban még mindig nem volt elég a LAKÁSVÁSÁRLÁSI JOGOSULTSÁG MEGSZERZÉSÉHEZ, mert vállalni kellett előre legalább kettő gyermeket...
Valóságos szocialista ,,tenyészeteket" - KISZ-lakótelepek címmel - hoztak így létre.

Persze-hogy nem működtek hosszú távon ezek a kapcsolatok!!! Boldogtalan volt mindenki.

Az akkoriban nyugdíjba menők meg attól féltek, hogy az ő nyugdíjuk rovására ,,KAPJÁK" A KISMAMÁK a semmire nem elegendő SEGÉLY-t!
Egy átlag 47-50 négyzetméteres lakótelepi panellakás havi törlesztő részlete 2.600 Ft volt. CSAKHOGY AKKORIBAN EGY TELJESÍTMÉNY-BÉRBEN DOLGOZÓ SZAKMUNKÁS havi fizetése 2.600 Ft-ot ritkán haladta meg!
Ehhez jött a gyesen lévő anya 800 forintos segélye, amiből úgy-ahogy fedezni lehetett a havi közüzemi (víz-csatorna, gáz-, villany, közös ktg, stb...) díjat.
Ebből is következtetni lehet arra, hogy, szinte kivétel nélkül mindenki illegális munkavégzésre kényszerült... Bizony, nem volt ritka, aki párttag létére templomot tatarozott fusiban!!!

A gyermeket nevelő, első-generációs kismamák voltak teljesen lehetetlen helyzetben, mert 1968 és 1977 között tilos volt a GYES alatt pénzkereső munkát vállalni! Hiszen, azért kapta a SEGÉLYT, hogy nevelje otthon a gyerekét! Csakhogy az a segély semmire nem volt elég!!!
A fiatal anyák hamar rájöttek, hogy a szüléssel KISZOLGÁLTATOKKÁ VÁLTAK a férjeik és az egypárti irányítású intézmények számára is.
Súlyosbította a helyzetüket, hogy mindenki az eredeti lakóhelyétől, szülőhelyétől a legtávolabb kerülve tengethette életét. Mert a nagyszülők még szintén dolgoztak - valószínű, hogy az első- és második gazdaságban...ezért nem tudták vállalni az oly fontos unoka-felügyeletet sem.
A közben nyugdíjba menő, vagy rokkanttá váló idős emberek szintén magukra maradtak, mert a gyermekek olyan távolra kerültek, hogy a napi 16 órás munkavégzés mellett nem maradt sem idejük, sem energiájuk a szülőlátogatásra és támogatásra... (Hiszen, előfordult, hogy a viszonylag olcsó tömegközlekedési eszközre sem tudták megvenni a menetjegyet.)

Sőt! A pihenésre, a családdal való MAGÁNÉLETRE sem maradt idejük. Az állandó teljesítménnyel járó feszültséget is alkohollal próbálták meg oldani a hatóságilag engedélyezett, gyárkapuba telepített italboltokban.
A szabolcsi kistelepülésekről toborzott nagyvárosok munkásszállón lakó ipari munkásai a hétvégi hazautazáskor a vonaton totál-részegre itták magukat. Előfordult, hogy az asszonyok talicskával várták az un. ,,Fekete vonatokkal" megérkező, holtrészeg férjeiket!

Aki szeretett volna ebből a SZOCIALISTA ÉLETFORMÁBÓL kikerülni, a részeges garázda férjtől és apától megszabadulni, beadta a válókeresetet és hamarosan elvált.
Amiért ezek a házgyári panellakások csak éjjeli menedékhelyekként funkcionáltak, mert sem gyermekeket nem lehetett benne nevelni, sem ipari munkavégzésre, vállalkozások létrehozására, de még egy-egy baráti, vagy nagyobb rokoni találkozókra- összejövetelekre sem voltak alkalmasak. Arra meg végképpen nem voltak alkalmasak, hogy a válás után meg lehessen osztani...az elvált tulajdonosok között.

Bizony. Előfordult, hogy a válás után az utcára kerültek ezek a napi 16 órát dolgozó férjek és édesapák!!! Ezekről a sorstragédiákról a nagyvárosok terein, aluljáróin és utcáin TÖMEGESEN megjelenő HAJLÉKTALANOK tudnának mesélni, ha valaki kíváncsi lenne a történetükre!!!
Ez a tömeges lepusztultság - tarthatatlanná válásával - elérkezetté tette a VÁLTOZTATÁS szükségességét!

(folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 6693
  • e Hónap: 7640
  • e Év: 43581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.