Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Három kérdés – bármelyik bibliai szakaszról
  2012-02-12 10:10:33, vasárnap
 
  Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél! (1Sámuel 15:22b)




Lehet, hogy zavarban vagy, mert még nincs tapasztalatod abban, hogyan kellene Isten Igéjét az életedben alkalmaznod. Tehát, hogyan tégy? Ma három olyan kérdést szeretnék eléd hozni, amelyet bármelyik igeszakaszhoz feltehetsz, amelyek segítenek a mindennapi életedre nézve értelmezni a Bibliát.
A három kérdés:
Miről szólt ez az ige, amikor megírták?

Isten szava mögött milyen időtlen igazságot találunk?

Hogyan vonatkozik rám ez most?

Ezekkel a kérdésekkel hidat építünk, amely összeköti a Biblia világát a mai világunkkal. Próbáljuk ki azzal az igerésszel, amikor az 1 Korinthus 8-ban Pál a bálványáldozati hús fogyasztásáról tanít. Olvasd el az 1Korinthus 8:1-13-at és tedd fel magadnak a fentieket.

1. Miről szólt ez az ige, amikor megírták?
A korinthusi gyülekezetben voltak olyanok, akik tudták, a bálványok semmit sem érnek, és a nekik feláldozott hús sem bír semmiféle varázserővel. Számukra egy jó sültről vagy fasírtról volt szó. Nem volt semmi veszélyes abban, ha megették, hiszen azok a bálványok, amelyeknek áldozták a húst, nem voltak valóságosak. Tehát ez a csoport szabadon evett belőle, és nem vette figyelembe mások mit gondolnak. Voltak azonban friss hívők is, akik számára sértő volt ez a szokás. Úgy gondolták, hogy a hívőknek nem kellene más vallások istenei számára felajánlott ételt enniük. Pál arra tanítja az érett hívőket, hogy ne engedjék, hogy a Krisztusban kapott szabadságukkal megbántsanak másokat.

2. Isten szava mögött milyen időtlen igazságot találunk?
A Krisztusban kapott szabadságodat ne arra használd, hogy megsérts másokat. A szabadságot szeretetben éld meg.

3. Hogyan vonatkozik rám ez most?
Én Kalifornia déli részén élek, itt nem valószínű, hogy olyan étel kerül elém, amelyet bálványoknak áldoztak. Azt hiszem ez a te lakóhelyed környékén sem esik meg gyakran. Tehát, a szóban forgó ige nem vonatkozik ránk? Dehogynem. Ha az a szakasz örök üzenete, hogy "A Krisztusban kapott szabadságodat ne arra használd, hogy megsérts másokat. A szabadságot szeretetben éld meg", akkor ez azt jelenti, hogy figyelmesnek kell lennem a körülöttem élők felé, mert így tudom megmutatni a szeretetemet. Tedd fel magadban, ,,Uram, van olyan az életemben, ami önzőségből, nagyképűségből vagy szándékos érzéketlenségből fakad, amin a testvérem megütközhet? Felfuvalkodottá tesz a szabadságról kapott saját ismeretem, vagy másokat igyekszem szeretetben építeni?"

Beszélgetéshez
Keress egy olyan biblai történetet, amit már ismersz egy ideje. Amikor újra elolvasod azt a részt és a fenti három kérdés segítségével elmélkedsz róla, milyen új üzenetet fedezel fel benne?
Elhiszed, hogy Isten azért adta a Bibliát, hogy életed iránymutatója legyen? Elhiszed, hogy igazsága örök, és az üzenetek, gyakorlati tanácsok még ma is érvényesek?

Daily Hope, Rick Warren, 2012. február 5. * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2826
  • e Hét: 7053
  • e Hónap: 18106
  • e Év: 79407
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.