Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Miért olyan nehéz a Szentírás alkalmazása
  2012-02-13 18:13:54, hétfő
 
  "Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által"
(Efézus 3:16.)




A Szentírás alkalmazása az életünkre nem könnyű. Ha könnyű lenne, több ember alkalmazná. A legtöbben, akik a Bibliát olvassák, nem igazán követik az olvasottakat életükkel. Miért?

Ez kemény munka! De mi teszi Isten Szavának az alkalmazását olyan nehézzé? Itt van három ok arra, hogy miért olyan nehéz ez neked és nekem.

Az alkalmazása komoly szándékot igényel. Hosszú, koncentrált imádsággal jár mielőtt megtanulod alkalmazni a Szentírást. Nem mindig fogod rögtön megérteni, át kell gondolnod amit olvasol. Elmélkedned kell rajta. Ez időt igényel, amit a legtöbb ember nem hajlandó odaszánni.

A Sátán harcol ellene, gonosz módon harcol. Az ördög leggonoszabb támadásai akkor érkeznek, mikor csendességet tartasz, amikor megpróbálod alkalmazni a tanultakat. A Sátán tudja, hogy amíg csak az Ige hallgatásával és olvasásával vagy elfoglalva, nem nagyon fenyegeted a terveit. Viszont amint komoly változás megy végbe az életedben, foggal-körömmel támadni fog, mert utálja, hogy cselekszik az ige.

Alapvetően a változás ellen vagyunk. Ilyen az emberi természet; senki sem szereti a változást, de Isten Szavának ez a legfőbb célja. Azt akarja, hogy megváltoztassa az életünket, hogy jobban hasonlítsunk Jézusra. Ehhez a kulcs Isten Szavának az alkalmazása. A legtöbb gyülekezet ezért koncentrál a Szentírás tolmácsolására és tanul a Biblia hátteréről. A legtöbb ember boldog ettől. Megtanulhatsz mindent a bibliai emberekről, a Biblia hátteréről, a tanításairól, és élhetsz továbbra is a test szerint. Örülünk neki, hogy mások életére alkalmazhatjuk Isten Szavát, de a saját életünkre nem akarjuk.

Növekedhetünk lelkileg és érett keresztényekké válhatunk Isten Szavának az alkalmazásával. Neked és nekem erőt kell kérnünk a Szent Szellemtől, mert saját erőnkből nem tudunk engedelmeskedni. A Biblia arra hív minket, hogy kérjük Istent, erősítsen meg minket Szelleme által. "Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által" (Efézus 3:16.) Az akadályok akkor jönnek, ha saját erőnkből próbálkozunk, de Isten "határtalan forrásokkal" rendelkezik, amikkel segít az életünkre alkalmazni az ő Szavát. Csak kérnünk kell őt.

Mi az, ami ma távol tartott attól, hogy Isten Szaván mélyebben elmélkedhess? Amikor erőért imádkozol, Isten az életedben lévő embereket arra használhatja, hogy megadja a számodra szükséges segítséget. Vannak emberek az életedben, akikkel megosztod a harcaidat, megtartanak a lelki növekedésben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.02.06.) Napi remény*Fordította: Lilla:)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ami mögöttem van, azt elfelejtve futok a cél felé
  2012-02-13 10:59:48, hétfő
 
  3,13 Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem,
3,14 de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Filippi 3:13-14)



Nagyon tetszik nekem ebben az igerészben, ahogy Pál arról beszél, miként megy előre Istennel. Alapjában véve ezt mondja: ,,Tudjátok, nem vagyok tökéletes. Még nem értem el mindent. De egy dolgot teszek: megyek előre!" Figyelmét arra összpontosítja, hogy előremenjen. Nem akar megrekedni ott, ahol éppen van. Nem akarja beérni a középszerűséggel. Döntést hozott, hogy növekedni fog és előre menni. Azután elmondja nekünk, mit tesz annak érdekében, hogy előrébb jusson: elengedi a múltat. ,,Elfelejti" mindazt, ami mögötte van. Más szóval: nem a múltjával azonosítja önmagát. Nem engedi, hogy a múlt visszatartsa. Ehelyett inkább előre néz, és azzal azonosul, amit Isten Igéje mond a jövőjéről.

Ez nem mindig könnyű. Tulajdonképpen ez egy harc. Azonban ez egy jó harc. A Biblia azt mondja, hogy ez a hit harca. Tudod mikor jó egy csata? Ha a győztes oldalon állsz! És tudhatod, hogy a nyerő oldalon vagy, mert imádkozol, mész előre, megvallást teszel az Igéből és engedelmeskedsz Isten Szavának. Ha nyerni akarsz, akkor a játszmában kell maradnod! Az ellenség mindent el fog követni annak érdekében, hogy kiszállj a csatából, egész nap arra fog emlékeztetni, hogy mi volt a múltadban. Minden egyes alkalomra emlékeztetni fog, amikor hibáztál, vagy amikor olyat mondtál, amit nem kellett volna. Keményen fog támadni az elméd harcterén. Tudod, hogy állj ellent ezeknek a negatív gondolatoknak? Egyszerűen szóld Isten Igéjét, mondd ki hangosan. Ez azért fontos, mert nem tudunk egyszerre valamit mondani és másra gondolni közben. A gondolataink követik a szavainkat. A Máté 6:31-ben is erről van szó: ,,Ne aggódjatok és ne mondjátok..." , ugyanis ha kimondasz valamit, az megragad benned. Ha aggodalmat szólsz, akkor az aggodalom fog megragadni benned. Viszont ha Isten Igéjét szólod, akkor az Ő Szava fog megragadni és magával ragadni!

Arra biztatlak, hogy ragadd meg mindazokat a jó dolgokat, melyeket Isten tervezett a jövődre. Pálhoz hasonlóan, egy dologra figyelj, arra, hogy előre haladj. Minden nap szóld Isten Igéjét magadra és a családodra. Ragadd meg az igazságot és kösd a szívedre, hadd táplálja és hadd frissítse fel a lelkedet. Ahogy az előtted valókra összpontosítasz, előre fogsz haladni, és mindazzá fogsz válni, amire Isten teremtett!

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Tanulságos történet
  2012-02-13 10:54:02, hétfő
 
  Egy indián bölcs asszony, amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs indián asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral. Az éhes utas meglátta a drágakövet az indián asszonynál, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ.

A vándor örvendezve jó szerencséjén tovább állt, hiszen tudta: a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie. Ám néhány nappal később a vándor visszatért az asszonyhoz, és visszaadta neki a követ.

"Gondolkoztam ...- szólalt meg. Jól tudom milyen értékes ez a kő, de visszaadom abban a reményben, hogy adhatsz nekem valamit, ami még értékesebb. Add nekem azt a valamit belőled, ami képessé tett arra, hogy nekem add a követ."
 
 
0 komment , kategória:  TANULSÁGOS TÖRTÉNETEK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 4149
  • e Hónap: 7950
  • e Év: 69251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.