Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szent István naivitása
  2012-02-13 20:47:13, hétfő
 
  Szent István naivitása



Államalapító királyunk úgy vélte, hogy ha népét - akár erőszakkal is - betereli az akkor még tisztán katolikus nyugati akolba, megváltja az örökjogot az akol melegének tartós élvezetére és a krisztusi szeretetközösség szolidáris támogatására. Naiv alapú, de ennek ellenére józan és racionális lépés volt, mert e lépés nélkül nem vitás, hogy hatalmas nemzetközi összefogással, amolyan keresztes hadjárat jellegű akcióval még az évezred elején kiirtottak volna, jobb esetben visszaszorítottak volna az Uralon túlra. Nem szabad elfelejteni, Szent István korában még sokan él(het)tek a honfoglaló nagyapák közül és éltek az ősi hagyományok. A magyarokra pedig akkor, 80-100 év távlatából is úgy emlékeztek ,,nyugaton", mint egy Ázsiából idetolakodott a nomád hagyományokat még őrző, harci képességekben kiváló agresszív népségre, akik saját gyarapításuk forrását jórészt a gazdag nyugaton látják, amit erővel kell szárazra inni. Nem úgy viselkedtek, mint a Kárpát medence szélén élő, már részben pacifikált népség. Ők igazi jófiúk voltak. Akik tán majd jól fognak jönni ezeknek a martalócoknak a rendretanításában.

Nyugati segítségre nehéz helyzetekben soha nem számíthattunk. Legfeljebb szép szavak jöttek, más nem. Rákóczi, Kossuth néhány ritka jó szón kívül semmi támogatást nem kapott. Amikor egy erős európai hatalom részeként, egy erős szövetséges oldalán világháborúba keveredtünk és vesztettünk, kíméletlen megtorlás következett: az ország és a nemzet megcsonkítása - aminek példátlan módon egykori háborús partnerünk, Ausztria is haszonélvezője volt. A Nyugat ,,képzelt"számítása abban is bevált, hogy környezetünket jól fel lehetett használni megrendszabályozásunkban.

Aztán ismét rossz helyre álltunk, abban a reményben, hogy ezzel a szövetséggel vissza lehet állítani - legalább részben - a hajdani Magyarországot. De ismét vesztettünk és a nyugati megtorlás még súlyosabb volt. Nemcsak további területi veszteséget voltunk kénytelenek eltűrni (ebből eredt a Duna meghatározó szakaszának kisajátítása), de a bosszú része volt a teheráni-jaltai alku: az országot és népességét martalékul dobták oda Sztálinnak és helytartóinak.

Aztán jött 56 - teli reménységgel, hogy végre nyugat határozottan segíteni fog. A segítség helyett jött Eisenhower ,,megnyugtató" nyilatkozata: az USA tiszteletben tartja a szovjet érdekeket és távol tartja magát a konfliktustól, röviden: 56 kezelése szovjet belügy. Arra is talán valamennyien emlékszünk, hogy a futballstadionnyi 56-os menekültsereg ,,letelepítése" okán milyen pitiáner alkudozások folytak a sokszáz milliós ,,Szabad Világ" kormányai között. ,,Szó sem lehet 10 ezer fő befogadásáról. Legfeljebb 5 ezer jöhet" mondták százmilliós birodalmak urai.

Nincs mit csodálkozni, hogy a Nyugat ismét ellenünk támad, de már új ideológiai alapon. Nyugat kezdetben katolikus volt. Ezután keresztyén lett, majd a jakobinus anarchia jóvoltából minden vallást elvető ateista (amiben jócskán felelőssége volt a katolikus egyházi vezetőknek, akik elfelejtették Krisztus szavát: ,,Az én királyságom nem e világból való".) Az anti-kisgazda, neoliberális mentalitás (Se Isten se Haza se Család) alapján álló, hatalmát vesztett hazai szellemi zsoldosokban jó partnert találtak nyugaton, közreműködésükkel sikerrel ébresztették fel sokadszor a nyugatban Szent István óta élő, ellenünk irányuló ellenszenvet. És ezen az sem fog segíteni, ha mindennap térdre borulunk a pénzhatalom előtt. Hát szerintem ezek a gyökerek, röviden és tán túlegyszerűsítve. Sajgó Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világbankárok az MVM-et is bedöntik a Malév után
  2012-02-13 20:18:44, hétfő
 
  A világbankárok az MVM-et is bedöntik a Malév után
2012. február 13. 16:15
Hunhír.info

Az Európai Unió Bírósága szerint jogellenes állami támogatást tartalmaznak a magyar villamosenergia-vásárlási megállapodások. Az ítélet szerint habár a Budapesti Erőmű és a Magyar Villamos Művek közötti megállapodás az uniós csatlakozás előtt történt, a megállapodást a csatlakozás utáni uniós jogszabályok szerint kell vizsgálni.

Megerősítette az Európai Unió Törvényszéke hétfőn kimondott ítéletében, hogy a Budapesti Erőmű Zrt. és az állami Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) között létrejött, hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodás jogellenes állami támogatást tartalmaz.

Az ítélet emlékeztet arra, hogy a hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodások rendszerét Magyarországon a kilencvenes évek közepén hozták létre, amikor a kormányzat az ellátás biztonsága érdekében korszerűsíteni kívánta a villamosenergia-termelési infrastruktúrát. Az állam a hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodások rendszerével próbálta ösztönözni a külföldi villamosenergia-termelőket a korszerűsítéshez szükséges jelentős tőkeberuházásokra.

A rendszerben az MVM "egyetlen vásárlóként" kötelezettséget vállalt arra, hogy a magyar kiskereskedelmi piac ellátása érdekében több évtizeden keresztül meghatározott mennyiségű villamos energiát rögzített áron megvásárol. Ily módon a termelők számára biztosítottá vált a beruházások megtérülése.

Az Európai Bizottság azonban a magyar EU-csatlakozás után, 2005 novemberében eljárást indított annak érdekében, hogy megvizsgálja a megállapodásoknak az állami támogatásokra vonatkozó uniós joggal való összeegyeztethetőségét, majd két és fél évvel később úgy határozott, hogy a megállapodások a közös piaccal összeegyeztethetetlen állami támogatásokat tartalmaznak, amelyeket a kedvezményezett társaságoknak vissza kellett téríteniük a magyar állam részére.

A brüsszeli bizottság érvelése szerint a megállapodások az érintett termelők vonatkozásában kizárnak minden kereskedelmi kockázatot, és e termelőknek a piacon szereplő többi termelőhöz képest előnyösebb helyzetet biztosítanak. A Budapesti Erőmű mind az eljárás indítására vonatkozó bizottsági döntést, mind a későbbi határozatot megtámadta az uniós bíróság előtt, és csatlakozott hozzá a Pannon Hőerőmű, az AES-Tisza Erőmű és a Dunamenti Erőmű is.

A most kimondott ítéletben a bírák megállapították, hogy bár a megállapodásokat a csatlakozás előtt kötötték, nem szerepelnek a csatlakozási szerződésben az EU-ba lépés után is alkalmazandó állami támogatások között. Ezért azokat új támogatásoknak kell tekinteni, és az uniós joggal való összeegyeztethetőségét az Európai Bizottság Magyarország unióhoz való csatlakozásától kezdve vizsgálhatja.

A törvényszék helybenhagyta az Európai Bizottság azon következtetését, miszerint a megállapodások lehetővé tették a villamosenergia-termelők számára, hogy olyan gazdasági előnyökben részesüljenek, amelyekhez nem juthattak volna hozzá, ha az MVM a versenynek kitett piac szabályai szerint járt volna el.

Magyarországon egyébként a kormány már az említett európai bizottsági határozat után programot indított, amelynek célja, hogy kompenzálja a termelőket a hosszú távú megállapodások megszüntetéséből eredő bizonyos költségekért. Ezt a támogatást az uniós bizottság is engedélyezte.

A mostani ítéletben a törvényszék a visszatérítendő támogatás pontos összegének számítására is kitért. Leszögezte, hogy a számításnak "azon feltételek szimulációján kell alapulnia, amelyek mellett az MVM 2004. május 1. és a megállapodások lejáratának időpontja között akkor vásárolt volna villamos energiát, ha nem vonatkoztak volna rá a megállapodásokban foglalt megkötések.

privátbankár

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=49994
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyöngyösi: Orbán gyülevész had előtt kapitulált
  2012-02-13 20:01:32, hétfő
 
  Gyöngyösi: Orbán gyülevész had előtt kapitulált
2012. február 13. 14:53
Hunhír.info

parlament.jpgGyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője ismét szókimondó és találó felszólalásával hívta fel magára a figyelmet az Országgyűlés tavaszi ülésszaka élő ülésnapján.

Gyöngyösi a miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatosan közölte: Orbán Viktor harcos retorikáját teljes kapituláció követi, például Románia csatlakozása ügyében, vagy hogy "stréber nebuló módjára" szavaztatta meg frakciójával még a szocialista kormány alatt a Lisszaboni Szerződést.

Most ugyanezt fogja tenni az említett uniós paktummal - mondta Gyöngyösi, aki szerint Orbán "gyülevész had előtt" hátrált meg, pedig teljhatalmat kapott idehaza. A Jobbik szerint nem nemzeti érdek az eurócsatlakozás, az európaktum elfogadása után Orbán Viktornak nem lesz gazdaságpolitikai eszköze a magyar gazdaság feltámasztására. A Jobbik szerint ezért nemcsak a paktumot, de az egész EU-t ell kell utasítani.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=49988
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre kell a hitel: a fideszes képviselők 60 százalékkal emel
  2012-02-13 19:54:28, hétfő
 
  2012-02-13. 14:38
Erre kell a hitel: a fideszes képviselők 60 százalékkal emelnék saját tiszteletdíjukat

Hajdúhadház önkormányzati képviselői azt tervezik, hogy havi 77 ezer forintról 123 ezerre emelik a tiszteletdíjukat, miközben a városuk költségvetése több száz milliós hiánnyal küzd. A fideszes polgármester begurult.
A fideszes többségű hajdúhadházi városi képviselő-testület a legközelebbi ülésén egy olyan előterjesztést kíván megtárgyalni, amelynek értelmében 60 százalékkal növekedne a képviselő-testületi tagjainak tiszteletdíja.
A Hajdú-Bihari Napló információi szerint a képviselők azt tervezik, hogy 77 ezerről 123 ezer forintra emelik meg a saját tiszteletdíjukat. Az erről szóló javaslatot a napokban megtárgyalta és támogatta a testület illetékes bizottsága, amelynek elnöke - Kiss Sándor Mátyás - ugyancsak a Fidesz színeiben került be a testületbe.
Az ügy további érdekessége, hogy a megyei lap információi szerint Csáfordi Dénes, Hajdúhadház fideszes polgármestere nem támogatja az előterjesztést, sőt őt állítólag nem is tájékoztatták a tervről. Igaz, a fideszes képviselők a következő testületi ülésen az ő voksa nélkül is megszavazhatják a javaslatot. Csáfordi azt mondta a lapnak: dühös a képviselőtársaira.
A Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadház önkormányzatának költségvetése egyébként komoly hiánnyal küzd: a tavalyi büdzsé bevétele 3,7 milliárd forint volt, a kiadás azonban 4,1 milliárd, a költségvetés hiánya meghaladta a 372 millió forintot.
A polgármesteri hivatal sajtósa későbbre ígért tájékoztatást.
(NOL)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92022/#ixzz1mI164sOm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyit keressen egy képviselő?
  2012-02-13 19:51:23, hétfő
 
  Mennyit keressen egy képviselő?

bastya | 2012-02-13 10:41:13



Ma útjára indul az országgyűlés tavaszi időszaka, ahol a sok fontos kérdés megvitatása mellett az egyik legnagyobb vitát valószínűleg a képviselők javadalmazásáról szóló előterjesztés fogja kiváltani. Nincs is ezen semmi meglepő, hiszen minden szentnek maga felé hajlik a keze, akkor mit is várhatunk egy hétköznapi képviselőtől.

Sok ember fogja figyelni, hogy mire is jutnak ebben a küzdelemben a képviselők, hiszen az utóbbi hetek egyik leginkább visszataszító mondatát Matolcsy György miniszter mondta, aki szerint 47.000 forintból is meg lehet élni. Ebből aztán sok kép, levél, meg miegymás született, de elmondhatjuk, hogy egy közös volt mindegyikben: mégpedig az, hogy, finoman szólva is, a népek nem értettek egyet a miniszter úr kijelentésével.

Matolcsy nyilván tudja, hogy milyen lehet 47 ezerből megélni, hiszen mikor utoljára kibontotta a fizetési papírját, ő is annyit kapott. Fájdalom, hogy ez még a 6-9 ezer forintos átlagbér időszakában volt, valamikor a '80-as évek végén, a '90-es évek elején. Azóta nem igazán követi figyelemmel a bérek változását, ami érthető is, hiszen egyrészt közgazdász, másrészt pedig nemzetgazdasági miniszter, így nem is feladata tudni arról, hogyan is változtak a bérek az elmúlt húsz évben.

Ezzel a megnyilatkozással nem is az a baj, hogy ostoba, hanem hogy végtelenül cinikus. Hülyének néz mindenkit, és ami még borzasztóbb, hogy senki nem szól neki, hogy maradjon csöndben. Így hát úgy gondolja, hogy ez helyénvaló, és igaz megállapítás volt. Pontosan mutatja, hogy mennyit is tud a mindennapokról és arról, hogy az embereken hogyan élnek és mennyiből.

Aztán az is ad egy kis pikáns ízt a bérek megvitatásáról, hogy miközben az egész közszférában leépítések és megvonások vannak (ugye éppen most vettek el a fővárosi iskoláktól 10%-ot a BKV megmentésére, ami tudjuk hová került), aközben őket nem érinti meg a válság szele, nekik nem változik a bérük, ők felveszik a különböző kis egyéb pótlékokat, ha jár nekik, ha nem. Mert elszámolni nem kell vele, csak becsszóra mondani, hogy jár nekik, aztán már megy is a pénz.

Ha volna egy tökös párt a parlamentben, akkor most beterjesztené a beterjesztenivalót, hogy akkor kedves képviselőtársaim, legyen a bérünk 47 ezer forint (de legyen 94 ezer, így mulat egy magyar úr), aztán kezdhetjük a vitát. Mindenki szépen feláll, bemondja a kis nevét (legalább megismerjük a gombnyomogató droidokat is, és elcsodálkozunk, hogy jé, ezeknek nevük is van), bemondja a kamerába a havi bérét, amit hazavisz, és elmondja, hogy ő mennyit is adna a maga munkájára. Jó, hát nyilván ugyanannyi járna neki, de élvezetes lenne végighallgatni, nem csak a kormánypártiakat, hanem az ellenzéket is, akik szintén élnek-halnak a nemzetért.

Nincsenek persze vad vágyaim, gyorsan eljutnának a mai bérekhez, megindokolva, hogy mi miért jár nekik és hogy ebből ők nem tudnak engedni, mert gyerek, család, sok munka, felelősség, de legalább megismernénk őket. A drága képviselőinket, a nemzet szolgálóit és napszámosait, akik nem köztünk élnek.

Magam részéről már azt is szívesen venném, ha pontosan úgy keresnének, mint egy közszolga: bértábla szerint, háromévenkénti előrelépéssel. És pontosan olyan béren kívüli juttatásokat kapnának, mint ők. Mert a közszolga az közszolga, üljön a parlamentben, vagy egy tanyasi iskola tanáriában. Mindjárt nem lenne olyan nagy biznisz megélhetési politikusnak lenni.

http://magyarcitrom.postr.hu/mennyit-keressen-egy-kepviselo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzügyi paktum: a szocik is Orbánnak bólogatnak
  2012-02-13 18:57:24, hétfő
 
  2012-02-13. 16:36
Pénzügyi paktum: a szocik is Orbánnak bólogatnak

A kormánypártok mellett az MSZP is támogatja az uniós pénzügyi paktum elfogadásáról szóló határozati javaslatot - derült ki a miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalása után elhangzott reagálásokból, amelyek során a Jobbik és az LMP képviselői ugyanakkor fenntartásaikat fogalmazták meg.
Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője üdvözölte, hogy Orbán Viktor "végre felismerte, hogy az utóbbi másfél év politikája zsákutca és olyan helyzetbe sodorta az országot, amilyenben rendszerváltás óta nem volt: a szövetségeseink kihátráltak mellőlünk". Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök a "felesleges és értelmetlen árnyékbokszolással" olyan konfliktusmezőkbe sodorta az országot, amely megszüntette az érdekérvényesítés lehetőségét.
Az uniós pénzügyi paktum szerinte sok ponton nem szolgálja Magyarország érdekét, mivel szükségtelen korlátozást jelent gazdaságilag az unióhoz újonnan csatlakozott tagországoknak, a fél százalékos strukturális hiánycél pedig "gúzsba köti" a felzárkózó országokat.
Balczó Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a kormány egy olyan szerződés aláírását tervezi, amely nagyon szoros gazdasági és egyre szorosabb politikai unióba irányítja Magyarországot. Szerinte az eljárás is nagyon furcsa, hiszen a képviselők egy háttéranyagot kaptak, nem a szerződés teljes szövegét, mert a magyar fordításról még vitáznak, így azt sem lehet pontosan tudni, hogy mihez kéri a kormány az Országgyűlés támogatását.
A Jobbik szerint népszavazással kellene dönteni a kérdésben - erősítette meg a jobbikos politikus, aki hangsúlyozta: a miniszterelnök szólhatott volna a felső középosztály megerősítésén kívül az alsó középosztály státuszának megőrzéséről és a szegényebb rétegek megsegítéséről is.
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője üdvözölte, hogy Orbán Viktor "végre egyszer hitet tett" Magyarország uniós tagsága, az integráció és az EU bővítése mellett. Az MSZP számára egyébként elfogadható a pénzügyi paktumról szóló határozattervezet - jelezte.
A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a kormányfő "korábban sokszor háborút indított párbeszéd helyett", de amikor kompromisszumkész, akkor annak rögtön kézzelfogható eredménye van. Mesterházy Attila szerint "nem kellene annyit harcolni, ha a miniszterelnöknek lenne tekintélye és hitelessége Európában, így könnyebb lenne a magyar nemzeti érdekeket is képviselni".
A kormányfői felszólalásra a KDNP részéről reagáló Harrach Péter azt mondta, hogy egyértelműen európai és magyar érdeket képviselnek, és a KDNP mindig ezt a két szempontot együtt tartotta fontosnak. A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte: az a küzdelem, amit Orbán Viktor az ország érdekében végzett, a választópolgárok előtt is nyilvánvalóvá vált.
Azt kívánta, a kormány és kormányfő következetesen és okosan védje a jövőben is az általuk képviselt érdekeket.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese köszönetét fejezte ki a miniszterelnöknek és a kormánynak, amiért Magyarország érdekeit az unió különböző fórumain sikerrel és határozottan képviselte. Ez éles ellentétben áll olyan pártok képviselőivel, akik ugyanezeken a fórumokon nagyon sokszor a magyar érdekek helyett, az országot ért rágalmak elhárítása helyett pártérdeket jelenítettek meg.
Rogán Antal szerint nem érdemes az unióból való kilépés, az unióval való szembenállás politikájára helyezkedni csak és kizárólag. Egyszer már döntöttünk az unió mellett, és szeretnénk kitartani az európai értékek mellett - fogalmazott.
(MTI - Ma nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92028/#ixzz1mHmX8S4w
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két faj harca?
  2012-02-13 13:58:24, hétfő
 
  Két faj harca?
2012. február 13. 07:35:12

Egy könnyed stílusú publicisztika a Jobbikról, Gyöngyösiről és a holokausztról.

Szabó Dezső írásának címe és témája, ma aktuálisabb, mint valaha. Egyik oldalon a földjét-kultúráját védő magyar nemzet egyik választott képviselője, a másikon egy hazátlan, kozmopolita, mindig más népeken élősködő népcsoport vívja Európa szívében harcát. Egyenlőtlen küzdelem ez, hisz a ,,gazdatestet keresők" trójai falovában megbújva érkezők, a hazai neológ zsidóság valamint a különböző ortodox és egyéb zsidó vallások képviselői, már évszázadok óta gyengítik nemzetünk immunrendszerét, s a Fidesznek köszönhetően történelmi egyházak szintjére emelt, nyíltan Izraelt támogató Hit Gyülekezete is bekapcsolódott ebbe a folyamatba, agymosott tagjaival együtt. A Kiegyezéssel, Károlyi-kormánnyal, Tanácsköztársasággal (Kun-Kohn Bélával), I. majd II. világháborúkkal, kommunizmussal (Rákosi-Róth) kormánnyal kivéreztetett és végül a társadalmat teljesen atomizáló, ellenállását látszólag végleg megtörő Kádár-kormánnyal. A magatehetetlenné vált nemzetet a rendszerváltásnak nevezett saktervágással kezdte el végleg kivéreztetni. Tehette, hisz segítségére volt a posztkommunista elit leszármazottaiból álló ötödik hadoszlop. SZDSZ, FIDESZ, MSZP és a később szolgai módon fejet hajtó KDNP, mely önmagát és megmaradt szavazóit, a hívőket feladva-eladva az evilági élet örömeiért, aprópénzre váltotta Mária országát. Egy ideig úgy tűnt, minden rendjén halad. A nép, mint a birkanyáj, szolgai mód hajtotta fejét szótlanul a késre. De ekkor valahogy porszem került a gépezetbe.

A semmiből feltűnt egy mozgalom, amely a 2006-os országgyűlési választásokon a MIÉP-pel választási koalíciót kötve, kemény 2,2 százalékos választási eredménnyel pukkant be a köztudatba. Valljuk be kedves olvasók, ezt a választási eredményt berobbanásnak nem igen lehet, még a legnagyobb jóindulattal sem nevezni. Nos, hát itt voltak ők a, kik is? Hát persze, a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Élükön akkor még Kovács Dáviddal, kit nemsokára követett Vona Gábor, aki, mint Münchausen báró, a saját hajába kapaszkodva kezdte el húzni kifelé, az addig az ismeretlenség és tehetetlenség mocsarába süllyedt Jobbikot. Megalakította a Magyar Gárdát, mely hála a neológok által uralt balliberális médiának, már valóban berobbant a köztudatba és hála a nemzetközi ajvékolásnak nemcsak a hazai, de az ideiglenesen megszállt területeken, emellett a külföldön élő, de hazáját szerető magyarság számára is ismertté vált. Innentől kezdve nem volt megállás. Először a 2009-es Európai Parlament képviselőinek a választásán szerzett 14.77%-ot (3 mandátum), majd a 2010-es országgyűlési választásokon 16.67%-ot (47 mandátum) ért el, mely a harmadik erővé tette az országban. Ekkor kezdtek el igazán remegni a menórákba dugott gyertyák lángjai. Egy magyar párt a magyar Parlamentben? Mely esetleg a magyar érdekeket képviseli majd? Ajaj, ennek a fele sem tréfli! Bocsánat, tréfa. No, ekkor megindult a hadjárat ellenük. Itthon és külföldön egyaránt.

Lejáratás, megosztási kísérlet, megvásárlás (Pősze?), terror. Nem használt semmit. A mozgalom, a belső törésvonalak ellenére is egységes maradt. Hogy miért? A közös cél érdekében és, mert az üldöztetés érzése összekovácsolja az embereket, elveszi az ellentétek élét, közös nevezőre hozza az ellentétes elképzeléseket valló embereket. De ha valakiknek ezt tudnia kellene, az pont a zsidóság, hisz egész vallásuk-történelmük az üldözésre és az ez által megteremtett kohéziós erőre épül. Míg a magyarság küldetése a tudás és a teremtés, addig az övék a pusztítás és a rombolás. Hogy a Jobbik jól végzi a munkáját (a teljes elhallgatás ellenére is), annak jele a legutóbbi támadássorozat, mely Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselőt érte. Gyöngyösi vétke csupán az volt, hogy szóba állt egy közülük valóval, kimondta az igazat s hitte, azt is írják le. De nem ez történt. Az ,,újságíró" ferdített, csúsztatott, hazudott cikkében. Persze a világ összes médiuma felkapta a hírt, esélyt sem adva a képviselőnek, hogy bizonyíthassa igazát. A magyarországi külügy, előbb határolódott el, mintsem megismerte volna az igazat. Vagy lehet, hogy nem is akarta megismerni azt? Miért? Vajon kik diktálhatnak nekik? Miért nem került még nyilvánosságra a TMRSZ kérésére hogy, kik és milyen nemzet színeiben kettős állampolgárok a magyar Parlamentben? Esetleg a fegyveres erők vezetésében. És leginkább, hogyan és miért kerülhettek oda?

Az ATV és a Hetek című Izrael-barát (valószínűleg izraeli pénzelésű) médiumok tették, amit tenniük kell ilyenkor.

Megnyitották a Gyöngyösi aktát. Hirtelen előkerült Zázrivecz - bocsánat, Vona Gábor - névváltoztatása, sugallva talán a mozgalom vezetője is egy lehet a kipát viselők hadából. Nem mondták ki, csak elültették a kétkedés magvát, hátha az amúgyis üldözési mániában szenvedő nemzeti oldal, majd fát nevel belőle. Reméljük így lesz és abból építhetünk nekik tutajt, amivel elhajózhatnak egy szebb jövőt hagyva maguk mögött.

Aztán jött Gyöngyösi. Kezdetnek a szülőket állították pellengérre, sugallva, hogy ők is a pártállami rendszer kiváltságosai voltak és így Márton is az. Valóban így lehet, de hol itt a baj? Apák vétkeiért a fiúk? Ha ez gondot jelent számukra, akkor egy kicsit kezdjenek el söprögetni a saját házuk táján (FIDESZ- MSZP) és, ha nem találnak semmit, nyugodtan forduljanak a Jobbikhoz, biztosan van egy-két nevük a számukra. Majd a szakmai múltját kérték számon, mintha a Jobbiknak csak tanulatlan, lecsúszott, lumpen proletárokat lehetne alkalmaznia, ahogy hajdanán az MSZMP tette a különböző vezetői pozíciókban. Vagy oly hihetetlen az, hogy a tanult emberek között is van hazáját szerető és a talmi csillogás helyett, a kilátástalannak tűnő harcot vállaló ember?

,,Majd egyszer csak ott volt, a semmiből"- idézik a cikkben a névtelen megszólalót. Bács-Kiskun megye 3. sz. választókerületének irodájából kimentek elszívni egy cigarettát a tagok, majd mikor visszatértek, Ő ott ült az asztalnál makulátlan eleganciájával, mosolygott, aztán listára került. Persze, azért felvonultattak egy-két szavahihető, magát megnevezni nem akaró rettegésben élőt, akik a Gyöngyösi mögött álló Irán-barát Hezbollahtól való félelmükben azóta a környező erdőkben élnek bogyókon és gombákon - ott is készült velük az interjú. Azért még ezektől a médiumoktól is többet vár az ember.

,,A keleti nyitást is Ő adta Vona Gábor szájába." Éjszakánként az ablaka alatt állva suttogta, nyiss keletre, nyiss keletre Gábor. Persze szegény Gáborunk másnap úgy ébredt, hogy Isten szólt hozzá, kijelölvén az utat, mint Emesének a sólyom. Az már más lapra tartozik, miszerint Gyöngyösi ezt valószínűleg Orbán Viktorral is eljátszotta, mert Ő is elkezdte ezt a keleti vonalat követni. Nem tudom miért problémás egy Oroszországgal való pozitív kapcsolat, hisz nem szabad a nemzetközi zsidóság által létrehozott és vezetett Szovjetuniót és annak tetteit összemosni a mai Putyin által vezetett Oroszországgal. Mellesleg az MSZP és a Fidesz is próbálja ezt az utat nyitva tartani, erősíteni. Kína kérdése már érdekesebb, de a nemzeti kommunista Kína folyamatosan fejlődik, a hibás döntéseknek vannak felelősei, akik elnyerik, hol kötél, hol golyó általi méltó büntetésüket. A lakosság szaporodik és nem bombázgat le kénye-kedvére mindenkit, mint az oly demokratikus USA és Izrael. Nem. Kína megvárja, míg az egymással vívott harcokban elvéreznek. Az ujgurkérdésben is, egy kínai- magyar jókapcsolati viszonyban, többet lehet tenni, mint ha folyamatosan támadjuk őket és a hibáikat hánytorgatjuk. Az USA és Izrael által felfegyverzett és kiképzett grúz hadsereg által, orosz katonák és katonai létesítmények ellen indított inváziót megállító oroszok mellé állt. De ez már annyira kiverte a biztosítékot, hogy meg is kapta a Gyöngyösi elvtárs kitüntető megszólítást. Nem véletlen, hisz a nyíltan oroszbarát Sevardnadzét, az ő kis házi kedvencük, a vélhetően Soros György által pénzelt Mikhail Saakashvili buktatta meg. Itt eljutottak Gyöngyösi igazi vétkéhez, a perzsa kérdéshez.

Ahogy a mondás is tartja, a perzsák már a spájzban vannak. Az ATV-nek és a Heteknek köszönhetően, már azt is tudjuk ki engedte be őket. Azt is leírom, mit kaptunk cserébe. Vona Gábor azóta XIV. Lajos király hintóján jár dolgozni és a Kohi-i-noor gyémánttal vési a rovást otthon a huszonnégy karátos aranytáblájára. Amiről az ellenoldal sem tud, Vona titkos vérszerződést kötött iráni útja alatt Ahmedinezsáddal. A titkos szövetség létének kétségtelen bizonyítéka az Irán és a béke mellett megtartott béketüntetés. Szörnyű bűn ám az, hogy nem akarjuk Iránt Irak és Afganisztán sorsára juttatni. Létrejött egy magyar-iráni testvérvárosi kapcsolat is, némi tőkebefektetéssel, ami megint csak kiverte a biztosítékot.

Az, hogy az ingatlan piac és a körbetartozásokat felhalmozó magyar vállalkozókat és alvállalkozókat ki nem fizető építőipar túlnyomó többsége izraeli vállalkozók kezén van, az nem probléma. Az, hogy az Iráni Forradalmi Gárda a Magyar Gárdával együtt fog őrködni a választás tisztaságának megőrzése felett, az tréfli, de izraeli kommandósok a Ferihegyen és izraeli kémrepülők a magyar légtérben az kóser. Hafiz Osman Sahinnak, az isztambuli Fatih dzsámi vezető imámjának előadásában Korán idézetek hangzottak el a jelenlétében, az bűn, de Feldmájer Péter héber nyelvű felszólalása a Szent István Bazilikában, az senkinek nem szúrta a szemét a nemzeti oldalon kívül.
A holokauszt-tagadás megpecsételni látszik a sorsát. Ha hagyjuk. Egy emberét már cserbenhagyta a Jobbik vezetése, ha a következőt is veszni hagyja, akkor nem tesz majd szabaddá senkit az igazság, mert nem lesz, aki kimondja! De képzeljük el az egri helyzetet. Várostrom. Szegény törökök jól kikapnak, fáznak is, ezért hazamennek, de mi nem hagyjuk annyiban. Elkezdjük hajtogatni a hatmillió lemészárolt magyart és a több százezer rabszíjon elhurcolt honfitársunkat. Velencében létrehozunk egy bíróságot a velünk szövetséges országokkal, ahol elítéljük az elfogott török vezetőket, majd jól le is fejezzük őket és ezek után, kártérítést nyújtunk be a porta felé. Na, most a szultán közli az álláspontját, amiben elismeri a török dúlást hazánkban, de szerinte az ötmilliós Magyarországon nem lehet hatmillió embert megölni és még súlyos százezreket el is hurcolni. Ekkor mi óriási nemzetközi ribilliót csapunk, antimagyarizmussal vádoljuk a szultánt szerte a világban és a kíváncsiskodókat, akik nem vonják kétségbe az egészet csak a számokkal vannak problémáik, miszerint, ha ötmillióból hatmillió meghalt, százezreket elhurcoltak, akkor ki adta be a kérvényt a kártérítésre? Erre mi megtiltjuk a kutatásokat és csak a mi számadatainkkal szabad dolgoznia a világnak, különben irgum-burgum, antimagyarizmust kiálltunk. Ugye milyen falsul hangzik? Ugye milyen abszurd? Na, ilyen a holokauszt is. Csupán azt szeretnénk, hogy derüljön ki az igazság végre. Mi ebben a bűn? Megszűnik az immunitás? Esetleg elapadnak a jogosulatlanul kifizetett aránytalan gazdasági súlyt biztosító pénzösszegek? Igen. Pontosan ez történne és esetleg még vissza is követelnék a visszajárót a becsapott nemzetek. Gyöngyösi Márton szavaival nem a nemzet biztonsága, hanem a Magyarországon és szerte a nagyvilágban élő nemzetközi zsidóság biztonsága és kiváltságai kerültek veszélybe. Hát ezért ez a sok támadás, ezért a sok lejáratási kísérlet.

(Olvasónk - Szent Korona Rádió)

Forrás: Szentkorona Radio


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=95301
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A munkavállalók "fekete hétfője"?
  2012-02-13 13:53:01, hétfő
 
  2012-02-13. 12:35
A munkavállalók "fekete hétfője"?

A dolgozók számára mostanra vált világossá, hogy "jó pár ezer forinttal" kevesebbet kaptak, mint korábban - mondta a szakszervezeti vezető.
A munkavállalók "fekete hétfőjéről" beszélt sajtótájékoztatóján a Vasas Szakszervezeti Szövetség (az MSZOSZ tagszervezete) nyugat-dunántúli koordinátora. A múlt hét második felében kapták meg a dolgozók a januári fizetésüket, így sokuk számára mostanra vált világossá, hogy "jó pár ezer forinttal" kevesebbet kaptak, mint korábban - mondta Molnár Ákos, aki szerint egy átlagosnak mondható,120 ezer forintos fizetés bérkompenzáció nélkül mintegy 8100 forinttal csökken.
Elfogadhatatlannak mondta, hogy sok munkáltató a cafeteria- vagy más, a kollektív szerződésben rögzített juttatások lefaragásával adja meg a kompenzációt. Molnár Ákos azt mondta, tudomásuk van olyan esetről, amikor úgy bújik ki egy munkáltató az elvárt béremelés alól, hogy továbbra is nyolc órában dolgozó alkalmazottját négyórás munkára jelenti be.
Potyondi Antal, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (szintén MSZOSZ) megyei titkára arról beszélt: az ágazatukban dolgozók kétharmada vitt haza kevesebbet az adóváltozások miatt; ennek magyarázata a fizetések "minimálbérhez közeli szintje". Ráadásul - tette hozzá - a szektorban sok olyan cég akad, amely eddig sem pályázott állami támogatásra, ezután sem tervezi ezt, így nem éri őket hátrány, ha elmarad az elvárt béremelés.
A multik jellemzően azzal érvelnek, hogy különadó sújtja őket, valamint jelentős forgalomcsökkenés elé néznek amiatt, hogy nem váltható be náluk az Erzsébet-utalvány - tette hozzá.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92013/#ixzz1mGY66SM6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áprilisra várják hazánk végleges megtörését Londonban
  2012-02-13 13:44:34, hétfő
 
  Áprilisra várják hazánk végleges megtörését Londonban
2012. február 12. 19:14:54

A magyar hatóságok meg fogják tenni az IMF/EU-megállapodáshoz szükséges engedményeket, és áprilisra létrejöhet az egyezmény egy 15-20 milliárd eurós készenléti csomagról - jósolták hétvégi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint ebben az esetben az MNB az év végéig visszafordíthatja az eddigi kamatemeléseket.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni részlegének felzárkózó térségi közgazdászai befektetők számára összeállított átfogó elemzésükben annak a véleményüknek adtak hangot, hogy bár valószínűleg "soha nem lesz felhőtlen a viszony" Magyarország, az EU és az IMF között, de a magyar kormány részéről végül "felülkerekedik a pragmatizmus".

A ház elemzői szerint a döntéshozatal "nagymértékben Orbán Viktor miniszterelnök személye köré koncentrálódik". A Morgan Stanley szakértői úgy vélik: éppen ezért a kormányfő mostanában tapasztalható "békülékeny hangvétele" a legerőteljesebb jelzés arra, hogy a megállapodás végül létrejön.

A cég londoni szakértői nemrég Budapestre látogattak, tájékozódtak, és tapasztalataikról már a múlt héten is összeállítottak egy elemzést.

Mostani újabb, szintén a budapesti tárgyalásaikat feldolgozó, de több részlettel kiegészített értékelésükben azt írták, hogy véleményük szerint a megállapodáshoz szükséges kompromisszumok "csekély árat" jelentenének a pénzügyi védőhálóért, és az IMF és az EU számára tett engedmények végrehajtása az esetleges újabb fordulatnál és a tárgyalások lemondásánál "messze racionálisabb cselekvés" lenne a miniszterelnök szempontjából, különös tekintettel a legutóbbi idők tapasztalataira.

A Morgan Stanley elemzői ezzel kapcsolatban felidézték, hogy a forint és a kötvényhozam, valamint a bankbetétállomány egyaránt "negatívan reagált", amikor decemberben romlott a viszony a nemzetközi hitelezőkkel.

A cég londoni közgazdászai szerint mindemellett a Fidesz támogatottságának a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok alapján tapasztalható stabilizálódása arra vall, hogy a választók nem a gyengeség jelének látják a nemzetközi hitelezőkkel szembeni békülékenyebb hozzáállást. Ez is érv amellett, hogy miért az e hitelezőkkel kötendő megállapodás jelentené a legésszerűbb cselekvést a kormány számára - áll a Morgan Stanley elemzésében.

A ház citybeli elemzői közölték: mindezek alapján, "szubjektív módon" úgy ítélik meg, hogy "75 százalék körüli" az esélye a megállapodás létrejöttének márciusig vagy áprilisig. Más nagy citybeli házak ugyanakkor a tárgyalások valamivel lassabb haladásával számolnak.

Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays Capital felzárkózó piaci elemzőinek legutóbbi előrejelzése szerint például június tűnik "ésszerűen" feltételezhető célhónapnak az új IMF/EU-megállapodás hatályba lépésére, figyelembe véve a kért törvénymódosítások végrehajtásához és az ezek kiértékeléséhez szükséges időt.

A Morgan Stanley londoni elemzői mindazonáltal - az elmúlt napok magyarországi nyilatkozatai alapján - most még derűlátóbbak azzal kapcsolatban, hogy márciusra vagy áprilisra létrejöhet az IMF/EU-megállapodás, mint a budapesti tárgyalásaikról összeállított, Londonban múlt héten ismertetett első elemzésükben. Abban az értékelésben ugyanis még az állt, hogy a ház összességében "hozzávetőleg kétharmados" esélyt lát az IMF/EU-megállapodás elérésére áprilisig.

A Morgan Stanley londoni közgazdászai hétvégi új elemzésükben megerősítették azt az előrejelzésüket, hogy ha az IMF/EU-egyezmény legkésőbb áprilisig létrejön, akkor a jelenlegi, 7,00 százalékos MNB-alapkamat valószínűleg a kamatszint tetőzését jelenti, és ha a külső kockázatokat sikerül egy "méretes" - 15-20 milliárd eurós - elővigyázatossági jellegű készenléti megállapodással kordában tartani, akkor az MNB 2012 végéig "legalább" a legutóbbi, tavaly novemberben és decemberben végrehajtott 1,00 százalékpontnyi kamatemelést vissza tudja venni. A Morgan Stanley londoni elemzői ennek alapján az idei év végére 6,00 százalékos MNB-alapkamatot várnak.

Ugyanezt más nagy londoni házak is jósolják. A JP Morgan bankcsoport minapi helyzetértékelése szerint a rövid távú magyarországi kamatkilátásokat továbbra is erőteljesen az EU/IMF-tárgyalásokon elért haladás és a globális kockázatvállalási készség határozza meg. A cég londoni elemzői szerint azonban ha az euró forintárfolyama tartósan 300 forint alatt marad, akkor az MNB valószínűleg "nem fogja kényszerítve érezni magát" arra, hogy a mostani szintről tovább emelje alapkamatát, és ha a második negyedévben megszületik egy készenléti jellegű IMF/EU-megállapodás, az MNB a második negyedév végén vagy a harmadik negyedév elején hozzákezdhet a kamatemelések visszafordításához

A JP Morgan londoni elemzői is azt jósolták, hogy ebben az esetben a magyar jegybanki alapkamat 2012 végére 6,00 százalékig süllyedhet vissza.



MTI - barikad.hu


********


Miért várják ! Darabokban van már ! A bejelentéssel várhatnak addig .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros: a görög mentőcsomag elfogadása nem szabadítja meg az
  2012-02-13 08:59:27, hétfő
 
  Soros: a görög mentőcsomag elfogadása nem szabadítja meg az Uniót a veszélytől

2012. február 12. vasárnap 09:49:59

Soros György akkor is gyenge növekedést és hosszan tartó politikai feszültségeket jósol az Unión belül, ha a görögök megszavazzák a második mentőcsomag feltételeként támasztott megszorításokat, és megkapják a 130 milliárd eurós segítséget.
hirdetés

"Az Európai Unió és főleg a súlyosan eladósodott országok nehéz évtized elé néznek, de ez könnyen tarthat akár még tovább is" - mondta a milliárdos befektető.

"A kialakult helyzet feszültséget szül az Unión belül, ami el is pusztíthatja a rendszert" - nyilatkozta a CNN-nek adott interjújában. Úgy véli, az a költségvetési csomag, a bér- és nyugdíjcsökkentések, amelyeket vasárnap elfogadhat Görögország, hosszú távon nem feltétlenül fog működni. "Fél éves időtartamban viszont megnyugvást hozhat" - tette hozzá.

A befektető szerint "Görögország beteg helyzete, melyet az európai hatóságok kezeletlenül hagytak, továbbra is irritáló problémát jelenthet az Unió számára. Ez már a célok tekintetében több, mint teher".

mfor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.