Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Az utolsó buborék
  2012-02-14 21:05:48, kedd
 
  Az utolsó buborék

Az eurózóna válsága során mindenről szó van, de egy dologgal senki nem foglalkozik - a görög helyzet viszont egyre aktuálisabbá teszi, hogy ez a probléma a maga groteszk valójában elkezdje foglalkoztatni az embereket. Történt ugyanis, hogy január végén - február elején, miközben Görögországban egyre több városra terjedtek ki a zavargások és február 13-ára virradón Athénban már bankok épületei gyulladtak fel, a tüntetők pedig molotov-koktéllal dobálták a parlament épületét védő rendőröket, odabent a politikusok szinte zavartalanul vitatkoztak tovább az újabb megszorító csomag mikéntjein.

Korábban a volt görög miniszterelnök bejelentette, hogy Görögország két hónapon belül népszavazást tart az Európai Unióból való kilépésről. Egy nappal rá már csak az eurózónáról volt szó. Néhány napon belül a miniszterelnök helyére beültették az EKB volt alelnökét, Lukász Papadémoszt. Azóta szó nincs népszavazásról, viszont kizártak a pártjából több mint negyven politikust, akik az újabb brüsszeli diktátum ellen szavaztak. Érthetetlen, miért fokozódik a feszültség az utcákon?

Európa szerte a politikai elit egyre inkább tisztában van vele, hogy a népakarat ellen megy, és mivel a tömeg egy része kezd tisztában lenni a szándékaikkal, egyre jobban kapkodnak. Érzik a bukás közeledtét, és még az utolsó pillanatokban sietve keresztül akarják vinni az utolsó EU diktátumokat. Athénban tegnap éjjel is megmutatkozott a jelenség: bár hivatalosan képviseleti demokráciáról beszélnek, az öltönyös politikusok szépen visszavonultak a saját kis zárt közösségükbe. Elméletileg egy országért felelnek, de gyakorlatilag már ki sem látnak a páholymunkából, melyet a parlamentre és néhány kormányhivatalra kiterjesztettek, hogy ne érezzék magukat annyira bezárva.

Makrogazdasági mutatókon és statisztikákon vitatkoznak, miközben a fal másik oldalán a tömeg rájuk gyújtaná a parlamentet, ha nem tartaná vissza őket a karhatalom. Egyetlen politikus nem mert kiállni a tömeg elé és azt mondani, hogy türelem, mert ott bent éppen megoldjuk a gondjaitokat! Miért? Mert tisztában vannak vele, hogy szó nincs ilyesmiről. A másik oldalon szintén. Ezért bármelyik kiállt volna a parlament kapujába, azonnal molotov-koktél és vascső lett volna a válasz.

Brüsszel hasonló kegyetlenséggel diktál, az öltönyös demokraták szűk csoportjai pedig a márvány épületek falain belül, rendőrsorfallal őrizve papíron megoldják az ország gondjait. Egy kis pénz ide, egy kis pénz oda, és papíron máris jobb az ország helyzete. Megkapnak egy újabb adag pénzt, aminek már semmi értéke nincs, és kifizetik belőle az elkülönültség fenntartásához szükséges államapparátust. Csak az ablakon ne nézzetek ki!

Miért nő a munkanélküliség? Mert ahhoz, hogy ott békésen elvitatkozzanak a négy fal között, bőven elég foglalkoztatni néhány tízezer, esetleg százezer embert. Szűk hivatalnokréteget, ami az adóztatáshoz, a lakosság nyilvántartásához szükséges, és a rendfenntartó erőket, melyek féken tartják az elégedetlen tömegeket. A többi egyszerűen nem érdekli őket! Hogy hogyan talál munkát, megélhetést a maradék néhány millió? Arról majd maguk gondoskodnak. Természetesen, csak miután megfizették a királynak, ami a királyé.

Soros György zsidó befektető egyszer azt mondta, a kapitalizmusnak akkor lesz vége, mikor az utolsó buborék is kidurran - és gondolt ezzel a piaci viszonyokra. Talán nem is sejtette, de a jelenlegi társadalmi berendezkedésnek, a polgári rendnek is akkor lesz vége, mikor az utolsó buborék kidurran. Ez az utolsó buborék a valóságtól elszakadt öltönyös demokraták világa, ami előbb vagy utóbb - és talán minden országban eltérő módon - de ki fog durranni. Előbb vagy utóbb a valóság utat tör magának. És minél tovább tartják vissza a tömeget, annál kegyetlenebb lesz, mikor ez az utolsó buborék is kidurran.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. február 14.

http://jovonk.info/2012/02/14/az-utolso-buborek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idáig jutottunk.
  2012-02-14 21:00:18, kedd
 
  Idáig jutottunk.
Dátum: 2012. February 14. Tuesday, 13:27 Szerző: akac

Jegyzet

2011. karácsonya.




Megdöbbentő képek. Ilyen képeket láthatunk a II. világháború és azt követő évek szegénységéről.

Idáig süllyedtünk. Egy tál ételért kilométeres sor a Blaha Lujza téren, 2011 karácsonyán.


Hogyan történhetett meg ez velünk? Kik okozták ezt?




A válasz tömören csak ennyi: A ,,rendszerváltást" előkészítő és végrehajtó hazafiatlan gazdasági és politikai ,,elit" jutatta ilyen helyzetbe a magyar társadalmat.

A felelősség egyetemleges, de nem azonos mértékben felelős a különböző politikai csoportosulás. Minden pártnak meg van a maga ásónyoma abban a gödörben, amiben most vagyunk. Nem csak az elmúlt nyolc-tíz év okolható mindezért, hanem az a 25-30 év, ami folyamatában ide vezetett, az a neoliberális gazdaságpolitika, amit az SZDSZ kényszerített az országra, és az a gyávaság, ami jellemezte az MDF-t, az MSZP balliberális téveszméjét, és a Fidesz hintapolitikáját.

Be kéne látni, hogy nem lehet két gazdát szolgálni, amikor az egyik, a maga globális gazdaságpolitikájával egy nemzet megtizedelését tűzi ki célul, míg a másik az életben maradásért küzd.

Sajnos a magyar társadalom megosztott. A megosztás a globális világ és a nemzetállamok eszménye mentén húzható meg. A politikai polaritás is ezt mutatja. Mára már nem a jobb és baloldal által értelmezhető egy párt, hanem a világpolitikában elfoglalt helye szerint. A globális pénztőke, vagy a nemzeti érdekek motiválják tetteiket.

E két eszme hadszínterévé vált Magyarország, amit az Európai Unióban és idehaza folytatnak ellenségeink. A Fidesz, vergődik a két kibékíthetetlen érték és érdektábor között, a nemzetközi nagytőke és a magyar nép között. Még nem döntötte el, hogy kit is szolgál valójában, ami mindenképpen a bukását okozhatja.

A Fidesz olyan felhatalmazást kapott a kétharmaddal, ami ritkán adatik meg egy pártnak. Ez a felhatalmazás január 21.-én a békemenettel megerősítést nyert, ami arra kötelezné őket, hogy őszinték legyenek a támogatóik felé. Ezt az őszinteséget hiányolom.

Tudjuk, hogy az EU és a globális pénzhatalom nyomás alatt tartja a kormányt, és az is érzékelhető, hogy zsarolják Orbánt.

Kérdés: mivel zsarolnak minket? Mert ha nem tudjuk, akkor csak a bizonytalanság, a félelem és a gyűlölet növekszik, ami a kormányra száll.

Őszinteség és közérthetőség az, ami megmentheti az országot. Minden más a pusztulásba visz.


2011. 02. 14.

Takács András


Képek: http://www.neplap.net/forum/orban-te-tetted-ezt

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4608
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kényszeres hazaárulás
  2012-02-14 20:58:20, kedd
 
  Kényszeres hazaárulás

Dátum: 2012. February 13. Monday, 21:06

Publicisztika
A hazaárulás manapság olyan természetes, hogy már-már nem is nevezzük nevén, nem tűnik fel, nem ítéljük el, csak megállapítjuk, hogy X. Y. EU-képviselő megint a hazája ellen acsarkodik. A társadalom nagyobbik része, és maga a kormány sem nevezi e jelenséget annak, ami.

Pedig vastagon hazát árulnak azok, akik párt és/vagy személyes érdekből a legprimitívebb módon idegen hatalmak előtt ócsárolják Magyarországot, hamisan vádaskodnak, és vádolják annak törvényesen elfogadott alkotmányát, a nép által (tehát, demokratikus úton és formában) megválasztott kormányát. Teszik ezt a demokrácia nevében, féltve azt a köztársasági államformát, amelyben egyébként élnek, és amely biztosítja számukra, hogy viselkedésük miatt nem akasztják fel őket, noha jobb helyeken - ahol nincs demokrácia - ott a hazaárulásért kötél vagy golyó általi halál jár...


A hazaárulás fogalmát alaposan elködösítették az elmúlt években, hiszen mindenre és mindenkire rámondta boldog-boldogtalan, hogy hazaáruló, ha a másik az ő véleményével ellenkező véleménynek adott hangot. Itthon. Ezért ma csak legyintenek a népek, ha hazaárulásról hallanak, ha bárki hazaárulónak mondja a valóban hazaárulókat. Talán a hazaárulás fogalmát kellene tisztázni ahhoz, hogy újra a megvetés mocsarába taszíthassuk azokat, akik Magyarország ellen nemzetközi fórumokon hazudoznak, saját liberális vagy kommunista nézeteik szerint.

A Wikipédia a következő meghatározást írja a hazaárulást illetően: ,,A hazaárulás az adott nemzet biztonsága ellen saját állampolgára(i) által elkövetett bűncselekmény."

A Btk. így határozza meg a hazaárulás bűncselekményét:

144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A bűncselekmény jogi tárgya Magyarország alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend fogalmán értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket.

Minősítő körülmények
- Súlyos hátrányt okozva - itt a nemzetnek okozott súlyos hátrányt kell érteni.
Állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával - ez lehet saját vagy más személy szolgálatának a felhasználása.
- Háború idején - rendkívüli állapot, valamint az alkotmányos rend megdöntésére vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló fegyveres cselekmények, továbbá az élet- és vagyonbiztonságot tömeges méretekben veszélyeztető, fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett súlyos erőszakos cselekmények miatt elrendelt szükségállapot.
- Külföldi fegyveres erő - külföldi kormány fegyveres testülete, zsoldosok stb.

A fentiek alapján tehát elmondhatjuk, hogy Göncz Kinga és Bokros Lajos, Kertész Ákos, Konrád György, Schiff András, valamint számos, még fel nem derített, és Magyarországon élő magyar állampolgárságú elkövető alaposan gyanúsítható a hazaárulás bűncselekmény elkövetésével, hiszen az EU az ő adatszolgáltatásuk alapján indított eljárást hazánk ellen, s szintén az ő hamis információik alapján vonhatnak meg 2013-tól olyan támogatásokat, amelyek a nemzetgazdaságból nélkülözhetetlenek lennének. Felvetődik azonban egy még súlyosabb probléma: Hazaárulásnak tekinthetők-e azok a nemzetközi szerződések, amelyek szövetségi szerződések ugyan, de láthatóan a nemzet, annak gazdasága és polgárai ellen irányulnak? Azt is vizsgálni kellene, hogy az elmúlt évtizedekben megvalósult-e a hazaárulás annak a pártnak és ama párt tagsága és vezetése által, amely párt a kommunista táborban a Szovjetunió érdekeit szolgálta és saját nemzetét alárendelte a moszkvai hatalom érdekeinek. Ezen érdekek szolgálatában saját nemzetét gyilkolta, telepítette ki, sajátította ki polgárai és az egyházak vagyonát, súlyos intézkedésekkel félemlítette a lakosságot, illetve adta át idegen hatalom statáriális törvénykezésének azokat, akik a II. világháború előtti rendszer közalkalmazottai, tisztviselői voltak, netán magyar állampolgárként valamelyik nemzetiséghez tartoztak.

A magyarországi hazaárulás nagyon messzire nyúlik vissza történelmünkben. A 20. századi első nagy haza-és felségárulói Károlyi Mihály, Kun Béla és a kommunista diktatúra támogatói voltak. Utánuk jöttek azok a németbarát katonatisztek, akik Horthy Miklós kormányzó tudta nélkül folytattak tárgyalásokat a birodalmi vezetőkkel és teljes mértékben alárendelték a Magyar Királyi Honvédséget a német akaratnak, megszegve a Kormányzóra tett esküjüket, semmibe véve azt a hadparancsot, amely megmenthette volna Magyarország 1940-es határait. Ezt követően a kommunista diktatúra minden egyes vezetője és a párt tagsága is közvetlenül vagy közvetve elkövette a hazaárulás bűncselekményét egészen 1989-ig. Ebben az évben megtorpant a hazaárulás, de a liberálisok közvetlenül a ,,rendszerváltást" előkészítő tárgyalások közben megkezdték az újabb nemzet-és hazaellenes tevékenységüket, amihez a kezdeti politikai félelem elmúltával az MSZMP-ből MSZP-vé vedlett gyilkos söpredék is csatlakozott. Magyarán a hazaárulás immár száz esztendős folyamat hazánkban, amely mindig az éppen a felettünk hatalmat gyakorlók nemtelen kiszolgálását jelenti úgy, hogy ezt a mélyen elítélendő bűncselekményt hol a háború megnyerésének lehetőségével és a szövetség el nem árulásával, máskor a szocialista demokráciával, hol a liberális szemlélettel, megint más esetben a demokrácia és a köztársaság védelmével magyarázzák. A baj csak ott van, hogy minden szövetségi államban megtalálta a nemzetközi bankvilág azokat a hazaárulókat, akik saját nemzetük és hazájuk megsemmisítésére képesek. Ha azonban egyetlen kormányfő is a nemzetközi akarat ellenében például a nemzet érdekét és a kereszténység védelmét tűzi zászlajára, úgy abban a pillanatban beindul a hazaárulók össztüze. Most itt tartunk.

Ez a hazaárulás kézzelfogható volt az utóbbi hetek két uniós tetemrehívásakor, amikor nem szégyelltek azok a magyarnak mondott képviselők aljasul mocskolódni, akik a magyar adófizetők pénzén idegen érdekek szerint vádaskodnak, és sározzák hazájukat politikai és pártérdekből, amelyekhez az egyéni érdekeket tömege is párosul. Döbbenetes hallgatni ezeket a hazaárulókat, hiszen semmi nem mentheti föl ezeket az embereket az elkövetett bűn alól, amelyet akár jogilag is lehetne akár a Btk., akár az Alkotmány alapján szankcionálni. Ám, nincs ügyész aki hivatalból merne eljárást indítani ellenük...

Hazaárulónk tehát sok van, és remélhetőleg ez a hazaárulás nem marad megtorlatlanul. Hiszen egész Európa forr és forrong, egész Európa felismeri lassan saját hazaárulóit, s egész Európa arra vár, hogy ezeket a hazaárulókat megbüntesse a szegénységért, az ország és a nemzet eladásáért, az idegen pénzhatalom érdekeinek szolgálatáért. Mert ezek a bűnök nem évülnek el soha. Olyanok, mint az emberiség ellen elkövetett bűnök. Hiszen nemzetek ellen követik el őket. Olyanok ezek a bűnök, mint amikor a részeg fiú anyját erőszakolja meg, vagy az apa, aki gyermekével fajtalankodik. Mert a haza szent! A hazát bántani és elárulni a legaljasabb vétkek egyike. Mert a haza földjében nyugszanak eleink, itt zajlott történelmünk, itt szenvedtek és örültek őseink, itt haltak a hazáért és születtek a hazának a magyarok és magyarokkal együtt élő és a magyar hazát szerető nemzetek... És aki ezt a hazát elárulja, az a nemzetet, a történelmet, őseinket és jövőnket árulja el. Soha nem hallottam még oroszt, szlovákot, románt, amerikait vagy zsidót hazát árulni... Erre csak a lélektelen és aljas liberális, kommunista söpredék képes - a világ minden táján. Kivált a keresztény polgári Magyarországon. Mert ennek a hazátlan társulatnak nem csak a magyarok gyűlölete, hanem a kereszténység kiirtása, értékeinek eltaposása is célja.

Ami azonban megdöbbentő számomra, hogy a HÖOK is Brüsszelhez megy panaszra a vélt ,,röghöz kötöttség" okán. Az egyetemi ifjúság, amelynek inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy rajta múlik a nemzet jövője. Az ő tudásukat itthon kell kamatoztatni, hiszen tartoznak is azzal hazájuknak, hogy az itt szerzett tudást Magyarország javára használják fel. Vagy ennyire korcs lett a fiatalság is? Ennyire nincs bennük elkötelezettség a hazájuk iránt? Lehet. Ám példát vehetnének egyetemi eleikről, akik bár Göttingában vagy másutt szerezték meg a tudást, de hazajöttek és a történelmi Magyarországon kamatoztatták a szerzett ,,vagyont"... Mondhatok példát közelebbi korból is. Egy arab barátom Magyarországon végezte az orvosi egyetemet. Szegedi professzoruk azzal bocsátotta el őket, hogy őrizzék meg azt a kincset, amelyet itt szereztek - a magyar nyelvet. Barátom és felesége hazament, de máig úgy beszélnek magyarul - gyermekeikkel együtt -, hogy Magyarországon még a magyartanárok is megirigyelhetnék. Amikor látogatóban nálam járt, búcsúzkodáskor könnyezve mondta: - Vigyázzatok Magyarországra. Mert ő nem tudja elképzelni, hogy ne a hazáját gyarapítsa a Szegeden szerzett tudással, ám azt sem hiszi, hogy Magyarországon vannak magyar állampolgárok, akik hazát árulnak, s erre ösztönzik az egyetemi ifjúságot is... mert ez náluk elképzelhetetlen... Igaz, nem tagjai a kommunista-liberális, Isten-ellenes és végtelenül embertelen, hazug EU-nak.

Stoffán György
Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nosztalgia....
  2012-02-14 20:42:48, kedd
 
  Egy ismeretlen szerző tollából:

Nosztalgia....

Mi változott 25 év alatt?


25 éve szocializmus volt.
Ma kapitalizmus van.

25 éve a Szovjetunió volt a szövetségesünk
Ma Kínát szeretnénk szövetségesnek.

25 éve Szűrös és Pozsgai elvtársak az emelvényen Kádár mögött ülnek.
Ma Szűrös és Pozsgai urak az emelvényen Orbán mögött ülnek.

25 éve Martonyi és Járai elvtárs jó MSZMP káder (miniszterhelyettes, stb.) volt.
Ma Martonyi és Járai urak a Fidesznél jó káderek (miniszter, jegybank elnök, stb.).

25 éve Kövér Laci az MSZMP KB Politikai Tudományok Intézetének politikai munkatársa volt.
Ma komcsi gyűlölő házelnök.

25 éve a politikusok kommunista naplopók voltak.
Ma a politikusok jól fizetett naplopók.

25 éve hangulatjelentést készített az MSZMP.
Ma Kubatov listát a FIDESZ.

25 éve volt május elsejei felvonulás.
Ma van márciusi, októberi tömeggyűlés az Astoriánál, a Kossuth téren.

25 éve Kádár a sakkot támogatta.
Ma Orbán a focit.

25 éve reform kommunisták voltak.
Ma fülkeforradalmárok vannak.

25 éve senki sem lehetett milliárdos, de mindenkinek szerény elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt.
Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.

25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre.
Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.

25 éve megbecsülték a tisztességes munkát.
Ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ.

25 éve a gyárak, az üzemek, a bankok, minden-minden magyar volt.
Ma az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások nagy része külföldiek kezében van. A magyar gyárakat bezárták, vagy privatizálták, jellemzően a külföldi tőke számára. A legtöbb gyárat azért vették meg, hogy a konkurenciát felszámolják, így a hazai gyárak többségét szétzúzták, bezárták, dolgozóit az utcára tették.

25 évvel ezelőtt volt nemzeti ipar.
Ma multik vannak.
Ma bankok és bevásárlóközpontok vannak a Váci uton.

Ma van fegyver a feketepiacon.

25 éve a magyar ruházati iparnak gyárai voltak,ma ruházati ipar nincs, de van kínai termék.


25 éve az ország vezetése a magyar gazdaságot támogatta.
Ma a multikat, a külföldi tőkét szolgálja ki

25 éve az energiaszektor az állam kezében volt, nem kellett félni attól, hogy lekapcsolják a villanyt vagy nem tudunk fűteni, mert nem tudjuk kifizetni.
Ma a privatizált energiaszektor egekig emelt árai miatt az emberek nem tudják kifizetni a rezsit: csak idén 700 000 embertől vonnak 30%-ot a fizetésükből köztartozás miatt.

25 éve a mezőgazdaság egymillió embernek adott munkát.
Ma alig százezren dolgoznak itt. 25 évvel ezelőtti mezőgazdasági termelésnek most csak egyharmadát termeljük.

25 éve hazánkban 8,7 millió sertést tenyésztettek.
Ma ebből csak 4,1 millió maradt.

25 évvel ezelőtt majdnem kétszer annyi húst ettünk, mint ma. Nem csak azért, mert háromszor annyi tehén és disznó volt, mint ma. Ettünk, mert volt, mert jó volt, s főleg, mert tellett rá, bár ma azzal riogatnak, hogy ez egészségtelen.
Ma drága a hús, egyre kevesebb és egyre rosszabb minőségű külföldi húst eszünk. Fogyókúrázunk, mert nincs pénz kajára.

25 éve napi 8 óra munkából elfogadhatóan meg lehetett élni.
Ma sokszor 13-15 óra is kevés.

25 éve miénk volt Magyarország.
Ma a külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban.
25 éve 20 milliárd dollárral tartoztunk a világnak.
Ma 130 milliárddal tartozunk.

25 éve, gazdálkodtak a hitelekből.
Ma ellopják.

25 éve a kórházban az számított, hogy mi a bajod, mid fáj?
Ma az számít, hogy mennyi pénzed van.

25 éve a beteg minden körülmények között kapott ellátást.
igénylik gyógyszereiket - védelem és kezelés nélkül mi lesz velük?

25 éve nem voltunk gazdagok, de sok mindent megengedhettünk magunknak: üdülést, éttermet, szórakozást.
Ma sem vagyunk gazdagok, és egyre ritkábban engedhetjük meg magunknak az üdülést, az éttermet, a szórakozást, vagy az egyik, vagy a másik, de gyakrabban egyik se.


25 éve a nyugalomba vonulás tisztes nyugdíjat és megbecsülést jelentett.
Ma éhezést, társadalmi kitaszítottságot.
25 éve nem voltak hajléktalanok, s a biztos megélhetés miatt senkit nem fenyegetett az a veszély, hogy az utcára kerül.
Ma Magyarországon 85-90 ezer hajléktalan él, s évente több mint 2000 lakást árvereznek el.

25 éve a cigány is dolgozhatott, sőt dolgoznia kellett!
Ma szociális segélyért áll sorba, dolgozni meg már elfelejtett.

25 éve több mint tíz millióan voltunk.
Ma 10 millió alá süllyedt Magyarország lélekszáma.

25 éve a gyerekedre biztos jövő várt. Tanulhatott, munkát kapott, családot alapíthatott.
Ma nagyon sokak számára egy lehetőség marad: külföldre menni.

25 éve csak vízummal utazhattunk a legtöbb EU-országba.
Ma nem kell vízum, de csak az tud utazni, akinek pénze van. Neked van pénzed utazni?

25 évvel ezelőtt rend volt. Éjjel bátran sétálhattál. Tudtad, hogy mi a jó és mi a rossz. A rendőr melletted állt, a rendőr mögött meg ott állt az állam.
Ma félsz éjjel kimenni az utcára, félted vagyonkádat. A rendőr nem áll melletted, és a rendőrt se védi meg saját állama!!!

25 éve mindenki beszart a rendőrtől.
Ma rendőr szarik be a "zemberektől".

25 éve voltak korrupt politikusok, a hatalmukkal visszaélő állami emberek.
Ma Magyarország Európa legkorruptabb országai közé tartozik.

25 éve Aczél elvtárs osztotta a pénzt, a státuszt és az észt a kultúrában.
Ma Kerényi és Tarlós urak.

25 éve már lehetett politikai viccet mesélni.
Ma még lehet politikai viccet mesélni.

25 éve a demokrácia várt ránk.
Ma a diktatúra vár ránk.

Mondjam tovább?

25 éve ezt nem mertem volna elküldeni.
Ma én még elmertem küldeni!
És holnap?
Ki tudja?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Büntetlenséget kíván embereinek a Valutaalap
  2012-02-14 20:41:32, kedd
 
 
Büntetlenséget kíván embereinek a Valutaalap



Érdekes törvényeket ütöttek nyélbe még a kádári diktatúra éveiben, amikor Magyarország csatlakozott az IMF stratégiai elkötelezettjeihez . 1982-ben felpörögve dolgozott a Magyar Pénzügyminisztérium, ahol osztályvezetőként dolgozott későbbi miniszterelnökünk, a D209-es fedőszámmal rendelkező szigorúan titkos ügynök, aki az esendő Szovjetunió ellen fejtette ki működését már abban az időben . Ugyanitt dolgozott Boros Imre, akinek D8-as kartotékát saját maga is megkérdőjelezi . Az egyik beismeri, majd milliárdos bankárból miniszterelnökké lesz az MSZP színeiben . A másik tagadja, de államtitkári pozíciót ér el, még az első FIDESZ kormány idejében .

Boros közlékenyebb, jól beszél, látszik mindent tud ezekről a dolgokról, sőt Bogár Lászlóval és Bayer Zsolttal rendszeresen szerepelnek az ECHOTV pénz-politikai műsorában, a Háttérkép-ben . Érzékenyen érint egyeseket a saját múltjuk, de ezek nem csak lelkiismereti tényezők, hanem eladósodottságunk döntő tényezői, amire nem mondhatjuk egyszerűen azt, hogy : na és ? Drábik rendszeresen értekezik az egymilliárd dollár beérkezett tőkéről, amire a módszerváltásig kifizettek tizenegy milliárd dollár kamatot, de még így is maradt másik huszonkét milliárd dollárnyi adósságunk a gengszterváltás idejére .

Nagy pénzek ezek kedves barátaim ! Főleg akkor, amikor a fizetések reálértéke visszaesett az 1978-as év szintjére, ami négy évvel előzte meg az IMF hazánkba érkezését . Ki hívta őket a Magyar Népköztársaságba ? Csak nem a kádári ,,elit" fekete lelkű pénzügyminisztere? És ha igen, akkor miért vállalunk jogfolytonosságot a letűnt diktatúra bűneiért, káros cselekedeteiért ? Amikor végetért a Horthy rendszer negyedszázados uralma, a pengő összeomlott, buborékká vált, majd rövidesen, már 1946-ban behozták a forintot, ami stabilan, nagyobb infláció nélkül működhetett a diktatúra hosszú éveiben . 1982-ben hoztak egy törvényt, amit később, 1990-ben megerősítettek a nagyméretű változások dacára, folytonosságot szavazva eladósodottságunknak ugyanúgy, mint a sztálini 1949-es alkotmánynak, elutasítva a Zétényi-Takács féle törvényt, ami alkotmányunk jogfolytonosságát állíthatta volna vissza, amit 1944 márciusától felfüggesztettek az idegen megszállás miatt .

Nos, ha megszállásunk folytatódott rendszerváltozásunk idejében, (amikor ez a pénzügyi megszálló sereg ellepte hazánkat idegen bankok képében,) nem is állhatott vissza alkotmányos függetlenségünk még akkor . Ha a mai állapotokat nézzük, jól láthatjuk a múlt nyúlványait benne . Privatizációs követelményeknek tett eleget az a politikusi réteg ( minden párt, szervezet, és szövetség), akik a Magyar Köztársaság, majd később Magyarország vezetését, vagy ellenzékét adták, s ezért mindannyian felelősök jelenlegi gazdasági helyzetünk képtelenségeiért . Állami javainkat (nemzeti vagyon?), törvénytelen úton szerezték meg a kommunisták, még az ötvenes évek elején, amikor mindent államosítottak az új, sztálini törvények nevében .

Ezt a rablással szerzett állami tulajdont adták el, a velük együttműködő utódállam segítségével az IMF-nek a színfalak mögött adósságunk nevében 1982-ben, majd ezt követően hoztak olyan törvényerejű rendeleteket, melyek miatt még ma is képtelenség elszámoltatni az ebben segédkező politikusi, vagy inkább bűnöző csoportot :

1982. évi 6. törvényerejű rendelet Hatályos: 1990.12.31 Jogállás, mentességek és kiváltságok 1. szakasz. A cikk céljai Annak érdekében, hogy az Alap a ráruházott feladatokat elláthassa a maga területén, valamennyi tag biztosítja a Bank számára a jelen cikkben meghatározott jogállást, mentességeket és kiváltságokat. 2. szakasz. Az Alap jogállása Az Alap teljes jogi személyiséggel és különösen arra vonatkozó képességgel rendelkezik, hogy:

1. szakasz. szerződéseket köt;

2. szakasz. ingatlan és ingó tulajdont szerez és efölött rendelkezik; bírói eljárást kezdeményez.

3. szakasz. Bírói eljárás alóli mentesség Az Alap, annak követelései és bárhol meglevő és bárki birtokában levő vagyona mentességet élveznek a bírói eljárás minden formája alól, kivéve, amilyen körben arról az Alap, valamely eljárás céljából vagy valamely szerződés feltételei alapján, mentességéről kifejezetten lemond.

4. szakasz. Egyéb hatósági intézkedés alóli mentesség Az Alap vagyona és követelései bárhol és bárki birtokában legyenek, mentesek a kutatás, igénybevétel, foglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtási vagy törvényes zár alá vétel minden formája alól.

5. szakasz. Irattárak mentessége Az Alap irattárai sérthetetlenek.

6. szakasz. Vagyontárgyak korlátozások alóli mentessége Olyan mértékben, amennyiben az a jelen alapokmányban rögzített tevékenysége ellátásához szükséges, az Alap minden vagyona és követelése mentes a korlátozásoktól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól.

7. szakasz. Közleményekre vonatkozó kiváltságok Az Alap hivatalos közleményeit a tagok ugyanolyan elbánásban részesítik, mint más tagok hivatalos közleményeit.

8. szakasz. Tisztviselők és alkalmazottak mentességei és kiváltságai Valamennyi kormányzó, ügyvezető igazgató, helyettes, bizottsági tag, a XII. cikk 3. szakasza alapján kinevezett képviselő, a fenti személyek valamennyi tanácsadója, az Alap tisztviselői és alkalmazottai: (i) hivatalos minőségben végzett tevékenységük tekintetében mentesek a jogi eljárás alól, kivéve, ha az Alap e mentességről lemond; (ii) amennyiben nem belföldi honosok, a bevándorlási korlátozások, a külföldiek nyilvántartására vonatkozó követelmények és a nemzeti szolgálati kötelezettségek tekintetében ugyanolyan mentességekben részesülnek és a devizakorlátozásokat illetően ugyanazon lehetőségeket élvezik, mint más tagok hasonló rangban levő képviselői, tisztviselői és alkalmazottai; és (iii) utazási lehetőségek tekintetében ugyanazon bánásmódban részesülnek, mint más tagok hasonló rangban levő képviselői, tisztviselői és alkalmazottai.

9. szakasz. Adómentesség a) Az Alap vagyona, követelései, jövedelme a jelen alapokmányban engedélyezett műveletei és ügyletei teljes adó- és vámmentességet élveznek. Az Alap mentes bármilyen adó vagy illeték beszedéséért vagy megfizetéséért való felelősség alól is. b) Nem vethető ki adó azon fizetésekre és illetményekre, vagy azok kapcsán, amelyeket az Alap az ügyvezető igazgatóknak, helyetteseknek, tisztviselőknek vagy az Alap azon alkalmazottainak fizet, akik nem helybeli állampolgárok, alattvalók, vagy honosok. c) Nem vethető ki semmiféle adó az Alap által kibocsátott kötelezvényekre vagy értékpapírokra, beleértve azok osztalékát és kamatát, bárki birtokában legyenek is: (i) amely ezen kötelezvénnyel vagy értékpapírral szemben hátrányos megkülönböztetést eredményez pusztán annak eredete miatt; (ii) ha az ilyen adózás kizárólagos jogalapjául a kibocsátás, a kijelölt vagy tényleges fizetés helye vagy valutája, vagy az Alap bármely hivatalos vagy üzleti tevékenységének helye szolgál.

10. szakasz. A cikk alkalmazása Saját területén az összes tag megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy saját jogszabályaiban érvényre juttassa a jelen cikkben kifejtett elveket és a megtett intézkedésekről az Alapot részletesen tájékoztatja...

A fenti szerződésből érthetővé válik az, hogy miért nem lehetséges törvényes úton elszámoltatni azokat a nemzetellenes erőket, akik a rendszerváltást megelőzően, majd azt követően, ezt a láthatatlan impériumot szolgálták hivatali esküjüket megszegve . Budai Gyula milliárdos nagyságrendű pénzlenyúlásokra jön rá szinte naponta, amiket rendszeresen elénk is tár, de senki sem említi ezeket a magyarságellenes törvényeket amelyeket átmentettek a kádári diktatúrából, ebbe az orbáni fülkeforradalom utáni kétharmados tehetetlenségbe .
Mindannyian hívei vagyunk a képviseleti demokráciának, legalább is ha létezne olyan demokrácia, amelyről beszélnek nekünk, de eddig csak a kommunisták által megvalósított hamis demokráciát látjuk, s érezzük magunk körül, az EU furcsán működő szervezeteinek minden megnyilvánulásából . Életre kelhet danielkóhnbendit ugyanúgy, mint imrekertész, paullendvai, vagy azok amerikai kapcsolatrendszere . Az IMF , WTO és a VILÁGBANK szervezetei olyan új világot képviselnek, amelyet képtelenség az emberiség mai állása szerint nyélbe ütni . Hiába próbálkoznak mindennel ellenünk ezek a pénzügyi fenegyerekek, ez a rendszer csak ideig-óráig működik, s ez az idő mára már lejárt .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán keresi az emeltyűt
  2012-02-14 14:34:01, kedd
 
 
Orbán keresi az emeltyűt
2012.02.13. 13:54 Fn24

A miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt mondta: minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós fiskális szerződéshez.

Elértük, amit akartunk. A közös költségvetési szabályok csak az euróövezeti országokra kötelezőek, a többiekre csak később, az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára - mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában a parlamentben, és azt javasolta az Országgyűlésnek, fogadja el a paktumot.

Magyarországnak a jövőben sem kell olyan szabályt alkalmaznia, amely csökkentené az ország versenyképességét, ez kulcskérdés volt - jelentette ki a kormányfő. Szerinte Magyarország a térség legversenyképesebb környezetével rendelkezik, ezért fontos, hogy nem került bele a paktumba a kötelező adóharmonizáció.

Fotó: MTI / Földi Imre

"Csendes tenger nem nevel tapasztalt tengerészeket" - mondta Orbán Viktor. Az EU gondoskodik róla, hogy ne legyen csendes a tenger, késhegyre menő érdekérvényesítési verseny folyik Európában, történelmi léptékű átrendeződés megy végbe a válság elmúltával - tette hozzá. Megerősítette, az ország jövője az unió keretein belül van, és Magyarország az intézmények megújulása mellett áll ki.

Mint mondta, az Európai Parlamentben látott viták felértékelték a magyar törvényhozás színvonalát. Hozzátette: "Köztünk vannak ugyanakor az önfeladás stréberei, akik bármit eladnak, bármiről lemondanak és szaladnak nyugati üzlettársaik szoknyája mögé, mások pedig fejjel mennének a falnak, senkivel nem akarnak megegyezni."

A kormányfő szerint a két út között kell haladnunk, megegyezésre kell törekedni. Szerinte van esély jó megállapodásokat kötni pl. a jegybank függetlensége vagy a bírói nyugdíjkorhatár ügyében. Magyarországnak határozottan és okosan kell kiállnia magáért, az Országgyűlésnek az a dolga, hogy megküzdjön a magyar emberek érdekeiért - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 2002 és 2010 között a nagytőke a gazdasági mellé megszerezte a politikai hatalmat is Magyarországon, és hangsúlyozta, hogy nem lenne jó erre az útra visszatérnünk. Nemcsak a nyugdíjasok és a középosztály, hanem a leszakadó rétegek és a középosztály között is szövetséget kell kötni - mondta Orbán, hozzátéve, hogy keresi azt az emeltyűt, amellyel a leszakadókat fel tudná emelni a középosztályba.

Az MSZP frakcióvezetője, Mesterházy Attila azt mondta az EU-paktumról, hogy az egy elfogadható tervezet, de hozzáfűzte: örülne, ha Orbánnak respektje lenne Európában, mert akkor szerinte jobban tudná érvényesíteni az ország érdekeit.

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője üdvözölte, hogy Orbán Viktor "végre felismerte, hogy az utóbbi másfél év politikája zsákutca és olyan helyzetbe sodorta az országot, amilyenben rendszerváltás óta nem volt: a szövetségeseink kihátráltak mellőlünk".

Balczó Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a kormány egy olyan szerződés aláírását tervezi, amely nagyon szoros gazdasági és egyre szorosabb politikai unióba irányítja Magyarországot.

Mi az emeltyű? Az emeltyű - a Wikipédia szócikke szerint - a mechanikus vasúti biztosítóberendezések alkatrésze. Segítségével az állítóközpontból emberi erővel lehet a különböző berendezéseket (pl.: váltók, jelzők, reteszek) működtetni.
Általában három fázisra osztható: Kicsappantás, Állítás, Becsappantás


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Takarodj Orbán a cionista csürhéddel együtt, az álszínházad
  2012-02-14 09:20:54, kedd
 
  Takarodj Orbán a cionista csürhéddel együtt, az álszínházad véget ért, a függöny legördült!
2012. február 13. 18:43:20

Orbán: az EU-s paktum minden pontja elfogadható

A parlament feladata megküzdeni a magyar emberekért akkor is, ha ez más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik. Ugyanakkor törekedni kell a megegyezésre.

2012. február 13. 14:23

-hazug gyurcsany2!-
-hazug gyurcsany2!-
Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt mondta, ennek szellemében kell tárgyalni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal a jegybanki szabályozásról, az országgyűlési biztosok jogállásáról, a bírósági törvényről és a pénzügyi védőhálóról - jelentette ki, közölve: van esélyünk jó megállapodásokra, és ilyennek ítélte az uniós fiskális paktum ügyében születettet is.

Megjegyezte, az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy vannak, akik "szégyellik a magyar embereket", megriadnak, ha támadás éri az országot, és máris szaladnak "nyugati üzlettársaik szoknyája mögé". Ők az önfeladás stréberei, akik mindenre hajlandók, bármit eladnak, bármiről lemondanak, és ezt a képességüket sok éven át meggyőzően bizonyították is - fogalmazott. Mások viszont - folytatta - "fejjel mennének a falnak", senkivel sem akarnak megegyezni. Egyik álláspont sem helyes, küzdeni kell, de józan ésszel, a megegyezésre törekedve - hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt is mondta: az Európai Parlamentben látottak sok millió magyar szemében felértékelték az Országgyűlés munkáját, teljesítményét és színvonalát.

Az uniós fiskális paktumról szólva fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Magyarország szempontjából kedvező döntést sikerült elérni. Kifejtette: tavaly decemberben az EU miniszterelnökeinek tanácsülése kísérletet tett egy pénzügyi paktum kidolgozására, ám azonnali döntés helyett további előkészítés mellett döntöttek. "Voltak, akik felhördüléssel fogadták, hogy mi, magyarok nem mondtunk automatikusan igent a kidolgozatlan, homályosan megfogalmazott európai pénzügyi paktum tervezetére" - idézte fel, hozzátéve, hogy a magyar kormány kiállt az ország érdekeiért, és el is érte, amit akart, vagyis azt, hogy az új közös költségvetési szabályok csak az euróövezeti országokra legyenek kötelezőek, a többi országra pedig csak azután, hogy csatlakoznak az eurózónához. Ha ez nem így lenne - magyarázta -, az Magyarország jelenlegi helyzetében óriási hátrányt jelentene. A másik kulcskérdésnek az adóharmonizáció ügyét nevezte, amely szerinte teljesen ellentétes az ország érdekeivel, mert az egyik legfőbb versenyelőnyét veszélyeztetné. Ezért fontos, hogy sikerült elérni: az adóharmonizáció, az arra való utalás nem része a paktum szövegének - emelte ki.

Összegzése szerint így minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország csatlakozzon a paktumhoz, amelynek minden pontja elfogadható az országnak. A miniszterelnök így azt javasolta az Országgyűlésnek, hogy miután megismerte a részleteket, fogadja el a szerződést. "Magyarországnak a jövőben sem kell olyan szabályt alkalmaznia, amely csökkentené hazánk versenyképességét, vagy korlátozná a versenyképesség szempontjából kulcsfontosságú területeken eddig meglévő szuverenitásunkat" - mondta, tanulságos példának nevezve mindezt a jövőre nézve.

Orbán Viktor közölte: a paktummal kapcsolatos siker világosan kijelöli, hogyan érdemes viszonyulni Európához ma, amikor a kontinens válságos időket él át. "Csendes tenger nem nevel tapasztalt tengerészeket" - fogalmazott, megjegyezve, hogy ennek alapján azt mondhatni: "nekünk 2012-ben is komoly esélyünk van arra, hogy jelentősen gyarapodjunk tapasztalat dolgában".

Európában történelmi léptékű átrendeződés megy végbe, mindenki, akinek van magához való esze, minél jobb pozícióból akar indulni majd a válság elmúltával, amikor ismét megkezdődik a kontinensen a növekedés - mondta a kormányfő, hozzáfűzve, hogy ezért már most késhegyre menő, érdekérvényesítési verseny zajlik Európában, amelyben azok az országok lesznek győztesek, amelyek határozottabban állnak ki saját érdekeiért. Ez a verseny ütközésekkel, vitákkal jár, határozott fellépést, ügyes taktikai húzásokat és okos megegyezéseket igényel - hívta fel a figyelmet.

Beszédében a miniszterelnök leszögezte, Magyarország jövője az Európai Unió keretein belül van. Az ország pozíciója mindenki előtt ismert: népszavazással döntött az uniós tagság mellett, jövője az unió keretein belül van - mondta, hozzátéve: Magyarország továbbra is az unió bővítésének szószólója, az európai intézmények megújítását szorgalmazza, kiáll a kettős mérce ellen és a tagországok egyenjogúsága mellett.

Orbán Viktor nyolcperces felszólalása zárásaként arra kérte a Házat, hogy a tavaszi ülésszak alatt támogassa továbbra is a kormánynak a magyar emberek érdekében végzett nemzetközi munkáját.
MTI


Forrás: prohungaria.ning.com

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=95314
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felelősség van, felelősök nincsenek
  2012-02-14 09:19:25, kedd
 
  2012-02-14. 08:48
Felelősség van, felelősök nincsenek

A Papcsák Ferenc (Fidesz) vezetésével lefolytatott vizsgálat ugyanis csak felelősséget állapít meg, azt is csak általánosságban, és éppen úgy a lakosságot is felelőssé teszi azért, amiért az elmúlt tíz évben devizában adósodott el.
Z Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa a jelentés kapcsán elmondta, örömmel tapasztalta, hogy a bizottság javaslatai között szerepel végre egy általános pénzügyi és banki rendszert átfogó tantárgyi javaslat, mely már az alap-, illetve a középfokú oktatásban is szerepelne, továbbá előremutató elemnek tekintette a magáncsőd intézményét is, melyet a Jobbik már több ízben szorgalmazott, hasonlóan a gazdasági társaságok és az önkormányzatok esetében bevett védelmi eszközhöz.
A nemzeti képviselő azonban kifogásolta, hogy a felelősséget a bizottság túlságosan szétteríti, és a lakosságot éppen úgy felelőtlennek állította be, mint az állami szerveket, vagy éppen a vizsgált időszak szociálliberális kormányait. Z. Kárpát leszögezte, ez nagyon súlyos megállapítás, hiszen elkeni azokat a maffiaszerű cselekményeket, melyek révén a lakosság irgalmatlan többletterhet fizet a honi hitelintézeteknek. Nincs megoldás a végtörlesztés kapcsán sem, hiszen a bankok gyakorlatilag a végletekig leszűkítették a végtörlesztésre jogosultak körét. Ugyanakkor a kilakoltatási kvóta havonta ezer családot engedélyez kilakoltatni otthonából, a Nemzeti Eszközkezelő alapja pedig éves szinten mintegy nyolcezer család védelmét teszi lehetővé, éves szinten tehát négyezer család kerülhet továbbra is utcára. Ez tarthatatlan - szögezte le Z. Kárpát Dániel, és hozzátette: nemcsak az felháborító, hogy a kormány továbbra sem tesz semmit azért, hogy a kockázatot valóban a bankok viseljék, ne az egyszerű emberek, hanem az is, hogy a devizahitelek kapcsán szó sincs arról, hogy a kormányzat bármit is szándékozna tenni a gazdasági társaságok, illetve az önkormányzati szféra érdekében, sőt Orbán Viktor korábban kijelentette, semmilyen segítségre nem számíthatnak az említett szférák.
Mint ismeretes, a devizahitelezés csapdáját egy 2001-es kormányrendelet szabadította ránk, mely lehetővé tette az egyoldalú szerződésmódosításokat. Bár ezt azóta részben kivezették, a bankok visszaéléseket elkövető tagjaira még soha nem terhelték vissza károkozásuk következményeit. Az elmúlt 22 év során ráadásul mintegy féltucatnyi alkalommal ,,húztuk ki" a bajból a pénzintézeteket adófizetői pénzből, a bankkonszolidációk során. Ezért állítjuk, hogy a felelősség megállapításának során csak egy módja van a ,,szennyező fizet" elvének megvalósítására: a devizahiteleket váltsuk forintra a felvételkori árfolyamon, az árfolyam-spekulációból származó veszteséget pedig kapja vissza minden károsult!
Ez bűncselekmény
Gaudi-Nagy Tamás a jelentés kapcsán kifejtette, sajnos nem érte el a célját, mert egyrészt az MSZP felelősségét szétkeni, az első Orbán-kormány felelősségét pedig a minimumra szűkíti, s míg a vizsgálat alatt számtalan, az ,,elkövetői oldalról" érkezett szakértőt és érintettet hallgattak meg, míg a lakosság részéről, pontosabban a devizahitel-károsultak oldaláról mindössze két, a károsultakat tömörítő és képviselő szervezet vezetője és szakértője fejthette ki tapasztalatait. Gaudi leszögezte, a vizsgálat végkicsengése sem elégíti ki a nemzeti radikális párt képviselőit, mivel a személyes felelősség gyakorlatilag senkivel szemben sem fogalmazódott meg, ezzel szemben a szakpolitikus kijelentette, számos egykori politikus és pénzügyi szakember akár húsz évnyi szabadságvesztést is kaphatna, ha a vizsgálat célja valóban az igazság kiderítése és a felelősök felkutatása lett volna.
A jobbikos honatya egyben bemutatta a hivatalos jelentés kritikáját is, melyet szakpolitikusok és független szakértők készítettek el, és amely világosan megállapítja, hogy a bankok milyen extraprofitra tettek szert az árfolyam-ingadozással. Erre legjobb példa talán 2008, amikor a svájci frank jegybanki alapkamata Svájcban nulla százalék volt (tehát olcsóbb lett annál is, amennyiért a magyarországi bankok megvásárolták), míg a magyar jegybanki alapkamat növekedett, és a honi hitelintézetek - annak dacára, hogy a hiteleket forintban folyósították - a törlesztőrészleteket a magyarországi kamatemelkedésre hivatkozva megemelték. A jelentés kritikája egyébként hemzseg az olyan ténymegállapításoktól, melyek ilyen és ehhez hasonló eseményeket rögzítenek, és amelyek alapján egyértelmű, hogy a bankok nemcsak a nem létező árfolyamkockázatokat hárították az adósaikra, de további profitnövelő tényezőket is beépítettek a rendszerbe, mindezt az ügyfelek kárára. A kritikát egyébként az Alkotmányügyi bizottság nem vette figyelembe.
Gaudi-Nagy Tamás ugyanakkor hangsúlyozta, a javaslat több, a Jobbik és az érdekvédő szervezetek által szorgalmazott elemet is tartalmaz, itt említhető többek között a nagy állami felügyelőszervek szabályozó és ellenőrző hatásköreik újragondolása és szabályozása, továbbá, hogy a korábban felvett devizahiteleket, különösen azokat, melyeknél a hitelesek nem közvetlenül egy bankkal, hanem egy közvetítő céggel szerződtek, a kibocsátáskori árfolyamon forintosítsák.
(Barikád nyomán)
Frissítés: Gaudi: Legalább húsz évet kellene kapniuk a felelősöknek, vita az MSZP zsidajával:

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92043/#ixzz1mLHbA6SA


http://www.youtube.com/watch?v=Q9R3rgYKuy0&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsiga Marcell fideszes képviselő szerint "biztosan meg lehet
  2012-02-14 09:16:24, kedd
 
  2012-02-14. 08:08
Zsiga Marcell fideszes képviselő szerint "biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból"


Igaza volt Matolcsy Györgynek: meg lehet élni havi 47 ezer forintból - erősítette meg Zsiga Marcell fideszes képviselő. Indoklása így hangzik: "Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, ööö, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból. Igen, azt hiszem, igen."
Javasolnánk, hogy próbálja ki, akkor talán még ennél is meggyőzőbben tudna e fideszes igazság mellett érvelni, Zsiga Marcell azonban nem ilyesfajta kísérletekről vált híressé, hanem arról, hogy törvénytelenül vágott zsebre több százezer forintot. Így viszont elég nehéz tapasztalatokat szerezni a témában...


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=57afSNJy6RA

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/92058/#ixzz1mLGrxJGi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdokat veszíthet Magyarország a Nokia leépítésén
  2012-02-14 08:59:15, kedd
 
  Milliárdokat veszíthet Magyarország a Nokia leépítésén


ecoline.hu

2012.02.08., 15:59 2012.02.08., 16:04 1685 0
Forrás: AP

A Nokia komáromi gyárából 2300 embert küldenek el idén, és a költségvetés valamint a város is jelentős bevételkiesést könyvelhet majd el. A Gazdaság.hu becslése szerint több milliárd forintot. a
hirdetés

A Nokia Komárom Kft. tavaly leadott, 2010-es évre vonatkozó eredménykimutatása szerint több mint 3,6 milliárd eurós, azaz a jelenlegi árfolyamon számolva mintegy 1044 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, míg az adózás előtti eredménye közel 129,9 millió euróra (37,6 milliárd forintra) rúgott, ami után 18,7 millió euró (5,3 milliárd forint) társasági adót fizett a költségvetésbe az Opten adatai szerint.

A hosszú távú kommunikációs irányelveinknek megfelelően nem hozunk nyilvánosságra a gyárainkkal kapcsolatos pénzügyi információkat - közölte a Gazdaság.hu-val Simai Anna, a Nokia magyarországi kommunikációs igazgatója arra kérdésre, hogyan alakult tavaly és változhat az átszervezések kapcsán a társaság árbevétele és eredménye, valamint adófizetési kötelezettsége a költségvetés, illetve Komárom városa felé.

Az elbocsátás a 4400 főt foglalkoztató komáromi üzemben 2300 főt érint, ami több mint 50 százalékos a leépítés. Utóbbiból semmilyen következtetést nem lehet levonni a várható árbevétel- és profitkiesés mértékére, de a Gazdaság.hu becslése során azzal számolt, hogy a dolgozók számának változásával arányos lesz a csökkenés a pénzügyi adatokban is. Persze elképzelhető, hogy ettől jóval eltér majd a végleges eredmény. A modell szerint így társasági adóban 2,38 milliárd forint, a bérekhez kapcsolódó járulékokban pedig 2 milliárd forint, azaz összesen közel 4,4 milliárdos kiesést könyvelhetne el a költségvetés úgy, hogy a kisebb adónemekkel nem is számoltak. Komárom városa százmillióktól eshet el iparűzési adóban.


http://ecoline.hu/ceg/2012/2/8/Milliardokat_veszithet_Magyarorszag_a_Nokia_I85R5T
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.