Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Vörös rongyokba öltözött a főváros megint
  2012-02-18 18:13:42, szombat
 
  Vörös rongyokba öltözött a főváros megint


Bár sokukra nem szavaztak EU-s választások idején, pártvonalon mégis rengetegen bejutottak a baloldalinak nevezett nemzetközi bűnözők alkotta csoportba Magyarországról . Ezek a vörös bárók, bár a rangokat eltörölték még akkor maguk a kommunisták, amikor megszállták hazánkat, de mégis sokukat illetne ez a cím, mert a vörös tömegmozgalom által meggazdagodtak azzal, hogy lenyúlták államosított javainkat a rendszerváltozásnak nevezett virtuális színváltáskor . Aljas hazaárulók, akik nemzetünk kiszolgáltatott helyzetébe jócskán besegítettek .

Nem először történik mindez meg velünk kedves honfitársaim . 1919 március 21-én, amikor Kun Bélával az élén a bolsevisták átvették a hatalmat, amit egyébként tálcán nyújtott oda nekik a vörös gróf, Károlyi Mihály . Erre az alkalomra vörös rongyokba öltözött a Hősők tere . Eltakarták hős királyaink szobrát, honvisszafoglaló vezéreink lovas alakjait, sőt Gabriel arkangyal Szent Koronát tartó szobrát is vörös szövetek takarták el úgy, hogy győzelmi oszlopnak tűnt, amolyan Egyiptomból elhurcolt obeliszknek vörösszínű mása . Elgondolkodtató ez egy kicsit . Talán ezért lehetetlen eltávolítani a megszálló szovjetek győzelmi emlékművét a Szabadság térről ? Már híre sincs a hajdani, rettenetes Szovjetuniónak, de ez a megalázó emlékmű ott díszeleghet még mindig az Országzászló helyén !

Nem sokat tanulhattunk a ?dicsőséges? Tanácsköztársaság szörnyű napjairól, ami megalapozta a Magyar Köztársaságok jövőjét, ízelítőt adott a rákosista, majd kádári diktatúrák eljövendő áldásaiból . Tengerészek jelentek meg a magyar utcákon, s akit maguk előtt találtak, azokat kegyetlenül lemészárolták . Károlyi Mihály, a sok-sok évszázados nemesi család deformálódott lelkű sarja asszisztált ehhez, önként adta át a hatalmat a Moszkvából érkezett kommunistáknak, akiknek még a börtönben is lehetőséget biztosított kapcsolatot tartani Leninnel, sőt lázító kommunista újságját is szerkeszthette onnan Kun Béla . Hazai állapotaink ezeket az időket idézik vissza, amikor a börtönben jobban élhet rabló, gyilkos, mint áldozatai, vagy csak az egyszerű magyar emberek, akiket megtörtek a hétköznapok kegyetlen küzdelmei .

Ellenünk tevékenykedik a hazai baloldali politikus gárda, de mégis a Magyar Gárda egyenruhája kelt félelmet egyesekben, amiért be is tiltották szervezetüket, miközben fegyveres tengerészekként, idegen tulajdonú őrző-védő szolgálatok működhetnek az országban, sőt állami megrendeléseket is csak ők kapnak . Amikor feloszlatták a munkásőrséget, rengeteg fegyver került avatatlan kezekbe, amelyek ellenünk fordulhatnak megint, ha a politikai helyzet úgy alakul . Katonák szinte nincsenek, a whiskys dobozokat gyűjtögető tábornokokat leszámítva, csak néhányan, akik megpróbálják túlélni azt a közel-keleti háborúsorozatot, amit idegen érdekekért, messze a hazájuktól vívnak jeles vitézeink . Megszüntették a határokat, így csak személyes érdekeket védhetnek, amelyeknek nemzeti jelleget adnak megtévesztésül .

Orbán Viktort rendszeresen ízekre szedik az európai parlamentben, ahol a felszólalások zöme személyesen ellene hangzik el szinte mindennap az utóbbi időkben . Biztosan más parancsokat osztogatnak egymásnak a páholyok kényelmesen védett félhomályában, nem tudom, de figyelmen kívül hagyták azt a szempontot, hogy miniszterelnökünket kétharmados többséggel választották meg vezetőnek, s akitől rendteremtést várnak hazájában az emberek . Nem jó dolog egy fülkeforradalom vezérét állandóan alázgatni, provokálni, mert ez a lázadás széleskörűvé is válhat .

Ez a kétsebességű Európa igencsak akadozva működik . Ugyanazért a munkáért csak a politikusok kapnak azonos bérezést, de a többi téren hatalmas különbségek vannak, ami szerintük a versenyképességünket erősíti . Mi dolgozunk a legkevesebbért Európában ! Ez az előnyünk . Így ideérkezhet legtöbb megrendelés az olcsó áruk készítésének a piacán . Abban a pillanatban, amikor jobban szeretne élni a magyar, bezárják a gyárkapukat, és egy országgal arrébb helyezik a gyárat, ami addig akkora támogatást kapott, hogy szinte semmibe sem került itt tartózkodnia . Ideig óráig partnerek vagyunk, de amikor enni szeretnénk száraz kenyerük mellé valamit, akkor azonnal renitensekké válunk . Mindenhol gyárbezárások vannak folyamatban már 2012 elején, nesze neked olcsó munka, már így sem kellünk, ezáltal kiszolgáltatott helyzetünk még rosszabbá válik .

Bár az Európai Néppárt legnagyobb frakciója az uniónak, mégis magára marad, amikor ezek a vörös rongyokba öltözött baloldali csibészek (dem, szocdem, zöld, kék, sárga, lila, szoci, komcsi, bolsi, pedofil, állatbarát, gay, anarchista, nihilista, pista ), egy láthatatlan jelre összefognak, s levitézlett jelszavak tömegét zúdíthatják bármelyik független ország államfőjére . Nincs ez rendben, mert sokféle frakció nevében, ugyanazok a gyűlölködő arcok kívánnak maguknak többletjogokat az emberiesség nevében, miközben mindenféle emberiességet nélkülöznek a felszólalásaikban . Kicsit elgondolkoztató a sok mózesi arc, amelyek más, és más országok képviseletében képviselik ugyanazt az Európa-ellenes szemléletet, ami miatt az európai ember, a kereszténységben nevelkedett fehér ember kihalóban van őshazájában, Európában .

Figyelmeztethetne bennünket a Szent Péter bazilika előtti tér kellős közepére állított obeliszk a Vatikánban . Mintha azzal dicsekedne, hogy : itt vagyok, meghódítottam legnagyobb ellenségem hídfőállásait . Ugyanúgy ott terpeszkedik Párizsban, Londonban, Washingtonban, mint ahogyan vörösbe bugyolálva megjelent Budapest szívében még 1919-ben . Képtelen korlátain kívül gondolkodni ma már az ember, de hála Istennek, valami mégis megmaradt, erről tanúskodik ez a rövidke írás, amit figyelmeztetésnek szántam . Valami elkezdődött, sőt még ebben az évben gyümölcsöt fog hozni azoknak, akik alaposan kigyomlálták lelküket, kitakarították onnan az évszázados gazt, ami nyakunkra telepedve, éppen megfojtani készül bennünket .

Ne hagyjuk magunkat, főleg most, amikor kikerült végre a levegőre, a sokáig föld alatt dohosodó, nemzetrontó elmélet . Ki kell mondani, hogy mi magyar emberként szeretnénk élni Magyarországon . Azokkal, akik rokonszenveznek ezzel a gondolattal, és testvériséget velünk vállalnak, nem ellenünk . 3-4 generáció eltelt azóta, hogy befogadtuk magunk közé azt a népcsoportot, kik képtelenek magyarrá lenni lélekben . Rólunk döntenek, sőt újságokat tartanak fenn lejáratásunkra . Idegen lapoknak nyilatkoznak, amelyekben hamis dolgokat állítanak ellenünk . Színjátszásunk közelébe sem engedi legjobbjainkat, kisajátítja a magyar kultúra összes szócsövét . Kiváló íróink csak általuk jelenhetnek meg, így a nemzeti tantervbe sem engedik bekerülni őket . Kettős mércével mérve, csak maguknak juttatnak, megszállva a fővárost és a nagyobb városokat . Gyűlölnek bennünket, de mégis, itt akarnak élni a nyakunkon, rabszolgasorsot szánva mindannyiunknak .
Hát ebből elég volt !

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találós kérdés: mi a különbség a Német Szövetségi Köztársasá
  2012-02-18 16:39:59, szombat
 
  Találós kérdés: mi a különbség a Német Szövetségi Köztársaság és Magyarország között?

Válasz:
Gyanú alapján lemondott posztjáról a német államfő, Christian Wulff
A gyanú (Alsó-Szászország kormányzójaként 2003 és 2010 között ajándékokat és kedvezményeket fogadott el) a német ügyészség érdeklődését is felkeltette.

Wulff lemondásakor ezt mondta: "- Az elmúlt napok eseményei nyomán a választók bizalma megrendült irántam, ami lehetetlenné teszi munkám érdemi végzését - indokolta a lemondását Wulff a mindössze négyperces beszédében. Wulff elismerte, hogy hibát követett el, de úgy vélte, megválasztott tisztségeiben mindig korrektül viselkedett".

Magyarország: Nincs gyanú, nincs Schmittben kurázsi a választók bizalmának megrendülésére hivatkozva lemondani.
A választók bizalma Schmittben: www.politicalcapital.hu/blog/?p=1938255

Schmitt magát pártsemleges, de nem értéksemleges elnök tartja. Egyik kedvenc idézete Szent Istvántól van:"Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csak a gőg és a gyűlölet". "


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós jutalmak, luxuslakás Miskolcon
  2012-02-18 16:09:46, szombat
 
  Milliós jutalmak, luxuslakás Miskolcon

bastya | 2012-02-17 12:20:50



Mostanában Miskolc különös figyelmet kap. Kezdődött a Miskolcról induló éhségmenettel, aztán az ezt követő Zsiga Marcell megnyilatkozással, aki ugye Miskolc alpolgármestere, és most egy újabb ügy miatt került fókuszba a város.

A Miskolc Holding Zrt.-nél (a városi önkormányzat vagyonkezelő vége) decemberben igen nagy összegű jutalmakat fizettek ki. Ezzel persze nem is lenne semmi gond, ha a cég nyereséges lenne, de hát nem az, ugyanis hétmilliárd forintos adóssága van a végnek. Persze itt élünk, Magyarországon, és azt már jól tudjuk, hogy az adósság nem lehet akadálya annak, hogy egy-egy önkormányzati vagy állami cég vezetői jutalmat vegyenek fel. Ezért aztán már meg sem lepődünk, hogy megtörténik az ilyesmi.

December 23-án a cégnél öten kaptak eseti jutalmat a kiváló munkájukért (7 milliárdos adósság!). Természetesen nem a dolgozók kapták a jutalmat, hanem a vezetőség. Köztük az a Pálffy Kinga, aki akkor már 8 egész napja volt a cég vezérigazgatója. Ezért egymilliót kapott. Vécsi György, az igazgatóság elnöke, még Pálffynál is jobban dolgozott, és ezt kétmillióval honorálta neki a cég, vagyis hát ő saját maga. Miskolc polgármestere elismerte a jutalmak kifizetését, és azonnali vizsgálatot rendelt el.

Már éppen kezdte az ember Pálffy Kingát megsajnálni, hogy csak ennyi jutalmat kapott, amikor is durrant egy újabb lufi. Kiderült, hogy Pálffy a jutalom mellé kapott egy 116 négyzetméteres szolgálati lakást is Miskolc frekventált helyén. Azonban ez még nem volt elég, így hát fel is újítatták potom 4,7 millióért, és hogy ne legyen gond a beköltözés, vettek még egy-két bútort is 2,7 millióért. Egy szó, mint száz, az adófizetőknek Pálffy kényelme több, mint 7 millióba került.

És akkor most megint térjünk vissza a szokásos vesszőparipámhoz: a jutalomhoz, a prémiumhoz, meg az egyebekhez. Nem az a baj, hogy egy-egy vezető milliós jutalmat vesz fel. Nem. A gond az, hogy ezek mind-mind önkormányzati vagy állami cégek, és így a számlát az állam, az önkormányzat, tehát végső soron az adófizető állja. Az az adófizető, aki nem kap fizetésemelést, bérkompenzációt, akit leépítenek, megszorítanak, akinek az intézményétől elvesznek 10%-ot, hogy az ilyen és ehhez hasonló veszteséges cégeket megmentsenek a csődtől. Aztán ezek a nagyformátumú cégvezetők első lépésben magukat jutalmazzák meg a kiemelkedő munkájukért, és közben jókat röhögnek a markukba. Azok, akik pedig odaadják nekik, azok nagy pofával közlik, hogy 47 ezerből meg lehet élni, és elég az a pénz a szerény, de tisztességes megélhetéshez.

Magasról teszek én arra, ha a versenyszférában egy cég milliós jutalmakat ad a vezetőinek, meg a dolgozóinak. Nem érdekel, mert az az ő pénze, ő kereste, ő termelte ki, és nem az állambácsi osztogatta neki, nem egyszer más intézmények kárára.

Mert nem a jutalom a baj, hanem az, ha érdemtelenek kapják. Olyanok, akik mást nem termelnek, csak veszteséget, és aztán a cechet pedig az állam állja. Te, én, és mindenki más. Na, ez a baj.

http://magyarcitrom.postr.hu/millios-jutalmak-luxuslakas-miskolcon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerelmesnek álcázták magukat a NAV-ellenőrök
  2012-02-18 15:51:31, szombat
 
  Szerelmesnek álcázták magukat a NAV-ellenőrök


http://index.hu/bulvar/2012/02/17/szerelmesnek_alcaztak_magukat_a_nav-ellenorok/


Elvtársak, milyen ravaszok a mi Pártunk pénzbehajtó padlássöprő népbiztossága, a NAV!

Most hogy az összes milliárdos tolvajt elkapták, az összes elsikasztott pénzt visszaszerezték, most rátértek a kommunizmusra igazán veszélyes nagyhalakra, A SÖTÉTBEN BUJKÁLÓ FEKETÉZŐKRE!

Ezek a mocskos alávaló Feketézők nem hajlandók a Párt 47 ezres segélyéért sorbaállni, hanem van pofájuk dolgozni!

Kötélt érdemel az ilyen alávaló kommunistaellenes népellenség, köszönjék meg a Pártnak,hogy csak 1 millióra bünteti őket!

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/6/1/8/BIG_0009818618.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Negyvenhétezer
  2012-02-18 15:37:45, szombat
 
  Negyvenhétezer

Érdekes vitát generált ez a Matolcsy György, Zsiga Marcell által “feldobott" negyvenhétezres kérdés. Azt is mondják, hogy két éve huszonnyolc, - most negyvenhétezer. Ez micsoda fejlődés. Semmilyen, hogy finom legyek. A mai 47 kb. a két évvel ezelőtti 28, már ami az inflálódást és egyéb, szolgáltatások és az un. “sárga csekkek", az élelmiszer árak drasztikus emelkedését és hasonló szempontokat illeti. A ruházkodást, gyógyszert ilyesmit nem is emlegetek már. Annyira elszabadultak az árak, hogy a mai 47 lehet már régebbi 28-at sem ér. Nem lehetünk büszkék arra, hogy 2012 ben embereket erre a bérre juttatnak azok, akiknek a napidíja ennyi de inkább több. Igaz ez már gyalázatos volt a huszonnyolcezer esetében is.

Nem egy dicsőség, hogy fiatal, huszonéves életerős emberek, - csupán azért mert képviselők - nyilatkoznak ezekről a gyalázatos összegekről mint havi jövedelem. Miért nem vesznek ki minimálbért a képviselő urak, hölgyek? Miért kell milliós havi juttatásban részesíteni egy kiválasztott, - megválasztott -, kasztot? Azt akik most arról az összegről nyilatkoznak ami hidegvízre sem elég? Szó szerint..... Akkor most mi is változott?

Próbálom védeni a “mundér becsületét" de nem megy ha beledöglök se megy..., illetve egyre nehezebb.... Ilyen zsigamarcellek ellen, a saját képviselőink ellen is fel kell venni a “harcot" nem csak az ellenzékkel? Mi értelme van akkor ennek az egésznek? Már lassan azt sem tudom “ki-kivel" van... Vagy ennyire ostoba embereket választottunk meg? Vagy ennyire ostobák vagyunk?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indokolatlanul provokatív kérdés
  2012-02-18 15:06:30, szombat
 
  Indokolatlanul provokatív kérdés

“Hétfői nyilatkozatomat értelemzavaróan, a szövegkörnyezetből kiragadva, mindössze egymondatos terjedelemben mutatta be az RTL Klub Híradója, így az teljesen mást üzent a televíziónézőknek, mint amit elmondtam" - írja közleményében Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő, Miskolc alpolgármestere. A politikust az Éhségmenet Budapestre érkezése okán faggatta az MTI riportere a Start-programos közfoglalkoztatottaknak szánt havi nettó 47 ezer forintos bérről. Nyilatkozatának azon részét, amely szerint “biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból", az RTL Híradó is felhasználta riportjában.

“Manipuláció és lejáratás" történt, “az MTI Hírcentrum riportere, Szondi Vanda indokolatlanul provokatív kérdést tette föl:" - állítja Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere.

Szondi Vanda: És ön szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból?

Zsiga Marcell: Az MSZP azt hirdette, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni, én azt gondolom, hogy a 47 ezer forint ehhez képest egy jelentős javulás, jelentős eredmény, és azt kell látni, hogy az embereket arra kell szorítani, aki munkát kerül, hogy az legyen az érdeke, hogy munkát végezhessen és munkát végezzen, hiszen 47 ezer forint jóval nagyobb, mint az egyszeri segély összege.

Szondi Vanda: De ön meg tudna élni 47 ezer forintból?

Zsiga Marcell: Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem igen.

Azért ne legyünk opportunisták, se elfogultak. Szondi Vanda teljesen jogosan kérdezte amit kérdezett. Én is és más is megkérdezte volna. Az alpolgármester úr ostobaságokat válaszol annak viselje a következményeit, nem egy riportert kell ismét pellengérre állítani mert “indokolatlanul provokatív kérdést tett föl". Most akkor vigye el a balhét a riporter? Ugyan már alpolgármester úr ... Le kell vonni a konzekvenciákat és.... mert ez nem volt se nem indokolatlan se nem provokatív se nem kiragadott. Ön erre képes.

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Akit egy hazaáruló hazaárulónak nevel az az is marad…
  2012-02-18 15:03:59, szombat
 
  Akit egy hazaáruló hazaárulónak nevel az az is marad...

Az Európai Parlament baloldali frakciói február 14-én benyújtottak egy Magyarországot elítélő határozattervezetet.

Az állásfoglalást az MSZP két képviselője, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is aláírta. Nemcsak aláírták, hanem saját bevallásuk szerint ők fogalmazták.

A Magyar Köztársaság volt elnökének, - akire a “patkány" nevet akasztották ‘56-ban -, a leánya fogalmazta, Tabajdi meg aláírta.

A határozat Magyarország önrendelkezését súlyosan sértő pontokat tartalmaz, és kilátásba helyezi a Lisszaboni Szerződés hetedik cikkelyének alkalmazását is.

Tették ezt annak ellenére, hogy köztudott: a hetedik cikkely alkalmazása esetén Magyarország elveszítheti a szavazati jogát, és veszélybe kerülhet több ezermilliárd forint uniós támogatás is.

Tették ezt annak ellenére, hogy tudván-tudják, ez milyen drámai következményekkel járna hazánk számára. Semjén Zsolt szerint - akivel e sorol írója e kérdésben maximálisan egyetért, ez kimeríti a hazaárulás fogalmát, erkölcsi és politikai értelemben egyaránt. A Göncz Kinga tegnap esti telefoninterjújában azzal védekezett, hogy ő nem Magyarországnak, hanem “csak" a Magyar Kormánynak akar ártani (nem múlt idő, hanem jelen, angolban present perfect, continous).

Az MSZP Amerikában élő ötödik hadoszlopa Semjén kijelentését “gyűlöletbeszédnek" nyilvánította. Nincs válasz ezektől a “véleményformálóktól" ama kérdésre, hogy hogyan minősítenék azt az EU képviselőt, aki mondjuk Izraeli származású, vagy izraelita felekezetű létére aláírna, sőt:megfogalmazna az EU-ban olyan határozati javaslatot vagy döntést, amely Izraelt elítélné, Izrael elleni súlyos szankciókat és retorziókat helyezne kilátásba, a Hamasz Izrael-ellenes vádjaira hivatkozna, majd azzal védekezne, hogy ő nem Izraelt, hanem annak gonosz kormányát, és csirkefogó miniszterelnökét támadja.

Magyarország Hamasza ma az MSZP. Göncz Kinga a jelek szerint tűnik politikai hamasz-korában van. Aligha növi ki.

Akit hazaárulónak nevelt az édesapja, az az is marad.


http://jadravica.tumblr.com/post/17816054547/akit-egy-hazaarulo-hazaarulonak-neve l-az-az-is-marad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál szerint nem plagizált Christian Wulff
  2012-02-18 13:44:23, szombat
 
  Schmitt Pál szerint nem plagizált Christian Wulff

2012. február 18., szombat

Schmitt Pál szerint nem használta fel doktorijához forrásmegjelölés nélkül senki más kutatását a tegnap lemondott német szövetségi államfő.

Az államfő elmondta, hogy régebben sokat dolgozott együtt Christian Wulfffal, és egyszer sem látta, amint más dolgozatból szóról-szóra másolta volna, amit írt. "Lehet, hogy némi törzsanyagot átemelt kisebb jelentőségű kutatásokból, de azoknak az íróit ismerte mind személyesen, így joggal használhatta írásaikat" - mesélte egy pianínó mögül Scmitt Pál. Majd hozzátette, ilyen alaptalan vádak miatt nem kellett volna lemondania német kollégájának.

Amikor a jelen lévő újságírók megjegyezték, hogy nem emiatt mondott le Christian Wulff, Schmitt Pál a hátunk mögé mutatott és rémülten azt kiáltotta, hogy "Úristen egy márványzsiráf!". Mire visszafordultunk az államfő már nem volt ott.

Jelenleg is várunk a válaszra az Köztársa Államfői Hivatalból.


http://hircsarda.blog.hu/2012/02/18/schmitt_pal_szerint_nem_plagizalt_christian_w ulff
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új német államfő is lemondott
  2012-02-18 13:28:45, szombat
 
  Az új német államfő is lemondott

2012. 02. 17. péntek. - 12:57

A német szövetségi elnök bejelentette: nem áll mögötte akkora támogatás, hogy továbbra is vállalja a szövetségi elnöki posztot, ezért távozik. Az államelnök személye körül nagyjából két hónapja fogyott a levegő. Egy igen kedvező magánkölcsöntől ingyenes nyaralásokon át állami pénzből fizetett nagyszabású lobbista rendezvényekig terjed a lista, ami miatt Christian Wulff az elmúlt hónapokban számtalanszor magyarázkodni volt kénytelen. Pénteken lemondott az elnöki tisztségről. A CDU-politikus mentelmi jogának felfüggesztését még csütörtökön este indítványozta a hannoveri ügyészség, ami példátlan a német államfői hivatal történetében.

Ahol a magyarázkodás kevés

Németországban gyakran távoznak államfők, miniszterek, pártvezetők a személyük körül kirobbant botrányok miatt. Német államfő nem is olyan régen, 2010-ben mondott le utoljára. Horst Köhler azután mondott le, hogy a sajtó támadásokat intézett ellene a Bundeswehr afganisztáni szerepvállalása kapcsán tett félreérthető nyilatkozata miatt. Tavaly Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter mondott le plágiumbotránya miatt. A magyar köztársasági elnök januárban kirobbant plágiumügy óta egy negyedórás rádióinterjút adott a közrádiónak, melyben megvédte dolgozatát és cáfolta a híreket, egyszer pedig egy mondatban válaszolt egy iskolai látogatásán kérdést neki szegező riporternek, szintén tagadva, hogy bármit elkövetett volna.

2008 októberében Wulff - akkor még Alsó-Szászország tartomány miniszterelnökeként - házvásárlás céljára félmillió euró kölcsönt vett föl barátja feleségétől, Edith Geerkenstől. 2010 februárjában a hannoveri tartományi gyűlésben hozzá intézett kérdésre válaszolva Wulff tagadta, hogy üzleti kapcsolat állna fenn közte és Edith asszony férje, Egon Geerkens között.

2011. december 12-én Wulff megpróbálta megakadályozni, hogy a Bild cikket közöljön másnapi számában a házvásárlás anyagi hátteréről. Kai Diekmann főszerkesztő üzenetrögzítőjére rábeszélve "végleges szakítással" és "háborúval" fenyegette meg a Bildet kiadó Springer lapkiadót, amennyiben az ominózus hír megjelenik. Másnap a Bild lehozta a hírt. December 15-én Wulff írásban "sajnálkozását" fejezte ki, hogy a tartományi gyűlésben lezajlott meghallgatáson nem tett említést az Edith Geerkenstől fölvett kölcsönről. Rá egy hétre bocsánatot kért az ügy miatt bekövetkezett "irritációkért", és elbocsátotta szóvivőjét, Olaf Glaesekert.

Nem egy biztos állás

2010 márciusában Wulff kedvező kamatozású kölcsönt vett föl a BW banktól, hogy ezzel kiváltsa a Geerkens nejétől kapott kölcsönt. 2011 decemberében a bankhitelt hosszú lejáratú jelzálogkölcsönre váltotta át. Ezt követően a BW bank ellen több feljelentés érkezett hűtlen kezelés és jogosulatlan előnyhöz juttatás gyanúja miatt.

Wulff időközben elbocsátott szóvivőjét, Glaesekert azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy több alkalommal Manfred Schmidt rendezvényszervező költségén nyaralt, ami vesztegetésnek minősül. "Cserébe" ugyanis Schmidt jókora összeget keresett az alsó-szászországi kormány által 2009-ben szervezett Észak-Dél párbeszéd nevű lobbista rendezvényen.

A hannoveri ügyészség vizsgálja azt a nyaralást is, amelyen Wulff David Groenewold filmproducerrel közösen vett részt 2007 őszén Sylt szigetén. A teljes költséget Groenewold állta - Wulff utólag készpénzben fizette ki a reá eső részt, állítja ügyvédje. Az ügy "bibije": Groenewold cége egy évvel korábban négymillió euró összegű tartományi kezességvállalásban részesült, a kezes a Wulff által vezetett alsó-szászországi kormány volt.

20 hónapon belül másodszor távozik posztjáról német államfő hivatali idejének lejárta előtt személye körül kialakult botrány miatt.

(hír24.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/az-uj-nemet-allamfo-is-lemondott

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Street-circus
  2012-02-18 13:00:52, szombat
 
  Street-circus


2012.02.18. 10:32

Számomra a legemlékezetesebb gatyaletolások mindeddig a focipályák világához kapcsolódtak. Durcás, elkényeztetett foci-sztárocskák tették ezt előszeretettel idegenben a hazai nézők bosszantására. Tán néha-néha még manapság is előfordul.

Legutóbb viszont a Deák tér környékén került sor ilyen akcióra, ahogy manapság nevezik, egy flashmob keretében a metrón. A Gyurcsány-ifjak próbálták így, az igazán hangzatos nevű Szarvas Koppány Bendegúz vezérletével felhívni a figyelmet a diákság sanyarú helyzetére, de valójában egy újabb sajátos média-performansznak lehettünk tanúi. Az új párt a túléléséért harcol, s nem válogat az eszközökben, hogy az újságok címlapjára kerüljön. Korábban maga az újdondász pártelnök őr költözött be egy panellakásba és élte a miskolci lepukkant proletárok szokásos mindennapjait, pl. reggelenként joggingban kocogott, kutyát sétáltatott, ilyesmi.

Már csak azért is fel kell kötnie egyébként a gatyát az ötletelésben, mert a többi párt is ez irányban mozdult el az utóbbi időkben. Sorompóhoz láncolás Houdini módra, harcos békemenet, milliomosok éhségmenete, stb. De emlékszünk még Szanyi képviselő úr hosszú futására is a Parlament és a Képviselői Irodaház között egy szál pólóban. Amit természetesen a Tv2 egyenesben közvetített.

Vagyis a politika egyre inkább eltolódik a cirkusz irányába. Van, aki kifejezetten bohócnak is öltözik. Csak ezeket a mutatványokat nem sátrakban, hanem az utcán végzik, nevezhetnénk tehát akár úgy is, a street-art mintájára, hogy street-circus.

A cél azonban egyértelműen ugyanaz, amit valamikor Gábor Zsazsa fogalmazott meg tömören, miszerint mindegy, mit írnak rólunk csak írjanak.

A politikusok folyamatosan keresik a választópolgárok bepalizásának lehetőségeit, módozatait. (Figyelem, a bepalizás szólás-mondás, minden ellenkező híresztelés ellenére, nem Schmitt Pálhoz kötődik!)

Mire lehet még a jövőben számítani? Gondolom a pártok környékén külön kreatív alkotóműhelyek létesültek, ahol éppen ilyesmiken törik a fejüket. Mi az, amire minél többen odafigyelnek? Csoportos fingás a Hősök terén, politikusok hímes tojással megdobálása húsvétkor, ilyesmi.

Mindenesetre igyekezni kell. Aki kimarad, lemarad.


http://proszektura.blog.hu/2012/02/18/flashmob_482
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.