Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Örömhírt kapott Orbán Viktor
  2012-02-25 17:04:16, szombat
 
  Örömhírt kapott Orbán Viktor

Egyforintos munkabérért dolgozik Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A jegybank-vezér járandóságát közgazdászhallgatók tanulmányainak támogatására ajánlja fel.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=524386



Simor András a munkásmozgalom kipróbált régi harcosa.

Nem szeretnék a nácikok hejében lenni! Megis érdemel egy kitüntetést!

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/3/2/4/THM_0009839324.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska-közeli cégek mutyija Tatabányán
  2012-02-25 16:37:05, szombat
 
  Simicska-közeli cégek mutyija Tatabányán

2012, február 25 - 13:19



A tatabányai közgyűlés fideszes többsége nyílt pályázatnak álcázva játszotta át a közterületek reklámcélú hasznosítását Simicska Lajos cégének - írja közleményében Vágó Sebestyén. A jobbikos parlamenti képviselő hozzáteszi: egyetlen képviselő sem akadt "a nemzetinek álcázott párt soraiban", aki megszavazta volna a termőföldek védelméről szóló jobbikos javaslatot.

Vágó SebestyénBoda Bánk László, a Jobbik önkormányzati képviselője terjesztette be azt az indítványt, amely szerint a tatabányai önkormányzat tulajdonában lévő termőföld legyen a nemzeti vagyon része. A jobbikos előterjesztést egyetlen fideszes képviselő sem támogatta, ezzel szemben a kormánypártiak megszavazták a város közterületeinek és az önkormányzati tulajdonú területek reklámcélú hasznosítására kiírt pályázat eredményét.

Vágó az ügyet "sok szempontból aggályosnak" nevezi. Először zárt, meghívásos pályázatot írtak ki, amelynek második fordulójába már csak az a három cég jutott, amelyek Simicska Lajos érdekeltségébe tartoztak. A politikus úgy véli, a közös tulajdonosi háttér miatt "szinte kizárt" a tényleges versenyhelyzet. Végül a közgyűlési döntés ellenére nem hirdettek eredményt, aminek oka a honatya szerint az lehetett, hogy túl nyilvánvaló volt: "a pályázat már előre lefutott".

A törvényesség megtartásának látszata érdekében Később újabb pályázatot hirdettek, Vágó véleménye szerint azonban erre csak a törvényesség megtartásának látszata érdekében került sor. Bár ez már nyilvános eljárás volt, csak az a három cég pályázott, amelyek az első esetben. A kiírást - a december 21-i bizottsági döntés értelmében - január 4-ig lehetett megvásárolni egyhetes leadási határidővel. A képviselő úgy véli, "valószínűleg nem véletlenül időzítették" az ünnepek idejére az új pályáztatás kiírását," és az sem nevezhető Tatabánya érdekének", hogy ilyen rövid határidőket szabtak.

Ezen körülményeknek köszönhetően, csak az előző kiírás résztvevői tudtak érvényes pályázatot leadni, és végül az időközben teljesen Simicska Lajos tulajdonába került cég lett az új győztes. A politikus úgy véli, a pályázati feltételeknek nem tettek eleget a versenyző cégek. Meglátása szerint a pályázók "minden szakmaiságot nélkülöző" anyagokat tettek le az asztalra, amelyek szinte csak a megajánlott árral operálnak, de "azt is olyan szemtelenül", hogy a győztes cég az első három évre ugyanazt az árat ajánlotta, holott a pályázat egyik bírálati szempontja lett volna a fizetendő díj értékmegőrzése. Hozzáteszi: a helyzetet súlyosbítja, hogy ezzel a szerződéssel 10 évre kötelezi el magát a város.

Fontos tény az is, hogy a városvezetés olyan költségvetést terjesztett a képviselők elé, amely 1 milliárdos céltartalékolást tartalmaz a költségvetési hiány álcázására, és további 500 milliós hitelfelvételt tervez a jelenleg 20 milliárdos adósságállománnyal küszködő Tatabányának - zárul Vágó Sebestyén közleménye.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/simicska_koezeli_cegek_mutyija_tatabanyan-20120225
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jack Corn: A kommunizmus öl
  2012-02-25 16:32:27, szombat
 
  Jack Corn: A kommunizmus öl

2012. február 25. szombat

A kommunizmus öl, olvasható a világszerte jól ismert sarló-kalapácsos, halálfejes plakáton. A kommunizmus a világtörténelemben eddig előfordult minden más izmusnál több embert pusztított el vagy nyomorított meg.

Emlékezzünk Leninre, Sztálinra, a Szovjetunióban politikai okokból többször is szándékosan előidézett éhínségekre, mikor a szülők kínjukban a saját, már éhen halt gyerekeiket, rokonaikat ették meg, a gulágokra, a szovjet koncentrációs táborokban megölt tízmilliókra, a rabszolgává tett értelmiség, munkások és parasztok millióinak halálával épített vasútvonalakra, a szűzföldek feltörésére, a mocsár lecsapolásokra, a kőbányákra, a koncepciós perekre, az akasztásokra, a sortüzekre és az egyéb, kegyetlen módon elkövetett kivégzésekre. A kommunizmus nevében kivégzett kommunistákra, a szülőhelyükről elűzött, megalázott, deportált és megtizedelt népek, nemzetiségek megkínzott és megölt tagjaira, Ceausescura, Brezsnyevre, Pol Potra, Maóra, a kínai kulturális forradalom előtt, alatt és után kivégzett és halálra éheztetett milliókra, a kommunisták által származásuk vagy vallásuk miatt megölt milliókra, a saját népüket koncentrációs táborokba záró, az országukat szellemileg megerőszakoló, nihilbe, erkölcstelenségbe, nyomorba és gazdasági csődbe juttató cseh, lengyel, bolgár, laoszi, szlovák, albán, mongol, ukrán, horvát, kazah, türkmén, grúz, örmény, szerb, észak-koreai, orosz, azerbajdzsáni, vietnami, kubai, belorusz, német, kirgiz, tadzsik, etiópiai, angolai, kambodzsai, afganisztáni, mozambiki és román kommunistákra.

Itt, Magyarországon emlékezzünk Kun Bélára, Czerny Józsefre, Szamuely Tiborra, Kádár Jánosra, Horn Gyulára, Vida Ferencre, Rajnai Sándorra, Korom Mihályra, Mindszenty Józsefre, Farkas Mihályra, Grósz Károlyra, Apró Antalra, Biszku Bélára, Appel (Aczél) Györgyre, Nemes Dezsőre, Münnich Ferencre, Recskre, az Andrássy út 60-ra, a Corvin közre, a Széna térre, a Szabadság térre, a Kossuth térre, a Gyorskocsi, a Nagy Ignác és a Markó utcára, a temetőkben filmező rendőrökre, a temetőkben parkoló rabszállítókra, a kisöpört padlásra, Sztahanovra, Titó partizánjaira, Csurogra, Zsablyára, a nemzeti vagyont először elkobzó, majd privatizáló és végül eladókra, Salgótarjánra, Mosonmagyaróvárra, a véget nem érő hazudozásokra, a kordonokra, a szögesdrótokra, a létező és nem létező terroristákra, április 4.-ére, november 4.-ére, december 5.-ére, Péter Gáborra, a malenkij robotra, az ÁVH-ra, Gergényire, Csorba Attilára, Bauer Sándorra, március 15.-ére, a kékcédulákra, hogy miért jártak az emberek Szabad Néppel és Népszabadsággal a vécére, a pufajkásokra, a törvények és az igazságszolgáltatás évtizedeken át való megcsúfolására, a KISZ-re, Balatonöszödre, az álarcokra, a viperákra, a munkásőrökre, az első pillanatban meghökkentő, ám a sorba tökéletesen illeszkedő betelepítési tervekre, a Medgyessy villára, az Apró villára, a Kóka villára, a történelem meghamisítására, a határon túli magyarok cserben hagyására, a téeszesítésre, a prágai tavaszra, az anyánkat, nővéreinket és az országunkat megerőszakoló Vörös Hadseregre, a sok éves szovjet hadifogságból 42 kilósan hazaérkező magyar katonákra és az őket a magyar határon megverő és leköpő ÁVÓ-sokra (te szemét, hát te is harcoltál a szovjet elvtársak ellen!?) 1956. október 23.-ára, 2006. október 23.-ára, az éles és gumilövedékekre, a könnygázgránátokra, a 301-es parcellára, a Duna-deltára, a Hortobágyra, a csengőfrászra, az önkéntes békekölcsönre, a Lenin fiúkra, Rákosi Mátyásra, Gerő Ernőre és Gyurcsány Ferencre.

A barbár és nemzetvesztő kommunista vezéreket életükben megszámolhatatlanul sok millió ember átka kísérte, de a végén többen mégis ágyban, párnák közt, megbecsülésben és a jól végzett munka örömével vegyes nyugodt lelkiismerettel haltak meg.

Minimum száz millió halott. Kimondani lehet, elképzelni, felfogni nem. A kommunizmus áldozatainak pontos száma soha nem fog kiderülni. Az eszelősen kergetett idiotisztikus kommunista eszmékért és a délibábos szocialista ábrándokért elpusztított és a testben, lélekben megnyomorított emberek számát a mai napig is csak tág határok között lehet megbecsülni. Az emléknap 24 órája kevés, hogy a világ kommunista és a szocialista pártjainak bármely nemzettel szemben elkövetett bűnei tételesen felsorolhatók legyenek.

A nemzetközi munkásmozgalom emberölési versenyében a listavezető Sztálin több mint kétszer, Mao Ce-Tung pedig közel kétszer annyi embert ölt meg mint Hitler. A német nemzet szocialistáinak volt vezére az orosz és kínai elvtársait messziről követve csak nehezen fért fel ennek a szomorú képzeletbeli dobogónak a harmadik helyére.

Emlékezzünk, és tegyünk érte, hogy egy se jöjjön vissza közülük. A jövőnk a tét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunisták, vagy cionbolsevisták?
  2012-02-25 16:27:56, szombat
 
  Kommunisták, vagy cionbolsevisták?


A Jövőnk.info-n megjelent: 2010. 07. 29.

1917-óta zavaros a bolsevista-kommunista fogalom definiálása (meghatározása). Az egykori állampárt tagsága mind a mai napig nincs tisztában azzal, hogy milyen pártnak volt a tagja. Különösen azóta nagy az eszmei zűr-zavar, mióta Kádár János kijelentette, hogy "mi kommunisták különleges anyagból gyúrt emberek vagyunk", és megalapította a Magyar Szocialista Munkás Pártot. Így egyszerre lehetett valaki bolsevista, kommunista és szocialista? Tovább növekedett az amúgy is nagy zavarodottság. Nem is volt szabad ezt a kérdést feszegetni, egyszerűen marxistáknak mondták magukat, és az átjavítgatott, meghamisított marxi agymenésekkel tömték a párttagok csekély kapacitású agyát.

Marx, a tieri rabbi leszármazottja igazi opportunista volt, csakúgy mint az apja, aki kikeresztelkedett egy jó polgári állás megszerzése miatt. Marx kezdeti filozofálgatása során még nem használta a burzsuj, ill. a kapitalista kitételeket, csak a "hétköznapi zsidót". Ez volt a támadásainak a célkeresztjében. A Kommunista Kiáltvány idején váltott egyet a ellenségképen, és megjelent a kapitalista, a burzsuj. Ha a zsidó Marx hamis tételeit vesszük alapul, akkor a kommunista fogalom nem más, mint a kapitalizmus ellen harcoló kisemmizettek (proletárok) érdekszövetsége. Jól ábrázolja a kapitalistát és a kapitalizmust, de teljesen hamis és működésképtelen az ellene kidolgozott ideológiája. Ezt a történelem is bizonyította. A marxi kommunizmusban a cionista zsidóság felismerte a pontosan neki való ideológiát, de azokat a "hibáit", mely ellenkezett a cionizmus elveivel, lefaragta róla, és kiegészítette a saját elméletével (hamisítás). Ezt a műveletet Trockij és összeesküvő zsidó társasága fejezte be, és bolsevizmusnak nevezte el. Valójában egy hamisított marxi kommunizmust hozott létre, melynek a nem használatos, de mindenki által ismert elnevezése cion-bolsevizmus volt. Hatalmi eszközként a féktelen terrort használta, kiépítve Oroszországban a hírhedt Csekát, NKVD-t, gulág-rendszert. De a cion-bolsevizmussal egyszerre jelentkezett a kommunizmus is, és az összeütközés a két irányzat között meg is történt. Szovjetunióban a kommunizmus átvette a vezetést a cion-bolsevistáktól és megkezdődött a véres leszámolás, melyben mindazok a cion-bolsevisták elvéreztek, akik időben nem álltak át. Trockij Mexikóba menekült, de a gyilkosa ott is elérte.

A zsidóság többsége átállt a kommunisták oldalára és elzsidósította a Pártot. Sztálin úgy játszott velük, mint a macska az egérrel, ugyanakkor eléggé ki is volt szolgáltatva nekik. Sok kommunista zsidó továbbra is cion-bolsevistaként működött, sőt együttműködött, nehogy a kommunizmus nemzeti jelleget tudjon ölteni. De az a féktelen terror, mely a cion-bolsevizmus jellemzője, a továbbiakban fokozatosan mérséklődött, majd elfogadható szinten stabilizálódott.

Az emberiség többsége közösségi ember, ezért csak közösségben képes számára elfogadható életet élni. Ha egy országban csak egyetlen közösség létezhet, akkor ezt töltik fel a közösségi emberek. Ezek magukkal hozzák népi tudatukat és lassan, de biztosan elnépiesítík a pártot, esetünkben a kommunista pártot. Így alakul ki a népi kommunizmus, mely már nem szívesen vállal közösséget az elzsidósodott kommunizmussal, és megveti a cion-bolsevizmust. Mikor ez a folyamat a zsidójellegű kommunisták számára háttérbe szorulást jelentette, bekövetkezett a zsidókommunisták árulása.

Ezt az ismertetést azoknak szánjuk, akiket érdekel a kommunisták mai viselkedése. Ha rákeresünk a Kommunista.netre (a Kommunista Munkáspárhoz közeli oldalra), vagy a Magyarországi Munkáspárt 2006 (vegytiszta cionbolsevizmus) oldalára, tapasztalhatjuk azt az egymásnak ellentmondó ideológiai zűr-zavart, melynek az okát a fentiek ismerete nélkül nem értenénk meg. Olvasható a legszélsőségesebb cionbolsevista uszítástól kezdve a tárgyilagos nemzeti-kommunista véleményig minden. A napokban megjelent egy átvett írás Audie Rácz Erától a Kommunista.neten melyben a szerző a pártok időszerűtlenségéről alkotott, minden vonatkozásában helytálló véleményét ismertette. A cionbolsevista, akinek még ma is a Trockij-Rákosi terrorpárt az istene, olyan alpárian fröcsögött, mellyel igen vidám perceket szerzett az épeszű olvasónak. De megjelent az árnyaltabb, elfogadhatóbb vélemény is. A személyeskedő, alpári mocskolódás kivétel nélkül a cionbolsevisták megnyilvánulásai voltak. A gyűlölet vezérelte alja népségé.

Annak ellenére, hogy jól ismerjük őket, mégis van egy olyan tényező, mellyel nem tudunk mit kezdeni. Nevezetesen az, hogy mi köti még mindig össze a cionbolsevista gyűlölködő uszítót és a reálisabban gondolkodó kommunistát. A kádári szocialistákról már nem is beszélve, mert ők is megnyilatkoznak néha, és véleményük elgondolkoztató. Talán a közös vereség az összekötő kapocs? Vagy a múlt emléke? Amikor egymást is ölték. Mert a marxizmus biztosan nem. Ma a kapitalizmust (burzsoáziát) nem a cion-bolsevista, kommunista-szocialista elvek síkján lehet és kell tönkre verni, hanem a nemzeti öntudatra épülő szociális-szocialista és idealista tömegmozgalmakkal. Melyekbe a cion-bolsevista, mint emberellenes képződmény, nem férhet bele. Ezt ők is tudják, és ez az alapja minden uszításnak, gyűlölködésnek.

Sem a cionbolsevizmus, sem a történelmi kommunizmus nem fog többé hatalmi helyzetbe kerülni. Hívei az emberiség ellenes tetteikkel annyira lejáratták, és a közösségvállalással maguk is úgy lejáratódtak, hogy nincs az az idő, mely képes lenne ezt elfelejtetni az emberiséggel. A múlt nyomasztó emlékeivé váltak.


V. István - Jövőnk.info
2012. február 25.

http://jovonk.info/2010/07/29/kommunistak-vagy-cionbolsevistak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én ezt népirtásnak hívom! Így ítél minket halálra a Fidesz!
  2012-02-25 16:22:11, szombat
 
  Így ítél minket halálra a Fidesz!

Megosztás:




Tetszik:






Tisztelt Szerkesztő Úr!

II. fokozatú rokkant nyugdíjas voltam, de januártól áttettek öregségi nyugdíjba, mondván: 2011. december 31-vel betöltöttem a korhatárt.

Januárban kértem a közgyógyellátási igazolványt, mert lejárt az előző. Meg is kaptam 2 évre újból. Február elején kiváltottam a havi gyógyszeradagomat, erre 21-én érkezett egy levél, hogy mivel öregségi nyugdíjat kapok, nekem nem jár! (Eddig a betegségemből kifolyólag alanyi jogon járt.)

Még az hiányzik, hogy az e havit is vissza kelljen fizetni!

Én ebből azt szűrtem le: ha nem tudod kiváltani a gyógyszeredet, legfeljebb meghalsz és a nyugdíjad megmarad az államnak!

Én ezt népirtásnak hívom! Így ítél minket halálra a Fidesz!

Pedig csak az a bűnöm, hogy a sok, nehéz munkában tönkrementem.

Nem tudok róla, hogy meggyógyultam volna attól, hogy öregségibe tettek. (De jó is volna!) A nyugdíj összege nem változott.

Nagyon el vagyok keseredve, mert tényleg nem tudom kiváltani ezek után a saját gyógyszereimet. Épp elég megvenni a férjemét.

Ezek szerint a jövőben már nem kell gyógyszert szedni. Így spórol a kormány a gyógyszerkasszán: ha nem tudom szedni a gyógyszereimet, meghalok. Nem kell kórház, orvos sem kell, sőt, a nyugdíjam is megmarad nekik.

Tudom, hogy Önöknek nincs módjában segíteni, de ha ezeket a dolgokat nyilvánosságra hozzák, talán akadnak emberek, akiknek megesik a szívük a szerencsétlen magyarokon és eltakarítják ezt az érzéketlen, harácsoló, tolvaj bandát!

Kérem, ha lehet, hívják fel a José Manuel Barroso Elnök Úr figyelmét arra, hogyan "végzi ki" az Orbán-kormány a nyugdíjasokat, betegeket, mit csinál a rokkantakkal, hogy ne kelljen nekik nyugdíjat fizetni. Ráadásul mindezt az EU-ra fogja és eközben csalnak, lopnak, hazudnak és tömik a saját zsebeiket! Én nem hiszem, hogy az Unió ilyet kérne!

Nagyon kérem, segítsenek ebben!

Üdvözlettel: Schrauf Miklósné

Dunaföldvár


http://www.168ora.hu/bluzone/igy-itel-minket-halalra-a-fidesz-91725.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feledékeny képviselők
  2012-02-25 16:07:18, szombat
 
  Feledékeny képviselők

Van olyan, aki az albérlőiről, van, aki a polgármesterségéről feledkezett meg.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár megköszönte a Népszabadságnak, hogy emlékeztetette nyíregyházi lakására, amelyet albérlőknek adott ki, de vagyonnyilatkozatában nem szerepeltette ebből származó jövedelmét. A fideszes politikus azt ígérte, pótolja a mulasztását, amit meg is tett: bérbeadás címén havi 35 ezer forintot vallott be - írja a lap.

Közben kiderült: Vantara Gyula fideszes országgyűlési képviselő is eltitkolta jövedelme egy részét - adta hírül az ATV. A honatya parlamenti tisztsége mellett Békéscsaba polgármestere. Ezt elfelejtette megemlíteni a vagyonnyilatkozatában. Vantara Gyulát korábban azért is támadták a szocialisták, mert felvette az Országgyűlés Hivatalától a lakhatási támogatást, noha haszonélvezője egy budapesti lakásnak a XI. kerületben. Erre a helyi lapban a polgármester úgy reagált, hogy az országgyűlési feladatai ellátásával kapcsolatban a fővárosban bérlakást vesz igénybe, melyért havonta bérleti díjat fizet. A XI. kerületi lakáson 1999 óta áll fenn haszonélvezet, de tulajdoni joggal nem rendelkezik.

A 386 parlamenti képviselőből egyébként 256-nak van valamilyen mellékese. A HVG összeállítása szerint a legjobban keresők listáját idén is Gyurcsány Ferenc vezeti. A volt szocialista miniszterelnök tavaly 70 milliós osztalékot, vagyis havi átlag 5,8 milliót kapott cégétől.

A második legtöbbet Puch László MSZP-s képviselő kereste a képviselői fizetése mellett, akinek szintén cége után járt tavaly 58 milliós - havi 4,8 milliós - extra jövedelem. A harmadik helyen Papcsák Ferenc fideszes képviselő és zuglói polgármester végzett: ő havonta 4,1 milliót kap mellékesként, ügyvédi keresete mellett ugyanis polgármesterként is havi közel 600 ezer forint jár neki. Havonta 2,6 milliót keres a KDNP-s Seszták Miklós, aki civilben szintén ügyvédkedik, akárcsak a fideszes Bohács Zsolt, aki havi bő 2 milliót keres országgyűlési fizetése mellett. ,,A parlamenti feladatok mellett végzem ezt a munkámat, és szombat-vasárnap is dolgozom" - mondta a Blikknek a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki az élboly egyetlen kormánytag résztvevője a 1,5 milliós kormányfői fizetésével, emellett pedig könyvkiadásból újabb 248 ezer forint honoráriumhoz jutott tavaly. A KDNP-s képviselő, Rubovszky György pedig szintén ügyvédként dolgozik, havi 1,2 millióért. A képviselők többsége azonban állami, önkormányzati pozíciók halmozásából tesz szert mellékesre.

Kiszelly Zoltán politológus a Blikknek azt mondta, van egy szint, amely felett már nem elsősorban a pénz motivál, hanem a presztízs. ,,Gyakran azért az ügyvédek kacsintgatnak a politika felé, mert olyan kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyekkel jól működő praxist tudnak fenntartani. Másrészt a kevesebbet kereső képviselők azért igyekeznek ,,másodállást" találni, mert az átlag elvárása havi nettó 500 ezer-1 millió forint körül lehet, amihez a parlamenti fizetés gyakran édeskevés - tette hozzá.

Forrás: Népszabadság/ATV/HVG/Blikk/Hír24

sokkaljobb-kommentár: Ebben az a legfelháborítóbb, hogy az egykulcsos adóval jóformán a saját hasznukat és a kisemberek kárát tették lehetővé. Amennyivel a képviselők és a hatalom jövedelme nőtt, annyival csökkent a társadalom bevétele.
Hogy a megszorítások a hatalomra és holdudvarára, a milliomosokra és a milliárdosokra miért nem vonatkozik, arra jó lenne már végre egy értelmes válasz! Aki megszorít, az járjon elől jó példával. Ráadásul náluk lenne miből elvonni, hiszen a jövedelmük sok esetben a kétmillió forintot is meghaladja.

Békéscsaba, 2012. február 24.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,Amíg az emberek istenítik a Cézárokat és a Napóleonokat, mindig lesznek Cézárok és Napóleonok, hogy tönkretegyék őket." (Aldous Huxley angol író)

http://www.sokkaljobb.hu/content/feled%C3%A9keny-k%C3%A9pvisel%C5%91k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képviselőink extra jövedelme elő-kommentárral
  2012-02-25 15:38:54, szombat
 
  Képviselőink extra jövedelme elő-kommentárral

Dátum: 2012. February 25. Saturday, 15:31

Belföld
A kormány további megszorító intézkedéseket kénytelen meghozni. A brüsszeli nyomás még több és még szigorúbb jövedelempolitikát vár el tőlünk.

Az alábbi információk tükrében felvetődik a kérdés. hogy miért csak a lakosságnak kell elviselnie a reáljövedelem csökkenését, a politikusok és a társadalom által fizetett felső vezetőknek - legalábbis arányaiban biztosan - miért nem?

Van egy szólásunk: Együtt sírunk, együtt nevetünk!

Én úgy látom, hogy ez közel sincs így. Mi közemberek együtt sírunk, míg a felső százezer rajtunk nevet.

Szerintem az volna a tisztességes, ha már meg kell húznunk a nadrágszíjat, akkor először a politikusoknál kezdjük, majd arányosan lefelé.

Volna egy ,,demagóg" és ,,populáris" javaslatom a politikai állások vonatkozásában. A politikusi fizetések viszonyuljanak a mindenkori minimálbérhez, hogy milyen arányban arról follyon társadalmi vita.
E szellemiség jegyében indokolt volna a progresszív jövedelemadózás visszaállítása is.

Takács András



A 386 parlamenti képviselőből 256-an számíthatnak rendszeresen mellékes jövedelemre. Ők összesen havi 153 milliót vágnak zsebre, vagyis évi több mint 1,8 milliárd forintot.

A legjobban keresők listáját az idén is a Gyurcsány Ferenc vezeti. A volt szocialista miniszterelnök tavaly 70 milliós osztalékot, vagyis havi átlag 5,8 milliót kapott cégétől.

Az második legtöbbet Puch László MSZP-s képviselő kereste a képviselői fizetése mellett, akinek szintén cége után járt tavaly 58 milliós - havi 4,8 milliós - extra jövedelem.

A harmadik helyen Papcsák Ferenc fideszes képviselő és zuglói polgármester végzett: ő havonta 4,1 milliót kap mellékesként, ügyvédi keresete mellett ugyanis polgármesterként is havi közel 600 ezer forint jár neki...

Havonta 2,6 milliót keres a KDNP-s Seszták Miklós, aki civilben szintén ügyvédkedik, akárcsak a fideszes Bohács Zsolt, aki havi bő 2 milliót keres országgyűlési fizetése mellett. “A parlamenti feladatok mellett végzem ezt a munkámat, és szombat-vasárnap is dolgozom" - mondta a Blikknek.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki az élboly egyetlen kormánytag résztvevője a 1,5 milliós kormányfői fizetésével, emellett pedig könyvkiadásból újabb 248 ezer forint honoráriumhoz jutott tavaly.
A KDNP-s képviselő, Rubovszky György pedig szintén ügyvédként dolgozik, havi 1,2 millióért. A képviselők többsége azonban állami, önkormányzati pozíciók halmozásából tesz szert mellékesre.

Kiszelly Zoltán, a Blikk által megkérdezett politológus szerint van egy szint, amely felett már nem elsősorban a pénz motivál, hanem a presztízs. “Gyakran azért az ügyvédek kacsintgatnak a politika felé, mert olyan kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyekkel jól működő praxist tudnak fenntartani. Másrészt a kevesebbet kereső képviselők azért igyekeznek ,,másodállást" találni, mert az átlag elvárása havi nettó 500 ezer-1 millió forint körül lehet, amihez a parlamenti fizetés gyakran édeskevés" - mondta.

Forrás: hvg.hu
Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4633
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feldühödött tömeg ment neki a bagláni magyar támaszpontnak
  2012-02-25 15:28:27, szombat
 
  A HENDE BANDA "ERŐSÍTI" AZ IRÁNTUNK VALÓ TISZTELETET! MOCSKOS, UTOLSÓ CSATLÓSOK VAGYUNK! SZÉGYEN A MAGYARSÁGRA! ILYENKOR NEM JUT SENKI ESZÉBE 1956 ?


********


Feldühödött tömeg ment neki a bagláni magyar támaszpontnak

2012. február 24., péntek, 14:52


Koránégetések miatt felháborodott afgánok támadtak rá a magyar parancsnokság alatt álló bagláni táborra. Egy afgán tüntető életét vesztette. A Honvédelmi Minisztérium az [origo]-nak azt mondta, hogy csak a magyar támaszpont előtt folyt tüntetés, a magyar katonák pedig felkészültek a védekezésre. A zavargást végül az afgán hatóságok feloszlatták, magyar katona nem avatkozott be és nem is sérült meg.


Az amerikai koránégetők elleni tüntetők pénteken megpróbálták megtámadni a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban - közölte Baglán rendőrfőnök-helyettese. A beszámoló szerint az összecsapásokban egy afgán életét vesztette.

"Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt a tartományi fővárosban, Puli-Humriban" - mondta Szamanudin Huszaini rendőrfőnök-helyettes, aki szerint a tüntetők élén állóknak sikerült behatolniuk a szögesdróttal elzárt tábor területére. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletén az [origo]-nak megerősítették, hogy tüntetés volt a magyar tábor közelében, de a minisztérium szerint a támaszpontot nem támadták meg. A tüntetést az afgán rendőrség és az afgán katonaság próbálja biztosítani - közölték kora délután, hozzátéve: ha ez a tüntetés "átfordul bármivé", akkor a magyar katonák felkészültek arra, hogy megvédjék a támaszpontot.

A Honvédelmi Minisztérium egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy hány fő tüntet a magyar bázisnál, és arról sem volt első kézből származó információja, hogy hányan haltak vagy sérültek meg az összecsapásban. A tüntetésről beszámoló médiumokra hivatkozva azonban közölték, úgy tudják, hogy az amerikai koránégetés miatt feldühödött emberek vonultak a magyar támaszponthoz.

Husángok, botok, sérültek

Az AP hírügynökség helyszínen készítet fotóján az látszik, hogy a tömeg husángokkal, botokkal felfegyverkezve hergelte magát, miközben a háttérben sűrű fekete füst gomolygott. Az EPA hírügynökség képein vérfoltok és többezres tömeg látható, amint emeletes épületek előtt gyülekeznek. A BBC egyik tudósítója a Twitteren azt írta, hogy az egyetlen halott mellett 12 sérültje is voltaz összecsapásnak, a sebesültek afgán katonák, rendőrök és civilek.


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=V4K2a5Yt8ogRB3hV
Videóbeszámoló az afgán zavargásokról Baglánban és más tartományokban



A Khaama Press angol nyelvű afgán hírportál ugyanakkor csak négy sérültről tudt, szerintük a sérültek közül ketten rendőrök. A lap azt írja, hogy a tüntetők nekitámadtak az afgán rendőröknek. A demonstráción eredetileg azt követelték, hogy az afgán kormány és a nemzetközi közösség állítsa bíróság elé azokat az amerikai katonákat, akik részt vettek a korábbi koránégetésben - írják.

Az AP amerikai hírügynökségnek Abdul Madzsid, Baglán kormányzója azt mondta, hogy "a tüntetés békés volt, de amikor véget ért, 200 felelőtlen fiatal elkezdett rohanni a tábor irányába, s megpróbált bejutni a kapun. Lövések dördültek el az afgán rendőrség és a hadsereg részéről különböző irányokból, egy ember meghalt, három pedig megsebesült."

A németek kiürítettek egy támaszpontot

Késő délután a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel közölte, hogy a tüntetés véget ért, azt az afgán hatóságok sikeresen feloszlatták, a magyar katonáknak pedig nem kellett beavatkozniuk. Az incidens során így magyar katonák nem sérültek meg. A HM délutáni információi szerint a konfliktusban végül egy civil halt meg, és kilenc afgán megsérült.

Az egyre fokozódó erőszakot mutatja, hogy a Baglán tartomány biztonságáért felelős német hadsereg, a Bundeswehr még csütörtökön kiürített egy kisebb, a központi bázistól 70 kilométerre fekvő támaszpontot, amelyre mintegy háromszáz feldühödött, kődobáló tüntető támadt. Az ötven német katonának komoly nehézséget okozott volna a kis tábor védelme, ezért inkább kivonták őket - írta a német védelmi minisztérium szóvivőjére hivatkozva a Süddeutsche Zeitung.


Ezrek tüntettek Baglánban. Kattintson a tüntetés képeiért!

Obama bocsánatot kért

Afganisztánban négy napja tartanak a zavargások. Az afgánok haragját az váltotta ki, hogy amerikai katonák korábban Koránokat égettek el a bagrami amerikai légitámaszponton. A pénteki tüntetések voltak az eddigi legnagyobbak, mivel az emberek a nagy pénteki imák után együtt vonultak utcára, és a bagláni mellett több másik afganisztáni támaszpontnál is a koránégetők megbüntetését követelték.

A BBC szerint a zavargásokban pénteken országszerte 12 ember vesztette életét, az elmúlt négy napban pedig összesen 20 áldozata volt a koránégetők elleni tüntetéseknek. Pénteken a legdurvább összecsapások az ország keleti részében található Herat tartományban voltak, ahol összesen négyen haltak meg eddig tisztázatlan körülmények között. A tartományi központban a tüntetők az amerikai konzulátus épületét próbálták megtámadni, a feldühödött tömeg több hivatalnokot megsebesített. Korábban az egyik tüntetésen lelőtték a NATO két amerikai katonáját, az országban legkevesebb öt afgán halt meg az összetűzésekben.

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön bocsánatot kért az afgán néptől, azt mondta, a koránégetés alapvető hiba volt. John Allen tábornok, az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatok amerikai parancsnoka szintén bocsánatot kért a bagrami támaszponton történtekért, és azok kivizsgálását ígérte. Később Washingtonban Leon Panetta amerikai védelmi miniszter is elnézést kért azért, hogy a katonák "illetlen módon szabadultak meg" a Korán-példányoktól.


Afgán rendőrök kergetnek szét tüntetőket Kabulban. A tüntetés további képeiért kattintson!

Egy névtelenül nyilatkozó katonai tisztségviselő a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy a szóban forgó Korán-példányokat és más vallási irodalmat azért távolították el a bagrami bázison lévő fogolytábor könyvtárából, mert a rabok azokat egymás közti üzenetváltásokra használták, és szélsőséges bejegyzéseket tartalmaztak.

A koránégetés miatt fellángolt erőszak különösen rosszkor jön az USA-nak, amely egyre jobban elveszíti az afgán nép szimpátiáját. Az amerikai csapatokat 2014-ig akarják kivonni az országból, és ehhez békét akarnak kötni a tálibokkal, tárgyalási pozíciójukat azonban az ehhez hasonló botrányok egyre jobban rontják. Az Egyesült Államoknak legutóbb afgán holttestekre vizelő amerikai katonák miatt kellett mentegetőznie, de korábban is több kínos botrány tépázta az USA tekintélyét Afganisztánban (Az afgánokra vizelő amerikaiakról és a botrányok jelentőségéről itt olvashat bővebben).
A Magyar Honvédség 2006 októberében vette át egy tartományi újjáépítési csoport (PRT) vezetését az Afganisztán északi részén fekvő Baglán tartományban, jelenleg a magyar alakulat Puli-Humri központban állomásozik. A magyarok építettek már egyebek mellett utat, egészségügyi központokat, kis erőműveket, és részt vesznek a helyi biztonsági erők képzésében is. A PRT katonai (békefenntartás, járőrözés, őrzés-védelem, konvojkísérés) és polgári feladatokat egyaránt ellát.







A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/nagyvilag/20120224-megtamadtak-a-baglani-magyar-tabort.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ZSIGA MARCELL MEHET TANULNI HOZZá a 47ezerrel
  2012-02-25 15:25:04, szombat
 
  Boldogan él 27 ezer forintból Ibolya néni
2012. február 20. 19:24
Hunhír.info

A spórolás mentette meg Takács Ibolya életét a nagy fagyokban. Az asszony 27 ezer forintból él a lányával. Maga termeli az élelmiszert, szappanja és mosópora házilag készül, szemetét eltüzeli, és gallyakból főzi a teát.

A tökélyre fejlesztett spórolási technikáinak és édesanyja század eleji tapasztalatainak köszönheti, hogy még mindig életben van a medgyesbodzási Takács Ibolya. Az asszony és vele élő középiskolás lánya havi 27 ezer forintos jövedelemből él.

- Ritka betegségben szenvedek: a legtöbb létező dologra allergiás vagyok, ezen kívül a nyirokrendszerem teljesen leállt, rosszindulatú daganattal is operáltak, a rokkantnyugdíjamat mégis lecsökkentették 27 ezer forintra - meséli Takács Ibolya.

- Amikor ez megtörtént, nagyon kétségbeestem, hiszen tél közepén voltunk, fogalmam sem volt, hogyan tovább. Rettegtem, hogy vagy az éh-, vagy pedig a fagyhalál fog velünk végezni. Azonban nem vagyok az a fajta, aki feladja - jelentette ki az asszony, aki nem látott más kiutat, mint visszatérni a gyökerekhez.

Ibolya édesanyja falusi asszony volt, aki a lányát úgy nevelte, hogy minden ház körüli dolgot megtanuljon, amit ő tanult a nagymamától.

- A tapasztalatokat elővéve munkához láttam: a hűtőmet kihúztam a konnektorból és kitettem az udvarra. A benne lévő dolgokat azóta a természet hűti. Állatokat tartok, azokat esszük, a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszereket is magam termelem és teszem el télire. Szappant és mosószert az állatok faggyújából főzök. Szemetem nincs, minden megy a tűzre, azzal is fűtök. A bojlert is kihúzom, a vizet magam melegítem egy nagy üstben. A teámat meggygallyakból készítem. Főzni egy több száz éves szakácskönyvből főzök, akkoriban ugyanis még nem volt modern technika a konyhában. A boltba csupán néha járok kenyérért és cukorért.

Kérdésünkre, hogy a kenyeret miért nem süti, az asszony kedvesen mosolyogva így felel: csináltam én, de rengeteg áramot fogyaszt a művelet. Olcsóbban jövök ki, ha megveszem. Ibolya azt mondja, amikor kint repkedtek a mínuszok, rettegett, hogy odavesznek, de átvészelték a legnehezebb pillanatokat.

- Adósságom nincs, tisztességgel élem az életem, három gyermeket felneveltem. Rengeteget lehet spórolni, ha jelentősen leadunk a kényelemből. A faluban sokan már át is vették a technikáimat, ők is igyekeznek takarékoskodni.

Blikk

http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=50259
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolgár rendőri jelentésekből:
  2012-02-25 15:23:36, szombat
 
  Bolgár rendőri jelentésekből:

A holttesten 10 és 20 sztotinkás érme nagyságú bemeneti sebeket találtunk. A sebek összfelülete 3 leva 20 sztotinka.

A tettes üldözése közben Ivanov törzsőrmester a levegőbe lőtt. Sajnos nem talált.

Tapasztalatlanságomat kihasználva a férfi magáévá tett, majd eltávozott és még fizetni sem fizetett.

... szép, okos, gondolatos a szeme... a másik hiányzik...

Az áldozaton 4 sebet találtunk. Kettő halálos volt, a másik kettő szerencsére nem.

Mire a fejét is megtaláltuk, a letartóztatott személy elhunyt.

A gyanúsított a páternoszterbe lépett és ismeretlen irányban eltávozott.

Pavlov úrra üldözése közben 8 figyelmeztető lövést adtam le, mégpedig a fejére és teste egyéb lágy részeire.

Kirilov úr szexuális adottságával ijesztgette Koleva úrnőt, és nevezett szexuális adottságot Kolena úrnő csak azt követően engedte el, hogy erőszakot alkalmaztunk vele szemben.

... s végül fejével hosszasan bántalmazta az őt kihallgató őrmester cipőjét...

Közlekedési rendőr jelentéséből:
"Kérem parancsnok urat, hogy nehéz anyagi helyzetemre tekintettel adja három napra magánhasználatba részemre a radart!"

Petrov úr megbilincselve sem hagyta abba a huligán viselkedést. Nemi szerven rúgta Kovaski századost, amelytől annak lerepült a sapkája...

Minden emberben, még a legrosszabban is, van valami jó. Ezért kérem, hogy fokozott figyelemmel végezzék a motozást! (szolgálati utasítás az ügyeletes rendőröknek a szófiai fővárosi rendőrkapitányságon)

Petrov őrmestert letartóztattuk az Avramova kisasszonyon megkísérelt nemi erőszakért. Avramova kisasszonyt letartóztattuk a rendőri intézkedésnek való ellenszegülésért.****

Az említett napon a szolgálatban levő Ivanov őrmester körözött veszélyes bűnözőt észlelt a tömegben. Az illető elfogása végett kénytelen volt használni fegyverét. Ennek ellenére a halottak és sebesültek listáján nem található a körözött személy.

... A Kiro Király nevű szeszfőzdében végzett házkutatást követően sem én, sem Georgiev őrmester nem találtuk a kijárati ajtót. Georgiev őrmester feladta a keresést és elaludt a vécén, de én végül megtaláltam az ajtót. Arra, hogy miért hoztam magammal a rendőrőrsre - nem emlékszem.

Tegnap a 12. emeletről kirepült egy "Sony" márkájú TV-készülék, de nem esett a földre, hanem eltűnt a 8. és az 5. emelet között.

Tegnap Petrov hadnagy és Ivanov őrmester szolgálata teljesítése közben rajtaütést hajtott végre egy bűnözőkből álló bandán. Az ezt követő üldözés során a rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe, de hiába. A továbbiakban Ivanov őrmester kivételes bátorságot tanúsítva Petrov hadnagyra adott le figyelmeztető lövést. Ennek hatására a bűnözök megadták magukat.
Utóirat: Petrov hadnagyot kitüntetésre terjesztettük elő.
A botrányt a férfi rendezte, a hangosításról a felesége gondoskodott.

A közlekedési rendőrség jegyzőkönyvéből: "A baleset helyszínén a következőket állapítottuk meg: az útkereszteződésben álló Zaporozsec vezetője autója ajtajának kinyitásakor megkarcolta a mellette álló Mercedes márkájú autót. A Zaporozsec vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe..."

Válóperes bíróságon:
"Azért hagytam el a feleségemet, mert megelégeltem, hogy nem mossa ki az ingemet és az alsónadrágomat, és nem foltozza be a zoknimat - már szégyelltem más nők előtt levetkőzni!"

Tegnap a "Kosarite" étteremben lövöldözés tört ki két rivális banda között. A közelben tartózkodó ügyeletes rendőröknek sikerült elmenekülniük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.