Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Regnum orosz hírportál: Adu a Jobbik kezében
  2012-02-04 22:12:27, szombat
 
  Regnum orosz hírportál: Adu a Jobbik kezében

2012. február 01. szerda, 16:56
MTI


Adu a Jobbik kezében címmel közölt írást a Regnum orosz hírportál az európai pénzügyi paktumhoz való magyar csatlakozásról. A Magyarországgal rendszeresen foglalkozó oldal "érthetetlennek" nevezi, ami Brüsszelben történt, mivel január 21-én "példanélküli, több mint 100 ezer ember részvételével zajlott tüntetést szerveztek az Európai Unió nyomásgyakorlása ellen azzal a jelszóval, hogy Magyarország nem lesz gyarmat. Három nap múlva Brüsszelben pedig minden átmenet nélkül a magyar miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarország kész csatlakozni az uniós paktumhoz, vagyis részben lemondott korábbi szuverén jogairól költségvetési politikájában." "Ennélfogva a lakossági demonstráció csak egy üres durrogtatás, felesleges gesztus volt" - írta a Regnum. A szerző szerint a Jobbik jó ütőkártyát kapott a Fidesz elleni politikai játszmához: "hiszen a demonstráció a tőlük kölcsönvett jelszóval zajlott".

http://www.oroszhirek.hu/politika/1/magyarorszag/2363-regnum-orosz-hirportal-adu- a-jobbik-kezeben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alapfogalmak közvetlenül az éhséglázadás előtt.
  2012-02-04 21:59:07, szombat
 
  Alapfogalmak közvetlenül az éhséglázadás előtt.
2012.02.02. 23:16 Hildaa

Ma egy pedagógus azt mondta a rövid táppénz után, hogy csak nagyjából van jól, még nem váltotta ki a gyógyszerét, majd valamikor 3.-án. Majd ment az órájára köhécselve, izzadó homlokkal. Nagyon várta az utolsó órája végét és sietett haza feküdni. Nem akart már táppénzen maradni, mert akkor a január még a decembernél is keservesebb lesz. Közben hallom, hogy javítani kell az oktatás színvonalán. Ezt a nyomort majd egyszer, talán, valamikor valami modell fogja megszüntetni.

Mesélte egy fiatal, hogy van olyan az iskolában, aki csak egy üres zsömlét visz tízóraira és van, aki azt sem. Hát fontos ez a chipsadó valóban. Bizonyára sokkal egészségesebben fognak táplálkozni a fiatalok.

Az iskolákban egyre több a sápadt, ideges gyerek. Nincs befizetve az ebédjük. Velük kéne még többet foglalkozni ideges, sápadt, elszegényedő és egyre agresszívabbá váló pedagógusoknak. Közben felfelé tör a szélsőség. Ahogy nő az agresszió, úgy növekszik a világos, megfogható elképzeléseket igénylő kétségbeesett tömeg, akit már nem érdekelnek a parlamentben zajló ,,ki miatt", mutogatások. Ők éhesek, fáznak és rettegnek. Radikalizmusra vágynak.

Amikor éhes vagyok, már a pénztár után az üzletben bontom a csokimat. Nem gondolkodom, nem mérlegelek, a legkevésbé sem vagyok tudatos. Nem érdekel sem a fogyókúra stratégiám, sem semmiféle elmélet és igazság. Ez ilyen egyszerű. Így veszítik el emberek tömegei lassan a józanságukat. Olyasmit mondanak és tesznek, amit jóllakottan, józanul mérlegelve egyébként soha.

Az országnak nem lehet olyan érdeke, ami megérné ezt az árat. Az Ország, mint emberektől mentes külön fogalom soha nem létezhet. Az ország érdeke a benne élő emberek érdekeinek az összessége. Megszavaztak az emberek egy olyan pártot, amiről úgy gondolták, hogy a legteljesebben képviseli majd az érdekeiket. A gyerekeknek nem mondhatják azt a szüleik, hogy majd 2014-ben rendesen esztek. Nem mutathatják a képernyőkön megjelenő fantasztikus grafikonokat az elrugaszkodásról vacsora helyett. A szélsőség gyors megoldást ígér. A csoki pedig a leggyorsabban kibontható. Ez ilyen egyszerű.

http://hilda.blog.hu/2012/02/02/alapfogalmak_kozvetlenul_az_ehseglazadas_elott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy és az UniCredit
  2012-02-04 20:02:14, szombat
 
  Matolcsy és az UniCredit

Szerző: laspalmas - 2012.01.31. 09:01


Hamarosan ismét megnézhetjük az országgyűlési képviselők aktuális vagyonnyilatkozatát, ami ugye abszolút vicckategória, azt hazudnak írnak bele, amit csak szeretnének, retorzió nincs. Gondoljunk csak Simor esetére, Veres 1984-es utánfutójára, Hagyó Trabantjára, Gyenesei "poénjaira" Simicskó nyakkendőjére, a sok-sok roncsautóra, egyébre. Kifogyhatatlan komédia-téma. Pont a dolog komolytalansága miatt érthetetlen is, hogy mikor tavaly az LMP kezdeményezte, hogy a bevallások visszamenőlegesen és online is nyilvánosak legyenek, a kormánypárti többség tárgysorozatba se vette az indítványt, vagyis még parlamenti vitát sem lehetett tartani róla. Így a tavalyi vagy az azelőtti nyilatkozatokat már külön ki kell kérni az Országgyűlés Információs Szolgálatától. Ha valaki elküldi a kérelmet, akkor összegyűjtik és kiadják neki a dokumentumokat, amelyekért be kell menni az Országgyűlés könyvtárába. Itt lehetőség van fénymásolatokat készíteni a vagyonnyilatkozatokról.

2010 júniusában annyira öntötte magából a nyolc évig éhező, frissen megalakult Fidesz-kormány a képtelenebbnél-képtelenebb kinevezéseket, ötleteket, terveket, hogy nem foglalkoztunk, nem volt időnk és kapacitásunk foglalkozni a kormánytagok bevallásával.

Tegnap viszont belefutottam egy cikkbe Matolcsyról, és először nagy megdöbbenéssel olvastam, hogy a Nemzetgazdasági Miniszter Úr tanácsadóként havi 400 ezer forintot kap a csúnyagonoszkülföldikapitalistaimperialista UniCredit banktól.





Aztán némiképp megnyugodtam, mikor észrevettem, hogy ez a még pár napig legfrissebb nyilatkozatában nem szerepel. Vagyis a 2010.június 7-iből van (amit nem egyszerű előkeríteni, de sikerült), ráadásul az UniCredit Bank 2010.június közepén az [origo]-val azt közölte, hogy Matolcsy szerződése május 15-ével megszűnt. Addig is biztos csak belülről bomlasztotta a rendszert, ahogy annyian korábban a mostani kormányból. Más magyarázat egyszerűen nem lehetséges.

Hiába a kezdeti sokkot követő megnyugvás, az "UniCredit + Matolcsy" szóösszetétel beindította a kis manókat a fejemben, akik hipp-hopp elővarázsolták az archívumból azt az esetet, mikor a köztévé vetélkedőjében a játékot szponzoráló UniCredit reklámarca (Totya) nyerte a fődíjat 3 milliót, de ez ugye az MTV-ben uralkodó állapotokat ismerve csak egy erőtlen legyintést vált ki az emberből.

Előjött viszont egy korábbi, sokkal komolyabb hír is a raktárból:


"Nyugdíj: zsíros üzlet az UniCreditnek

A magánnyugdíj-pénztári történet ironikus fordulataként egy külföldi központú bank kezelheti majd az állami kézbe kerülő pénztári vagyon jelentős részét. Egy hatalmas, de igen gyorsan lebonyolított állami tender eredményeként az UniCredit Bankba utalják a magánnyugdíjpénztárak az állami rendszerbe átlépő tagok vagyonából a nemzetközi részvényeket.

(...)

Végül vannak a külföldi részvények. Itt több technikai probléma is jelentkezett. Az állam rájött, hogy ezeket a papírokat a KELER-be nem viheti, tendert írt ki a nemzetközi letétkezelésre. Ezt nyerte meg az UniCredit, amely a magyar piacon is aktív nemzetközi bankcsoportok közül hagyományosan a legjobb volt e műfajban. Május 20-án az állam, konkrétan Pleschinger Gyula, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója alá is írta azt a megállapodást, amely szerint minden nem magyar papírt az UniCredit Bankba fognak a pénztárak transzformálni. "

FN24 - 2011.05.23.



Emlékszem, mikor ezt először olvastam, még csak az jutott eszembe, hogy lám-lám, bejött a banknak a futballbuzi miniszterelnök országában focistás videókkal reklámoznia magát. Ez viszont, hogy Matolcsy korábban nekik dolgozott, picit más megvilágításba helyezi a dolgokat.

EZola ezt nekünk frissiben:
"A RÁBA állami felvásárlásának a lebonyolítását is az Unicredit Bank kapta. Nem is értettem, hogy lehet olyan bankot választani, amelyik vidéken alig van jelen. Engem és a családtagjaimat közvetlenül érintett az ügy. 50 km-t kellett volna utazni a részvények visszaváltásának ügyintézéséhez. Maga az eljárás nagyon bonyolult volt, nem beszélve arról, hogy akinek nem volt UC bankszámlája, tőkeszámlája nyitnai kellett egyet náluk.
Most már értem az egészet."

http://vastagbor.blog.hu/2012/01/31/matolcsy_es_az_unicredit#more3975592
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre egy bizottság, amit várok.
  2012-02-04 19:34:20, szombat
 
  Végre egy bizottság, amit várok.


2012.02.02. 18:04

Soha nem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat. Létre akarnak hozni egy bizottságot. Olyan parlamenti vizsgálót. Ami soha semmit sem szokott megállapítani, de azt is titkosítják a következő évszázad feléig. A bizottságosdi ugyanis jó biznisz. A képviselőknek. Elbeszélnek egymás mellett a semmiről, íratnak a titkárokkal egy pár(száz) oldalas jelentést, amiben semmi nincs, és a lelkiismeret megnyugodott.

Most azonban eljött a Bizottság ideje. Nem akárki fejéből pattant ám ki az ötlet. Maga Lázár János személyesen javasolja:

Van a parlamentben egy bizottság, amely az állampolgárok devizában való eladósodását vizsgálja Papcsák Ferenc vezetésével, ennek mintájára azt is meg kell vizsgálni, hogy az önkormányzatok miért és hogyan adósodtak el az elmúlt években.

forrás: origo

Mi tudjukkik miatt adósodtak el az önkormányzatok, csak van itt egy kis bibi. A 2006-os őszi "sajnálatos" események után a lakosság nagy része üzent Feriéknek. Azzal, hogy az önkormányzatok narancs színbe öltöztek. Óriási, már-már kormányváltó sikernek értékelte még maga a Fényességes is.

Itt jön a dolog szépsége. A parlamenti patkó saját kiskatonáit, akik széllel szemben is, minden körülmények között a PÁRT utasításait végrehajtva dolgoztak és döntöttek, fogja vizsgálni. Az ugye egyértelmű, hogy nem csak azok az önkormányzatok adósodtak el, ahol a szocialisták maradtak. Sőt.

Emiatt kíváncsi vagyok, hogy ha lesz ilyen bizottság, az mit fog megállapítani? Hogy az előző ciklusban a képviselők rossz döntéseket hoztak? Érdekes. Akkor most miért várható el tőlük, hogy jó döntéseket fognak hozni? Vagy jól döntöttek, csak hát a körülmények, meg az elmúltnyócév? Kicsit átlátszónak tűnik.

Kétélű fegyver lesz ez a bizottság, az már biztos.


http://mittu-domain.blog.hu/2012/02/02/vegre_egy_bizottsag_amit_varok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lőporfüst és a szarháziak
  2012-02-04 19:25:12, szombat
 
  A lőporfüst és a szarháziak

Posted on 2012/02/03

Szagoltam már lőporfüstöt, nyilatkozta Orbán Viktor, és ez megnyugtató. Van egy Dobónk, a kocka meg el van vetve. Mindeközben a Moody's, és a Standard and Poor's, után a Fitch Ratings is leminősítette a hazát, amelyben élek családostul. Tehát engem is és a gyerekeimet is. Bóvlik vagyunk, Bíborka, így menj holnap iskolába.

A Fitch nevű, szarháziakból álló különítmény kicsit ugyan késve ugrott rá a kecskére, ez már szinte senkit nem érdekelt, de mivel ugyanonnan és ugyanazért fizetik őket, mint a többieket, kénytelenek voltak ők is beállni a sorba ordítozni. Örömmel tették persze, csak megcsúsztak egy kicsit, mint Fidel a kultúra napján, nyilván kiömlött a kokain. De akkor mi már túl voltunk mindenen...

Orbán Viktort soha nem azért szerettem, mert kislányos a hangja. Pedig tagadhatatlan, hogy sármosan őszül. Azért szavazok rá (és nem éppen mindig az aktuális arcokra is) 1990 óta, mert szilárd meggyőződésem, hogy az egyetlen karizmatikus fej (na jó, még a Kövér), aki politikára adta a fejét. Lehet megdöbbenni a ,,független" ,,értelmiségi" látványos coming outján és út-ján, oszt ha visszajöttök, megint éhezünk néhány évet, mint szegény Horn alatt, de ez van. Kétszer skandáltam életemben vezeték- és keresztnevet, a másik a Nyilasi Tibié volt. Amikor azt üvöltöttem, hogy mi lesz Keith?, az egy Stones-koncert volt.

A focinál maradva egy pillanatra. Régebben, amikor még nem zsidózni jártak a népek a stadionba (és jártak), ha valamit elszúrtak a bírók, ment a ,,Három hülye!" A három hiteltelen minősítgető már ennyit sem ér. Közel a pillanat, amikor lehúzhatják a redőnyt, mert senki nem veszi őket komolyan, sőt lesz rosszabb is. Amikor már nem lesz elég, hogy parancsra tettem, tisztelt járásbíróság, drága ügyésznő.

Az viszont tényleg rendben van, hogy Orbán Viktor orra ennyire edzett. Mert ha valakinek esetleg még mindezek után is kétségei támadnának, a kartácstűz nem azért van, mert Clintonné berágott, amiért hiába tekerget baromi feszülten, mégsem találja a Klubrádiót. Azt ő leszarja, Albán úrral együtt.

A baj az, hogy Magyarország, Orbán Viktor és tettestársai esetleg már megint precedenst teremthetnek, mint mondjuk '56-ban. Hruscsov sem azért csapkodta az asztalt, mert annyira hiányzott volna neki ez a maradék pár négyzetkilométer. Elengedhette volna, mint Sztálin a boldog Ausztriát, aminél tetvesebb bagázst kevesebb ismerek, tekintve, hogy kirobbantott egy háborút, majd jutalomként kis híján lenyúlta Sopront, örömmel lendített az Anschlussnak, aztán most ők oktatnak minket demokráciából.

Van az a kardigános csóka, már elfelejtettem a nevét, aki egy időben főműsoridőben jósolt valamit, aminek aztán homlokegyenest az ellenkezője jött be. Mit tudom én, például Orbán Viktor mindjárt megbukik, pedig hatalmon sincs. Na, hozzá képest én egy vátesz vagyok, valami rendes görög iskolából. Számtalanszor leírtam a gyurcsányi érában, hogy Magyarország kísérleti terep. Megnézik, hogy meddig lehet elmenni a kizsigerelésben, a kizsákmányolásban, az uzsorában, a szemkilövetésben. Most megint ez megy. Mert az mégiscsak példátlan, hogy a bankadót sorra veszik át mások is, és ez csak a kezdet. Mert ez az egyetlen lehetséges út, az összeomlás helyett. Viszont akkor nem mi omlunk össze, Franciaországtól Oroszországig, tehát a zemberek, hanem a bankvilágállam. Világháború van, ha esetleg feltűnne.

Ha már foci, legyen kocsma is. Úgy is, mint fokmérő, lakmuszpapír, meg amit még akarunk. Egy szövetkezeti italboltban, ugye, nem mindig a legkipróbáltabb intellektusok gyűlnek össze, oszt' három-négy feles után könnyen kicsúszik egy monnyon le, de oly cizelláltan, hogy azt még magam sem vállalom be. Nos, a mi kocsmánkban (lehet, hogy máshol másként van) megállt az idő. Nem az megy, mint az Opera előtt, hogy Orbán Viktor monnyon le, mer' diktatúra néz ki sandán a sarokból, és jajistenem lesz mindjárt. Ülnek a fejek békésen cigizve, és várják az első bátor embert, aki bejön, és azt mondja, hogy ezt többé ne tegyék, mert büntetni fog. Azt tervezgetik higgadtan, hogy majd hová ássák el. Az autópálya-matricás csávóval együtt. Mert azért van gőz rendesen, azért jöttek, hogy kifújják. De az alapkérdésekben teljes az egyetértés. Ne az Orbán Viktor monnyon le, hanem miért nincsen legalább meggyanúsítva Gy. F. nemzetvesztésért, hazaárulásért, milliók nyomorba döntéséért, az életünk tönkretételéért hetedíziglen, miközben szétdolgozzuk az agyunkat, a testünket, a lelkünket, mindenünket. Legalábbis a kocsmában ezt mondják. Nem kéne legyinteni, '56 sem a szalonokból indult.

Baj persze ezer van, és elszúrás is. Legközelebb arról írok, hogy mit talált ki egy nagyon közeli ismerősöm arra nézvést, miként nem fog fizetni a banknak, ahol száznegyvenhatezernél kezdte az uzsorát és most kettőszázötvenezernél tart(ana). Brutális lesz, mert megjelenik benne az ismétlőfegyver szó.

Hegyi Zoltán

Forrás: MNO

http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/02/03/a-loporfust-es-a-szarhaziak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖVETENDŐ PÉLDa
  2012-02-04 19:17:52, szombat
 
  Népszavazási kezdeményezés az EU-kilépésről, Ausztriában


Posted on 2012/02/04

Az Európai Unióból való kilépésről szóló népszavazás megindoklása:

Ausztria az Európai Unióhoz (a továbbiakban: EU) egy szövetségi alkotmánytörvénnyel csatlakozott, amelyet népszavazás kísért. Tehát az EU-kilépésnél is így kell eljárni.

Az első - és legfontosabb - mondata az osztrák szövetségi alkotmánynak, az 1. paragrafus, így hangzik (szó szerint): ,,Ausztria egy demokratikus köztársaság. A jog forrása a nép." Tehát az osztrák köztársaság nem ismer olyan magát demokratikusnak valló szervezetet, amely akadályozhatná a népet, hogy maga döntsön arról, hogy kilépjen az EU-ból vagy ne.

Pontosan ezt a jogot követelik az EU-kilépésről szóló népszavazást megindító kérvénynek az aláírói, akik az osztrák szövetségi alkotmány egyik legjobb szakértőjére hivatkozhatnak, aki a korábbi igazságügyi miniszter, Dr. Hans R. Klecatsky, az innsbrucki egyetem nyugdíjas közjog professzora, és aki az elsők között írta alá az EU-kilépésről tartandó népszavazás-kezdeményezést Innsbruck városának a magisztrátusán, 2010 márciusában, közvetlenül a munka megkezdése után...

Ausztria létalapjának a megmentése

Ez az EU-kilépésről szóló népszavazás legfontosabb pontja. Nem csak a ,,Lisszaboni Szerződés" által, ami az EU jelenlegi munkaalapja, de legkésőbb ez által az EU egy óriási szövetségi állam lett (egy államközösség helyett), amelyben minden tagállam és nép messzemenően elvesztette önrendelkezési, azaz a demokráciához való jogát.

Egy központi gazdasági kormány bevezetésének a terve az egész EU-ban, beleértve a tagállamok adófelségjogaiba való beavatkozást is (azaz EU-adók bevezetése a nemzeti adók mellett), ennek világos bizonyítéka. Számos döntés - és különösen a ,,nagy dolgokban" - zárt ajtók mögött történik; EU ,,csúcsokon", az EU-Bizottság felfújt hivatalnoki apparátusában, és egyre inkább a kormányfők között, azaz valódi legitimáció nélkül. A tagállamok parlamentjeit messzemenően kikapcsolják, az illető államnemzetek döntéseiről nem is beszélve. Az EU-Parlamentnek nincs törvényhozási joga és mi több, nem is egyenlőségi alapon választják. Az egész EU-építményben hiányzik a demokrácia legfontosabb ismérve, a hatalommegosztás!

Népgazdaság

Kis- és közepes üzemek számára, amelyek kapcsolódnak a lakossághoz, egyre kevesebb lehetőség adódik egy nemzetek feletti rendszerben. Az EU-tagság miatt Ausztria nem tud olyan kereskedelmi szerződéseket kötni, amelyek szükségesek a népgazdaság számára, mivel a kereskedelmi politika teljesen az EU központi hivatalainak van alávetve. Ausztria csak akkor tudja visszanyerni gazdaságpolitikai döntésjogát egy válságbiztos gazdaságpolitika (újra)építéséhez, ha kilép az EU-ból.

Szociális állam

Az EU legfontosabb elve, az úgy nevezett ,,piacszabadság", azaz a korlátlan árumozgás-szabadság, letelepedési szabadság, a szolgáltatások szabadsága és a munkavállalók szabad költözködési joga, valamint - a konszernek számára a legfontosabb - a tőkemozgás szabadsága, egy profitmaximalizálásra irányult politikát tesznek lehetővé, amely a legtöbb embernek rendkívül árt, és amit az Európai Bíróság évtizedek óta szigorúan keresztülvisz. Szociálpolitika számára nem volt és ma sincs lehetőség. Csökkenő reáljövedelmek, valamint a szegények és a gazdagok között egyre növekvő szakadék ezt bizonyítják.

Határok

Senkinek sem fáj, ha a határon fel kell mutatnia az útlevelét. Az országhatárok EU általi eltörlése és ennek következtében az állam személyekre és árukra vonatkozó ellenőrzési lehetőségeinek a megszűnése azonban szörnyű következményekkel jár; többek között a bűnözés elterjedését, az illegális és káros áruk akadály nélküli behozatalát teszi lehetővé. Ismét szükségünk van értelmes határintézményekre, hogy megvédjük a lakosságot!

Semlegesség

A semlegesség azt jelenti, hogy a semleges államnak saját külpolitikája van (mint a Svájcnak), amely minden katonai paktumon kívül marad és ezzel a békét szolgálja. Az EU-hadsereg által azonban, amelyben Ausztria is részt vesz, maga az EU is egy katonai paktum. Ez pedig közel áll a NATO-hoz. A legtöbb EU-állam egyúttal NATO-tag is, elsősorban a nagy államok. A semlegességet ismét az osztrák (kül)politika alapjává tenni csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.

Géntechnika mentesség

Az előírt határtalan ,,piacszabadság" miatt egy EU-tagállam nem tudja megakadályozni a génmanipulált takarmány, ,,ipari burgonya" vagy készáruk behozatalát. Így ezek bekerülnek az élelmiszer-körforgásba akkor is, ha Ausztriában nem termesztenek génmanipulált vetőmagokat. Ez csak akkor megakadályozható, ha Ausztria ismét maga határozza meg élelmiszer törvényeit és ellenőrizheti határait. Ezt pedig csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.

Saját pénznem

A nemzeti pénznemek nemzetköziesítése nem működik, ami a jelenlegi pénzügyi és gazdasági problémák lényeges oka. A pénzügyileg labilis országok deficitjének az átvétele pénzügyileg stabil országok által, ami az euró lényege, csak tovább rontja a helyzetet.

Az euró mindenáron való megmentése egy időben behatárolatlan végtelen kezességi kötelességvállalás (védőháló) az EU nettó befizetői, mint Ausztria által, nem várható el az osztrák polgároktól. Amint Ausztria kilép az EU-ból, ismét bevezetheti saját pénznemét és ezzel is akadályozhatja a drágulást.

Inge Rauscher

Az EU-kilépésről szóló népszavazás meghatalmazottja,

Zeiselmauer/Bécs, 2011. december 20.

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés beadása

Pártok Feletti Platform az EU-kilépéshez

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés 2011 december 20-án a belügyminisztériumban az előírásoknak megfelelően be lett nyújtva 9266 hivatalosan igazolt támogatási nyilatkozattal. (A törvény által megkövetelt szám 8032 nyilatkozat.)

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a szóvivői tájékoztattak a belügyminisztériumban 2011 december 20-án reggel 9 órakor történt hivatalos benyújtásról. A platform és több mint 9000, a hivataloknak bizonyított támogatói demokratikus-jogállami úton kívánják egy szabad és független semleges Ausztria helyreállítását és a katasztrofális osztrák EU-tagság megszüntetését, amely a lakosság számára semmilyen formában nem elfogadható.

Ausztria az EU egyik fizető mestere, de ennek ellenére az amerikai hitelminősítő intézetek, ,,a világ új urai", akik felett nincs demokratikus ellenőrzés, egyre szkeptikusabban ítélik meg. Ezt a számlát elsősorban a kis- és középkeresetű osztrákok fizetik meg, mint ahogy az a ,,Statistik Austria" kutatásaiból kiviláglik.

Ausztria jövője csak az ország gazdasági, kulturális és környezeti előnyeinek a figyelembe vételével képzelhető el, és egy olyan életmódra való áttéréssel, amely összhangban van a természettel, valamint a következő generációk és minden teremtmény javát szolgálja, aki ezen a mi egyetlen földünkön él. Az Európai Unió, mint a nagy konszernek igazgatóinak meghosszabbított keze, csak abban érdekelt, hogy a nemzetközi tőkeáramlás fő akadályát, a nemzetállamokat megfossza fő feladatától, a polgárok szociális védelmétől. Ez az ,,EU-gazdasági kormányzása".

Számos polgár azonban nem óhajt tovább az euró szavatossági csomag szolgája, azaz védőháló-fizető lenni és emiatt komoly bevételkiesést elszenvedni.

Inge Rauscher, az IHU elnöke,

az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a nevében

megjelent: Zeit-Fragen, 2012.01.23.

További anyag az interneten: www.Uberparteiliches Volksbegehren fur den Austritt aus der EU

Fordította: Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/02/04/nepszavazasi-kezdemenyezes-az-eu- kilepesrol-ausztriaban/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lejárt az idő
  2012-02-04 18:30:46, szombat
 
  Lejárt az idő

Elmúlt az idő Che Guevara felett is ugyanúgy, mint Fidel Castro és a Szovjetúnió felett . Az osztályharc eszközeit túlhaladta a nemzetközi zsidóság Birodalma, akiknek palotái még most is ugyanúgy állnak, mint a ,,végső harc" kezdetén . Marx tanai idejét múlt dogmákká fajultak, a milliárdossá lett volt kommunisták ajkán . De a vörös zászló még mindig nyugodtan lengedezhet Május elsején világszerte, a vörös pajzsos ember (Rotschield) és a felvilágosult szabadkőművesek ( Illuminátusok) közös munkáját mutatva . Világ proletárjai egyesüljetek ! - mondták ki e szavakat, de ezek a prolik megrekedtek a csatornák mélyén, ahonnan már nem tudnak többé szövetségeseket elővarázsolni maguknak .

Lejárt a forradalmi időszak, eltörölték a nemesi arisztokráciát, akik addigra már rég eltávolodtak a nemzet érdekeinek szolgálatától . Beházasodott az újgazdag bankárok gyülevész népe az elszegényedett, zsarolható, hétszilvafás, vagy tizenhárom almafás nemesek közé . Bár nagyobb részét elhatárolták azoknak az almafáknak, a cölöpöket mégis áttették valahogy az éjszaka folyamán, a józan ész szolgálatában, mert aki el ültette azokat, az is szedje le gyümölcsét annak ! Volt olyan időszak, amikor a kommunista pártba való belépés mentette meg a magyarokat a határon túli nacionalista erők karmai közül, de ennek is elmúlt már az ideje .

Fogatlan oroszlánként fasisztáznak, antiszemitáznak ezek a nemzetközi bűnözők, teleharsogják vele az összes baloldali újság főoldalait nyugaton . Milyen érdekes hogy, ezek az ordas eszmék most ott jelennek meg szinte parancsszóra . Amíg egymásnak feszült kelet, s nyugat közel félszáz évig, addig elképzelhetetlen volt ez a fordulat . A 68-as nemzedék felforgató tevékenységeitől voltak hangosak akkor ezek a lapok, ami a békés hippiknek szerzett híveket, a hormontúltengésben élő fiatalok körében . Ez is elmúlt . Közben lerombolták az érzékeny, felelős magatartást mutató Nyugat-Európa szociális intézményeit, majd színesbőrű, másvallású jövevényekkel ömlesztették el őket . Ma Angliában szinte több a néger, a pakisztáni, mint az angol-szász alattvaló .

Így van ez rendjén . Birodalmak születnek, virágoznak, majd kimúlnak . A Nyugatnak is bealkonyodott, mióta a helyi művészetet felváltotta a pénz birodalma . Hiába születtek századfordulónk idején különböző, csúf irányzatok, amelyek hadat üzentek az esztétika alapszabályainak, s a szépséget és az arányokat figyelmen kívül hagyták . Sokan emlékezhetnek még a szovjet vasököl ábrázolására, a sarló és kalapács plakátjaira . Ez ma már nem ismétlődhetne meg, mert a médiaforradalom új utat engedett szabadjára, ami pontosan az ellenkezője annak . Orwell 1984-es víziója megakadt a Nagy Testvér butaságán . Sokan láthatták Walt Disney Donald kacsáját, amikor hadat üzent a darazsaknak gumicsónakjában . Egy lyuk balról, egy a másik oldalon, majd amikor újjai, s lábújjkái egy-egy lyukat betömtek már, akkor az orrára szállt egy, és mélyen a szemébe nézett . Ez van most...

Kivonulnak az utcára azok, akik már nagyon kevesen maradtak, legtöbbjük korábban elmenekült a konccal, jobb jövőt remélve családjának a tengereken túl . Ezeknek az embereknek semmit sem jelent a haza . Mert ha jelentene, akkor mindannyian a Szent Földjükön lennének már, amit erőszakkal elvettek jogos tulajdonosától, elkergették, majd menekült táborokba kényszerítették őket, országhatáraikon túl .

Kárpátmedencénk ősi földje a magyaroké . Legyenek ők akárkik most, még mindig ugyanazt a nyelvet beszélik, amit a 7500 éves tatárlakai korongon lejegyeztek . Rengeteg hasonlatosság mutatkozik a korai írások között, amiket nem szivesen kutatnak hazai, finnugrista történészek, akadémikusok . Már 1849-ben az ellenkező irányba állították a Magyar Tudományos Akadémia kutatásait . Azóta deformálódott el teljesen a magyarság lelkülete . Igen ! Mindenki rokona annak, akiknek gyökerei a legmélyebbre nyúlnak vissza az időben ! Ősgyökeink 69%-a megegyezik a legrégebbi nyelvekben található gyökökkel . Más nyelvekben elenyészik ez az arány . Az ógörög és a török nyelv mutat valami 25% körüli értéket, a szanszkrit is kb. 12% on áll, de a latin, héber vagy akár az angol, német, szláv nyelvek 5% alatt tartalmazzák ezeket a szógyököket . Nem lehet véletlen az sem, hogy földünk hegyei, folyói magyar vonatkozású neveket hordoznak .

Mivel írásom nem erről szól, csak igyekeztem megmutatni azt, hogy miért áll útjában ennek a hanyatló világbirodalomnak a magyarság . Ébredezik a Boldogasszony népe ! Hiába próbálták félrevezetni az elmúlt másfélszáz év alatt, mint búvópatak előbukkan az isteni iránymutatás erkölcseiben . Megronthatnak egy generációt, de a következő már tanulni fog a saját hibáiból . Amikor az antifasiszták tülekednek lejárt ideológiák dogmáit hangozatatva, az ember megmosolyogja őket . De a mosoly mellett megjelennek kemény arcok is, akik meg fogják védeni jussunkat, örökségünket, anyaföldünket, a gyermekeink jövőjét .

Hiába a félretájékoztatás globális ereje, ma már szinte senki sem veszi komolyan a propaganda ilyen használatát . Néhányan még biztosan emlékeznek mi történt azokkal a rozsdásodó, öreg hadihajókkal, amit a tengerfenekére szántak az USA hadbalépése előtt Pearl Harbour-ban . Megengedték a japánoknak szétbombázni őket, ezzel eldőlt a második világháború sorsa . Hasonlóan cselekedtek a Lusitania fegyvereket szállító gőzösének elsüllyesztése idején, aminek alapján 1917 ben beavatkozhatott Amerika a németek ellen, a világ első nagy háborújába . Ekkor még az Oszmán Birodalom volt a cél, mert ekkor Palesztínát ők uralták . Kellett a Szent Föld nekik, a jövő Izraeljének .

Most az Enterprice nevű repülőgéphordozó anyahajó úszott át a napokban a Hormuzi szoroson, Irán partjai mellett . Talán az lesz a következő ok, a harmadik világháború megkezdésére ? Bárki elsüllyesztheti, (mert sorsa amúgy is ez lenne jövőre), de akár indokot adhat Amerikának még egy, sorsdöntő, utólsó atomcsapásra is . Ez a fránya Irán atomerőművet épít ! Nem mintha nem működne sokszáz ilyen erőmű világszerte Európában, Ázsiában, vagy Amerikában . Izraelben is rengeteg áramot termelnek általuk, sőt többszáz atombombájuk áll készenlétben már hónéhány évtized óta . Nekik nem kell betartani az ENSZ Biztonsági Tanácsának utasításait, de ugyanezt mégis elvárják Irántól .
Hamarosan meglátjuk merre vezet ez a virtuális hitegetés, sajtópropaganda vezette művilág . Néhány öreg bolsevik kivonul az utcára, akiket sokszorosan körülvesznek elégedetlen fiatalok . Lejárt az idő kultúraromboló, országhódító, világhódító polgártársaim ! Kívül tágasabb, de ha mégis magyarként akarnátok közöttünk élni a jövőben, akkor fel kellene adni nemzetellenes értelmetlenségeitekkel . Nagy időket élünk . Reméljük a józan ész diadalmaskodni fog végre .


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakatos Pál:A Fidesz "titkosított" választási szlogenje(Magy
  2012-02-04 16:51:19, szombat
 
  Lakatos Pál:A Fidesz "titkosított" választási szlogenje(Magyar Világ,2006.jan.12.)


"Jól megszívták ezt a polgári szöveget"

Mindig tudtam, hogy a politika a nagyot mondás művészete, de hogy a sulykot ennyire el lehet vetni, nem jutott volna eszembe. Orbán Viktor Fidesz pártvezér Debrecenben ugyanis kijelentette, eljött az idő a vadkapitalizmus lezárására, s hozzátette, új gazdasággal, új állammal, új politikával emberséges Magyarországot szeretnének építeni. Jó, hogy nem tette hozzá,
Idézve, ma már klasszikussá vált politikusi elődjét, "a szocializmus út-ján". Orbánék megint tudják, mire vágyakozik a magyar nép, munkára, otthonra,
családi biztonságra. Mellette még a kórházak állami kézben maradására, a gyógyszerárak szinten tartására, az orvosok elvándorlásának megakadályozására. Itt a lehetőség, hangoztatta a vátesz, hogy 2006-ban az együttműködés, a munka, az önbizalom korszaka kezdődjék el. Ez aztán
program, ezt hallva lenghetnek a Fidesz-lobogók, de azért gondolkodni is kellene. Nem nagyon, csak egy kicsinykét. A szónok megint a régóta ismert és hangoztatott szólamokat varázsolta elő cilinderéből. Ki az, aki az elmondottakra ne vágyna? De, hogy lehet ezt elérni? Erre aztán végképp hiányzott a felelet. Persze nemcsak a szólamok, a módszer is a régi, megtudakolni, mire vágyik a nép, mit szeretne hallani, amivel aztán megint meg lehet "etetni", s a választási győzelem másnapján minden korábbi
ígéretet elfelejteni. Volt már erre példa? Csak erre volt példa, bármelyik "rendszerváltozás" utáni kormányról legyen is szó. A nép ugyanis mindig csak becsapható, orránál fogva vezethető tömeget jelent a politikának, az igazi cél ugyanis a hatalom megragadása, megkaparintása. Aztán következik, a korábbi ígérgetők részéről, a kollektív amnézia. Az emlékezetkiesés korszaka. Egészen addig, amíg hatalmon vannak. Majd, egy esetleges, megismételt ellenzéki korszakban megint kezdődhet minden ugyanúgy, jöhet a varázspálca, a cilinder, s a hazugság, ámítás összes kelléke. Azaz, kezdődhet, illetve talán folytatódhat tovább a népbutítás. Erről szól a magyarországi politika, kérem. Mert mit is mondott Debrecenben Orbán? "Eljött az idő a vadkapitalizmus lezárására." Ezt a kijelentést érdemes tovább értelmezni. Eljött tehát az idő, Orbán szerint, a tolvajlások, a nemzeti vagyon elherdálásának, a nép kifosztásának befejezésére. Milyen fennkölt gondolatok ezek. Vastaps és ováció jár érte. Miközben az eddig szenvedőknek eszükbe sem jut, hogy Orbánnak azt kellett volna kijelentenie, hogy a vadkapitalizmus tolvajaitól, nyerteseitől elvesszük a vagyont, a tolvajokat keményen megbüntetjük, s az elvett javakat visszaadjuk azoknak, akiktől még a nagy elődök, Rákosiék és Kádárék elrabolták. Azaz, a saját utódaik kezére játszották át, akik ma előszeretettel nevezik magukat a politikai elit tagjainak. Ellenzékben és kormányon basáskodva egyaránt. Meggyőződéssel vallom, hogy nem arról kellene szónokolnia a "nemzet" Viktorának, hogy a további privatizációt meggátoljuk, hanem arról, hogy az eddigi privatizációt, 1988-tól kezdődően, felülvizsgáljuk, s így szolgáltatunk igazságot a kifosztott, szegénységbe taszított magyarságnak. Igen, ezt kellene mondani, de ezt meg a mai magyarországi politikusok nagyvilágban élő gazdái, kényelmes páholyaikban hátra dőlve, nem engedik. Ezt meg nem lehet bevallani. Tetézzük hát az eddigi ámításokat újabbakkal.
Eddig terjed csupán a jogosultság és a felelősségérzet. Elszomorító! De miért is csodálkozom én ezen? Hiszen a mögöttünk lévő esztendők mindegyike erre szolgáltatott példát. Az ember, közel a hatvanhoz, már úgy van, hogy minden lim-lomot félre tesz, hátha jó lesz még valamire. Nem vagyok kivétel ez alól én sem. Tíz évvel ezelőtt megmentettem az utókornak egy könyvecskét, amely 1996-ban készült, s "A polgári Magyarországért- a Fidesz-Magyar Polgári Párt vitairata" címet viseli. Egy pomázi Orbán és a nép találkozója után kaparintottam meg ezt a becses darabot, Tátrai Eszter, Orbán akkori sajtófőnöke adta a kezembe. A borító belső oldalain Orbán Viktor ákom-bákomjai láthatók, azt nem mondom, hogy a saját keze írása olvasható, mert az egészből csak annyi az igazság, hogy a golyóstollal rögzített szöveg valóban Orbántól származik, de teljességgel olvashatatlan. Ezt az írást egyébként megmutattam egy írásszakértőnek, nem árulván el, hogy a krikszkrakszok mely kéztől is származnak, aki a látottak alapján, véleményt is formált, amit viszont személyiségi jogokra való hivatkozással nem oszthatok meg önökkel. Legyen elég annyi, hogy a kézírások mesterének összefoglalója alapján azt a következtetést vontam le magamban, hogy az ilyen kézírású ember nem alkalmas politikusnak, főleg nem miniszterelnöknek. De hát ezt csak én gondolhattam így, az Isten áldotta nép, 1998-ban másként döntött, s vélhetőleg ahhoz hasonlóan dönt majd 2006-ban is. Ez a könyv azonban mégis jó lesz valamire, nevezetesen arra, hogy akkor is választásra készültek - mert itt mindég választásra készülve kampányolnak, azaz ontják magukból a hazugságokat- és most is. Ezt a 134 oldalt össze lehet hasonlítani, hogy mi vált belőle valósággá, s mi maradt meg az üres jelszavak és ígérgetések szintjén. Az elkövetkezendő hetekben erre is választ kapunk majd, de már most elárulom, ne tápláljanak vérmes reményeket.
Most tehát szóljunk először a vitairat megszületésének körülményeiről, annak stílusáról, fejezeteiről és bevezetőjéről. Ez a vitairat nem más, mint a Fidesz olyan típusú ideológiájának összegezése, amelyben nyilvánvalóvá akarják tenni, hogy a korábbi liberális pártbéli élet után ők akarnak lenni a keresztény Magyarország igazi letéteményesei. Csak emlékeztetőül írom, egészen idáig a Fideszt, mint a liberalizmus élharcosát ismerhettük meg, az
SZDSZ-szel együtt tagjai a Liberális Internacionálénak, s Orbán Viktor, ennek a nemzetközi pártszövetségnek akkor még egyik alelnöke is. Nevezetesen, akkor még a Fidesz a Bangemann-féle európai liberális szövetség tagja. Bangemannról tudni kell, hogy Kohl kancellár idején a német kormány gazdasági minisztere, a kormány második embere volt, aki azon bukott meg, hogy pályázati lehetőséget, zsíros állami megbízásokat adott, különféle pénzszerzés esélyével, törvényesen, de etikátlanul, a saját sógorának. Ez az ügyletsorozat kirobbant, a sajtó közreműködésével, Bangemann, mint gazdasági miniszter megbukott, majd erre a lépésre Bangemannék 1998-ban válaszoltak, amikor is politikailag "lefejezték" Kohl kancellárt. Ennek a Liberális Internacionálénak volt a tagja a Fidesz, egyik alelnöke Orbán, elnöke pedig a cseppet sem patyolattisztaságú Bangemann úr. A vitairat 1996-os megszületésének körülményeihez tartozik még, hogy Orbánék 1994-ben, az országgyűlési képviselői választásokon csúfosan megbuktak, csak az SZDSZ titkos támogatásával jutottak be a parlamentbe. Szűk vezetői körben ekkor döntöttek úgy, hogy elég a liberális eszmékből, mert ezt a területet az SZDSZ rendkívül erősen birtokolja, s a magyar társadalomnak erre az eszmeiségre egyébként sincs fogékonysága. Világosan látják tehát, hogy nálunk vagy bal-, vagy pedig jobboldal van, hiszen az MSZP ekkor több mint ötvenszázaléknyi voksot kapott a parlamenti választásokon, 1994-ben. A történelmi előzményekhez tartozik még, hogy 1994. őszétől egy Torgyán József nevű kisgazda pártelnök rendszeresen megszólal, napirend előtt, a parlamentben, s szavakban hangoztatott erős kommunista ellenességével hatalmas népszerűségre tesz szert, ő is, és pártja is. Ekkor még tanácsadója, Tímár György írja neki a parlamenti felszólalások szövegét. Torgyán ezt ragyogóan előadja, s rémülten veszi észre az MSZP, az SZDSZ és az akkor ellenzékben lévő Fidesz képviselőcsoportja, hogy Torgyán helyett valakit fel kell futtatni, mert senki nem tudja, hogy ez az ember komolyan gondolja -e vagy sem, amit mond. Hiszen a mögötte álló ész, Tímár György, komolyan gondolja a reprivatizációt, az elszámoltatást. Az persze megint más dolog, és ezt ma már világosan tudjuk, hogy a "bohóc" már akkor sem ezt akarta. Csak locsogott, lefetyelt felelőtlenül. Ekkor találják ki közösen a hazai és a nemzetközi politikacsinálók, a liberálisok és a nemzetinek hitt Boross Péterék, hogy a Fideszt most már végérvényesen át kell lökni az úgynevezett keresztény oldalra. Hogy mekkora ellentmondás mutatkozik a döntés körül, akkor, amikor kitalálják, hogy a Fidesz jobboldali párt lesz, bizonyítja az is, hogy a Fidesz kormányra kerülésekori gazdasági miniszter, Matolcsi György, ebben az időben tagja még a legkeményebb, kommunisták alkotta
"Társaság a keleti piacokért" csoportosulásnak, a közgazdász Kopátsy Sándorral, Mezei Andrással, Horn Gyulával, Göncz Árpaddal egyetemben. Ekkor még, a későbbi Fidesz-kormány tagjai, az Andrássy út 122-be jártak, itt, a szovjet kultúra házában volt ugyanis az imént említett díszes társaság székhelye is, s együtt működtek a ma, úton-útfélen szidott kommunista-liberális csapattal. Ekkor mondta nekem Boross Péter volt miniszterelnök, hogy ő maga javasolta a Fidesznek, hogy- Deák Ferenc eszmeiségéhez közelítve- önmagukat szabadelvű liberálisként határozzák meg.
Erre a kábításra szükség volt az átmenet, a liberálisból kereszténnyé vedlés időszakában. Boross Péter- aki miniszterelnökként alkut kötött Horn Gyuláékkal, hogy nem lesz semmiféle elszámoltatás- öregebb társaival együtt ekkor már igen jól látja, hogy nincs az MDF-ben semmilyen erő, tehát ezt a fiatal fideszes csapatot kell felfuttatni, s ez a csapat majd magához vonzza az akkor még kiszámíthatatlannak tartott kisgazda tömeget. A Fideszben, már ekkor is látszódott, nincsenek igazi egyéniségek, csupán jól kiképzett pártkatonák. Ilyen Orbán Viktor is, akiről viszont meg kell állapítani, hogy az ő kiképzése nagyon is jól sikerült, rendkívül karizmatikus egyéniséggé vált, de politikai és parlamenti szereplései egyenlők a nullával. Ebben az időben, ha jól visszagondolunk, egyetlen fideszes vezető politikus sincs, akinek a szavára a parlamentben odafigyelnének. Amikor ezt a vitairatot elkészítik, amelynek létrehozói Stumpf István, Tellér Gyula, Kéri László, Bihari Mihály, Pokorni Zoltán, Németh Zsolt, Deutsch Tamás, Elek István,
Varga Mihály, Perger Éva, jól megfigyelhető, hogy a Fidesz a parlamenten kívül, a sajtó közreműködésével egyre jobban erősödik. Miközben folyamatosan arra hivatkoznak, hogy a nyilvánosság nem támogatja őket. Ha ez így lett volna, miképpen nyerhettek volna 1998-ban? Ezzel egy időben megkezdődik Torgyán parlamenti visszaszorítása, szabályozzák, időkeretbe határolják a napirend előtti hozzászólásokat, s az azonnali kérdések órájának témáit is, a nyilvánosság elé kerülésük előtt, meg kell küldeni az illetékes minisztereknek, arra való hivatkozással, hogy a válaszadók, ezek ismeretében jobban felkészülnek. Ekkor még közel egymilliónyian nézik televízión a parlamenti hozzászólásokat, a megrendszabályozás után a nézettség drasztikusan csökken.
Ez a vitairat, a többségében liberális sajtó támogatásával lesz ismert az országban, s ha ez nincs, bizonyára a szemetes kosarakban "iktatják". Történik ez akkor, amikor a Fidesz folyamatosan arra panaszkodik, nincs sajtótámogatottsága, s milyen alacsony színvonalú a konzervatív újságírás. Ez utóbbi helyzet, hatalomra kerülésük után is így marad, hiszen ma már jól látható, hogy a Fidesznek egyáltalán nem volt szüksége igazán konzervatív gondolkodású újságírókra, hiszen, ha terepet és lehetőséget kapnának, még kifecsegnék, nyilvánosságra hoznák az egygyökerű csapat tolvajlásait. De olvassuk csak el még egyszer a vitairat készítőinek névsorát. Ha figyelmesek vagyunk, észre vehetjük, hogy miközben a Fidesz a keresztény Magyarország képviselőjeként tünteti fel magát, filozófiája megfogalmazásánál egyetlen konzervatív, keresztény gondolkodású szerzőt sem találunk. Nincs közöttük vasárnap imádkozó. Kérdezem, a felsoroltak közül eggyel is találkoztak-e már keresztény-keresztyén templomban?
De térjünk vissza megint az újságírókhoz, miért nem a kereszténydemokratákat, avagy miért nem a Fidesz programtól erősebb, sokkal nemzetibb, vagyont védő Kisgazdákat favorizálták? "Két pogány között egy hazáért"- szól a vitairat mottója. A két pogányt még csak-csak lehet érteni, de az "egy hazáért" kitétel már erős magyarázatra szorulna. S az is, hogy a mottó nem úgy szól, hogy keresztény hazáért. Ennek ellenére mégis elfoglalja a polgári Magyarországot a Fidesz. A polgári kifejezés egyébként a liberalizmus egyik alapköve, ezt használják a hazafiaság, a hazaszeretet helyett. A polgár megjelölés után következik a sorban a kozmopolita és a világpolgár kifejezés. Ha történelmünket áttekintjük, láthatjuk, hogy amikor a liberalizmus megerősödik nálunk, folyamatosan szorítja ki ez a szó és a fogalom a hazaszeretet kifejezést.
Miközben a vitairat is azt sugallja, hogy a polgári kifejezés egyenértékű a hazaszeretettel. Még egyszer mondom, nem mondja ki, csak sugallja. Ez az egyik legfontosabb felismerés a vitairat kapcsán. A magyar Hazát, legalább kilencven százalékban hazafiak lakják. A Haza nem jelenthet mást, mint a családok szövetségét. Miközben persze a polgár szó felmagasztosul, aközben folyamatosan ölik meg a magyarországi politikusok, a Fidesszel egyetemben, a nemzettudatot. Ezért jelenthetjük ki, hogy ez a vitairat is csak az igazi célok elfedésére szolgál. Mert, ha én nemzetben gondolkodom, akkor ennek a nemzetnek például honvédelme van. A honvédelmet meg a Fidesz kezdi leépíteni, még ellenzéki pártként, amikor a sorkatonai szolgálat idejének kurtítását szorgalmazza. Később pedig, már a szocialisták újbóli kormányzása idején, ők is megszavazzák a reguláris hadsereg megszüntetését, s a zsoldos katonák alkalmazását, létszámuk minimális szintre való csökkentését. Ennek a törvénynek az elfogadása majdnem százszázalékos volt a parlamentben. Egyébként a vitairat más részei is hangzatosak, magasztosak, de mindamellett semmit mondóak. Mindez azért fogalmazódhatott meg, mert úgy vélekednek a készítők és a megrendelők is, ha ez alapján győznek, a politika hagyományai szerint cselekednek, mármint, hogy az ígéreteket soha nem kell betartani, úgyis semmis az egész, ha meg nem győznek, azért lesznek lényegtelenek a vitairatban foglalt tézisek Ez a vitairat megszerkesztett, eléggé könyvszagú, amiből látszik, hogy nagyobb részét nem gyakorló politikusok csinálták, a gyakorló politikus
csupán megrendelte. Követelményei a következők voltak: írjatok valami nagyon szépet, aminek nincs kötelező erejű, végrehajtási tartalma. Ezért a megállapítások jelentős része akár igaz is lehet. Ha viszont majd részleteiben elemezzük, kiderül, hogy mennyi butaság szerepel benne, s különösképpen mennyi butaságot tartalmaz, annak ismeretében, hogy négy évig kormányon volt a Fidesz, s mennyire nem a vitaanyag szellemében tevékenykedtek. De a vitairatoknak ez a sorsuk, hazudva ígérünk, aztán, ha előttünk a lehetőség, nem teljesítünk belőle semmit. Ez a vitaanyag a politológus képzés alapkönyve lehetne, amiből megtanulható lenne, hogy miképpen mondjunk valamit, úgy, hogy közben ne mondjunk semmit. A szocializmus, a kollektív felelősség elvét eleveníti fel a következő mondat:
"A kiadásért felelős a Fidesz országos elnöksége." Azaz, senki. S ha ehhez hozzátesszük, hogy egy-egy ilyen vitaanyagot soha nem testületek készítenek el, akkor tudhatjuk, hogy már ez a látszólag lényegtelennek látszó mondat is hamis. Már a kezdeteknél szerepeltetnek egy megállapítást, amely így hangzik: " A magyarság Kelet népe." Tudománytalan, értelmezhetetlen, összefüggéstelen zagyvaság. Hangzatos, de zagyva. S ehhez még a következőket teszik hozzá: "Magyarország történelme azonban ezer éve a nyugati keresztény műveltség morális és kulturális értékein alapuló európai civilizáció része." Ha én hazafi vagyok, akkor azt mondom, Magyarország mindig is az európai civilizáció része volt, nemcsak ezer éve, hanem, lényegesen korábban. Ezzel tulajdonképpen egy olyan megállapítás kerül be a vitaanyagba, ami megint nem igaz. Ugyanis nem vagyunk Kelet népe, ezzel a kitétellel végig a finn-ugor elméletet sulykolják belénk, aminek már 1996-ban sem volt tudományosan igazolható alapja.
Nézzünk meg egy másik szövegrészt: "A Fidesz-Magyar Polgári Párt a teljes magyar múltat vállalja, sikereivel és kudarcaival, messze fénylő és gyászos, dicső és szomorú pillanataiban egyetemben. Ezt a múltat különféleképpen lehet megítélni, de kötelező vállalni. Éppúgy, ahogy a nemzet jövőjéért viselt felelősséget is." Ezek azok a magasztos, semmitmondó frázisok, amelyekre- szellemiségében- felépül az egész dolgozat. A szavakból, a mondatokból semmi nem derül ki, mindent úgy körbe beszél, mint ahogy történt ez a hitleri náci és a sztalini kommunista frazeológiánál is. Mindegyik kifejezés- sor egyfajta ideológiai alapról indul. A készítők nagyon vigyáztak arra, hogy egyetlen kijelentésük mögött se legyen kézzel fogható, kristálytisztán, tudományosan bizonyítható tény. A megállapítások rendkívül szerteágazóak, s minél lazábban kapcsolódnak egymáshoz, annál nagyobb sikerrel lehet a vitát megindítani. Hiszen bárki közbe kérdez ennél a könyvnél, egy-egy vitafórumon, rögtön az elején, azonnal megválaszolható a felvetés imígyen: nem látja, hogy ez a polgári Magyarországért párt vitairata. Minden majd csak a vita alapján fog véglegessé válni. E mögött politikai zsenialitás rejtezik, a párt vitairattal áll a leendő választók elé, s bármilyen fölvetődő kérdésre válaszolhat, hogy köszönöm szépen, ezt is beépítjük majd a programunkba. A politikacsinálásnak ez a formája, hogy egy semmiből alakult ateista párt elfoglalja, liberális eszmék alapján, az egész keresztény-konzervatív oldalt, politikai bravúr. Akkora, amelynek hatása magukat a kiagyalókat is meglepi, mert akik ezt a vitairatot a politika boszorkánykonyhájában, a Bibó kollégiumban kotyvasztják, alakítgatják, a közönség szája íze szerint, ők sem gondolják, hogy ezzel két év múlva választást fognak nyerni. Ők úgy gondolkodnak, hogy vannak még annyira fiatalok, hogy amikor ez az egész civódás befejeződik, tehát az úgynevezett keresztény oldal, valamint a Horn féle őskommunista társaság összecsap, akkor az ő helyükön majd ők lépnek színre, s lesznek, évtizedeken át Magyarország meghatározó hatalmasai. A Fidesz azonban azzal, hogy a vitairat módosítgatásai közepette mindent vágyat, amit hallott a találkozókon, beépítette a később véglegesített programjába, a vártnál is hamarabb nyerni tudott. Csupán ígérgetnie kellett, az emberek elkeseredésére építeni, s ölükbe hullott a győzelem. Fordított világot éltek, nem kész programmal álltak az emberek elé, hanem szorgalmasan feljegyezgették a vágyakat, később aztán azokat, mint megvalósítandó célokat tárták a választók elé, s az emberek a tenyerükből ettek. Ha az emberek tudni akarják, kik fosztották ki őket, megígérik nekik, ők majd kiderítik. Az elvett földet vissza akarják kapni? Csak ígéret kérdése, ha mi jövünk, visszaadjuk. Ezzel szemben, 1997. májusában, amikor a földről vitatkoztak a Lendvay utcában, a kisgazdákat oda sem engedték. Liberális kerekasztalt hoztak létre. Ott volt Nagy Tamástól kezdve mindenki, aki nekik számított. A kisgazdák azonban nem voltak ott, akik pedig a reprivatizációt követelték. A nyilvánosság előtt persze zajlik a színházasdi. Azt szeretnétek, hogy a föld kerüljön magyar kézbe? Mi garantáljuk! A privatizáció felülvizsgálatát is akarjátok? Hát, hogyne vizsgálnánk felül, nem látjátok, hogy benne van a vitairatunkban, hogy miképpen tulajdonosodnak az arra érdemtelenek. Az is benne van, hogy a jogelveket be kell tartani. Az megint más kérdés, hogy mindezt a Fidesz már akkor nem gondolja komolyan. A tikosítást feloldani, a korrupciót megállítani, felülvizsgálni, visszaszorítani? Magyar anya, magyar család, magyar föld! Szüljünk többet! Akartok még valamit, mert amire ti még nem is gondoltatok, mi azt is teljesítjük. A magyar közeg arra vár, hogy kegyesen becsapják. Ez a választás alfája és ómegája. Ez tehát politikai bravúr, de egyben politikai sarlatánság is. Hasonló a módszer 2006-ban is. A törvénytelen privatizációt majd mi felül vizsgáljuk, rendet vágunk az energiarendszer dzsungelében. De 1998-ban ugyanez az Orbán Viktor és csapata jelenti be, hogy a jó erkölcs szerint ugyan kifogásolhatóak az energiarendszer, benne a gáz-ágazat szerződései, de jogi gond nem fedezhető fel. Ugyanezt mondják az autópálya építésről is. 2006-ban tehát, bízván az emberek feledékenységében, ugyanazt játsszák el, amit eljátszottak 1996-ban. Imamalomszerűen mindig ugyanazt sulykolják, ami az emberek vágya. El akarják érni, hogy még egyszer higgyenek nekik, hogy most már ezt aztán tényleg komolyan gondolják. Mert 1996-ban valóban jó időben jöttek elő a vitairattal, hisz ekkor volt a nagy megszorítás, a Bokros csomag. Akkor pillanatokon múlott csupán, hogy nem következett be társadalmi robbanás, ami őket is elsöpörte volna. Ők is ott voltak az indulatok megfékezői között, ők is azt hirdették, hogy befelé, a parlamentben kell megoldani a vitás kérdéseket. A magyar átalakulás az egyetlenegy a közép-európai átalakulások között, amely példátlan, mégpedig abban, amit a Fidesz vitairata is kikerül. Nevezetesen a népet kerüli ki. A népben csak egy veszélyforrást lát, az utcát. Azt mondja, mindent a polgári demokrácia keretein belül, a választott képviselők útján kell rendezni. A vitairatnak is ez a szelleme. Nem kéri, hogy a nép tegyen igazságot, mint más országokban megtörtént, s megtörténik ma is, például Lengyelországban. Egyedül Magyarországon hirdetik, hogy nem kell még egy forradalom. '56 letéteményesei mondják ezt. Figyelve az antalli mondatokra, hogy a forradalmat majd elintézi az idő, a forradalmárok gyertyája rövidesen kialszik. De vajon a párttitkár gyerekek, az ügynök gyerekek a forradalom letéteményesei? Miközben Orbán, Debrecenben, a most elhangzott beszédben, összekapcsolja egymással 1848-at, 1956-ot és 2006-ot.
Megint hiú reményeket ébreszt az emberekben. Ugyanaz történik most is, ami történt, a vitairatot követően Magyarországon. S hogy mi történt?
Legyen erre bizonyíték Deutsch Tamás győzelem utáni, Budaörsön tett kijelentése, aki a bográcsban főzött pörkölt kevergetése közben, a rájuk voksolókra gondolva, a következőképpen fogalmazott: "Jól megszívták ezt a polgári szöveget."

http://www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=2&id=771& lakatos-pala-fidesz-titkositott-valasztasi-szlogenje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az uniós pénzszivattyú
  2012-02-04 16:43:36, szombat
 
  Az uniós pénzszivattyú

Sat, 2012/02/04 - 13:49


Lóránt Károly közgazdász az MNO online-ban megjelent írását tesszük közzé, melyből kiderül, amit sokan már régóta éreztünk: a ránk erőltetett Európai Unió sokkal több pénzt visz el Magyarország polgáraitól, mint amennyit ad nekünk.

Nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ám nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalás ment ki az országból. A centrum és perifériára vonatkozó közgazdasági elmélet (más néven függőségi elmélet) az 1960-as évektől fejlődött ki válaszként az úgynevezett fejlődési elméletre, amely utóbbi Walt Whitman Rostow amerikai közgazdász, Kennedy és Johnson tanácsadója nevéhez fűződik. Híres elméletében Rostow azt állította, hogy az egyes országok ugyanazon az öt fejlődési szakaszon mennek keresztül, kezdve a tradicionális (középkori) állapotoktól az eredeti nekiindulás előfeltételeinek megteremtésén, majd a nekiinduláson (take off) és a felzárkózáson keresztül a tömegfogyasztó társadalomig jutnak el.

europai_unio_problemA függőségi elmélet képviselői, akik közül a legismertebb az argentin Raúl Prebisch és az amerikai Immanuel Wallerstein, viszont azt állítják, hogy a jelenlegi szegény vagy kevésbé fejlett országok nem ugyanabban a helyzetben vannak, mint a mai fejlett országok voltak, mondjuk egy-másfél évszázaddal ezelőtt. Azoknak ugyanis nem voltak sokkal fejlettebb versenytársaik. A jelenlegi világrendszerben a fejlett országokból származó tőkeberuházások a gazdasági függőség megalapozói.Ha egy ország eladósodik, vagy a külföldi tőke túlságosan nagy súlyra tesz szert a gazdaságban, az adott ország a külföldi tőke ellenőrzése alá kerül. A periféria országait jellemző szegénység nem azért van, mert azok nem integrálódtak, vagy nem eléggé integrálódtak a világgazdaságba, hanem azért, mert nem a saját adottságaiknak megfelelően integrálódtak abba.
Ennyi elmélet után térjünk át arra, amiért a cikk íródik, vagyis hogy mindez hogyan érvényesül az Európai Unión belül, ahova az eredeti fejlett országok mellé fokozatosan, majd lavinaszerűen újabb, lényegesen fejletlenebb országok kerültek be.Hat év telt el a csatlakozás óta, ami nem nagy idő egy integráció történetében, de a statisztikai adatok már jelzik, merre is halad a nagy reményekkel várt uniós tagság.

A függőségi elmélet egyik alaptétele, hogy a fejlett országokból származó tőkeberuházások (a működő tőke) tartós gazdasági függéshez vezetnek. Az Eurostat tőkeáramlásra vonatkozó adataiból világosan látszik, hogy a kelet-közép-európai országokba a tőkebeáramlás még jóval az uniós tagság előtt megkezdődött. A működő tőke (foreign direct investments - FDI) nettó állománya ezekben az országokban a rendszerváltás idején gyakorlatilag zéró volt, az uniós belépés idejére viszont a GDP átlagosan 40-50 százalékát tette ki, és a legtöbb országban ezt követően, tehát a tagság során, ez az arány már nem is nagyon változott. Ez azt jelenti, hogy az uniós belépés idejére a nyugat-európai cégek már jelentős mértékben uralták a leendő új tagországok gazdaságát, kivéve néhány óvatosabb vagy nagyobb országét, mint Szlovénia vagy Lengyelország, ahol a külföldi befektetések nettó állománya csak 12, illetve 30 százalékot ért el.

A nemzetközi tőke gazdasági hatalomátvétele következtében az unió új tagállamai jelentős részben elvesztették hazai és külföldi piacaikat, külkereskedelmi mérlegük gyorsan romlani kezdett. Magyarország esetében 2004-ig a KSH külkereskedelmi statisztikáiban külön-külön mutatta be a hazánkban megtelepedett külföldi és a hazai tulajdonú vállalatok exportját és importját (vámszabad-területi és vámterületi külkereskedelem). E statisztikából megtudhatjuk, hogy 2004-ig 1990-hez képest a magyar gazdaság évi tízmilliárd eurónyi hazai és külföldi piacot veszített el, ennyi volt ugyanis a hazai gazdaság külkereskedelmi egyenlegének romlása a két időpont között (ez a GDP több mint tíz százaléka és évente!). 2004 után az uniós belépéssel a vámszabadterületek megszűntek, és ezzel a hazai és külföldi vállalatok külkereskedelmi tevékenységének statisztikai szétválasztása is megszűnt. Az együttes kereskedelmi egyenleg a külföldi tulajdonú vállalatok nagy exporttöbblete miatt kissé pozitív, ám exporttöbbletük túlnyomó többségét jövedelemként kiviszik az országból. A többi ország helyzete (néhány kivételtől eltekintve) hasonló, mert a külkereskedelmi forgalmat és fizetéseket összefoglaló fizetési mérleg egyenlege a legtöbb országban erőteljesen romlik. Például Bulgáriában és Észtországban a GDP-hez viszonyított negatív egyenleg a húsz százalékot is elérte, Romániában meghaladta a tízet, Magyarország és néhány más ország esetében a fizetési mérleg hiánya a GDP 5-7 százaléka körül mozog. Stabil külgazdasági helyzetben tulajdonképpen csak néhány ország van, például Szlovénia és Csehország, ahol a liberalizáció és privatizáció nyomán a külföldi tőke nem tett szert akkora súlyra, mint Magyarországon.

A fizetési mérlegek növekvő hiánya miatt az országok külső adóssága az 1990-es évek közepétől kezdve rakétaszerűen emelkedett a magasba. E tekintetben Magyarország volt a listavezető, ahol a világbanki adatbázis szerint a GDP-hez viszonyított bruttó külső adósság a 2000. évi 60 százalékról 2009-re 170 százalékra emelkedett (az IMF szerint 2009-ben ,,csak" 137 százalék volt az adósság, az egyes adatbázisok között - módszertani okok miatt - az abszolút számokat tekintve nagy eltérés lehet, de a tendenciák azonosak). Hazánkat Észtország és Lettország követi a listán, ahol a külső adósság GDP-ben vett aránya csak megduplázódott, végül néhány országban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia) csak mérsékelt volt a külső adósság GDP-hez viszonyított arányának növekedése. Ha nagyok is voltak az egyes országok közötti különbségek, a GDP-hez képesti súlyos külső eladósodás szinte mindegyik országra jellemző.

Ám hasonló helyzetben vannak a dél-európai országok is, különösen Görögország, Spanyolország és Portugália. Igaz, nőtt Németország külső adóssága is, de ez ott nem jelent problémát, mert Németország ugyanakkor jelentős hitelező is. Ténylegesen a nettó külső adósság az, ami igazán számít, vagy még inkább a nettó külföldi adósságon fizetett kamatok és a nettó működőtőke-állományon kivitt jövedelmek egyenlege. És, ha ezt az adatot nézzük, akkor tárul elénk a valóban drámai kép, az Európai Únió igazi arca: az Eurostat fizetésimérleg-statisztikája szerint a 2004 és 2008 közötti öt évben (a záróéveket is beleértve) az unió három országa (Németország, Nagy-Britannia és Franciaország) 460 milliárd eurós jövedelemre tett szert, míg az uniós tagországok nagyobbik része (Írország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, Görögország, Magyarország, Portugália és még néhány másik ország) nagyjából ugyanekkora összeget fizetett ki jövedelemátutalások formájában. A jövedelemátcsoportosítás mértéke egy évre elosztva megközelíti az unió éves költségvetését, vagyis az európai unió sokat emlegetett költségvetésével szemben működik egy másik jövedelemátcsoportosítás, amely a periféria vagy fél periféria országaiból szivattyúzza át a jövedelmeket a centrumországokba. Magyarországra például az említett 2004-2008-as időszakban mintegy nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ezzel szemben hazánk ugyanezen időszak alatt nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalást teljesített a centrumországok felé.

Ez az egy a hatos arány a centrum javára mutatja azt, hogy a demokráciáról, szolidaritásról, felzárkózásról szóló naponta elhangzó kenetteljes szavak mögött valójában milyen érdekek is mozgatják az ,,egyre szorosabb unió" szorgalmazóit.
Az Eurostat adatai fényesen bizonyítják a függőségi elmélet igazát, a centrum és periféria létét az Európai Unión belül. És elég egy pillantás a statisztikai idősorokra, hogy meggyőzzön bennünket: a folyamatok nem az egységesülés, hanem a differenciálódás, az ellentétek kiéleződése irányába mennek.

(econom.hu)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_02_04_az-unios-penzszivattyu?utm_source= feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szen t+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége a MALÉV-nak, de én megmentem
  2012-02-04 16:19:09, szombat
 
  Vége a MALÉV-nak, de én megmentem

Hogy mi vezetett ide nem firtatom. Biztos vagyok benne, hogy az elmútnyócév! Jaj, nekem! Olyan nehéz ezt úgy kimondani, hogy senki ne értse félre. Az elmúlt 8 évben már benne van a Nemzeti Elhülyülés Kormányának két éve is. Na, szóval az elmúlt tíz év első nyolc éve a hibás, na meg persze a Gyurcsány! Ja és a csontvázakat el ne felejtsük. Igaz 2010-ben csak riogattak bennünket a csontvázakkal, de sehogy sem akartak kiborulni a szekrényből. De most tessék, itt van egy hatalmas csontváz. Ezt bizonyítja a Kedves Vezető mai nyilatkozata is, aki szintén reménykedik, mint én a MALÉV felélesztésében: "Ha meg tudunk szabadulni a csontvázszerűen megörökölt terheitől a múltnak, akkor lehet még magyar nemzeti légitársaság"

De ne keressünk állandóan csontvázakat meg bűnbakokat. Megtörtént a baj, most koncentráljunk annak kijavítására. Mentsük meg a MALÉV-ot!

Bevallom őszintén, hogy se a repüléshez, se a gazdasághoz nem értek, de ez kis hazánkban egyáltalán nem hátrány, sőt kimondottan előny lehet. Lásd Kiflicsücsök Gabika is milyen jól megmentette a magánnyugdíjakat, nem beszélve prof. Kuszaszemről, az unortodox gazdaságpolitika felkent papjáról, aki két éve folyamatosan menti meg a nemzetgazdaságot. Igaz, egyelőre odáig jutott, hogy kivitt bennünket a szakadék szélére, de ez csak amolyan figyelemfelhívás, hogy lássuk, milyen szédületes mélység várhat még ránk.

Elég a mellébeszélésből, jöjjenek a tervek a légitársaság megmentésére!

Első lépés szerezzünk pénzt. A jegyeladásokból biztosan jön be némi pénz, abból a légitársaság kifizetheti a személyzetet és egyéb kiadásait. Én vállalom, hogy szerzek pénzt a kerozinra. No, nem a saját bankszámlámról, mert az hála Pártunknak és Kormányunknak és az ő áldásos devizabarát politikájának, a számlám épp mínuszos, de vannak jó ötleteim. Itt van például Budai Pasa leszámolóbiztos jövedelme. Két helyről is kap, összesen több mint kétmilliót. De, hogy tud egy ember két funkciót ellátni? Sehogy! Így az egyik millióját elkölthetjük kerozinra. Vagy itt van Lézerblokkolós János, ő is ugyanabban a cipőben jár, egy fenék két nyereg. Az ő egyik millióját is fordíthatjuk üzemanyagra. De nem csak ők vannak, a parlamentben is ül még rajtuk kívül jó néhány hasonszőrű, és még körülnézhetünk az állami vállalatok vezetésében is. Főleg a felügyelő bizottságokban.

Szerény (és laikus) számításaim szerint Európa összes repterét elérhetjük másfél óra repüléssel. Egy Boing cca. 12 tonna kerozint fogyaszt óránként, azaz 18 tonnából bármelyik város elérhető. A kerozin ára nagyjából 110 $ tonnánként, ami 222 Forintos árfolyammal (mai) számolva 24420 Ft/t. A másfél órás út üzemanyagköltsége így cca. 440000 Ft. Nagylelkű leszek és felkerekítem félmillióra. Tehát Budai pasa illetve a többi nagyfenekű egy havi többletfizetéséből 2 járatot tudnánk finanszírozni. Számoljunk napi 40 járattal, ami havi 1200-at jelent. Könnyen kiszámolható, hogy az 1200 járat üzemanyag-szükségletét 600 álláshalmozó béréből fedezni tudnánk. Ennyien bőven vannak kis országunkban.

Ezzel az ötlettel kicselezhetnénk az EU-t is, mivel az csak a direkt állami pénzek átadását tiltja. Viszont az én ötletem alapján, az álláshalmozók adományként adnák a pénzt a MALÉV-nak, az pedig nem tiltott.

Hát nem zseniális az ötletem?


http://okos-tojas.blog.hu/2012/02/03/vege_a_malev_nak_de_en_megmentem#more4057961
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 403
  • e Hónap: 4148
  • e Év: 157644
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.