Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Döbbenetesen szegény az ország fele
  2012-03-13 22:20:23, kedd
 
 
Döbbenetesen szegény az ország fele

Index

2012. március 13., kedd 14:18 | [7 órája frissítve]



Kedden közzétette az Európai Unió régiónak jövedelmi ranglistáját az unió statisztikai hivatala, az Eurostat. A 2009-es egy főre jutó GDP alapján készített rangsor egyfelől megerősíti azt, hogy elképesztő különbségek vannak életszínvonal, jövedelem és gazdasági teljesítmény terén az Európai Unió nyugati és keleti fele között.

Másfelől arra is utal az összeállítás, hogy Magyarországnak a Dunától keletre eső része, valamint a dél-dunántúli régiója inkább a kelet-, mintsem a közép-európai térséghez tartozik. Legalábbis ezt jelzi, hogy a hétből négy magyarországi régió is bekerült a húsz legszegényebb térség listájára (míg a legmagasabb GDP-t termelő húszas listán egy magyar régió sincs); a rangsorban egyébként 271 európai uniós régió szerepel.

Az uniósstatisztikai hivatal adatai alapján Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl térségei vannak hazánkban a legrosszabb helyzetben. A négy lemaradó közül még a legjobban teljesítő dél-dunántúli régió is csak az EU27-ek átlagos vásárlóerejének 45 százalékát éri el, és itthon csak a közép-magyarországi régió tudta meghaladni az átlagot (mindössze 5 százalékkal).

Az alsó húsz további helyeit Bulgária, Románia Lengyelország régiói viszik el, a lengyelektől szintén a keleti országrészben lévő térségek kerültek a szégyenlistára (amelyen az utolsó öt helyből négyet bolgárok foglalnak el). Vagyis teljesen kimarad belőle a közép-európai térség többi volt szocialista állama, így a szomszédos Szlovénia, vagy a visegrádi négyesbe tartozó Szlovákia és Csehország. Sőt ők inkább büszkék lehetnek. Prága a hetedik helyre került a legjobb és leggazdagabb régiók között - de így is két hellyel lemaradt az uniós átlag GDP-jének 178 százalékát produkáló, és ezzel ötödik helyet megszerző pozsonyi régió mögött.
Fotó: Nagy Attila

A legjobban teljesítő, és így listavezető régió mellesleg London belső része. Az itteni regionális GDP 332 százaléka az EU átlagának, ami kimagasló, mivel a második helyen levő Luxembourg is ,,csak" 266 százalékot ért el. A londoniak több mint 12-szer ekkora GDP-t produkálnak, mint az EU legszegényebb térsége, a bulgáriai Severozapaden.

Az Eurostat számításait 2009-es GDP adatokra alapozva végezte el, és hogy kiszűrje az egyenlőtlenségeket vásárlóerős paritáson számolt. Bár az elmúlt 3 évben lehettek elmozdulások nem valószínű, hogy Magyarország helyzete túl sokat javult volna.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/13/kiemelkedoen_szegenyek_a_magyar_regiok /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nálunk nőttek a leggyorsabban az árak az EU-ban
  2012-03-13 21:56:54, kedd
 
  2012-03-13. 10:39
Nálunk nőttek a leggyorsabban az árak az EU-ban

Közel 6 százalékos volt az infláció februárban. Az élelmiszerek, az üzemanyag és az energia jelentősen drágult.
Februárban a fogyasztói árak 5,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt jelentős mértékben nőtt a háztartási energia és az élelmiszerek ára - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat magasabb az előzetes, 5,5 százalékos várakozásnál.
A drágulás több tényezőre vezethető vissza. Idén már 27 százalékos az az áfakulcs, amely tavaly még 25 százalékos volt, ez önmagában 1,6 százalékkal tolta fel idén az árakat. A gázolajnál tavaly ősszel volt egy jövedékiadó-emelés is, és a nyersolaj világpiaci ára szinte megállás nélkül tör az ég felé. A forint idén februárban lényegesen gyengébb, mint tavaly ilyenkor volt, az importtermékek árait ez is emelte. És ezeken kívül persze szerepet játszottak az üzletek, cégek fenti okokkal nem magyarázható áremelésről szóló döntései is.
Az élelmiszerek ára az átlagosnál nagyobb mértékben, 6 százalékkal emelkedett 12 hónap alatt. Ezen belül jelentősen nőtt a sertészsiradék (30,2 százalék), a margarin (26,1 százalék), a tojás (23,1 százalék), a cukor (19 százalék), a csokoládé, kakaó (17,7 százalék), a kávé (17 százalék), a párizsi, kolbász (11,7 százalék) és a sertéshús (11,4 százalék) ára.
Az üzemanyagok 17,6, a gyógyszerek, gyógyáruk 5,5, a háztartási energia 8,1 százalékkal drágult - ez utóbbin belül a távfűtés 11,2, a palackos gáz 10,4 százalékkal. A szeszes italok, dohányáruk körében is átlag feletti mértékű (8,6 százalék) volt az áremelkedés mértéke. A ruházkodási cikkek (4,8) és a szolgáltatások (4,5 százalék) ára átlag alatt nőtt.
Csökkent ugyanakkor az idényáras élelmiszerek (13,8 százalék), a liszt (5,4 százalék) és az étolaj (3 százalék) ára. A tartós fogyasztási cikkekért átlagosan 1,3 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, mint 2011 februárjában.
Az EU 27 tagországából a legfrissebb adatok januáriak, eszerint az unióban 2012. januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak, mint 2011. januárban. A legnagyobb áremelkedést Magyarországon (5,6), valamint Észtországban (4,7 százalék) mérték, míg a legkisebbet Svédországban (0,7) és Írországban (1,3).
2012 januárjához viszonyítva, vagyis egy hónap alatt a magyarországi fogyasztói árak 0,8 százalékkal növekedtek. Ezen belül az élelmiszerek 1, a háztartási energia 2,7 százalékkal (azon belül a vezetékes gáz 4,1 százalékkal) drágult. Az üzemanyagok és a ruházati cikkek ára 0,5, illetve 0,6 százalékkal csökkent, a tartós fogyasztási cikkeké gyakorlatilag stagnált (0,1 százalék).
(MTI - Origó)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/93396/#ixzz1p25CJN4S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nap, két tragédia, avagy mindig a remény hal meg utoljár
  2012-03-13 21:52:57, kedd
 
  Egy nap, két tragédia, avagy mindig a remény hal meg utoljára...
2012. március 13. 03:47:56

csak néhány magyar nevű senkiházi, akik semmiben sem különböznek tót társaiktól...


A két dolognak lényegében és minden bizonnyal semmi köze nincs egymáshoz, de mégis van valami mélyen szimbolikus abban, hogy pont azon a napon borult lángokba Krasznahorka vára, a magyarság egyik jelképe, mint amelyik napon a felvidéki magyarok szavazataikkal talán végleg elindultak a teljes asszimiláció felé. Így aztán talán nem túlzás azt mondani, hogy mi, magyarok ezen a hétvégén minden szempontból súlyos veszteségeket szenvedtünk. Az elszakított területeken élő nemzetrészünk identitásvesztése ma már megerősített ténynek tekinthető, az egyik legszebb felvidéki építményünk és örökségünk pedig a szemünk láttára lett a lángok martaléka.

Hogy mi lesz majd a várral és mi lesz majd az emberekkel, ma még csak sejthető, de az szinte biztosnak látszik, hogy a vár romjait valószínűleg előbb és sokkal gyorsabban lehet újjáépíteni, mint változásokat, új gondolatokat és régi érzéseket ültetni az ottani fejekbe és a szívekbe. Mert a felvidéki választások eredményeit böngészve jól látható, hogy az ott élő magyarok el vannak tévedve, hogy elveszett a magyarságba vetett hit, hogy elvesztek azok a nemzeti érzések, amelyek az elmúlt ezer évben, jóban-rosszban összetartottak minket.

Ha nem így állna a helyzet, akkor nem történhetett volna meg újra az, ami már az előző parlamenti választásokon is megesett. Akkor nem történhetett volna meg az, hogy a felvidéki magyarok többsége ismét azt gondolja, hogy számukra a Bugar Bela vezette Híd-Most párt által hangoztatott ,,nagy, békés együttélés" álságos szlogenje jelenti az egyedüli megoldást.

De mondja már meg valaki, hogy milyen megoldást adhat egy olyan párt, aminek egész egyszerűen semmi, de semmi köze nincs a magyar érdekekhez? Miért nem látható a Felvidéken az, ami innen teljesen egyértelmű?

Miért nem látható arrafelé az, hogy Bugar politikája igazából nem más, mint egy szlovák bizniszpárt törekvése a felvidéki magyarság teljes beolvasztására és eltüntetésére?

Miért nem látható Komáromban, Léván és a többi, magyarok lakta településen, hogy attól, hogy valaki magára ragasztja a magyar címkét, még nem válik azzá, hogy a Most-Híd a legenyhébb megfogalmazás szerint is kollaborál a tótokkal és a jól fizető pozíciókból magasról tesz arra, hogy mit gondolnak, hogy mit várnának el tőle a magyar választók?

Bár ez utóbbi kérdés és a rá adható válasz talán mégsem annyira egyértelmű, mert mint látható a felvidéki magyar választók nem várnak el semmit, legalábbis semmi olyat, ami a magyar érdekek képviseletét jelentené. Ha így lenne, akkor nem felejtették volna el, akkor a voksolás során figyelembe vették volna azt, hogy a Híd-Most az elmúlt kormányzati ciklusban mit tett a felvidéki magyarság érdekében. Akkor sokakat befolyásolhatott volna, hogy a Bugar Bela vezette formáció az elmúlt két évben kormánypártként semmi érdemi lépést nem tett se a nyelvtörvény, se az állampolgársági törvény megváltoztatása ügyében.

De ez semmit nem számított, ez senkit sem érdekelt. A magyarok többsége rájuk szavazott. Sőt, mára már az is kiderült, hogy a magyar szavazatoknak köszönhetően a Híd-Most bejuttatta a parlamentbe Andrej Hrnčiart, a Matica Slovenská magyargyűlölő szervezet meghatározó tagját is. Igen, a mieink betoltak egy ordas tót nacionalistát parlamentbe, mivel ő is befutó helyen szerepelt a párt választási listáján.

Vajon komolyan gondolja, komolyan gondolhatja egyetlen magyar is, hogy Hrnčiar majd megalkuvás nélkül fogja képviselni a magyar érdekeket?

Azt hiszem sokáig, nagyon sokan hittünk abban, hogy úgy, ahogy itthon, úgy majd ez elszakított részeken, és így a Felvidéken is lesz magyar ébredés. Azonban ez nem így van. Sőt, a mindennapok azt mutatják, hogy erre ma már nagyon kicsi az esély. A felvidéki magyarság jól érzékelhető módon elindult egy olyan úton, ahonnan nem is tudom, hogy lesz-e valaha visszaút. A Bugar-féle hazaárulóknak sikerült a körükben egy olyan szemléletmódot meghonosítani, ami minden ízében ellentmond az összmagyar érdekeknek. Mára pedig elérték azt is, hogy a szlovák műállam parlamentjében nincsenek magyarok, csak néhány magyar nevű senkiházi, akik semmiben sem különböznek tót társaiktól...

...Krasznahorka várát újjá kell, és újjá is fogjuk építeni. A vár sorsa és majdani újjászületése pedig talán erőt és példát is adhat arra, hogy ha mindannyian egy irányba húzunk, ha van magyar összefogás, akkor nagyon sok mindent elérhetünk, akkor ismét tudunk közös célokat találni, amikért lehet és érdemes is küzdeni.

Talán...

Mindig a remény hal meg utoljára...

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=96803
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gavallér János: A pénztelenség joghátrányai
  2012-03-13 21:45:18, kedd
 
 
Gavallér János: A pénztelenség joghátrányai



Nincs vitám senkivel. Ideszülettem, ez a Hazám. Nem várom senkitől, hogy sorsomon változtasson, mert ideszülettem, dolgom, hogy ember maradjak akkor is, ha mindenki leköp. De ne várja tőlem senki, hogy azokkal cimboráljak, akik a pénzérdek, vagy a tudományos előmenetel alapján beágyazódtak a társadalmi hierarchiába - ezek mind árulói a magyar hitnek, érzésnek. Nem kellett soha egy szegény idős ember előtt bizonyítanom, hogy milyen ember vagyok -az érzés vagy van az emberben, vagy idegen-, ellenben soha nem ereszkedtek le az egyszerű ember szintjére azok, akiknek karrier-vágy folyt az ereikben. Hogy mivé lett nemzetem? -Az okokat a kiváltságosok, a mindegy milyen rendszer elitjei, a pecsenyesütögető egzisztenciákon, számon kellene kérni! Helyette, újra éljük a kiskirályok virágzásait. A magyar lelket nem értitek, csak a testtel foglalkoztok; mert ahol nincs igazság, ott nincs magyar!

Lehet prejudikálni, vizsgálni a múltat, keresni a gyökereket, de többet kérni a néptől, mint amennyit a nép kap, nem lehet. Nem elsősorban anyagiakra gondolok, de magas lóra ültették fel az apák a gyermekeiket akkor, amikor tömegével végezték a 70-80-as években a felsőoktatási intézményeket, -hisz mindenki tudja, pártalapú volt az érvényesülés minden szintje-, és megtörtént a nemzedékváltás a rendszerváltással összekötve, egybefolyva. Az apáinkat tönkretevő, a lelkeket megalázó kultúrfelelősök, cenzorok nem kényszerülnek szemlesütve járni-kelni, még ma is fiaik és unokáik útját egyengetik. A törvényeket tisztelő állampolgárok az 50-es, 60-as, 70-es években (Bárándy úramék) és most is, egzisztenciális biztonságban éltek-élnek, de apám, vagy immár én is, máról holnapra a létperemén őrizzük a lélek igazságát, tapasztaljuk a pénztelenség joghátrányait. Miért is kell nekünk, a liberalizációs világpolgárokkal szemben, a még meglévő erőnkkel, azért harcolnunk, hogy a magyar paraszt, ,,Az Isten adta nép", ne kényszerüljön megalázói előtt megsemmisülni?

MERT AZ ELIT, ELFOGADTA ÉS ELFOGADJA A 30 EZÜSTÖT!

Az esélyegyenlőség demokráciája oly hiú ábránd, mint a kommunizmus, vagy a földi Nirvána. Emlékszik még valaki, hogy milyen reményeket táplált a pénzoligarchiák médiája az Európai Unióhoz való csatlakozásunk idején? Bayer Zsolt, Boros Imre vagy Bogár László milyen funkciókat töltöttek be akkor és most, de akár vizsgálhatjuk 90 előtt és most is? Sajnos van az a pénz, amely megváltoztatja az emberek véleményét ugyanarról a dologról. A csalásra, bármilyen kicsi korrupcióra tanított, nevelt ember, csak másokban keresi a hibát és már mindannyiónkban, egy hamis illúzió csírája kezd burjánzani: Szemünk előtt Mammon mannája lebeg! A kutyának az a sorsa, hogy rágja a csontot és ugasson, ne érezze nyakán a láncot és éjjel, a holdnak daloljon! Megfosztattunk önnön valónktól, mert nem fáj a másik baja, magunknak gyártunk új és újabb fájdalmakat. Vagy egyszerűen, egymásra uszítanak? Az igazságnak utána járni nincs időnk, ketrecbe zárt a jog, mert míg az igazság malmai őrölnek munka nélküliek, hajléktalanok leszünk és éhen halunk - ,,jó merániak... mert az ily szegény paraszt az úr elébe nem mehet be többé" -, a szívetekkel látva lássatok, mert ártatlanokból lesznek holnapra a gyilkosok!

Apám még azt mondta, hogy - Aki a süllyedő hajóról elsők közt menekül, az az ellenséged, mert ,,Sehonnai bitang ember..." és tanuld meg fiam: Mögötted áll a testvéred mindig, aki elfut, azzal többé ne állj szóba, mert hagyja, hogy hátba szúrjanak!" A ,,kékcédulás választások" után Veres Péter sokszori kérését visszautasítva, maradt örök segédmunkás Magyarországon és nem disszidált. Hogy fáj, hogy ma is, a valahonnan jöttek, a valamit túl éltek uralják hazánk minden funkcióját és akik meghaltak, akik örök nyomorúságban tengődve őrizték a hazát, azok és azoknak fiai most is kiszolgálni kényszerülnek megalázóik leszármazottait? Hát igen, fáj. De akinek a szívében igazság van, az az életét adja a magyarokért és a pökhendi világ újra rájön:

HOGY MIÉRT HALL MEG AZ EMBER A KERESZTEN!

Forrás: Gavallér János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pedofil zsidó készül bemocskolni nemzeti ünnepünket - fajtár
  2012-03-13 21:44:50, kedd
 
  2012-03-13. 08:21
Pedofil zsidó készül bemocskolni nemzeti ünnepünket - fajtársai "viperás szélsőségesektől" rettegnek

A március 15-i Milla-tüntetésen való részvételre szólítottak fel hírhedt franciaországi magyargyűlölők hétfőn a Libération című francia baloldali lapban. Budapestre jön Daniel Cohn-Bendit európai parlamenti képviselő is.
"2012. március 15-én a magyar demokratákkal leszünk, hogy leküzdjünk egy olyan bajt, amely tragikusan fenyegeti Európát" - írják a baloldali Libération című lapban megjelent közleményükben "francia értelmiségiek".
Úgy vélik, hogy ami jelenleg Magyarországon történik, az nemcsak egy országot érint, hanem "kollektív tragédia", miután "a populista tendenciák mindenhol erősödnek Európában". Szerintük "kétharmados parlamenti többségével Orbán Viktor kihasználta a Nagy-Magyarország iránti nacionalista nosztalgiát". Azt írják, hogy "a magyar valóság Európa jövőjének kérdését veti fel, így nem egyszerűen szolidaritásból, hanem lelkiismereti okokból is Budapestre jönnek tüntetni március 15-én".
A közlemény aláírói között szerepel Patrice Chéreau rendező, Daniel Cohn-Bendit európai képviselő, Mark Hunyadi, a Leuveni Katolikus Egyetem filozófiatanára, Jean-Francois Julliard, a Riporterek Határok Nélkül korábbi főtitkára, Léo Kaneman a Genfi Emberi Jogi Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Ivan Levai újságíró és Rajk László, az SZDSZ egyik alapítója is.
Március 15-én délután három órára tömegtüntetések sorává alakulnak át az idei március 15-ei megemlékezések. Orbán Viktor a Kossuth téren beszél majd, melyre már több ezer lengyel jelezte érkezését. A Nagy utazás Magyarországra címmel meghirdetett akciót a Gazeta Polska hetilap klubjai szervezik, a résztvevők nagy része különvonattal utazik, de sokan busszal, repülővel, illetve személyautóval jönnek.
Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport (Milla) nagygyűlésére érkeznek a "francia értelmiségiek".
A Jobbik is készül, a Deák térre:

Ha a beígért létszámú tüntető összejön, idén március 15-én lesznek a legnagyobb ünnepi demonstrációk az elmúlt két évtizedben.
Már rettegnek a zsidók
Közösség tagjai elleni erőszak előkészülete miatt feljelentést tesz a Milla ismeretlen tettes ellen, mert "az egyik közösségi portálon szélsőjobboldali radikálisok" a "civilek" által március 15-ére tervezett demonstrációjába kívánnak "belerondítani". Juhász Péter a Milla szervezője ezen kívül a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt is elmondta, szerinte csak provokációról, riogatásról van szó. Hozzátette, a Milla bízik Pintér Sándor szaktudásában.
Az egyik közösségi portálon szerinte arról értekeztek a "szélsőjobbos kommentelők", hogy majd 3-5 fős csoportokban viperával a kezükben bukkannak fel, és "ütnek, akit érnek". Juhász Péter ezt riogatásnak nevezte, és reméli, hogy senki nem ül fel az ijesztgetésnek, és emiatt nem marad otthon.
Juhász Péter a március 15-ei rendezvényről elmondta, a Milla szónokai mellett a társadalmi szolidaritás jegyében szót kapnak A Város Mindenkié csoport, az Oktatói Hálózat, a Hallgatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért, a Tiszta kezek mozgalom és a más emberjogi szerveződések képviselői is. Olyanok, akik már szervezik maguk körül a szabadság kis köreit, akik példát mutatnak arra, hogy csak az öntevékeny, kritikus polgár aktív részvételével kerülhető el a nemzeti katasztrófa és lesz kilábalás a súlyos társadalmi válságból. A tervek szerint a Klubrádió ügye is szóba kerül. Pörgős rendezvényre készülnek sok felszólalóval, ezért zeneszámok ezúttal nem lesznek.
(MTI - Origó - Klubrádió nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/93388/#ixzz1p229YBkM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
István és Koppány II. rész
  2012-03-13 21:29:57, kedd
 
 
István és Koppány II. rész


Koppányt és Istvánt, mint két ellentétes világképű, vallási elkötelezettségű személyt egymással szembeállítani aljas politikai machináció. Még a hatalom birtoklásáért folytatott küzdelmüknek sem ők ketten voltak a főszereplői. A mindent eldöntő veszprémi csata idején István 17 éves fiatalember volt, és bár tudott írni és olvasni, négy nyelven beszélt, a hatalom minden titkát is ismerte, de harci tapasztalata egyáltalán nem volt. Koppánnyal kapcsolatban hadvezéri, vagy hadjáratvezetői tevékenységéről írásos emlékek nem maradtak fenn, és ez azért furcsa, mert az Árpád-házi királyi hercegek épp a hadjárataikról híresedtek el. Viszont azt is tudnunk kell, hogy Koppány esetében sok adatot megsemmisítettek, illetve ellenségei írták meg az akkori idők történéseit.

Gejza nagyfejedelem (a magyarok királya) halála előtt az ország dolgait a "szépkirálynő", Sárold intézte. Ezért az Árpád-házban, annak is a fiatal hercegeket összefogó körében óriási tekintélynek örvendett. Koppány az Árpád-házban az idősebb hercegek vezéralakja volt, már csak azért is, mert a seniorátusi hatalomöröklési gyakorlat alapján Gejza után ő volt a hatalom örököse. A fiatal és az idős hercegek között már maga ez a tény is viszályt szült, mert a fiatalok már elfogadták az akkor már egész Európában gyakorlattá vált dinasztikus hatalmi képletet. Ez Sárold bizánci típusú politikai munkálkodásának volt az eredménye. Mindez azonban semmilyen akadályt sem jelentett volna Koppány számára, ha Gejza halála után azonnal döntésre viszi a hatalom kérdését. Sárold iránti szenvedélyes szerelme azonban megakadályozta ebben, és Sárold mézes-mázos taktikázását kritika nélkül elfogadta, melynek a lényege az egy éves gyászidőszak betartásának akkoriban elfogadott gyakorlata volt. A régi rend hívei hibát hibára halmoztak, mert ekkor még döntő fölénnyel rendelkeztek. Koppány volt az ország horkája (harmadik fejedelme), de szövetségesként maga mellett tudhatta volna II. Gyulát (az ország második fejedelmét) és Ajtonyt is, a Marosvidék hatalmas fejedelmét. Mindezzel szemben Sárold csak a királyi testőrséget és pár fiatal herceget tudott volna csatasorba állítani.

Koppány kezét 997 januárjától 998 nyaráig lefogta a Sárolddal kötött egyezsége. Ez az egy év elég volt Sároldnak arra, hogy démonikus erejével olyan erőt hozzon létre, mely ellen Koppánynak már nem sok esélye maradt. Elérte, hogy a magyar törzsek távol maradjanak a küzdelemtől, és az Árpád-ház belső harcának tartsák ezt a folyamatot. Ez nem volt nehéz művelet, mert amúgy is féltékenyek voltan a vezető törzsre, annak az elmúlt 70 év állandó harcaiban nagyon megnövekedett erejére. A királyi várak szolganépét és a hadifogoly eredetű frank, bajor, német, szláv várőröket és tisztjeiket besorozta a királyi seregbe, szabadságot és jutalmat ígérve nekik (amiket meg is kaptak). A növekvő létszámú, harcban tapasztalt királyi seregnek a 17 éves István lett a vezére, mert a fiatal Árpád-házi hercegek csak így sorakoztak a királyi zászló alá. Mivel azonban semmilyen harci tapasztalata nem volt, Sárold bajor lovagokat hívott be a király szolgálatára, és így lett Vencelin a királyi sereg katonai vezetője. A királyi testőrség, a királyi sereg és a bajor lovagok gyülekezése nyilván közbeszéd témájává vált.

Koppány ekkor értette meg, hogy milyen ravasz hatalmi játék folyik a királyi udvarban. Az ő egyszerű, természetes gondolkodásmódja nem vehette fel a versenyt a bizánci udvarban nevelkedett Sárold rendkívül okos és óriási energiájú politikai tevékenységével. Mint már említettük, Koppány nem volt egy született hadvezér. Vadászatokkal, ivászatokkal színesített, az élet kisebb- nagyobb örömeit élő somogyi udvar nem a katonai rendjéről volt híres. Nem jellemezte a királyi várak kemény és néha kegyetlen katonai rendtartása a különben az ország katonai vezetőjének (horkájának) szűkebb környezetét, aki ekkor már meglett férfikorban lévő ember volt. A fellelhető adatok alapján ötvenes éveiben járhatott, és messze elmaradt megjelenésben is a híresen férfias és nagyon jó kiállású Gejzától, aki rendkívül kemény ember volt, és csak felesége, a hirtelen haragú, szenvedélyes Sárold múlta felül.

A régi rend hívei szintén látták, vagy tudták a királyi udvarban történteket és egyre többen gyülekeztek Koppány környezetébe, majd a sereg szervezésekor a seregébe. Sárold a dinasztikus uralkodói rend kialakításakor a nyugati kereszténységre hivatkozva lépett fel a senoriátus, illetve a házassági kényszer ellen, mint ami idegen a kereszténységtől és egy zsidó szokás. Koppány maga is keresztény volt, de nem utasíthatta el az ősi szokások védelmében köréje tömörülők sokaságát, mert kellett az erő - a haderő - terveinek végrehajtásához.

Az egyik oldalon egy démonikus erővel rendelkező királyné, aki fia védelmében és hatalomra segítésében semmitől nem riadt vissza, a másik oldalon a régi rend hívei, akik nem tudták elfogadni a királyné által képviselt, számukra valóban hátrányos új rendet. A sors ennek az ellenállásnak az élére emelte az érzelmeiben megsértett, a régi rend (senioritás) szerint jogos hatalmából kisemmizett Koppányt.
Kapcsolódó cikk:

István és Koppány

Koppány serege 998 nyarán megindult Somogyországból a királyi hatalom központja felé, hogy érvényesítse akaratát. A hatalom megszerzéséért, István megöléséért, a régi rend visszaállításáért jelszavakkal, de valójában a férfias önérzetében megbántott, szerelmében csalatkozott főúr elégtétel vételéért. Akkoriban a királyi központ Esztergom, a királyi hadivár Visegrád, a királyi város Fehérvár és a királyné vára, az "asszonyvár" Veszprém volt. Ez utóbbi ellen vonult fel Koppány serege, és már ez a tény is arra utal, hogy nem a hatalom megszerzése, a királyi központ elfoglalása, hanem Sárold várának a bevétele volt az elsődleges cél, nyilván szimbolikus üzenetként.

Veszprém alatt Koppány színes magyar serege állt szemben a várőrökből álló ispáni hadakkal, a bajor és más nemzetiségű páncélos gárdasereggel, és István királyi testőrseregével. Koppány mindenre, még a halálra is elszántan készült a küzdelemre, Istvánt a csata előtti estén ütötte lovaggá Vencelin, a lovagok vezére, a királyi sereg parancsnoka. Egy idősebb királyi herceg készült életre-halálra megküzdeni egy szinte gyermekkorú királlyal és egy igen tapasztalt lovaggal.

A történet további eseményei oly mértékben összekötődnek István személyével, hogy a következő folytatásban - István, a király - ismertetjük.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2012. március 13.

http://jovonk.info/2012/03/13/istvan-es-koppany-ii-resz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól megfizetett hazaárulók
  2012-03-13 21:10:04, kedd
 
  Jól megfizetett hazaárulók



Meghökkentett az a látvány, amikor az utazásra kész EU-s parlamenti képviselőkről készült filmecskét megláttam . Meglepődtem azon, hogy mennyit keresnek munka nélkül ezek a kontinensatyák, sőt rettegésük most valódivá lett néhány pillanatra, amint futásra fogták a dolgot, veszni hagyva azt a napi 289 euró pótlékot, amit külön felvehetnek napi munkájukért reggel .



Havi 14 ezer eurót keresnek ezek a hölgyek és urak, amiért szó nélkül ugranak akár a magyar miniszterelnök torkának is, ha úgy parancsolja a pártfegyelem . Ezek a zöldek rettegnek a legjobban . Ez a szerencsétlen ,,áldozat" is befordult a falba szégyenében, még németül is elfelejtett, pedig annak az országnak a képviselője maga is, sőt többet keres mint Németország vezető politikusa, a kancellár Merkel asszony . Micsoda aránytalanságok vannak közpénzen ebben az unióban !



Biztosan így működött a hajdani Szovjetunió is korábban, de abba még belepillantásunk sem lehetett, de ismerve ezeknek az embereknek a természetét, ott sem loptak kevesebbet mint most Bruxellesben . Tizennégyezer eurót megszorozzuk háromszázzal, akkor több mint négymillió forintot kapnak ezek a semmittevők Waterlootól nem messze, a hajdani csatamezőre emlékezve létrehozott városban . Napóleon is utánuk ment ugyan úgy, mint Adolf egy évszázaddal később, de őt is legyőzték két évvel a népek csatája után az angolok, Wellington vezetésével . Ettől gazdagodott meg a Vöröspajzsos család, még annak idején, majd átvették az Angol Bank feletti vezetést is .



Ezek a jóemberek nem sokat tesznek a nemzetek parlamentjében négymilliós fizetésükért . Ellenünk működik ez a bűnös társaság a háttérből hangolva, uszítva mindenre, ami nemzeti, ami emlékezik a múltra . Magyarországon viszont senki sem akar emlékezni ügynökeink hálózatára, akik túlélték, s megúszták az elszámoltatást . Szégyenszemre a kétharmados fülkeforradalmi elszámoltatáspárti párt leszavazta a liberális csemeték által nekik szegezett tervezetet . Biztosan sok vesztenivalója van azoknak, akik engedelmeskedtek a többséget irányító parancsnak .



A JOBBIK és az LMP véget vetne a bizonytalanságnak, ami a titkosítások miatt megoldhatatlan maradt napjainkig, sőt továbbra sem oldódhat meg . Rettegnek ők is, mert olyan akták is megjelenhetnek, amit később adtak ki, ami a magyar jog jelenlegi állása szerint az ártatlanság bizonyítását igényelné a képviselőktől . Balkáni állapotok uralkodnak kicsire zsugorodott hazánkban, ahol nem a bűnt kell bizonyítania az erre felhatalmazott hivataloknak, hanem a megvádolt ember ártatlanságát . Hiába minden egy olyan kiszolgáltatott kis ország helyzetében, ahol az állampárti diktatúra törvényeiből átmentették, a rendszerváltás utáni időkre az IMF-el kapcsolatos jogszabályokat, ami büntetlenséget követel a rablásban résztvevő embereinek .



Apák és fiúk mutogatnak még mindig egymásra, ahol a korábbi áldozat gyermeke megfagyhat a saját lakásában, mert még tűzifára sem telik neki . Milliárdosok nagy csapata született a rendszerváltás betegségéből, mint terjedő ráksejtek, rövid idő alatt hatalmasra duzzadtak, megfojtva ezzel a körülöttük létező többi sejtek működését . Huszáros vágásra lenne szükség, mint Gordion városában, ahol egy csapással megoldották a híres csomó problémáját . Ez a betokosodott őspolip megakarja őrizni helyzetét a jövendőben ugyanúgy, mint a feltáratlan múltban .



Schiffer gyerek nagypapája is számolatlanul adta vissza fekete lelkét a teremtőnek, de ő legalább tudta, hogy a sajátjait szolgálta ártalmas munkájával, amit unokája is szívesen folytatna tovább, ha engedték volna neki . Arcával hitelteleníti el saját magát, mert egyelőre nem akarják, hogy megjelenjenek az első sorban a magyarok között . Rengeteg képviselő lopja Isten szent napját közpénzen a magyar Parlamentben, hasonlóan az EU-s testvéréhez, akik többet keresnek mint egy ország vezetője . Ezért ragaszkodik fizetéséhez Simor is, hiszen az amerikai FED vezetője sem kap annyit mint ő, egy csődbe jutott, csonkaország nemzeti bankja élén .



Biztosan megdolgozott valahol érte . Amikor az Országházat építették még a tizenkilencedik század végén a milleneumra, akkor 64 vármegye képviselőit látta el a nemzet parlamentjében, de megcsonkíttatásunk után is maradt 386 képviselő az adófizetők nyakán . Erre jöttek rá az EU-s bürokraták, akik gyakran Magyarország ellen szavaznak pártpolitikai szempontból ! Megengedhetetlen a hazaárulás még akkor is, ha sok beleszólásunk nem maradt ennek az ellenőrzésére . Leszállítják 2014-re a képviselők létszámát 200-ra, ami arányos is lehetne hazánk képviseletével, de ellehetetlenítheti a kisebb pártokat közben .



A FIDESZ nem sok mindent valósított meg a programjából, leszavazta saját kampányprogramját is a pol-korrektség jegyében . Azt mondják nem tehetnek semmit a titkosításokkal szemben, amit maguk is megszavaztak nagykoalícióban az MSZP-vel a hatalomra kerülésük előtt pár héttel . Most újították fel megint ezt a titkosítást ádáz ellenségükkel együtt, akiknek szintén ártana leleplezésük . A háttérhatalom érdekei miatt elkövetett bűnök idővel elévülnek, még ha ennek során elvész az ország is . Köszönjük politikusaink ezt az aljasságot, amit számolatlan milliók kézhezvételével tetéztek . Majd eljő az idő, s a magyar talpra kel ! S akkor Isten kegyelmezzen nektek, mert mi nem fogunk .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.